Quo vadis, Ukraina?

AvoinMedialla on ilo ja kunnia julkaista syntyperäisen ukrainalaisen teksti Ukrainan nykytilanteesta. Teksti julkaistaan nimimerkillä Inakomyslyachij, ”Toisinajattelija”, kirjoittajan henkilökohtaisen turvallisuuden suojelemiseksi. Tiedän, kuka kirjoittaja on. Olemme vuosien mittaan ajoittain tehneet yhteistyötä hänen tarkistaessaan, että käyttämieni ukrainalaislähteiden suomennoksen asiasisältö on oikein.

Toisinajattelija kertoo erään kimmokkeen tämän jutun kirjoittamiselle olleen se, että ”Ukrainan konflikti on suuresti vaikuttanut myös ihmissuhteisin, jopa perheiden sisällä. Sukupolvien riidat (vanhemmat vs lapset) tai jopa saman sukupolven sisällä olevat eri näkemykset (viha sisarusten välissä) johtivat suhteiden katkeamiseen ja jopa draamoihin, puhumattakaan ihmissuhteista työpaikoilla ym. Kaiken takana on tietenkin media: vääristynyt kuva Venäjän toimista ja Putinin demonisointi ovat monille niin järkyttävä juttu, ettei kukaan halunnut tietää mitään muuta tilanteesta Donbasissa ja sodan syttymissyistä.”

Kirjoitus on tärkeä, koska se antaa äänen nille, joita massamedia ei halua kuulla. Joitain Toisinajattelijan tekstissä mainittuja asioita — kuten lasten ja nuorten ”kesäleirejä” — käsitteleviä juttuja löytyy AvoinMedian Ukraina-arkistosta

Riikka Söyring

Inakomyslyachij (”Toisinajattelija”)

Sodan syttyminen keskellä Eurooppaa 2000-luvulla on herättänyt hämmennystä monissa Ukrainan traagisia tapahtumia seuraavissa ihmisissä. Tapahtumien taustalla on kuitenkin Ukrainan asema Yhdysvaltain ja Venäjän kylmän sodan jälkeisen vastakkainasettelun tärkeimpänä pelikenttänä. Tätä sotaa pitäisikin mielestäni tarkastella enemmänkin Yhdysvaltain ja Venäjän välisenä kamppailuna vaikutusvallasta kuin Venäjän ja Ukrainan välisenä sotana.


Venäjän johto käyttää sodasta nimeä ”sotilaallinen erityisoperaatio Ukrainan demilitarisoimiseksi ja puhdistamiseksi natsismista”. Tässä kirjoituksessa yritän selvittää, mitä natsismista puhdistaminen on, ja onko Ukrainassa uusnatseja.


Amerikkalainen geopoliitikko, professori ja presidentti Bill Clintonin neuvonantaja, Puolassa syntynyt Zbigniew Brzezinski kirjoittaa kirjassaan The Grand Chessboard (1): ”Ukraina, euraasialaisen shakkilaudan uusi ja merkittävä alue, on geopoliittinen keskipiste, koska jo sen pelkkä olemassaolo itsenäisenä valtiona auttaa muuttamaan Venäjää. Ilman Ukrainaa Venäjä lakkaa olemasta euraasialainen suurvalta. […] Jos Moskova palauttaa itselleen Ukrainan valvonnan – sen 52-miljoonaisen väestön, sen merkittävät resurssit ja pääsyn Mustallemerelle – Venäjä saa automaattisesti keinot tulla suurvallaksi, joka ulottuu Eurooppaan ja Aasiaan.”

(“Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an independent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire. […] If Moscow regains control over Ukraine, with its 52 million people and major resources as well as its access to the Black Sea, Russia automatically again regains the wherewithal to become a powerful imperial state, spanning Europe and Asia.”)

(Kirjoittajan huomautus: Ukrainan väkiluku on nykyään alle 40 miljoonaa.)


Brzezinskin mielestä Ukrainan ja Venäjän lähentymistä ei siis missään tapauksessa päästää
tapahtumaan. Yhdysvallat onkin määrätietoisesti pyrkinyt etäännyttämään Ukrainaa Venäjästä ja lähentämään sitä länsileiriin. Ukrainasta piti tulla jonkinlainen anti-Venäjä: Ukrainassa asuvat venäjänkieliset piti saada vihaamaan Venäjällä asuvia venäjänkielisiä. Sen jälkeen osapuolet usutettaisiin toistensa kimppuun ja sillä tavalla heikennettäisiin Venäjää.


Aluksi oli tarpeen luoda Ukrainan sisälle ryhmä, joka pitäisi Venäjää päävihollisenaan ja voisi
tarvittaessa järjestää vallankaappauksia ja tihutöitä tai päästää epäsuosittuja henkilöitä päiviltä.
Tällaista puolisotilaallista ryhmää varten CIA valitsi sopivat henkilöt, joita se ryhtyi kouluttamaan
erikoisleireillä heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuonna 1991 tai eräiden tietojen mukaan jo vuonna 1953 (2). Koulutusleirejä oli myös EU:n alueella (3). Näistä taistelijoista koottiin vuonna 2014 Azov-pataljoona, ja myöhemmin Aidar-, Dnepr-, Donbass- ja Tornado- pataljoonat.

Kaikki nämä pataljoonat, joista myöhemmin tehtiin rykmenttejä, olivat ideologialtaan natsihenkisiä (äärikansallismielisiä), ja ne käyttivät (ja käyttävät osittain vieläkin) toiminnassaan natsi-Saksalta lainattuja symboleita, ja jopa hymniä ”Ukraina ponad use!” (Ukraina kaikkien yläpuolella!), joka muistuttaa Saksan kansallishymniä Deutschland, Deutschland über alles.

Huomion arvoinen on sekin seikka, että Azov-pataljoonaa on alusta alkaen tukenut taloudellisesti Donetskin läänin maaherra Sergei Taruta, kun taas Dnepr-pataljoonaa on rahoittanut miljardööri Igor Kolomoiski. Presidentti Viktor Janukovitshia vastaan suunnatut voimat käyttivät hyväksi natsitaistelijoita Maidanin vallankaappauksessa, asevarastojen ryöstämisessä ja kaupunkien hallintorakennusten valtaamisessa.

Vallan kaapanneet oppositiojohtajat (Aleksandr Turtshinov/OleksandrTurchynov, Arseni Jatsenjuk/Yatsenyuk, Dmitri Jarosh, Arsen Avakov) käyttivät natsijoukkioita omien poliittisten tavoitteidensa saavuttamiseksi, ja uuden vallan perustamiseksi Ukrainan eri kaupungeissa. Ainoa poikkeus oli Krim, jossa väestö ei ole halunnut alistua Kiovan uudelle johdolle, vaan äänesti liittymisestä Venäjään. Myös Donbassin väestö, hyvin tietäen, mikä kohtalo heitä odottaa, ryhtyi vastarintaan Kiovan uusia vallanpitäjiä kohtaan. Tästä alkoivat yhdenotot Donbassissa.


YK:n raportissa (4) on vahvistettu tieto useista rikoksista, joihin äärikansalliset ovat syyllistyneet:
Odessan ammattiyhdistysten talon murhapoltto toukokuussa 2014, kirjailija Oles Businan murha sekä siviiliväestön ja poliisien murhat Mariupolissa ovat niistä järkyttävimpiä. Ketään Azovin pataljoonan jäsenistä tai muista äärikansallisten ryhmittymien toimijoista ei ole saatettu rikosvastuuseen teoistaan. Tutkimatta on Odessan tragedia, Oles Businan murhaa ryhdyttiin
tutkimaan, mutta tutkinta lopetettiin kesken. On ilmeistä, että taustalla oli syyttäjän ja tuomarien pelko uusnatsien kostosta. Sen sijaan Azovin komentaja Andrij Biletski, joka hänkin syyllistyi lukuisiin rikoksiin, äänestettiin Radan (eduskunnan) jäseneksi vv. 2014–2019.


Uusnatsit uhkailivat myös presidenttejä – sekä Petro Poroshenkoa että Vladimir Zelenskia – mikäli nämä hyväksyisivät Minskin sopimukset. Uusnatsien johtohahmo Dmitri Jarosh sanoi sen suoraan: ”Jos Zelenski pettää Ukrainan, hän menettää paitsi virkansa, myös henkensä” (5).

Tämän vuoksi mitkään sovituista tulitauoista eivät ole pitäneet Donbassin rintamalla: azovilaiset suostuivat vain siihen, minkä itse katsoivat tarpeelliseksi. Zelenski lupasi vaalikampanjassaan lopettaa sodan, mutta käytännössä tämä osoittautui mahdottomaksi – presidentin valta ei ulotu uusnatseihin.


Näiden tosiseikkojen valossa on nähtävissä, että uusnatsit ovat Ukrainassa muodostaneet voiman, joka tottelee vain omia johtajiaan (Oleh Tjagnibok/Tyahnybok, Andrij Parubij/Andriy Parybiu, Dmitri Jarosh). He ja heidän kannattajansa ja hengenheimolaisensa yhdessä Ukrainan suojelupoliisin (SBU) kanssa onnistuivat luomaan pelon ja terrorin ilmapiirin, jossa ihmisiä saatettiin pidättää ja kiduttaa vain sen vuoksi, että heitä epäiltiin Venäjä-sympatioista. Zelenski väittää, ettei Ukrainassa ole uusnatsismia.

Uusnatsijohtaja Tjagnibok taas kirjoittaa: ”…täytyy hävittää fyysisesti koko venäläinen älymystö ja luoda ukrainalainen Ukraina. Tämä voi toteutua, jos aiheutetaan nälänhätä venäjänkielisissä kaupungeissa ja tätä kautta saadaan näiden kaupunkien väestöä vähennetyksi” (6).

Internetistä löytyvä aineisto Azovin uusnatsien hirmuteoista on järkyttävää katseltavaa.
Viime vuosina äärikansalliset ovat ryhtyneet huolehtimaan lasten kasvatuksesta. Presidentti
Poroshenko julisti jo vuonna 2015, että Ukrainassa lapsia tulee kasvattaa Ukrainan kapinallisten
armeijan (Ukrainian Insurgent Army UPA ja OUN-UPA), Maidanin ja Donbassin ”terrorisminvastaisen operaation” ihanteita silmällä pitäen. On ilmestynyt jopa uusi Kapinallisten aapinen (Povstanska abetka).


Ukrainassa toimii lähes 50 puolisotilaallista kesäleiriä nuorille, joissa koulutusihanteet ovat
uusnatsien ideologian mukaisia – eräänlainen uusi Hitler Jugend. Jopa amerikkalainen NBC-kanava kauhisteli ukrainalaista lasten ja nuorten kasvatusta (7).


Näiden tietojen valossa kannattaa kysyä, voisiko Ukrainasta lähitulevaisuudessa muodostua
äärinationalistinen valtio, joka vain päältä päin näyttäisi ”demokratialta”; sillä olisi vapaissa vaaleissa valittu presidentti ja Rada (eduskunta), mutta todellinen valta olisi uusnatsien harmailla eminensseillä. Mitä tapahtuu, jos äärikansalliset palkkaavat asiantuntijoita kehittääkseen likaisen ydinpommin? Edellytykset tälle kehitykselle ovat olemassa, sillä Tshernobylin ydinjätevarasto on lähellä. Presidentti Zelenski vihjasi tähän Münchenin konferenssissa sanoessaan, että Ukraina voi harkita uudelleen ydinaseettoman valtion statustaan (8).

Tätä taustaa vasten voi ymmärtää, miksi yhtenä Venäjän ”sotilaallisen erikoisoperaation”
tavoitteena oli ”denatsifikaatio”, natsismin poistaminen. Kaikesta päätellen Ukraina ei olisi pystynyt tai halunnut (?) omin voimin kitkemään uusnatsismia. Omituista onkin, että eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset halusivat nähdä Ukrainassa vain demokratian ulkokuoren, vaikka äärikansallinen toiminta oli hyvin tiedossa. Rahaa ja aseita suorastaan syydettiin Ukrainalle: viime vuoden aikana Yhdysvaltain apu oli n. 1 miljardi dollaria ja suuri määrä aseita (9).

Josep Borrellin mukaan (puhe 4.1.2022) EU on vuodesta 2014 lukien antanut Ukrainalle apua 17 miljardin euron arvosta. Koska raporttia näiden avustusten käytöstä on lähes mahdoton saada, voi epäillä, että eurooppalaisten veronmaksajien rahaa käytettiin (ja käytetään) Azovin kaltaisten ryhmittymien aseistukseen ja ylläpitoon.

Suomi ei ole jäänyt sivuun: hallitus teki ”historiallisen”, mutta harkitsemattoman
päätöksen lähettää Ukrainalle rynnäkkökivääreitä, kertasinkoja ja ampumatarvikkeita (10).


Tilanne Ukrainassa rauhoittuu ennemmin tai myöhemmin; mitä Azovin taistelijat sen jälkeen
tekevät? Muodostuuko sen jäsenistä, joista monet ovat tottuneet huumeiden käyttöön (11),
radikalisoitunut ääriryhmä, joka terrorisoi kaikkia? Onko Euroopan arvojen mukaista auttaa tällaisia ryhmiä? Voi myös kysyä, haluaisiko Venäjä pitää lähellään tällaista naapuria? Entä Eurooppa?


Ja lopuksi: sota on hirveä asia. Yli seitsemän vuoden aikana Itä-Ukrainassa ei kuitenkaan – monista yrityksistä huolimatta – ole saatu syntymään pysyvää sopimusta, vaan Donbassissa ihmisiä on kuollut väkivaltaisesti päivittäin. Mikä olisi ollut vaihtoehto tälle erikoisoperaatiolle?


Inakomyslyachij, Toisinajattelija

Lähteet:

 1. Grand_Chessboard.pdf (takeoverworld.info)
 2. SRBIN.info: Project AERODYNAMIC, The CIA has been secretly nationalizing Ukraine since 1953 ja CIA: Project Aerodynamic
 3. Bellingcat (2018): Ukrainian Far-Right Fighters, White Supremacists Trained by Major European Security Firm
 4. Office of the United Nations Report on the human rights situation in Ukraine 16 February to 15May 2016 и Amnesty International “You Don’t Exist” Arbitrary Detentions, Enforced
  Disappearances, and Torture in Eastern Ukraine
 5. Obozrevatel (27.5.2019): Ярош: если Зеленский предаст Украину — потеряет не должность, а жизнь
 6. Time News (17.4.2015): Как раз-то народ на Украине и не нужен
 7. Reddit.com: Ukraine’s Hyper-Nationalist Military Summer Camp for Kids : europe (AvoinMediassa 13.3.2022 ”Informaatiosota pyrkii luomaan perspektiiviharhoja”)
 8. Украина.ру (19.2.2022): Зеленский в Мюнхене: «Мир говорит об угрозе большой войны»
 9. US Department of State (3.3.2022): U.S. Security Cooperation With Ukraine
 10. Helsingin Sanomat (28.2.2022): Suomi lähettää aseita Ukrainalle – Pääministeri Marin: ”Päätös on historiallinen”
 11. Polygraf.net (2020): Обыски в ”Азове” и Нацкорпусе. Найдено оружие и наркотики. Готовились провокации на выборах. Все подробности

Artikkelikuvana pysäytyskuva RT:n dokumenttielokuvasta ”Trapped. Life in Donetsk war Ukrainian

410 comments

 1. Noinkohan mahtaa olla tunkua maanpuolustuskursseille? Kun amerikkalaiset kaappasivat vallan Kiovassa 2014 ja sota venäjänkielisiä vastaan Itä-Ukrainassa alkoi, väheni Suomessa vapaaehtoisissa harjoituksissa kävijät aivan selkeästi. Sodan nykyinen vaihe kohdistaa vakavaa länsimielistä informaatiovaikuttamista ja jopa sotasensuuria Suomalaisiinkin. Kun Suomi lähetti aseita vahvistamaan Venäjän vastaista hyökkäystä ja on mukana kaikista ankarimmissa talouspakotteissa, voidaan todeta Suomenkin käyvän hybridisotaa Venäjää vastaan. Varsin kummallista jos joku lähtee vapaaehtoisesti harjoittelemaan hybridihyökkäyksen väkivaltakomponenttia nyt. Varsinkin kun kohta ollaan alistettuna nato-kenraalin komentoon, joka ei osaa edes näyttää karttapallolta missä Suomi sijaitsee.

  https://yle.fi/uutiset/3-12418417

  Tykkää

  • ”Varsinkin kun kohta ollaan alistettuna nato-kenraalin komentoon, joka ei osaa edes näyttää karttapallolta missä Suomi sijaitsee. ”Aivan loistava.

   Tykkää

 2. Quo vadis, Suomi? Ruotsi sai kuulemma ns. turvatakuut Yhdysvalloilta ja UK:lta Naton jäsenhakemuksen käsittelyn ajaksi, mutta Suomi ei, vaikka niitä käytiin Washingtonissa asti kerjäämässä.

  Mitä tämä tarkoittaa? Pitäisikö päättäjien ja muidenkin vähän miettiä, että miksi näin?

  Selitystä voidaan hakea vaikka siitä, etteivät kyseiset sotilasmahdit halua ottaa turhia riskejä. Noam Chomskyn mukaan Yhdysvallat käy aina itseään heikompien vastustajien tai uhrien kimppuun.

  Tai siitä, että Suomi kuuluu ei-niin-tärkeänä maana Nato-USA:n suunnitelmiin – paitsi, että se voidaan valjastaa sotatoimialueeksi ja rintamavyöhykkeeksi, uhrata tämäkin rajamaa kuten proxy-sotaa käyvälle Ukrainalle nyt tapahtuu.

  Onko tullut esim. kelkkansa kääntäneelle Tuomiojalle tällainen mahdollisuus mieleen? Ihminen on ainoa elukka joka kykenee itsepetokseen, ja epäilemättä valittu seikkailupolitiikkakin selitetään jälkikäteen parhain päin, koska se toinen vaihtoehto olisi ollut niin paljon pahempi..

