Ukrainan biolaboratorioille rahoitusta Bidenin pojalta

Yhdysvaltain Ukrainassa sijaitsevien biolaboratorioiden piti olla Kremlin propagandaa ja valeuutisointia. Sen sijaan ne ovatkin valitettavan totta.

Voittoa tavoittelemattoman luomumaatalouden tukiryhmän, Organic Consumers Associationin (OCA), lyhyt uutiskirje 25.3.2022 ottaa kantaa biolaboratorioihin, jotka ovat nyt ajankohtaisaihe Ukrainan sisällisodan, Venäjän intervention ja Yhdysvaltain osallisuuden takia. Uutiskirje antaa taustatietoja Yhdysvaltain osuudelle Ukrainan biolaboratorio-jupakassa.

Ihmiset ovat alkaneet järjestäytyä paikallisesti ympäri maata, Alexis Baden-Mayerin allekirjoittama uutiskirje ilmoittaa. Marylandissa, Washington DC:n ulkopuolella COVIDOrigins.org -ryhmä järjestää viikottaisia protesteja kahden pahamaineisen bioturvallisuuslaboratorion (Biosafety Level 3 laboratories, BSL-3), kansanterveyslaitoksen (National Institutes of Health, NIH) ja sen lähellä sijaitsevan Yhdysvaltain puolustusministeriön hallinnoiman biolääketieteen tutkimuslaitoksen, Walter Reed Army Institute of Research -instituutin (WRAIR) ulkopuolella.

Kansanterveyslaitos NIH on sama laitos, jossa Anthony Fauci johtaa kansallista allergia- ja infektiotautien instituuttia (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID), Baden-Mayer kirjoittaa jatkaen Faucin olevan henkilö, joka rahoitti koronavirusten toimintaa lisäävien ominaisuuksien (gain-of-function, GoF) tutkimusta, ja jota Ralph Baric käytti muokatakseen hyytävästi SARS-Cov-2:ta muistuttavia viruksia. Ralph Baric toimii Pohjois-Carolinan yliopistossa (UNC), ja tutkii koronaviruksien genetiikkaa, käänteistä RNA-transskriptaasia.

— NIH:in rahoittamana, Baric tutki mm. SARSin kaltaisten WIV1-koronavirusten siirtymistä lepakoista ihmisiin.

Edellä mainittu WRAIR, Baden-Mayer kirjoittaa, operoi Pentagonin biolaboratorioiden kansainvälistä verkkoa, mukaan lukien Yhdysvaltain armeijan lääketieteellisen tutkimuksen direktoraatti U.S. Army Medical Research Directorate-Georgia (USAMRD-G), joka tekee tutkimusta Ukrainassa ja Georgiassa, kuten ArmsWatchin Dilyana Gaytandzhieva raportoi vuonna 2019, ja TwiceModern vuonna 2014. Pentagonilla oli Ukrainassa ja Georgiassa viisivuotinen GG-21 -projekti, jossa em. maiden armeijaa käytettiin koehenkilöinä. Kokeiluissa kuolleet vapaaehtoiset tuli raportoida Ukrainassa 24 tunnin sisällä ja Georgiassa 48 tunnin sisällä, Gaytandshieva kertoo. WRAIRin rahoitus tulee Puolustusministeriön kautta amerikkalaisilta veronmaksajilta, mutta myös Bill & Melinda Gates-säätiöltä, ilmoittaa Baden-Mayer.

Metabiota

Eräs WRAIRille Ukrainassa työskentelevä sotilasalihankkija on Metabiota. Voittoa tavoittelematon järjestö Global Viral Forecasting -instituutti (GVFI) muuttui Global Viral -nimiseksi (GV) ja siirsi tutkimustyönsä voittoa tavoittelevalle Metabiotalle.

Global Viral

Metabiota sai starttirahoituksensa Googlen Eric Schmidtilta, eBayn Jeffrey Skollilta sekä Yhdysvaltain nykyisen presidentin, Joe Bidenin (dem) pojan Hunter Bidenin Rosemont Seneca [Technology Partners, RSTP] -yhtiön kautta, Baden-Mayer kirjoittaa. RSTP on Rosemont Senecan tytäryhtiö, jonka Hunter Biden perusti yhdessä silloisen Yhdysvaltain ulkoministerin, John Kerryn (dem) poikapuolen, Christopher Heinzin kanssa. *)

Metabiota on myös EcoHealth Alliancen (EHA) ja Wuhanin virologian instituutin (Wuhan Institute of Virology, WiV) kumppani virusjahdissa, joka tuotti raakamateriaalin Ralph Baricin kokeellisiin GoF-koronavirustutkimuksiin, tiedottaa Baden-Mayer.

— EcoHealth Alliance välitti NIAIDin rahoitusta Kiinaan Wuhanin virologian instituutille Valkoisen talon annettua GoF-tutkimuksen kiellon vuonna 2014 useiden ”laboratorio-onnettomuuksien” jälkeen. Aiheesta enemmän AvoinMedian artikkeleissa ”Eturistiriitakytkökset, faktat ja faktantarkistus = ”fakta”” ja ”Kansanterveyslaitoksen kuolettavat kokeilut — korona sittenkin laboratoriosta?” —

Gateway Pundit -sivusto kertoi 10.3.2022 artikkelissa ”BREAKING EXCLUSIVE: Hunter Biden Firm Rosemont Seneca Invested in Firm Tied to Ukrainian Biolabs” kaivaneensa WayBack Machinen avulla esiin tietoja, jotka osoittavat Hunter Bidenin rahoittaneen firmansa kautta Metabiotaa sekä biolaboratorioiden rakentamista Ukrainaan. Viikkoja myöhemmin aiheesta kirjoittavat

Daily Mail kirjoittaa, että vaikka läntiset tiedustelupalvelut leimasivat Moskovan väitteet Bidenin perheen yhteyksistä Ukrainassa oleviin biolaboratorioihin törkeäksi propagandaksi, jolla yritettiin oikeuttaa Venäjän invaasio Ukrainaan, ne ovat ainakin osittain totta.

(Toim. huom. Kolme vuorokauden sisällä huvittavasti

Huomatkaa, kuinka Reuters pyrkii — Yhdysvaltain ja EU:n lausumien osoittautuessa perättömiksi ja Venäjän tosiksi — otsikoinnilla loiventelemaan asiasisällön merkitystä: bioaselaboratorio > biolaboratorio > terveyslaboratorio, ja hävittämään vaaran mielikuvan; ”Venäjä meluaa tyhjästä.”)

