Quo vadis, Ukraina?

AvoinMedialla on ilo ja kunnia julkaista syntyperäisen ukrainalaisen teksti Ukrainan nykytilanteesta. Teksti julkaistaan nimimerkillä Inakomyslyachij, ”Toisinajattelija”, kirjoittajan henkilökohtaisen turvallisuuden suojelemiseksi. Tiedän, kuka kirjoittaja on. Olemme vuosien mittaan ajoittain tehneet yhteistyötä hänen tarkistaessaan, että käyttämieni ukrainalaislähteiden suomennoksen asiasisältö on oikein.

Toisinajattelija kertoo erään kimmokkeen tämän jutun kirjoittamiselle olleen se, että ”Ukrainan konflikti on suuresti vaikuttanut myös ihmissuhteisin, jopa perheiden sisällä. Sukupolvien riidat (vanhemmat vs lapset) tai jopa saman sukupolven sisällä olevat eri näkemykset (viha sisarusten välissä) johtivat suhteiden katkeamiseen ja jopa draamoihin, puhumattakaan ihmissuhteista työpaikoilla ym. Kaiken takana on tietenkin media: vääristynyt kuva Venäjän toimista ja Putinin demonisointi ovat monille niin järkyttävä juttu, ettei kukaan halunnut tietää mitään muuta tilanteesta Donbasissa ja sodan syttymissyistä.”

Kirjoitus on tärkeä, koska se antaa äänen nille, joita massamedia ei halua kuulla. Joitain Toisinajattelijan tekstissä mainittuja asioita — kuten lasten ja nuorten ”kesäleirejä” — käsitteleviä juttuja löytyy AvoinMedian Ukraina-arkistosta

Riikka Söyring

Inakomyslyachij (”Toisinajattelija”)

Sodan syttyminen keskellä Eurooppaa 2000-luvulla on herättänyt hämmennystä monissa Ukrainan traagisia tapahtumia seuraavissa ihmisissä. Tapahtumien taustalla on kuitenkin Ukrainan asema Yhdysvaltain ja Venäjän kylmän sodan jälkeisen vastakkainasettelun tärkeimpänä pelikenttänä. Tätä sotaa pitäisikin mielestäni tarkastella enemmänkin Yhdysvaltain ja Venäjän välisenä kamppailuna vaikutusvallasta kuin Venäjän ja Ukrainan välisenä sotana.


Venäjän johto käyttää sodasta nimeä ”sotilaallinen erityisoperaatio Ukrainan demilitarisoimiseksi ja puhdistamiseksi natsismista”. Tässä kirjoituksessa yritän selvittää, mitä natsismista puhdistaminen on, ja onko Ukrainassa uusnatseja.


Amerikkalainen geopoliitikko, professori ja presidentti Bill Clintonin neuvonantaja, Puolassa syntynyt Zbigniew Brzezinski kirjoittaa kirjassaan The Grand Chessboard (1): ”Ukraina, euraasialaisen shakkilaudan uusi ja merkittävä alue, on geopoliittinen keskipiste, koska jo sen pelkkä olemassaolo itsenäisenä valtiona auttaa muuttamaan Venäjää. Ilman Ukrainaa Venäjä lakkaa olemasta euraasialainen suurvalta. […] Jos Moskova palauttaa itselleen Ukrainan valvonnan – sen 52-miljoonaisen väestön, sen merkittävät resurssit ja pääsyn Mustallemerelle – Venäjä saa automaattisesti keinot tulla suurvallaksi, joka ulottuu Eurooppaan ja Aasiaan.”

(“Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an independent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire. […] If Moscow regains control over Ukraine, with its 52 million people and major resources as well as its access to the Black Sea, Russia automatically again regains the wherewithal to become a powerful imperial state, spanning Europe and Asia.”)

(Kirjoittajan huomautus: Ukrainan väkiluku on nykyään alle 40 miljoonaa.)


Brzezinskin mielestä Ukrainan ja Venäjän lähentymistä ei siis missään tapauksessa päästää
tapahtumaan. Yhdysvallat onkin määrätietoisesti pyrkinyt etäännyttämään Ukrainaa Venäjästä ja lähentämään sitä länsileiriin. Ukrainasta piti tulla jonkinlainen anti-Venäjä: Ukrainassa asuvat venäjänkieliset piti saada vihaamaan Venäjällä asuvia venäjänkielisiä. Sen jälkeen osapuolet usutettaisiin toistensa kimppuun ja sillä tavalla heikennettäisiin Venäjää.


Aluksi oli tarpeen luoda Ukrainan sisälle ryhmä, joka pitäisi Venäjää päävihollisenaan ja voisi
tarvittaessa järjestää vallankaappauksia ja tihutöitä tai päästää epäsuosittuja henkilöitä päiviltä.
Tällaista puolisotilaallista ryhmää varten CIA valitsi sopivat henkilöt, joita se ryhtyi kouluttamaan
erikoisleireillä heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuonna 1991 tai eräiden tietojen mukaan jo vuonna 1953 (2). Koulutusleirejä oli myös EU:n alueella (3). Näistä taistelijoista koottiin vuonna 2014 Azov-pataljoona, ja myöhemmin Aidar-, Dnepr-, Donbass- ja Tornado- pataljoonat.

Kaikki nämä pataljoonat, joista myöhemmin tehtiin rykmenttejä, olivat ideologialtaan natsihenkisiä (äärikansallismielisiä), ja ne käyttivät (ja käyttävät osittain vieläkin) toiminnassaan natsi-Saksalta lainattuja symboleita, ja jopa hymniä ”Ukraina ponad use!” (Ukraina kaikkien yläpuolella!), joka muistuttaa Saksan kansallishymniä Deutschland, Deutschland über alles.

Huomion arvoinen on sekin seikka, että Azov-pataljoonaa on alusta alkaen tukenut taloudellisesti Donetskin läänin maaherra Sergei Taruta, kun taas Dnepr-pataljoonaa on rahoittanut miljardööri Igor Kolomoiski. Presidentti Viktor Janukovitshia vastaan suunnatut voimat käyttivät hyväksi natsitaistelijoita Maidanin vallankaappauksessa, asevarastojen ryöstämisessä ja kaupunkien hallintorakennusten valtaamisessa.

Vallan kaapanneet oppositiojohtajat (Aleksandr Turtshinov/OleksandrTurchynov, Arseni Jatsenjuk/Yatsenyuk, Dmitri Jarosh, Arsen Avakov) käyttivät natsijoukkioita omien poliittisten tavoitteidensa saavuttamiseksi, ja uuden vallan perustamiseksi Ukrainan eri kaupungeissa. Ainoa poikkeus oli Krim, jossa väestö ei ole halunnut alistua Kiovan uudelle johdolle, vaan äänesti liittymisestä Venäjään. Myös Donbassin väestö, hyvin tietäen, mikä kohtalo heitä odottaa, ryhtyi vastarintaan Kiovan uusia vallanpitäjiä kohtaan. Tästä alkoivat yhdenotot Donbassissa.


YK:n raportissa (4) on vahvistettu tieto useista rikoksista, joihin äärikansalliset ovat syyllistyneet:
Odessan ammattiyhdistysten talon murhapoltto toukokuussa 2014, kirjailija Oles Businan murha sekä siviiliväestön ja poliisien murhat Mariupolissa ovat niistä järkyttävimpiä. Ketään Azovin pataljoonan jäsenistä tai muista äärikansallisten ryhmittymien toimijoista ei ole saatettu rikosvastuuseen teoistaan. Tutkimatta on Odessan tragedia, Oles Businan murhaa ryhdyttiin
tutkimaan, mutta tutkinta lopetettiin kesken. On ilmeistä, että taustalla oli syyttäjän ja tuomarien pelko uusnatsien kostosta. Sen sijaan Azovin komentaja Andrij Biletski, joka hänkin syyllistyi lukuisiin rikoksiin, äänestettiin Radan (eduskunnan) jäseneksi vv. 2014–2019.


Uusnatsit uhkailivat myös presidenttejä – sekä Petro Poroshenkoa että Vladimir Zelenskia – mikäli nämä hyväksyisivät Minskin sopimukset. Uusnatsien johtohahmo Dmitri Jarosh sanoi sen suoraan: ”Jos Zelenski pettää Ukrainan, hän menettää paitsi virkansa, myös henkensä” (5).

Tämän vuoksi mitkään sovituista tulitauoista eivät ole pitäneet Donbassin rintamalla: azovilaiset suostuivat vain siihen, minkä itse katsoivat tarpeelliseksi. Zelenski lupasi vaalikampanjassaan lopettaa sodan, mutta käytännössä tämä osoittautui mahdottomaksi – presidentin valta ei ulotu uusnatseihin.


Näiden tosiseikkojen valossa on nähtävissä, että uusnatsit ovat Ukrainassa muodostaneet voiman, joka tottelee vain omia johtajiaan (Oleh Tjagnibok/Tyahnybok, Andrij Parubij/Andriy Parybiu, Dmitri Jarosh). He ja heidän kannattajansa ja hengenheimolaisensa yhdessä Ukrainan suojelupoliisin (SBU) kanssa onnistuivat luomaan pelon ja terrorin ilmapiirin, jossa ihmisiä saatettiin pidättää ja kiduttaa vain sen vuoksi, että heitä epäiltiin Venäjä-sympatioista. Zelenski väittää, ettei Ukrainassa ole uusnatsismia.

Uusnatsijohtaja Tjagnibok taas kirjoittaa: ”…täytyy hävittää fyysisesti koko venäläinen älymystö ja luoda ukrainalainen Ukraina. Tämä voi toteutua, jos aiheutetaan nälänhätä venäjänkielisissä kaupungeissa ja tätä kautta saadaan näiden kaupunkien väestöä vähennetyksi” (6).

Internetistä löytyvä aineisto Azovin uusnatsien hirmuteoista on järkyttävää katseltavaa.
Viime vuosina äärikansalliset ovat ryhtyneet huolehtimaan lasten kasvatuksesta. Presidentti
Poroshenko julisti jo vuonna 2015, että Ukrainassa lapsia tulee kasvattaa Ukrainan kapinallisten
armeijan (Ukrainian Insurgent Army UPA ja OUN-UPA), Maidanin ja Donbassin ”terrorisminvastaisen operaation” ihanteita silmällä pitäen. On ilmestynyt jopa uusi Kapinallisten aapinen (Povstanska abetka).


Ukrainassa toimii lähes 50 puolisotilaallista kesäleiriä nuorille, joissa koulutusihanteet ovat
uusnatsien ideologian mukaisia – eräänlainen uusi Hitler Jugend. Jopa amerikkalainen NBC-kanava kauhisteli ukrainalaista lasten ja nuorten kasvatusta (7).


Näiden tietojen valossa kannattaa kysyä, voisiko Ukrainasta lähitulevaisuudessa muodostua
äärinationalistinen valtio, joka vain päältä päin näyttäisi ”demokratialta”; sillä olisi vapaissa vaaleissa valittu presidentti ja Rada (eduskunta), mutta todellinen valta olisi uusnatsien harmailla eminensseillä. Mitä tapahtuu, jos äärikansalliset palkkaavat asiantuntijoita kehittääkseen likaisen ydinpommin? Edellytykset tälle kehitykselle ovat olemassa, sillä Tshernobylin ydinjätevarasto on lähellä. Presidentti Zelenski vihjasi tähän Münchenin konferenssissa sanoessaan, että Ukraina voi harkita uudelleen ydinaseettoman valtion statustaan (8).

Tätä taustaa vasten voi ymmärtää, miksi yhtenä Venäjän ”sotilaallisen erikoisoperaation”
tavoitteena oli ”denatsifikaatio”, natsismin poistaminen. Kaikesta päätellen Ukraina ei olisi pystynyt tai halunnut (?) omin voimin kitkemään uusnatsismia. Omituista onkin, että eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset halusivat nähdä Ukrainassa vain demokratian ulkokuoren, vaikka äärikansallinen toiminta oli hyvin tiedossa. Rahaa ja aseita suorastaan syydettiin Ukrainalle: viime vuoden aikana Yhdysvaltain apu oli n. 1 miljardi dollaria ja suuri määrä aseita (9).

Josep Borrellin mukaan (puhe 4.1.2022) EU on vuodesta 2014 lukien antanut Ukrainalle apua 17 miljardin euron arvosta. Koska raporttia näiden avustusten käytöstä on lähes mahdoton saada, voi epäillä, että eurooppalaisten veronmaksajien rahaa käytettiin (ja käytetään) Azovin kaltaisten ryhmittymien aseistukseen ja ylläpitoon.

Suomi ei ole jäänyt sivuun: hallitus teki ”historiallisen”, mutta harkitsemattoman
päätöksen lähettää Ukrainalle rynnäkkökivääreitä, kertasinkoja ja ampumatarvikkeita (10).


Tilanne Ukrainassa rauhoittuu ennemmin tai myöhemmin; mitä Azovin taistelijat sen jälkeen
tekevät? Muodostuuko sen jäsenistä, joista monet ovat tottuneet huumeiden käyttöön (11),
radikalisoitunut ääriryhmä, joka terrorisoi kaikkia? Onko Euroopan arvojen mukaista auttaa tällaisia ryhmiä? Voi myös kysyä, haluaisiko Venäjä pitää lähellään tällaista naapuria? Entä Eurooppa?


Ja lopuksi: sota on hirveä asia. Yli seitsemän vuoden aikana Itä-Ukrainassa ei kuitenkaan – monista yrityksistä huolimatta – ole saatu syntymään pysyvää sopimusta, vaan Donbassissa ihmisiä on kuollut väkivaltaisesti päivittäin. Mikä olisi ollut vaihtoehto tälle erikoisoperaatiolle?


Inakomyslyachij, Toisinajattelija

Lähteet:

 1. Grand_Chessboard.pdf (takeoverworld.info)
 2. SRBIN.info: Project AERODYNAMIC, The CIA has been secretly nationalizing Ukraine since 1953 ja CIA: Project Aerodynamic
 3. Bellingcat (2018): Ukrainian Far-Right Fighters, White Supremacists Trained by Major European Security Firm
 4. Office of the United Nations Report on the human rights situation in Ukraine 16 February to 15May 2016 и Amnesty International “You Don’t Exist” Arbitrary Detentions, Enforced
  Disappearances, and Torture in Eastern Ukraine
 5. Obozrevatel (27.5.2019): Ярош: если Зеленский предаст Украину — потеряет не должность, а жизнь
 6. Time News (17.4.2015): Как раз-то народ на Украине и не нужен
 7. Reddit.com: Ukraine’s Hyper-Nationalist Military Summer Camp for Kids : europe (AvoinMediassa 13.3.2022 ”Informaatiosota pyrkii luomaan perspektiiviharhoja”)
 8. Украина.ру (19.2.2022): Зеленский в Мюнхене: «Мир говорит об угрозе большой войны»
 9. US Department of State (3.3.2022): U.S. Security Cooperation With Ukraine
 10. Helsingin Sanomat (28.2.2022): Suomi lähettää aseita Ukrainalle – Pääministeri Marin: ”Päätös on historiallinen”
 11. Polygraf.net (2020): Обыски в ”Азове” и Нацкорпусе. Найдено оружие и наркотики. Готовились провокации на выборах. Все подробности

Artikkelikuvana pysäytyskuva RT:n dokumenttielokuvasta ”Trapped. Life in Donetsk war Ukrainian

380 comments

 1. Eilen illalla katsoin uutisen IS:stä. Otsikon mukaan Haaviston juttuja, mutta jutun lopussa Mikkonen avautuu hybridi vaikuttamisesta ja kybervaikuttamisesta. Kehottaa suorastaan vihanlietsontaan ja vastakkain asettelun.