  Tykkää

  • https://www.8dagar.se/2022/05/dagens-glada-besked.html

   Stefan Lindgren kirjoittaa palstallaan, että Ruotsin vaikutusvaltaiset s- eli sos.dem -naiset ovat kääntyneet NATO- jäsenyyttä vastaan. Siinäpä pulma Magganille eli Magdalena Anderssonille.

   Samassa kirjoituksessa mainitaan, että USA-NATO:n iskiessä ydinkärjillä Pietarin sukellusveneluoliin koko Suomi tuhoutuisi saman tien. Ja tämä arvio ei ole Paavo Pesusieneltä vaan RAND -tinktänkistä joka on USA:n hallituksen hovihankkija sen hyökkäyssuunnittelijana. Nykyajan tavanomaiset aseet ovat myös ne niin voimakkaita, että sota NATO:n ja Venäjän välillä myös veisi suuren osan Suomea. Tästä Suomea johtavat ruudinkeksijät ovat päätelleet, että Venäjän provosoiminen on mitä hauskinta ajanvietettä. Takki auki ja rinta tai rinnat rottingilla.

   Tuomioja on aina yrittänyt istua monella tuolilla yhtä aikaa. Mistäs nyt tuulee, Tuomiojahan itse oli ulkoministerinä mukana siinä sotilaspiirien vallankaappauksessa, jossa NATO tuli kyökin kautta Suomeen ja tehtiin Isäntämaa- eli orjamaasopimus NATO:n kanssa. Keskellä kesää kaikkien ollessa lomalla kelvotonta eduskuntaa myöten.

   Tykkää

   • Tuomi(on)ojan olisi jo aika riisua rauhan-logo rintapielestään, sen suunnitteli kuulemma itse Picasso, joka nyt kääntyilee haudassaan. USA-NATO on tietenkin oikea järjestys.

    Yhdysvaltojen intressissä on käydä sodat vanhalla mantereella mahdollisimman kaukana uudelta. Eikö nämä typerykset Tuomiojaa myöten sitä ymmärrä?! Se, etteivät vedätettävissä olevat politiikan nousukkaat Sanna ”Säikky” Marinia myöten tuota käsitä, on jotenkin ymmärrettävää, mutta että kokeneet, maailmaa nähneet vanhat ”viisaat” pierut ovat tästä pihalla, on todella masentavaa.

    Toinen iltapaska vannoo ydinsateenvarjon antamaan suojaan, mikä on lähinnä pöyristyttävää, kun tiedetään, minkälaisen riskin ydinaseet aiheuttavat – siksi suunnan pitää olla päinvastoin ydinaseriisunta. Kokoomus-Urpon mielestä ydinaseoptio on saatava meillekin – lieneekö samoilla linjoilla Ukrainan uusnatsien kanssa.

    Jatkuva meneillään oleva asevarustelu lisää konfliktin vaaraa, ja ydinsota on kaikkea muuta kuin leikintekoa meille suomalaisillekin. Epäilemättä ensi-iskun kohde on aivan naapurissa ja siitä saa Suomikin – etenkin etelä – tuta, mutta tätä ei tunnuta ymmärrettävän. Maamme on tuuliajoalla ja nyt todellinen ajopuu palvelemassa muiden intressejä.

    ”Saatanan tunarit!”

    Tykkää

   • Gårdagens SVT-”debatt” om Nato bar syn för sägen
    Nato bar syn för sägen : mitään tämä tarkoittaa?

    Tre var militäranknutna debattörer varav en office

    De backades av Nato-anhängaren, ”opartiske” UD-utredaren Bringéus, som var med baxade igenom Carl Bildts värdlandsavtal. Därtill en ”Nato-forskare” och deckarförfattaren Peter Englund.

    Keskustelussa oli siis 5 Naton kannattajaa ja yksi vastustaja?

    Agnes Hellström (Svenska freds) hade förstås inte en chans att skapa jämvikt i den riggade debatten.

    Det här var inte en debatt utan en inrepeterad kör mot Nato-motståndet
    Tämä ei ollut keskustelu vaan ….??Nato-vastustuksen yliajo??

    Tuntuuko tuo jotenkin tutulta?
    Onko Suomen Yle Ruotsin Yleisradion haarakonttori?? samoilla eväillä mennään kummasssakin. Yle kuitenkin jättänyt pienpuolueet ja Nato-vastustajat useammin pois lähetyksistä kuin SVT. (Sveriges TV)

    Tykkää

   • Tuolla sanotaan paljon muutakin: Samma sk#t i Finland

    8dagar: dom-sager-nej-till-nato.html
    ———————————————

    Alldeles nyss gjorde en rad kända svenskar ett upprop för att säga nej till medlemskap i Nato. Det har hitills bara publicerats i Ystads Allehanda.

    Tunnetut ruotsalaiset sanoivat ei Natolle!

    Det säger en hel del om hur de stora mediakoncernerna medvetet försöker styra opinionen. Nato-kritik tystas, alla avhoppare från alliansfriheten har stort nyhetsvärde

    Suuret mediatalot tietoisesti ohjaavat mielipidettä: Nato-kritiikki vaietaan..

    8dagar: PS till Magdalena
    ——————————–

    Magdalena, nu vet vi var du står. Du tänker för in Sverige i krigs- och kärnvapenpakten Nato utan folkomröstning. Att beslutet kan strida mot grundlagen nonchalerar du. Till och med moderaterna är omskakade.

    Magdalena, tiedämme nyt mitä ajattelet. Sinä ajattelet viedä Ruotsin Sota- ja ydinaseliitto Natoon ilman kansanäänetystä. Se voi olla vastoin perustuslakia.

    Räkna inte med någon mer ”fosterländsk” inställning till försvaret om detta styrs från Bryssel och Norfolk

    Älä odota mitään isänmaallista asennetta maapuolustusta kohtaan jos tämä ohjataan Brysselistä ja Norfolkista.

    Till och med moderaternas Ulf Kristersson upprörs över att regeringen tänker köra över riksdagen och kapa möjligheten att i motioner och betänkanden påverka ”processen”, som den planerade kuppen numera kallas.

    Jopa Ruotsin kokoomuslainen Kristersson on vaivautunut tavasta jolla hallitus meinaa ajaa eduskunnan ylitse.

    Tykkää

   • ”Tämä ei ollut keskustelu vaan ….??Nato-vastustuksen yliajo??

    Tuntuuko tuo jotenkin tutulta?
    Onko Suomen Yle Ruotsin Yleisradion haarakonttori?? ”

    olikohan positv jossain jaksossa,kun joku vasemmistopuolueen edustaja puhui eduskunnassa,kuinka suomen mediassa,natomielinen toimittaja haastattelee,natomielistä poliitikkoa,ja asiantuntijana ”keskustelussa” natomielinen asiantuntija….
    ja taitaa olla molemmat ylet,ruotsi,ja suomi…kuten koko valtamedia,jonkun rikollisjärjestö naton,tai nwo:n varjohallitusten haarakonttoreita.

    muskin ostettua twitterin,jo alko hyökkäilyt sitä vastaan,soros,ja eu:n rahoittamat ngo:t alkanu jo vaatiin twitterin boikotoimista.
    ”vapaassa” lännessä vaan ihmeen paljon harrastetaan sensurointia,ja muita vaientamisen keinoja.

    just luin media lens sivulta juttua medioista,kuinka kertovat sodista,johon olisi kyllä voinut paljon lisääkin esimerkkejä kerronnasta pistää,ja muustakin kuin sodista,mutta loputon tarina kaiketi tulisi,jos kaikki yrittäisi kertoa…
    löytyy tästä kiinnostuneille:https://www.medialens.org/2022/the-price-of-selective-inattention-iraq-ukraine-libya-and-the-climate-apocalypse/

    Tykkää

  • Andrei Martyanov on ns. The Real Deal, äijämies joka on kirjoittanut kolme kirjaa sotateknologiasta, neljäs tulossa. Martyanov on toiminut Neuvostoliiton merivoimissa ja sen jälkeen muuttanut USA:han ilmailu-alan tehtäviin. Viihtyy erinomaisesti uudessa kotimaassaan mutta on sataprosenttisesti Venäjän miehiä – siinäpä yhdistelmä. Hän ei ole ihan George Clooneyn näköinen ja aksenttia on jonkun verran. Jos se ei häiritse niin luvassa on hauskoja hetkiä.

   Tykkää

 3. Tässä Suuressa NATO Kusetuksessa Suomi on PELKKÄ…HÄVIÄJÄ…Ruotsi on se SUURI ..VOITTAJA…Nyt Venäjän Nato rintamalinja on Ruotsin maaperällä…Sinne Venäjän Ohjukset lähtee Sotatilanteessa..Estämään Natojoukkojen etenemistä…Kusettamalla Suomea mukaan Natoon…Rintamalinja siirtyy tänne Suomen Maaperälle…Jolloin KAIKKIEN Ohjusiskut…Tehdään Tänne..

  Ainoa ”Looginen” syy…Tälle Hulluudelle on SE…Että Suomen $A-HinttiHomot TIETÄÄ…ETTEI NATO Välitä PASKAAKAAN…Suomalaisten Kohtalosta…Sotatilanteessa Venäjää vastaan…Jolloin Luulevat että ”Liittoutumalla” sen Kylmäverisen Tappajan Kanssa..Ne Jollain tavalla…Välittäis…Siitä Asiasta…

  VAIN JOKU…NAIVI…$A-HINTTI…USKOO SIIHEN…

  TÄNÄÄN SUURSODASSA….NATON JA VENÄJÄN VÄLILLÄ…AINOA UHKA SUOMELLE ON…..NATO…JOKA POMMITTAIS SUOMEA…ESTÄÄKSEEN VENÄJÄN JOUKKOJEN ETENEMISTÄ KOHTI LÄNTTÄ…KUN TAAS VENÄJÄN INTRESSISSÄ OLISI PITÄÄ SUOMEA MAASTOKELPOISENA…JA VASTAAVASTI RUOTSIN MAASTOKELVOTTOMANA…

  NATOSSA…VENÄJÄLLÄ ON SOTATILANTEESSA VAIN 1 VAIHTOEHTO SUOMEN KOHDALLA….TUHOTA SE VIIMEISEN PÄÄLLE…

  VAIN HULLUT VALITSEE JÄLKIMMÄISEN VAIHTOEHDON…YKKÖS VAIHTOEHTO ON USKOTTAVA AINOASTAAN SIINÄ TILANTEESSA ETTEI SUOMESSA LUOTETA NATOON SIINÄ ETTEI SE ITSE KÄYNNISTÄ SOTAA VENÄJÄÄ VASTAAN…

  JOKA PÄÄTELMÄNÄ KERTOO ENEMMÄN KUIN 1000 SANAA

  Tykkää

 4. Jan Nybondas
  4 TOUKOKUUN, 2022 9:55 AM

  Kertoo paljon SuomiDP Huorien…Vähäälyisyydestä….Kun EIVÄT Ymmärrä sitä samaa Kuin Ruotsissa…Että Liittoutumattomuus on Suurempi tae Rauhalle…Kuin Niitten Sonta Huoran uhoilut Täälläpäin…

  Tykkää

 5. USA imee itseensä EU- maiden ” talouksien tuotot” käymällä Ukrainassa proxy- sotaa Venäjää vastaan.
  Ukrainaa vastaan USA käyttää aseistamalla sitä kuten jo toisen maailmansodan aikaan lainavuokrasopimuksilla, sanoo ainakin Thierry Metsään.

  Meyssan väittää myöskin että ainoastaan Puola ja Bulgaria ovat kieltäytyneet maksamasta energiasta Venäjälle ruplissa ja kaikki muut EU- maat ovat jo suostuneet maksamaan ruplissa. Maksuja ei kuitenkaan suoriteta suoraan Gazpromille vaan ne hoidetaan pankkivälittäjien kanssa.

  Jos näin on niin EU- maat rikkovat (surutta)omia pakotteitaan ja rahoittavat USA: an proxisodan molempia
  osapuolia. -Itsetuhoisaa toimintaa.

  https://reseauinternational.net/washington-espere-retablir-son-hyper-puissance-grace-a-la-guerre-en-ukraine/

  Tykkää

  • ”Meyssan väittää myöskin että ainoastaan Puola ja Bulgaria ovat kieltäytyneet maksamasta energiasta Venäjälle ruplissa ja”

   Ja Lintilä…. onnellinen kepulainen… kertoi, että Suomi ei maksa ruplilla, ja että tuhansia työpaikkoja on vaarassa.

   Jollei Lintilä nyt vaikuta sen puolesta, ettei tuhannet työpaikat vaarannu ”väärän” valuutan takia, niin toivottavasti Lintilä löytäisi takaisin maatilalle mistä on ministeriksi eksynyt.

   Energian ja raaka-aineiden kallistuminen 30-60 prosenttia aiheuttaa suurta työttömyyttä. Nyt ei olisi enää varaa
   vaarantaa yhtään työpaikkaa lisää.

   Pitemmällä ajanjaksolla 50-150 vuotta,menetykset naapurin edulliseen energiaan – ja raaka-aineisiin aiheuttaa järjettömät menetykset kansantaloudelle. Ajatella, että kaasulaiva saattaa kiekata lähes maapallon ympäri ennenkuin päätyy Suomeen tai Viroon. Ja vierestä saisi maakaasua putkesta, vaan kun ei voi ottaa koska EU määrää niin.

   Tykkää

 6. YLE:n hybridisuojaus petti eilen pahemman kerran. Koska kyseessä oli puolianimaatio kukaan ei valvomossa huomannut mitään. Ja kun valvomossa historian muisti ulottuu vain viikoksi tai kuukaudeksi taaksepäin niin vanhemmasta ei tiedetä mitään. Siinä kerrottiin puolalaisesta toimittajasta joka oli mennyt Angolan sodan kuumimpiin paikkoihin. Angola rimpuili irti Portugalin siirtomaavallasta ja sai vastaansa Etelä-Afrikan rotusortohallituksen joka hyökkäsi maahan etelästä USA:n tuella. Tarinan keskipisteessä oli mm. portugalilainen upseeri Farrusco joka oli loikannut Angolan puolelle koska näki että kyseessä oli sota Angolan kansaa vastaan.

  Etelä-Afrikan joukot torjuttiin venäläisasein mutta ennen kaikkea kuubalaisin joukoin. Ei se maailma niistä ajoista paljonkaan ole muuttunut. Länsi hakee dominanssia kaikkien yli keinoja kaihtamatta.

  Tykkää

  • ”YLE:n hybridisuojaus petti eilen pahemman kerran. Koska kyseessä oli puolianimaatio kukaan ei valvomossa huomannut mitä..”

   Mitähän tää tarkoitti? Kokoomuksen oma kanava Yle ei osaa suojautua ulkoisilta uhkilta?

   Tässä ehkä todellinen syy miksei Mariupolista ole päästy pakoon. Kaupunki on suuri kylliksi, että sieltä pitäisi päästä autolla(ja autojahan sielläkin on valtavasti) pois, eikä jäädä ”panttivangiksi” keskelle pommitusta.

   Siinä samalla kerrontaa ukrainalaisten kaupunkien historiasta. Alkaa valkenemaan tuo -POL (sevastopol, etc)
   (”Etelän” läheisyys näkyy ihmisten juurissa), toista se on täällä härmässä, jossa kaikki ovat lappilaisia, härmäläisiä, savolaisia tai ruotsalaisia, tai olivat)

   ———————————

   greekcitytimes
   com/2022/03/18/greek-refugee-from-mariupol/

   Greek refugee from Mariupol: “Ukrainian soldiers stopped and threatened us, Russian soldiers calmed us down” (VIDEO)

   The woman’s account of being attacked by the Ukrainian military matches that of another ethnic Greek from Mariupol who said he could not escape the besieged city because he would be killed by the neo-Nazi Azov battalion.

   In late February, with Russian forces besieging Mariupol, in which 120,000+ ethnic Greeks live in and its surrounding villages including Sartana, SKAI news spoke with Mr Kiouranas who lives in the city and described the Ukrainian “fascists.”

   The Mariupol-based Azov Battalion, a neo-Nazi unit of the Ukrainian Republican Guard, which falls under the command of the Interior Ministry, was based in Mariupol and discriminated, persecuted and tortured non-Ukrainian speakers, including Greeks.

   Only days before Russian troops started crossing into Ukraine, the Azov Battalion killed an ethnic Greek and shot another two only for speaking Russian.

   The Greeks of Sartana responded: “Nobody kills anyone here. The Russians do not kill anyone. No one is shooting at civilians here.

   A 2016 UN report found that:

   “In Shyrokyne, a key location in the ‘grey zone’ between the Government-controlled city of Mariupol and the town of Novoazovsk controlled by the armed groups, OHCHR documented extensive use of civilian buildings and locations by the Ukrainian military and the Azov regiment, and looting of civilian property, leading to displacement.”

   Siinä kreikkalaisten kokemuksia Mariupolista.

   ———————————

   Samankaltaista kertoo kaksi twitteristiä: (toinen virallisen Venäjän edustaja)

   Dmitry Polyanskiy @Dpol_un Russia government official

   We have tons of such evidence already! I wonder at what point our Western
   colleagues will stop pretending it doesn’t exist!
   #Mariupol #Azov #Ukraine


   Alexander Alimov@A__Alimov

   #Mariupol:
   A civilian tells how the Army held the whole town hostage and
   blocked check points to prevent people from leaving and how they shelled
   civilian areas where there was no presence of troops.
   Source :
   Teleg: /UkraineHumanRightsAbuses

   @DimitriChamanov

   #Mariupol Its the Chechens and Russians who rescued the people locked in the
   basements by the Azov terrorists
   #AzovStal #VictoryDay #Ukraine
   #UkraineRussianWar

   Väitteitä, joita ei ole vahvistettu. Mutta tukevat sitä ihmettä, että siviilejä olisi jäänyt piiritettyyn Mariupoliin.