Poika-Biden todella rahoitti kuolettavien patogeenien tutkimusta tekevää Metabiotaa ja tutkimuslaitosten rakentamista. Hunter Bidenin tutkittavana olevista sylimikroista löytyneet sähköpostiviestit osoittavat Hunter Bidenin olleen mukana miljoonarahoituksen hankkimisessa. RSTP:n rahaa sijoitettiin puoli miljoonaa dollaria.

”Ja vaikka Metabiota on näennäisesti lääketieteellisen datan yritys, Metabiotan varatoimitusjohtaja Mary Guttieri lähetti Hunter Bidenille huhtikuussa 2014 sähköpostiviestin, jossa hän kuvailee kuinka he [Metabiota] voisivat ´vahvistaa Ukrainan kulttuurista ja taloudellista riippumattomuutta Venäjästä ´, mikä on erikoinen tavoite bioteknologia-yritykselle,” Daily Mail kirjoittaa.

KUVAKAAPPAUS 26.3.2022. Daily Mailin artikkelissa ”EXCLUSIVE: Hunter Biden DID help secure millions in funding for US contractor in Ukraine specializing in deadly pathogen research, laptop emails reveal, raising more questions about the disgraced son of then vice president” on mukana useita sähköpostiviestejä.

Kuvassa eräs niistä, Metabiotan varatoimitusjohtajan, Mary Guttierin viesti Hunter Bidenille. jossa hän kertoo Metabiotan laatiman muistion sisällöstä: ”[…] joka antaa yleiskatsauksen toimintaamme Ukrainassa, ja kuinka voimme vivuttaa tiimimme, verkostomme ja [toiminta-]konseptimme vahvistamaan Ukrainan kulttuurista ja taloudellista itsenäisyyttä Venäjästä sekä jatkuvaa integraatiota läntiseen yhteisöön. […]”.

Metabiota on riskianalyysia ja virusjäljitystä tekevä — mutta ei kovin onnistunut — yritys, joka on tehnyt töitä mm. rokotelobby WHO:lle. Metabiota sai vuonna 2014 Euroopan unionin komissiolta apurahan Ebolavirus-testien ja niiden toimivuuden varmentamiseen. Sen tytäryhtiötä/-hanketta Global Viralia rahoittavien kumppanien joukossa on USAIDin ohella koronarokotekehittelyyn osallistunut Oxfordin yliopisto ja koronarokotteisiin sijoittava Wellcome Trust, jonka johtaja Jeremy Farrars osallistui yhdessä koronatsaari Anthony Faucin ja EcoHealth Alliancen Peter Daszakin kanssa The Lancetissa julkaistun, ”arvostettujen kansanterveyden asiantuntijoiden” avoimen kirjeen laatimiseen ja julkaisuun. Kirje pyrki lyttäämään salaliittoteoriana laboratoriovuoto-hypoteesin. Allekirjoittajista 26:lla on kytkös Wuhanin virologian instituuttiin, josta Covidia aiheuttavan viruksen epäillään karanneen.

Daily Mail kertoo Guttierin tavanneen lokakuussa 2016 Yhdysvaltain ja Ukrainan armeijan edustajia keskustellakseen vaarallisten infektiotautien, mukaan lukien Ukrainassa ja naapurimaissa esiintyvien eläinvälitteisten tartuntatautien seurannasta ja torjunnasta. Neljä päivää Guttierin sähköpostiviestistä, ukrainalainen Vadim Pozharskyi kirjoitti Hunter Bidenille Metabiotan ja Burisman yhteisestä ”tiedeprojektista” pyytäen lisätietoja tausta-asetelmista ja rahoitusjärjestelyistä. Hunter Biden istui tuohon aikaan ukrainalaisen kaasuyhtiö Burisman johtokunnassa, ja Joe Biden hoiti Obaman hallituksen Ukraina-politiikkaa.

Black & Veatch: State-of-the-Art Diagnostics Laboratory Helps Make the World Safer.
B&V:n rakentamasta ”viimeisen päälle” biolaboratoriosta on määrä tulle Ukrainan bioturvallisuusverkoston keskus; laboratorio on erityisesti suunniteltu ja rakennettu työskentelyyn vaarallisten patogeenien, esimerkiksi bioterrorismihyökkäyksissä käytettyjen potogeenien kanssa.

Pozharskyi kertoo myös törmänneensä, toimiessaan Ukrainassa viranomaisena, Yhdysvaltain puolustusministeriön käyttämän alihankkijan, Black & Veatchin ”vastaaviin biologisen tutkimuksen projekteihin”, jotka ovat samanlaisia ”kuin Metabiotalle suunniteltu” ja ymmärtäneensä, että Metabiota on toiminut Black & Veatchin alihankkijana.

Yhdysvaltain hallituksen varainkäyttöraportit osoittavat, että sekä B&V:lle että Metabiotalle myönnettiin varoja Ukraina-projekteja varten. Ukrainan tiede- ja teknologiakeskus SCTU uutisoi yhteisestä bioturvallisuustapaamisesta, jossa B&V:n, Metabiota, Ukrainan ja Yhdysvaltain lisäksi paikalla oli Puolan edustajia.

UKR Leaks -tietovuodot kertovat, että nimellinen vastuutaho Ukrainan biolaboratorioissa on Ukrainan terveysministeriö, mutta koska mukana on myös Ukrainan ja Yhdysvaltain puolustusministeriöt, viittaa se siihen, että ko. biolaboratoriot eivät ole ihan tavallisia julkisen terveydenhuollon laitoksia. Onko yleensä uskottavaa, että Euroopan köyhimmällä maalla, Ukrainalla, on useita omia biolääketieteen tutkimuskeskuksia?

**) Jälkiä Yhdysvaltain biolaboratorioista Ukrainassa on yritetty häivyttää. Yhdysvaltain Ukrainan suurlähetystö poisti nettisivuiltaan 15 virallista asiakirjaa, jotka ovat nyt luettavissa Scribd:issa otsikon ”Ukraine Embassy Documents On Biological Threat Reduction Program” alla.

