Ukraina kieltää 11 oppositiopuoluetta

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky ilmoitti yhdentoista oppositiopuolueen kieltämisestä 20. maaliskuuta 2022 Telegram-viestipalvelun tililleen postatussa videossa. Ukrainassa on sotatilalakia hyödyntäen kielletty toistaiseksi seuraavat poliittiset puolueet:

 • Elämän puolesta (Opposition Platform—For Life)
 • Sharij (libertarianistinen Sharij’s Party)
 • Nashi (”Meidän”)
 • Oppositioblokki — Rauhan ja edistyksen puolue (Opposition Bloc)
 • Vasemmisto-oppositio (Left Opposition)
 • Vasemmistoliitto (Union of Left Forces)
 • Derzhava (nationalistis-populistinen)
 • Ukrainan edistyksellinen sosialistipuolue (Progressive Socialist Party of Ukraine)
 • Ukrainan sosialistipuolue (Socialist Party of Ukraine)
 • Sosialistipuolue (Socialists)
 • Volodymyr Saldon blokki (Volodymyr Saldo Bloc)

Samalla kolme kansallista tv-kanavaa yhdistettiin presidentillisellä toimeksipanomääräyksellä yhdeksi alustaksi.

Ukrinform selittää kiellon takana olevan Kansallisen turvallisuusneuvoston. Kielletyt puolueet on määritelty venäläismielisiksi. Aiemmin on kielletty kommunistinen puolue. Oikeusministeriö on määrätty ryhtymään välittömästi toimiin kiellon voimaansaattamiseksi, Zelensky kertoi puheessaan. Venäjää äidinkielenään puhuvia on Ukrainassa noin 8,3 miljoonaa.

Election Guide: Election for Verkhovna Rada (Ukrainian Supreme Council) 2019.

450:stä parlamenttipaikasta vain 424 täytettiin. Krimiläiset ja Itä-Ukrainassa Donbassin alueella asuvat eivät saaneet äänestää vaaleissa.

Noin miljoona ukrainalaista ei voi äänestää, koska heillä ei ole osoitetta (nämä henkilöt ovat todennäköisimmin asepalvelusta väisteleviä 18-55 vuotiaita itäukrainalaisia miehiä, jotka eivät halua rintamalle tappamaan omiaan sisällissodassa).

Rekisteröityjä äänestäjiä on 35 550 428, joista 17 490 811 äänesti.

Vaalien yhteydessä esiintyi äänten ostamista ja muuta epäselvyyttä.

Sharij-puolue on bloggari Anatoliy Shariyn perustama ryhmä. Shariy tuli presidentti Viktor Janukovichin Ukrainassa tunnetuksi mediaa kritisoivasta kirjoittelustaan sekä poliisin ja viranomaisten korruption tutkimisesta.

Odessa Journal uutisoi kiellettyjen puolueiden listalle laitetun Volodymyr Saldon blokki -puolueen johtajan, Volodymyr Saldon avustajan Pavel Slobodchikovin tulleen ammutuksi autoonsa samana päivänä. Ei ole tiedossa, teloittiko Ukrainan maanalainen liike hänet vai olivat hänen venäläiset herransa häneen tyytymättömiä, vihjailee journalisti Denis Kazansky.

Elämän puolesta -puolue sanoo antamassaan lausunnossa, ettei puolueiden kieltämiselle ole laillisia perusteita, ja että ainoa selitys tälle kiellolle on laiton poliittinen estäminen ja epäreilusti käyty poliittinen kamppailu, jolla isketään poliittisiin vastustajiin.

Kansallista turvallisuusneuvostoa johtaa Oleksiy Danilov, joka on ollut nyt kielletyn Ukrainan sosialistipuolueen jäsen, mutta siirtyi sittemmin Vapaat demokraatit -puolueeseen (Yabluko, Party of Free Democrats).

