Kipu

Minulla on ollut toistuvasti päänsärkyä yli kolme vuotta. Nyt, hieman yli puolen vuoden ajan kipukohtaukset ovat olleet päivittäisiä, ja niitä on useita vuorokauden sisällä. Muutaman kuukauden ajan kipukohtausten välissä on näkö- ja tasapainohäiriöitä. Oikealla puolella päätä näkyy ohimon yläpuolelta alkava valokaari, jonka kanssa toisinaan esiintyy ”kipinöitä”. Silmän edessä leijuu pikkurillin kynnen kokoinen musta, harsomainen piste ja toisinaan harmaa, harva ”helmirannerengas”, jolla on siimahäntä.

Kokonaisuuteen kuuluu myös niska-hartiseudun jäykkyys. Kun yrittää kääntää päätä, niskasta kuuluu kahina kuin hieroisi neulapussia. Niskajumi on niin hurja, että on tunne kuin lihakset vetäisivät niskanikamia kasaan ja vinoon. Näin siis venyttelystä ja fysioterapeutin neuvomista liikeharjoituksista huolimatta.

Kipukohtauksen alkaminen ei tunnu noudattavan mitään kaavaa, Toisinaan se alkaa kesken lauseen. Varmat laukaisijat ovat päätetyöskentely — viimeistään puolen tunnin päätetyöskentelyn jälkeen kipukohtaus alkaa — ja autolla ajo. Lisään nykyään ajoaikaan vähintään tunnin ylimääräistä kipukohtauksen varalta: viime viikolla käytin perheen nuorimmaista Joensuussa, ja kyllä, menomatkalla kipukohtaus iski. Piti ajaa tiensivuun, hieroa kipua pois, tehdä syvähengitysharjoituksia ja torkkua kymmenisen minuuttia ennen kuin pystyin jatkamaan ajamista. Paluumatka meni nykyisin normaaliin tapaan so. kun kipu alkoi mutta lievempänä, nuorimmainen puristi paluumatkan ajan toisella kädellään niskahermoani niin että kipu pysähtyi peukalon alle, ja pystyin ajamaan kotiin asti.

Kipukohtausten kesto vaihtelee minuuteista useisiin tunteihin. On ollut päiviä, jolloin olen liikkunut sisätiloissa konttaamalla, koska kipu ei ole sallinut pystyasentoa. On päiviä, jolloin olen niin nääntynyt, että nukahtelen istualleni. Iltasella nukkumaan mennessä ei ole uneliaisuusvaihetta, minä sammun tyynylle. Herätessä ei tunnu siltä, että olisin nukkunut.

Käyn työssä (ajomatka yhteen suuntaan 38 km) särkylääkkeiden voimalla 2-3 pv viikossa. Enempään en pysty. Kotona en jaksa tehdä juuri mitään muuta kuin päivittäisen pakollisen.

Kotipäivinä yritän olla syömättä särkylääkkeitä. Syitä on useita. Särkylääkkeet taittavat kivun kärjen mutta aiheuttavat epämääräistä pahoinvointia, ja useana perättäisenä päivänä otettuna särkylääkepäänsärkyä. Särkylääkkeet tekevät myös sen, että kaikki, siis aivan kaikki kahvista ja hammastahnasta alkaen maistuu särkylääkkeelle. Tästä on seurannut se, että viimeiset kolmisen viikkoa olen ravinnut itseäni itse leivotulla leivällä, juustolla, marjoilla, kivennäisvedellä ja mehulla. Muu ei mene alas. Viime viikolla pystyin vasta sunnuntaina, neljän lääkkeettömän päivän jälkeen, syömään tukevamman aterian (kaksi voiperunaa ja kolme lihapullaa).

Alustavat diagnoosit ovat muuntunut migreeni sekä epätyypillinen päänsärky. Paino sanalla alustavat. Kipukohtausten syy ei ole tiedossa.

Minut on luokiteltu kiireettömäksi potilaaksi, koska olen sietänyt kipukohtauksia jo niin kauan. Hupaisaa kyllä, minulle myös ehdotettiin lääkitystä, jonka pitäisi nostaa hyväksi todettua kivunsietokykyäni — lääkäri näet mainitsi katsoneensa tiedoistani, etten juurikaan ole vuosien mittaan terveydenhuoltopalveluita vaivannut. Sanonnalle ”oireenmukainen hoito” ilmaantui silloin mielessäni aivan uudenlaisia mielleyhtymiä.

Voi kuulostaa omituiselta kun sanon, että fyysisen olemuksen kivussa tuntuu olevan toinenkin puoli. On ikäänkuin kävisi läpi jonkinlaista puhdistautumista maailman kuonasta. Se pitää yllä luottamusta siihen, että jonain päivänä tulevaisuudessa pystyn taas tekemään sitä, mitä rakastan, kirjoittamaan.

Artikkelikuva via Pxhere + Piqsels, kuvan rakentelu RS

324 comments

 1. Mv lehdestä yleensä löytyy mitä Suomessa ei kerrota.
  Mutta minulle ei oo vielä auennut mitä Britanniassa tapahtuu …tuskin korona-ajan pippalot viiveellä saa usean ministerin eroamaan sekä muutakin väkeä huipun tuntumasta.

  Tykkää

  • Tällainen uutinen löytyi aiheesta, eli käskettiin erota, mutta kenen toimesta?

   https://gab.com/disclosetv/posts/108604963183234251

   JUST IN – Boris Johnson’s newly-appointed chancellor Nadhim Zahawi calls on the prime minister to resign.

   Eli Johnsonin itsensä äskettäin nimittämä liittokansleri Zahawi pyytää Johnsonia eroamaan. Aika outo juttu.

   Tällä käännösohjelmalla kääntää näppärästi, valitettavasti täytyy kirjoittaa tuo teksti ensin, kun on kuvan muodossa.

   Eräs kirjoittaja sanoo tämän Zahavin viestittävän kuvassa vapaamuurarikavereilleen (freemasons):

   ”(Zahami) does the hand holding glasses to signal to his fellow (Freemasons).”

   Tykkää

 2. EU-parlamentti vaatii abortin kirjaamista perusoikeudeksi … mutta vieläkö sorvataan rokotepassia jossa rokotteet säännöllisin väliajoin turvaa ”perusoikeudet”?

  Tykkää

 3. 135 SVT Text lördag 09 jul 2022

  UTRIKES PUBLICERAD 8 JULI
  Blödarfeber misstänks i Västafrika
  Två personer i Ghana misstänks ha
  blivit smittade av det ovanliga och
  ebolaliknande marburgviruset.

  Viruset orsakar en väldigt smittsam
  blödarfeber. Vid tidigare utbrott har
  dödligheten legat på mellan 24 och
  88 procent, rapporterar AFP.

  Om smittofallen bekräftas är det
  första gången viruset upptäcks i
  Ghana. De två smittade har avlidit.

  Det första utbrottet noterades 1967.
  Därefter har ett tiotal utbrott skett,
  främst i södra och östra Afrika.

  Smittan sprids från fladdermöss.

  Tykkää

 4. testi
  löytyisikö jostain ulkomaista sivua jolle voisi laitaa videoita, kuvaa ja tekstiä siten ettei niitä heti sensuroida?
  Kiina Venäjä??
  Yrittänyt jo yli 24 tuntia laittaa ihan pelkkää kirjavinkkiä, matkavinkkiä ja tv-vinkkiä nimineen, ei edes linkkejä.
  Mutta ei mene lävitse. learngermanonline, tuolta siis kirjat ja televisiovinkit, jos pelkästään näin toimiii
  Rantasuositus oli Riika Jurmala /tai toinen puoli Riiassa) sekä Pietarin hiekkarannat myös bussilla. Kun ei xxx-junakaan kulje?? Riikaan pääsee ehkä yön ylitse eli myöhään illalla Tallinasta bussiin ja samalla tavalla takaisin.

  Tykkää

 5. Helsingin Kampista näytti menevän pari bussia Pietarin suuntaan. käyköhän nimi Ecolines ja SovAvto, tuota jälkimmäistä ainakin jossain vaiheessa operoi suomalainen firma. Tuo Ecolines menee juuri Riikaan ja sillä pääsi ennenmuinoin jopa Roomaan asti. Tai sitten sen kilpailijalla. Riiasta pääsee viellä lautalla Saksaan?
  Kattoo vaan säätilan etukäteen, hyppää sitten Tallinnan lauttaan tai sitten bussilla ja junalla Pietarin rannoille jos
  hellettä. Helsikiä ei ole rannoilla pilattu -) Moskovaan Riiasta 60 euroa. Tarvitsee ikävä kyllä viisumin.

  Tykkää

 6. learngermanonline, tuolta löytyi yllättävän hyviä tv-kanavia, eikä pelkästään saksalaisia. Samoin ilmaiskirjavinkkejä, mutta ei oikein mitään nykykirjallisuutta. (osa kirjoista tosin maksullisia)
  Yhdeltä tuolta löytyneeltä saitilta näkyi Venäjän RT heti kättelyssä ja näyttivät kertovan että Ukraina jatkaa Donetskin pommittamista eli suoraan siviilejä. Miten sairas tämä Suomen Nato-media että jättää kokonaan kertomatta tuon toisenpuolen.

  Ja Venäjän TV yleensä taitaa näyttää suoraa lähetystä mitä tapahtuu, kun taas nämä Suomen tv-hahmot selittävät meille mitä heidän mukaansa on tapahtunut.

  Kuten eräskin kertoi, aamulla talo oli syttynyt palamaan.

  No, sitä saa mitä tilaa.

  Ylekään ei lähetä muuta suoraan kuin muutaman sopivan asiantuntijan mielipiteitä a-ohjelmissa ja urheilua. uutiset lisäksi. Esim. kannattaako vielä nostaa korkoja kun nyt povataan ja lamaa!!

  Korkojen nosto taitaa olla muodissa koska sillä syvennetään lamaa. Nythän päästään ostamaan halvalla kalliiksi tulevia osakkeita, kun Marin mättää muutaman miljardin pelastusrahaa.

  ps. Amerikkalaiset mediat huijaavat kirjoittamalla että Venäjä pommittaa Donetskin aluetta. (Region)
  johtavat siis ihmisiä harhaan. Heidän pitäisi mainita kaupunki, kylä ensin ja sitten vasta Donetsk.

  Amerikkalaiset ovat muutenkin lavastaneet kunnolla kuvauksissa. Pommitettuja taloja on sytytetty myöhemmin palamaan, jotta saadaan savua, ja ihmisiä on käveletetty näiden savujen ohitse. Sillä on saatu draamaa ja sen näköistä, että ihmisiä olisi loukkaantunut vaikka talot olisivat olleet olleet tyhjillään osumishetkellä.

  Tykkää

 7. learngermanonline ja vielä, tuohon saksalaiseen saittiin pitää laittaa o r g perään. Muutenkin kannattaa katsoa tarkkaan sieltä mitä tv-tarjontaa suositellaan. Jos kokeilee hakukoneella saa samankaltaisia tuloksia mutta täysin eri sivut.

  Tämä amerikkalaisten ylläpitämä huijariwebbi on täynnä saitteja tyyliin abc uutiset abcd-huijariuutiset. Tai adb.end abc.ond abc.21 abc.22

  Siinä muutes yksi syy jättää nämä amerikkalaiset omiin oloihinsa. En muuten usko että mistään muualta löytyy niin paljon huijaavia sivustoja kuin Amerikasta. Tai ainakin heidän ansiostaan webistä on tullut tälläinen.