  Tykkää

 2. Tärkeintä uutisia…niinku Niinistön viime reissu Bideenille… isäntä oli pukeutunut tyylikkäästi ja solmio oli valittu just nappiin! …..😏

  Tykkää

  • Ehkä kuitenkin tärkeämpää kuin ”Bidenin” tapaaminen, oli kuitenkin Niinistön tapaaminen Kissingerin kanssa.

   Länsimedia on esittänyt, että Klaus (Rotscnhild) Schwab olisi World Economic Forumin perustaja. WEF :n perustaja on kuitenkin juuri Henry Kiissinger.

   Kaikesta päätellen Suomen johto oli ja on yhä NWO: n kannattaja, vaikka NWO onkin jo kuollut.

   K- piikitysten aiheuttamat haitat Suomessa ,joista Suomen johto on vastuussa,tulevat aikanaan esille.

   Tykkää

 3. Katselin eilen Backmanin ohjemaa (onkohan totuuden etsijät) juutuupista. Käänsi venäläisestä lehdestä, jonka nimeä en muista uutista (jonkin sotilas henkilön kirjoittama) jonka otsikko meni suurinpiirtein näin… ”Haluaako Suomi olla seuraava Ukraina menemällä Natoon”.

  Tykkää

  • Näin pääsiäisenä Viimeinen ateria.

   Pahimmat nato-haukat ajavat Suomea natoon jopa sodan kautta.
   Näyttäisi olevan mielipiteiden perusteella sellaisiakin hulluja liikenteessä.

   Asenne tuntuisi olevan: ”Ei sillä väliä vaikka pikku sota syttyisikin Venäjän ja Suomen välille. Suomi pärjää kyllä.Venäjä on nyt heikko”

   Oikeastaan noin ajattelevat ovat juuri niitä jotka monesti asuvat ulkomailla, tai ovat siinä asemassa etteivät itse päädy tykinruuaksi.

   Sitä pääsiäisen hiljentymisen yhteydessä hyvä miettiä mitä se tarkottaisi omakohtaisesti jos tämä pääsiäinen jäisi viimeiseksi sodan takia. Ja miten kannattaisi varautua.

   Viimeinen ateria on myös Davincin maalaus ja Amerikassa vangeille ennen teloitusta tarjotttava ateria.

   Lisäys: Ylen tja Kuronen väitti myös, että Venäjä teki Kramatorskin iskun ja kertoi siitä ja Tochka-U ohjuksista myös samassa Ylen erikoislähetyksessä 8.4. (yllä) noin tunti lähetyksen alusta.
   (Zelenskyn puhe-erikoislähetyksessä)

   Kuronen: ”kaksi tuommoista erittäin järeää Tochka-U ohjusta”

   Nekin räjähtävät kohteen yllä, kuten englanninkielellä selvitettiin.

   A Tochka-U missile changes its orientation just before landing, so after it flies on a trajectory it makes a turn and falls vertically down before detonating at a certain height. The fragments then shower the surface in a radius of approximately 150 meters.”

   Sirpaleet leviävät 150 metrin säteelle.

   Tykkää

   • Jos joku haluaa vielä pähkäillä tätä surullisen kuuluisaa mh-17 tapausta niin laitettakoon tähänkin vielä yksi mediasaitti, joka voi olla monelle tuntematon. Bonanzamedia ja sieltä hollantilaisen toimittajan Eric van de Beekin juttusarja mh17-crime-scene-investigation-part-i-iii/ Siellä sanotaan

    ”Sushka fucking hit the Boeing”

    Olin nähnyt tuon aiemmin jossain venäjäksi. Ja jäi pahasti epäselväksi silloin, että miten Sushka (nainen) liittyy tarinaan. Kyseessä onkin kutsumanimi SU-hävittäjälle

    Tuolla käydään lävitse myös sitä mahdollisuutta, että ”bukin sirpaleet” olisivatkin istutettuja. Niitä kun ei tainnut kovin montaa löytyä. Koneen rungossa ei näkynyt kovinkaan montaa sellaista reikää, jotka näyttäisivät bukin sirpaleiden aiheuttamilta.

    Jossakin muualla kerrottin aikoinaan, että kapteeni Voloshin olisi ampunut itsensä. Hänet Venäjä nimesi hävittäjälentäjäksi, joka ampui MH-17 koneen alas.

    Lännessä tämä lentokoneteoria on leimattu täysin vääräksi. Eikä sitä ilmeisesti ole oikeudessakaan käsitelty.

    MH17: Crime Scene Investigation – Part III

    Kommenteista:

    Elena
    (Monday, 30 November 2020 10:41)
    Everyone in Ukraine knows that MH-17 was downed by Kolomoisky with Geraschenko and Avakov misleading the court.

    ”Jokainen Ukrainassa tietää, että Kolomoisky tiputti MH-17 koneen.”

    Степан
    (Thursday, 29 July 2021 11:18)
    Когда накажут Украину – виновную в сбитом МН-17

    translate yandex com

    When will Ukraine be punished – guilty of the downed MN-17

    Kohta oikeus kokoontuu taas:

    courtmh17

    Pleadings by the Defence_7 – 30 March 2022

    On 16 May 2022 court will reconvene. At that point, Counsel for the Relatives will speak first to respond to the point concerning the claims for compensation

    Rahavaatimukset isketään tiskiin seuraavaksi. Tämä onkin varmasti oikeudenkäynnin tärkein vaihe. Nuo syytetyt ovat sellaisia, että rahavaatimus voidaan esittää Venäjälle? Siinä mielessä oikein valittu.
    Yksikään ei heistä osaa buk-järjestelmää käyttää, melko varmasti.

    Tykkää

   • mutta mitäs false flag…jos koko mh-17 oli false flag,ettei mitään konetta pudotettu?
    kun miettii,miksi kukaan kuvaa jossain ryteikössä….ei mitään,ja keskelle kuvaa osuu sitten koneen ”räjähdys”,ja kuvassa ei suurennoksessakaan näy tippuvaa konetta,mutta räjähdyksessä näkyy kimaltelevia kappaleita,ja nauhoja,jotka tippuu alas,että pitäis kyllä näkyä konekin,jos siinä alas tuli.
    ja ne kimallukset ja nauhat voisivat olla tavaraa,jotka jättää tutkaan jäljen(radar chaff),joita käytetty toisesta maailmansodasta asti ainakin.
    jotenkin räjähdyskin näytti hiukan rajulta,ihan vaan polttoaineen aiheuttamaksi.

    myös SA-351 on jotenkin jäänyt täysin pois tarinoista,eli singaporen kone,joka tuli mh-17 perässä,ja korjaili reittinsä juuri ”tipahtamis” kohdassa täysin mh-17 päälle,että mikäli silloin kytkettiin transponderi päältä,niin singaporen alla sai jatkaa lentoa ”näkymättömänä”.

    sitten oli ilmakuvaa,tai tutkakuvaa pellosta,jossa koneen osia,niin erikoisesti oli pellolla polut tieltä suoraan kappaleille,joka selittäisi sen,että oli sinne viety ne osat,muutenhan sitä kuvittelisi,että pellolla näkyisi polkuja pitkin peltoa,eikä vain tieltä osille.
    myös oli suuremmat kappaleet ihan tien vieressä,ja pienempiä sitten siellä pellolla.

    ruumiita varmaan aikas helppo hankkia sinne hylkyyn,onnistuuhan ne siellä nytkin lavastaan kuolleilla tarinaa,ja henkilöllisyydet kaiketi yhtä helppo keksiä kuolleille,kuin vaikka uusien henkilöllisyyksien tehtailu.
    että mikäli operaatio northwoods on tuttu,niin semmonen siellä taidettiin toteuttaa

    Tykkää

   • Porukkaa lahjoitaa yleisesti oman ruumiinsa tieteelliseen tutkimukseen. Tällä tavalla ruumiita voi hankkia laillisesti. Itse tein hakuja Hollannin uutisiin tuohon aikaan, kun pohdin mistä verettömät ja pitkään kuolleena olleet ruumiit olivat peräisin. Löysin useita uutisia, joissa valitettiin ruumishuoneilta kadonneista tai vaihtuneista ruumiista. En tiedä miten veri poistettaisiin ihmisestä, mutta syy siihen on livor mortis. Kuolleen veri asettuu painovoiman mukaan ja värjää ihon. Tästä on erittäin helppo päätellä kuoleman ajankohta ja asento.

    Yksi tyyppi netissä oli kammannut sosiaalista mediaa noin puolet uhrien nimistä, eikä löytänyt ainuttakaan, jossa olisi mainittu matkustamisesta tai että kaveripiiri olisi ilmaissut surua kuoleman jälkeen.

    Sitten Ukraina ampui pitkään koneen romun lähelle tykeillä estäen ruumiiden etsinnät. Kun lopulta itä-Ukrainan kapinallisalueen porukka käsipelillä kantoi kroppia tienlaitaan ja siitä edelleen junan kylmärahtivaunuun, niin löytyneiden ruumiiden määräksi uutisoitiin vain noin 2/3-osaa koko määrästä. Lisäetsinnöistä ei koskaan uutisoitu.

    Länsimedia meni silloinkin Aleppo-vaihteelle täyteen paniikkimoodiin, kun näytti siltä, että ruumiit viedään Venäjälle tutkittavaksi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan ruumiit kuljetettiin Kiovan hallitsemalle alueelle ja media rauhottui.

    Lisäksi oli kapinalliskomentajan ja ETYJ-tarkkailijan lausunnot välittömästi onnettomuuspaikalta, joissa mainittiin hirveä ruumiiden haju ja että ne olivat ”not fresh”.

    Transpondersignaalin väärentäminen ei myöskään liene vaikeaa. Harjoituksista kertoneissa jutuissa on ollut mainintoja, että tutkakuviin voidaan lisätä kohteita mielin määrin harjoitusta varten. Euroopassa raportoitiin myös laaja balck out lennonseurantajärjestelmässä vähän aikaisemmin Ukrainan lähialueella. Jotain oli siis tekeillä/testissä.

    Tykkää

 4. Lehti, jonka nimeä ei saa ääneenlausua on Venäjän armeijan lehti, tähti suomeksi ”NATO valmistautuu tekemään Suomesta seuraavan Ukrainan”

  Tykkää

  • Futuuri. NATO on ehkä tehnyt jo. Pelipöydällä. Orpo ei vielä ymmärrä vaan jaksaa lennellä ympäriinsä.

   Gallupit väärässä, Ruotsissa oikeassa? Ruotsissa ilmeisesti Naton kannatus on vain laskenut. Ovatko ruotsalaiset taas fiksumpia?

   Miksi Suomi ja Kokoomus puuttuu toisen maan sisäisiin asioihin? Suomessa ilmeisesti gallupien tekotapaa on muutettu? Puhelinkyselyistä on siirrytty netti-kyselyihin. Se saattaisi selittää osaa jyrkistä muutoksissa Nato-gallupeissa.

   Etnisestä puhdistuksesta Itä-Ukrainassa 2014–>

   Monet Suomen poliittiset tutkijat eivät ole nähneet etnistä puhdistusta tapahtuvan Itä-Ukrainassa. Hermostunut Biden (Zelenskyn isäntä) yrittää kääntää huomion pois itäisen Ukrainan etnisestä puhdistuksesta syyttämällä Venäjää samankaltaisesta toiminnasta jota Obaman/Bidenin hallinto tuki2014 alkaen..

   Tälläistäkin löytyi. (Huom. toimittaja E Zuesse on varmaankin vielä hengissä, joten epäilijät voivat suoraan kysellä häneltä hänen lähteitään.)

   Alla keskeisiä paloja! Tämä on taustaa nykyiselle laajemmalle sodalle.

   Eric Zuesse: The International War-Criminal Is Obama, Not Putin

   February 2014 Obama coup

   In February this year, the Obama Administration violently overthrew the freely-elected and Russia-
   friendly President of Ukraine, Viktor Yanukovych. We hired gunmen dressed to appear to be from
   the Yanukovych government firing into the “Maidan” crowd who were demonstrating against
   Yanukovych. This made it seem to be violence from him.

   Obama further justified the overthrow by saying that Yanukovych was
   corrupt. But virtually all recent Presidents and Prime Ministers of that country have been corrupt:

   Julia Timoshenko – Obama’s president

   ‘The Eleven Billion Dollar Woman,’ she
   was guarded by an entire platoon of ex-Soviet special forces bodyguards.” However, during the
   Obama Administration’s 18-24 February 2014 coup in Ukraine (called not a “coup” but a
   “revolution” by the coup’s supporters), they got her freed from her 7-year prison
   sentence, and she immediately announced her campaign to become Yanukovych’s successor as
   President. She was widely regarded as Obama’s preferred person for that post

   “Yats,” Arseniy Yatsenyuk – Victoria Nuland’s prime minister

   Tymoshenko-backer Victoria Nuland, who told our Ukrainian Ambassador to choose (Tymoshenko’s friend) “Yats,” Arseniy Yatsenyuk, to become Ukraine’s leader, or Prime Minister, in the “interim government

   The presidential election in the NorthWestern part of Ukraine only.

   Petro Poroshenko, became elected (over Tymoshenko) as Ukraine’s President,
   in the May 25th election, which was held only in the northwestern part of Ukraine, because

   Bombing campaing of Yats (Arseniy Yatsenyuk)

   After Yatsenyuk became the leader of Ukraine, he sacked the existing – fired the 3 deputy defence ministers three Deputy Defense Ministers, on March 5th,
   and replaced them with three rabidly anti-Russian neo-Nazis,
   who were committed to this bombing-policy.

   – appointed neo nazis as deputy defence ministers

   Yatsenyuk’s troops were by that time (May 25th) bombing the nation’s southeastern parts, the parts
   where Yanukovych had won overwhelmingly the 17 January 2010 Presidential election, which was
   the last Ukrainian election when the entire country voted — the last election in a united Ukraine —
   the last actual Ukrainian national election.