   Ja Suomen uutiset näyttivät ”haavoittuneita” sotilaita Azovin metallitehtaan alueelta. Kuvat ehkä vuoden vanhoja tai muuten vaan… sitä linjaa…Päteviä itsehoitajia siellä Azovin tiloissa: Puuduttavat ja amputoivat jalat itse ja hankkivat vielä kainalosauvat, mutta juomavettä eivät saa hankittua. Ehkä paavi rukoilee, jos Jumala muuttaisi
   vaikka muutaman metallitangon vedeksi.

   alkaa olemaan taas sellaista …. uutistarj…että vv

   Tykkää

 7. Kuudes pakotekierros menossa, eli EU on ampumassa jo kuudennen kerran itseään jalkaan. Taloussotaa käyvä eliitti ei tästä tietenkään kärsi, eikä tule kärsimään, mutta rahvaalla on kovat paikat edessä. Syynä kaikkiin vaikeuksiin on kuulemma Venäjän hyökkäyssota, josta meille päivästä toiseen muistutetaan.

  Yliyksinkertaistaminen on eräs keino antaa väärä kuva asiasta kuin asiasta. Tiedämme, että inflaatio alkoi kiihtyä jo viime vuoden puolella, kiitos mm. ns. elvytyspakettien eli velkarahan holvaaminen pitkin maailmaa. Ruokapulastakin oli merkkejä jo tuolloin, vaikka se epäilemättä pahenee nyt myös sodan takia: Ukrainan viljan- ja öljyntuotanto tulee kärsimään eikä Venäjäkään aio maailman suurimpana vehnän tuottajana viedä viljaa.

  Tämä vielä kestettäisiin, mutta länsiliiton, johon Suomikin mallioppilaana kuuluu, aloittama taloussota pakotteineen on todella saattamassa varsinkin EU-maat vaikeuksiin – varsinainen sodanjohto (USA) kärsii näistä toimista vähemmän, mutta sillä on riittävästi talousongelmia omastakin takaa.

  Pääsyy kiihtyvään hintojen ja tuotantokustannusten nousuun ovat siis tämä itsetuhoinen politiikka, jolla Ukraina tapahtumiin on reagoitu. Mitä intensiivisempää taloussotaa käydään, sitä vaikeammaksi menee. Jo nyt tehtyjen päätösten seurausvaikutuksia ei vielä ole alkuunkaan nähty. Ja jälleen saamme päättäjien suusta kuulla, että näin on ollut pakko tehdä, että nyt kansalaisten on vain kärsittävä, vaikka mitään positiivisia seurauksia ”Ukrainan tukemisesta” ei ole nähty. Ellei saavutuksena sitten pidetä vastakkainasettelun ja jännityksen lisääntymistä Euroopassa.

  Erään arvion mukaan Venäjä pystyy käymään sotaansa ainakin vuoden ilman olennaisia vaikutuksia sen kansalaisten toimeentuloon. Jos konflikti jatkuu vielä ensi talven, tulemme varmasti näkemään kaikenlaista EU-maissakin, esim. nälkämellakoita ja muuta rauhattomuutta. Ranska on hyvä ehdokas päänavaajaksi.

  Tietysti toivoisi, että länsiliiton harjoittama itsetuhoinen politiikka näkyisi myös poliittisissa voimasuhteissa, vaikka suurta merkitystä sillä ei välttämättä ole. Ainoa toivo voi olla se, että kansalaiset ryhtyvät aktiivisesti protestoimaan tätä mielettömyyttä vastaan.

  Tykkää

  • Hyvä yhteenveto tämän päivän tilanteesta. Ehkä lisäyksenä vielä, että tuleva talouskriisi ja mahdollinen romahduskin on ainoa tie ulos koronasekoilun aiheuttamasta järjettömiin mittasuhteisiin paisuneista valtioiden ja heihin läheisesti kytkeytyneiden taloudellisten partnereiden veloista. Eli toisin sanoen kun talous romahtaa, myös velatkin romahtaa. Sitä tuskan ja kärsimyksen määrää ei vaan kukaan tunnu vielä ymmärtämän, mitä se monelle tulee aiheuttamaan. Toivottavasti joku viisas keksisi paremman konstin, kunhan se vain ei todellakaan ole sota, eikä ketään vastaan.

   Tykkää

 8. Jos Gonzalo Liraan on uskominen, niin nyt on korkea aika paeta täältä Euroopasta ja EU-Suomesta. Enkä tällä tarkoita vain armeijaikäisiä nuoria miehiä, vaan koko kansaa.

  Päästetään Lira ääneen:

  Tykkää

  • Ei tässä mihinkään paeta. Vihollinen on tuhottava jos se uhkaa Suomen elintärkeitä etuja. Vanhoina aikoina sotaharjoituksissa ei osoiteltu vihollisen ilmansuuntaa, vaan se oli A2-keltainen. Joskus kuitenkin nuotiolla pohdiskeltiin, että tuleeko vihollinen idästä vaiko lännestä. Siihen minä aina huomautin, että voi se tulla sisältäkin päin.

   Tykkää

 9. Mariupolin Azovstaliin on ollut tunkua koko ”erityisoperaation” ajan.
  Azovstalin luolastoissa sijaitsee NATON biologisten aseiden laboratorio ja kidutuskeskus, koodinimeltään PIT-404.

  ”Under the Azovstal industrial zone, owned by oligarch Rinat Akhmetov, there are 24 km of tunnels at a depth of up to 30 meters.

  >There is also a secret NATO facility PIT-404 – and a secret NATO biological laboratory with biological weapons. At the PIT-404 facility, NATO officers are blocked. The tunnels are equipped with a bunker system with armor protection.

  >There are about 240 foreigners inside, including officers of NATO and the French Foreign Legion, as well as biolab staff. Their security, funded by Akhmetov, has up to 3,000 people.

  >The biolab under the Azovstal plant in Mariupol at the so-called PIT-404 facility was built and operated by Metabiota, a company associated with Hunter Biden, Rinat Akhmetov and Vladimir Zelensky.

  >In the laboratories of this facility, tests were conducted to create bioweapons. Thousands of Mariupol residents have become “guinea pigs” in these terrible trials. And mostly Western “specialists” took part in these inhuman experiments.

  >Some French intelligence officers died during the rescue operation. The head of French intelligence, Eric Vido, was dismissed on March 31, 2022 for the failures of French intelligence in the war in Ukraine.

  >Officers from the USA, Canada, Germany, France, Italy, Turkey, Sweden, Poland and Greece are now blocked in the dungeons of Azovstal. American Lieutenant General Roger Clothier, captured by the People’s Militia of the DPR the other day from a downed helicopter, was tracked by the GRU of the General Staff and the SVR of Russia in Mariupol based on the results of external surveillance of his mistress in Turkey in Izmir.

  >A citizen of Ukraine, known to intelligence as Klute, always accompanied the general as a traveling wife, confidant and translator. As soon as it was reported that this lady had arrived in Mariupol, Russia launched a military operation and blocked the city.

  Russian Forces already have taken NATO and Israeli IDF as prisoners.

  The Russian military knew that NATO and the Armed Forces of Ukraine were ready to attack Donbass and the Russian Federation, so they launched the “special military operation” two weeks ahead of NATO’s attack date.

  The Kremlin possesses incriminating documents which prove that NATO, US, UK, Turkey, Germany, etc. were preparing to attack Donbass and Russia. Immediately after the Commander of Allied Land Command (LANDCOM) — Lieutenant General Roger Cloutier — arrived in Mariupol, the Russian Armed Forces started their “special military operation” and slowly surrounded NATO officers stationed in Mariupol.

  President Putin has hard evidence showing that NATO was ready to attack Donbass and the Russian Federation prior to Russia’s defensive invasion that commenced on 24 February 2022. This is really a war being waged against Russia by NATO!”

  *The “Azovstal factory” referred to above is actually the Azovstal Iron and Steel Works located in Mariupol, Donetsk in Donbass which is less than 40 miles form the Russian border. Clearly this heavy duty manufacturing was selected by NATO to launch a biowar against Donbass and Russia because of its excellent geo-strategic location.

  Civilian prisoners of the “Biblioteka” at Mariupol airport said they were constantly threatened to be sent to a pit – from which they would never return. The “pit” may have been a NATO-run underground bio-lab at Azovstal. Avostal owner Akhmetov is freaking out.

  Bio-military experiments in 404 were carried by Akhmetov’s company Metabiota. The Russian Investigative Committee is frantically collective evidence for a REAL, upcoming Nuremberg Trials-2. So the real story of the sinister pit” will emerge soon.”

  Liked by 1 henkilö

 10. Erittäin tärkeä tieto ja on jopa mahdollista, että huomisen ”Voiton Päivän” yhteydessä Moskovassa tuodaan esille näitä vankeja! On syytä muistaa ”Voiton Päivä 1945”, marsalkat Zukov ja Konev valkoisten orlovilaisten selässä ja ”Isä Aurinkoinen” Josef Stalin ottamassa vastaan paraatin. Mikäli olisin Putin käskisin kävellyttää kaikki sotavangit Punaiselle Torille, jotta Nato-kiimassa olevat näkisivät todellisuuden eli syyn operaatioon Ukrainassa!

  Elämme mielenkiintoisia aikoja ja mitä enemmän tietoa on sitä selvemmältä näyttää, että Suomen poliittinen johto on valmistelemassa Suomen Nato-jäsenyyden kautta hyökkäystä Moskovaan. Jaakko de la Gardien aika on valitettavasti ohi ja vuonna 1941 myös Saksa epäonnistui, miksi joku kuvittelee sen nyt onnistuvat. Olen tullut siihen tulokseen tutustuttuani ”kipapään” valtionjohtajamme isoisän isän taustaan, että suku on saattanut alkaa kirkonkirjojen mukaan kasaareista!

  pekka parikka

  Tykkää

 11. Puola vie Ukrainalta Gallitsijan ja Lvovin (Lembergin), Liralla on mielenkiintoinen näkemys Gallitsijasta Puolan Vietnamina.

  2022.05.07 Poland Will Take A Bite Out Of Ukraine

  Tykkää

 12. Yleisradio on nato:n hybridioperaattori joka käy sotaa omia kansalaisiaan vastaan. Sensuuri minun nato:n vastaisille kommenteille on 90 %. On selvää, että jäsenyyshakemuksen kannatus on luotu petoksella. Ensin koronakusetus ja sitten natokusetus.

  Tykkää

  • Onko Avoin Medialle käymässä sama kuin Vastavalkealle, joka oli suomalaisista mediosta – ja on vieläkin – mun all time favorite. Toivottavasti Riikka ei vaikene…. valistusta ja sanan vapautta tarvitaan!

   Tykkää

 13. Onkohan Supo käynyt juttelemassa Riikalle kun on hiljaista? Toivottavasti Avoin Media jatkaa taas pian voittokulkuaan. Asiasta toiseen, Tansanian presidentti murhattiin, koska hän ei halunnut koronahysteriaa maahansa. Parin viikon kuluttua kuolemasta, hänen seuraajansa, WEF:n naisagentti julisti maahan drakoniset koronarajoitukset. Viikon kuluttua rajoituksista poliisi sai tarpeekseen ja heitti kasvomaskit roskiin. Tämän jälkeen kansa seurasi perässä ja tällaisella kansalaistottelemattomuudella koronavouhotus maassa päättyi siihen.
  https://alicespringstomind.com/2022/04/09/peaceful-civil-disobedience/

  Tykkää

 14. George Orwellin 1984-kirjaa pidetään ehkä tunnetuimpana tulevaisuutta käsittelevänä isoveli valvoo-romaanina. Toinen tunnettu kirja on Aldous Huxleyn Uusi uljas maailma Kirjassa kuvataan tulevaisuutta, jossa maailmaa hallitsee yksi maailmanhallitus ja jossa itsenäistä ajattelua ei arvosteta. Kirjassa ihmiset syntyvät koeputkissa ennalta määrättyihin olosuhteisiin. Sanoja kuten isä ja äiti ei suvaita. Ihmisten mieliä hallitaan lääkkeillä. Myöhemmin haastattelussa Huxley totesi, että lääketeollisuuden ja propagandan avulla massat saadaan rakastamaan orjuutta. Huxleyn veli Julian Huxley oli UNESCO:n ensimmäinen johtaja ja tunnettu eugeniikan kannattaja.

  Julian Huxley ja eugeniikan jatkuvuus 1900-luvun Britanniassa:
  Weindling P. ’Julian Huxley and the Continuity of Eugenics in Twentieth-century Britain’. J Mod Eur Hist. 2012 Nov 1;10(4):480-499. doi: 10.17104/1611-8944_2012_4. PMID: 25798079; PMCID: PMC4366572.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25798079/

  Mistäköhän Aldous Huxley sai ideansa?

  Liked by 1 henkilö

  • Mikä on klaus schwabien perimmäinen motiivi tai motivaation lähde hankkeessaan? Minusta näyttää selvältä että päämotiivina on puhdas vallantavoittelu, siis pyrkimys valtaan, on se sitten tiedostettu tai ei, mitä mm. Adler on käsitellyt. Nyt kyse on peräti globaalista vallasta ja asemasta, ja mieshän on kuin jokin suurmestari naamiaisasussaan. Vaurauttahan näillä tyypeillä, rahaeliitillä on, vaikka sitä ei tietenkään ole koskaan liikaa – varsinkaan keskinäisessä vertailussa.

   Harari on kiintoisia sekoitus demagogia, herättelijää ja tuon uljaan uuden maailman pohjustajaa (Huxleyn teos on nimeltään Uljas uusi maailma, missä paino on ymmärtääkseni tuolla ensimmäisellä sanalla). Huxley tosiaan visioi dystopiaa, joka menee pitemmälle kuin ehkä natsit olisivat menneet.

   Tosiaan, arvostamani Vastavalkea on vaiennut/vaiennettu, ja näin on käynyt ja uhkaa käydä muillekin vaihtoehtofoorumeille. Joku populistinen Puopolo voi rahoituksensa tuella selviytyä mutta on selvää, että pelkkänä harrastustoimintana tms. pää tulee helposti vetäjän käteen. Ainakaan itsestäni ei olisi tuohon, etenkin, kun elämässä voi olla niin paljon muutakin tärkeää ja vähemmän tärkeää tekemistä.

   Toisaalta valtamedian vyörytys on niin totaalista, että ei ole ihme, jos epätoivo hiipii puseroon. On irvokasta, että propagandan ja manipuloinnin kohteet, so. kansalaiset, ovat itse kustantamassa heihin kohdistuvaa yksipuolista ja tarkoitushakuista vaikuttamista. Ikävin tapaus on itse YLE, jolle jokainen palkansaaja joutuu ”pakkolupamaksua” pulittamaan.

   Tykkää

  • Huxley kuten Orwell lienee saanut ideansa kuten osuvat ideat yleensä syntyvät, oman ympäristönsä ja kokemustensa kautta. Britti-imperiumi ja sen synnyttämä eliittikoulujen eliitti-kultti tarjosivat tarvittavat lähtökohdat.

   Orwellin omat kokemukset Malesiasta imperiumin asiamiehenä, jossa Orwell itse oli mukana kiduttamassa toimivat hänelle lähtökohtana. Kokemukset olivat niin vavisuttavia, että ne mursivat Orwellin psyyken jota hän lääkitsi loppuelämänsä alkoholilla eläen hidastettua itsetuhoa. Mutta hän jaksoi kuitenkin koota itsensä siinä määrin, että jätti jälkeensä ajattelemisen arvoisia ja osuvia kuvauksia kokemastaan fiktioksi verhottuna.

   Orwell saattoi fiktiivisesti sijoittaa kertomansa ikään kuin sosialistiseen itään mutta eihän hän siitä tiennyt mitään. Sen ajan sosialistisilla johtajakulteilla ja imperiumin eliittikultilla on paljon yhteistä mutta eliittikultti seisoo paljon tukevammalla pohjalla. Sen rakenteet muodostuvat eliitin suunnattomasta vauraudesta ja vallasta sekä riittävän laajasta sosiaaalisesta pohjasta. Sen sijaan sosialismin johtajakultit eivät nojanneet mihinkään sosiaalisesti pysyvään ja tukevaan rakenteeseen vaan pelkkään propagandaan ja sen takia myös sortuivat niin helposti.

   Vanha rahavalta elää edelleen ja porskuttaa. Eugeniikan ajatukset muuntuvat ajan olosuhteisiin sopiviksi mutta perusvire on entinen. Maailma on eliittiä varten ja roskaväen, jota myös kansaksi sanotaan, määrää ja valtaa pitää rajoittaa. Ja uutta teknologiaa soveltamalla voidaan kokeilla eri konsteja miten tavoite saavutetaan.

   Tykkää

 15. Jonathan Otton 9-osainen Natural Medicine Secrets-summit on ilmaiseksi katsottavissa 16.05.2022 alkaen. Summitissa kerrotaan lääkinnällisistä kasveista ja ruokavalioista sekä miten niitä voidaan käyttää esim. masennukseen, sydänsairauteen, syöpään, laihdutukseen, Alzheimerin tautiin, diabetekseen ja kaikkiin kroonisiin sairauksiin. Summitissa esiintyy lääkäreitä, tutkijoita ja parantumattomasti sairaita potilaita, jotka kuitenkin lääkärien hämmästykseksi paranivat. Rekisteröityä voi tuolla

  https://naturalmedicineseries.net/

  Tykkää

 16. Sananvapauden ja demokratian kirkkain lamppu Yleisradio jatkaa informaatiosotaa. Olen kirjoittanut yhteensä 59 kommenttia edellisen sensuurikoosteen jälkeen. Tällä kertaa niistä kymmenkunta läpäisi ennakkosensuurin, mutta osa niistäkin poistettiin vähän myöhemmin:

  Yle 1.4.2022 klo 17:18
  Kommenttipalsta on taas naton hybridiagenttien valtaama ja yleinen mielipide vääristyy. Suomi ei tarvitse natoa. Jos puolustuksessa on puutteita, luulisi, että puolustusvoimissa on sen verran palkallista väkeä, että pystyvät puutteet löytämään ja korjaamaan ilman ulkomaisten kenraalien käskyjä.

  Yle 1.4.2022 klo 17:22
  @Murmeli47 Meinaatko, että sotarikoksia tekevistä valtioista tulee jotenkin oikeudenmukaisempi kokonaisuus, kun kaikki roistot lähetetään samalle rintamalle?