  Ja sitten niiden tiedustelupalvelut vielä syöttävät kaikenmaailman valetta uiguureista ja Kiinastakin ylipäänsä.
  Ja Suomen vastaavaat toistavat. Kiinan pitäisi tehdä ryhtiliike ja huolehtia että amerikkalaiset poistetaan webistä ja muualta. Mitään biznestä ei amerikkalaisten kanssa pidä tehdä.

  Tykkää

 8. Media on oikeassa laidassa sivua, siellä on muutakin mediaa, mm youtube ja pari muuta, mutta ne ovat eri kohdassa. Tuolta pitäisi siis löytyä. Siinä on radiokin mainittu jos se sopii paremmin omiin tarkoituksiin.

  jostain syystä ei edes pelkkä englanninkielinen teksti tule lävitse:

  Katso Saksan TV (Watch-German-TV-Online)

  tuon alta löytyy noin 12 ohjelmalähdettä. Noita listasin, mutta jostain syystä postaus ei ikinä ilmestyny.

  -siellä on muuallakin mediaa, joten sitä saattaa luulla, että tarkoitin pelkästään kolmea kohtaa, mutta noita laadukkaitta juttuja on jotain 12.

  piti laittaa vielä vähän muutakin, muta sekin jää jumiin. Tuosta propaganda-hokemasta edelleen. mihin väliin se Venäjä tunkee sen propagandansa jos sen lähetykset sodasta ovat suoria? Sen sijaan täällä lännessä kaikissa on narratiivi, kaveri, propaganda-buddy joka kertoo sinulle miten sodassa menee, oletteko huomanneet?

  Se propaganda-buddy voi selittää tv-studiossa, että Venäjällä menee tosi tosi huonosti ja sitten kun vilkaisee ulos huomaakin, että venäjän tankit ovat pihalla. Näin täällä propagandan ykköslandiassa.

  Sinua varten on aina varattu propaganda-buddy meidän ohjelmissa. Ja ajatelkaa, että eduskunnan hölmöt uskovat täysillä näitä ohjelmia. & tekevät päätökset disinformaatioon perustuen.

  Korkojakin pitää varmasti nostaa jos uskoo Ylen pankkiireja. Taloudessa menee niin lujaa. Tai meni vielä viime viikolla.

  RT:llä siis sillä oikealla sivustolla, kommenttiosiosssa joku eng/amer kertoi että oikea sota on nykyään ohjussota.
  Ilmeisesti siis Venäjä ei käy oikeaa sotaa Ukrainassa. Oikeassa sodasssa sitten ohjukset lentävät ja tuhoavat kaupungit nopeasti ja siististi! Kiitokset teille nato-päärynät jotka ovat saattaneet Helsingin Venäjän ohjusten maalitauluksi. Tiedän että asuntoni sijaitsee kohdassa johon OIKEASSA VENÄJÄN HYÖKKÄYSSODASSA SATELEE OHJUKSIA.

  Te, jotka venäjää puhuttte/ ja joissakin niiden webbisaiteilla pyöritte niin ilmoitelkaa niille oikeat kohteeet Suomesta, että ehtii alta pois. ELI TÄMÄ UKRAINAN SOTA ON OLUT VASTA LEIKKIÄ VENÄJÄLLE.

  NATO-JÄSENYYS ON TIETENKIN HUIJAUS, SIITÄ EI OLE TURVAA MUUTA KUIN EHKÄ VÄHÄN LISÄÄ VIROLLE JA MUULLE BALTIALLE KUN SUOMEN PÖRRÄÄJÄT TAIVAALLA JA EHKÄ VÄHÄN METSISSÄ JUOKSENTELEVAT PITÄMÄSSÄ SOTAVIRETTÄ.

  SITÄ SAA MITÄ TILAA.

  Tykkää

 9. Tämäkin piti tulla aiemman kirjoituksen perään, mutta jäi jumiiin:
  ——————————————————-

  ps. on muuten aika sairasta jos ette ole sattuneet tietämään niin maailman asiat ovat juuri tällä tolalla noiden amerikkalaisten takia. He eivät tule toimeen kenenkään kanssa. Suomen media ei kerro juurikaan meneillään olevasta kauppasodasta ja jos kertookin, se kertoo vain yksinkertaisesta ja typerästä amerikkalaisten näkökannasta. Lännen näkökulmasta.

  Kiinaan vietiin lähes koko lännen teollisuus ja nyt Kiinaa demonisoidaan. Siitäkö syystä että tekevät edullisesti jättimäisinä sarjoina elektroniikan, aurinkopaneelit ja monet muut tuotteet. Nyt nämä amerikkalaiset ovat aloittaneet kauppasodan kiinalaisten kanssa ja kauppasodan takia monet tuotteet jäävät tulematta tai ovat kallistuneet hurjasti. Aurinkopaneelien hinnat ovat kolminkertaistuneet. Autojen osia ei saa, jne.

  Kiina joutuu jo varustautumaan sotaan jenkkien kanssa. Se tulee koko maailmalla erittäin kalliiksi. Siis Kiinan varustautuminen sotaan Amerikkaa vastaan tulee kalliiksi sinulle ja minulle. Siitä syystä, että se varustaa myös kotimarkkinat toimiviksi & vahvoiksi ja joutuu luopumaan osista ulkomaiden markkinoista. Sodassa on hyvä pitää sämpylät kotona. Tuotteet siis kallistuvat a) koska Kiinan oma kysyntä kasvaa (niitä ei riitä muualle b) Kiina myös kieltää suoraan joidenkin tuotteiden vientiä sekä estää tiettyjen tuotteiden tuontia.

  Tämä siis jo nyt näkyy kuluttajan kukkarossa. Lisäksi EU toimii USA:n vasallina ja verottaa/tullittaa Kiinaa yhä enemmän.

  Kun tilanne pahenee entisestään Kiina tekee samoin kuin Venäjäkin. Venäjä ei enää voi myydä kaasua Saksalle kun sen varat on jäädytetty/varastettu. Luottoa ei ole saksalaiseen varkaaseeen.

  Kiinankin täytyy nyt jo kotiuttaa sen jättimäisiä rahastoja ulkomailta. Sen täytyy huolehtia ettei Amerikan tai EU:n varas iske sen rahastoihin.

  Tämäkin nostaa hintoja Kiinan ulkopuolella koska Kiina investoi vähemmän kuin mitä se normaalisti aikoisi vaikkapa EU:hun.

  Nämä Suomen idi+ootit eduskunnassa jatkavat ajamista aaseilla päin seinää ja kovaa vauhtia.

  ————————leikattu —–

  Eli täydellinen markkinatalouden fiasko.

  Tykkää

 10. id ootti on kiellettyjen sanojen listalla. No, miettikää nyt itse tuota eduskuntaa… Mihin ne sen aidankin tarvitsevat?? Rakentaisivat mielummin hirsipuun itselleen. Sille on tarvetta varmaan pian. Suomen bkt taitaa olla pohjoismaisten matalin, kohta ehkä menee alle Afrikan maiden…

  Markkinataloudesta on vain rippeet jäljellä kun Bidee antaa luvan kahdelle eurooppalaiselle yhtiölle tuoda öljyä Venezuelasta. Siis Bidee kertoo mitkä yhtiöt saavat luvan mihinkäkin. Tämä oli jo etukäteen ajateltu. Siis täydellinen markkinatalouden kahlehtiminen koskemaan aivan kaikkea. Suomi keskiajalla oli viimeksi ruotsalaisten ja saksalaisten rosvoparoonien hallinnassa, jotka päättivät kaikesta kaupasta. Mitä Suomesta saa viedä ja myydä minnekin!! Nyt saksalainen rosvoparonitar Ursula von der Leyen ja amerikkalainen rosvoparoni Bidee päättävät suomalaisten päiden yltitse lähes kaikesta. Tässä mennään vielä sotilasliitto Nato-edellä jossa päätetään näistäkin asioista. Satoja vuosia ehkä tälläist menoa, jossa kauppaa käydään vain länteen…

  Eli täydellinen markkinatalouden fiasko.

  Toivottavasti Niinistö ymmärtäisi erota nopeasti. Suomen talous ei pitkään kestä tälläistä ja sillioin ei tarvita ameijaakaan. Nälkäinen ja viluinen armeija kääntyy hallitsijoitaan vastaan, kuten kävi Anjalan Liiton aikoihin.

  Liked by 1 henkilö

 11. Pitkään puhuttiin Nato-optiosta ja turvatakuista. Nyt, kun on alettu puhua asioista enemmän niiden oikeilla nimillä, tunnustetaan, että itse Natokin on vain optio, samoin sen ”turvatakuut”.

  Avunanto ja sen sisältö jäävät jäsenvaltioiden omaan harkintaan, minkä tietenkin määrittelevät sen kansalliset edut. Kuten tiedetään, valtioilla ei ole ystäviä, vain intressejä. On mahdollista, että ne rajoittavat jäsenvaltion tuen pelkiksi julkilausumiksi tai humanitaariseksi avuksi. Mallioppilas Suomi on tietenkin ensi tilaisuuden tullen lähettämässä joukkoja maamme rajojen ulkopuolelle.

  Suomella oli pitkään hyvä ”herraonni”, mutta nyt se näyttää olevan taakse jäänyttä elämää, joskin itsenäisyytensä menettänyt maa ei voi paljon kehitystään ohjata.

  Tykkää

 12. https://steigan.no/2022/07/joe-biden-kjeften-din-skriver-storre-sjekker-enn-usa-kan-betale/

  ”False flag” puhuu asiaa. Jatkeeksi sopii Scott Ritterin puhe, n. 30 min, jossa hän toteaa, että Joe Bidenin turpa kirjoittaa ŝekkejä joita USA ei kykene lunastamaan. Linkki on Norjan kautta mutta puhe on englantia.

  Ritterin puhe on itse asiassa niin hyvä, että se menee klassikkojen joukkoon sikäli kun maailma pysyy kaidalla tiellä eikä suistu ydinsotaan joka ei säästä ketään eikä kenenkään puheita. Suomen itsetuhoinen johtohan nimenomaan kuvittelee, että sitä suojelee ydinasesateenvarjo. Venäjän reunavaltiona Suomi voi olla varma, että vaikka ydinsota saataisiin keskeytettyä ennen sen laajenemista täysmittaiseksi niin Suomi tuhoutuu ensimmäisenä rajoitetussakin skenariossa. Tämä on se tie jota Suomi kulkee ja aina vain itsepäisemmin.

  Ritter toteaa mm. että Venäjä ei ole voitettavissa tavanomaisin asein. USA ja kaikki sen liittolaiset ovat heikentäneet asevoimiaan samalla kun Venäjä on systemaattisesti kehittänyt omiaan. ”Kaikki te jotka heilutatte Ukrainan lippua: painukaa helvettiin”. ”Jos te välittäisitte ukrainalaisista tippaakaan te lopettaisitte sodan tällä minuutilla, ettekä pitkittäisi tarpeetonta sotilaiden uhraamista”.

  Ritter käsittelee myös Taiwanin tilannetta johon kätkeytyy epäsuora viesti Suomelle. USA kaavailee sotilaallisen infran rakentamista Taiwanin maaperälle valmiiksi odottamaan amerikkalaisten joukkojen saapumista. Jos tämä toteutuu, Kiinalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin poistaa nämä rakenteet. Samalla Taiwanin itsehallinto olisi mennyttä aikaa.

