Iso-Britannia: lähes 2/3 Delta-kuolleista ”täysin suojattuja”

Ison-Britannian terveysviraston PHE:n (Public Health England) 6.8. 2021 ilmestynyt raportti ”SARS-CoV-2 variants of concern and variants under investigation in England, Technical briefing 20” antaa uutta tietoa käytössä olevien koronapiikkien tehokkuudesta ja turvallisuudesta sekä varianteista.

Uusia, huolta aiheuttavia variantteja (VOC) kuten ei tutkimuksen alla olevia varianttejakaan (VUI) ole ilmaantunut sitten edellisen raportin, ja tapausmäärät ovat vähentyneet. Viruskuormat (tartuttavuusmahdollisuus) ovat samanlaiset koronapiikin ottaneilla, ja niillä jotka siitä ovat kieltäytyneet (s. 3, 35).

VOC = Variant of Concern, VUI = Variant under investigation

Taulukko 6 (s. 18-19) antaa lisää tietoja. Isossa-Britanniassa on tilastoitu 6.8. 2021 mennessä Delta-tapauksia 300 010, joista ”täysin suojattuja” (2 annosta) 47 008 ja koronapiikistä kieltäytyneitä 198 062 henkilöä.

Sekä koronapiikitetyt että piikittämättömät ovat tarvinneet ensiapua, yli 50-vuotiaat useammin.

Kaikkiaan Deltaan on kuollut 1. helmikuuta – 6. elokuuta 2021 välisenä aikana 742 henkilöä, joista 670 yli 50-vuotiaita ja 71 alle 50-vuotiaita.

Deltaan kuolleiden osalta taulukko kertoo, että 742:sta kuolleesta 402 henkilöä oli ”täysin suojattuja” ja 253 koronapiikin väliin jättäneitä.

”Täysin suojatut” (2 annosta) sairastuivat harvemmin (47 008 tapausta verrattuna piikittämättömien 151 054 tapaukseen), mutta molemmat ryhmät tarvitsivat ensiapua ja joissain tapauksissa sairaalahoitoa.

Toisaalta ”täysin suojattuja” kuoli Deltaan enemmän kuin suojaamattomia: 402 piikitettyä vainajaa verrattuna 253:n piikittämättömään.

Jos koronapiikkien suojateho muita variantteja vastaan on samaa tasoa kuin kohtuullisen vaarattoman Deltan — vain 742 kuollutta puolessa vuodessa yhteensä 198 082:sta tapauksesta — kohdalla, jokasyksyinen flunssakausi saattaa iskeä ”täysin suojattuihin” teräväksi hiotulla viikatteella.

Yhteenveto:

 • Koronapiikit eivät suojaa yhteisöä, koronapiikitetty voi edelleen tartuttaa muita. THL:n slogan muiden suojaamisesta ei siten ole tosiasiain mukainen.
 • Koronapiikki ei suojaa ottajaansa, piikitetty voi yhä saada tartunnan. THL:n väittämä riskiryhmien turvaamisesta ja epidemian taltuttamisesta koronapiikeillä ei siten pidä yhtä tosiasioiden kanssa.
 • Koronapiikeistä tehtyjen haittavaikutusilmoitusten määrä on valtava pelkästään Euroopassa ja Isossa-Britanniassa. Haitat ovat vakavuudeltaan sitä luokkaa, että niiden hoitamiseen ei länsimaiden sairaanhoitokapasiteetti tule riittämään.

Johtopäätös: Koronastrategiat perustuvat johonkin muuhun kuin dataan.

Prof. Tapio Puolimatka kommentoi Twitterissä Tampereen Rokotetutkimuskeskuksen johtajan, Mika Rämetin omituista lausuntoa. Rämetin mukaan koronapiikeistä ei ole noussut esiin haittasignaalia, vaikka pelkästään Suomessa pn jo käsitelty yli 3000 haittavaikutusilmoitusta, ja noin 10 200 ilmoitusta odottaa edelleen Fimean käsittelyä. Yhdessä ilmoituksessa on Fimean mukaan noin viisi haittaa lueteltuna.
Rämet johtaa Pfizerin rahoittamaa koronapiikkitutkimusta lapsilla ja nuorilla.