   New Defence Minister announces ethnical cleansing

   Minister of Defense, Mikhail Koval, has announced his intention to
   ethnically cleanse from southeastern Ukraine the “subhumans” who voted for Yanukovych, who -subhumans
   will “be resettled in other regions,” meaning either Russia (if Russia accepts these Ukrainian
   refugees) or else concentration-camps inside Ukraine (and then perhaps death).

   Property and land will be stolen

   Their property will be confiscated, and “Land parcels will be given
   out for free to the servicemen of the Ukrainian Armed Forces and other military formations, as well
   as to the employees of Interior Ministry and the Security Service of Ukraine

   War booty system ”palkkionmetsästäjät”

   Ukraine doesn’t have the money to pay for all the soldiers that are needed to do this ethnic
   cleansing; so, they’re being promised war-booty, instead. Sort of like paying them by tips: but with
   the bigger tips going to the killers with the most (or biggest) scalps.

   TV-commercial compared Russian-Speakers to the Colorado Beetle (Colorado-kuoriainen, tuhohyönteinen)

   A TV commercial has been running on Ukrainian TVs ever since the start of the bombing-
   campaign, in which the chief local agricultural pest (the Colorado beetle), which Ukraine’s far-right
   frequently uses in order to symbolize the country’s Russian-speakers,

   Odessa Massacre – people burned alive (Ammattiyhdistystalossa)

   organized massacre of hundreds of regime-opponents via burning them alive in the Odessa Trade
   Unions Building, and then followed it up on May 9th by military actions throughout southeastern
   Ukraine, to kill the residents there, and then pursued it all over the region during the time since,
   thousands of residents in the region have been fleeing.

   Lebensraum – to Get Rid of the people of the SouthEastern part of Ukraine

   This is the objective: to get rid of them, one
   way or another. Hitler called this “Lebensraum.”

   WHY: Because of Nukes

   All of this is being done so that the U.S. will be able to base nuclear missiles in Ukraine
   NATO surrounds Russia with our weapons, and Ukraine would be the keystone of that NATO attack

   Obama -the war criminal

   He installed and sustains a regime to slaughter and expel the
   residents of southeastern Ukraine

   The case is clear: ethnic cleansing is a war-crime, and it must be prosecuted. The neo-Nazis in Kiev
   are doing the bidding of their master in Washington. They are perpetrating war-crimes because he
   placed them in power to do what they’re now doing.

   Investigative historian Eric Zuesse is the author, most recently, of They’re Not Even Close: The
   Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010, and of CHRIST’S
   VENTRILOQUISTS: The Event that Created Christianity.

   Obamaa ei ole saatu syytteisiin. Hän oli Suomessa jopa hyvin pidetty vieras.

   Hakusanoilla Odessa Massacre, Maidan Massacre, Ukrainian Agony – The Concealed War, Ukraine on Fire, lisää tietoa
   tai suoraan lähteä täältä liikkeelle:

   Time for Truth Blog: Ukraine Atrocieties Obama/Biden administration

   Ihmettelen ettei Suomessa kansanedustajatkaan ole nähneet minkäänlaista etnistä puhdistusta itä-ukrainassa.

   Nato on kuitenkin tukenut tälläistä. OIkeastaan koko läntinen maailma, kun se on siitä vaiennut.

   Tykkää

 5. Ongelma ei siinä etteikö tästa kapulasta löydy kääntäjä. Sitä voi käyttää muutaman yksittäisen sanan kääntämiseen. Mutta vähänkään pidempi teksti – nostan kädet pystyyn. Mutta täytyy nuorisoa pyytää opettamaan.

  Tykkää

  • Nyt kun monet artikkelit ovat venäjäksi tai ukrainaksi niin ehkä paras venäjän kääntäjä on tuo Yandex.

   translate yandex com

   tosin voi olla, ettei sekään pitkään näy tai toimi valtavan sensuroinnin tai pakotteiden takia.

   Siinä on tälläinen ominaisuus : Start typing a link

   eli voi suoraan laittaa sivuosoitteen ja jotkut sivut se kääntää lennosta. Eli alkuosoitteen jälkeen uudet sivut kääntyvät automaattisesti.

   Toimii joillakin sivustoilla tosi hyvin. esim ren tv (Pitää muistaa vaihtaa oletus käännös eng ru ru eng

   NEWS All news In RussiaIn the world Politics Economy Sport Crime scene Show business Health Lifestyle

   Articles
   Special operation to protect the Donbass
   OPINIONS
   PROJECTS
   TV CHANNEL
   TV program
   Live broadcast
   REN TV News
   Channel faces
   About the channel
   Editorial office address
   Feedback
   Legal information
   HELPING CHILDREN
   MORE.TV
   Top news stories

   Kestää muutaman sekunnin ennenkuin uusi sivu kääntyy enkuksi. Yllä loading..:

   Siellä nyt juttua miten Venäjän armeija tuhosi Ukrainan Tochka-U ohjustenlaukaisujärjestelmän

   1.The Russian Armed Forces destroyed the Tochka-U missile launcher of the Armed Forces of Ukraine

   2. More than 750,000 refugees from Ukraine arrived in Russia
   on April 15, Fri, 10: 38

   3. The child wounded during the shelling in the Bryansk region was taken to Moscow

   4. The cause of a house fire in New Moscow was an explosion of an electric scooter

   5.The DPR announced the shelling of Donetsk, Staromikhailovka and Aleksandrovka by the Ukrainian Armed Forces Ukrainian troops shelled Donetsk, Staromikhailovka and Aleksandrovka, the DPR reported

   RenTV online-Live broadcast
   Is free

   Siellä olisi paljon ohjelmia, mutta niitä tuo translate yandex ei luonnollisesti (vielä) käännä. Sellainen olisi todella hyvä lisä, että videotkin kääntyisivät samantien.

   Venäjästä suomeksi tuo kääntää melko huonosti.

   Yllä oli kopioitu vain otsikoita.

   Suomen valhemedia ei näytä ollenkaan julkaisevan Ukrainan pommituksia Donbassin alueelle.

   Tai ylipäänsä sellaisia tekoja joista voidaan epäillä Ukrainaa. (kas kun ilmeisesti lasketaan omiksi nämä joukut)

   Esimerkkinä nyt vaikka tämä isku rautatieasemalle:

   orinocotribune com

   Kramatorsk Attack: Russia Denies Use of Missile, Fragments Show Serial Number of Ukraine
   April 10, 2022
   The presidential spokesperson of Russia, Dmitri Peskov, stressed on Friday, April 8, that his country does not use Tochka-U missiles like the one that was

   serial number of the missile can be clearly seen from images broadcast by the British SkyNews network. The serial number was 9М79-1 (Ш91579).

   RELATED CONTENT: Fox News Deletes Interview Segment Relating President Zelensky of Ukraine to Neo-Nazi Azov Battalion

   EU disinfo:

   DISINFO: UKRAINE IS RESPONSIBLE FOR THE TOCHKA-U-MISSILE ATTACK ON KRAMATORSK RAILWAY STATION

   euvsdisinfo eu

   En tiedä onko tuo EUn virallinen disinfokeskus, mutta sen mukaan venäläiset käyttäisivät yhä muka Tochka-U
   ohjuksia. Väite tuntuu kyllä aivan huuhaalta.

   Näin ollen he olisivat yrittäneet estää siviilien evakuointeja. Olen aiemmin väittänyt, että Ukrainan suurin voimavara ovat siviilit. Se perustuu vuoden 2014 aikaisiin havaintoihin. Vaikutti ainakin tuolloin, että joka kerta kun länsi-ukrainan puoli oli joutumassa taistelussa häviölle, otettiin käyttöön erittäin inhottavat keinot.

   Tässä kannattaa muistaa, että AZOV ja Aidar pataljoonat ovat ehkä yhä toiminnassa ja ainakin yhden silminnäkijän mukaan azovin taistelijat olisivat yrittänneet estää omien karkaamista ampumalla heitä.

   Niin kauan kun siviilivt ovat kaupungissa, heitä voidaan käyttää ihmiskilpinä ja siviilit vaikeuttavat hyökkäystä kaupunkioloissa. Sitä mitä hyötyä Venäjä tästä saisi on vaikeampi keksiä.

   Netistä löytyy myös artikkeleita jotka vättävät suoraan, että Ukrainan armeija tai Azovin joukot käyttäisivät ihmisklpiä.

   Ja tuossa pari rautaisannosta luettavaksi niille joille totuus maistuu. (aiemmin olleet jo esillä)

   UKRAINE NAZIS EMBRACE NATO AND THE SWASTIKA. ZELENSKY’S NAZI FRIENDS. CRIMES OF AZOV AND AIDAR BATTALIONS. MURDER OUTSIDE MARIUPOL.
   Posted By: Rodney Atkinsonon: March 06, 2022

   WHO IS KILLING THOSE LEAVING MARIUPOL?

   Are There Nazis in Ukraine? A Visit to Lviv
   BY
   Joshua Tartakovsky, SpeakOut
   PUBLISHED
   January 6, 2015

   ps. On tietenkin erittäin hankala löytää ajankohtaista ja oikeaa tietoa Ukrainan ääriaineksen toiminnasta tällä hetkellä.

   Kansanedustaja, joka kertoi CIA:n vallankaappaushankkeesta ”TECHCAMP” Ukrainan parlamentissä hakattiin eritäin pahasti. Tästä löytyy YouTube -video. Siinä häntä hakataan 7 minuuutin ajan ja lopulta ambulanssi tuli noutamaan hänet. Ambulanssikin vielä ilmeisesti ohjattiin ääriaineksen luolaan, jossa kedustajan pahoinpitelyä vielä jatkettiin. On ihme, että hän selvisi hengissä ja ihme että YouTube saa näyttää noin raakaa väkivaltaa.

   Oleg Tsarev Brutally Attacked by Mob in Kiev (14042014) (youtube)

   Tykkää

   • KRAMATORSK SUOMEKSI. Eli mitä on tapahtunut eräiden suomalaisten ja Zelenskyn mukaan:

    Mitä sinä tekisit jos olisi Hesarin, Ylen tai MTVn päätoimittaja?

    Selvittäisit juttua edelleen? Jättäisi jutun sikseen asenteella: totuus se ei meitä vois vähempää kiinnostaa, nuo ovat venäläisiä ihan sama jos heitä syytetään, ukrainalaiset ovat omia, emme ole aiemminkaan julkaisseet mitään venäjämielistä propagandaa… olemme menossa Natoon, nyt ei saa Nato-venettä heiluttaa.
    Kansanedustajat ovat tyhmiä, annetaan heidän uskoa valheisiiin, helppoahan heitä on manipuloida, ja vielä
    helpompi jatkossa, annetaan olla tämä pikku juttu, muutama siviili vain kuoli, ehkä

    Ylen erikoislähetys perjantaina 8.4.22 klo 12.45 ZELENSKYN PUHE

    Kramatorskin iskua sivuttiin alussa ( epäilty ohjustyyppi: Tochka-U)

    Zelenskyn puhe alkaa klo 13.00

    Ylen toimittaja=Tja, Ulkomaan toimittaja Mika Mäkeläinen== MM MA=Mika Aaltola

    Tja: Ukrainan tilannetta ja Zelenskyn puhetta arvioivat tässä lähetyksessä Ulkopoliittisen Instituutin
    johtaja Mika Aaltola ja Meidän Yleisradion toimittaja Mika Mäkeläinen, tervetuloa sinullekin kollega.

    Tja: Mutta aloitetaan tällä sotatilanteella nyt. Ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen
    ennenkuin ruvetaan kuuntelemaan tuota Zelenskyn puhetta, kerrotko tiiviisti viimeiset sotaan Ukrainassa
    liittyvät uutiset

    MM: Joo, tämä valitettavasti tuorein ja dramaattinen uutinen kakstuntia sitten Kramatorskin kaupungin
    rautatieasemalle tehtiin ohjusisku, joka Ukrainan mukaan oli luonnollisesti venäläinen ohjus. Venäjä tai
    Donetskin ns.kansantasavallan edustaja syyttää siitä että kyseessä oli Ukrainan omasta ohjuksesta, mutta
    jokatapauksessa tämä ohjusisku on surmannut uutistoimisto AFPn mukaan ainakin 35 ihmistä. Muut lähteet
    puhuvat ainakin 30 ja yli 100 ihmistä on loukkaantunut
    tämä Kramatorskin rautatieasema on tärkeä paikka jonka kautta sieltä Itä-Ukrainasta siviilejä evakuoidaan
    parhaillaan eli se oli täynnä tuhansia ihmisiä eli nämä ohjukset osuivat ihmisjoukon keskelle, ja aiheuttivat
    kyllä sitten valtavaa tuhoa siellä

    Presidentti Zelensky on ottanut tähän ihan tuoreeltaan kantaa. Hän on facebookissa tietysti tuominnut tämän
    iskun ja kuvannut, että tämä on rajatonta pahuutta ja jos tälle ei loppua panna, tästä ei rangaista se ei ikinä
    lopu.

    Tja: Katsotaaanko tähän nyt tuo kartta,

    MM: Katsotaan kartalta

    Tja: Sota on selkeästi saamassa toista luonnetta, nyt on sanottu, että Venäjä on siirtämässä tätä painopistettä,
    nyt iskujen painopistettä, sodan painopistettä sinne itäiseen osaan (Nyt kuulin juuri, että karttaa ei saada
    esille) mutta nyt puhutaan, kuvitellaan

    MM: Kuvitellaan

    Tja: Kuvitellaan tämä Ukrainan itäinen osa niin voiko sanoa, että onko tämä nyt sitten sitä alkusoittoa tälle
    suuriskulle sinne itäiseen Ukrainaan

    MM: No, taistelut Itä-Ukrainassa ovat koko ajan jatkuneet hyvin kiivaina Donetskin ja Luhanskin alueilla, niillä
    alueilla joita Ukraina vielä hallitsee näistä oblasteista. Mutta jos lähdetään ihan sieltä pääkaupungista niin
    tuoreimmat tiedot sieltä on siis se niin koko tämä Kiovan pohjoinen puoli on nyt Ukrainan joukkojen
    hallussa, että venäläiset on sieltä ajettu pois. Ja se on johtanut itseasiassa tän pakolaisliikenteen
    vastakkaiseen suuntaa. Eli nyt siellä on kovat ruuhkat Kiovaan menevillä teillä. Eli ne ihmiset jotka lähti
    näistä Kiovan lähiöistä, joita Venäjä ennätti tässä pitkään miehittää niin he ovat nyt kovasti palaamassa
    kotiin, vaikka on varoiteltu, että se ei välttämättä ole vielä turvallista tai fiksua.
    Heti sinne koteihinsa monet pakolaiset yrittävät palata kun se vain on suinkin mahdollista.