  Yle 2.4.2022 klo 13:06
  Jos Suomi olisi nato:n jäsenenä, Venäjä ei voisi mistään tietää minkä tyyppisiä aseita Suomen tulevat F-35 hävittäjät kantavat. F-35 pystyy kuljettamaan B61 ydinpommia. Jos taistelu näyttää väistämättömälle, Venäjä hyökkää aina ensin ja taisteluja ei tulla käymään Venäjän maaperällä. Tämä toteutui Ukrainassa, eikä oppi näytä menevän perille Suomessa.

  Yle 2.4.2022 klo 13:16
  @satunnainen kommentaattori
  Puolet ydinpommeista pois on silti täystuho. Mikä parannus se sellainen on?

  Yle 8.4.2022 klo 00:37
  Tahallinen provokaatio Suomelta. Taulut ovat korvaamattomia ja menevät herkästi pilalle tumpeloiden tonkiessa lastia. Turha varastointiaika vaarantaa taulut myös kolmannen osapuolen sabotaasille tai varkaudelle. Miettikää nyt jos joku fanaatikko käy vetämässä niihin sinikeltasta päälle.

  Yle 8.4.2022 klo 20:03
  Nato tarvitsee Suomea vain, jos he aikovat laajentaa hyökkäystä Venäjälle. Silloinkin natolle on edullisinta, jos turvatakuut Suomelle eivät ihan vielä ole voimassa. Tällaisilla yhden tai kymmenenkään nato-miehen puheilla ei ole painoarvoa sen jälkeen, kun aseet alkaa puhua.

  Suomen päätavoite pitäisi olla joutumatta taisteluun. Parhaiten siltä välttyy, kun Suomen päätöksenteko pysyy Suomessa asuvien suomalaisten käsissä vailla ulkomaista lahjontaa ja kiristystä.

  Yle 9.4.2022 klo 00:36
  @Stoppi disinformaatiolle Sensuuri on ollut 90 prosenttisesti nato:n puolella täällä koko ajan. Suomessa on sanan ja mielipiteen vapaus, emmekä ole poikkeustilassa, joten vaatimuksesi informaatiosodankäynnistä mielipidettäni vastaan on laiton ja moraaliton.

  Yle 10.4.2022 klo 18:02
  @Jotain rotia Terroristinen hyökkäys-nato pysykööt poissa Suomesta. Mätä omena, jonka maku ei lähde ikinä.

  Yle 11.4.2022 klo 21:31
  Natosta ei pääse ikinä eroon. Se on lopullinen myllynkivi Suomi-neidon kaulaan.

  Yle 11.4.2022 klo 21:39
  Naton kannattajat on maksettuja lobbareita ja itsenäisyyden kannattajien kommentit sensuroidaan.

  Yle 11.4.2022 klo 21:44
  @valkoparta Suomi tilaamassa naton ydinpommit Venäjän rajalle. On kyllä vähiten turvallinen ajatus. Pikkumaan olisi parempi olla isottelematta. Ei Yhdysvallat riskeeraa ydinsotaa yhdenkään naton kakkoskorin puskurivaltion takia.

  Yle 12.4.2022 klo 22:21
  Nato-maat on tappanut palojon enemmän siviilejä kuin Venäjä. Nato ei edusta suomalaisia arvoja ja naton hybridikeskuksen erikoislaki pitäisi kumota.

  Yle 12.4.2022 klo 22:43
  Ukraina yritettiin ottaa kontrolliin mahdollisimman vähin vaurioin piirittämällä neljä keskeisintä kaupunkia, Kiova, Hakova, Mariupol ja Odessa. Tämän uskottiin onnistuvan, koska Ukraina esitti täysin valmistautumatonta. Vähintään moraaliton taistelutapa houkutella vihollinen syvälle omalle alueelle ansaan. Sinkopartiot olivat kuitenkin valmiina etenemisurien varsilla.
  Kiovan piirityksen jatkaminen olisi ollut kuluttavaa, eikä kaupunkia haluttu tuhota enempää. Harmi, ettei Ukraina kunnioita itsenäistyneitä kansantasavaltoja ja lopeta niiden miehitystä vapaaehtoisesti. Mikä muu länsimainen demokratia käyttää armeijaa omien kansalaisten pommittamiseen 8 vuotta putkeen?

  Yle 12.4.2022 klo 23:44
  @M O Derni Katsoppa uutiset läpi uudelleen. Kiovassa oli diskot auki hyökkäyksen alla vaikka etenkin amerikkalaiset päivittäin tiedottivat Venäjän hyökkäysvalmistelujen etenemisestä. Piditkö amerikkalaisten varoituksia perättöminä? Sitten voisit katsoa paljonko Ukrainan joukot pommitti kansantasavaltoja viikon ajan ennen Venäjän erikoisoperaatiota.

  Yle 13.4.2022 klo 23:10
  Parempi olisi kumota laki naton hybridikeskuksesta ja irtautua turhista pakotteista, jotka ovat pääasiassa Suomea vastaan. Nato:n asevarastot ovat jo nyt tyhjiä avustamiseen varatuista ammuksista, joten aika pientä olisi apu täällä Suomen saaressa. Puolustuksesta on huolehdittava rauhan aikana ja kriisin tullen estää viidennen kolonan tahalliset provokaatiot kotimaassa. Nato-maiden moraali aiemmissa sodissa ei kestä minkäänlaista tarkastelua. Tällaiseen aggressiivisten ja petollisten maiden kerhoon ei pidä missään tapauksessa liittyä.

  Yle 14.4.2022 klo 21:20
  @e_h_i Tilastotietona sensuurin määrästä voin kertoa, että kirjoitin tänne 61 kpl Ukrainan sotaa koskevaa kommenttia ja niistä julkaistiin ehkä 8 kpl. Ja näistäkin poistettiin pienen ajan kuluttua puolet. Koronakommentteja testimielessä kirjoitin aikoinaan noin 80 kpl ja sensuuri oli samaa luokkaa. Aika on osoittanut, että kommenttini olivat oikeassa ja Yle toimii perustuslain vastaisesti. Nato-lobbaus on nyt aivan järkyttävää ja samat hybridisoturit arvatenkin kontrolloimassa edelleen. Taitaa olla samaa operaatiota kaikki.

  Yle 15.4.2022 klo 14:08
  NATO on todella varallinen ja petollinen porukka. Jo matka sinne uhkaa viedä sotaan, eikä mitään turvatakuita ole. Suomen turvallisuus ei siis kiinnosta lainkaan nato-maita. Seurauksista päätellen ei kiinnostanut Ukrainankaan turvallisuus. Siinä vaiheessa kun aseapua alkaa virrata, turvallisuus on jo menetetty. Lisäksi usea nato-maa on jo ilmoittanut, että asevarastot ovat ehtymässä Ukrainan takia. Näin ollen juuri nyt Suomi ei voi mitenkään luottaa, että nato:n apu tänne olisi jotenkin vaikuttavaa. Pelkästään asekuljetusten perille pääsy Suomeen olisi kertaluokkaa vaikeampaa, sekä Itä-meren, että pohjoisen maareittien kapeuden takia.

  Suomi on riittävän vahva omin päin, jotta voimme neuvotella itsemme pois epäystävällisten maiden listalta.

  Yle 15.4.2022 klo 14:13
  @PekkaaPahempi Gallupit väärennetty ja jokin muutos tapahtunut Ylen sensuuriosastolla.

  Yle 15.4.2022 klo 14:47
  @Uudet kujeet Ainakin nyt Suomessa kielletyn Venäläisen RT:n uutissivuston kommenttiosaston sanavapaus oli aivan omaa luokkansa. Omalla kohdalla julkaistiin 99% viesteistä ja blokkauksen syynä oli aina joku kirosana eikä asiasisältö.

  Yle 15.4.2022 klo 14:50
  @Pöllö8 Kanada, Saksa ja Yhdysvallat.

  Yle 16.4.2022 klo 17:17
  @Sohvanpolttaja Venäjä on jo siellä Donbassissa palauttamassa rauhaa 8 vuoden sotimisen jälkeen. Agressorina oli ja on demokraattisen lännen johtamat ukrainalaissotilaat .

  Yle 16.4.2022 klo 17:33
  Nikolaev on täysin Ukrainan hallussa, joten on heistä kiinni kuka sinne pääsee.

  Mariupolin asuinalueet on jo vapautettu siviilejä ihmiskilpenä pitäneistä Azov-joukoista ja Venäjä huolehtii kaupunkilaisten huollosta.

  On hyvä muistaa, että Ukraina patosi 85 % Krimin vesihuollosta huolehtineen kanavan jo vuonna 2014. Koska Ukraina pitää Krimiä edelleen omana alueenaan, on perin kummallista näännyttää omia kansalaisia vesipulaan, eikä länsimaat protestoineet eikä asettaneet pakotteita.

  Yle 16.4.2022 klo 18:22
  Kansanedustajat ja valtion virkamiehet perheineen saavat olla jonon hännillä, kun viimeisiä renkaita myydään, koska ovat nämä pakoteongelmat itse aiheuttaneetkin.

  Yle 16.4.2022 klo 18:36
  @Hattiwatt Kirkonkelloja soitettiin Syyriassa mottiin jääneille palkkaterroristeille. Heidän ihmisarvonsa oli ilmeisesti suurempi kuin Ukrainan siviileillä ja sotilailla yhteensä.

  Yle 16.4.2022 klo 19:49
  Ristiriita on jo nimessä. Järjestö tekee aloitteita kriisin hallitsemiseksi. Ei kriisin ratkaisemiseksi tai rauhan saavuttamiseksi. Sopivalla tasolla pysyvä kriisi onkin monelle tuottoisaa businesta ja mahdollistaa monenlaiset poikkeustoimet.

  Yle 16.4.2022 klo 21:52
  @devillismo Venäjän toiminnalla ei ole mitään vaikutusta näihin pakotteisiin. Ne ovat täysin omia poliittisia valintoja ja voimme luopua niistä koska tahansa.

  Yle 16.4.2022 klo 23:12
  @Illuminator Krimillä asuu edelleen samoja krimiläisiä. He äänestivät kyllä Venäjään liittymisen puolesta, mutta Ukraina ja länsimaat kiistää äänestystuloksen. Näin ollen he epäsuorasti myöntävät, että niillä ukrainalaisilla, jotka Krimillä asuu, ei ollut mahdollisuuksia vaikuttaa siihen ketä aluetta nykyisin hallitsee.

  Toisin sanoen, koska Ukraina pitää Krimiä omana alueena, heidän on pidettävä myös krimiläisiä Ukrainan kansalaisina ja hoitaa valtion velvollisuudet, kuten eläkkeiden maksut jne. Jos Ukraina haluaa Krimin takaisin ilman asukkaita niin en tiedä miksi sitä operaatiota kutsuttaisiin.

  Yle 17.4.2022 klo 12:35
  @Velosipeedi Harhainen nato-trolli valehtelee. Sodan aloitti amerikkalaiset junailemalla aseellisen vallankaappauksen maidanilla 2014. Samaan aikaan Ukraina hylkäsi Krimin ja Donbassin lopettamalla eläkkeiden maksut ja kaikki muutkin valtiolliset velvollisuutensa kyseisten alueiden asukkaita kohtaan. Ei mikään sivistynyt maa käytä armeijaa ja yksityisten oligarkkien palkkasotilaita summittaisesti oman maan siviilejä vastaan. Donetsk ja Lugansk ovat jo itsenäistyneet ja Krim liittyi takaisin Venäjään, joten nämä eivät ole mitään Venäjän miehittämiä alueita. Ukraina olisi voinut lopettaa sodan ja vetäytyä Luganskin ja Donetskin alueelta ennen kuin Venäjän oli pakko tulla laajemmin väliin. On edelleen ihan Ukrainan oma valinta jatkaa sotimista. Seurauksena on vain lisää kuolleita ja uusia alueluovutuksia.

  Yle 17.4.2022 klo 14:16
  @Kraken – ylilääkintäandroidi Ei Suomea ole uhkailtu vaikka Suomi on asettanut pakotteita, lähttänyt aseita käytettäväksi sekä Venäjää, että entisen Ukrainan alueen kansalaisia vastaan ja on kutsumassa Venäjälle vihamielisiä ydinasejoukkoja maaperälleen.

  Euroopassa ei ollut halua kriisin lopettamiseen, vaan tehtiin kaikki mahdollinen, jotta sota saadaan käynnistymään ja laajenemaan edelleen.

  Yle 17.4.2022 klo 19:49
  @Koiranheisi Juu, taivaskin oli syvän sinistä poutapilveä niin kuin vanhoissa Suomi-filmeissä, kun korona laittoi ökyturistien, turhien urheilijoiden ja kapitalistien huvilennot poikki. Vielä kun saataisiin kerosiini pois amerikan ilmavoimilta, niin voisi vetää syvään henkeä.

  Yle 17.4.2022 klo 20:03
  Nato-lobbari painostaa kansanedustajia hyväksymään lopullinen antautuminen natolle nimittelemällä eri mieltä olevia heikoiksi lenkeiksi ja alttiiksi informaatiovaikuttamiselle. Eiköhän se ole toisin päin, että vuosikymmenien nato-kanta on saatu näyttämään muutamaksi päiväksi myönteistä, niin on hirveä kiire runnoa peruuttamaton muutos läpi. Toimii kuten tyrmäystippa baariseuran hankinnassa.

  Yle 18.4.2022 klo 13:52
  @SonninenJT Naamion riisuivat koko kollektiivinen länsi. Mukaan lukien erittäin vihamieliseksi ja ulkomailta ohjatuksi paljastuneen Suomen hallinto. Russofobian lietsojat ilmestyivät kuin sienet sateella ja valheelliseen tilannekuvaan perustuvat pakotteet ja sotilasapu Venäjää vastaan saatiin käyntiin kuten oli varmasti jo ennalta päätetty tehdä. Nato on tässä kriisissä Ukrainaa taistelualustana hyväksi käyttäviä maita yhdistävä tekijä. Toisin sanoen Venäjän vihollinen. En tajua miksi Suomi liittyisi vapaaehtoisesti Venäjän vihollisiin, joka takaa, että maamme joutuu osalliseksi taisteluihin, mikäli missä tahansa nato-maassa lavastetaan false flag isku.

  Kuvitteleeko joku, että Ukraina voisi voittaa Venäjän tässä sodassa? Voiko kollektiivinen länsi antaa Ukrainan hävitä tämän sodan häviämättä samalla itse? Niinpä, mitä enemmän länsi tukee Ukrainaa, sitä vaikeammaksi perääntyminen tulee. Samoin Venäjä ei peräänny mistään hinnasta Krimiltä. Jossain vaiheessa naton tankit yrittävät tulla Ukrainaan, mutta sitä ennen Venäjä pitää väsyttää ja jakaa sen joukot hajalleen monelle rintamalle. Siksi Suomen nato-rintaman avaamisella on nyt niin kiire.

  Yle 18.4.2022 klo 13:59
  @MrSmith Juuri näin. Median ja sensuurin avulla edes sopulilauman mielipiteellä ei ole merkitystä, vaan pelkästään keinotekoinen mielikuva yleisestä mielipiteestä riittää.

  Yle 18.4.2022 klo 14:41
  @kommmentti Kuka se pelkuri on, jos ensimmäisestä sotauutisesta juostaan naton helmoihin räksyttämään? Ei kukaan auta ilmaiseksi ketään. Ainut, millä Suomi voi maksaa apunsa, on luovuttaa maaperä ja miesvoima taistelutantereeksi. Tämä on jo aiemmin allekirjoitetun isäntämaasopimuksenkin pääsisältö.

  Yle 19.4.2022 klo 17:36
  Suomen ei kannattaisi uhkailla ja uhota Venäjälle. Sota loppuu joskus ja on parempi jatkaa kaupankäyntiä ja turismia kaikkien kanssa kuten ennenkin. Itsenäisyydestä ei pidä luopua tuumaakaan myöskään naton informaatiohyökkäyksen yrittäessä vallata Suomea.

  Yle 19.4.2022 klo 20:00
  @Kotiagentti I Venäjän interventio oli täysin oikeutettu ja oli jo korkea aika pysäyttää Ukrainan sotatoimet omaa kansaansa vastaan Donbassissa. Operaatio on paljastanut koko ajan enemmän seikkoja, jotka oikeuttaa voiman käytöön. Varakkaat pakenivat Eurooppaan ja tavallinen kansa myytiin tykinruuaksi.

  Yle 19.4.2022 klo 20:07
  @Totuuden puolesta Sotaa ei ole julistettu. On vain erikoisoperaatio ja kahdeksan vuotta jatkunut antiterroristioperaatio.

  Yle 29.4.2022 klo 20:08
  Ukraina tai joku lännen false flag palvelu varmaan pommitti omaa pääkaupunkia saadakseen Venäjän erikoisoperaation näyttämään pahalle. Modus operandi. Toivottavasti Venäjä onnistuu kitkemään nuo oman kansansa tykinruoaksi myyneet rikolliset mahdollisimman nopeasti.

  Yle 29.4.2022 klo 20:39
  Noinkohan mahtaa olla tunkua kursseille? Kun amerikkalaiset kaappasivat vallan Kiovassa 2014 ja sota venäjänkielisiä vastaan Itä-Ukrainassa alkoi, väheni Suomessa vapaaehtoisissa harjoituksissa kävijät aivan selkeästi. Sodan nykyinen vaihe kohdistaa vakavaa länsimielistä informaatiovaikuttamista ja jopa sotasensuuria suomalaisiinkin. Kun Suomi lähetti aseita vahvistamaan Venäjän vastaista hyökkäystä ja on mukana kaikista ankarimmissa talouspakotteissa, voidaan todeta Suomenkin käyvän hybridisotaa Venäjää vastaan. Varsin kummallista jos joku lähtee vapaaehtoisesti harjoittelemaan hybridihyökkäyksen väkivaltakomponenttia nyt. Varsinkin kun kohta ollaan alistettuna nato-kenraalin komentoon, joka ei osaa edes näyttää karttapallolta missä Suomi sijaitsee.