UKR Leaks -tietovuodoista selviää, että Yhdysvaltain operoiman Euromaidanin yhteydessä poistettu Ukrainan presidentti Viktor Janukovich yritti saada Yhdysvaltain Ukrainassa toimivien biolaboratorioiden toimintaa ukrainalaisten omaan hallintaan. Vuonna 2013 yhteistyö pantiin jäihin Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n annettua useita hälytyksiä. Mutta sitten alkoi Euromaidan… Katso tarkemmin UKR Leaks: ”Weapon in a test tube. How the United States turned Ukraine into a biological testing ground”.

Pieni on maailma

Alle on koottu silpputietoja. Samat organisaatiot, samat yritykset, samat henkilöt vilahtelevat esiin, puhutaan sitten Ukrainasta, Burismasta, Metabiotasta, biolaboratorioista, Covidista tai koronarokotteista.

Daily Mailyn julkaisemien sähköpostien joukossa on RSTP:n Eric Schwerinin viesti Hunter Bidenille toukokuulta 2014. Schwerin kirjoittaa olevan ilmeisiä, ”todellisia potentiaalisia synenergioita Xiaoyingin aviomiehen [tartuntatautivirasto] CDC:ssa tekemän työn ja Metabiotan toiminnan välillä.” Mainittu ”Xiaoyingin aviomies” voisi olla koronaviruksia tutkinut Xiaoying Shen tai Kiinan CDC:n Xiaoying Zheng.

Baden-Mayer lisää tiedot, että Metabiotan Kiinassa tekemän virusjahdin rahoitus tuli Barack Obaman (dem) kausilla alunperin USAIDin kautta, jolloin toimintaa johti Rajiv Shah. Rajiv Shah on mukana useissa organisaatioissa: USAID, Rockefeller-säätiö, useiden organisaatioiden yhteinen ”sisällyttävän kapitalismin neuvosto” Council for Inclusive Capitalism, Bill & Melinda Gates -säätiö, rokoterahasto International Financing Facility for Immunization (IFFIm), joka rahoittaa Bill Gatesin rahoittamaa, WEF-kokouksessa alulle pantua GAVIa, joka Bill Gatesin säätiön lailla rahoittaa WHO:ta. WHO lobbaa rokotteita, joiden valmistamiseen Gatesin säätiö sijoittaa.

Kehitysapujärjestönä esittäytyvän USAIDin toimeenkuvaan kuuluu mm. informaatiosota, vallanvaihto-operaatiot ja vastaava ”kehitysyhteistyö”. USAIDillla oli yhdessä EcoHealth Alliancen ja Metabiotan kanssa PREDICT-hanke, jonka seuraaja on epidemiavalmiushanke Global Virome Project (GVP). GVP:n johtokuntaan kuuluu EcoHealth Alliancen Peter Daszak.

Global Virome Project (GVP)

Nyt samat tahot — Googlen Schmidt Futures, Skoll Foundation ja Rockefeller Foundation — jotka rahoittivat Metabiotaa, rahoittavat myös Covid-komission suunnitteluryhmää, COVID Commission Planning Group, edelleen Rajiv Shahin johdon alla. ”COVID Commission Planning Group on valkopesula, takuuvarmasti, sillä sitä johtaa Philip Zelikow, joka oli vastuussa 9/11:n peittelystä,” Baden-Mayer ajattelee.

Covid-komission rahoittajiin kuuluu myös pahamaineistenpimeää rahaa, julkisten projektien sabotointia, ympäristötuhoa, valekansalaisjärjestöjä… — Koch -veljeksistä toisen, Charlesin Stand Together-järjestö.

Googlen ohella Metabiotaan on sijoittanut Pilot Growth Equity alias Pilot Growth Management LLC, jonka toimitusjohtaja Neil Callahan toimii Metabiotan neuvonantajana. Callahan on eräs Hunter Bidenin firman, RSTP:n kanssaperustajia ja entinen johtaja. TechCrunch antoi vuonna 2015 muiden sijoittajien niminä mm. Capricorn Healthcaren, josta syntyy kytkös eBayn Jeffrey Skolliin. Metabiotaan liittyen voi olla kiinnostava tieto sekin, että Metabiota solmi strategisen kumppanuuden sopimuksen In-Q-Tel:n (aiemmin Peleus, nykyisin IQT) ja vakuutusyhtiö Munich Reinsurance Companyn kanssa vuonna 2017, ”epidemiariskien paremmaksi ymmärtämiseksi.”

IQT on Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIAn perustama sijoitusrahasto, joka sijoittaa ”sellaisten teknologioiden kehittämiseen, jotka tukevat Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen toimintaa”; bio- ja valvontateknologiaan, energiaan ja elektroniikkaan, datakeskuksiin jne. IQT/CIA rahoitti yhdessä kansallisen turvallisuuden virasto NSA:n kanssa mm. Googlen alkuun. Osa siemenrahoituksesta tuli kansallisen tiedesäätiön, National Science Foundationin (NSF), NASAn ja DARPAN yhteiseltä digitaalinen kirjasto -aloitteelta (Digital Library Initiative, DLI).

Nafeez Ahmedin kaksiosainen artikkeli ”How the CIA made Google” kuvailee, kuinka Yhdysvaltain puolustusministeriö (DoD) perusti vuonna 1994 ”ulkopuolelle, mutta silti Pentagonin hallinnassa olevan” verkoston, joka tunnetaan Highlands Forum -nimellä. Verkosto kehittää julkisen ja yksityisen puolen yhteistyöllä korkean teknologian verkostopohjaista, informaation integroivaa sodankäyntiä. Samalla se on ”intellektuaaliseen pääomaan sijoittava rahasto”, joka tarjoaa strategista suunnittelua ja skenaarioiden luomista — sekä informaatiosotaan kuuluvaa havaintojen hallintaa (perception management). Havaintojen hallitsemisen strategian osa-alueet ovat 1) saada vastustaja uskomaan olevansa haavoittuva 2) saada potentiaaliset kumppanit uskomaan sodan olevan oikeutettu ja 3) saada siviiliväestö ja poliittiset päättäjät pitämään [sotimisen] hintaa maksamisen arvoisena. Työpajojen osallistujina Nafeez Ahmed mainitsee mm. Googlen, Microsoftin, BBC:n ja eBayn sekä joukon median edustajia.