    Tja: Niin, Mika Aaltola mikä sinun tulkintasi on, ovatko kiovalaiset siinä uskossa, että tosiaan se on nyt ikäänkuin
    rauhallista aluetta tuo pääkaupunki.

    MA: Ukraina onnistui vapauttamaan nämä pohjoiset alueet eli venäläiset joutuivat vetäytymään sieltä raskain
    tappioin puhutaan jostain 15000 kaatuneesta. Tällä hetkellä Ukrainan oma arvio on 19000, mutta siitä
    voidaan pikkusen tiputtaa pois. Mut laajamittaista on ollut Venäjän tappio tuolla alueella ja se vetäytyminen
    on ollut luonnollista, että voidaan voimia koota, kohdentaa sitten sinne itäiseen Ukrainaan, jossa sielläkin on
    haastava tilanne Venäjälle. Mutta kun voimia kohdennetaan jonnekin niin Venäjällä on myös siinä enemmän
    kyvykkyyttä sitten tuhota.. Sota on muuttanut luonnetta myös tuhoamissodaksi eli kun siviiliväestöä
    tuhotaan niin siinä ideana on siis herättää terroria jolloin Ukraina joutuu pohtimaan siis sitä että mikä on
    tämän sotilaallisen puolen hinta verrattuna siihen siviiliväestön kärsimykseen.

    Ylen aamu 11.4.2022

    Tja: Tosiaan siellä pyritään nyt evakuoimaan ihmisiä pois siellä Itä-Ukrainassa
    Eilen puhuttiin 9 evakuointikäytävästä, josta ois sovittu. Kuitenkin käy sitten näin, että perjantaina
    esimerkiksi Venäjä pommitti Kramatorskissa rautatieasemaa , jonka kautta siviilit olivat sitten lähdössä pois
    ja siellä 57 kuollutta on kerrottu. Eilen sunnuntaina kerrottiin, että vajaa 3000 ihmistä olis saatu evakuoitua.
    Tämä tahti kuulostaa niiku aika onnettoman hitaalta

    Suomen Ukrainan-suurlähettiläs ==PL

    PL: Kyllä, se on erittäin hidasta ja kuten täs tuli jo ilmi ja kun Venäjä on toistuvasti iskenyt myös näihin
    evakuointikäytäviin ja rauhanomaisesti siviilien pyrkiesssä evakuoitumaan. Niin ukrainalaiset on myös hyvin
    vaikea luottaa siihen, että he uskaltaisivat käyttää näitä
    käytäviä. Eli tilanne on erittäin erittäin hankala

    Ylen tja Kuronen mainitsi että asemalle iski Tochka-U ohjus/ksia toisessa lähetyksessä
    MTV livessä oli kuva Tochka-U näköisestä ohjuksesta
    MV-lehdessä kerrottiin Ukrainan Tochka-U ohjuksesta.

    8.4.2022 pe YLEN ERIKOISLÄHETYS ZELENSKY PUHUU EDUSKUNNALLE JA SUOMEN KANSALLE

    Matti Vanhanen: Today we are witnessing the horrows of the war

    ZELENSKY: HALUAISIN TÄHÄN ALKUUN KERTOA MITÄ TÄNÄÄN TAPAHTUI.
    VENÄJÄN ISKUT KOHDISTUIVAT KRAMATORSKIN RAUTATIEASEMALLE
    SE ON IHAN TAVALLINEN RAUTATIEASEMA. SE OLI TÄYNNÄ IHMISIÄ, JOTKA ODOTTIVAT
    JUNIA JOILLA HEIDÄT EVAKUOITAISIIN TURVAAN. JA NÄIHIN IHMISIIN ISKETTIIN. MEILLÄ ON
    VIDEOITA, MEILLÄ ON NÄITTEN OHJUSTEN JÄMIÄ. YLI 30 KUOLLUT JA 300 HAAVOITTUNUT
    VAIN SIELLÄ. TÄMÄ ON VAIN IHAN TAVALLINEN RAUTATIEASEMA
    TAVALLISESSA KAUPUNGISSA ITÄ-UKRAINASSA. NÄIN VENÄJÄ PUOLUSTAA DONBASSIA TAI
    NÄIN HE SANOVAT PUOLUSTAVANSA
    VENÄJÄNKIELISIÄ. TÄMÄ ON SODAN 44 PÄIVÄ. 8 VUOTTA OLLUT SOTAA JO ITÄ-
    UKRAINASSA. SEN JÄLKEEN HALUAISIN ETTÄ PIDÄMME
    PIENEN HILJAISUUDEN NÄIDEN UHRIEN VUOKSI JOIHIN VENÄLÄISET ISKIVÄT
    KIITOS

    MV-LEHTI: Julkaistu 11.04.2022

    Raskauttavat todisteet julki: Ukrainan asevoimat suoritti yli 50 siviiliä tappaneen ohjusiskun Kramatorskin juna-asemalle

    Viime perjantaina huhtikuun 8. päivänä Ukrainan asevoimien taktinen Tochka-U-ohjus räjähti Donbassissa Ukrainan hallitsemalla alueella, Kramatorskissa, juna-aseman yläpuolella. Räjähdyksessä kuoli yli 50 ihmistä ja yli 100 haavoittui. Ukraina ja länsi syytti välittömästi Venäjää…

    Muuta:

    mronline org

    Dutch Journalist: ‘We are here, in Donbass, to awaken Westerners deluded by propaganda’

    NATO admits it wants ‘Ukrainians to keep dying’ to bleed Russia, not peace

    They saw and heard the truth — then lied about it: media on Donbass delegation omitted mention of Ukraine’s 8 year war on the autonomous Republics

    ”The warhead of a Tochka-U missile contains 50 cassettes of cluster munitions. We managed to find 28 traces of cluster explosions on the soil… A Tochka-U missile changes its orientation just before landing, so after it flies on a trajectory it makes a turn and falls vertically down before detonating at a certain height. The fragments then shower the surface in a radius of approximately 150 meters.”

    Tykkää

   • KOKEILLAAN UUDESTAA LÄHETTÄÄ:

    KRAMATORSK SUOMEKSI. Eli mitä on tapahtunut eräiden suomalaisten ja Zelenskyn mukaan:

    Mitä sinä tekisit jos olisi Hesarin, Ylen tai MTVn päätoimittaja?

    Selvittäisit juttua edelleen? Jättäisi jutun sikseen asenteella: totuus se ei meitä vois vähempää kiinnostaa, nuo ovat venäläisiä ihan sama jos heitä syytetään, ukrainalaiset ovat omia, emme ole aiemminkaan julkaisseet mitään venäjämielistä propagandaa… olemme menossa Natoon, nyt ei saa Nato-venettä heiluttaa.
    Kansanedustajat ovat tyhmiä, annetaan heidän uskoa valheisiiin, helppoahan heitä on manipuloida, ja vielä
    helpompi jatkossa, annetaan olla tämä pikku juttu, muutama siviili vain kuoli, ehkä

    Ylen erikoislähetys perjantaina 8.4.22 klo 12.45 ZELENSKYN PUHE

    Kramatorskin iskua sivuttiin alussa ( epäilty ohjustyyppi: Tochka-U)

    Zelenskyn puhe alkaa klo 13.00

    Ylen toimittaja=Tja, Ulkomaan toimittaja Mika Mäkeläinen== MM MA=Mika Aaltola

    Tja: Ukrainan tilannetta ja Zelenskyn puhetta arvioivat tässä lähetyksessä Ulkopoliittisen Instituutin
    johtaja Mika Aaltola ja Meidän Yleisradion toimittaja Mika Mäkeläinen, tervetuloa sinullekin kollega.

    Tja: Mutta aloitetaan tällä sotatilanteella nyt. Ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen
    ennenkuin ruvetaan kuuntelemaan tuota Zelenskyn puhetta, kerrotko tiiviisti viimeiset sotaan Ukrainassa
    liittyvät uutiset

    MM: Joo, tämä valitettavasti tuorein ja dramaattinen uutinen kakstuntia sitten Kramatorskin kaupungin
    rautatieasemalle tehtiin ohjusisku, joka Ukrainan mukaan oli luonnollisesti venäläinen ohjus. Venäjä tai
    Donetskin ns.kansantasavallan edustaja syyttää siitä että kyseessä oli Ukrainan omasta ohjuksesta, mutta
    jokatapauksessa tämä ohjusisku on surmannut uutistoimisto AFPn mukaan ainakin 35 ihmistä. Muut lähteet
    puhuvat ainakin 30 ja yli 100 ihmistä on loukkaantunut
    tämä Kramatorskin rautatieasema on tärkeä paikka jonka kautta sieltä Itä-Ukrainasta siviilejä evakuoidaan
    parhaillaan eli se oli täynnä tuhansia ihmisiä eli nämä ohjukset osuivat ihmisjoukon keskelle, ja aiheuttivat
    kyllä sitten valtavaa tuhoa siellä

    Presidentti Zelensky on ottanut tähän ihan tuoreeltaan kantaa. Hän on facebookissa tietysti tuominnut tämän
    iskun ja kuvannut, että tämä on rajatonta pahuutta ja jos tälle ei loppua panna, tästä ei rangaista se ei ikinä
    lopu.

    Tja: Katsotaaanko tähän nyt tuo kartta,

    MM: Katsotaan kartalta

    Tja: Sota on selkeästi saamassa toista luonnetta, nyt on sanottu, että Venäjä on siirtämässä tätä painopistettä,
    nyt iskujen painopistettä, sodan painopistettä sinne itäiseen osaan (Nyt kuulin juuri, että karttaa ei saada
    esille) mutta nyt puhutaan, kuvitellaan

    MM: Kuvitellaan

    Tja: Kuvitellaan tämä Ukrainan itäinen osa niin voiko sanoa, että onko tämä nyt sitten sitä alkusoittoa tälle
    suuriskulle sinne itäiseen Ukrainaan

    MM: No, taistelut Itä-Ukrainassa ovat koko ajan jatkuneet hyvin kiivaina Donetskin ja Luhanskin alueilla, niillä
    alueilla joita Ukraina vielä hallitsee näistä oblasteista. Mutta jos lähdetään ihan sieltä pääkaupungista niin
    tuoreimmat tiedot sieltä on siis se niin koko tämä Kiovan pohjoinen puoli on nyt Ukrainan joukkojen
    hallussa, että venäläiset on sieltä ajettu pois. Ja se on johtanut itseasiassa tän pakolaisliikenteen
    vastakkaiseen suuntaa. Eli nyt siellä on kovat ruuhkat Kiovaan menevillä teillä. Eli ne ihmiset jotka lähti
    näistä Kiovan lähiöistä, joita Venäjä ennätti tässä pitkään miehittää niin he ovat nyt kovasti palaamassa
    kotiin, vaikka on varoiteltu, että se ei välttämättä ole vielä turvallista tai fiksua.
    Heti sinne koteihinsa monet pakolaiset yrittävät palata kun se vain on suinkin mahdollista.

    Tja: Niin, Mika Aaltola mikä sinun tulkintasi on, ovatko kiovalaiset siinä uskossa, että tosiaan se on nyt ikäänkuin
    rauhallista aluetta tuo pääkaupunki.

    MA: Ukraina onnistui vapauttamaan nämä pohjoiset alueet eli venäläiset joutuivat vetäytymään sieltä raskain
    tappioin puhutaan jostain 15000 kaatuneesta. Tällä hetkellä Ukrainan oma arvio on 19000, mutta siitä
    voidaan pikkusen tiputtaa pois. Mut laajamittaista on ollut Venäjän tappio tuolla alueella ja se vetäytyminen
    on ollut luonnollista, että voidaan voimia koota, kohdentaa sitten sinne itäiseen Ukrainaan, jossa sielläkin on
    haastava tilanne Venäjälle. Mutta kun voimia kohdennetaan jonnekin niin Venäjällä on myös siinä enemmän
    kyvykkyyttä sitten tuhota.. Sota on muuttanut luonnetta myös tuhoamissodaksi eli kun siviiliväestöä
    tuhotaan niin siinä ideana on siis herättää terroria jolloin Ukraina joutuu pohtimaan siis sitä että mikä on
    tämän sotilaallisen puolen hinta verrattuna siihen siviiliväestön kärsimykseen.

    Ylen aamu 11.4.2022

    Tja: Tosiaan siellä pyritään nyt evakuoimaan ihmisiä pois siellä Itä-Ukrainassa
    Eilen puhuttiin 9 evakuointikäytävästä, josta ois sovittu. Kuitenkin käy sitten näin, että perjantaina
    esimerkiksi Venäjä pommitti Kramatorskissa rautatieasemaa , jonka kautta siviilit olivat sitten lähdössä pois
    ja siellä 57 kuollutta on kerrottu. Eilen sunnuntaina kerrottiin, että vajaa 3000 ihmistä olis saatu evakuoitua.
    Tämä tahti kuulostaa niiku aika onnettoman hitaalta

    Suomen Ukrainan-suurlähettiläs ==PL

    PL: Kyllä, se on erittäin hidasta ja kuten täs tuli jo ilmi ja kun Venäjä on toistuvasti iskenyt myös näihin
    evakuointikäytäviin ja rauhanomaisesti siviilien pyrkiesssä evakuoitumaan. Niin ukrainalaiset on myös hyvin
    vaikea luottaa siihen, että he uskaltaisivat käyttää näitä
    käytäviä. Eli tilanne on erittäin erittäin hankala

    Ylen tja Kuronen mainitsi että asemalle iski Tochka-U ohjus/ksia toisessa lähetyksessä
    MTV livessä oli kuva Tochka-U näköisestä ohjuksesta
    MV-lehdessä kerrottiin Ukrainan Tochka-U ohjuksesta.