  Yle 30.4.2022 klo 15:26
  Perussuomalaisuus ja Suomen luovuttaminen nato:n miehitysvallan alle on sellainen oxymorooni, että puolue pitäisi kieltää melkein jokaisen lain nojalla.

  Yle 30.4.2022 klo 15:44
  @Murmeli47 Naton valkopesijä selittelee ja valehtelee. On päivän selvää, että nato on Venäjän vihollinen. Nato:n jäsenenä minkä tahansa nato-maan pöljäily liittää myös Suomen sotaan. Eihän sitä muuten kukaan tule tännekään apuun Suomen pöljäillessä.

  Nykyiset pakotteet ja aseapu olivat aivan itse Suomen päätettävissä. Näin siitä huolimatta, että prosessia ohjattiin ulkomailta hivutustaktiikalla aloittamalla antiikkisten tykkien myyntiluvalla, joita Ukraina ei tarvinnut, eikä Virolla ollut aikomustakaan toimittaa niitä.

  Nettigallup on näinä hakkeroinnin ja informaatiosodan oloissa täysin epäluotettava ja vertailukelvoton tapa mitata nato:n kannatusta. Pieni klikki puolueiden eliittiä on liian epäluotettava päättämään Suomen sotilaallisen itsenäisyyden pois luovuttamisesta peruuttamattomasti.

  Yle 30.4.2022 klo 15:55
  @Ringside Tämä hybridikeskus on itse pahan keskittymä, joka toimii oman erikoislain antamien laajojen erivapauksien suojaamana. Jo se mitenkä paljon hybridikeskus saa medianäkyvyyttä kertoo, että kyse ei ole harmittomasta päiväkerhosta. Lisäksi kun päästäisiin eroon nato:n isäntämaasopimuksesta, niin saisi tilaa hengittää.

  Yle 4.5.2022 klo 16:22
  Aggressiivinen siirtomaavalta haluaa vain Suomen armeijan suoraan komentoon ja käymään proxy-sotaa Venäjän heikentämiseksi.
  Mitä todisteita on Venäjän tekemäksi väitetystä ilmatilanloukkauksesta? Tänä informaatiosodan aikana ei riitä alkuunkaan, että joku viranomainen vain sanoo näin tapahtuneen. Varsinkin kun se tapahtuu puolustusministerivierailun aikana kuin tilauksesta.

  Yle 4.5.2022 klo 17:24
  EU aloitti informaatiosodan estämällä päästyn RT ja Sputnik uutissivustoille. Yle sensuroi sodan todellisen historian lähes kokonaan eikä salli uutisten vapaata kommentointia. Samanlainen umpisurkea artikkeli oli tämäkin, jossa sanakikkailulla peilataan omat teot Venäjän tekemäksi.

  Yle 4.5.2022 kol 17:46
  @Ressu1234 Eli epävarma ilmatilanloukkaus tapahtui tahallaan mielenosoittamiseksi, koska brittien puolustusministeri. Erittäin huonoa logiikkaa hypätä suoraan johtopäätöksiin vaikka viranomaiset vasta tutkivat epäilyä.

  On se nähty koronan kanssa ja nyt uudelleen sotapakotteiden kanssa, että Suomi ottaa kaikki määräykset ulkomailta. Ei ole mitään syytä olettaa, että puolustusvoimien osalta tapahtuisi toisin. NATO:n isäntämaasopimuskin laitettiin puolustusvoimien komentajan allekirjoitettavaksi poliitikkojen painostaessa ja pakoillessa vastuuta.

  Yle 4.5.2022 klo 17:50
  @EHyy Tajuatko, että Suomi tuhoutuu täysin, kun Venäjä joutuu torjumaan Suomen hyökkäyksen Venäjälle?

  Yle 4.5.2022 klo 18:49
  Antiikkiset dieselveturit käytössä. Haluavat näyttää voimaa taktisella kuljetuksella. Pelkkä sähkökatko ei pysäytä veturia, mutta saako nuo myös tankattua ilman verkkovirtaa? Nämä tankit hankitaan ja käyttö harjoitellaan rauhan aikana. Sodan uhan alla ei mistään saada enää mitään lisää. Käy kuin koronamaskeille, jokainen maa pitää kynsin hampain omistaan kiinni, vaikka kuinka oltaisiin samaa EU:ta ja globalismia.

  Yle 4.5.2022 klo 23:30
  Ukraina olisi voinut lopettaa oman kansansa tappamisen jo vuosia sitten. Oli heidän oma valinta jatkaa väkivallan käyttöä itä-ukrainalaisia vastaan ja nyt valitetaan, kun joku yrittää laittaa lopun 8 vuoden sotimiselle. Suomen ei pidä osallistua Venäjän vastaisiin pakotteisiin millään tavalla.

  Yle 5.5.2022 klo 20:20
  Koska nato:n vastaisia kommentteja ei julkaista, katson, että demokratia ei toimi ja media ja hallitus on yksissä tuumin luovuttamassa merkittävää päätösvaltaa ulkomaiselle sotilasorganisaatiolle. Vastustan Suomen liittymistä kaikkiin sotilasliittoihin.

  Yle 5.5.2022 klo 20:45
  @tertulia Nyt vasta Venäjään voikin luottaa. Heillä on rohkeutta ja kykyä puolustaa ystäviään globalistien hyökkäyksiä ja ylivaltaa vastaan. Läntiset hybridivaikuttajat huijaa aina. Hyvä esimerkki hivuttamisesta oli Viron pyytämä tykkien edelleenvientilupa. On käynyt ilmi, että tykit makasivat varastoissa vielä puolitoista kuukautta sodan alkamisesta. Eli ei lupaa oikeasti tarvittu tykkien viemiseen, vaan sillä hivutettiin Suomi aseellista tukea antavien maiden listalle mahdollisimman matalan kynnyksen päätöksellä.

  Nato-hakemusta ajetaan maaliin shokkihoidolla, joka vastaa lähinnä vaimon hankkimista tyrmäystipoilla. Olisi syytä miettiä mitä seuraa, jos natosta halutaan joskus erota. Tuleeko nato-joukoilta nyrkkiä silmään?

  Yle 5.5.2022 klo 20:54
  @antonyymi88 Naton jäsenenä liikkumavara on kuin betoniin valetulla mafioson apurilla. Venäjän etupiirivaatimus ei koskenut mitenkään Suomea. Suomi on aina ymmärtänyt pysytellä neutraalina. Vaikea ymmärtää ja hyväksyä miten Suomen hallinto on saatu kääntämään takkinsa. Lahjontaa, kiristystä vaiko tunarointia?

  Yle 5.5.2022 klo 20:23
  @hjh Toivottavasti se silaus kumoaa lain naton hybridihyökkäyskeskuksesta.

  Yle 5.5 2022 klo 21:00
  Globalistit ajaa maapallon tahallaan nälänhätään. Monista pienistä haitoista kasvaa iso jarru ruunatuotannolle. Ehkäpä kansa sitten hyväksyy koronapassi 2.0:n, jotta ruuan ja energian säännöstely yms. saadaan automatisoitua. Missä on ne hallituksen lupaamat tukimiljoonat viljelijöille? Entä organisointi ja ohjeistus kaiken viljelyalan käyttöönotolle? Harvalla on Suomessa edes perunamaa, puhumattakaan monipuolisesta ja monivuotisesta kotitarvepuutarhasta. Suomesta on hallituksen toimilla hyvää vauhtia tulossa lähes asumaton luontoreservaatti.

  Yle 9.5.2022 klo 19:18
  Nettikyselyt voi helposti hakkeroida. Tutkimustavan vaihtaminen kriittisellä hetkellä ja samalla tulosten muuttuminen dramaattisesti pitäisi soitella hälytyskelloja aika tavalla. Kun Ukrainan sota alkoi 2014 ei Suomen nato-kannatuksessa näkynyt juurikaan heilahdusta. Joku tässä nyt ei täsmää.

  Yle 10.5.2022 klo 16:28
  Suomalaiset kirjoittaa nato:n olemassa olon perusteet uusiksi voidakseen muiluttautua jäseneksi. Melkoista itsepetosta kääntää nato puolustusliitoksi. Nato on sotilasliitto, joka on historiansa aikana tehnyt vain hyökkäystoimia, eikä koskaan puolustautunut ketään vastaan. Jo uutisartikkelissa todetaan, että nato on olemassa kirkkaasti Venäjää vastaan ja Suomi hakee siihen Venäjän takia. Ei silloin voi mitenkään todeta, että nato ei olisi ketään vastaan. HALOO!!

  Eli näytön perusteella nato on Venäjän vastainen hyökkäysliitto. Olen äärimmäisen pettynyt Suomen poliittiseen johtoon ja heitä informoiviin tahoihin.

  Yle 10.5.2022 klo 17:25
  @EHyy Raiskaaminen, joo, sen tuomittavuus riippuu näköjään kovasti siitä ketä sitä tekee. Pakolainen Suomessa saa puuhailla vapaasti, mutta Venäjän vastaiseen propagandaan se käy lyömäaseeksi.

  Yle 10.5.2022 klo 17:31
  @Iltauninen Kyllä se riitti venäläisille. Suomi sen sijaan päätti lähteä sotajalalle lähettämällä aseita Ukrainaan, joka on nyt paljastunut jo hitaimmillekin nato:n proxy-sodaksi Venäjää vastaan.

  Yle 10.5.2022 klo 17:40
  Heti kun Suomi on saatu jäseneksi, nato lavastaa uudet mainilan laukaukset ja hyökkäävät Venäjälle. Suomesta tulee kuin Mariupoli kun Venäjän on pakko torjua naton pesäkkeet rajaltaan.

  Yle 11.5.2022 klo 21:35
  Suomi on siis Brittien etuvartiopesäke. Niinistö riisui naamion ja sokka on irti. Nytkö Britit aloittaa ydinsodan Suomen takia? Ei kiitos. Tällainen sinkoilu osoittaa vain, että rauhanajan valmistautuminen, eli asehankintoja ja omaa tuotantoa ei ollut riittävästi tehty. Eikö näitä poliitikkoja saa tuomiolle laiminlyönneistä?

  59 kpl

  Tykkää

  • ”Yle 8.4.2022 klo 20:03
   Nato tarvitsee Suomea vain, jos he aikovat laajentaa hyökkäystä Venäjälle. Silloinkin natolle on edullisinta, jos turvatakuut Suomelle eivät ihan vielä ole voimassa

   Kuvitteleeko joku, että Ukraina voisi voittaa Venäjän tässä sodassa? Voiko kollektiivinen länsi antaa Ukrainan hävitä tämän sodan häviämättä samalla itse”

   Teräviä ja hyviä kommentteja

   ”Heti kun Suomi on saatu jäseneksi, nato lavastaa uudet mainilan laukaukset ja hyökkäävät Venäjälle. Suomesta tulee kuin Mariupoli kun Venäjän on pakko torjua naton pesäkkeet rajaltaan.”

   Reutersin uutinen suomalaisista tankeista matkalla rajalle(jota venäläiset sitten siteeerasivat) lienee ensimmäinen tälläinen Naton puolesta harkittu valeuutinen.

   Muutama sellainen lisää ja vähän kyberhyökkäystä. Kyberhyökkäyksissä Venäjä voidaan aina lavastaa syylliseksi. Ja soppa alkaa olemaan valmis. Jos vaikkapa pankit kaatuisivat tai ruokakauppa jumiutuisi muutamaksi päiväksi, kansan Venäjä-viha lisääntyisi sopivasti ja se olisi helpommin johdateltavissa sotaan.

   Edelleenkään syytä ei ole ilmoitettu miksi hätähousujen täytyy jättää jäsenhakemus kiireellä sisään, eikä kansanäänestystä voida järjestää!!! Kuoleman pelko vai kiire kuolemaan?

   Suomi antaa antaa kaikki valttikortit Venäjän ja Naton käsiin. Kummatkin voivat halutessaan yllyttää Suomen sotaan, hyvin helposti. Tosin on epäselvää, kuinka moni Suomessa ihan oikeasti toivoo ja haluaa sotaa Venäjän kanssa. Ja he eivät tarvitse ulkoista ärsykettä tai yllykettä. Monet uskovat, että länsi on yhdessä kyllin vahva lyömään Venäjän. Biden ei kyllä kuulu tähän heimoon ja haluaa pitää USA:n sodan ulkopuolella. Saa nähdä onnistuuko.Venäjä varmaan harkitsee jo sodan julistamista USA:lle.

   Venäjän kyvystä valmistaa risteilyohjuksia ja muita ohjuksia riippuu Venäjän sotaonni paljolti. Se on luultavasti paljon parempi kuin lännessä. Kiinaa unohtamatta. Kiina tietää, että sen on osallistuttava sotaan Venäjän puolella. Muuten sekin yritetään tuhota ennen pitkää. Kansainväliset sopimukset ovat vain länttä varten. Niistä ei pidetä kiinni Venäjän tai Kiinan kanssa.

   Suomen olisi pitänyt toimia kansainvälisen lain ja sopimusten puolesta paljon vahvemmin. Mutta kun huijarit ovat vallassa niin ei voi paljon odottaa, että sopimuksista välitettäisiin. Eihän EU:kaan mitää sopimuksia kunnioita.

   ps. kun ohjuksin tuhoaa sähköverkot, voimalat, rautatiet, maantiet, niiden solmukohdat, asemat, elintarvike ja energiavarastot, niin sota alkaa olemaan siinä. (kunhan ensin tai samassa sotilaskohteet on tuhottu)

   Kyllä Lontoon Boris ymmärtää, ettei mikään puolustus pysäytä Venäjän hybersoonisia ohjuksia, joten eivät lähde haastamaan Venäjää suoraan. Heikentyneeen Venäjän kimppuun sitten jos..

   Tykkää

   • Ai Reutersko sen valeuutisen tankkikolonista laski liikkeelle? Ja tollaisen petollisen paskasakin kanssa ollaan liittymässä samaan sotilasliittoon. Ajattelinkin, että se kuvaaja oli varta vasten hakenut parhaan kuvauspaikan ja asetellut ammattitason kamerat jalustalle valmiiksi. Luultavasti pv:ltä oli tullut kellonaika koska kannattaa olla paikalla.

    Tykkää

 17. ”Heikentyneen Venäjän kimppuun sirtten jos…” Venäjä ei kuitenkaan ole yksin. Maita jotka eivät ole sanktiorintamassa Venäjää vastaan on enemmän. Taloussodan voitto näyttäisi olevan jo selvää. Euron arvo on dollarin vanavedessä laskenut. USA kyllä ostelee vielä kai”vuokramaksusysteemillä ” Ukrainan valtavat viljavarastot jotta globalistien ruokapula- aseelle saadaan vipua.

  Maailman kutistaminen länneksi ja idäksi eikä ”Keskimaata” olisi enää olemassakaan tarkoittaa Euroopan ja EU: n ” häviämistä” monessa merkityksessä. SuomalIsia”Natojohtajia” Niinistöä ja Marinia voidaan pitää sotaa eikä rauhaa kannattavina presidenttinä ja pääministerinä. Suomen Natoon pikaliittymisellä meneillään oleva sota Ukrainassa pitkittyy ja laajenee. Suomihan luovutttaa sillä avoimesti maa-,ilma ja vesialueensa Naton käyttöön. Ukrainassa Länsi on jo hävinnyt, vaikka YLE muuta väittää. Sota-aluetta on siksi laajennettava. Suomen strateginen sijainti on juuri nyt USA/ Natolle otollinen.

  Pariisin sopimus ja Lissabonin sopimuskin saattavat kyllä tulla vielä eteen jossakin vaiheessa. Nyt ainakin 13 maata on ilmoittanut vastustavansa Macronin ajamaa EU- sopimusten ”yksimielisyys-vaatimusta”.

  USA: n aborttilain hylkääminen tai hyväksyminen tulee selkeyttämään, saavatko esimerkiksi Ukrainan synnytystehtaat, sikiöiden teollinen hyödyntäminen ja kantasolututkimukset vielä jatkoaikaa Ukrainassa.

  Suomen mediat eivät ainakaan vielä ole sallineet 2000 mules dokumentin levittämistä.

  Suomen tulipalokiire Natoon selittynee myös sillä, että niin koronan fataalien haittavaikutusten kuin Yhdysvaltain presidentin vaalien vilppi ovat leviämässä koko maailman tietoisuuteen. Yle sentään mainitsi, kumma kyllä, Trumpin Suomen Nato-jäsenyyskuvioissa.

  Tykkää

 18. USA:n vierailulla oleva Italian pääministeri Draghi vetosi Ukrainan rauhanneuvottelujen puolesta, mutta isäntämaa piti (pitää) niitä hyödyttöminä. Se sotakiihkoisempi iltapaska kirjoittaa tähän, että USA kävi neuvotteluja Venäjän kanssa ennen tämän hyökkäystä Ukrainaan estääkseen sen.

  Tämä on todella sitä itseään: tosiasiassa USA vesitti täysin Venäjän neuvottelupyynnöt ja ilmoitti yksiselitteisesti, ettei suostu keskustelemaan mistään Venäjän turvallisuushuolista. Se yksinkertaisesti halusi tämän ”hirvittävän kokeen” (Noam Chomsky) nähdäkseen, mihin tilaan Venäjä saadaan tällä proxy-sodalla. Ja nyt Suomi on menossa yhä syvemmälle mukaan kansanvälisiin selkkauksiin ja suurvaltojen välisiin ristiriitoihin. Ei ollut Suomella kanttia seisoa omilla jaloillaan – aina pitää olla rähmällään jonnekin.

  Tykkää

 19. Scott Ritter: Suomalaiset ovat menettäneet järkensä. Ritter osoittaa jälkimmäisen osan videomonologistaan suoraan Suomen kansalle: NATO:on meno on teille itsemurhahanke ja se voi lisäksi toteutua nopeammin kuin aavistattekaan. Pysykää herran tähden poissa NATO:sta ja saatte elää rauhassa ja päättää omista asioistanne. Venäjä ei ole teistä kiinnostunut jos te olette sotilaallisesti puolueettomina.