Lähteitä:

Ukrinform (20.3.2022): NSDC bans pro-Russian parties in Ukraine

Official Site of President of Ukraine (30.12.2021): National Security and Defense Council chaired by President discusses steps to ensure Ukraine’s national security (Kansallisen turvallisuusneuvoston jäsenet)

The Odessa Journal (20.3.2022): An assistant of a Russian collaborator was found dead in Kherson

Reuters (20.3.2022): Citing martial law, Ukraine president signs decree to combine national TV channels into one platform

Artikkelikuva via Pixcove ++ Pxhere + Imgur.com, mibango > Äärioikeistolaisten Azov-pataljoonan ja Oikean sektorin kannattajat marssilla [Länsi-]Ukrainassa. Kuvan rakentaminen RS.

LISÄTTY 21.3.2022 klo 18:16 sana ”toistaiseksi”

34 comments

  • Kiitos maininnasta. Niin tosiaan unohtui. Tai tarkkaan ottaen kone tahmoi tänään pahasti (tallennus jää jauhamaan), joten jouduin kikkailemaan eli kirjautumaan sisään-ulos-sisään-ulos kirjoittaessani, enkä edes oikolukiessa huomannut puuttumista.

   Nyt on lisätty.

   Tykkää

   • Nyt siellä,lukee toistaiseksi, joka tarkoittaa määräämätöntä aikaa. Koska se kielto on voimassa sotatilan ajan, on kyseessä rajattu aika, joka on hyvin eri asia kuin toistaiseksi.

    Tykkää

   • Valitsin toistaiseksi sanan, koska se kattaa ”väliaikaista kuin autovero”-mahdollisuuden, sotatilalain jatkamisen ja määräaikaisuuden jatkamisen muilla syillä.

    Kun kielto puretaan, teen siitä jutun, ja lisään päivityksen tähän juttuun.

    Tykkää

   • Kun päätös koskee sotatilan aikaa, ei voi tulkita mielensä mukaan sitä joksikin muuksi, joka ei kerro päätöstä sellaisena kuin se on. Tulkinnat ovat värikyniä, joilla annetaan toisenlainen mielikuva. Mikäli se jatkuu sotatilan jälkeen, se on uuden jutun aihe, mutta sitä ei voi ennakoida tulkitsemalla mahdollisen tulevaisuuden mukaiseksi.

    Tykkää

 1. Zelenskyn toiminta osoittaa kiiistatta Ukrainan ”täyttävän hyvin” EU:n vaatimukset demokraattisesta jäsenvaltiosta. Ukrainan konfliktin vertaaminen Suomen Talvisotaan on törkeää suomalaisten aliarviointia! Oligarkkien halitsema valtio missä ”nukke presidentti” on demokratian todellinen irvikuva!

  Runo K. Kurko

  Tykkää

  • Tämä joidenkin puolueiden kielto saattaa olla perusteltu. Siellä on venäläismielisiä joukossa ja monet niistä saattavat olla riskitekijä Ukrainan puolustuksen kannalta katsoen. Ovathan löytäneetkin kansan joukosta silloin tällöin pettureita..

   Runo K. Kurkon kärkevä mielipide perustunee paljolti putkostyyppiseen uutisointiin.

   Tykkää

   • Nimeomaan.
    Anustappi pukonen tulee vielä olemaan tuomiolla Ukrainassa ja tuomiona ei ole selliä tarjolla vaan suoraan puupalttooseen.

    Tykkää

   • Puolueiden kielto perusteltu?? Venäläismielisiä?? Riskitekijä Ukrainan puolustuksen kannalta katsoen (niin oliko Donbass ja Lugansk mielestäsi Ukrainaa vai ei?)?? Putkostyyppiseen?? Tervetuloa avoimin mielin Avoimeen Mediaan. Pahinta mitä täällä voi tapahtua, on että maailmankuvasi muuttuu ja laajenee niin että lähdet seuraamaan uusia tiedonpolkuja uusiin maailmoihin, etkä enään ikinä palaa entiseesi…

    Tykkää

   • Missähän maailmassa ja ajassa tämä ”Minä” oikein elää? Ukraina on käytännössä jo hävinnyt ja näillä päätöksillä maa ajautuu entistä pahempaan kaaokseen ja sisällissotaan. Se lienee näiden globalistien tarkoituskin. Vaikka meillä onkin jostain syystä vallalla sotasensuuri, niin kyllä tietoa Ukrainan tapahtumista löytyy muualtakin kuin MV-lehdestä.
    Lopuksi vastine noin ala-arvoisiin komentteihin yhdeltä Putkoselta:

    Tykkää

 2. USA:n ”demokratian viennistä” kai tämä homma aikanaan alkoi.
  Venäjän toimintaa ei voi mitenkään puolustella, mutta aika paljon on muutakin mitä meille iltapulut kertoo..