    8.4.2022 pe YLEN ERIKOISLÄHETYS ZELENSKY PUHUU EDUSKUNNALLE JA SUOMEN KANSALLE

    Matti Vanhanen: Today we are witnessing the horrows of the war

    ZELENSKY: HALUAISIN TÄHÄN ALKUUN KERTOA MITÄ TÄNÄÄN TAPAHTUI.
    VENÄJÄN ISKUT KOHDISTUIVAT KRAMATORSKIN RAUTATIEASEMALLE
    SE ON IHAN TAVALLINEN RAUTATIEASEMA. SE OLI TÄYNNÄ IHMISIÄ, JOTKA ODOTTIVAT
    JUNIA JOILLA HEIDÄT EVAKUOITAISIIN TURVAAN. JA NÄIHIN IHMISIIN ISKETTIIN. MEILLÄ ON
    VIDEOITA, MEILLÄ ON NÄITTEN OHJUSTEN JÄMIÄ. YLI 30 KUOLLUT JA 300 HAAVOITTUNUT
    VAIN SIELLÄ. TÄMÄ ON VAIN IHAN TAVALLINEN RAUTATIEASEMA
    TAVALLISESSA KAUPUNGISSA ITÄ-UKRAINASSA. NÄIN VENÄJÄ PUOLUSTAA DONBASSIA TAI
    NÄIN HE SANOVAT PUOLUSTAVANSA
    VENÄJÄNKIELISIÄ. TÄMÄ ON SODAN 44 PÄIVÄ. 8 VUOTTA OLLUT SOTAA JO ITÄ-
    UKRAINASSA. SEN JÄLKEEN HALUAISIN ETTÄ PIDÄMME
    PIENEN HILJAISUUDEN NÄIDEN UHRIEN VUOKSI JOIHIN VENÄLÄISET ISKIVÄT
    KIITOS

    MV-LEHTI: Julkaistu 11.04.2022

    Raskauttavat todisteet julki: Ukrainan asevoimat suoritti yli 50 siviiliä tappaneen ohjusiskun Kramatorskin juna-asemalle

    Viime perjantaina huhtikuun 8. päivänä Ukrainan asevoimien taktinen Tochka-U-ohjus räjähti Donbassissa Ukrainan hallitsemalla alueella, Kramatorskissa, juna-aseman yläpuolella. Räjähdyksessä kuoli yli 50 ihmistä ja yli 100 haavoittui. Ukraina ja länsi syytti välittömästi Venäjää…

    Muuta:

    mronline org

    Dutch Journalist: ‘We are here, in Donbass, to awaken Westerners deluded by propaganda’

    NATO admits it wants ‘Ukrainians to keep dying’ to bleed Russia, not peace

    They saw and heard the truth — then lied about it: media on Donbass delegation omitted mention of Ukraine’s 8 year war on the autonomous Republics

    ”The warhead of a Tochka-U missile contains 50 cassettes of cluster munitions. We managed to find 28 traces of cluster explosions on the soil… A Tochka-U missile changes its orientation just before landing, so after it flies on a trajectory it makes a turn and falls vertically down before detonating at a certain height. The fragments then shower the surface in a radius of approximately 150 meters.”

    Tykkää

  • THE TRUTH PARTY OF FINLAND
   TOTUUSPUOLUE.NET

   For Finland, joining NATO means risking a similar or even worse attack than Ukraine has now faced.

   Hankkikaa kapuloihin joku kunnon kääntäjä

   Tykkää

 6. Sannan nahkatakki jakaa mielipiteitä (muuan vuosi sitten nuoriso/eläinsuojeluväki olis nostanut metelin).
  Katsoin pääministerin esiintymistä lauantaina ap pari minuuttia. Onkohan ensimmäinen tiukka vääntö hallituksessa pääministerillä, nuutuneen näköinen oli.

  Tykkää

 7. Edellisestä sodasta on ilmeisesti kulunut riittävän kauan. Veteraanit ovat edesmenneitä ja uusilla sukupolvilla on huuma päällä. Tilanne vaikuttaa silti täysin käsittämättömältä. Henkisestä perspektiivistä katsottuna ei kuitenkaan. Arvojen rappio johtaa kaaokseen.

  Ihminen ei ole vain darwinistisen kamppailun pelinappula rahaeliitin ruletissa, vaan tunteva ja inhimillinen olento, jonka ihmisarvo ei perustu rahaan.

  Tykkää

 8. Tämä aika – maailmantilanne – vaatisi valtiomiehiä (vai pitäisikö sanoa ”valtiohenkilöitä”!), mutta näen joka puolella vain kääpiöitä. Tästä ei hyvä seuraa.

  Tykkää

  • Valtiomies vuonna 2022 olisi friikkimäinen hahmo, kuin kaksipäinen lammas. Yksipäiset lampaat olisivat tyrmistyneitä. Mutta muistaisivat myös kertoa olevansa itsenäisiä oman tiensä kulkijoita, tärkeitä asioita on vaikka vaihtuvatkin.

   Tykkää

 9. Missä Meidän muuten Yli..innokas R.akas Söyring luuraa…??

  Kun Ei olla kuultu Hänestä mitään…pitkään aikaan…

  Tykkää

 10. Tämä teksti ei meinaa millään päästä sensuurista läpi.

  Taas yksi todiste, että Yle on nato:n informaatiosodan yksikkö, koska Ilkka Kanervan muistokirjoituksen ykkösaihe on vanha tekstiviestikohu.

  Tilannehan oli tuolloin se, että Yhdysvallat ja Israel koulutti ja aseisti Georgian joukkoja. Georgiassa oli ETYJ:n tarkkailijoita, joiden päätehtävä oli raportoida, mikäli havaitsevat Etelä-Ossetian ja Abkhasian jäätyneiden konfliktien osapuolien valmistelevan sotatoimia. Ja nämähän olivat Neuvostoliiton hajoamisesta alkaneita kriisipesäkkeitä, joissa toimi Venäläisiä rauhanturvaajia ja Georgia taas katsoi alueiden kuuluvan heille.

  No, sota ei ollut vielä puhjennut ja ETYJ:n puheenjohtajavuorossa oli Suomi. Ja kyseisen maan ulkomisiteri, eli Ilkka Kanerva oli se henkilö, joka hoiti puheenjohtajuutta. Erikoiseksi Suomen puheenjohtajavuoron teki se, että ETYJ oli sopinut pidettäväksi välivuosi kaikista kehityshankkeista. Miksi Suomi olisi halunnut hukata merkittävän tilaisuuden päteä ETYJ:n kehittämisessä? Oliko niin, että tiedettiin sodan olevan tulossa, eikä haluttu turhaan nähdä vaivaa hankkeisiin, jotka joka tapauksessa kaatuvat sotaan?

  Kanervan väitetyt teksitiviestit olivat aika harmittomia ja niiden aitous ja ajankohta jäi lopulta hämärän peittoon. Alkoi valtava mediasota Kanervaa vastaan. Hallitus aluksi puolusti Kanervaa, mutta lopulta totesi, että mediahaitta oli kasvanut liian suureksi ja ulkoministeri joutui lähtemään. Tilalle valittiin Aleksander Stubb, joka myöhemmin jopa vieraili Georgiassa ranskalaisen Bernard Kouchnerin kanssa.

  Sodan jälkeen kävi selväksi, että ETYJ:n tarkkailuoperaatio oli epäonnistunut raportoimaan osapuolille sodanvalmisteluista, vaikka kentällä toimineet tarkkailijat olivat tehneet niistä havaintoja ja raportoineet edelleen ylemmille portaille.

  Minun nähdäkseni tekstiviestikohu oli vain tekosyy vaihtaa ETYJ:n puheenjohtaja sodan kannalta sopivampaan. Toisin sanoen Georgian sodan valmistelu on riittävän painava syy, että ei haittaa jos Suomen hallitus hajoaa, ei jotkut yksityiselämään kuuluneet helposti väärennettävissä olevat tekstiviestit.

  Liked by 1 henkilö

 11. Katos..En tiennytkään Bile Ilen..Poismenosta..Niin Vähän seuraan Valemediaa…Joten piti tehdä poikkeus ja käydä katsomassa mitä YL€N Iso $onta-Paja ilmoittaa asiasta…Kummallista kun Poistumisen syytä EI ilmoitettu…Yleensähän sitä tehdään..Ja kun tämä näyttää Tulleen Kaikille yllätyksenä..Niin olisiko €UtanA$IA piikillä ollut Tälläkin kertaa Osansa Lopputuloksessa..

  Ainoan kerran kuin näki Bile Ileä Elävänä..Oli Kymppi Kerroksess…🍸😁

  Ps…Missä on Meidän…Kaikkien R.aka.S.tama R.S ?

  Tykkää

 12. PYYNTÖNI

  Avoin.mediaan on Riikan hyvin kiitettävän työn tuloksena kertynyt viime aikoina hienosti Ukraina-aiheisia tärkeitä julkaisuja suuren tietomassan verran…

  … Niitä on julkaistu merkittävä määrä jo ennen viime viikkoja ja myös yhä lukemisenarvoisia aiemmin Vastavalkea-lehdessä (https: // vastavalkea fi/tag/ukrainan-kriisi/), jossa on toki siellä myös muilta lukemisenarvoisia (esim. Sauli Niinistö ja Suomen hallitus, etenkin puolustusministeri, syyllistyy tässä rikokseen, joka ei ole vanhentunut ja josta voitaisiin tuomita kv. oikeudessa: https://vastavalkea.fi/2015/06/28/sokka-on-irti-sauli-niinisto-ja-kansainvaliset-asekaupat/)…

  … Riikan vika ei ole että monen on työlästä ja valtatahojen propagandan myötä jotenkin hankalaa hahmottaa kokonaisuuksia…

  … Miljardien eurojen infosotarahoilla Länsi hyökkää, tuottaa valtavasti paljon enemmän ammattitaitoista propagandaa, johon vaihtoehtotahot vain vähän viitsivät, ehtivät, jaksavat vastata…

  … joten pidän todennäköisesti hyvänä jos näinä päivinä ei tule infotulvaamme täällä lisää uutta, jos se saa meidät keskittymään jäsentämään jo tullutta itsellemme paremmin…

  … ja tärkeänä pidän, että koettaisimme, jos vain resursseja riittää, koostaa muillekin ihmisille kuin AM:n aktiivilukijoille mm. Avoin Median julkaisujen ja joidenkin keskustelukommenttien annista pieniä kokonaisuuksia sekä etenkin rakentavia avauksia, analyysejä ja kokonaiskuvia eri paikkoihin erityyppisille kohderyhmille näihin kommenttikeskusteluihin ja muualle…

  … Ja tietysti Avoin Medialle voi tarjota sisältöjä ja valmiitakin juttuja, jotta homma ei jää riskialttiisti liikaa Riikan varaan…

  Viime mainitun kohdalla tulee mieleeni, että yhteistyötä tarvittaisiin enemmän juttujen valmiiksi saamisen helpottamiseksi. (Toistaiseksi olen huomannut etttä melko harvoin jonkin jutun kirjoittajiksi on merkitty enemmän kuin yksi.)

  Tykkää

  • ”Avoin.mediaan on Riikan hyvin kiitettävän työn tuloksena kertynyt viime aikoina hienosti Ukraina-aiheisia tärkeitä julkaisuja suuren tietomassan verran…”

   Jep tietoa on paljon. Kun taas Ukrainasta leviää valheuutisia paljon. Niiden oikaiseminen nopeasti olisi tärkeää.

   Tosin USA/NATO/CIA ja Suomen valhemedia levittävät niitä mielellään. Ja EU on kimpassa USA:n kanssa. Häikäilettömät poliitikkomme, lähes rikolliset eivät todellakaan loista rehellisyydellä. On vaikea uskoa, etteivät he ymmärtäisi että jokin on pahasti pielessä valtamedian Ukraina-uutisoinnissa tai ollut viimeiset 8 vuotta, sitten vuoden 2014.

   Kun ja jos Suomesta tulee NATO:n jäsen niin disinformaation määrä kasvaa, elämisen kustannukset kasvavat Sotahan kustannusten nousua ei selitä kuin pieneltä osalta. Biden lykkää pakotteita, jotka sopivat amerikkalaisille öljy- ja kaasuyhtiöille. EU:ssa tapahtuu Ukrainan ihme. Siellähän hinnat nostettiin läntisille yrityksille sopiviksi heti 2014.

   Ruotsin Nato-gallupeista muuten kertoili Ylen Ruotsin kirjeenvaihtaja. Sellaisen käsityksen sain, että Ruotsissa Nato-kannattajia on vähän ja että ovat vielä vähenemään päin. Yllätys, yllätys Yle julkisti uutisen, että galluppien mukaan ruotsalaisista 51 prosenttia kannattaa Natoa ja kannatus on lisääntynyt…

   Pitäisiköhän tuokin uutinen tarkistaa…minkälaisesta gallupista olis kyse?

   Tykkää

 13. Sepon kanssa..samaa mieltä…Kukaan EI Pidä vetää Itsensä piippuun…Sillä ei Saavuta..Voita mitään…Jokainen kantaa sen minkä jaksaa..Olen seurannut Riikka melkein 15 vuotta…Yksinäisenä Järjen Äänenä…Sen muun Hulluuden seast…Ja ihmetellyt mistä Hän Kaivaa voimansa..??

  Asia mitä Minun mielestä olisi Lyömätön..Olisi Yks sivusto/portaali jonne Kaikki Suomen Uusmediat kerättäisiin yhteen…Jossa jokaiselle Pääsivulla olisi Oman Ikkunassa/lohkonsa…Jolloin Paine hellittäis Kaikilta…Kun Maailman asioitten päivittäminen Ei olisi Yksistään…Omilla harteilla…

  Vaan Aina olisi Uutta luettavaa…Jostain

  Murkut ei ole semmoinen…Se vain jaa Linkit…Jolloin se Kokonaisuus…Pilkotuu kuitenkin osiin

  Minusta Zach Vorhiesin lanseeraama…

  https://www.blast.video/#trending

  On Tässä…Todella Nerokas idea…

  Softa on Hänen itsensä kehittämä…Joten En ihmetteli jos Hän olis jopa valmis jakamaan sen ulkopuolisillekin..

  Muistakaa…Ihminen on Visuaalinen olento…Joten tarvitaan senkaltainen Triggeri saada Ihminen kiinnostumaan asioista..

  Yritin aikoinaan jakaa Tämän ajatuksen Injektiopiikillekin…Mutta Tyyppi jätti vaan kylmästi kommenttiin julkaisematta…Häpeä Hänelle…siitä..

  Ihminen haluaa Tunteen että on Valinnan varaa…Tuollainen Portaali antaisi sen..

  Tykkää

 14. Olen Onneksi tästä Asiasta…Eri mieltä..

  ”..Miljardien eurojen infosotarahoilla Länsi hyökkää, tuottaa valtavasti paljon enemmän AMMATTI..taitoista propagandaa, johon vaihtoehtotahot vain vähän viitsivät, ehtivät, jaksavat vastata..”

  Kun seuraa..Yle Kurasten…Mikä AA-tollojen..Surely Paster-Kakkojen…Ym…Häikäilemätöntä
  Valehtelua…Niin ajattelee…Pitääkö Ne TODELLA Ihmisiä…Noin TYHMINÄ…Etteivär Näe…Ettei se TOSIASIA…Että LänsiUkraina TERRORIPOMMITTI ItäUkrainan VENÄLÄISväestöä…8 VUOTTA…Lahdaten 14 000 VENÄLÄIS..Ukrainalaista..