  Ritter kuuluu USA:n sotilasananalyytikkojen huippukastiin ja koska hänellä ei ole virka-asemaa hän voi sanoa asiat niin kuin ne ovat.

  Eräs erityishanke jonka Ritter mainitsee on F-35 hävittäjähankinta josta Suomi on jo tehnyt päätöksen. F-35 -koneet voidaan varustaa ydinohjuksin ja tämä on myös tarkoitus. Kuten Suomen omat upseerit ovat todenneet F-35 ei ole puolustusase vaan hyökkäysase. Jo sellaisenaan se on Suomelle vaarallinen mutta NATO:n jäsenenä siitä tulee Suomen tuhoon tuomitseva kapine joka saa vastaansa vihollisen taktiset ydinaseet ja kuten Ritter sanoo Helsinki katoaa maailman kartalta. Tämä on se hanke jota Sanna, Sauli ja koko konkkaronkka ovat viemässä läpi. Ritter näkee ainoana heikkona pelastusrenkaana mahdollisuuden, että joku NATO:maista ymmärtää miten järjetön hanke on Suomen jäsenyys ja äänestää sitä vastaan. Se on ainut oljenkorsi jäljellä.

  Tykkää

 20. Tsuhna on tsuhna, vaikka voissa paistaisi. Kykenemätön omilla jaloilla seisomiseen, orjamentaliteetti on synnynnäinen avu, kehittynyt vuosisatojen saatossa. Ollako vai eikö olla, siinäpä pulma – nyt sitten ei kohta olla. – Onneksi tämä ei koske kaikkia suomalaisia.

  Tykkää

 21. Tyypillistä informaatiosotaa, kun ensin hoetaan, että nato on puolustusliitto, eikä ketään pakoteta ulkomaille sotimaan, kunnes valtionhallinto on tehnyt päätöksen hakea jäsenyyttä. Heti samana päivänä nato:n vaatimukset kasvaa ja aletaan puhua YLE:n otsikoilla ”mitä hyötyä Suomen reserviläisistä on nato:lle” ja ”he saattavat kohta olla puolustamassa nato-maata”. Maalitolppa siirtyy heti, eikä anneta hengähdystaukoa. Ilmeisesti nato:lla ei ole mitään annettavaa Suomelle, kun ei ole jutulle juurta. WEF-jugend ja banksterimafian kätyrit vie Suomen sotaan, mutta tuskin pelastuu ID2020 pakkopiikitys Agenda 2030 multikultti pervoilu. Ainakin hyvin harva Suomalainen on jäljellä näkemässä ”parempien aikojen tulemista”.

  Tykkää

  • Hyvä vertaus tuo maalitolppaan. Lieneekö Ylen ja muun Nato-median tolppa siirtynyt uutisoinnissa kohti normaalimpaa, kun Nato-hakemus on jätetty?

   Tässä uutisia webistä ilman google & twitter sensuuria.
   La web más censurada por Google y Twitter

   Guerra psicológica
   Fue el ejército ucraniano quien cometió la matanza de Bucha

   Redacción26 de abril de 2022 (mpr21 info )

   Repentinamente los medios se han callado sobre la matanza de Bucha. El silencio es consecuencia del inicio de la investigación, en la que interviene la Gendarmería francesa y en la que han aparecido dardos metálicos en los cadáveres.

   La campaña publicitaria contra Rusia se ha frenado en seco porque los muertos de Bucha tienen diminutos dardos metálicos de un tipo de proyectil de artillería, según los patólogos y médicos forenses. Los primeros resultados muestran que fue el ejército ucraniano quien asesinó a los civiles.

   “Encontramos varios objetos realmente delgados, parecidos a clavos, en los cuerpos de hombres y mujeres, al igual que otros de mis colegas en la zona”, dijo Vladyslav Pirovskyi, un forense ucraniano. “Es muy difícil encontrarlos en el cuerpo, son demasiado finos. La mayoría de estos cuerpos son de la región de Bucha-Irpin”.

   konekäännös translate yandex com

   Suddenly the media has become silent about the killing of Bucha. The silence is a consequence of the beginning of the investigation, in which the French Gendarmerie intervenes and in which metal darts have appeared on the corpses.

   The advertising campaign against Russia has been stopped in its tracks because the dead from Bucha have tiny metal darts from a type of artillery shell, according to pathologists and forensic doctors. The first results show that it was the Ukrainian army that killed the civilians.

   “We found several really thin, nail-like objects on the bodies of men and women, just like other of my colleagues in the area,” said Vladyslav Pirovskyi, a Ukrainian medical examiner. “It is very difficult to find them in the body, they are too thin

   JA KATSO ERITYISESTI KOHTA:

   Metal darts were widely used since 2014 by the Ukrainian army against the population of the Donbas. They were found among the 122-millimeter caliber D-30 shells found in the positions of the Ukrainian artillery abandoned by the military in the Luhansk People’s Republic

   They also found darts in the city of Slavyansk, in the Donetsk People’s Republic, after a Ukrainian artillery attack in 2015, which was widely documented at the time (*), and which the media silenced as usual.

   Törkeätä miten media harhaanjohtaa Suomessa ja muualla länsimaissa. Tuon mukaan siis noita erityisen vaarallisia ammuksia on käytetty aiemminkin .

   Yllä viitataan ranskalaiseen tutkimukseen/tutkijaan. Ihan tuntematon toistaiseksi.
   la Gendarmería francesa

   Toinen juttu, jonka Suomen valhemedia on ehkä jättänyt julkaisematta:

   La ONU confirma los crímenes de lesa humanidad cometidos por el ejército ucraniano

   Redacción31 de marzo de 2022

   The UN confirms the crimes against humanity committed by the Ukrainian army
   (tässä vain otsikko)

   ja hiukka Suomesta:
   Memoria Histórica
   El ingreso de Finlandia en la OTAN es una declaración de guerra contra Rusia

   —————————————–

   nakki
   15 TOUKOKUUN, 2022 12:30 AM
   Voiko Yleisradion haastaa oikeuteen perusteettomasta ennakkosensuurista uutisten kommentoinnissa?

   Ei voi.(tahallinen väärä vastaus)

   Perustelut
   katso
   virkamafia
   fi

   Sananvapaus on Suomen laissa.(FINLEX) Se on myös mainittu YK:n julistuksissa. Etsi lisätietoa Vaasan Yliopiston sivuilta. He ovat tietääkseni keskittyneet korruptioon vähän tarkemmin.

   Ota yhteyttä ylläolevaan tahoon, he kertovat mitä tehdä. Jollet saa yhteyttä kysy uudestaan täältä.

   Samalta sivulta vihjeeksi:
   Elvytyskusetus ja tutkintapyynnöt

   Tykkää

   • Ja vihjeeksi oikeudenkäynneistä Suomessa:

    Hovissa on menossa lahjus-oikeudenkäynti 7. vuotta. Siinä syytetään kahta kokoomulaista poliitikkoa. Kaksi juttuun liittyvää virkamiestä on jo ehtinyt kuolla, jne. Ohimennen luettuna ei mainittu olivatko todistajia vai mitä??

    Suomessa oikeudenkäynteihin uhrautuu koko elämä ja omaisuus, ja tulos on jopa itsestään selvässä jutussa päinvastainen kuin mitä laki määrää.

    Isompi juttu oli aikoinaan Presidentti Kekkosen murhayritys. Tuskin silloinkaan syyllisiä rankaistiin.

    Tykkää

 22. Yle kirjoittaa ohimennen: ”Niin kutsuttu harmaa aika alkoi tänään.”

  Natohakemus on sotilasasia ja sotilastermit ovat täsmällisiä. Harmaalla vaiheella tarkoitetaan aikaa ennen aktiivisen sodan alkamista. Kukaan turvallisuudesta huolissaan oleva ei voi täysissä järjissä ryhtyä tekoihin, jotka aiheuttavat harmaan vaiheen. Harmaassa vaiheessa perustetaan jo joukkoja, aloitetaan strategisten kohteiden vartiointi, tiedustelua laajennetaan ja perustetaan aseistettuja kulunvalvontapisteitä. Vertaa Uudenmaan sulkuun kovennettuna. Arvattavasti ulkorajat menevät kiinni ja Ruotsinlaivat pysähtyy aika kärjessä, jotta asevelvolliset eivät pakene maasta.

  Tykkää

 23. Venäjä ehkä hyökkääkin Suomeen ennenkuin Suomeen tulee ydinaseita. 😊

  Italia ei enää ole kovin tyytyväinen uusimmista amerikkalaisista ydinohjuksista, jotka osoittavat Moskovaan. Italiaan on tietenkin venäläisten vastausohjukset valmiina.

  Timo Soini oli kovin innoissaan Britannian ”seitsemännen veljeksen ” vierailusta. BoJo laitettiin ehkä vastaamaan Venäjälle, joka ilmoitti äskettäin että tarvitaan vain yksi Venäjän ”sarmatti tai kinshal ja koko Britannia vajoaisi mereen.

  Kroatia on ainut EU- maa joka on ilmoittanut ” ehdollisesti” vastustavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

  Timo Soini on ilmoittanut julkisesti olevansa harrasuskovainen. Raamatun ennustukset näyttävät ainakin nyt
  joutuneen sivuun politiikan ja valheen herran tieltä. Politiikan yläpuolella on kuitenkin Raamatun mukaan ” taivaallisia sotajoukkoja”. –

  Tykkää

 24. Jos olisin jonkunmoinen sotilasstrategi Venäjällä, pistäisin heti paukkumaan Suomeen päin, niin vältyttäisiin Donbassin kaltaisen kahdeksan vuoden raskaasta ja kuluttavasta asemasodasta.
  Ovatko ns. Suomen päättäjät psyykkisesti terveitä ? Ensin tapetaan pistoksilla ja sitten halutaan ydinkärkien tuhovoimaa kansanmurhaan.

  Tykkää

 25. Muistatteko, kun koronan alkumetreillä Italia pyysi ja sai apua Venäjän armeijan bioexperteiltä? No koko kuvio näytti jo silloin oudolle, mutta nyt asia nousee uudelleen esille. Italialaiset vähättelee ja syyttää apua Venäjän vakoiluoperaatioksi. Voi elämän kevät. On varmasti monta helpompaa tapaa hoitaa vakoilu, kuin tarttua ainutkertaiseen sattumaan keskellä virusepidemiaa. Silloin ei ollut menossa näkyviä vihollisuuksia ja hyvin harva osasi aavistella koronaa tahalliseksi biosodankäynniksi ja globaalin hallinnon vallankaappausyritykseksi.

  Mutta ei savua ilman tulta. Koska samat tahot jotka käyvät nyt proxy-sotaa Venäjää vastaan, organisoivat aiemmin koronarajoituksia, on syytä olettaa, että ne kaikki liittyvät yhteen. Erityisesti pitää huomata, että Venäläisiä rokotteita ei hyväksytty lännessä ja siten rajoitettiin Venäläisten matkustusta länteen. Eli venäläisten eristämistä tehtiin jo ennen erikoisoperaation alkua.

  Kysymys kuuluu, kuka vakoili ja ketä? Venäläiset ehkä menivätkin hyvässä uskossa Italiaan, mutta käytännössä läntiset tiedustelupalvelut halusivat selvittää Venäjän kykyjä vastata biosodankäyntiin. Koska nyt tiedetään varmuudella, että ainakin Itä-Ukraina ja ehkä Krim aiottiin vallata sotilaallisesti Ukrainan hallintaan, olisi Venäläisiin joukkoihin tartutettu epidemia ollut lähes ainoa keino saada hyökkäys onnistumaan. Ukrainan joukot olisi tietysti ollut valmiiksi rokotettuja.

  https://tass.com/society/1450829

  Tykkää

 26. Luulisin että voi, mutta missä tuomioistuimessa? Ei kansainvälinen syvä valtio sitä sallisi eivätkä kansainvälisetkään tuomioistuimet toimi.

  G7 tapasi ja ilmoitti etteivät he tule hyväksymään sotilaallisin keinoin saavutettuja rajoja.
  Medwedjewin mukaan Venäjä puolestaan ”viis välittää” G7 virallisesta ilmoituksesta.

  n-tv.de/politik/Medwedew- spottet-ueber-GT-Erklaerung- article23332469.html

  Tässä aletaan lähestyä sitä tosiasiaa että Saksa on miehitetty eikä suvereeni valtio,koska sillä ei ole rauhansopimusta toisen maailmansodan liittoutuneiden kanssa.

  Kaikesta mikä ei edistä globalistien agendaa ( NWO) joko valehdellaan tai vaietaan myös YLE: llä.

  Liked by 1 henkilö

 27. nakki

  Olen henkilökohtaisesti jutellut(soitellut) monenkin (10+) YL€N Paskantoimittajan kanssa kun vielä naivisuudessani luulin Heidän ajavan tämän Maan Etuja…

  Valitettavasti Sain jo silloin…Erittäin Huonon kuvan Niitten ammattitaidosta..Mutta se ei kumminkaan estänyt Minua välittämästä mielipiteeni.n

  Soittanut myös monta kertaa siihen YL€N Suuren Paskapajan…”Asiakaspalveluun” ja Ilmaissut Tyytymättömyyteni…Alaarvoiseen ja Puolueelliseen…”Uutisointiin”….

  Kerran vähän iäkkäämpi Nainen…Jopa Yhtyi kun haukuin Paskapuljua täysin Pataluhiks

  Lähetä lista kommenteist…Ja Vaadi henk.koht vastausta Läski-Anttilalt…Eriteltynä..Miksei Niitä ole julkaistu..Ja Kerro että jos tuo Sun sensuroiminen jatkuu tämän jälkeen…Vaadit Niiltä Vapautusta…YL€ Verost !

  Tykkää

 28. Ei paljon puhuta siitä mihin Nato-Suomessa asevelvollisia oltaisiin viemässä.
  Parempi vaihtoehto vapaaehtoisuus, elikkä palkka-armeija.

  Tykkää

 29. Suomen Nato-jäsenyys, hm.., hm..?
  Kansanäänestystä ei järjestetty taaskaan. Gallupimenetelmäaseella väitetään että kansa haluaa Natoon.

  NWO- media YLE on ainakin vihreän ulkoministerin Pekka Haavisto suulla kertonut vain puolitotuutta Naton ydinasepelotteesta sanomalla, että Nato suojaa Venäjän taktisia ydinaseita vastaan. Haavisto ei kerro totuuden toista puolta eli

  NATO ei anna suojaa Venäjän strategisia ydinaseita, hypersoonisia ohjuksia (kuten Kinshal, Tsirkon) vastaan .

  Ulkoministeri Pekka Haavisto on onnistunut heittämään kansalle Natosyötin jonka kansa on niellyt.

  Emävalheeseen perustuvan ” saavutuksen” voi siis syystä toivoa kaatuvan Turkin, Kosovon, Unkarin tai Bosnian
  veto- oikeuteen.

  Tykkää

 30. Olisiko muuten mitenkään mahdollista, että Avoin Media tekisi artikkelin näiden tämänpäiväisten 188 maanpetturin taloudellisista ja sosiaalisista kytköksistä suomalaisessa yhteiskunnassa?

  Tällainen selvitys helpottaisi kovasti heidän nimensä sisältävän pakotelistan toimeenpanoa ihan käytännön tilanteissa. Eu osaa kyllå valtavien resurssiensa turvin säätää ja toteuttaa käden käänteessä pitkät pakotelistat hankalina pitämiään henkilöitä vastaan. Meille tavallisille rauhan- ja isänmaanystäville tämä on huomattavasti vaikeampaa ilman kunnollista tiedusteluorganisaatiota.

  Nöyrin kiitokseni jo etukäteen.

  Tykkää

  • ettei vaan ole kytkökset,ja palvelun kohteet heillä brysselissä,washingtonissa,ja lontoossa….ja ehkä joku lahko,tai saatanan palvonta..
   ja niitä kytköksiä ei tutkita,mieluummin suojellaan,ettei ne missään näkyisikään,ja varmaan kunnottoman tiedusteluorganisaation avustuksella..
   toki osa noista 188:sta varmaan vaan typeriä,ja uskoo ”asiaansa”,ja varmasti moni sitten täysiä vellipöksyjä,jotka ei uskalla olla erimieltä ”massan” kanssa…aiheesta muuten eräs ”vähäpätöinen” ajattelija nimeltä einstein sanoi joskus,että massat on AINA väärässä

   Tykkää

   • Onhan noissa 188 varmasti osa kansanedustajia jotka ovat kytköksissä Suomen ulkopuolelle.
    Itseäni kiinnostaisi tietää ,mitä informaatiota ( muka) kansanedustajille on jaettu, jota ei ole annettu julkisuuteen.

    Kuinka moni Suomen kansanedustajista haluaa edes kuulla USA/Naton koko ihmiskuntaa kohdistuvasta biologisista uhista tai totuutta Ukrainasta.

    Venäjä ja Kiina ovat nyt esittäneet Pentagonille vaatimuksen : distroy KM or face nuclear war.

    https://benjaminfulford.net/2022/05/16/destroy-km-or-face-nuclear-war-russia-and-china-tell-pentagon/

    Benjamin Fulfordista informaatiolähteenä voidaan olla monta mieltä, mutta ainakin nuo artikkelissa esitetyt
    syytökset ” amerikkalaista eliittiä” kohtaan voivat ehkä niin avoin median lukijat kuin kommentoijatkin allekirjoittaa.

    Niinistö ja Ruotsin pääministeri matkustavat tapaamaan Washingtonissa Bidenia ! Kulissit pidetään yllä tällaisilla vierailulla, ikäänkuin Bidenilla olisi valtaa.