Kommentti:

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC — jonka rahoituksesta iso osa tulee sen valvottavilta, lääkeyhtiöiltä — on sekin julkaissut raportin nimeltään ”SARS-CoV-2 Infections and Hospitalizations Among Persons Aged ≥16 Years, by Vaccination Status — Los Angeles County, California, May 1–July 25, 2021”.

Raportissa käydään läpi SARS-Cov-2 -infektioiden määriä ja sairaalapäiviä yli 16-vuotiaiden keskuudessa Los Angelesin alueella Kaliforniassa.

En nyt tässä selosta koko raportin sisältöä, tyydyn takertumaan yksityiskohtaan sivulla 3 (kuva alla).

Raportti laskee rokottamattomiksi henkilöt, jotka saavat koronainfektion 14 vrk ensimmäisen koronapiikkiannoksen ottamisesta (1. annos kahden annoksen sarjasta), 14 vrk yhden annoksen koronapiikin jälkeen tai jos piikitystietoja ei ole saatavilla. Rokotetut siis lasketaan rokottamattomiksi, jos he sairastuvat Covidiin 14 vrk kuluessa piikityksestä.

Tieteenteko ei ole entisellään. En uskalla ajatellakaan, millaista sotkua tällaiset luovat laskentatavat tekevät epidemiologisesta datasta, koronapiikkien tehokkuuden arvioimisesta puhumattakaan!

Aiheeseen liittyy:

”Rokotteilla luotiin riskiryhmä” — Ranskan rokoteohjelmaa johtanut Christian Perronne

Artikkelikuva: Tuntematon some-taiteilija

32 comments

 1. hämmästyttää kummastuttaa…kun ylessä katsotaan nyt tarpeeliseksi uutisoida,kuinka ”potilasvahinkoilmoitusten määrä on pysynyt tavanomaista alhaisempana”,,,,että miten siellä voidaan onnistua välttään kertomasta noista piikitysten haittailmoitusten määristä???kaikkee turhaa ne tuntuu kaivavan ”esiin” vimmalla,ja johonkin siirtolapuutarhan puutarhatonttujen sielunelämää lähetetään varmaan koko joukkue ”tutkiin”,monen kuvaajan ja ”toimittajan” voimin,ja huolella tehdään tutkimus ja taustatyöt.
  tosin sen potilasvahinkoilmoitus jutun loppua en ihan ymmärrä,kun siinä kerrotaan,että ”vuonna 2020 ilmoituksia hoitoon liittyvistä vahongoista tehtiin 13% vähemmän,kuin ennen koronaa”….hiukan omituisesti kerrottua,jutun alku ja sitten loppu,että yritetäänkö nyt tämän vuoden piikkihaittoja piilottaa juttuun,kertomatta kuitenkaan sitä

  Tykkää

 2. Kun Maan PasskaMedia on nyt täällä….Vuosi toisensa jälkeen…Kysynyt Eri henkilöiden Ruplasalkkujen perään…

  Niin Eiköhän olis nyt jo aika…Tasapuolisuuden takia.. Alkaa kysellä Näitten Lastenlahtaaja Rämeen…Ja Aid$Huora Nohynekin…..Dollarivastaavien perään..

  Tykkää

 3. Tietoa on riittävästi tästä kansanmurha-pikityksestä, joka on miltein kaikkien nähtävissä (ymmärrettävästi vaan se kansanryhmä jolla ei ole mahdollisesti nettiä on piikitetty tietämättöminä, elikkä ne jotka ovat jo kuolemanporteilla), sikksi viellä kummeksun / halveksun niitä ”piikittäjiä” ja päällepäsmäreitä jotka kykenevät toteuttamaan tätä rahan vastikkeekksi vaadittavaa PYÖVELINTYÖTÄÄN!