  Tykkää

 3. Nämä Ukrainan toimet on saneltu WEF:istä. Ukrainahan on julistanut taistelevansa uuden maailmanjärjestyksen puolesta. Klaus Schwabin puolesta. Siellähän on jo laki digirahasta, kansalaispalkasta, jne.

  Nämä toimet pannaan täytäntöön myös Suomessa osana ”taistelua Venäjää vastaan”.

  Meidän pitäisi ymmärtää, että kolmas maailmansota on jo alkanut, että NATOON liittyminen tarkoittaa Suomalaisten sotilaiden lähettämistä rintamalle. Etulinjaan.

  https://n0llat0leranssi.wordpress.com/2022/03/21/salaliitto-trumpin-putinin-ja-xin-syrjayttamiseksi/

  Tykkää

 4. Varoitus: jos haluatte tarkastella maailmaa Sauli-sedän ja Sanna-tädin teille valitsemiensa värilasien kautta, älkää katsoko linkissä olevaa videota, 2 tuntia. Lasit nimittäin poksahtavat.

  Siinä maailmalla tunnettu iranilaisprofessori Mohamad Marandi kertoo iranilaisen näkökulman, mikä saisi YLE:n kaapelit ja kamerat sulamaan, siksi he eivät ikinä sellaista esittäisi. Ajatelkaa: Marandi Ykkösaamussa ja katsojat oivaltaisivat että meille on syötetty ja syötetään pajunköyttä koko ajan.

  Maailman poliittiset mannerlaatat ovat liikkeessä. Neljäkymmentä vuotta sotaa ja taloussotaa on käyty Irania vastaan ja maa senkun vahvistuu.

  Haastattelun aiheena on nykytilanne maailmanpoltiikassa laajasti, mutta yksi detalji lähihistoriasta on pakko mainita. 80-luvulla Irakin Saddam Hussein oli ”meidän paskiainen” ja häntä avustettiin ja yllytettiin käymään sotaa Irania vastaan. Saddam otti laajasti käyttöön kemialliset aseet joita käytettiin sekä sotilaita että siviilejä vastaan. Kymmenet tuhannet kuolivat yksinomaan kaasuaseen kautta. Ja kuka toimitti aineet ? No tietysti EU:n arvoja noudattava Saksa, se kun hallitsee kaasut, vanhasta muistista. Kuka antoi paikannustiedot: Maailman arvoyhteisöä edustava USA. Kuka kielsi kaasunaamareiden toimittamisen Iranille ? Pikku Britannia. Mistä Iran sai suojavarusteita ? Pohjois-Korealta. Marandi itse kaksikymppisenä haavoittui sekä luodeista että kaasusta. Iranilla olisi ollut täysi valmius kehittää oma kaasuaseensa ja sotilasjohto pyysi sitä. Poliittinen johto kielsi hankkeen. Joillakin on arvoja ja pitävät niistä kiinni. Kun Länsi viritti Saddamille ansan Kuwaitissa 1991 ja alkoi sota, Iran vastusti myös sitä, vaikka se kohdistui sen itsensä viholliseen.

