THLn rokotepäällikkö GlaxoSmithKlinen entinen pikkupomo

Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva itsenäinen tutkimuslaitos, jonka tehtävä on sen itse muotoilemana ”tutkia ja seurata väestön hyvinvointia ja terveyttä ja kehittää toimenpiteitä niiden edistämiseksi”.

Taneli Puumalainen on Ilta-Sanomien mukaan brittiläisen jättilääkeyhtiö GlaxoSmithKlinen (GSK) entinen lääketieteellisten asioiden johtaja (Head of Medical Affairs). Hän aloitti yhtiön palveluksessa vuonna 2007. GSK teki vuonna 2019 – oman ilmoituksensa mukaan – rokotemyynnillä voittoa reilut 8 miljardia EUR (7,2 miljardia puntaa).

Puumalainen siirtyi GSK:lta vuonna 2012 Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ylilääkäriksi ja kansallisen rokotusasiantuntijatyöryhmän (KRAR) jäseneksi. Puumalaisen ura kansallisena rokoteasiantuntijana ja -päättäjänä huipentui hänen siirryttyään THL:n rokoteyksikköön vuonna 2014. Tällä hetkellä hän toimii THLn ylilääkärinä ja sen Infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikön päällikkönä.

Puumalaisen johtaman yksikön tehtäviin kuuluu mm kansallisen rokoteohjelman hankinnat – siis ostot lääkeyhtiöiltä – ja jakelut. Yksikkö myös ”ohjaa, tukee ja kehittää infektiotautien kansallisia seurantajärjestelmiä sekä kansallista rokotusohjelmaa”.

THLn kaupallisesta sopimuksesta rokotepäällikkönsä bisnesmaailmakytköksen kanssa hyvä esimerkki on kansallinen HPV-rokoteohjelma. Kriittisten – jopa epätoivoisten – mutta julkisessa keskustelussa kuulumattomien kansalaisäänien kyseenalaistamana THL suosittelee rokottamaan lapset – nyt myös pojat – väestössä hyvin yleisesti esiintyvää papillooma-virusta vastaan.

GlaxoSmithKline on THLn ohjelmassaan käyttämän Cervarix-rokotteen myyntiluvan haltija ja valmistaja. HPV-rokote tytöille tuli kansalliseen ohjelmaan vuonna 2013, ja tänä vuonna THL on tuplannut Cervarixin menekin, kun myös pojat on otettu osaksi Suomen HPV-rokoteohjelmaa.

Lähteet:

THL.fi

Vainio, Juha | Ilta-Sanomat (1.7.2018): IS-reportaasi: Joukko lääkäreitä pitää THL:n rokotetutkimusta haitallisena. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005738377.html

GSK (5.2.2020): Press release: Full year and fourth quarter 2019 https://www.gsk.com/media/5820/fy-2019-results-announcement.pdf

Lääkeinfo.fi: CERVARIX injektioneste, suspensio. https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=6102

Vuorenmaa, Elina | Vastavalkea (31.7.): HPV-rokotukset ja vaiettu totuus. https://vastavalkea.fi/2020/07/31/hpv-rokotukset-ja-vaiettu-totuus

Wallenius, Miki | YLE (7.8.2020): Niko Lukkala otti poikien HPV-rokotteen ensimmäisten joukossa – Hämeenlinnassa rokotetaan jo nyt, kaksi perhettä kieltäytynyt. https://yle.fi/uutiset/3-11482376

Malminen, Ulla | YLE (19.9.2019): Suurin osa meistä saa elämänsä aikana papilloomaviruksen, jossa piilee syöpäriski – Tiesitkö nämä 9 asiaa HPV-rokotteesta? https://yle.fi/uutiset/3-10967169

Kuva(kaappaus): THL.fi https://blogi.thl.fi/kirjoittaja/taneli-puumalainen

6 comments

  1. Täyttä syöpää koko saatanan lääkemafian rokotteet ja lääkkeet. Maailman isoimpia roistoja tyhjästä rahaa luovien pankkien jälkeen.

    Tykkää

    • Entinen anoppikokelas tuossa taannoin kertoi että hänelle oli määrätty statiinit korkeaan kolesteroliin. Tuli lihaskipuja, huonoa oloa, nivelkipuja.

      Meni lääkäriin. Nivelkivut diagnosoitiin reumaksi.

      Entinen anoppikokelas jätti statiinit pois oman ajattelunsa tuloksena. ”Reuma” parani 😉

      Alkoi syödä aamuisin kokojyväkaurasta tehtyä puuroa.

      Seuraavalla lääkärikäynnillä huomautettiin, että kolesterolit eivät saa mennä enää alemmaksi.

      Tykkää

  2. International Business Times kertoi vuonna 2014 kuudenkymmenen Pandemrix-rokotteesta aivovaurion saaneen henkilön saavan viivästyneesti 60 miljoonan punnan korvauksen, noin miljoona puntaa per nenä.

    Brain-Damaged UK Victims of Swine Flu Vaccine to Get £60 Million Compensation
    https://www.ibtimes.co.uk/brain-damaged-uk-victims-swine-flu-vaccine-get-60-million-compensation-1438572

    Korvaukset luonnollisesti maksettiin veronmaksajien kukkarosta, koska lääkeyhtiöillä on vastuuvapaus tuotteidensa aiheuttamien haittavaikutusten suhteen.

    Nyt aiotaan ottaa sama uusiksi käyttämällä Pandemrixin AS03-apuainetta koronarokotteessa?

    Tykkää

Jätä kommentti