  Ja mitä Suomi tekee ? Juuri sitä. Sauli-satusetä kertoo Suomen vahvistavan puolustustaan. Miten, sitä hän ei kerro. Hankkimalla häivehävittäjiä jotka eivät puolusta Suomea mitenkään vaan ovat osa USA:n hyökkäysarsenaalia. Ja tarjolla olevista F 35 -versioista Suomi on tilannut A-mallia, joka voi laukaista ydinkärkiohjuksia. Miettikääpä miltä tämä näyttää Moskovan näkökulmasta Kun tämä asejärjestelmä on käyttövalmiina Suomen maaperällä Venäjälle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin sen tuhoaminen. Suomi ei ole oppinut historiastaan yhtään mitään. Jos Stalinin sanoja olisi kuunneltu Suomi seilaisi vielä Laatokalla ja Viipurissa juhlittaisiin iloisesti kuten ennen. Mutta ei. Ryssää ei kuunnella, ei vaikka hän olisi georgialainen. ”Emme pelkää Suomea, vaan suurvaltaa joka käyttää Suomea astinlautanaan.”

  Tykkää

 13. Enää tuota ei voi paremmin ilmaista. Jan Nybondas vei sanat suustani. Suomen historiallinen tehtävä on tasapainottaa idän ja lännen välissä ja nimenomaan yrittää ymmärtää Venäjää. Naapurimaa on sitäpaitsi puoliksi ugrilainen. Näin ovat sanoneet hiljattain ukrainan natsihallitsijat halveksien itäistä napuriaan.
  Tyhmyys on nyt Suomessa huipussaan poliittisissa piireissä.

  Tykkää

 14. .Tekstiä lyhennetty:
  Vanhanen voisi miettiä mitä Ylen aamuteeveessä tarkoitettiin tänään sillä, että Ukrainan joukkoja oli hoivakodissa suojautuneena. Venäjä ampui näitä joukkoja, mutta jätettiin tuomitsematta juuri sen takia, että Ukraina oli valinnut näin hirvittävän tavan suojella joukkojaan.

  1) Osaisiko Ylen toimittajat alkaa miettimään, onko tämä normaali tapa Ukrainan joukoille
  2) Miksei tälläinen toiminta ole sotarikos?

  Enää vain lapset , osa Suomen mediaa ja Suomen poliitikot uskovat Ukrainan levittämiä valheita Ukrainan sodasta.

  Totuus on niin järkyttävää, ettei sitä voi edes kertoa. Voisi mennä Matti Vanhaseltakin pisut housuun.

  Hollantilainen toimittaja on kertonut ukrainalaisten käyttäneen sotavankien kidutuskeinoja, jotka muistuttavat CIA:n keinoja. Näin tästä ehkä päästäisiin Joe Bideniin sotarikollisena. Jos voidaan todistaa, että Ukrainan suorittamat hirveydet ovat CIA:n keinoja.

  Saksalainen satiiri bändi Alles Scheichze pistää pisteen ii:n päälle.

  satir band alles scheizse aka culcha Bandera – Slava Ukraini, haulla vk tai you tube.

  Report24

  Weiterhin Rätselraten zu Bucha: Warum zogen ukrainische Soldaten Leichen an Seilen herum?

  Während für Systemmedien wie den ORF nach angeblichen “Recherchen” alles klar ist, rätseln viele Menschen weiter, was im ukrainischen Bucha, einem Vorort von Kiew passiert ist. Heute tauchte ein Video auf, in dem zu sehen ist, wie ukrainische Soldaten Leichen an Seilen über den Boden schleifen. Der Grund dafür ist völlig unklar. Gleichzeitig behaupten Systemmedien einen Beweis zu haben, weil Ende Februar in Bucha ein Radfahrer von russischen Truppen erschossen wurde.

  ps. Videokin tuolla on

  Tykkää

 15. Mikä tätä sivustoa vaivaa kun ei voi linkittää mihinkään? Jopa Pubmediin laitetut linkit häviävät johonkin.

  Israelilainen tutkimus, jossa oli mukana 196992 rokottamatonta aikuista, osoittaa, että myokardiitin tai perikardiitin määrät eivät lisäänny koronainfektion jälkeen:
  Tuvali O, Tshori S, Derazne E, Hannuna RR, Afek A, Haberman D, Sella G, George J. The Incidence of Myocarditis and Pericarditis in Post COVID-19 Unvaccinated Patients-A Large Population-Based Study. J Clin Med. 2022 Apr 15;11(8):2219. doi: 10.3390/jcm11082219. PMID: 35456309; PMCID: PMC9025013.

  Tykkää

 16. Tutkimus osoittaa, että mRNA-rokotteet heikentävät immuniteettia COVID-19:a vastaan:
  Altarawneh HN, Chemaitelly H, Ayoub HH, Tang P, Hasan MR, Yassine HM, Al-Khatib HA, Smatti MK, Coyle P, Al-Kanaani Z, Al-Kuwari E, Jeremijenko A, Kaleeckal AH, Latif AN, Shaik RM, Abdul-Rahim HF, Nasrallah GK, Al-Kuwari MG, Butt AA, Al-Romaihi HE, Al-Thani MH, Al-Khal A, Bertollini R, Abu-Raddad LJ. Effects of Previous Infection and Vaccination on Symptomatic Omicron Infections. N Engl J Med. 2022 Jul 7;387(1):21-34. doi: 10.1056/NEJMoa2203965. Epub 2022 Jun 15. PMID: 35704396.

  Tykkää

 17. Modernan ei-kliininen yhteenveto Spikevaxista – Todisteet tieteellisistä ja lainsäädännöllisistä petoksista:
  Latypova Sasha. Moderna’s Non-clinical Summary for Spikevax – Evidence of Scientific and Regulatory Fraud. Trial Site News, Jul. 6, 2022.

  Tykkää

 18. Apinarokkorokotteella on enemmän sydämeen liittyviä haittavaikutuksia kuin koronarokotteilla:
  Nass Meryl. I correct two lies CDC told ACIP yesterday re Moneypox drug TPOXX and the Jynneos vaccine. Anthraxvaccine.blogspot. com, June 24, 2022.

  Tykkää

 19. Venäläisen Ria Novostin video paljastaa miten pakenevien auton etutuulilasiin tulee luodin reikiä. Kun niitä joskus ihmettelin.

  Ria Novostin videolla (englanninkieliset tekstit) kuljettaja kertoo miten he olivat autosaattuessa, jossa oli naisia, vanhuksia ja lapsia sekä kuljettajia, He läksivät Mariupolista ja saapuivat ukrainalaisten tarkistuspistettä kohden, kun heitä kohden avattiin tuli. Kuljettaja kertoo mitanneen kanssamatkustajan pulssin kun häntä oli ammuttu. Nainen oli kuollut. Heitä ei päästetty pakenemaan Mariupolista. Eikä tämä ole ainoa tälläinen kertomus.

  MV-lehti 10.7.
  Ukraina jatkaa Donbassin lasten murhaamista asuinalueiden pommituksilla

  ”sotilastiedustelu sai nopeasti selville, että koulutyttö sai surmansa ranskalaisella CAESAR haupitsilla ammutusta kranaatista.”

  Edellisessä viestissä osa tekstistä jäi jumiin. Ehdotin mm. että aseavusta luovutaan pikimmin.
  Se on täysin epäeettistä ja vain rikollismieliset voivat lähettää aseita, luoteja yms. naapurimaiden sotilaita/siviilejä vastaan. Tai ylipäänsä sotaa käyvään maahan.

  Näillä Suomen eduskunnan jäsenillä ei ole mitään moraalia tai arvoja. Eivätkä he näytä Suomen valhemedian takia tietävän ollenkaan mitä Ukrainassa on tapahtunut tai tapahtuu.

  Suomen vihreät fasistit tukevat Ukrainan oikeita natsisteja. Sitä vartenhan osa heistä on tainnut politiikkaan mukaan mennä.

  Tykkää

 20. MOG-vasta-aineisiin liittyvät sairaudet SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen: Tapausraportti ja kirjallisuuskatsaus
  Matsumoto Y, Ohyama A, Kubota T, Ikeda K, Kaneko K, Takai Y, Warita H, Takahashi T, Misu T, Aoki M. MOG Antibody-Associated Disorders Following SARS-CoV-2 Vaccination: A Case Report and Literature Review. Front Neurol. 2022 Mar 1;13:845755. doi: 10.3389/fneur.2022.845755. PMID: 35299613; PMCID: PMC8922017.

  Anti-MOG vasta-ainepositiivinen ADEM SARS-CoV2-rokotuksen jälkeen:
  Mumoli L, Vescio V, Pirritano D, Russo E, Bosco D. ADEM anti-MOG antibody-positive after SARS-CoV2 vaccination. Neurol Sci. 2022 Feb;43(2):763-766. doi: 10.1007/s10072-021-05761-7. Epub 2021 Nov 19. PMID: 34796418; PMCID: PMC8601784.

  MOG-vasta-aineisiin liittyvä pitkittäinen laaja myeliitti SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen: Tapausraportti ja kirjallisuuskatsaus
  Matsumoto Y, Ohyama A, Kubota T, Ikeda K, Kaneko K, Takai Y, Warita H, Takahashi T, Misu T, Aoki M. MOG Antibody-Associated Disorders Following SARS-CoV-2 Vaccination: A Case Report and Literature Review. Front Neurol. 2022 Mar 1;13:845755. doi: 10.3389/fneur.2022.845755. PMID: 35299613; PMCID: PMC8922017.

  MOG enkefalomyeliitti SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen: tapausraportti ja kattava kirjallisuuskatsaus
  Jarius S, Bieber N, Haas J, Wildemann B. MOG encephalomyelitis after vaccination against severe acute respiratory syndrome coronavirus type 2 (SARS-CoV-2): case report and comprehensive review of the literature. J Neurol. 2022 Jun 23. doi: 10.1007/s00415-022-11194-9. Epub ahead of print. PMID: 35737110.

  MOG-vasta-aineisiin liittyvä pitkittäinen laaja myeliitti Oxford-AstraZenecan nCoV-19-rokotuksen jälkeen:
  Dams L, Kraemer M, Becker J. MOG-antibody-associated longitudinal extensive myelitis after ChAdOx1 nCoV-19 vaccination. Mult Scler. 2022 Jun;28(7):1159-1162. doi: 10.1177/13524585211057512. Epub 2021 Dec 21. PMID: 34931927.

  MOG-vasta-aineisiin liittyvä enkefalomyeliitti, joka matkii bakteeriperäistä meningomyeliittiä Oxford-AstraZenecan nCoV-19-rokotuksen jälkeen: tapausraportti
  Escolà JK, Deuschl C, Junker A, Dusse F, Pul R, Kleinschnitz C, Köhrmann M, Frank B. MOG antibody-associated encephalomyelitis mimicking bacterial meningomyelitis following ChAdOx1 nCoV-19 vaccination: a case report. Ther Adv Neurol Disord. 2022 Jan 19;15:17562864211070684. doi: 10.1177/17562864211070684. PMID: 35069804; PMCID: PMC8777368.

  Tapausraportti: Akuutti nekrotisoiva enkefalopatia COVID-19-rokotteen jälkeen
  Bensaidane MR, Picher-Martel V, Émond F, De Serres G, Dupré N, Beauchemin P. Case Report: Acute Necrotizing Encephalopathy Following COVID-19 Vaccine. Front Neurol. 2022 Apr 29;13:872734. doi: 10.3389/fneur.2022.872734. PMID: 35572945; PMCID: PMC9099242.

  Tykkää

 21. Tapaussarja: Akuutti hemorraginen enkefalomyeliitti SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen
  Ancau M, Liesche-Starnecker F, Niederschweiberer J, Krieg SM, Zimmer C, Lingg C, Kumpfmüller D, Ikenberg B, Ploner M, Hemmer B, Wunderlich S, Mühlau M, Knier B. Case Series: Acute Hemorrhagic Encephalomyelitis After SARS-CoV-2 Vaccination. Front Neurol. 2022 Feb 2;12:820049. doi: 10.3389/fneur.2021.820049. PMID: 35185757; PMCID: PMC8847228.