(Toim. huom. Ahmedin artikkeli kannattaa lukea kokonaisuudessaan. Luettuaan ymmärtää vähintään sen, kuinka tiiviisti yhteenkytkeytyneitä ovat ”e-palvelut”, sosiaalinen media, teknologia, tiedustelu, informaatiosodankäynti, julkinen ja yksityinen sektori sekä rahoitus.)

Global Viralin (GV) ja Metabiotan perustaja Nathan Wolfe kuuluu WEFin ”nuoret globaalit johtajat” -ryhmään (YGL), samaan kuin Sanna Marin ja Annika Saarikko. Wolfe ja Metabiota saivat vuonna 2021 WEFin Teknologiapioneeri-palkinnon. Wolfe johti myös Kiinassakin toimivaa em. Global Viral Forecasting Initiative -hanketta (GVFI), jota Google ja Skoll Foundation ovat rahoittaneet miljoonilla dollareilla. Sen lisäksi Wolfe on istunut EcoHealth Alliancen johtokunnassa ja DARPAn Defence Science Research Council -neuvostossa (DSRC).

University of Houston. Nathan Wolfen biografia.
Wolfe on saanut yli 20 miljoonaa dollaria henkilökohtaisia tutkimusapurahoja. Osa on tullut puolustusministeriöltä, osa mm. kansanterveyslaitokselta (NIH).
Metabiota on yrityksenä WEFin kumppani. Kuvassa mainittu Nita Madhav työskenteli aiemmin tartuntatautivirasto CDC:ssa.

Wolfe on kirjoittanut yhdessä Daszakin kanssa tutkielman lepakon koronaviruksista. Yhteistyötä lepakkojen tiimoilta ovat tehneet myös EcoHealth Alliance, Metabiota ja Wuhanin virologian instituutti; eräs kirjoittamiseen osallistuneista on WIV:n ”lepakkonainen” Shi Zhengli. Daszak itse oli mukana Maailman terveysjärjestö WHOn Wuhaniin epidemian alkua selvittämään lähetetyssä ryhmässä. Palattuaan ryhmä laati maaliskuussa 2021 julkaistun 300-sivuisen raportin ”Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)” lisäosineen ”WHO-convened Global Study of Origins of SARS-CoV-2: China Part, Joint WHO-China Study14 January-10 February 2021, Joint Report -ANNEXES”. Siis: viisitoista vuotta WIV:in kanssa yhteistyötä tehnyt Daszak lähetetään WHO:n toimesta selvittämään (käytännössä erään Daszakin oman projektin) laboratoriovuoto-alkuperää, mutta totuudenetsijä-ryhmä ei edes kysy, onko tutkinnan alaisessa laboratoriossa lepakoita, eikä zoonoosi-tutkija Daszak ole 15 vuoden yhteistyön aikana huomannut lepakoita WIV:n tiloissa, vaikka niitä siellä oli.

Toinen Metabiotan johtokunnan jäsen, John Deloche oli hänkin mukana Hunter Bidenin Rosemont Senecassa.

Maaliskuun 2022 alussa The Daily Exposé julkaisi artikkelin ”BREAKING: Official Biochemical and Statistical Evidence 100% confirms Moderna created Covid-19”, jossa todistellaan kansanterveyslaitos NIHin rahoittaman rokotevalmistaja Modernan luoneen koronaviruksen biolaboratoriossa. Ukrainassa? Kiinassa? Jossain muualla?

Ihmetyttääkö?

Lukija saattaa ihmetellä, mikä tarkoitus silpputiedon tarjoamisella on. Tarkoitus ei ole osoittaa, että mainitut tahot ovat salaliittoutuneet tuhoamaan — vaikka heillä siihen hyvät mahdollisuudet onkin — maailman bioaseilla ja rokotteilla. Tarkoitus on osoittaa, että jos jostain biolaboratoriosta olisi karannut muunneltu patogeeni ja aiheuttanut epidemian, mainituilla keskenään verkostuneilla ja toinen toistensa projekteja rahoittavilla tahoilla on motiivi ja hyvät mahdollisuudet salata asia sekä sekoittaa pakkaa informaatiosodankäynnillä.

Ukrainan biolaboratoriot leimattiin, EU:nkin toimesta, Kremlin propagandaksi ja valeuutisiksi.

Yhdysvaltain C-Span, kaapelitelevisiokanava, välittää suoria lähetyksiä senaatista ja edustajainhuoneesta. Joukossa on lähetys, jossa senaattori Marco Rubio ulkosuhteiden komitean istunnossa kyselee Ukrainan vallankaappausta (Euromaidan) operoineelta Victoria ”Fuck the EU” Nulandilta Yhdysvaltain Ukrainassa olevista biolaboratorioista. Nuland vastaa Rubiolle Yhdysvaltain hallituksen olevan huolissaan siitä, että Ukrainassa olevien biolaboratorioiden materiaalit joutuisivat venäläisten käsiin. Jos Nuland ja hallitus ovat huolissaan, eikö se kerro, että Venäjälläkin oli aihetta huoleen biolaboratorioiden sisällöstä?

Kenties Yhdysvaltain hallituksella on huoli siitäkin, millaisia erilaisia asiakirjoja biolaboratorioista löytyisi? Fox Newsin Tucker Carlson käsittelee Nulandin vastauksia, näistä löytyy Rapsodia-yhteisön suomentama klippi.

Useimmat maailman maista, mukaan lukien Yhdysvallat, Ukraina ja Venäjä ovat allekirjoittaneet biologiset ja kemialliset aseet kieltävän YK-sopimuksen ”Convention on the Prohibition of the Development, Production, Stockpiling and Use of Chemical Weapons and on their Destruction,” joka kieltää em. aseiden kehittämisen, varastoinnin ja levittämisen.

Kieltoa ”noudatetaan” vaihtamalla otsikko. Bioturvallisuuslaboratoriot tutkivat bioaseita vastaan puolustautumista tutkimalla ja muokkaamalla kuolettavia patogeeneja ja myrkkyjä. Bioaselaboratoriot luovat bioaseita rakentamalla kuolettavia patogeeneja ja myrkkyjä, mutta ne tutkivat myös niiltä suojautumista. Ero on veteen piirretty viiva, semanttista vääntelyä. Molemmissa käsitellään tappavaa tavaraa, molemmissa voi tapahtua vuoto. Vahingossa tai tahallaan.