  Marandi on niin tunnettu, ettei edes BBC ole voinut häntä ohittaa. Mutta professorin tietovaranto on sen verran tukeva, ettei BBC:n agendajournalismi pärjää. Marandi pitää Ukrainan sotaa tragediana, mutta toteaa, että se jos mikä on paljastanut Lännen rasismin ja kaksinaamaisuuden. Jemenin sota on paljon pahempi ja sitä avustavat USA, Britannia ja EU. Sitä ennen olivat Irakin, Libyan ja Syyrian sodat. Kuka näiden uhreista puhuu ? Lännessä ei kukaan, eivät ainakaan hallitukset tai mediat. Päinvastoin, uhrit ovat itse ”syyllisiä” ja ne yritetään näännyttää ja kurjistaa kun eivät antautuneet Lännen palkkasotureille.

  Liked by 1 henkilö

 5. Tottakai Deep state pyrkii NWO: nsa pystyttämiseen. Toisaalla Putinin tavoitteet ovat jotakin aivan muuta :jakaa EU kahtia ( yhdistää slaavilaiset kansat) ja lopettaa Nato,jota Usa on käyttänyt hyökkäävänä eikä rauhaa säilyttävänä voimana.

  Saksan suhteen Putin tavoittelee paluuta Saksan 1914 rajoihin.

  https://benjaminfulford.net/2022/03/21/spring-equinox-marks-turning-point-in-battle-to-liberate-earth/

  Tykkää

  • Putinin tavoitteelle yhdistää slaavilaiset kansat löytyy peruste Pentagonin biologisten aseiden kehittämisestä
   Georgiassa ja Ukrainassa.

   Pentagon on jo hyvin pitkällä suunnitelmassaan hävittää koko slaavilainen rotu maailmasta. Georgiassa toimiva Kuoleman laboratorio tuottaa jo biologisia aseita joita Georgiassa on jo käytetty laajoissa ihmiskokeissa. Nyt Pentagonin ahkerat hyönteisliittolaiset ovat vieneet ruttoa ja muita sairauksia jo Etelä -Venäjään kuuluviin tasavaltoihin.

   Pentagon on kerännyt kudosmateriaaleja ja DNA: ta nimenomaan venäläisistä.

   Dokumentteja Kuoleman laboratoriosta ja Pentagonin biologistia ja biokemiallistea aseista on jo esiteetty teelevisiossa, Ruotsissakin muttei Saksassa ja Suomessa.

   BIDENIN ESITTÄMÄ HUOLI SIITÄ ETTÄ VENÄJÄ SAATTAISI KÄYTTÄÄ BIOLOGISIA ASEITA UKRAINASSA ON LUOETTAVA TOISIN PÄIN

   eli on false flagg

   USA-NATO deep staten käskystä voi ”viimeisimpinä keinoinaan” käyttää biologisia aseita.

   On arveltu että Länsi saattaisi esittää myös virtuaalisen ydinsodan, mutta Biden puhuu nyt biologisista aseista.

   https://a.metube.ch/videos/watch/7ce6671f-b82b-4516-8c84-55a9c2c9b11a

   Tykkää

 6. Tämä Lännen…Kaksnaamaisuus ilmenee myös Autourheilussa (Formulois)…Venäjä ja Venäläiset…Heitettiin.Kylmästi ulos..Ukrainan SODAN takia..

  Ens…VIKONLOPPUNA….Kisataan siitäkin huolimatta…$AUDIA-ARABIASS…

  Tykkää

 7. Mielenkiintoista huomata myös täällä avoimessa mediassa olevan hyväuskoisia USA:n agentteja. On hienoa unohtaa arabi-kevät 2011 ja sen seurauksena elintasopakolaiset myös Suomeen. USA ja Nato olivat hyökkäjiä ja USA loi Isis-järjestön. On ilmeisen vaikea ihmisten muistaa edes 11 vuoden takaisia asioita ja sitä, että Trump on paha mies, mutta Biden on älyn jättiläinen! Miksi ei kukaan puhu Hunter Bidenin läppäreistä Suomen medioissa ja siitä että sieltä löytyvät myös tiedot Burismasta Ukrainassa!