  COVID-19-rokotteiden haitallisten reaktioiden esiintymistiheys ja yhteydet, jotka on raportoitu lääketurvajärjestelmiin EU:ssa ja Yhdysvalloissa:
  Montano D. Frequency and Associations of Adverse Reactions of COVID-19 Vaccines Reported to Pharmacovigilance Systems in the European Union and the United States. Front Public Health. 2022 Feb 3;9:756633. doi: 10.3389/fpubh.2021.756633. PMID: 35186864; PMCID: PMC8850379.

  Akuutti kilpirauhastulehdus ja bilateraalinen optinen neuriitti CoronaVac-rokotuksen jälkeen: Tapausraportti
  Leber HM, Sant’Ana L, Konichi da Silva NR, Raio MC, Mazzeo TJMM, Endo CM, Nascimento H, de Souza CE. Acute Thyroiditis and Bilateral Optic Neuritis following SARS-CoV-2 Vaccination with CoronaVac: A Case Report. Ocul Immunol Inflamm. 2021 Aug 18;29(6):1200-1206. doi: 10.1080/09273948.2021.1961815. Epub 2021 Aug 17. PMID: 34402726.

  Hiljainen kilpirauhastulehdus COVID-19-rokotuksen jälkeen: raportti kahdesta tapauksesta
  Capezzone M, Tosti-Balducci M, Morabito EM, Caldarelli GP, Sagnella A, Cantara S, Alessandri M, Castagna MG. Silent thyroiditis following vaccination against COVID-19: report of two cases. J Endocrinol Invest. 2022 May;45(5):1079-1083. doi: 10.1007/s40618-021-01725-y. Epub 2022 Jan 16. PMID: 35034341; PMCID: PMC8761095.

  Tyreotoksikoosi SARS-COV-2-rokotuksen jälkeen: tapaussarjat ja keskustelu
  Pla Peris B, Merchante Alfaro AÁ, Maravall Royo FJ, Abellán Galiana P, Pérez Naranjo S, González Boillos M. Thyrotoxicosis following SARS-COV-2 vaccination: a case series and discussion. J Endocrinol Invest. 2022 May;45(5):1071-1077. doi: 10.1007/s40618-022-01739-0. Epub 2022 Jan 11. PMID: 35015288; PMCID: PMC8749352.

  SARS-CoV-2-rokotteen aiheuttama kilpirauhastulehdus: Uusintarokotusten turvallisuus ja kliininen seuranta
  Oğuz SH, Şendur SN, İremli BG, Gürlek A, Erbas T, Ünlütürk U. SARS-CoV-2 Vaccine-induced Thyroiditis: Safety of Revaccinations and Clinical Follow-up. J Clin Endocrinol Metab. 2022 Apr 19;107(5):e1823-e1834. doi: 10.1210/clinem/dgac049. PMID: 35100622; PMCID: PMC8903317.

  Kaksi tapausta subakuutista kilpirauhastulehduksesta erityyppisten SARS-CoV-2-rokotusten jälkeen:
  Bostan H, Unsal IO, Kizilgul M, Gul U, Sencar ME, Ucan B, Cakal E. Two cases of subacute thyroiditis after different types of SARS-CoV-2 vaccination. Arch Endocrinol Metab. 2022 Mar 8;66(1):97-103. doi: 10.20945/2359-3997000000430. Epub 2022 Jan 13. PMID: 35029854.

  Kaksi tapausraporttia subakuutista kilpirauhastulehduksesta COVID-19-rokotteen saamisen jälkeen:
  Adelmeyer J, Goebel JN, Kauka A, Kann PH. Two Case Reports of Subacute Thyroiditis after Receiving Vaccine for COVID-19. Case Rep Endocrinol. 2022 Apr 14;2022:3180004. doi: 10.1155/2022/3180004. PMID: 35433060; PMCID: PMC9008488.

  Kilpirauhasen toimintahäiriö COVID-19-rokotusten jälkeen: alustavien todisteiden peruskatsaus
  Jafarzadeh A, Nemati M, Jafarzadeh S, Nozari P, Mortazavi SMJ. Thyroid dysfunction following vaccination with COVID-19 vaccines: a basic review of the preliminary evidence. J Endocrinol Invest. 2022 Mar 26:1–29. doi: 10.1007/s40618-022-01786-7. Epub ahead of print. PMID: 35347651; PMCID: PMC8960081.

  Subakuutti kilpirauhastulehdus SARS-CoV-2-rokotteiden jälkeen: Kuuden tapauksen raportti ja kirjallisuuskatsaus
  Kurtulmus N, Kayikci K. Subacute Thyroiditis Following SARS-CoV-2 Vaccines: Six Cases Report and Review of the Literature. Horm Metab Res. 2022 Mar 22. doi: 10.1055/a-1804-9561. Epub ahead of print. PMID: 35318621.

  SARS-CoV-2-rokotteeseen yhdistetty subakuutti kilpirauhastulehdus: näkemyksiä systemaattisesta katsauksesta
  Ippolito S, Gallo D, Rossini A, Patera B, Lanzo N, Fazzino GFM, Piantanida E, Tanda ML. SARS-CoV-2 vaccine-associated subacute thyroiditis: insights from a systematic review. J Endocrinol Invest. 2022 Jun;45(6):1189-1200. doi: 10.1007/s40618-022-01747-0. Epub 2022 Jan 29. PMID: 35094372; PMCID: PMC8800554.

  Subakuutti kilpirauhastulehdus (De Quervainin) mRNA SARS-CoV-2-rokotteen jälkeen: Tapausraportti ja järjestelmällinen katsaus
  Pipitone G, Rindi LV, Petrosillo N, Foti NAM, Caci G, Iaria C, Donno DR, Boumis E, Paviglianiti G, Taglietti F. Vaccine-Induced Subacute Thyroiditis (De Quervain’s) after mRNA Vaccine against SARS-CoV-2: A Case Report and Systematic Review. Infect Dis Rep. 2022 Feb 21;14(1):142-154. doi: 10.3390/idr14010018. PMID: 35200445; PMCID: PMC8871576.

  Palautuva corpus callosumin sytotoksinen vaurio SARS-CoV-2 mRNA-rokotteen saamisen jälkeen:
  Procaccini L, Mincuzzi E, Bernardini A, Franchi P, Voicu IP, Caulo M. ”Reversible cytotoxic lesion of the corpus callosum following SARS-CoV-2 mRNA vaccine administration: a finding to be aware of”. Neuroradiol J. 2022 Apr 29:19714009221096825. doi: 10.1177/19714009221096825. Epub ahead of print. PMID: 35488375; PMCID: PMC9066226.

  Akuutti disseminoitunut enkefalomyeliitti SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen:
  Ahmad HR, Timmermans VM, Dakakni T. Acute Disseminated Encephalomyelitis After SARS-CoV-2 Vaccination. Am J Case Rep. 2022 Jun 19;23:e936574. doi: 10.12659/AJCR.936574. PMID: 35717556.

  Tykkää

 22. Tutkimuksessa havaitaan, että lääketeollisuus lahjoo lääkealan sääntelyvirastoja kaikkialla maailmassa:
  Demasi M. From FDA to MHRA: are drug regulators for hire? BMJ. 2022 Jun 29;377:o1538. doi: 10.1136/bmj.o1538. PMID: 35768073.

  Tykkää

 23. Uusi-Seelantilaisessa tutkimuksessa havaitaan 10 %:n nousu kuolleisuudessa ikäryhmissä, jotka ovat saaneet tehosterokotteita:
  John Gibson, 2022. ”The Rollout of COVID-19 Booster Vaccines is Associated With Rising Excess Mortality in New Zealand,” Working Papers in Economics 22/11, University of Waikato.

  Tykkää

 24. Kanadalainen tutkimuksessa myönnetään, että mRNA-rokotteet lisäävät myokardiitin riskiä, erityisesti nuorilla miehillä toisen annoksen jälkeen:
  Buchan SA, Seo CY, Johnson C, Alley S, Kwong JC, Nasreen S, Calzavara A, Lu D, Harris TM, Yu K, Wilson SE. Epidemiology of Myocarditis and Pericarditis Following mRNA Vaccination by Vaccine Product, Schedule, and Interdose Interval Among Adolescents and Adults in Ontario, Canada. JAMA Netw Open. 2022 Jun 1;5(6):e2218505. doi: 10.1001/jamanetworkopen.2022.18505. PMID: 35749115; PMCID: PMC9233237.

  Tykkää

 25. ”Hollantilainen toimittaja on kertonut ukrainalaisten käyttäneen sotavankien kidutuskeinoja, jotka muistuttavat CIA:n keinoja. Näin tästä ehkä päästäisiin Joe Bideniin sotarikollisena. Jos voidaan todistaa, että Ukrainan suorittamat hirveydet ovat CIA:n keinoja.”

  ylipäänsä, jos voidaan todistaa/esittää, että Ukrainan keinot laajentaa sotaa/tietyt strategiat ovat CIA:n käsialaa, päästään Joe Bideniin käsiksi, jollei sitten jo hänen aiempien toimien takia

  Tänään uusintana esitettävässä dokumentti-elokuvassa ”We steal secrets – The story of WikiLeaks
  esitetään, että Obama olisi sotarikollinen. Suomessahan Obama oli/on suuri sankari.

  Väite perustuu siihen, että USA:n armeija luovutti sotavankeja irakilaisille kidutettavaksi. (US army tiesi irakin armeijan kiduttavan sotavankeja, Irakin armeija jopa tappoi heitä. USA:lla väitettiin olevan jopa kuoleman partioita Irakissa. Ohjelman katsottuaan ymmärtää/tietää paremmin miksi USA on juuri nyt sellainen kuin se on.

  Elokuva tulee kanavalta 6 iltamyöhään. Erikoisen hyvän siitä tekee useat Julian Assangen haastattelut/kommentit
  Vahva suositus

  ”Mikä tätä sivustoa vaivaa kun ei voi linkittää mihinkään?

  ilman linkkejäkään ei saa pitempää tekstiä lävitse, koska jotkut sanat ovat estolistalla. Eihän näitä sivustoja ole montaa. Niitä on helppo valvoa. Suomi on propagandan ihmemaa, sitä se oli jo 30-luvulla. Sen ajan voisi elää uudelleen. Voi helposti kuvitella nytkin mitä Talvisodan Erkko lateli silloisesta Neuvostoliitosta.

  ps. Näihin aikoihin taisi tippua MH-17 kone 8 v sitten. Paljon on esitetty erilaisia versioita miksi juuri 17.7 Boeing-777!!

  Saksalaisen satiiri bändi Alles Scheizse:n kappale on kuin piste ii:n päällä:

  Haulla band alles scheizse aka culcha Bandera – Slava Ukraini, vk tai you tube.

  Kappaleeseen on hiouttu mukaan Baerbockin? (luultavasti) lausuntoa hänen vieraillessaan Ukrainassa?+
  Aika uskomatonta poliitikolta, mutta sellaistahan se on.

  Tykkää

 26. Tänään kohuttiin Odessan pommittamisesta heti viljasopimuksen allekirjoitusten jälkeen. Kaikki merkit olivat ilmassa, että tapaus on taas läntisen kollektiivin junailema false flag isku. Ja niinhän siinä kävi, että Venäjä kiistää tehneensä iskut. Kollektiivinen länsi syyttää Venäjää siitä, mihin itse jatkuvasti syyllistyy, eli rikkoo sopimuksia. Länsi luottaa, että median totaalisella kontrollilla heidän sepittämä narratiivi jää voimaan, eikä mikään määrä myöhempiä selvityksiä korjaa uutista.