Poliittiset päättäjät saavat vaalikampanjarahoitusta yrityksiltä, jotka ovat mukana toiminnassa. Poliittiset päättäjät sijoittavat henkilökohtaisia varojaan näiden yritysten osakkeisiin. Poliittiset päättäjät luvallistavat näiden yritysten toiminnan. Uudelleenvalintaan vaikuttaa imago; se, millaiseksi poliitikoksi äänestäjät mieltävät ehdokasmarkkinoilla olevan tarjoustuotteen.

Bidenien tapauksessa poika sijoittaa yrityksiin, jotka saavat valtion alihankinta-urakoita, joista isä on päättämässä. Eturistiriidan pitäisi iskeä sokeaakin silmille.

Yllä kerrotun perusteella: löytyykö motiivia salata mahdollinen virusvuoto?

*) AvoinMediassa aiheesta

#Obamagate (22.5.2020)

Korruptiosta uutisointi johti poliittiseen sensuuriin (15.10.2020)

Bidengate: Politiikan harmaa talous (24.10.2020)

Bidengate: vakoilua, varjohallituksia ja kommunisteja (28.10.2020)

Artikkelikuva: taustalla Venäjän puolustusministeriön esitys Yhdysvaltain Ukrainassa sijaitsevista bioaselaboratorioista. Sarvikuonot via Piqsels + Pixnio + Wikimedia. Kuvan ”Sarvikuonot bioaselaboratoriossa” rakentelu RS.

**) LISÄTTY 27.3.2022 klo 20:34

61 comments

 1. Bidenin sädekehä alkaa murentumaan.
  USA:ssa esimerkiksi varmaan jokainen jo tietää ettei tuo mafioso oikeasti mitään vaaleja voittanut, vaikka media koittaa edelleen kulissia ylläpitää.

  Tykkää

 2. Vai eu ei muka tiedä mitään noista labroista? Toimittaja Gaytandzhieva hiillosti eu parlamenttia jo vuonna 2018 noista us labroista Ukrainassa ja Georgiassa ja muualla. Siitä hiillostuksesta löytyy myös video hänen nettisivuiltaan: https://dilyana.bg/bulgarian-journalist-confronts-robert-kadlec-over-the-us-secret-bio-weapons/. Löytyy toisaalta myös video kuinka turvamiehet häätävät hänet pois eikä häntä päästetä kyselemään asioista asianosaisilta samassa kokouksessa..

  Omakohtaisesti juuri koronan selättäneenä voin sanoa etten usko luonnon sellaista tautia kehittäneen. Mitä erikoisimpia jälkioireita jatkunut jo reilu pariviikkoa, vaikka itse tauti olikin kuumeineen ohi vajaassa viikossa. Samoja outoja oireita ollut myös muissakin perheenjäsenissä. Oliko viruksen irtipääsy sitten tahallinen vai huolimattomuutta, itse uskon sen olleen tahallista.

  Liked by 2 people

  • Toivottavasti vointisi kääntyy parempaan, ja perheen myös. Olen kuullut, että N-asetyylikysteiini (NAC) on joillain auttanut jälkioireisiin.

   ——-

   Milloin EU olisi tiennyt jotain jos epämiellyttävä on omia tekosia?

   Tykkää

   • Nacci on hyvä lääke covidiin. Voi aiheuttaa rintakouristuksia, mutta niistä ei kannata välittää. Muistuttavat kyllä hämäävästi sydän oireilua.
    Paras lääke omalla kohdallani noihin rintakouristuksiin oli kaupasta saatava raakalakritsijauhe. Ei kannata ottaa liikaa aiheuttaa verenpaineen nousua. Ahneena otin ”hieman” liikaa ja vietin kaamean yön. Hieman veitsen kärjelle, se yleensä riittää.
    Nacci puhdistaa maksaa ja suojaa muitakin sisäelimiä. Nacci taitaa olla ainoa toimiva krapulalääke.

    Tykkää

  • jossain luin,että myös obama olisi puhunut jotain niistä labroista joskus,ja esiin tuli pernaruttokin,ennyt musta mistä luin,etten voi linkkiä laittaa,mutta oli kaiketi nähtävissä tuubissa.

   ja irti ”pääsy” varmaan tahallinen,koska ihan kun miettii mitä kaikkea tehtiin,ja suunniteltiin jo ennen ”pandemiaa”,ja mitä kaikkee sen varjolla lähes globaalisti saatu ajettua,että ”hiukan” liian valmiina ollut toimet…joilla ei taudin estämiseksi edes vaikutusta,ihan muut asiat on niissä tarkoituksena

   Tykkää

 3. Ja kaiken tuon jälkeen Biden seniorille syötetään julkisesti laatikopitzzaa Puolassa.

  Jos Yhdysvaltojen sotilaallista voimaa haluaa määräillä ulkopuolelta, pitää rakentaa laaja kiristysverkko jokaisen presidentin ylle. Bush jr kohtasi 9/11 terrori-iskun, mutta isku sinänsä oli vain murto-osa kuviota. Iskun tekijöiksi oli lavastettu monikerroksinen syntipukkien kilpi alkaen mattopuukoista jatkuen bin Ladeniin, Pakistaniin ja Saudeihin ja edelleen Israeliin. Sitten julkaisiin Loose Change ”dokumentti” netissä, joka maalasi kuvan, että iskun oli suunnitellut Bushin oma hallinto. Pian dokumentistä julkaistiin uusi ja kattavampi 2nd edition -versio, joka muistaakseni esitettiin jopa Suomen television JIM-kanavalla. Sitten ruvettiin lupaamaan vielä paljastavampaa 3rd editionia, mutta aikaa kului ja kului. Lopulta Loose Change 3rd edition julkaisiin, mutta lisäpaljastukset jäivät tulematta ja koko pätkä oli täynnä uuden google earth palvelun zoomaustrikkejä. Veikkaan, että Bush taipui kiristykseen.

  Obama kutsui virkakautensa aluksi 9/11 ja Guantanamo Bay -aktivisti Beverly Eckertin valkoiseen taloon. Ja miten sattuikin, että Eckertin käyttämä matkustajalentokone syöksyi maahan kotimatkalla. Tuon jälkeen Obama keskittyi lähinnä golffin pelaamiseen.