  Ilman MITÄÄÄN SEURAAMUKSIA…Näitte Yllämainittujen..Suomen/Lännen…MASSAMURHAAJIEN Toimesta…

  Jolloin Venäjän oli Lopulta..PAKKO…Viheltää Peli poikki…8 VUODEN jatkuvien Rauhan Neuvotteluiden Jälkeen..Muuten…Heidät olisi KAIKKI..TAPETTU…Noitten LÄNNEN Aseistamien..Ukrainan NAZI-$..IKOJ..€..N…TOIMESTA

  NÄMÄ SUOPASKAN…MAANPETTURIT…EIVÄT SITÄ HALUA PALJASTAA…KOSKA SILLOIN NIITTEN VALHEILLA RAKENNETTU AGENDA…ROMAHTAA…

  Tykkää

 15. AJATELKAA…

  LÄNNEN ASEISTAMA JA TUKEMA $AUDI-ARABIA…ON…7 VUODEN AIKANA MURHANNUT YLI 330 000 ( 1/3 MJ ) JEMENILÄISTÄ….ILMAN MITÄÄN TUOMIOTA…SANKTIOITA…..POLIITTISESTI EIKÄ MEDIAN TOIMESTA…

  NYT SITTEN HUUDETAAN KUIN POLTETUT SIAT…KUN NIITTEN SUUNNITTELEMAT KANSANMURHAT ESTETÄÄN….UHRIEN TOIMESTA..

  Tykkää

  • Kyllä. USA tulee räjäyttämään Ukrainassa ydinpommin ja EU:n kanssa tulevat syyttämään Venäjää ydinpommin käyttämisestä ja kansanmurhasta.

   Tykkää

 16. Venäjän kannattaa Kylmästi…Julkaista lista…Niistä Tulevista Ydinase/Muu kohteista…NATO-Suomessa…

  Niin saa Kansa…Tällä Pohtia ja Päättää…Ovatko Ne TODELLA…Valmiit Maksaa SEN Hinnan…

  Liittymisestä…NATON…KANSOJENMURHAAJIIN…

  NIITTEN KÄYNNISTÄMIEN SOTIEN UHRILUVUT VOI JOKAINEN SITTEN TUTKIA OMILLAAN…

  Tykkää

  • Toivottavasti ensimmäinen ohjus menee presidentin linnaan, toinen eduskuntataloon ja kolmas Hybridikeskukseen. Nuohan ne on Suomea sotaan viemässä, WEF:n agendan mukaisesti toteutetaan depopulaatiota ja peitellään piikkikuolemia. Mitään turvatakuita ei tule mistään, ei materiaalia eikä miehiä.

   Tykkää

   • UPI on ehdottomasti syytä lisätä listaan. Perustamisestaan lähtien se on tehnyt työtä lännettymisen ja Naton eteen. Teija Tiilikainen taisi olla ensimmäinen vedättäjä, ja sitten valittiin tämä Aaltola, joka ohitti pätevämmän hakijan – tämä kun ei ollut tarpeeksi länsimielinen (USA).

    Tykkää

 17. IS… Britannian ylähuoneen jäsen, lordi Robert Skidelskyn mukaan Suomen Nato jäsenyys rikkoisi YYA sopimuksen.
  Skidelsky varoittaa että Suomen Nato jäsenyyshakemus olisi katastrofaalinen virhe.

  Tykkää

  • Onko YYA sopimus vielä voimassa vai mihinkä Niinistö- Marin perustaa Nato- hakemuksen laillisuuden?
   -Ei kai sentään ulkopuolella Suomea tiedetä Suomen asioista paremmin kuin Suomen nykyinen presidentti ja tai pääministeri ?
   – Onko mahdollista että USA(Nato) kiristää ja käskyttää Suomea? Dokumentoituja sopimuksia, joissa Länsi( NATO) sitoutuiolemaan laajenematta Itään, USA( Nato) ei ole noudattanut. Tuota amerikkalaista laittomuuden periaatettako Suomi aikoo nyt noudattaa?

   Uusi globaali finanssijärjestelmä, joka lopettaa USA: n hegemonian ei näytä sopivan Suomelle. Siksihän USA- Nato ja UK taistelevat täsää ja nyt ” viimeiseen mieheen”.

   Taisi olla ekonomisti Tuomas Malinen,joka sanoi että Suomessa pystyttäisiin viikossa ottamaan käyttöön
   kansallinen valuutta. Nyt kun Venäjän rupla on jo ”kultarupla”ja digitaalisesta ruplastakin puhutaan, herää kysymys, miten Suomen kultavarantojen ” arvo” lienee, kun ne ovat jo valtion velkojen panttina.

   Mikä hätä Suomen johdolla oikein on kun toimii täysin Suomen etujen vastaisesti? Eikö Suomi ” pärjäisikään” suvereenina kansallisvaltiona , johon maailma on moninapaistuessaan menossa?

   Tykkää

   • Suomen kultavaranto taitaa olla suuremmilta osin ”säilössä” Fort Knoxissa eli todellisuudessa realisoitu jo ajat sitten parempiin suihin. Ja koska Usa on useiden vuosien ajan jo kieltäytynyt luovuttamasta tai ainakin viivästyneesti paluttanut vain osan pyydetyistä siellä eri maiden ”säilytyksessä” olleista kultavarannoista, voidaan niiden Suomenkin varantojen olevan käytännössä menetetyn. Eli great resettiä senkin osalta pukkaa päälle. No ei muutakun uutta matoa koukkuun kyllä tämä tästä taas jonain päivänä järjestyy.

    Liked by 1 henkilö

   • Olikohan se Erkki Liikanen, joka oli tv-haastattelussa joitain vuosia takaperin. Toimittaja kysyi kutavarannosta. Liikanen nauroi ja alkoi selittämään mitä hyötyä siitä on kun kulta on ulkomailla säilytyksessä eikä omassa holvissa Suomessa. Sitten se selitti, että pari Suomalaista oli vierillut USA:ssa kyseisen pankin kultavarastolla. En muista minkä niminen paikka se oli. No, vaan toinen heistä, eli Ben Zyskowicz oli päässyt käymään oikein holvissa sisällä, eli hän lienee ainut henkilö, joka tietää onko Suomen verkkohäkissä oikeasti mitään kultaa jäljellä.

    Tykkää

   • Ei niillä mitään muuta hätää ole kuin saada kansanmurha toteutettua. Nyt kun myrkkypiikit aiheuttavat kuolemaa ja mm. syöpiä, saadaan ydinsodalla selitettyä syöpien kasvu, ja sodalla yleensä peiteltyä rokotekuolemat. WEF haluaa vähentää väestöä 80%, ja tuo oli tavoite johon Marinin hallitus halusi rokotekattavuuden. Kolumnisti Jonathan Widell kirjoitti että ydinaseita tullaan käyttämään pitkästä aikaa ja se tapahtuu Suomessa, enkä ihmettelisi yhtään.

    Tässäpä taas kertauksena tämä WEF:n Agenda2030 aikataulu, joka vuodettiin viime syksynä kun Prizerin entinen toimitusjohtaja Michael Yeadon sai sen käsiinsä:

    https://mvlehti.net/2021/10/26/turtiainen-elamme-kolmannen-maailmansodan-aikaa-valmistautukaa/

    Tykkää

   • NUCLER HOAX.

    Uskokaa nyt. Lähes kaikki mitä teille on koulussa ja valemediassa sepitetty on valetta. Yhtelnä esimerkkinä atomisota ja atomivoimalat, kuten esim. ulkomaisin voimin kokoon kyhätty vitsi OLKILUOTO 3. Miksi salailu? Tässä syy:

    Leading nuclear physicist Galen Winsor describes just how nuclear reactor are basically simply steam plants and nothing but the absolute most costly and efficient way to steam water. He completely impacts the lid off the suggestion of ”nuclear meltdown” or ”nuclear waste,” or even consumes a great section of real-time radioactive waste on video camera which he asserts to have been doing for years! His professional opinion is that fear of nuclear radiation has been substantially overemphasized to frighten people therefore a few powerful organizations could keep complete control of the globe’s most useful power information.

    Älkää minua uskoko – tutkikaa itse, tietoa löytyy monista lähteistä!

    https://www.flatearthscience.org/nuclear-hoax-nukes-do-not-exist/

    Tykkää

   • Suomen kultavaranto ja eläkerahasto on “erittäin tuottavasti” maailman tuuliin sijoitettu niin kuin kaikki muukin Suomen valtion varallisuus, joten velassa uidaan – by designed!

    Tykkää

 18. Näyttää että kaaosta ja romahdusta kohti ollaan menossa. Ainakin länsimaailma on sekaisin ja melkein asia kuin asia on käännetty päälaelleen. Sota on rauhaa jne.

  Tykkää

 19. Suomen poliittinen johto näyttää olevan täynnä pelkureita, lahjottuja tai kiristettyjä laumalampaita. Roikkuvat valheellisessa maailmankuvassa ja näin kaikki johtopäätöksetkin on väärin. Eduskunta on kuin pitkä riukula, jossa molot istuu nato-paskalla.

  Ukrainastakin pakeni ensimmäisenä ökyrikkaat, jotka ajelee sadantonnin autoilla ja tankkaa kalleinta rallibensaa vailla huolen häivää. Alussa nämä rintamakarkurit pääsi rajan yli näppärästi pikkurahalla lahjomalla. Käteistä on kauppareissulla kuulemma kymmensenttinen pinkka, josta maksaa. Helsingissäkin annetaan niille ilmaiset kämpät vuodeksi käyttöön aivan ydinkeskustasta. Näyttää vahvasti siltä, että Ukrainan eliitti on myynyt maansa dollari-euro-kartellille tykinruuaksi käytettäväksi Venäjän heikentämiseen. Varmaankin tämä itse itseään muita parempana pitävä osa kansaa palaa joskus Ukrainaan, kunhan sodasta hengissä selvinneet köyhällistöduunarit ovat ensin rakentaneet niitten palatsit takaisin kuntoon.

  Monellakohan Suomen vaikuttajalla on samanlainen miljoonadiili? Kattelkaa vaan kenellä on naama leveää hymyä vaikka puhuu sodasta. Koronalahjuksethan oli vaan satatonnia Business Finlandilta per petturi.

  Tykkää

 20. Entinen EU- parlamentaarikko Merja Kyllönen ei ole ainoa Natoa avoimesti vastustava. Myös EU: ssa kuulla
  perusteluja suoranaisesti Natoa vastaan. Irlantilainen EU- parlamentaarikko Clare Daly osoittaa sormella Ukarainan sodan todellisiin syyllisiin.

  Tykkää

 21. Ovatko tosiaan huumeet sallittuja Ukrainassa? Edellä mainitussa videossa Zelensky (haluaa kuulemma kutsuttavan itseään Elenskiksi – sattuneesta syystä!) on pahasti huumejurrissa, nousuissa. Toisessa videohaastattelussa, joka tuskin on väärennös, mies oikein innostuu puhumaan kokaiinista, joka kuulemma antaa virtaa koko päiväksi. Elensky on selvästi ”rakastunut” aineeseen, kuten huumeriippuvainen tekee.

  Tuo nokkahuumeen käyttö selittänee näyttelijäpresidentin jatkuvat ulostulot ja purkaukset, joita ei voi mitenkään pitää uskottavina mutta palvelevat tietenkin tarkoitustaan. Vanhan koulukunnan diplomaattikaan Lavrov ei voinut olla sanomatta Intian median haastattelussa, että Elensky päästelee suustaan kaikenlaista riippuen siitä, mitä ainetta tämä on vetänyt tai polttanut. En oikein osaa kuvitella, että Putinkaan astuisi saman pöydän ääreen tämän marionetin kanssa.

  Niin Riikka, kuinka voit? Näitä vapaan keskustelun foorumeita on todella vähän.

  Tykkää

 22. kostikos
  18 HUHTIKUUN, 2022 8:38 PM

  Gonzo on eloss..Durani haastatteli sitä eilen..Oli o!lut jonkun SBUn? suojiss? Videossa ei kerottu sen tarkemmin..

  Niin..Rikkaita oli Kiva saada joku tervehdys..että Kaikki on OK..

  Tykkää

 23. Errarumhumanumestg
  22 HUHTIKUUN, 2022 8:05 AM

  Silloin kun vielä sai olla mukana Schittwitteriss niin arvaa mihin Ne keskiikäiset Suomalois Huårat kiinnitti huomionsa…..Tuon Clare Dalyn viimeisiss puheiss…
  .
  .
  .
  .
  Hänen…….vaatetuksensa…….

  Tykkää

 24. Olen ollut huolissani Riikasta pääsiäisen jälkeen. Miten on asiat? Omaishoitajuus ottaa aikaa, mutta on tärkeä asia.
  Pääsiäisenä olin huolissani Avoin Median kohtalosta, mutta kun tänne kommentit pääsi niin oletan toimii niinkuin ennenkin.

  Tykkää

  • Kenenkään ei pitäisi kirjoittaa omalla nimellä Ukrainasta mitään. Ukrainasta paljastuu ihmishirviöitä, jotka ovat todennäköisesti ampuneet omia siviilejä ja heittäneet heidät joukkohautoihin, koska nämä ihmiset ovat tehneet yhteistyötä venäläisten kanssa. Ehkä jopa muutama sana venäläissotilaan kanssa on riittänyt syyksi ampumiseen.

   Naiset, jotka on ammuttu/kidutettu ovat ehkä olleet sukupuoliyhteydessä venäläisotilaiden kanssa ja se on riittänyt syyksi heidän tappamiseen.

   Nyt tarinat alkavat loogisesti näyttää siltä mitä on todellakin tapahtunut:

   Synkkää kertomusta täältä lisää.

   Jewish Weekly: Kalifornialainen lehti.

   jweekly com
   /2022/04/20/u

   APRIL 20, 2022

   ukrainian-state-agency-adds-ukrainian-jewish-leader-to-list-of-pro-russia-traitors

   Ukrainan valtion virasto lisää Ukrainan juutalsen Vadim Rabinovichin venäjämielisten ”pettureiden” listalle.
   Listalla on jo yli 100 nimeä.

   It includes bureaucrats, journalists and mayors accused of collaborating with Russia, which invaded Ukraine on Feb. 24.

   Listalla on virkamiehiä, journalistejä ja kaupunginjohtajia, joita syytetään venäjäyhteistyöstä.

   Listalle päätyneitä on ammuttu, kuten Kreminnan kaupunginjohtaja. Häntä syytettiin myös yhteistyöstä venäläisten kanssa.

   Some are dead, including Volodymyr Struk, 57, a former mayor of the city of Kreminna,
   who last month was kidnapped and shot dead, possibly for allegations of collaboration.

   Kiev myöntää murhanneensa ukrainalaisia kaupunginjohtajia jotka ovat neuvotelleet Venäjän kanssa.

   Kiev officially endorses assassinating Ukrainian mayors for negotiating with Russia
   Since Russia launched its military operation inside Ukraine, the SBU has hunted down local officials that decided to accept humanitarian supplies from Russia or negotiated with Russian forces to arrange corridors for civilian evacuations.