  Tässä näyttää sille, että Britannia on jälleen kärjessä vaatimassa sodankäynnin laajentamista Mustalla merellä suoraksi NATO:n ja Venäjän väliseksi sodaksi. Ja tietenkin niin, että tykinruuaksi jää vain NATO:n puskurimaiden väestöä. Taisi Brexitkin olla osa taloussodan valmisteluja, jossa EU:sta tehtiin irrallinen taistelutannner. Liian pitkä odotus valtaan pääsemiseksi selvästi tiivistää hulluuden

  Tykkää

  • Ei ollut Venäjältä fiksua ensin kiistää isku jyrkästi ja sitten lopulta myöntää se. Ehkä sitä voidaan puolustella sillä, että isku ei kohdistunut haittaamaan viljan laivaamista vaan kyseessä oli sotilaskohde. Tämän vahvistaa se, ettei Ukrainakaan mukaan isku vahingoittanut ”olennaisesti” satamalaitteita ja viljan toimittaminen ulkomaille voi jatkua. Viljasopimus ei tarkoittanut sotilaskohteiden rauhaan jättämistä, mitä täällä lännessä näyttää olevan vaikea ymmärtää.

   On tunnettua, että Ukraina käyttää siviilirakenteita sotilaalliseen tarkoitukseen. Koulu voi olla koulu, mutta se on otettu sotilaskäyttöön, sama koskee tyhjennettyjä sairaaloita jne. Ja propaganda voi sitten kertoa, että taas Venäjä pommitti koulua jne.

   Kuuluisa brittitoimittaja ja dokumentaristi John Pilger totesi äsken, että kaikki Ukrainakin sodasta kertova on valhetta. Hänen mukaansa Ukraina on ollut taitava propagandassaan. Tähän on helppo yhtyä, sillä niin hyvin se uppoaa lännessä. Tosin vertailua Venäjän propagandaan, joka kai on lähinnä tarkoitettu sisäiseen käyttöön, on vaikea tehdä, koska se on blokattu niin hyvin meiltä.

   Tykkää

   • …ihan en ole samaa mielipuolta,että ukraina on taitava propagandassaan.
    asia taitaa olla niin,että länsi,lähinnä varmaan MI6 syöttää tarinat ukrainalle,joita sieltä sitten lännessä mediat täysin suodattamatta sellaisenaan julistaa totuutena….ollen itse osa sitä lännen propaganda koneistoa.
    ja mitä olen seurannut,niin suunnilleen menee niin hommat,että ukrainan joukojen tekemät tuomittavat asiat,ne esitetään venäjän tapana toimia,tai tekosina,sama sitten tappioissa mitä kertovat,on varmasti juuri toisin ne,eli ukrainalla valtavat tappiot,venäjällä etenkin mariupolin jälkeen vähentynyt ne paljon.
    sama sitten kun kerrotaan,että venäjä lähettää olemattomalla koulutuksella miehiä sinne,niin asia juuri toisin siinäkin,ukrainalaisia pistetään tykin ruuaksi,ilman koulutusta,ja varusteita.asian jo niin moni ukrainalainen kertonut,ja syyttäneet johtoaan siitä julkisesti.

    chomsky myös,joka muuten ainakin aiemmin oli tuominnut venäjän toimet,sanoi näin:

    It’s quite interesting that in American discourse, it is almost obligatory to refer to the invasion as the ‘unprovoked invasion of Ukraine’. Look it up on Google, you will find hundreds of thousands of hits. Of course, it was provoked. Otherwise they wouldn’t refer to it all the time as an unprovoked invasion.

    sama homma ton provosoimattoman kanssa,kun AINA pitää kirjoittaa,tai kertoa ”venäjän HYÖKKÄYSSOTA”…ihan kuin yleensä ei kaikissa sodissa,olisi toinen hyökkääjä…ikinä ei moista kuitenkaan kerrota NATOn,tai jenkkien hyökkäyssodista…muutenkin niissä taas kerrotaan AINA hyökkääjän kannalta tarinaa edullisesti

    ”yllättäen” tätä provosoimaton mantraa hoettiin myös suomessa,kuten läpi,läpimädän ”lännen” mediossa,erikoista,miten tiettyjä asioita toistellaan lännessä sanasta sanaan synkronoidusti….sama oli havaittavissa ”pandemian” aikana,ja todistaa kyllä täysin sen,ettei lännessä ole yhtään johtajaa,ainakaan vahvaa,kaikkia johdetaan jostain muualta,ja nämä ”johtajat” on pelkkiä marionetteja,ja suomessa taitaa alkaa olla heikoimmat tai korruptoituneimmat ”johtajat”

    Tykkää

 27. Venäjän erikoisoperaatio: Nyt on todisteet olemassa. Pienpuolueet herätys. Suomeenkin tarvitaan natsilait Nurnbergin tapaan. Aki Linden saadaan sitten tuomiolle ja muut. Millaista elämä oli Natsi-Saksassa Hitlerin aikaan: Samankaltaista kuin Suomessa nyt:

  Rus Verboten. Venäläiset keskitysleireille. Venäjän Karjalassa Suomi piti Saksan pyynnostä keskitysleirejä.

  Bushien ja muiden siteet Natsi-Sakaan olivat vahvoja. Jokainen tietää, paitsi Erkkojen sanomat miten vaikkapa amerikkalainen Ford lähetti sotaan ajoneuvoja. Mitä uutta Ukrainan suhteen.? Amerikan natsi Joseph ”Goebbels” Biden lähettää kalustoa Ukrainaan. Joe Biden joutuu kyllä tuomiolle, mutta miten käy Sauli Niinistön??

  Lukekaapa Suomen Sininen Kirja. On ehkä mahdollista vaatia Talvisodan Erkolta(Erkoilta) miljardikorvaukset Suomen joutumisesta talvisotaan. Se vaatii vain lainmuutokset. Työ on aloitettava pikaisesti. Täytyy myös vaatia että Erkkojen toimarit erotetaan kaikista kansainvälisistä mediatoimista. Nämä pikkuhitlerit on saatava pois pilaamasta mediaa. Todisteet löytyvät.

  Karjalan Tasavalta on karjalaisten? Miksi Aki Linden kieltäisi vaikkapa Venäjän karjalaisten maahanpääsyn?

  Ehkä Ursula von der Leyen kiittää, mutta entä Venäjän karjalaiset Tveriä myöten??

  Tykkää

 28. Oho. Ihmeiden aika ei ole ohitse. Edellinen kirjoitus meni läpi samantien. Miksi kansankusettajat eduskunnassa vaativat ”Fortumin konkasta” mitään korvauksia Suomen kansalta. Suomen kansa ei ole syypää saksalaisten huijaukseen. Te kansanedustajat, jotka äänestitte Naton puolesta olette korvausvelvollisia. Vaatikaa Orpoa ja muita neropatteja korvaamaan Fortumin rahoitusvaje henk kohtaisella omaisuudella. Kokoomus voisi maksaa ”Fortumin konkan”

  Suomi ei ole mitenkään syypää Fortumin ongelmiin. Ongelmat johtuvat Amerikan Unclesta Joe ” Goebbels” Bidenistä. Putin sanoi kaksi Suomessa kiellettyä taikasanaa: Pitkä talvi ja kun ei tuullut (tuulta ei ollut riittävästi Keski-Euroopassa, ns vihreä siirtymä) Eikö Ville Niinistö tai joku muu vihreä ilmastofasisti voisi maksaa ”Fortumin konkan”??

  No, oikeat syylliset löytyvät Saksan vihreistä!!! Saksalaiset eivät kuitenkaan ole tapojaan muuttaneet vaan pistävät oman laskunsa suomalaisten maksettavaksi. Amerikan säästöpankkikriisi pistettiin eurooppalaisten maksettavaksi. Vihreä siirtymä on Amerikan Joen idea alunprin. Huulimyllyt eivät pyörineet, kun ei tuullut tarpeeksi.
  Ideahan on päästä eroon Venäjän energiasta(maailman markkinahinta -30 prossaa) ja myydä amerikkalaista huulienergiaa tilalle, jotta Teleprompter-guy Biden olisi tyytyväinen

  korjaus: lukekaa Suomen SiniValkoinen kirja. Ei ole edelleenkään oikein selvää miten Talvisotaan päädyttiin. Lakien muutoksella on ehkä mahdollista vaatia Erkoilta miljardikorvaukset. Kannattaa pitää mielessä, että Suomi on ja oli 1930-1945 propagandan suurvalta. Valheita syotettiin kansalle oikein Erkkojen mitalla. Elimme samankaltaista aikaa silloin kuin nyt!! Talvisota 2.0.!! Mitä muuta tässä olisi odotettavissa kuin Erkon talvisota uudestaan??

  Tykkää

 29. Tähän samaan syssyyn voisi laittaa Tom Cooperin tai Jean Baudin (Jean Baud) sota-analyysistä lyhyen yhteenvedon:

  Venäjän erikoisoperaatio eteni kuin juna. He valtasivat puolet Ukrainasta kuudessa(6) päivässä.
  He etenivät Kiovan porteille kuudessä päivässä ja vaativat Zelenskyä antautumaan ja sopimaan rauhanehdoista.

  Zelensky kuitenkin kiemurteli ehdoista vapaaksi Teleprompter-guy Bidenin avulla ja sodasta leivottiin suuroperaatio, ehkä jopa maailmanpalo. Saattaa kuitenkin käydä, että teleprompter-guy Biden eroaa ennenaikaisesti virastaan.

  Jos joku haluaa oikeasti tietää millaista on nykyaikainen sodankäynti, suosittelen lukemaan Medium. (com)
  Tom Cooperin blogia Ukrainan sodasta. Viimeisin blogi löytyy etusivulta. Hän kertoo miten jopa Venäjän perinteinen armeija omaa sellaista kykyä jota Natolla ei ole. USalla on muttei samassa mitassa.

  Ukrainassahan ”työskentelee” Venäjän 100K -200K vahvuinen palkka-armeija, samalla kuin sen oma 900K normaali armeijaa lepäilee rauhassa, ja odottaa käskyä vaikkapa pitkälle marssille Euroopan halki Välimerelle.

  Ukraine War: Q & A, 24 July 2022
  Hello everybody!

  Because I’ve been asked quite a lots of questions — privately, but by several representatives of the media, the last few days, I’m ‘interrupting’ my ‘break/vacation’ from reporting on developments in Ukraine War

  Siitä se lähteää, suunnilleen ilman propagandaa Tom Cooperin totuus sodasta. Älkää uskoko mitään mitä Suomen media teille tarjoaa. Tiesittekö muuten, että Saksa on jo pysähtynyt? Siellä liikennekin on lähes lakannut. Hitlerin autobaanat tyhjentyneet ja hiljentyneet. Miten heidän armeijansa taistelisi enää missään? Enää lentelee Suomen hornetit EU.n taivaalla?? Viimeiset kokoomuksen mohikaanit tai hullut jotka ovat Venäjää vastassa?? Tää sota on jo hävitty. Kun energia loppuu, kaikki lakkaa viimeistään jouluksi.