  Trumpin kausi oli kuin norsu ja hyeenat Epsteinin porsliinikaupassa. Trump käytti pommeja hyvin agressiivisesti vaikka puhui joukkojen vetämisestä pois taisteluisa. Trumpin koronatoimet näyttivät valmistautumiselta ydinsotaan jättimäisine kenttäsairaaloineen, joita ei lopulta tarvittu mihinkään. Ehkä joku uskoi, että dollarihegemonian voisi palauttaa pommittamalla nousevat maailman taloudet takaisin kivikaudelle tai ainakin kiristää luomalla todelliselta näyttävän hyökkäysuhan. Tämä selittäisi myös miksi hyvin agressiivinen ydinpommeilla uhkaaminen on nyt pulpahtanut julkiseksi.

  Bidenin vaatimukset Putinin hallinon vaihtamiseksi pitzzan syöttämisen jälkeen näyttää aika puhtaalta kiristykseltä. Ja tuossa yllä Riikan kirjoituksessa on riittävästi hämähäkinseittiä Bidenien lankojen vetelyyn. Toki paljon noista tiedoista on jo ollut esillä muissa yhteyksissä, mutta nyt kaikki tekijät tulee yhteen nippuun turhan kätevästi sotilaallisen selkkauksen käännepisteessä. Venäjä vie mafialta pesän ellei Yhdysvallat hyökkää Venäjälle.

  Tykkää

  • Jätin osan poiskin, ettei tule liian pitkä juttu. Osa oli sellaisia pilkkutietoja kuin että tuo Nathan Wolfe esimerkiksi näyttää viihtyneen Jeffrey Epsteinin ja Ghislaine Maxwellin porukoissa. Osa sitten tätä pyöröovikuviota. Kun selaisin läpi noiden projektien rahoittajia ja johtokuntia, niin vastaan tuli the usual suspects -osastoa Salesforcen Benioffista GoldmanSachsiin jne. Ja osa tällaista demokraattipuolueen rahaliikennettä.
   Niistä tulisi kirjan verran kytköskaavioita.

   Liked by 1 henkilö

 4. Consortium News siteeraa Newsweekia:

  “As of the past weekend, in 24 days of conflict, Russia has flown some 1,400 strike sorties and delivered almost 1,000 missiles (by contrast, the United States flew more sorties and delivered more weapons in the first day of the 2003 Iraq war). …

  A proportion of those strikes have damaged and destroyed civilian structures and killed and injured innocent civilians, but the level of death and destruction is low compared to Russia’s capacity.

  ‘I know it’s hard … to swallow that the carnage and destruction could be much worse than it is,’ says the DIA analyst. ‘But that’s what the facts show. This suggests to me, at least, that Putin is not intentionally attacking civilians, that perhaps he is mindful that he needs to limit damage in order to leave an out for negotiations.’”

  https://consortiumnews.com/2022/03/23/pentagon-drops-truth-bombs-to-stave-off-war-with-russia/

  Samassa jutussa mainitaan Reutersin juttu, jossa sanotaan ettei USA-tiedustelulla ole mitään viitteitä siitä että Venäjä suunnittelisi kemiallisten aseiden käyttöä.

  Kiinnostavin on huomio: New York Times eikä Washington Post julkaisseet tätä Reutersin artikkelia.

  Liked by 1 henkilö

 5. Ei nyt liity juttuun, mutta eilen noin ysin aikoihin illalla, koitin päästä kodin jokaiselle aparaatilla murkut sivustolle, ruutu meni valkoiseksi ja lihavalla fontilla luki: pääsy sivustolle on estetty, siis ei mitään muuta, ei edes osoiteriviä ylhäällä. En ole ennen törmännyt moiseen, Elisan ja dna:n liittymillä kokeilin.

  Tykkää

  • Tänään ainakin murkut.org näkyy. Siellä oli tämä AvoinMedian biolabra.juttukin, kaikista muista poiketen harmaalla kun muut otsikot olivat mustalla.

   Tykkää

   • ensimmäistä kertaa kävin tossa murkut sivulla,ja luulen,että se harmaus johtuu siitä,että olet jo lukenut kyseiset jutut….ja vahvistukseksi epäilyksestäni,kävin toisella selaimella myös,jolloin oli vain mustaa otsikkoa…

    Tykkää

   • Jep, nyt aukeaa aivan normaalisti, häiriö oli lauantaina noin 2 tuntia, työkaverilla sama juttu sunnuntaina. Ei vaan ole tullut ennen vastaan vastaavaa, valkoisella pohjalla teksti: sivustolle pääsy estetty, ei mitään muuta, ei osoiteriviä ylhäällä, ainoa mahdollisuus palata askel taakse.

    Tykkää

 6. Neuvostoliiton kokeneen ajatuksia ruokahuollosta sodan keskellä:
  ”Emme ole Geyropa tai Nigermerica!
  Kävimme kaikki yhdessä läpi niin paskan, jota kukaan heistä ei ollut koskaan nähnyt painajaisessa. Ja olemme koulutettuja.
  Siellä missä eurooppalainen kuolee, slaavi nauraa. ”

  Tykkää

  • ”Siellä missä eurooppalainen kuolee, slaavi nauraa”.

   Raakaöljyn hinta on jopa laskenut ja joku vaan kiskoo polttoaineiden hintoja ylös. Samoin pelotellaan ja nostetaan ruoan hintoja. Vehnää ei muka olisi saatavilla . Kumma vain kun vehnät( Venäjä, Ukraina)on jo kylvetty syksyllä, vaikka tavis Suomessakin ajattelee että kylvöt olisivat vielä edessä.

   Poliitikot päättävät niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, näetkö nälkää vai et. Pitäisikö ajatella uusiksi, millainen ” poliittisen järjestelmän” pitäisi kansalaisten kannalta olla?- Ei ainakaan poliittisten puolueiden järjestelmä.