    Voisikohan Niinistö nyt käytyään Bidenin puheilla vihdoinkin tehdä huhusta lopun, että Valkoisen talon presidenttikuvien galleriassa ei ole lainkaan kuvaa Bidenista. Sen sijaan siellä on Trumpin kuva,jonka alla lukee kyllä että Trump on vuodesta 2017 presidentti , mutta mihin asti on kai epähuomiossa jäänyt pois. 😊

    Tykkää

   • taitaa bidenin tapaaminen tapahtua vain kameroille,ei kai kukaan,joka yhtään nähnyt bidenin toikkarointia,ja kuullu höpötyksiä,voi ajatella bidenin olevan johtamassa mitään.
    mies joka kättelee olemattomia ihmisiä lavalla,ja pääsiäisen aikaan pääsiäispupu meni ”käskyttään” sitä…ei voi olla johdossa.
    lapsista ei pysty pitään näppejään erossa,eikä ole pojasta polvi ainakaan parantunut….todellinen ”vapaan maailman ”johtaja””…
    sääli,että suomi on saatu nyt täysin siihen valheiden ja petosten imperiumiin mukaan liitettyä…..valheilla ja petoksilla.
    ja taitaa se imperiumi alkaa olla tiensä päänsä,toivoa sopii,ettei suomi uppoo ja katoa sen mukana

    Tykkää

  • Yksi toimittaja, vaikka onkin Suomen pätevämpiä tuskin jaksaa jatkuvasti (vuosia) kirjoitella vaativia artikkeleita.
   Tänne voi jokainen postata juttuja kommentteina tai jos joku RS:n tunteva saa häneltä ”kirjoitusoikeudet niin juttuja voi lisätä oikeaan paikkaan. Erityisesti venäjänkielisistä lehdistä olisi mielenkiintoista lukea vaikkapa konekäännettyjä juttuja. translate, yandex , com toimiii hyvin venäjästä englanniksi.

   Yle yrittää sensuroida yandexia, meppejä apuna käyttäen???

   Ulkomailla monet pienet webbijulkaisut julkaisevat toistensa julkaisujen artikkeleita tyyliin: Juttu on jo julkaistu
   mediassa x.

   Esmes tämä Quo Vadis Ukraina olisi varmaan hyvä juttu MV-lehteen!!! Se varmasti pyritään sulkemaan ja pääsy sille estämään. Suomalaisen valhemedian sensuuri ei muuten onnistu kuin sulkemalla kaikki ”kilpailijat” pois.
   (MV-lehteen näyttää kirjoittelevan yhä useampi suomalainen, tämä jos mikä rassaa yleä)

   Twitteriä yle ei onneksi pysty sensuroimaan(vielä):

   @spectatorindex

   Exactly!!!
   Britain refused to even take up the independent investigation issue in the UNSC when Russia asked for it ,
   that shows that the so called bucha massacre is yet another western propaganda with no base.

   Chris•Honda @chris681924712

   ·The massacre of civilians that happened in Bucha, Ukraine was done by the Ukrainian army.
   French national investigation team found out the truth Only Ukrainian army uses banned cluster munitions
   (AINOASTAAN UKRAINAN ARMEIJA KÄYTTÄÄ KLUSTERPOMMEJA)??

   Adrian@Adrian86749524

   ·#BuchaMassacre is a result of #Ukraine ofensive. Oficial statements from the #UN should surface &
   there should be consequencess on #ukraine

   The #US mentality, & their superiority complex destabilise the world.

   #UkraineWar is just another tool for the #USA in their expansion of influence on the world stage.
   The economic problems are not do to #UkraineRussiaWar, but the #US & #NATO sanctions.

   @JamesHogaboam

   ·Life is slowly returning to normal in #Mariupol
   #Russian aid convoys, medical, and emergency services are working in the city.
   Transit service has started again.
   #Russian #RussiaUkraineWar
   #Russia #Ukraine #Donbass
   #Donbassinsider #Ukrainian #RussianArmy (#UkroNazis)

   CNBC
   Russian soldier admits killing unarmed Ukrainian in first war crimes trial

   Ylläoleva juttu julkaistu juuri CNBC:ssä. Saattaa koskea juttua jossa ihmettelin kun saksalainen ja amerikkalaiinen media julkaisivat samasta kohteesta kaksi erilaista pyörää, ainakin eri väriset.

   Tuon mukaan venäläinen sotilas olisi myöntänyt ampuneensa tankista ukrainalaisen siviilin.
   Monet pienmediat ja Venäjä on väittänyt, että venäläisiä sotavankeja kidutetaan.

   MrOnline org: (Monthly Review, New York)

   Eva Bartlett reports from Mariupol: “Ukraine forces used scorched earth tactics”
   Originally published: Internationalist 360

   Valerie, a woman I met in Mariupol some days ago, speaks on Azov occupying residential buildings & bombing them. Onko YLE maininnut mitään tälläisestä, vai pitääkö se tätä valeuutisena??

   MrOnline org:
   nato-begins-military-drills-near-russian-border/

   On Monday, large-scale NATO military training began in Estonia

   Nato-jäsen Suomi suoraan kuumaan sotaan Venäjää vastaan? Siksikö Natolla on niin kiire? Jokainen vuorokausi jonka Turkki pidättelee Suomea Naton ulkopuolella, voi olla voitto suomalaisille, jotka eivät tahdo Natoon ja sotaan!!

   Ehkä älykäs Erdogan ajaa takaa tälläistä ratkaisua. Ei Suomea Natossa, ei Suomea sodassa!!???
   Niinistön strategia voi olla: Suomi Natossa ja heti sodassa!

   Meistä jokainen voi olla omankaltaisensa julkaisija. Tarkoitus olikin itseasiassa avata jonnekin omat sivut, jonne mättää nopeasti linkkejä, kuvia, videoita sun muuta. Kuitenkaan en ole ehtinyt etsiä sellaista saittia, ja sitten puhkesi tämä suurempi sota ja valeuutista alkoi pukkaamaan tuutista oikein kunnolla. (kuten 2014)

   Moton piti olla EI KOSKAAN ENÄÄsitä bullsh*ttiä mitä valtamedia julkaisi v.2014 Ukrainasta/Venäjästä. Mutta niin sitä ollaan taas samassa pisteessä. Aku Ankka-tason valeuutiset ovat valloittaneet eetterin.

   VV

   ## Buchasta vielä. n. 400 henkilön joukkohautaan tarvitaan jo kaivinkone. Kaupunkialueella, putkien ja johtojen takia tai muutenkin sellaisen kuopan kaivamiseen menisi jo reilusti aikaa ja jollei Venäjän armeijalla ole kaivuukonetta haudankaivuuseen mukana niin he joutuivat turvautumaan paikalliseen vuokrakoneyrittäjään.

   On nää vaan niin S** säälitäviä valeuutisia, ettei näihin usko kuin Suomen mepit, kansanedustajat, Petteri Orpo, Sanna Marin ja muutama hörhö hallituksessa.

   Toinen joukkohauta oli löydetty ukrainalaisen kirkon pihalta. VV. Varma mesta jos haluaa paljon julkisuutta.
   Ukrainalaiset, jotka suorittivat juutalaisten massamurhia, pogromeja, veivät juutalaiset metsiin ja lahtasivat sinne.

   Mutta Venäjän armeija kaivaa tai kaivauttaa joukkohaudan kaupunkialueelle, joka täynnä tuntemattomia kaapeleita, erilaisia putkia,jne., pahimmassa tapauksessa hajottaa kaivinkoneen eikä hautaa saa koskaan valmiiksi. (iso kivi tai kallio, rakennuksen pohja niin siihen loppuu kaivuu)

   Hyväksi lopuksi Eric Zuesse laatua: (Stratetic-Culture)

   MH17 Turnabout: Ukraine’s Guilt Now Proven
   Finally, a clear and convincing — and unrefuted — case can now be presented to the public, as to precisely whom the guilty party was, that downed the MH17 Malaysian airliner over Ukraine on 17 July 2014, and why it was done. The complete case, which will be fully documented here, displays unequivocally who needed the MH17 murders (of 298 persons) to be perpetrated. This mass-murder was done for one leader’s very pressing obsession. For him, it simply had to be done, and done at that precise time

   The complete evidence will be described, and all of the conclusive evidence is linked-to, proving who perpetrated, and who demanded, the shoot-down on 17 July 2014 of the Malaysian airliner MH17.

   This article will start by demonstrating the most important thing, and will demonstrate it by means of links to the most conclusive evidence of all. This is the evidence which absolutely proves that the official Netherlands-headed investigation into this matter is an intentional and utter fraud — a fraud which has already been conclusively answered and exposed by the Russian Government

   (Hollantilainen tutkimus on äärimmäinen petos)

   Tykkää

  • EU ei enää kauaa pysy pystyssä. Kun ei ole energiaa, kaasua, öljyä, raaka-aineita, tärkeitä metalleja,jne niin tarina alkaa olemaan lopussa. Saksalaiset eivät ole mitään ruudinkeksijöitä. Heiltä menee vielä jonkin aikaa keksiä, että EU:sta tuli heidän teollisuutensa loppu.

   Suomeakin uhkaa armageddon: Energiapuu on loppu, kaasu loppuu pian, öljystä ei ole enää varmuutta. Metallien hinnat ovat moninkertaistuneet. Horneteilla ei voi pitkään lennellä ilman lentobensaa tai jos sen hinta on kultaakin kalliimpaa.

   Tuulimyllyjen energialla ei pitkälle pötkitä, kun Aasian kilpailijat tahkovat jättivoittoja halvan venäläisen energian, metallien, puuraaka-aineen turvin. Eikä pian ole edes varaa tuulimyllyihin, kun niiden valmistaminen ei enää kannata.

   Quo Vadis EU? Zelenskyn optimismi on hiipunut sitä mukaa kun hän nähnyt öljyn läikkyvän maahan ja kaasuputkien tyhjentyvän. Loppu häämöttää armeija taistelee mahallaan ja liikkuu öljyn avulla. Vehnä jää maahan.

   Bidenin 40 miljardin paketti on aivan turha. Sen hyödykkeitä ei saada edes perille, aseet alkavat lännestä loppua.
   Biden katselee jo tyhjiä hyllyjä. Nälkä kurnii Bidenin vatsaa ja amerikan öljyä ei riitä kaikille Nato-kumppaneille.

   This is the End, This is the Armageddon

   Tykkää

   • taitaa ne miljardi avustukset päätyä samojen tahojen taskuun,jonne suomikin alkaa rahojaan ihan halusta tunkea(hoitajien palkoihin ei löydy rahaa,niistä tapellaan kyllä pitkään…),eli jenkkien aseteollisuus,sinne ne suurimmat rahat vaan avustuksista siirtyy,ja varmaan aseistakin osa menee ihan muualle,uudelleen myyntiin.
    ja voitelua kai joudutaan vähän tekeen sinne tänne niistä rahoista.
    mikähän mahtaa olla zelenskyn varallisuus nyt?jostain luin n. kk sitten,että olis silloin ollut jotain 850 miljoonaa….oudosti tienannut koomikkona,vai oisko maansa tavoille uskollisena korruptiolla osuutta.
    semmosenkin muistan lukeneeni,että presidentin kampanjoinnissa oli kertonut,että hänet kun valitaan,opettajat elää kuin presidentti,ja presidentti kuin opettaja….no,en tiedä,ehkä siellä oli tapana aiemmin opettajilla olla ulkomailla paljon omistusta

    Tykkää

 31. Bucha.
  Katselin su ip Ylen ohjemaa kun joukko hautoja oli löytynyt. Ihmettelin kuinka äkkiä oli selvinnyt syylliset, olikohan päivässä. Toinen mikä ihmetytti oli jätesäkkeihin katujen varsille jätetyt ruumiit. Oli ehditty laittaa säkkeihin, mutta jätetty tien varsille. Kolmas asia joka ihmetytti oli kun ruumiita oli huolimattomasti haudattu, jalka tai käsi sojotti mullasta, kun oli ehditty kaivaa kuopat, muttei peittää.

  Liked by 1 henkilö

  • se on lavastuksissa tapana,että ”syyllinen” löytyy heti,kuten ”terrori-iskuissa”,tai lavastetuissa ammuskeluissa, jätetään vaikka passia löydettäväksi.
   lavastuksissa pitää käyttää heti hetki hyväksi,kun ihmiset järkyttyneitä vielä,jolloin saadaan paras haluttu vaikutus.
   myöhemmin se ei onnistuisi enää,lavastuksissa kun on AINA jotain epämääräistä,jota joudutaan selitteleen selityksillä,ja tarinoiden epäilijöitä sillon enemmän,siksi niissä pitää olla kaikki kirjoitettuna valmiina,joka sitten on niiden heikkous,kun lavastuksissa ei kaikkea osata ottaa huomioon…mutta sensuuri ja cancel trolliarmeijat toki pitää heikoimmat hiljaisina tehokkaasti,ja loppuja sitten leimataan johonkin negatiivisena pidettävään asiaan tai ryhmään.

   Tykkää

  • Joukkohaudat oli se suuri propaganda-uutinen, jolla haluttiin maailman huomio kiinnittää puoleensa. Tämä oli todennäköisesti etukäteen suunniteltu. CIA aloitti Kiovassa ehkä joskus helmikuussa 2014. Sen jälkeen Ukrainasta alkoi tulemaan ensin heikkolaatuisia feikkivideoita ja myöhemmin hieman parempia.

   (Avoin median mukaan CIA on toiminut jo 50-luvulla Ukrainassa)

   MRonline (Monthly Review org) erään jutun sivuilla oli kuva vuodelta 2017. Kuvassa esiintyi useampi sotilaspukuinen henkilö. Ja kuvatekstin mukaan CIA:n kouluttaja neuvoi siinä ukrainalaisia Azovin pataljoonalaisia.

   Ukrainassa on tapahtunut useita joukkomurhia:, Juutalaisten pogromit, ennen Antiterroristioperaation(ATO) ja sisällisodan alkamista 2013-2014 tapahtui muita joukkomurhia.

   Time for Truth blog listaa niistä muutamia:

   Maidan Snipers massacre
   Korfun massacre
   Odessa massacre (venäjänkieliset suljettiin ammattiyhdistystalon sisään ja poltettiin elävältä)

   On oletettavaa ja todennäköistä, että CIA/SBU suunnitteli yhdessä huomion kiinnittämistä pois näistä aiemmista joukkosurmista. Ja siihen tavoitteeseen pääsemiseksi suunniteltiin nykyisten sotauhrien käyttämistä: kaivettaisiin
   uhreille suuria kuoppia ja syytettäisiin Venäjää. (Ukrainahan kertoi toimittavan väliaikaista hautausta)

   Eräiden uutisten mukaan venäläiset olisivat kuljettaneet Azovstalin sotavankeja vankisairaaloihin ja nämä olisivat saaneet hoitoa siellä. Tämäkään ei tue Venäjän armeijan suorittamia laajamittaisi sotarikoksia.

   Kuitenkin on luultavaa, että Ukraina tekee kaikkensa saadakseen huomion kiinnitetyksi pois vuosina 2014-2022 tehtyihin sotarikoksiin. Näillä ”kauhu-uutisilla” saatiin myös maailman myötätuntoa ja asevientiä Ukrainaan aikaiseksi.

   Itseasiassa ICC Khan aikoi tutkia näitä vuosien 2014-2021 sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. (mikä esti aiemmin?) Hän totesi israelilaiselle lehdelle, että ottaa nyt tutkittavakseen sitten samalla nämä uudemmat väitteet.

   Eli toivoa on, että vanhemmat rikoksetkin tulevat tutkituksi, mutta toivoa ei ole että Suomen tai muunkaan länsimaan valhemedia kertoisi mitään Khanin tutkimuksista koskien vuosia 2014-2021.(jos hän päättää tutkia niitä tai ehtii)

   Time for Truth Blog

   Ukraine 2014: Atrocities by the Obama/Biden Administration Revealed

   Sources:

   1. What you are not being told

   2. Geoffre Pyatt

   3. Israeli mercenaries

   4. Dmitriy Yarosh

   5. Paid protesters

   6. Snipers massacre research paper

   7. Italian interview with the snipers

   8. Leaked phone call Victoria Nuland

   9. Genocide in Eastern Ukraine

   10. Ukrainian don’t accept the new government

   11. US-NATO backs neo-Nazis in Ukraine

   12. Odessa Massacre

   13. Korsun massacre

   Oletteko muuten panneet merkille, että osassa Yle-Kurosen raportointia Ukrainasta eivät ammusten äänet ole oikein vastanneet Kurosen kertomusta Venäjän iskuista. Muistelen Kurosen kertoneen, että Venäjä iskee juuri nyt lähistölle, mutta äänistä päätellen kyseessä olisi pikemminkin harjoitusammukset tms. Ukrainasta tulee melkein vain valeuutisia ja ukrainalaiset käyttävät ehkä näitä länsijournoja hyväkseen. Heidän tietämättömyyttään tai tyhmyyttään.

   Eilisessä Ylen dokumentissa taidettiin epäillä, että Ukraina säilytti ostoskeskuksessa sotakalustoa, jonka takia Venäjä suoriti iskun ostoskeskukseen.

   Twitterissa oli video, jossa ukrainalaiset vanhemmat vaativat viemään sotakalustoa kauemmas lastentarhasta ja toisesa videossa tai kuvassa Ukrainan tankki tai buk oli kerrostalon sisäpihalla.

   Näin se vaan menee. Lännen disinformaatio jatkuu, koska taustoja ei selvitetä, tai edes haluta selvittää vastapuolen näkemystä asioista. Median toimintatapa on erittäin epärehellinen.

   Siviilit ovat Ukrainan armeijan suurin voimavara(asset) ja Amerikan idiootti Biden tietää sen.
   40 miljardin tukipaketista menee tukeva siivu CIA:lle. Joko sillä rahoitetaan myös toimintaa Suomessa.
   Reuters on ilmeisesti julkaissut jo kaksi valeuutista Suomeen liittyen. Sanna Marin on vaatinut toisen oikasemista. Sillä tavalla Langleyn väki toimii. Biden on jo unohtanut mitä Niinistölle ja Anderssonille kertoi, Nyt on isommat hommat edessä Aasian reissulla.

   Tykkää

   • Tuossa siis piti olla kummassakin 2014-2021.

    Liityen aiemmin esitettyyn ongelmaan julkaista viestejä Ylen palvelussa:

    Lakikirjasta:
    Sananvapaus on perusoikeus

    12 §

    Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja
    vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta
    estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla.
    Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä
    rajoituksia.

    Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen. Tämän luulisi tarkoittavan myös tarvittaessa poliisia. Poliisin olisi otettava tutkittavaksi epäillyt rikokset myös sananvapauteen liittyen.

    Netistä löytyy selvityksiä korruptiosta: esim. professori Ari Salmisen ja dosentti
    Olli-Pekka Viinamäen selvitys ”Piilokorruptio Suomessa: mitä kansalaiset
    kertovat”

    Mitä se on jos Nato-myyrä tai useampi soluttautuu Yleisradioon, ja alkaa julkaisemaan pelkästään natomyönteisiä uutisia ja panettelemaan Venäjää. Tavoitteena Nato-jäsenyys.

    Pelkästään Brysselissä lienee yli 4000 byrokraattia ja viimeisten uutisten tietojen perusteella sinne kaivataan 150 byrokraattia lisää.

    Kuinka kansalaisille on annettu oikeaa ja tarpeellista tietoa Nato-päätöksen /mielipiteen muodostamisen avuksi?

    Suomi on eittämättä korruption suurvalta. Toimijat eivät vain edes ymmärrä mitä on korruptio. Yhdessä hyvät mediaveljet päättävät mitä uutisia kansalaisille tarjotaan ja milloin. Korruptiotahan se ei ole -:)

    Tykkää

   • Helpottaa päättelyä kun laskee Bidenin pelkästään kulissiksi. Puhuva pää, joka vaivoin lukee teleprompterista syötettyä narratiivia.

    Nyt on kuulemma siirrytty kokonaan uuteen aikakauteen. Tulokkaalla on selvästi paineita saada nimi historiaan.

    Tykkää

 32. YLE teksti TV 19.05.22
  Rajavartiolakiin tulossa muutoksia
  Uutisessa mm. Rajavartiolaitokselle on kaavailtu uutta mahdollisuutta ottaa käyttöön yksityisomistuksessa olevia kiinteistöjä tietyissä tilanteissa ilman poikkeusoloja.
  Lisäksi yksittäisiä tahoja voitaisiin velvoittaa suorittamaan välttämättömiä palveluja.
  …. sisäministeriö lähettänyt lakiluonnoksen lausunto kierrokselle….
  ….herää kysymys mitä tämä käytännössä tarkoittaa….???

  Tykkää

  • Tälläisessä lakihankkeessa pitäisi tietenkin kuulla kansalaisia ensin.. Mutta se varmasti sivuutetaan. Heikkolahjaiset poliitikot antavat virkamiesten kävellä demokratian ylitse.

   Pelkästään NATON PÄÄMAJASSA Brysselissä lienee yli 4000 byrokraattia JA SINNE LIENEE MONELLA SOTILAALLA, POLIITIKOLLA ja toimittajalla TUNKUA. KATSOKAA SAARIKKOA MITEN SILMÄT KIILUU NATOSTA. JOSPA SIELTÄ SAISI UNELMAHOMMAN! NÄITÄ VASTENMIELISIÄ TYRKKYJÄ ON PALJON, etenkin nyky-hallituksessa ja oppositiopuolue kokoomuksessa.

   Ovatko poliitikot todellakin ajatelleet laskuttaa hiukka ylimääräistä kansalta, siis kusettaa jälleen kerran kansaa ja tilata lng-tankkerin maksoi mitä maksoi. Virohan ilmeisesti edelleen jatkaa kaasun tilaamista putken kautta.
   Sillä Viron kautta kulkeee Baltic-connectorin toinen pää Venäjälle.

   Onko media edes tutkinut tai selvittänyt, miksi Venäjä pyytää maksuja ruplissa? Onko se heidän ainoa mahdollisuus, kun komissio on langettanut sellaisia pakotteita, jotka estävät osin maksuliikenteen?

   Pientä nousua hintoihin pukkaa kun pohjolan hölmöimmät poliitikot ovat vauhdissa.

   Suomi tahallaan kieltäytyi maksamasta ruplissa. Ei se ole korruptiota, se on vaan maan tapa olla hölmö ja toimia siten mistä saa henkilökohtaista etua ja suosiota. USA kiittelee hallitusta. Biden muistaa Saarikon hiukka pitempään.

   Tykkää

   • Kaasulla ja sodalla on pitkä historia. Jo ennen kuin 2014 Maidanin aseellinen vallankaappaus Kiovassa alkoi, oli Suomessa tehty monia sodan alkamiseen liittyviä valmisteluja. Esim. reserviläiskirje = liikekannallepano ja LNG-kaasuterminaalin rakentaminen joko Suomeen tai Viroon oli jatkuvasti uutisaiheena. En muista rakennettiinko se Viroon vai eikö ollenkaan. Aihe hävisi uutisista kun sota ei heti tänne levinnytkään. Nyt juuri ennen Venäjän erikoisoperaation alkua oli kaasuterminaalikiista jälleen uutisissa. Ilmeisesti sellainen on sittenkin Suomeen rakennettu kaikessa hiljaisuudessa lähes valmiiksi, mutta osapuolet ovat riidoissa, eikä valmista ollut tullut.

    On erittäin kummallista, että tähän päälle joku on rakennuttanut kaasuterminaalilaivan ja sattumalta sellainen oli vapaana vuokrattavissa. Kuvien perusteella se ”Exemplaria” (suom. näytteet) -alus on täysin uusi laiva.
    Jos ymmärtää, että kyseessä on vuosikymmenien aikajänteen strateginen kamppailu kollektiivisen lännen ja Venäjän välillä, niin laivan rakentaminen osana sodanvalmistelua omien tappioiden vähentämiseksi on looginen teko. Kalliin laivan pysyy myös viemään pois juuri ennen pommitusten alkamista toisin kuin maalle rakennetun terminaalin.

    Jos logiikkaa jatkaa, niin uutiset vähättelee sähkön ja kaasun tulon katkeamisen merkitystä Suomelle. Mikäli sota Suomen ja Venäjän välille on edelleen kehitteillä, silloin on vääjäämätöntä, että sähkön ja kaasun tuonti tulee katkeamaan. Nyt rauhan aikana on mahdollista tehdä muutostöitä energian korvaamiseksi. Ruplamaksu on tekosyy jättää laskut maksamatta, etenkin kun monet pakoterintamaan kuuluvat maat eivät niin tee. Tekosyytä korostaa median käyttämä tapa otsikoida kaasun ja sähkön katkaisu ikään kuin Venäjän perusteettomana aggressiona tai jopa kostona Nato-hakemuksen jättämisestä. Kyse ei siis ole vähäisestä asiasta, eikä siitä, että Venäjä sattumalta hyökkäsi juuri nyt.

    Toissijainen tarkoitus on ajaa alas yhteiskunnan elintasoa Agenda 2030 mukaisesti.

    Tykkää

 33. Ukrainan sodan narratiivi on samalla siirtynyt myös Naton itälaajentumiseen. Venäjän saartorinki on nyt sulkeutumassa.

  Itämerestä on kuulemma nyt Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden myötä tulossa Natomeri, kerrottiin tänään Aamu-tv: ssä.

  Mutta mitä muuta USA/ Naton kannalta Suomi ja Ruotsi antavatkaan Natolle Itämeren lisäksi ? Vaikka Suomella ja Ruotsilla ei ole Arktisen alueen merisatamia, natomaa Norjalla on. Voisikohan olla että pohjoisella laajennetulla Natovyöhykkeellä USA pyrkii mahdollistamaan itselleen ”natovasalliensa” avulla lyhyemmän ja leveämmän tien Arktisen alueen hyödyntämiseen.

  It had to come to this todetttiin jälkiviisaissa, mutta se pitää nähdä heitä paljon suuremmassa kontekstissa. Länttä Venäjä-sanktioinmaina vastassa on tosiasiassa enemmistö maailman valtioista. Eurooppa ei ole koko maailma.

  Ukrainan sodan jatkuessa Suomen Natosotaretki näyttäytyy suurena osaamattomuutena. Ukrainalla ja Suomella on sama tausta toisesta maailmansodasta: natsismi. Erityisesti Suomen kokoomus ei näytä olevan päässyt fasismista, vaan on johtamassa Suomea Natoon, joka on hyökkäys eikä puolustusliitto.

  Ukrainassa olevat Naton biolaboratoriot ja Ukrainan natsien raakuudet esimerkiksi Azovstalissa, tulevat kyllä vielä julki. USA/ Nato ovat olleet vuodesta 2014 Ukrainan natseja kouluttamassa.

  Kysymys, oletteko Suomen johto, presidentti ja pääministeri valinneet oikein kun olette valinneet Suomen tieksi Naton, ei kuitenkaan tule koskaan vanhenemaan !

  Tykkää

  • ”Jos logiikkaa jatkaa, niin uutiset vähättelee sähkön ja kaasun tulon katkeamisen merkitystä Suomelle. Mikäli sota Suomen ja Venäjän välille on edelleen kehitteillä, silloin on vääjäämätöntä, että sähkön ja kaasun tuonti tulee katkeamaan. Nyt rauhan aikana on mahdollista tehdä muutostöitä energian korvaamiseksi. Ruplamaksu on tekosyy jättää laskut maksamatta, ”

   Tässä vastaus kummallekin (nakille) myös. Hyvää pohdintaa molemmilta. Venäjä ajattelee ettei toimita ”viholliselle” halpaa energiaa. Se katsoo heidän halvan energian olevan lahja ystävällismielisille maille.

   ja totta tuo sotapuolikin. Venäjä valmistelee länsimaiden elintason pudotusta sodan varalle. Parempi ettei vihollisella ole energiaa laivoihin, sotakalustoon jne.

   ”Ukrainan sodan jatkuessa Suomen Natosotaretki näyttäytyy suurena osaamattomuutena. Ukrainalla ja Suomella on sama tausta toisesta maailmansodasta: natsismi. Erityisesti Suomen kokoomus ei näytä olevan päässyt fasismista, vaan on johtamassa Suomea Natoon, joka on hyökkäys eikä puolustusliitto.”

   Dmitry Polyanskiy

   @Dpol_un
   ·
   Russia government official
   Let’s have no illusions: 23 years after NATO is still the main threat to international peace and security. Today it’s waging proxy war with Russia in #Ukraine “until the last Ukrainian” which it has been actively preparing since 2014. And it’s NATO’s fatal strategic mistake

   Kuten tuossa kerrotaan Zelensky on tehnyt suuren virheen luottaessaan Natoon ja vienyt maan sotaan. Nato/USA/Länsi pitkittää vain sotaa ja kohta Ukrainan kansalla ei ole varaa edes wc-paperiin, eikä sellaista mistään Ukrainasta kohta enää löydä. Zelensky itse ei ole enää edes paskapaperin arvoinen.

   Niinistö/hallitus ja muut Suomen poliittiset pöljät seuraavat Zelenskyn jalanjäljillä. Syksyllä voi olla pulaa jo melkein kaikesta. Toivottavasti Niinistö taistelee edes paskapaperin puolesta. Suomen kansan puolesta hän ei ole ainakaan sopiva taistelemaan. Pelkillä valheilla eteenpäin ja miljarditolkulla uusiin aseisiin, jotta isäntämaa pysyisi tyytyväisenä. Maa on ajettu lännen partnerina konkkaan.

   Ukrainassa olevat Naton biolaboratoriot ja Ukrainan natsien raakuudet esimerkiksi Azovstalissa, tulevat kyllä vielä julki. USA/ Nato ovat olleet vuodesta 2014 Ukrainan natseja kouluttamassa.

   Dmitry Polyanskiy@Dpol_un

   Ne alkavat olemaan jo julki. kts. tuon herran tviitit! New York Times alkoi jo epäilemään USA:n toimia. Alkavat ymmärtämään, että tätä proxy-sotaa eivät voi voittaa. Ja kohta menee maine, kun totuus tulee julki Amerikan perähikiöille asti.

   Kysymys, oletteko Suomen johto, presidentti ja pääministeri valinneet oikein kun olette valinneet Suomen tieksi Naton, ei kuitenkaan tule koskaan vanhenemaan !

   Kuin Vietnamin sodassa The NYT (NEW YORK TIMES) muuttaa suuntaa

   THE EDITORIAL BOARD

   The War in Ukraine Is Getting Complicated, and America Isn’t Ready

   Niinistö & Haavisto ovat valmiina. Viimeiseen asti nämä kaupparatsut taistelevat Naton puolesta.

   Tykkää

  • ei niitä päättäjien päivittelyjä kannata ihmetellä.jos jotain,niin ne päivittelyt on vaan kansan ehdollistamista ennakkoon,eli petosta syötetään….taas,ja ruoka pyritään pitään pois nälkäisistä suista.
   aikas paljastavaa oli nato asiassakin,kun ”vaikeita” päätöksiä oltiin tekevinään,ja ihan ”pakosta” sitten roistot kertoi päätyneen päätökseensä…kuitenkin,kun hommat oli esitetty ja ja luulivat jo maaliin vieneen asian,niin ilakoitiin ja shampanja virtas…jos nyt vaikka joku omainen vakavana ja harkinnan jälkeen päättää ottaa piuhat irti sukulaiseltaan,mutta ilakoi heti tapauksen jälkeen,niin kukaan ei uskoisi,että oli vastentahtoisesti päätynyt ratkaisuun,kyllä heti osais kaikki epäillä,että olikon perintöä vaan odottellut…
   sama ”objektiivisen” median kanssa,kun ensimmäiset gallup tulokset saatiin nato kannatuksesta,niin iloisina oli toimittajat ja ”keskustelijat”,kun enemmistö kansasta oli harhautettu valtavalla propagandalla sille kannalle.

   ruoka ja muuta pulaa,alettiin kyllä petaileen jo ”pandemian” lopussa…kaikkensa ne tekee,että sais asiat siltä näyttään,jenkeissä on satoja käsketty tuhoon,tais hollannissa olla jotain vastaavaa…,toki tavallista kovemman maksun sai tuhotusta sadosta,tais jotain lihaakin olla tuhottavana….ja samaan aikaan pidetään yllä juttuja ruoka pulasta

   Tykkää

  • Niinpä. Satuin vilkaisemaan twitteriä ihan siltä varalta,että meidän valhemedia…, ei kun etsin puuttuvaa palasta
   tuosta Polyanskyn viestistä. Minulle täysin uusi tuttavuus: Lukasin hänen tviittejään nyt enemmän ja VV! mitä valheita mediamme välittää. Nyt olisi hallituksen ja eduskuntamme aika erota ja järjestää uudet ja rehelliset vaalit ja vetää NATO-HAKEMUS POIS.Niinistö pois presidentin virasta ja äkkiä.

   Tuossa kokonaan, aiemmin pahasti vaillisena. Eli tuo Mr Polyansky kertoo, että heillä on tuhansittain todisteita siviileiltä, jotka kertovat että Ukraina blokkasi heidät Mariupoliin.

   Dmitry Polyanskiy
   @Dpol_un

   Russia government official
   We have tons of such evidence already! I wonder at what point our Western colleagues will stop pretending it doesn’t exist! #Mariupol #Azov #Ukraine

   Alexander Alimov
   @A__Alimov

   Russia government official
   ·
   #Mariupol: A civilian tells how the 🇺🇦 Army held the whole town hostage and blocked check points to prevent people from leaving and how they shelled civilian areas where there was no presence of 🇷🇺 troops.

   Telegram

   t.me
   /UkraineHumanRightsAbuses/3321

   JA TÄSSÄ TODENNÄKÖISESTI OIKEA SYY UKRAINAN RUUAN ONGELMIIN

   ELI ETTÄ UKRAINA ON MIINOITTANUT SATAMAN!!!!!! STNAN SUOMALAISET MEDIAVALEHTELIJAT
   ALLA POLYANSKIYN VASTAUS UKRAINAN KULEBALLE.

   Dmitry Polyanskiy
   @Dpol_un
   ·
   May 21

   Russia government official
   New lows of hypocricy attained! You know better than others that Russia DOES NOT block food export from Ukraine’s ports.
   You keep them mined and use foreign ships there as human shields.And ongoing land food export from your country doesn’t go to Africa but pays your weapon bills
   Quote Tweet
   Dmytro Kuleba
   @DmytroKuleba

   Ukraine government official
   · May 21
   Russia puts millions of people at risk of hunger by blocking our ports. Together with partners, Ukraine has established two alternative land routes to deliver food exports and save Africa and other regions from hunger.
   Russia must end its blockade to allow full and free export.

   Dmitry Polyanskiy Retweeted
   #THE-Z
   @moscowflow
   ·
   May 7
   “It was so scary when they used us as a shield”: A girl from #Mariupol describes how the #Azovstal were firing at residential buildings #NaziUkraine #notonyourtv

   Dmitry Polyanskiy
   @Dpol_un
   ·
   May 17

   Russia government official
   Fake news and propaganda are everywhere in #NaziUkraine…Goebbels wouldn’t even dream about such ardent disciples

   LUKEKAAPA KAIKKI POLYANSKIYN VIESTIT JA OTTAKAA TALTEEN.
   SUOMEN POLIITTISET PÄÄTTÄJÄT TIETÄVÄT KYLLÄ TOTUUDEN MUTTA JATKAVAT VALEHTELUA.
   Nuo äskeiset tviitit lukasin juuri eikä niitä ole sen kummemmin vahvistettu, mutta näyttäisivät sopivan loogisesti yhteen muun materiaalin kanssa.

   Meille valehdellaan ja rankasti. Nato-hakemuksella oli kiire ennenkuin totuus paljastuu kaikessa karmeudessaan.
   Länsi/Biden ei voi hävitä sillä he pääsevät Nurnbergin Natsi-oikeudenkäyntiin jos kansalaiset tietäisivät totuuden.

   Suomalaistaustainen Kim Dotcom:
   Kim Dotcom
   @KimDotcom
   ·
   May 12
   Over 14,000 civilians of Russian ethnicity in the Donbass were killed by US trained Ukrainian forces and the
   @PentagonPresSec
   openly boasts that they have armed and trained the Ukrainians for 8 YEARS. Who would have ever expected a Russian response?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s