  Tykkää

 30. Ja kun Urea alkaa valumaan suomalaisen kansankusetttajan päästä varpaisiin niin on aika palauttaa heidät totuuden pariin. Mitä Ukrainassa oikeasti tapahtui. Matti Vanhasellakin voisi pisu tullla housuihin jos oikeasti tietäisi totuuden:

  Tämä Mrs Allenin blogista Notes from Nowhere:

  Russia’s 2022 invasion of Ukraine was neither illegal, nor unprovoked

  Our leaders need to start addressing the Russo-Ukrainian Conflict with honesty and in accordance with international law,
  instead of with their emotions and personal prejudices.
  Like it or not, Russia’s 2022 invasion of Ukraine was neither illegal, nor unprovoked

  Mrs Allen jatkaa:

  To ignore the causes of this conflict is to burn
  bridges to peace, and the longer this war goes on, the closer we get to triggering World War III

  Pisu-Matille ja muille kansankusettajille tiedoksi:

  Main Points of Contention

  1 Failed.Minsk Accords

  First: Despite agreeing to its terms in 2015, Kiev has deliberately failed to implement Minsk Accords to end the Ukrainian Civil War. This is largely due to the fact that their government officials have no control over Right Sector Battalions who refuse to honor the agreement, and who threaten to murder political leaders and overthrow the government (again) whenever steps are taken to follow its Peace Protocols.

  2. E.O. №117

  The second reason: In March 2021, Zelenskyy signed E.O. №117, officially launching a strategy known as the Crimea Platform, to pursue NATO membership for the sake of retaking the Donbass (in violation of Minsk Accords) and to “de-occupy” Crimea and Sevastopol by military means if necessary. Technically, by enacting E.O. №117, Ukraine effectively issued a declaration of war against Russia.

  Suomen poliittiset johtaja matkalla mielisairaalaan voivat miettiä seuraavaa:

  Primary Provocations
  There were two significant incidents that led to military confrontation.

  1. The American warships

  The first: One week after Zelenskyy enacted E.O. №117, Erdogan notified Russia that the US was sending warships to the Black Sea to support Ukraine’s objectives.

  Russian Response:

  In response, the Russian military started amassing troops in Crimea and a standoff began. The Ukrainian government claimed that Russia was staging to attack Ukraine, and our lawmakers called for preemptive military measures and deterrent sanctions.
  Our Defense Department then flooded Ukraine with weapons (100 tons of lethal aid), and the Ukrainian government funneled those weapons to their Right Sector militias, with a particular focus on Mariupol (a Right Sector stronghold).

  2. NUMBER OF EXPLOSIONS IN DONBASS 19-20 FEBRUARY 2022 (muuten A-ohjelmassa suomalainen OSCE-virkamies kertoi myös lisääntyneestä aktiviteetistä, mutta ei saanut/voinut kertoa tai päästetty kertomaan kuka oli lisännyt aktiviiteettiä)

  THE MASSIVE INCREASE IN SHELLING AGAINST THE POPULATION OF DONBASS ON FEBRUARY 16 TOLD THE RUSSIANS THAT OFFENCE WAS IMMEDIATE.

  THE MASSIVE INCREASE IN SHELLING AGAINST THE POPULATION OF DONBASS ON FEBRUARY 16 TOLD THE RUSSIANS THAT OFFENCE WAS IMMEDIATE.

  THE MASSIVE INCREASE IN SHELLING AGAINST THE POPULATION OF DONBASS ON FEBRUARY 16 TOLD THE RUSSIANS THAT OFFENCE WAS IMMEDIATE. Siis Ukrainan hyökkäys oli varma ja tapahtuisi pian!!!

  pisu-Matille ja muille kansankusettajille yllä kolmeen kertaan.

  THIS IS WHAT LED (UKRAINAN HYÖKKÄYS JA SEN UHKA) PUTIN TO RECOGNIZE THE INDEPENDENCE OF THE REPUBLICS AND TO CONSIDER AN INTERVENTION UNDER THE ARTICLE 51 OF THE UN CHARTER

  Venäjän erikoisoperaatio siis nojasi :

  UNDER THE ARTICLE 51 OF THE UN CHARTER

  UNDER THE ARTICLE 51 OF THE UN CHARTER

  3. The attack on Rostov-on-Don

  The attack on Rostov-on-Don was totally ignored by Western media, and the escalation was reported as if “rebels” were the ones who had taken an aggressive posture on the front lines of the ongoing civil war, but expert analysis of OSCE reports reveal the exact opposite. (kukapa ei arvaisi)

  Pisu-Matit ja muuta kansankusettajat löytävät loputkin jutusta Notes from Nowhere by Mrs Naomi Allen. (Video ja kuvatodisteiden kera)

  In Putin’s view, Russia had to take action now, to avoid going to war with NATO later. And I don’t think he was wrong:

  NATO began amassing troops throughout Eastern Europe, US lawmakers started calling for American boots on the ground and preemptive military strikes, and our President had already signed an agreement to support Ukraine’s Crimea Platform

  Tykkää

 31. Ehdotus Suomen natsilakiin: (tiedoksi Aki Lindenille ja Suomen vihreille fasisteille)

  1. Kansanryhmän pidättäminen keskitysleireihin on kielletty kuoleman tuomion uhalla
  2. Kansanryhmän asettaminen matkustuskieltoon kielletty 30 vuoden vankeustuomion uhalla

  3. 1910 ja 1930-40-lukujen natsiyhteistyökumppanien teot eivät vanhene ikinä. Natsiyhteistyö ja joukkomurhat ovat tuomittaavia tekoja kuoleman tuomion uhalla. Natsiyhteistyökumppanit voidaaan tuomita kuolemaan jälkikäteen ja heidän perillisille tai piilotettu ”nykyomaisuutensa” ottaa valtion haltuun.

  Tykkää

 32. ”heidän perillisille kertynyt ja/tai piilotettu ”nykyomaisuutensa”

  Ongelma Suomessa on lepsut lait jotka mahdollistavat kansakusettajien elon kuin sikojen pellossa. He siirtävät Fortumin vastuut kansalle vaikka ovat itse vastuussa. Mutta jos vaikkapa Aki Lindeniä uhkaisi 30 vuoden vankeustuomio kansanryhmän asettamisesta matkustuskieltoon niin natsirikosten kaltaiset teot jäisivät tekemättä

  Heitä pitää valistaa ja opettaa kädestä pitäen. Korruptiorikollisuuteen auttaa myös kansanedustajien ja toimittajien asettaminen suurempaan rikosvastuuseen. Eduskuntaan vaikuttaisi kuitenkin päätyneen monia korppeja, eikä korppi korpin silmää noki.

  Suomessa ei ilmeisesti ketään ole koskaan tutkittu natsiyhteistyöstä tai asetettu syytteeseen. Tähän löytyy heti viranomaistahoja estämään edes kunnollisen lainsäädännön aikaansaamiseksi. Pitkään Ruotsin Kampradkin sai elää ilman minkäälaista tutkintaa tai rangaistusta. Suomi ja Ruotsi kuin kaksi marjaa tässäkin suhteessa

  Tykkää

  • muutama korjaus, tarkennus sekä lisäykset ylläoleviinen eivät enää sitten menneetkään lävitse oikeassa kohtaa Quo Vadis Ukraina?

   Jos tämä nyt sujahtaa lävitse niin lue tämä The Postil :

   July 1, 2022 Jacques Baud
   In this recent interview, Jacques Baud speaks with Thomas Kaiser about what is now happening in Ukraine, and the enthusiastic warmongering that still persists in the West

   Ja ehdottomasti tämä, the Sheerpost:

   Former NATO Military Analyst Blows the Whistle on West’s Ukraine Invasion Narrative

   April 9, 2022
   Former NATO Military Analyst Blows the Whistle on West’s Ukraine Invasion Narrative
   Jacques Baud, a NATO expert, denounces western coverage of the Ukraine invasion.

   ja ehdottomasti kommentit, yli 200 kpl:tta ja sieltä vielä erikseen Marian kommentit.
   Kiitokset hänelle erittäin informatiivisistä viesteistä.

   Jacques Baud on mainittu myös MV-lehdessä vai oliko täällä? Mutta tuo pitkä juttu joka löytyy Naomi Allenin blogin kautta on must juttu.

   klikkaa nimeä niin sieltä löytyy muutama bonusjuttu.

   Liked by 1 henkilö

 33. Koronaa käytetään maailman väestömäärän vähentämiseen. He eivät edes peittele näitä tavoitteita:

  ”An overly populated world is not a problem specific to each of the United Nations’ 193 member nations. Each country will, if deemed necessary, formulate its own demographic position free from others’ views. Urgently needed is a global effort, based on multilateral, multi‐stakeholder efforts and a new vision for how many humans should inhabit planet Earth, sustain quality of life and live in harmony with nature.”

  ”Indeed, lessons learned from the COVID‐19 experience may be a reset button for our future – an option for not continuing along the present pathway but charting the way towards a sustainable future of and for a reduced humanity.”

  ”In sum, the Corona pandemic is not only linked to our environmental shortcomings but is also a result of the slow process of implementing Agenda 2030.”

  ”Establishment of the Neworld entity should be facilitated not only through measures to influence human population growth but also to rethink human carrying capacity – or revert to earlier thought – in short by tackling the Global Population Problem. As Joel E. Cohen had titled his book published a quarter‐century ago, How Many People Can the Earth Support? (Cohen, 1995). Thought about limiting the human population has been a taboo in international debate, in particular within the UN. Can we afford de‐emphasizing Homo sapiens’ most pressing systemic problem any longer? Daily and Ehrlich (1992, p. 762) relate Cohen’s question to the ecological concept of carrying capacity: ‘Ecologists define carrying capacity as the maximal population size of a given species that an area can support without reducing its ability to support the same species in the future’. Doesn’t this read amazingly similarly to the concept of sustainable development?”

  ”Reducing our population on planet Earth is a process catalyzed by building awareness about the problem, fostering responsibility and learning from early childhood onwards, throughout the entire lifespan.”

  Erdelen WR, Richardson JG. A World after COVID-19: Business as Usual, or Building Bolder and Better? Glob Policy. 2021 Feb;12(1):157-166. doi: 10.1111/1758-5899.12904. Epub 2021 Jan 19. PMID: 33821174; PMCID: PMC8014093.

  Liked by 1 henkilö

 34. Italialainen tutkijapariskunta testasi 43 ihmisen rokotteen ja yhden eläinrokotteen sisällön. Kaikkiin muihin rokotteisiin paitsi yhteen eläinrokotteeseen oli piilotettu mikro- ja nanokokosia raskasmetallipartikkeleita:
  Gatti AM, Montanari S. New quality-control investigations on vaccines: micro- and nanocontamination. Int J Vaccines Vaccin. 2017;4(1):7‒14.
  DOI: 10.15406/ijvv.2017.04.00072
  https://medcraveonline.com/IJVV/IJVV-04-00072.pdf?fbclid=IwAR3Nm3VcIaJ3cbYkWX-Z0uEG5JfKUaJGZqonBtNu6BesRP

  Tykkää

 35. Lasten riski saada vakavia reaktioita Pfizerin rokotteesta on neljä kertaa suurempi kuin riski joutua happihoitoon koronan vuoksi:
  Tan SHX, Cook AR, Heng D, Ong B, Lye DC, Tan KB. Effectiveness of BNT162b2 Vaccine against Omicron in Children 5 to 11 Years of Age. N Engl J Med. 2022 Jul 20. doi: 10.1056/NEJMoa2203209. Epub ahead of print. PMID: 35857701.

  Tykkää

 36. Rokotetut ja tehosterokotetut levittävät koronaa pidempään kuin rokottamattomat:
  Boucau J, Marino C, Regan J, Uddin R, Choudhary MC, Flynn JP, Chen G, Stuckwisch AM, Mathews J, Liew MY, Singh A, Lipiner T, Kittilson A, Melberg M, Li Y, Gilbert RF, Reynolds Z, Iyer SL, Chamberlin GC, Vyas TD, Goldberg MB, Vyas JM, Li JZ, Lemieux JE, Siedner MJ, Barczak AK. Duration of Shedding of Culturable Virus in SARS-CoV-2 Omicron (BA.1) Infection. N Engl J Med. 2022 Jul 21;387(3):275-277. doi: 10.1056/NEJMc2202092. Epub 2022 Jun 29. PMID: 35767428; PMCID: PMC9258747.