   Liked by 1 henkilö

 7. https://stevekirsch.substack.com/p/a-proper-informed-consent-leads-to?s=r

  Linkissä Steve Kirsch ja haastateltava lääkäri/everstiluutnantti kertovat kuinka 3000 sotilaasta kuusi halusi rokotteen saatuaan asianmukaisen selostuksen aiheesta ennen piikitystä. ”Informed consent” eli tiedostettu suostumus olisi itse asiassa pakollinen kaikessa rokottamisessa ja siitä on erikseen säädetty sotilashenkilöstön osalta. Kyseinen lääkäri siis informoi sotilaita parhaan tietämyksensä mukaisesti, ei 3000 kerralla vaan ryhmissä, ja tämän jälkeen kuusi suostui vapaaehtoisesti. Lääkärille seuraamus oli ”tietysti” potkut tai syrjäyttäminen, ei siksi, että hän olisi jakanut virheellistä tietoa vaan siksi, ettei hän saavuttanut asetettua tavoitetta mahdollisimman suuresta rokotuskattavuudesta. Lääkäri oli myös itse ottanut rokotteen ja saanut siitä vamman joka oli akuutti mutta hoidettavissa. Lääkäri ei nauhoittanut infoaan kuvatallenteelle mutta lupasi Kirschelle, että hän tekee siitä toisinnon jonka lähettää.

  Gonzalo Liran uusinta pidetään hänen parhaanaan, mutta se on katsomatta. ”Victoria Nuland: Vihaan Venäjää, ja niin pitää sinunkin, vai oletko petturi” on aiheena. Ainakin Suomen poliittinen johto seisoo tai pikemminkin matelee järkähtämättä fuck the EU-Nulandin takana. Vallankaappaukset ovat muuttuneet aina vain kalliimmiksi. Nulandin poppoo joutui sijoittamaan viisi miljardia kun vuoden 1953 kaappaus Iranissa tehtiin taskurahoilla.

  Mitä artikkelin aiheeseen tulee, niin Thomas Röper, anti-spiegel.ru lähettää terveisiä, että hän on samoilla linjoilla, ja on luvannut julkaista asiasta enemmän kunhan ehtii. Röper on välillä alkanut sotakirjeenvaihtajaksi, mutta sanoo, että verkostoja tutkiva hra X, jonka kanssa hän jo kirjoitti ensimmäisen korona-aiheisen kirjan on tehnyt vastaavia havantoja samojen verkostojen toiminnasta Ukrainassa.

  Tykkää

 8. Erinomaista tietoa jälleen, valitettavaa on ainoastaan kansalaisten suunnaton usko ja luottamus ns ”laatumediaan”! Joe Biden on rämpinyt suossa jo vuosikymmeniä ja edustaa todellla korruptoitunutta USA:n poliittista elittiä. Hunter Bidenin tietokoneiden kovalevyt olivat myös oikeusministeriön tiedossa Trumpin ollessa presidentti, mutta Trumpista oli päästävä eroon joten tiedot salattiin ja väitettiin olevan ainoastaan venäläisten juonittelua! Tulee kestämään vielä kuukausia kunnes Hesarissa joku kiertoilmaisuin ilmoittaa jotain Bidenin suvun Ukrainan business-suhteista!

  Elämme mielenkiintoisia aikoja, valhe voittaa aina totuuden kunnes ”päitä putoilee” eli Venäjällä oli jo yksinomaan Bioaselaboratorioiden johdosta oikeus suorittaa hallittu operaatio Ukrainaan, maahan minkä rajoja ei edes YK ole pystynyt vahvistamaan.

  Runo K. Kurko

  Tykkää

   • Ukrainalainen mielipide on, että venäläiset ovat suomensukuisia ugreja, siis Untermenschen, ali-ihmisiä. Eli veljeskansahan se siellä, itärajan takana. Kauhistuttava ajatus Suomen herrasväelle.

    Tykkää

   • Eikös kiivaimmat taistelut ole eniten Venäjänmielisessä osassa Ukrainaa? Voisi olettaa, että myös pääosa pakolaisista on venäjän kielisiä. Ja poliitikot näyttivät olevan sitä mieltä, että kaikki halukkaat saa tulla Suomeen ja kotoutetaan työelämään. Meille tulee siis hetkessä 100 000 henkilön pysyvä venäläismielinen vähemmistö. Vähänkö tässä on ristiriitaa kun samaan aikaan Venäjää yritetään saartaa joka tavalla.

    Tykkää

   • Venäjänkielisestä Itä-Ukrainasta paetaan Venäjälle ja Krimille. Länsi-Ukrainasta Puolaan ja Puolasta muualle Eurooppaan.

    Tykkää

   • Idiotismi senkus lisääntyy. Migri huutaa paikalle ukrainan kielen tulkkeja, kun ukrainalaispakolaiset puhuvat heille venäjää. Migriläinen ei voi hyväksyä sitä tosiasiaa, että Ukrainasta tullut pakolainen puhuu venäjää, migriläisen logiikan mukaan Ukrainasta tullut puhuu ilman muuta ukrainaa.
    Nyt migriläisten on palkattava Halla-aho tulkiksi, hänhän osaa ukrainaa ainakin auttavasti venäjän lisäksi. En tiedä alkaako Halla-aho tulkin hommiin, tuskin ainakaan tulkin palkalla.

    Tykkää

   • Ongelma taitaa olla poliittinen enemmän kuin varsinainen kieliongelma. Vääränlaiset pakolaiset ilmestyivät. Tulikin Länsi-Ukrainan aggressioita pakenevia itäaukrainalaisia.

    Tykkää

   • Poliittinen oglema siksi, että venäjää puhuvat, Länsi-Ukrainaa pakenevat itäukrainalaiset alleviivaavat Suomen (ja lännen) olevan väärin perustein väärällä puolella sotaa.

    Tykkää

 9. Jotenkin hyppää tämä teksti silmille VR:n junatoiminnan lopettamisesta venäjälle:

  ”– Kyse on brittiläisestä pakotteesta, jotka VR on sitoutunut pankki- ja rahoitussopimuksissaan noudattamaan. Ne ovat tulleet voimaan perjantaina ja kaksi pankkiamme otti heti yhteyttä, että olemmeko huomanneet asian, Koskinen sanoo.”

  Britit ja niiden pankkikartelliko pitää Suomea vasallivaltiona.

  On kyllä niin lapselista paskaa.

  https://yle.fi/uutiset/3-12379021

  Tykkää

   • Niin. muuttolinnut levittävät tauteja. Lintuinfluenssako H7N9 seuraava plandemia. Shanghaissa tarttunut ihmisestä toiseen.. olisko se todellisena syynä lockdowniin

    Tykkää

 10. Britit johtavat lännen sotatoimia, USA on heidän vasallinsa.

  Thomas Röper teki Pietarista käsin toimittajien kimppareissun Krimille ja sieltä venäläisten aluevaltaukselle eteläisellä maaseudulla. Eipä siinä ollut mitään erikoista. Patrick Lancaster sen sijaan tekee ihan vaarallista infotyötä rintamalinjoilla.