   Esimerkiksi Ukrainan salainen palvelu(SBU) on etsinyt paikallisia viranomaisia , jotka ovat hyväksyneet venäläisiltä humanitaarista apua tai venäläisten joukkojen järjestämiä humanatitäärisiä käytäviä.

   7. maailiskuuta Gostomelin kaupungin johtaja löydettiin murhattuna.
   On March 7, the mayor of Gostomel, Yuri Prylipko, was found murdered. Prylipko had reportedly entered into negotiations with the Russian military to organize a humanitarian corridor for the evacuation of his city’s residents–

   11 kaupunginjohtajaa on kateissa

   As of today, eleven mayors from various towns in Ukraine are missing

   Western media outlets have been following the Kiev line without exception,
   claiming that all mayors been arrested by the Russian military. The Russian Ministry of Defense has denied the charge

   Länsimedia on syyttänyt Venäjää kidnappauksista. Venäjän puolustuministeriö on kiistänyt nämä syytteet.

   CIA läsnä Kiovassa vuodesta 2014.

   “CIA employees have been present in Kiev since 2014, the Ukrainian security services have been directly advised by the CIA since 2014

   CIA on toiminut Ukrainan salaisen palvelun SBU:n neuvonantajana.

   Ukrainian soldiers’ use of the cellphones of dead Russian soldiers to mock and hector their relatives appears to be a common practice. In fact, the Ukrainian government has begun using notoriously invasive facial recognition technology from Clearview AI, a U.S. tech company,
   to identify Russian casualties and taunt their relatives on social media.

   Ukrainan sotilaat käyttävät kuolleiden venäläisten sotilaiden kännyköitä ja kiusaavat heidän omaisia soittamalla heille. Ukraina käyttää myös Amerikkalaisen ClearViewin kasvontunnitusteknologiaa samaan tarkoitukseen. Selvittäen venäläisten kuolleiden sotilaiden omaisia ja kiusaavat heidän omaisia netisssä.

   Kommentti RT:stä: Ihmiskilpien käyttö. Ukrainalaisten on kerrottu käyttävän ihmiskilpiä muuallakin.

   Wladyslaw Janowski
   Azovs will not let their human shield go and then the small comedian will tell, all civilians leaving Azovstal were killed by Russian soldiers , so Ukraine needs more arms and more anti-Russian sanctions. I hope it’s the last chance Russia give Azovs to escape playing civilians, because they will first kill civilians (if there are any) and exit as civilians. Those exiting must be followed and observed closely, where are they going. I don’t think it’s a good move from Russia. They should remain strict control over those leaving.

   Uutiskuvien perusteella on melko selvää, että Azov käyttää siviilejä, jotka ovat samoissa tiloissa Azovin tehdasalueella ihmiskilpinä.

   Torture and enforced disappearances “common practices” of Ukraine’s SBU

   Under Zelensky’s watch, “the war is being used to kidnap, imprison and even kill opposition members

   Ukraine’s SBU studies torture and assassination from the CIA

   Emme koskaan ota venäläisiä vangeiksi:

   We will never take Russian soldiers prisoner”: Ukraine’s military flaunts its war crimes

   Ukrainian soldier calling the fiancee of a Russian prisoner of war, seen below, and taunting her with promises to castrate the captive.

   Ukrainalasisotilas soitti venäläisen sotavangin morsiamelle ja uhkasi leikata vangin peniksen.

   Eräästä venäläisesstä sotavangista levitettiin kuvaa, jossa silmät oli puhkaistu.
   Perhaps the most gruesome image to have appeared on social media in recent weeks is the photo of a tortured Russian soldier who had one of his eyes gouged before he was killed. The accompanying post was captioned, “looking for Nazis.”

   Mamulashvili, the commander of the Georgian Legion, which participated in the field executions of wounded Russian POW’s, boasted this April that his unit freely engages in war crimes: “Yes, we tie their hands and feet sometimes. I speak for the Georgian Legion, we will never take Russian soldiers prisoner. Not a single one of them will be taken prisoner.”

   Me sidomme heidän kätensä ja jalkansa. Juuri näin joukkohaudoissa he olivat.

   Similarly, Gennadiy Druzenko, the head of the Ukrainian military medical service, stated in an interview with Ukraine 24 that he “issued an order to castrate all Russian men because they were subhuman and worse than cockroaches.”

   venäläiset ovat ali-ihmisiä ja pahempia kuin torakat, siksi heidät pitää kastroida.

   Ukrainian officials present woman tortured and killed by Azov as victim of Russia

   Ukrainalaiset syyttivät venäjää ”hakaristi-naisen” kiduttamisesta ja tappamisesta vaikka tekivät sen itse.

   Lähteitä:
   mm.
   mronline org (Monthly Review)

   /2022/04/19/one-less-traitor/

   Yksi petturi vähemän

   Kuten ylläolevasta selviää mikään ei ole kovin itsestäänselvää Ukrainassa, muuta kuin että siviilit ovat Ukrainan armeijalle suuri voimavara. Heitä he käyttävät surutta omiin tarkoituksiinsa.

   Se, että ukrainalaisissa kaupunteissa tai Kiovan esikaupungeissa paljastui kummallisia epäiltyjä sotarikoksia vasta usean päivän jälkeen venäläisjoukkojen lähdettyä, viittaa vahvasti siihen, että ukrainalaiset ampuivat ja todennäköisesti kiduttivat ”venäjäyhteistyöntekijöitä”. Suomen valhemedia vaikenee kuin muuri tälläisestä mahdollisuudesta

   Ei ihan Kympin uutissa: ”MINUSTA VAIKUTTAA SILTÄ, ETTÄ ME SUOMEN TOIMITTAJAT VALEHTELEMME TEILLE ARVOISAT KANSALAISET LÄHES KAIKESTA. ” ME PIILOTAMME NATO-PÄÄTÖKSEN TEKOA JA MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA. LEVITÄMME VALHETIETOA RUOTSIN NATO-PROSESSISTA. ME SUMUTAMME TEITÄ IHAN KAIKESTA.

   Tykkää

   • kertoo kyllä paljon suomen ja lännen medioista,kuten myös valtiojohdoista,se miten paljon pimittää ukrainan raakuuksia ennen tätä sotaa,ja nyt sodan aikana.

    tarkotitkos,tuolla alulla,että riikalle olisi sattunut jotain ukrainan toimesta?ihan en siihen usko,vaikka onkin jo ulkomaillakin alkanut ukrainan uhkailut tiettyjä ihmisiä kohtaan…senkin pitäisi kertoa enemmän ukrainan tilasta,kuin venäjän ”raakuudesta”.
    ukrainassa kerrottiin jo,että heillä on nyt teknologia,jolla saavat selville kaikkien ukrainalaisten henkilöllisyyden,jotka netissä tekevät ”petturi” julkaisuja,ja teloitusta tiedossa heille….kiva millaista ”demokratiaa” länsi on puolustamassa.

    ja eikös toi ”one less traitor” juttu ollut grayzone project juttuja alkujaan,no,sama se kenen,suosittelen kyllä kaikille luettavaksi

    Tykkää

 25. Elenskyn vaatimuksille ja hänen esittämilleen syytöksille ei näy loppua, kun maailma ei toimi hänen haluamallaan tavalla. Äsken itkupotkuraivareiden syynä oli se, että YK:n pääsihteeri asioi ensin Moskovassa ja tämän jälkeen vasta Kiovassa; mimosan mukaan järjestys on täysin väärä.

  Ulkopuolisen on helppo nähdä, että pääsihteeri toimii järkevästi ja ymmärtää, kuka tämän näytelmän päähenkilö on, vaikka tällä ei olekaan näyttelijäkoulutusta (ja lavastuksetkin ovat mitä sattuu). Toivoa sopii, että miesten kesken syntyy vakava ja rakentava keskustelu, EU:n ”korkea edustaja” (Borrell) sai tulla takaisin tyhjin käsin (mieshän ei muutenkaan ole vakavasti otettava, kuten ei myöskään huijari-plagioija ja toisen polven komissiolainen Barbara I)

  Tykkää

 26. ”Ylen haastattelemat asiantuntijat: Naton turvatakuut Suomelle hakuajaksi ovat epärealistinen ajatus – mutta Suomi on silti tukevasti lännen suojassa”

  Kysyn vaan, jos ”asiantuntijoiden” mukaan Venäjän uhka on suurimmillaan hakemuksen jättämisen ja lopullisen päätöksen välillä ja silloinkin olemme ”tukevasti lännen suojassa” niin mitä lisäarvoa koko prosessi tuo Suomen turvallisuudelle?

  Jo nyt on selvää, että NATO tarvitsee Suomea vähintään Baltian puolustuksen avuksi. Eivät siis luota NATO:n ydinsateenvarjon ennaltaehkäisevään suojaan. Tämä Baltiaan levittäytyminen on automaattisesti pois Suomen alueelta, eli Suomen puolustus heikkenee. Toiseksi Baltian maiden tyyli tahallaan räksyttää Venäjälle NATO:n jalkojen välistä joka asiassa, ei ansaitsisi mitään tukea. Tämä on tietysti väärin Baltian kansalaisia kohtaa, jos johtajat palvelevat globalisti-isäntien mielihaluja. Siinä vaiheessa kun NATO-Baltiassa alkaa taistelu on NATO-Suomikn automaattisesti sodassa. Eikä ole paljoa aikaa, kun NATO-maa Turkissa yritettiin valankaappausta, sekä tehtiin provokaatio ampumalla Venäläinen lentokone alas. Siitä olisi voinut eskaloitua NATO:n ja Venäjän välinen sota.

  Itämeri pitää huolen, että joukkojen siirtely meren yli sodan aikana on erittäin riskialtista ja vaikka kerran Suomenlahden yli pääsisivätkin, niin miten huolto pitemmän päälle toimisi? Mikäli joukot joutuu vetäytymään Baltiassa, jäävät he äkkiä merenrannoille mottiin. Sama pätee NATO:n kykyyn tuoda aseita ja ruokaa Suomeen, sekä muiden NATO-maiden joukkoja, jos niitä jostain ihmeestä Suomeen sijoitettavaksi riittäisi. Mihinkään kauemmas Suomella ei ole kykyä edes lähettää NATO-apua, kuin enintään pieni erikoisjoukko, tyyliin monimutkainen lento-operaatio Kabulista vetäytymistä suojaamaan.

  Merireitti ei toimi ennen kuin Kaliningrad on kukistettu. Pohjoisen maareitti on pitkä ja Suomi kapea Oulun korkeudelta, vain 200 km. On kovan taistelun takana pitää nuo väylät auki. Toiseksi jo nyt nähdään minkälaisia määriä aseistusta NATO:lla on varaa antaa. Joku kymmenen tykkiä per jäsenmaa ja sekin on merkittävä lovi maiden omaan puolustukseen. Jos nyt presidentti Niinistö onnistuu provosoimaan NATO-sodan Suomeen, ei NATO:n valmiiksi Ukrainaan tyhjennetyistä varastoista riitä mitään Suomen avuksi.

  Miten valitaan ne reserviläiset, jotka komennetaan rangaistuksen uhalla NATO-operaatioihin, kuten oli Jugoslavian tai Libyan pommitukset? Entä kuka lähtee vapaaehtoisesti Kaliningradin saartoon/valtaukseen?

  Eli, NATO:n ennaltaehkäisevä rooli voisi teoriassa olla hyödyksi Suomelle, mutta kuten edellä kirjoitettu pohdinta osoittaa, ei NATO:n voima ole kovinkaan uskottavaa tosipaikan tullen, eikä NATO itsekkään luota ydinpelotteeseensa. Ydinsota onkin turvallisuuden äärimmäinen vastakohta ja kaiken loppu.

  Mitä nyt pitäisi tehdä? Rikoslain tarkoittamaan sodanlietsontaan ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan osallistuneet henkilöt, erityisesti toimittajat, asiantuntijat ja poliitikot pitäisi saattaa oikeuslaitoksen käsiteltäväksi nopeasti. Tässä on valtava ristiriita siihen nähden miten pienestä oikeudenkäyntejä on käytetty vakavaan haitantekoon ja nujertamiseen esim. Räsästä, Molaria, Lokkaa, Janitskinia, Bäckmania jne. vastaan. Julkisten keskustelupalstojen mielivaltainen sensurointi pitäisi saada loppumaan. Vehkeily ja laittomuudet NATO-jäsenyyden hakemiseksi pitäisi kitkeä ja kumota laki NATO:n hybridikeskuksesta. Sitten pitäisi avata rajaliikenne normaaliksi. Pakotteista pitäisi myös luopua, mutta meidän länsimaiset ”kaverit” todennäköisesti kostaisivat sen Suomelle erittäin kalliisti.

  Tykkää

 27. Tulipahan nyt mieleen kun kaikki länsimaat tyhjentää asevarastoja Ukrainaan, että tuleeko jostain uudet uljaat WEF-joukot ja alistaa kaikki heikentyneet kansallisvaltiot lopullisesti digi-vankeuteen? Etenkin vahaa huoltamatonta Neuvostoliiton kalustoa on selvästi lähetetty vain tuhottavaksi. Olisiko niin, että esim. neukkulan it-ohjuksissa ja hävittäjissä ei ole takaporttia, jolla WEF-joukot voisivat estää niitä osumasta? Samaten tykit ja vanhat tankit ovat toimintavarmoja kansanarmeijoidenkin käsissä, eivätkä välttämättä tarvi WEF-satelliitteja ja maalitusservereitä toimiakseen. Juuri tätä keskivanhaa toimivaa kalustoa hävitettiin vapaaehtoisesti Suomenkin varastoista vuosikymmen sitten. Olisi luullut, että vanhakin tankki olisi parempi kuin ei tankkia ollenkaan.

  Tykkää

  • niin,koska suunniteltu tämä…kin sota länsimaissa,niin jotain tässä takana on oltava.
   ainakin se great reset helpottuu,kun valtiot tekee velkaa,ja resetin takana oleva eliitti taas vaurastuu,ja saa omistusta ja valtaa lisää.tavan kansalaiset köyhtyy,ja syyllisenä esitetään venäjää.

   tosin voi olla useammankin kärpäsen tappaminen yhdellä iskulla taustalla,sotateollisuuden eliitit tekee taas kovaa tiliä,jolla voidellaan tätä mielipiteen muokkauskoneistoa,ja poliitikkoja,sama energia eliitin kanssa,kun hinnat nousee..ja taitaa lopulta sama eliitti olla noiden alojen takana,kuten pankkien.
   ja jos vaikka ukrainan natseista haluttiinkin päästä eroon,tai ainakin heikennettyä niitä,zelenkyn henkeäkin uhkailleet,niin nythän venäjä hoitaa sitä muiden puolesta,ja samalla saadaan syyteltyä venäjää…taas,ja venäjää heikennettyä,ainakin hetkellisesti.lopulta voi tulla kalliiksi vielä ”lännelle”,joka kuitenkin pieni osa maailmaa,ja riistää lähinnä sitä muuta osaa maailmasta,ja siihen voi tulla muutoksia.