  Naiselle tuli harvinainen akuutti munuaisten vajaatoiminta Pfizerin rokotteen ensimmäisen annoksen saamisen jälkeen:
  El Hasbani G, Uthman I. ANCA-Associated Vasculitis following the First Dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine. Nephron. 2022 Jul 18:1-5. doi: 10.1159/000525562. Epub ahead of print. PMID: 35850104.

  Tykkää

 37. Tyypin 1 diabetes 73-vuotiaalla naisella Modernan koronarokotteen toisen annoksen saamisen jälkeen:
  Sasaki H, Itoh A, Watanabe Y, Nakajima Y, Saisho Y, Irie J, Meguro S, Itoh H. Newly developed type 1 diabetes after coronavirus disease 2019 vaccination: A case report. J Diabetes Investig. 2022 Jun;13(6):1105-1108. doi: 10.1111/jdi.13757. Epub 2022 Feb 11. PMID: 35088548; PMCID: PMC9153841.

  Tyypin 1 diabetes COVID-19 mRNA-rokotuksen jälkeen:
  Yano M, Morioka T, Natsuki Y, Sasaki K, Kakutani Y, Ochi A, Yamazaki Y, Shoji T, Emoto M. New-onset Type 1 Diabetes after COVID-19 mRNA Vaccination. Intern Med. 2022 Apr 15;61(8):1197-1200. doi: 10.2169/internalmedicine.9004-21. Epub 2022 Feb 8. PMID: 35135929; PMCID: PMC9107966.

  Tyypin 1 diabetes COVID-19 RNA-pohjaisen rokotteen jälkeen:
  Sakurai K, Narita D, Saito N, Ueno T, Sato R, Niitsuma S, Takahashi K, Arihara Z. Type 1 diabetes mellitus following COVID-19 RNA-based vaccine. J Diabetes Investig. 2022 Jul;13(7):1290-1292. doi: 10.1111/jdi.13781. Epub 2022 Mar 12. PMID: 35220662; PMCID: PMC9114989.

  Diabeettinen ketoasidoosi tyypin 1 diabeteksessa liittyy ajallisesti COVID-19-rokotukseen:
  Ganakumar V, Jethwani P, Roy A, Shukla R, Mittal M, Garg MK. Diabetic ketoacidosis (DKA) in type 1 diabetes mellitus (T1DM) temporally related to COVID-19 vaccination. Diabetes Metab Syndr. 2022 Jan;16(1):102371. doi: 10.1016/j.dsx.2021.102371. Epub 2021 Dec 21. PMID: 34954484; PMCID: PMC8687715.

  Fulminantti tyypin 1 diabetes koronavirusrokotuksen jälkeen: Tapausraportti
  Sasaki K, Morioka T, Okada N, Natsuki Y, Kakutani Y, Ochi A, Yamazaki Y, Shoji T, Ohmura T, Emoto M. New-onset fulminant type 1 diabetes after severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 vaccination: A case report. J Diabetes Investig. 2022 Jul;13(7):1286-1289. doi: 10.1111/jdi.13771. Epub 2022 Feb 25. PMID: 35167186; PMCID: PMC9114923.

  Tyypin 1 diabetes SARS-CoV-2 mRNA-rokotuksen jälkeen:
  Aydoğan Bİ, Ünlütürk U, Cesur M. Type 1 diabetes mellitus following SARS-CoV-2 mRNA vaccination. Endocrine. 2022 Jul 9:1–5. doi: 10.1007/s12020-022-03130-8. Epub ahead of print. PMID: 35809159; PMCID: PMC9282628.

  Tykkää

 38. Gravesin tauti koronarokotteen jälkeen potilaalla, joka sairastaa tyypin 1 diabetesta:
  Sakai M, Takao K, Kato T, Ito K, Kubota S, Hirose T, Liu Y, Mizuno M, Hirota T, Suwa T, Horikawa Y, Yabe D. Graves’ Disease after Administration of Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2) Vaccine in a Type 1 Diabetes Patient. Intern Med. 2022;61(10):1561-1565. doi: 10.2169/internalmedicine.9231-21. Epub 2022 May 15. PMID: 35569928; PMCID: PMC9177353.

  SARS-CoV-2 mRNA rokotus ja Gravesin tauti: Raportti 12 tapauksesta ja kirjallisuuskatsaus
  Chee YJ, Liew H, Hoi WH, Lee Y, Lim B, Chin HX, Lai RTR, Koh Y, Tham M, Seow CJ, Quek ZH, Chen AW, Quek TPL, Tan AWK, Dalan R. SARS-CoV-2 mRNA Vaccination and Graves’ Disease: A Report of 12 Cases and Review of the Literature. J Clin Endocrinol Metab. 2022 May 17;107(6):e2324-e2330. doi: 10.1210/clinem/dgac119. PMID: 35235663; PMCID: PMC8903505.

  Seerumin TRAB-tasot nousevat inaktivoitujen SARS-CoV-2-rokotteiden jälkeen Gravesin tautia sairastavilla potilailla:
  Huang L, Jiang Z, Zhou J, Chen Y, Huang H. The Effect of Inactivated SARS-CoV-2 Vaccines on TRAB in Graves’ Disease. Front Endocrinol (Lausanne). 2022 May 16;13:835880. doi: 10.3389/fendo.2022.835880. PMID: 35651979; PMCID: PMC9150502.

  Uusiutunut ja äskettäin diagnosoitu Gravesin tauti COVID-19-rokotuksen jälkeen: Tapaussarja ja kirjallisuuskatsaus
  Bostan H, Ucan B, Kizilgul M, Calapkulu M, Hepsen S, Gul U, Ozturk Unsal I, Cakal E. Relapsed and newly diagnosed Graves’ disease due to immunization against COVID-19: A case series and review of the literature. J Autoimmun. 2022 Apr;128:102809. doi: 10.1016/j.jaut.2022.102809. Epub 2022 Feb 24. PMID: 35220164; PMCID: PMC8867370.

  SARS-CoV-2-rokotteeseen yhdistetty subakuutti kilpirauhastulehdus:
  Yorulmaz G, Sahin Tekin M. SARS-CoV-2 vaccine-associated subacute thyroiditis. J Endocrinol Invest. 2022 Jul;45(7):1341-1347. doi: 10.1007/s40618-022-01767-w. Epub 2022 Feb 19. PMID: 35182366; PMCID: PMC8857746.

  Subakuutti kilpirauhastulehdus SARS-CoV2-rokotteen jälkeen: mahdollinen uusiutuminen tehosterokotteen jälkeen
  Teti C, Nazzari E, Graziani G, Bagnasco M. Subacute thyroiditis after SARS-CoV2 vaccine: possible relapse after boosting. J Endocrinol Invest. 2022 Jul 5:1–2. doi: 10.1007/s40618-022-01856-w. Epub ahead of print. PMID: 35790684; PMCID: PMC9255844.

  SARS-CoV-2-rokotteeseen yhdistetty subakuutti kilpirauhastulehdus: näkemyksiä systemaattisesta katsauksesta
  Ippolito S, Gallo D, Rossini A, Patera B, Lanzo N, Fazzino GFM, Piantanida E, Tanda ML. SARS-CoV-2 vaccine-associated subacute thyroiditis: insights from a systematic review. J Endocrinol Invest. 2022 Jun;45(6):1189-1200. doi: 10.1007/s40618-022-01747-0. Epub 2022 Jan 29. PMID: 35094372; PMCID: PMC8800554.

  Kilpirauhasen toimintahäiriö COVID-19-rokotusten jälkeen: alustavien todisteiden peruskatsaus
  Jafarzadeh A, Nemati M, Jafarzadeh S, Nozari P, Mortazavi SMJ. Thyroid dysfunction following vaccination with COVID-19 vaccines: a basic review of the preliminary evidence. J Endocrinol Invest. 2022 Mar 26:1–29. doi: 10.1007/s40618-022-01786-7. Epub ahead of print. PMID: 35347651; PMCID: PMC8960081.

  HLA-haplotyyppien merkitys kahdella potilaalla, joilla on mRNA-pohjaisen COVID-19-rokotteen laukaisema subakuutti kilpirauhastulehdus:
  Stasiak M, Zawadzka-Starczewska K, Lewiński A. Significance of HLA Haplotypes in Two Patients with Subacute Thyroiditis Triggered by mRNA-Based COVID-19 Vaccine. Vaccines (Basel). 2022 Feb 11;10(2):280. doi: 10.3390/vaccines10020280. PMID: 35214738; PMCID: PMC8879821.

  Ihmisen leukosyyttiantigeeni genotyyppien yhteys koronarokotteen aiheuttamaan subakuuttiin kilpirauhastulehdukseen:
  Şendur SN, Özmen F, Oğuz SH, İremli BG, Malkan ÜY, Gürlek A, Erbas T, Ünlütürk U. Association of Human Leukocyte Antigen Genotypes with Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 Vaccine-Induced Subacute Thyroiditis. Thyroid. 2022 Jun;32(6):640-647. doi: 10.1089/thy.2022.0010. Epub 2022 May 9.

  Gravesin tautitapaus Oxford-AstraZenecan SARS-CoV-2 -rokotteen jälkeen: Tapausraportti ja kirjallisuuskatsaus
  Cuenca D, Aguilar-Soto M, Mercado M. A Case of Graves’ Disease Following Vaccination with the Oxford-AstraZeneca SARS-CoV-2 Vaccine: Case Report and Review of the Literature. Eur J Case Rep Intern Med. 2022 Apr 14;9(4):003275. doi: 10.12890/2022_003275. PMID: 35520363; PMCID: PMC9067422.

  SARS-CoV-2-rokote voi laukaista kilpirauhasen autoimmuniteetin: tosielämän kokemus ja kirjallisuuskatsaus
  Ruggeri RM, Giovanellla L, Campennì A. SARS-CoV-2 vaccine may trigger thyroid autoimmunity: real-life experience and review of the literature. J Endocrinol Invest. 2022 Jul 12:1–7. doi: 10.1007/s40618-022-01863-x. Epub ahead of print. PMID: 35829989; PMCID: PMC9277984.

  Tykkää

 39. Hypofysiitti (aivolisäkkeen tulehdus) SARS-CoV2-rokotuksen jälkeen:
  Ankiredypalli A, Chow LS, Radulescu A, Kawakami Y, Araki T. A case of hypophysitis associated with SARS-CoV2 vaccination. AACE Clin Case Rep. 2022 Jun 15. doi: 10.1016/j.aace.2022.06.001. Epub ahead of print. PMID: 35754921; PMCID: PMC9212943.

  Kolme kilpirauhastulehdustapausta COVID-19-RNA-rokotteen jälkeen:
  Brès F, Joyeux MA, Delemer B, Vitellius G, Barraud S. Three cases of thyroiditis after COVID-19 RNA-vaccine. Ann Endocrinol (Paris). 2022 Aug;83(4):262-264. doi: 10.1016/j.ando.2022.04.014. Epub 2022 May 1. PMID: 35760593; PMCID: PMC9056991.

  Kilpirauhanen adjuvanttiautoimmuniteetti/tulehdusoireyhtymän kohteena mRNA-pohjaisen SARS-CoV2-rokotuksen vuoksi: Gravesin taudista hiljaiseen kilpirauhastulehdukseen
  Pujol A, Gómez LA, Gallegos C, Nicolau J, Sanchís P, González-Freire M, López-González ÁA, Dotres K, Masmiquel L. Thyroid as a target of adjuvant autoimmunity/inflammatory syndrome due to mRNA-based SARS-CoV2 vaccination: from Graves’ disease to silent thyroiditis. J Endocrinol Invest. 2022 Apr;45(4):875-882. doi: 10.1007/s40618-021-01707-0. Epub 2021 Nov 18. PMID: 34792795; PMCID: PMC8598936.