  On hyvä luottaa lääketeollisuuteen ja nimitellä ihmisiä ”anus-p….”. Joskus totuus paljastuu ja se on hirvittävä hetki monille Naton nimeen ja voimaan uskovalle.

  pekka parikka

  Liked by 1 henkilö

 8. Kiitos jälleen Jan Nybondakselle sillä professori Marandin haastattelu on jotain sellaista, että UPI:n Aaltolat ja muut Naton propagandan syöttäjät jouuisivat todella vastaamaan mikäli tälläinen haastattelu olisi Yle:llä parhaaseen aikaan! On selvä tosiasia, että kaikki viralliset mediat levittävät yhteistä ilosanomaa USA:sta ja siitä kuinka sankarillisesti pelastetaan vapaata maailmaa! Professori Marandi ei todellakaan ole Putinin kätyri, vaan edustaa itsenäistä Iranin älymystöä.

  On todella valitettavaa, että koulutetut ja hyvässä asemassa olevat kansalaiset Suomessa eivät halua kyseenalaistaa ainoastaan yhtä totuutta, kyky analysoida ja ymmärtää valhe on hävinnyt lopullisesti suomalaisista. Marandin omat kokemukset myös Irakin-Iranin sodasta kertovat niistä karmaisevista tosiasioista, kuten kemiallisten aseiden käytöstä USA:n ja eräiden Nato-maiden antamalla tuella.

  Ilkka Tuomiojan olisi syytä tutustua tähän haastatteluun, jotta hän Iranin Shaahin vastaisten mellakoiden yhtenä osallistujana osaisi nyt valita puolensa. Iranin selviytyminen on ainutlaatuinen tarina sellaisenaan ja osoittaa meille suomalaisille, että älä koskaan luota USA:n lupauksiin!

  Runo K. Kurko

  Liked by 1 henkilö

 9. Minä 22 MAALISKUUN, 2022 11:25 AM
  Kun päätös koskee sotatilan aikaa, ei voi tulkita mielensä mukaan sitä joksikin muuksi, joka ei kerro päätöstä sellaisena kuin se on. Tulkinnat ovat värikyniä, joilla annetaan toisenlainen mielikuva. Mikäli se jatkuu sotatilan jälkeen, se on uuden jutun aihe, mutta sitä ei voi ennakoida tulkitsemalla mahdollisen tulevaisuuden mukaiseksi.

  Elikä…Kun Venäjä ilmoittaa lähteneensä Ukrainaan…ItäUkrainalais väestön..Bioaselaboratorioden..Denatsifikaation…ym takia…

  Ja kun Venäjä ilmoittaa…ETTEI se pommittanut Mariupolin teatteria..

  Se on SITÄ….Eikä mitään muuta..

  Mitä tuo Jätemedia…Suoltaa

  Tykkää

 10. Katsoin päivän Puopolon juutuupista…”tämä jäi kertomatta televisiossa ”.
  Siinä oli preferaatti Chigagon kansainvälisen politiikan professorin John Mersheimerin jostakin luennosta.
  Kuinka Ukrainan tapahtumat oli ennakoitavissa jo parikymmentä vuotta sitten.

  Tykkää

 11. Mikä on tilanne Ukrainan bioaselaboratorioiden osalta? Ovatko venäläiset ottaneet ne haltuunsa vai peräti tuhonneet ne? Olikohan laboratorioista tarkoitus päästää seuraava pandemia valloilleen? Obama tunnusti käyneensä sellaisessa ja nähneensä joissakin putkissa pernaruttoa ja muita pöpöjä. Jostain syystä AvoinMedia ei anna linkittää StrangeSounds-sivustolle. Artikkeli ja video Obaman lausunnoista löytyy otsikolla: US Defense documents (2010): Biolab opens in Ukraine – Plans for the facility began in 2005 with Senator Obama who acknowledges seeing tubes containing anthrax and other dangerous bioweapons in presidential speech.

  Tykkää

 12. Linkittäminen ei onnistu jostain syystä Rights and Freedoms-sivustolle. Sieltä löytyy tuollainen: Documents Expose Barack Obama Ordered Construction Of Biolabs In Ukraine To Create Dangerous Pathogens.