   Tykkää

   • Juu, isoista linjoista nyt tapellaan. Mikä on tuleva valuuttajärjestelmä? Tuleeko globaali diktatuuri, jossa koronapassi muuttuu totaalisen kontrollin digi-vankilaksi ja jossa elinkaarta hallitaan mRNA-piikeillä. Jos Venäjä häviää Ukrainassa, niin edes jossain määrin vapaa maailma häviää samalla.

    Tykkää

   • ”Tarkotitkos,tuolla alulla,että riikalle olisi sattunut jotain ukrainan toimesta?ihan en siihen usko,vaikka onkin jo ulkomaillakin alkanut ukrainan uhkailut tiettyjä ihmisiä kohtaan…senkin pitäisi kertoa enemmän ukrainan tilasta,kuin venäjän ”raakuudesta”

    Kyllä varmaan lähes kaikki jotka kritisoivat julkisesti ja useasti Ukrainaa, joutuvat Ukrainan ”tappolistoille”. Niitähän näyttää olevan nyt kaksi:

    1) Tämän kiihtyneen uuden sodan aikana luotu venäjämielisten lista. Sille joutuvat ne, jotka ovat ”tehneet” yhteistyötä Venäjän kanssa.
    (esim. vaikkapa kaupunginjohtajat , jotka ovat tehneet myönnytyksiä Venäjälle suojellakseen vaikkapa siviilejä.
    Sillä listalla on yli 111 nimeä. Varmasti myös sellaiset siviilit, jotka ovat antaneet kotinsa venäläisten käyttöön tai jutelleet venäläissotilaiden kanssa.

    2) Tämä vanhempi lista, josta Suomenkin media on aiemmin maininnut:

    Myrotvorets, tarkoittaa ilmeisesti ”Rauhantekijää”…

    Alla suora lainaus Consortiumnewsin jutusta The real Zelensky: (löytyy myös Grayzonesta)

    I’d like to ask you about the “Peacemaker” (Myrotvorets) list that is reportedly affiliated with the Ukrainian government and SBU intelligence service. My understanding is that this is a list of “enemies of the state” and publishes said enemies’ personal information. Several of those who appeared on it have been subsequently murdered. Can you talk about this list, how do people end up on it, and how does it fit into a government that we’ve been told is democratic?

    Tuo Myrotvorets on ilmeisesti webbi-saitti:

    anybody who dares to express publicly anti-Maidan views or challenge Ukraine’s nationalistic agenda — may occur on this website.

    Kuka tahansa, joka ilmaisee ”Anti-Maidan” näkemyksiä tai haastaa Ukrainan kansallisen näkemyksen, voi joutua tälle listalle.

    Listan on perustanut kansanedustaja Anton Gerashchenko (ex neuvonantaja pahamaineiselle Arsen Avakoville, ex sisäministeri)

    in 2014 [that] nationalistic punitive battalions were created to be sent to Donbass for suppressing people’s resistance against the Maidan

    Se oli juuri Arsen Avakov, joka lähetti näitä palkkionmetsästjiä Itä-Ukrainaan.

    Oles Buzina on mainittu jossain suomalaisessa julkaisussa. Ehkä Voima-lehdessä.
    Hän oli journalisti. Hänet ammuttiin.

    The addresses of Oles Buzina, a famous publicist [journalist], shot dead by nationalists near his apartment building in Kiev, and Oleg Kalashnikov, an oppositional deputy killed by nationalists in his house, were also on Myrotvorets, which helped the killers to find their victims. The names of the murderers are well known; however, they are not imprisoned because in contemporary Ukraine, whose political life is controlled by radicals, they are considered heroes.

    Myös opposition kansanedusaja on murhattu (joka oli tällä listalla). Murhaajat tiedetään, mutta heitä ei pidätetä, koska heitä pidetään sankareina.

    Muuta aiheeseen liittyvää:

    Mronline org :
    Ukrainian strike on Donetsk Market was a terrorist act
    Posted May 04, 2022 by Eva Bartlett

    Mielenkiintoista miten Suomen valhemedia-natomedia voi pitää itseään edes mediana. Niin yksipuolista uutisointia. Monen median luvat pitäisi perua välittömästi. Kansanedustajat tulisi erottaa ja valita uusi pienempi eduskunta. He ovat täysin nollia toimimaan demokratiassa. MIKÄÄN DEMOKRATIA EI VOI TOIMIA VALHEMEDIAN PIMENNOSSA. Kansaa ja kansanedustajia on johdettu niin pahasti harhaan median toimesta, etteivät jälkimmäiset ole oikeustoimikelpoisia päättämään Natosta.

    Mronline org:
    “One less traitor”: Zelensky oversees campaign of assassination, kidnapping and torture of political opposition

    Mikäli kansanedustaja pystyisi edes nuo lukemaan ja ymmärtämään niin tietäisi heti että hänet on pahasti huijattu ”Natoon”. Vuosia kestänyt vale-kampanja.

    VAROITUS:

    Jotain kautta olin saanut tietsikkaan haitta-ohjelman, joka kryptaa kuvat ja pyytää maksua niiden avaamiseksi.

    Siinä oli parikin muistitikkua koneessa kiinni ja vetäsin ne irti samantien. Kuvat(jpg-tiedostot) näyttivät säilyneen ehjinä. Ohjelma ei ilmeisesti ehtinyt kuvia muuttaa.

    Jos valtiollinen toimija asettaa haittaohjelman niin sitä tuskin saa millään tietsikasta pois tai sitä ei edes huomaa.

    Tietoturvamies Hyppönen on ihmetellyt miten Venäjän toiminta kyperrintamalla on ollut niin ponnetonta tämän kiihtyneen sodan aikana. Ehkä Venäjää on syytetty aiemmin teoista, joita se ei ole tehnyt. Toinen hänen väite koskee sitä ettei tekijöitä yleensä löydetä. Se olisi kummallista kun ajattelee millaisia kyber-armeijoita lännellä pitäisi olla. Zelenskyllä ehkä jopa 300 tuhattaa kybersotilasta. (on esitetty väitteitä, että Zelenskyn kyberarmeija olisi iskenyt Wall Streetille, ja muihinkin amerikkalaisiin kohteisiiin, ehkä jopa juuri siksi, että Venäjää olisi voitu syyttää. (todennäköisesti Naton kyberjoukot ovat hyökänneet Venäjälle juuri näillä perusteilla)

    Kuitenkin jälleen valhemediamme ykspuolisesti jättä kertomatta tälläisistä hyökkäyksistä, joissa uhrina on Venäjä.

    Venäjä jossain vaiheessa väitti ettei ole ainakaan niiden tunnettujen usalaisten ”bensa-asema” iskujen takana. Toisaalta Venäjän on väitetty kyberhyökäneen Ukrainan sähkölaitoiksiin ja vastaaviin ja aiheuttaneen pahoja tuhoja niissä.

    ps. Toimittajan saa pelistä pois myös haittaohjelmalla, joka tuhoaa kaikki tietsikan tiedot. (ja siinä sivussa kaikki arkistoidut jutut)

    Tykkää

 28. IL…Mikael Jungner tviittaillut Tuomiojan sotapsykoosi puheista….”Suosittelen malttia Tuomiojan touhujen kommentointiin. Hän kun ei välttämättä ole enää täysin oikeustoimikelpoinen”.
  IS….EU:ssa päästy sopuun nettilain tiukennuksista – syyniin mm. vihapuhe ja disinformaatio…….

  Tykkää

 29. Vapaan kasvatuksen hedelmä, kuminaama J valittiin Ylen pääjohtajaksi koska omasi demarien jäsenkirjan. Poliittinen nimitys ilmeisesti osoittautui virheeksi ja välit muihin demareihin, joilla oli edes jonkinlaista vakaumusta (kuten esim. Tuomioja), menivät ja uusliberaali poitsu lähti toteuttamaan itseään. Kun poliittisesta korrektiudesta ei tarvitse enää välittää (kunhan kumartaa varsinaisia vallanpitäjiä), ihmisestä paljastuu todellinen puoli. Tuo kommentti Tuomiojasta kertoo, miten alamittaista väkeä täällä on hääräämässä ja sotkemassa asioitamme.

  Tykkää

 30. Suurvallat asettavat ”punaisia viivoja” joita ei voi ylittää ilman vakavia seurauksia. Yhdysvalloilla niitä on ympäri maailmaa mutta erityisesti uudella mantereella (Monroen oppi). Lisäksi se katsoo, että supervaltana sillä on jonkinlainen yksinoikeus asettaa näitä rajoja. Tämä kaksoisstandardi on olennainen piirre kaikessa Yhdysvaltojen toiminnassa ja kannanotoissa.

  (Jemenin pahenevaan ruokapulaankin se on löytänyt syyllisen ja se on tietenkin Venäjä, eivät sanktiot eikä se rikollinen tuhoamistyö, mitä jenkkien aseilla saudien toimesta on siellä tehty jo 7 vuoden ajan. Kymmeniä tuhansia kuolleita ja 4 miljoonaa pakolaista kuuluu sekin ikään kuin asiaan.)

  Yksi Venäjän punainen viiva oli Ukrainassa. Se teki selväksi, että Ukrainan lähentyminen Natoa ja liittyminen tähän on sille asia, johon se ei voi turvallisuussyistä olla reagoimatta. Yhdysvallat ei kuitenkaan suostunut minkäänlaisiin kompromisseihin ja hurskasteli, ettei toinen maa saa päättää toisen asioista, ja näin Venäjä saatiin toimimaan yhteisen doktriinin mukaisesti. Kyse on siis defensiivisestä operaatiosta, joka kohdistuu – ei Ukrainaan – vaan Natoon ja Yhdysvaltojen pyrkimyksiin. Se on siis tältä osin yhtä oikeutettu kuin haastajansa toimet eikä ole tapahtunut aiheettomasti, kuten se propagandassaan väittää.

  Ei voi välttyä siltä johtopäätökseltä, että Suomen reagointi Ukrainan konfliktiin oli suoranainen provokaatio. Ei riittänyt Ukrainan tukeminen poliittisesti ja humanitaarisesti vaan ryhdyttiin toimittamaan tappavaa tukea, aseita. Toki Yhdysvaltoihin vahvasti sidoksissa oleva Ruotsikin teki selkämme takana niin, mutta muut EU:n liittoutumattomat maat, Itävalta ja Irlanti, eivät tietääkseni ole tälle tielle lähteneet. Myöskään Sveitsi ei ole suostunut luovuttamaan sotatarvikkeita Ukrainan käyttöön. Ja mikä olennaista, me olemme Ukrainan lailla ”kraijina”, Venäjän rajamaa, jonka otteilla on erityinen merkitys sille.

  Eli näinkin saatiin kärjistettyä lisää suhdettamme itänaapuriin. Vastakkainasettelun vahvistamisella on ollut selvä tavoite: aivot narikkaan ja Natoon – kiireellä! Natokiima on vaihtunut suoranaiseen hysteriaan, ikään kuin jossakin herätysliikkeen uskonnollisessa tilaisuudessa tmv., jossa väki on saatu pois tolaltaan. Vuosikymmeniä natotusta harjoittaneet voivat vihdoin nähdä työnsä hedelmät – ellei.. Ellei tule mutkia matkaan.

  Miten paljon tämä nykyhallituksemme ehtiikään tehdä vahinkoa maallemme ennen kuin tilalle saadaan – toivottavasti – paremmin demokratiaa ja kansanvaltaa edustava kokoonpano?

  Tykkää

  • On välttämätöntä meille vielä omilla aivoilla ajatteleville kansalaisille, että AvoinMedia antaa kommentoijille tilaa sillä tilanne on Suomessa äärimmäisen huolestuttava. Eduskuntamme eräs pitkäaikaisemmista kansanedustajista Erkki Tuomioja on joutunut jatkuvien hyökkäysten kohteeksi ja sellaiset vapaat mediat kuten Oikea Media edelleen antaa tilaa Olli Pusalle jonka amerikkalaisten suunnaton ihailu perustuu täydelliseen tietämättömyyteen tosiasioista. Mikko Paunio on lähes ainoa AvoinMedian ulkopuolella vielä kirjoittava järjen ääni!

   Suomi on todella menossa taistelukentäksi ja huolestuttavinta tilanteessa on se, että analyyttista keskustelua ei saa käydä ilman leimakirveen iskua ”Putinisti”! Demokratialla ei ole mitään tekemistä enää Eduskunnassa tehtävien päätösten suhteen, joten voimme ainoastaan toivoa Turkin ja Unkarin estävän Natoon pääsemisen!

   pekka parikka

   Tykkää

 31. Vink vink! …. Nää mielipiteet menee vissiin Riikasta riippumattomista syistä milloin minnekin muiden mielipiteiden sekaan, ei aikajärjestykseen.
  Meni pitkään ennen kuin itse huomasin että Tilannehuoneen lopussa kymmenkunta viimeisintä järjestyksessä.

  Tykkää

 32. On vaikea löytää sanoja, millä tätä taantumuksellista, infantiilia kehitystä ja aikaa kuvaisi. Jostakin tuli mieleen Aristoteleen sanat (väitetään sanoneen), että aikaa myöten tasavallat (mitä niillä tarkoittikaan) vajoavat demokratioiksi ja nämä degeneroituvat lopulta despotismeiksi. Tyrannius on vain saamassa uusia muotoja.

  Tykkää

 33. (Tätä kommenttia tarjosin IS:iin, mutta sotasensuuri iski väliin – tiukaksi on mennyt. Kehtaavatkin puhua sananvapaudesta!)

  Ei ole voinut olla huomaamatta, että meilläkin ollaan oltu suorastaan kärsimättömiä Ukrainan sodan (Venäjän) hitaaseen etenemiseen. Tällainen empaattinen suhtautuminen on kieltämättä kunnioitettavaa, onhan kyseessä vihollismaa, jonka lyöminen on kaikkien toiveissa.

  Epäselväksi silti on jäänyt, mitkä ovat EU:n (Suomen) täsmällisemmät tavoitteet tässä sodassa, johon se tappavan tuen ja muun avun muodossa osallistuu. Sen sijaan Yhdysvallat on ilmaissut selkeästi mihin se pyrkii, mitä sodan pitkittyminen ja eskaloituminen palvelee erinomaisesti. Luonnollisesti Yhdysvalloissa herättää tyytyväisyyttä se, ettei sen tarvitse kantaa yksin sotaponnistusten taakkaa.

  Siis kärsivällisyyttä, ystävät, Natossa ja Yhdysvalloissa ollaan viisaampia näissä asioissa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s