  Tapausraportti samanaikaisesta Gravesin taudista ja subakuutista kilpirauhastulehduksesta SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen: Autoimmuuni/tulehdusoireyhtymä (ASIA)
  Taşkaldıran I, Altay FP, Bozkuş Y, İyidir ÖT, Nar A, Tütüncü NB. A Case Report of Concurrent Graves’ Disease and Subacute Thyroiditis Following SARS-CoV-2 Vaccination: An Autoimmune/Inflammatory Syndrome (ASIA). Endocr Metab Immune Disord Drug Targets. 2022 Jun 21. doi: 10.2174/1871530322666220621101209. Epub ahead of print. PMID: 35726807.

  Tapausraportti siirtymisestä Hashimoton kilpirauhastulehduksesta Gravesin taudiksi tyypin 1 diabeetikolla COVID-19-rokotuksen jälkeen:
  Taşkaldıran I, Altay FP, Bozkuş Y, İyidir ÖT, Nar A, Tütüncü NB. A Case Report of Conversion From Hashimoto’s Thyroiditis to Graves’ Disease in a Type 1 Diabetic Patient Following the COVID-19 Vaccination. Endocr Metab Immune Disord Drug Targets. 2022 Jun 16. doi: 10.2174/1871530322666220616104058. Epub ahead of print. PMID: 35713143.

  Kilpirauhasen haittavaikutukset SARS-CoV-2-rokotuksesta:
  Caironi V, Pitoia F, Trimboli P. Thyroid Inconveniences With Vaccination Against SARS-CoV-2: The Size of the Matter. A Systematic Review. Front Endocrinol (Lausanne). 2022 Jun 23;13:900964. doi: 10.3389/fendo.2022.900964. PMID: 35813627; PMCID: PMC9259875.

  Autoimmuuni- ja tulehdukselliset kilpirauhassairaudet SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen: etiopatogeneesistä kliiniseen hoitoon
  Caron P. Autoimmune and inflammatory thyroid diseases following vaccination with SARS-CoV-2 vaccines: from etiopathogenesis to clinical management. Endocrine. 2022 Jun 28:1–12. doi: 10.1007/s12020-022-03118-4. Epub ahead of print. PMID: 35763241; PMCID: PMC9243876.

  COVID-19-rokotteeseen liittyvän subakuutin kilpirauhaustulehduksen diagnostisten ominaisuuksien ja kliinisen kulun arviointi:
  Bostan H, Kayihan S, Calapkulu M, Hepsen S, Gul U, Ozturk Unsal I, Kizilgul M, Sencar ME, Cakal E, Ucan B. Evaluation of the diagnostic features and clinical course of COVID-19 vaccine-associated subacute thyroiditis. Hormones (Athens). 2022 Jun 16:1–9. doi: 10.1007/s42000-022-00380-z. Epub ahead of print. PMID: 35711078; PMCID: PMC9203142.

  Subakuutti kilpirauhastulehdus mRNA COVID-19 -rokotteen saamisen jälkeen (Moderna): Ensimmäinen tapausraportti ja kirjallisuuskatsaus Koreassa:
  Jhon M, Lee SH, Oh TH, Kang HC. Subacute Thyroiditis After Receiving the mRNA COVID-19 Vaccine (Moderna): The First Case Report and Literature Review in Korea. J Korean Med Sci. 2022 Feb 14;37(6):e39. doi: 10.3346/jkms.2022.37.e39. PMID: 35166076; PMCID: PMC8845100.

  Nykyiset todisteet SARS-CoV-2-mRNA-rokotteista ja rokotuksen jälkeisistä haittaraporteista: tunnettuja ja tuntemattomia:
  Mouliou DS, Dardiotis E. Current Evidence in SARS-CoV-2 mRNA Vaccines and Post-Vaccination Adverse Reports: Knowns and Unknowns. Diagnostics (Basel). 2022 Jun 26;12(7):1555. doi: 10.3390/diagnostics12071555. PMID: 35885461; PMCID: PMC9316835.

  Gravesin oftalmopatian paheneminen SARS-CoV-2 mRNA-rokotuksen jälkeen:
  Patrizio A, Ferrari SM, Antonelli A, Fallahi P. Worsening of Graves’ ophthalmopathy after SARS-CoV-2 mRNA vaccination. Autoimmun Rev. 2022 Jul;21(7):103096. doi: 10.1016/j.autrev.2022.103096. Epub 2022 Apr 9. PMID: 35413468; PMCID: PMC8994413.

  COVID-19-rokotuksista johtuvat iho- ja allergiset reaktiot: tarkastelu
  Temiz SA, Abdelmaksoud A, Wollina U, Kutlu O, Dursun R, Patil A, Lotti T, Goldust M, Vestita M. Cutaneous and Allergic reactions due to COVID-19 vaccinations: A review. J Cosmet Dermatol. 2022 Jan;21(1):4-12. doi: 10.1111/jocd.14613. Epub 2021 Nov 17. PMID: 34791757; PMCID: PMC8661794.

  Tykkää

 40. COVID-19-rokotukseen liittyvät iho- ja yliherkkyysreaktiot – kerronnallinen katsaus:
  Wollina U, Chiriac A, Kocic H, Koch A, Brzezinski P. Cutaneous and hypersensitivity reactions associated with COVID-19 vaccination-a narrative review. Wien Med Wochenschr. 2022 Mar;172(3-4):63-69. doi: 10.1007/s10354-021-00876-0. Epub 2021 Aug 23. PMID: 34424434; PMCID: PMC8381144.

  COVID-19-rokotteet voivat vaikuttaa haitallisesti hormonitoimintaan:
  Zhao Y, Wu X. Influence of COVID-19 vaccines on endocrine system. Endocrine. 2022 Jun 25:1–6. doi: 10.1007/s12020-022-03119-3. Epub ahead of print. PMID: 35751776; PMCID: PMC9244486.

  Yksittäinen ACTH-puutos BioNTech-Pfizerin SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen: tapausraportti
  Morita S, Tsuji T, Kishimoto S, Uraki S, Takeshima K, Iwakura H, Furuta H, Nishi M, Inaba H, Matsuoka TA. Isolated ACTH deficiency following immunization with the BNT162b2 SARS-CoV-2 vaccine: a case report. BMC Endocr Disord. 2022 Jul 19;22(1):185. doi: 10.1186/s12902-022-01095-3. PMID: 35854260; PMCID: PMC9297640.

  Myokardiitin riskin meta-analyysi Messenger RNA COVID-19 -rokotteen jälkeen:
  Wang M, Wen W, Zhou M, Wang C, Feng ZH. Meta-Analysis of Risk of Myocarditis After Messenger RNA COVID-19 Vaccine. Am J Cardiol. 2022 Mar 15;167:155-157. doi: 10.1016/j.amjcard.2021.12.007. Epub 2022 Jan 19. PMID: 35063268; PMCID: PMC8767906.

  Biopsialla todistettu fulminantti myokardiitti, joka vaatii mekaanista verenkiertoa COVID-19-mRNA-rokotuksen jälkeen:
  Kazama S, Okumura T, Kimura Y, Ito R, Araki T, Mizutani T, Oishi H, Kuwayama T, Hiraiwa H, Kondo T, Morimoto R, Saeki T, Murohara T. Biopsy-Proven Fulminant Myocarditis Requiring Mechanical Circulatory Support Following COVID-19 mRNA Vaccination. CJC Open. 2022 May;4(5):501-505. doi: 10.1016/j.cjco.2022.02.004. Epub 2022 Feb 13. PMID: 35187464; PMCID: PMC8842092.

  Fulminantti nekrotisoiva eosinofiilinen myokardiitti COVID-19-rokotuksen jälkeen. Potilas selvisi mekaanisella verenkiertotuella:
  Kimura M, Hashimoto T, Noda E, Ishikawa Y, Ishikita A, Fujino T, Matsushima S, Ide T, Kinugawa S, Nagaoka K, Ushijima T, Shiose A, Tsutsui H. Fulminant necrotizing eosinophilic myocarditis after COVID-19 vaccination survived with mechanical circulatory support. ESC Heart Fail. 2022 Aug;9(4):2732-2737. doi: 10.1002/ehf2.13962. Epub 2022 May 26. PMID: 35616026; PMCID: PMC9288782.

  Ruumiinavaustapaus fulminantista myokardiitista: mRNA COVID-19 -rokotuksen jälkeen
  Hoshino N, Yanase M, Ichiyasu T, Kuwahara K, Kawai H, Muramatsu T, Ishii H, Tsukamoto T, Morimoto SI, Izawa H. An autopsy case report of fulminant myocarditis: Following mRNA COVID-19 vaccination. J Cardiol Cases. 2022 Jul 4. doi: 10.1016/j.jccase.2022.06.006. Epub ahead of print. PMID: 35812802; PMCID: PMC9250935.

  Myokardiitti COVID-19-rokotuksen jälkeen nuorilla ja aikuisilla: kumulatiivinen kokemus vuodelta 2021
  Ilonze OJ, Guglin ME. Myocarditis following COVID-19 vaccination in adolescents and adults: a cumulative experience of 2021. Heart Fail Rev. 2022 Apr 22:1–11. doi: 10.1007/s10741-022-10243-9. Epub ahead of print. PMID: 35449353; PMCID: PMC9023259.

  Covid-19-rokotuksen jälkeisen myokardiitin ja perikardiitin esiintyvyys, riskitekijät, luonnollinen historia ja oletetut mekanismit: elävien todisteiden synteesiä ja katsaus
  Pillay J, Gaudet L, Wingert A, Bialy L, Mackie AS, Paterson DI, Hartling L. Incidence, risk factors, natural history, and hypothesised mechanisms of myocarditis and pericarditis following covid-19 vaccination: living evidence syntheses and review. BMJ. 2022 Jul 13;378:e069445. doi: 10.1136/bmj-2021-069445. PMID: 35830976; PMCID: PMC9277081.

  Tapausraportti: Akuutti fulminantti myokardiitti ja kardiogeeninen shokki Messenger RNA -korona- 2019 rokotuksen jälkeen, joka vaatii kehonulkoista kardiopulmonaalista elvytystä
  Lim Y, Kim MC, Kim KH, Jeong IS, Cho YS, Choi YD, Lee JE. Case Report: Acute Fulminant Myocarditis and Cardiogenic Shock After Messenger RNA Coronavirus Disease 2019 Vaccination Requiring Extracorporeal Cardiopulmonary Resuscitation. Front Cardiovasc Med. 2021 Oct 29;8:758996. doi: 10.3389/fcvm.2021.758996. PMID: 34778411; PMCID: PMC8586196.

  Tykkää

 41. Näin käy kun SAULI ”salaseura” ammattivalehtelija NIINISTÖ keskustelee kahden ”salaseura” ammattivalehtelijan kanssa. Tämä julkaisu tarkoittaa tietysti sitä, että Suomi jätetään yksin, eli wait and see!

  IS.FI: ”PRESIDENTTI Sauli Niinistö julkaisi Twitter-tilillään videon tiistaisesta puhelustaan Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin kanssa. Myös Biden ja Andersson julkaisivat saman videon Twitter-tileillään.

  – Yhteydenpito on tiivistä ja jatkuvaa Yhdysvaltojen ja Suomen sekä Ruotsin välillä. Kumppanit tuovat turvaa. Videossa tunnelmapaloja tiistaisesta puhelusta presidentti Bidenin ja pääministeri Anderssonin kanssa, Niinistö kirjoittaa.”

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s