  Tykkää

 13. Ei onnistu linkittäminen millekään sivulle. Piti laittaa linkki celiafarberin substack-sivulle, jossa näkyy kuvia ja videoita siviilien sadistisesta kiduttamisesta Mariupolissa. Tällaista Ukrainaa valtamedia ja länsi tukevat. Löytyy otsikolla Sadistic Abuse Of Civilians In Mariupol Emerges Via Telegram Channel.

  Tykkää

 14. Ukrainan natsien eliminoinnin merkitys Venäjälle on suurempi kuin monesti luullaan. Toisessa maailmansodassa natsit tappoivat 20 miljoonaa venäläistä.

  https://www.sott.net/article/465734-Israel-lobby-group-ADL-rehabilitates-Hitlers-accomplices-in-Ukraine

  Suomi lähettää nyt tappavia aseita Ukrainan natsipataljoonille ja uhraa jopa oman kansanaloutensakin pervertoituneen Lännen demokratian nimissä. Venäjän vastainen vihan lietsonta yltyy yltymistään. -Miten sankarilista!

  Julkiset palvelut Suomessa hoidetaan nyt kokonaan velkarahalla, kertoi kokoomuksen edustaja tänään Aamu-tv : ssä. Marin kävi juuri kyselemässä Saksan Scholzilta, mites siellä? Julkisen rahoituksessa on nyt n. 2/3 aukko Saksassa. Entäs jos EU- yhteisvelkaa vielä kasvatetaan,koska Ukraina natseineen täytyy demokratian nimissä pelastaa.

  Tykkää

 15. Täällä ei lainkaan ymmärretä Suomen mainetta juuri noilla Ukrainan ja Valko-Venäjän aroilla. Ainakin vanhemman sukupolven mielessä on vahvana muisto Finlandijan ja Hitlerin sotakaveruudesta. Ei uskaltanut junassa sanoa olevansa suomalainen noilla kulmilla viisitoista vuotta sitten. Muistot natsijoukkojen vyörymisestä itään eivät unohdu. Näiden tasankojen pojat taistelivat myös suomaalaisia facisteja vastaan vain vähän pohjoisempana Karjalassa. Itä rakentaa estettä edelleen samaa vastustajaa kohti. Suomi on uudemman kerran vastapuolella. Mitään ei olla opittu ja huonosti käy tyhmälle.

  Tykkää

  • Huonosti käy juu. Arvaappa kenellä Venäjän rajanaapurilla on edes vähän hyökkäysvoimaa, joka naton hybridimuilutuksella voidaan suunnata Venäjälle ilman, että nato-maat joutuvat ydinsotaan?

   Suomen poliitikot sanovat, että Suomi saisi vielä Ukrainaakin enemmän sotilaallista apua. Mistä kautta ne ajatteli sen avun tulevan rintamalle? Laivoja ja lentokoneita ei voi käyttää ja kun Oulun korkeudelta menee maa poikki, ollaan käytännössä motissa.

   Toiseksi Kanada ilmoitti jo eilen, että heiltä on ylijäämäaseet jo loppu, eikä enempää ole antaa Ukrainaan. Siis kuukaudeesa kaikki on loppu. Jos tämä tästä laajenee Suomeen, ei sieltä mitään apua ole tulossa.

   Tykkää

 16. Marked Miesoletettu….Kyllä ne ”hankalatkin” linkit saa tänne julkaistua kuin niitä vain vähäsen viitsii peukaloida…Niin ettei tämä WordPress tunnista niitä semmoisina..

  Kun niitten hakeminen Muilla tavoilla tuuppaa sekin valitettavasti tuottaa vaikeuksia..Kun Ne sivustot voi muuallakin olla bänniss..

  Tykkää

 17. Voin sanoa suoraan, että tuommoisella porukalla kuin työ ootte ei ole Kuopion torille tulemista. Heti kun ensimmäinen tulee bussista niin alkaa tapahtua. Ja sen jälkeen teillä ei ole kivaa. Tai riippuu tiestä tai kulkuneuvosta. Tokihan sen käsittelyn jälkeen olisi varmaan olisi ihan mukavaa olla matkalla kohti Siperian rataa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s