  Röper, jos kuka, on tutkinut näitä Biden-sotkuja Ukrainassa.

  Suomessa on Nato -Tiltuna hybridikeskus, kaikki uutisointi suodatetaan isäntämaasopimuksen hengessä ja kattavasti. Sensuroijia on varmaaan palkattu lisää.

  Tykkää

 11. Suomessa tehdään..Niitten Bioaselaboratorioden………..Kenttäkokeet…

  Kohteena mm. Aivokuolleitten Vanhempien…Lapset

  Mengelenä…Mikä Rämet

  Myrkkyliuoskeittäjänä…Huora Nohynek

  Tykkää

 12. Yrittänyt tässä 15 minuuttia saada tänne tuore uutinen MV lehdestä..

  Huonolla tuloksella…Joten koitetaan tällä tavalla..

  Avainsanat:Kanada + Rokotteet

  Tykkää

 13. Sivuaa asiaa, Ukrainan tilanteen myötä tullut julkisuuteen…. presidentti pörssissä noteerattu Aaltola Mika…(IS uutinen, joka löytynyt Yleltä). Että silleen….

  Tykkää

 14. Laitan tämän tänne. Ehkä joku saa apua siitä. Tohtori Joel Fuhrman on erikoistunut hoitamaan potilaitaan ruokavaliolla, lisäravinteilla ja luonnollisilla keinoilla. Hän on usein vieraana eri televisio-ohjelmissa (kuten Dr. Oz Show, Good Morning America ja Today). Verratkaapa sananvapautta Yhdysvalloissa ja Suomessa. Voisitteko kuvitella, että Suomessa joku lääkäri saisi vapaasti puhua televisiossa ruokavalioista ja luonnollisista hoidoista? Tohtori Joel Fuhrman tunnetaan Eat To Live-kirjan kirjoittajana ja hän on lanseerannut G-BOMBS-käsitteen. G-BOMBS tarkoittaa kuutta ruokaa, jotka tohtori Fuhrmanin mukaan ovat kaikkein terveellisimpiä ruoka-aineita ja näitä tulisi syödä säännöllisesti.
  G = Greens eli lehtivihreät kasvit
  B = Beans eli pavut
  O = Onions eli sipulit
  M = Mushrooms eli sienet
  B = Berries eli marjat
  S = Seeds eli siemenet (ja pähkinät)

  Joel Fuhrman on myös entinen luistelija. Vuonna 1973 hän sijoittui taitoluistelussa toiseksi Yhdysvaltain mestaruuskisoissa ja vuonna 1976 pariluistelun maailmanmestaruuskilpailuissa kolmanneksi. Hänellä alkaa 29.03.2022 9-osainen Eat To Live Masterclass, jossa hän kertoo mm. viimeisimmistä ravitsemustutkimuksista, miten laihtua, parantaa diabetes ja miten ehkäistä syöpää tai jopa parantua siitä. Tässä ilmaisessa masterclassissa hän kokoaa yhteen sen, minkä hän on oppinut 34-vuotisen uransa aikana. Jos teillä on terveysongelmia, tähän kannattaa tutustua avoimin mielin. Rerkisteröityä voi tuolla:
  https://eattolivemasterclass.com/

  ”Julkinen salaisuus” on se, että Joel Fuhrman on yksi niistä lääkäreistä, joiden puoleen julkkikset ja ökyrikkaat kääntyvät, kun heillä on terveysongelmia.

  Liked by 1 henkilö

 15. Ukrainassa myös Saksalla on sotilaallisbiologinen tutkimus käynnissä. Rahoittajana ovat Saksan ””Aussenwärtiges Amt ja Bundeswehr”.

  https://www.russland.jetzt/2022/03/deutsches-militarisch-biologisches.html

  Olaf Scholzin hieman yllättävä valinta Saksan kansleriksi vakavista korruptiosyytteistä huolimatta selittynee myös Scholzin sukutaustalla, hän on Warburgin sukua.

  Ukrainan biolaboratoriot ovat myös suuri uhka Kiinalle ( ja Iranille).

  https://www.rusfunker.com/2020/03/der-krieg-hat-begonnen.html

  Amerikkalaisten käymän biologisen kolmannen maailmansodan tavoitteena ovat:

  1. Päästä eroon kaikista niin ulkoisista kuin sisäisistä ”velvollisuuksista” kasvattamalla lännen talouksien kriisiä ja antamalla finanssialan kuplan puhjeta.

  2.Vastustajien taloudellinen ja poliittinen kuristaminen.Ennen kaikkea Kiina ja Iran, jonka jälkeen Venäjä ja
  EU, sen jälkeen neokoloniaalisen dollarijärjestelmän palauttaminen.

  3.Vasta-ainemyrkkyä kädessä heiluttamalla kiristää maailmaa ja tehdä se jälleen yksinapaiseksi.

  Toisesta biologisesta maailmansodasta ( Ukrainassa) Venäjän nähdään selviytyneen hyvin.

  Venäjän televisiossa on varoiteltu uusien uhkien olemassaolosta. Samalla katsojille on kerrottu pariteetista
  (vastaavuus). Niinkuin ydinaseissakin Idälläkin on biologiset aseet.

  -Kiina ja Venäjä yhdessä saavat ehkä amerikkalaiset miettimään.

  Näissä kuvioissa Suomen Natojäsenyyskin kuulostaa aika naivilta.

  Tykkää

  • ”Ukrainassa myös Saksalla on sotilaallisbiologinen tutkimus käynnissä. Rahoittajana ovat Saksan ””Aussenwärtiges Amt ja Bundeswehr”.

   Kas kun en ole yhtään yllättynyt.

   Tykkää

 16. Löytyi Gateway Punditin sivuilta….
  Bill Gates (wsj.com:ssa) on vaatinut uuden pandemia ryhmän perustamista, nimeltä GERM.
  Moderna hakee hätäkäyttö lupaa alle 6-vuotiaiden lasten Covid rokotteelle.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s