  Tykkää

 4. Tekeillä on MAAILMANHALLITUS ja uusi RAHAJÄRJESTELMÄ. Kaiken taustalla on BLACKROCK-yhtiö jota hallitsee VANGUARD. Yhdessä ne omistavat BIG PHARMAN ja MEDIAN. BlackRock on myös WEF:n partneri. Trilateraalinen komissio, CFR ja Bilderberg ovat DAVOSIN foorumin takana. Koronarokotteissa on GRAFEENIOKSIDIA. Se liittyy ALUSTAAN jolla ihminen yhdistetään INTERNETIIN ja TEKOÄLYYN. HYDROGEELI. Johtuuko ”pandemia” NANOHIUKKASISTA? POSITIIVISEN varauksen saaneena GRAFEENI joka muutenkin on haitallinen muuttuu TUHOAVAKSI. Rokote vie ihmisiltä IMMUNITEETIN. Ensi talvena tulee mukamas VAARALLINEN KAUSI-INFLUENSSA jolla selitetään ROKOTETTUJEN ongelmat.

  Tykkää

 5. Todellisuudessa siis lähes kaikki sairastuneista ovat rokotettuja, koska moni saa oireet alle 14 vrk:ssa rokotuksesta, osa jopa kuolee rokotteeseen tuossa ajassa. Tilastointikikalla yritetään vain vähentää rokotettujen todellista osuutta.

  Rokottamattomat sairastuneet varmasti sairastuvat rokotettujen lähellä olemisesta, ne joilla on heikentynyt immuniteetti, esim. vauvat ja vanhukset, sairastuvat herkemmin näiden piikkiproteiinia varistavien lähellä olosta. Kuten Kalevi Korento kertoi, jopa 4-vuotias lapsenlapsi meni kahteen kertaa tajuttomaksi kun piikitetyt isovanhemmat tulivat vierailulle. Lapsi joutui siis sairaalaan kahteen eri kertaan, kunnes Korennon neuvosta tajuttiin antaa porttikielto vanhemmille.

  Tykkää

 6. Tänään tuli Israelista uusi tutkimus: Tutkimalla 32000 tapausta (terveys?)viranomaisjärjestelmistä saatiin selville: Luontaiseen immuniteettiin nähden rokotetuilla on 13 kertaa todennäköisempää saada CoVid, 27 kertaa todennäköisempää saada oireita ja 8 kertaa todennäköisempää joutua sairaalahoitoon. Eli nyt on hätätila ja lapset pitää viedä piikille kiireesti…

  Tykkää

   • Mainitsemasi israelilais-tutkimus osoittaa, että koronapiikitetyt saavat 13 kertaa todennäköisemmin infektion kuin ne, joilla jo on luontainen immuniteetti sairastamisen/tartunnan kautta, ja että koronapiikitetyt saavat 27 kertaa todennäköisemmin oireellisen tartunnan.

    ”the study showed that the vaccinated were ultimately 13x as likely to be infected as those who were infected previously, and 27x more likely to be symptomatic.”

    Nythän tästä seuraa (pitäisi seurata!), että koronapiikkien hätätilahyväksyntäkin (EUA) perutaan, koska Yhdysvalloissa (ja muistaakseni Euroopassakin) tehokkuusvaatimus rokotteilla on 50% — mitä koronapiikeillä ei näytä olevan.

    Israelista on uutisoitu myös, että Pfizerin koronapiikin tehokkuus on laskenut 39 prosenttiin. Tätä on tarjottu perusteluna kolmannen — ja neljännen …kahdeksannen… — koronapiikin tarpeeseen.

    Eli kun se ei toimi, niin lisää sitä samaa: ehkä jo kymmenes tehoste pelittää — jos piikitetty on vielä hengissä immuniteettinsa kadottua.

    Tykkää

   • Tottakai…kun Rokotetun….Elintoiminnot hidastuu….Viruksenkin eteneminen hidastuu…

    Tykkää

   • Koronavirukset ovat(mikäli mikrobiteoriaan uskoo) osa jokavuotista influenssaepidemiakiertoa. 80% ihmisistä omaa luontaisen immuniteetin näitä viruksia kohtaan. Tämän vuoksi kaikki eivät sairasta influenssoja.

    Tykkää

   • Tosi on. Korona on uusi paketti vanhalle taudille.

    Skotlannista oli uutisia, että tuplapiikitetyt kuolevat nyt Covidiin siellä. Meillä Pfizer-rahoitus Rämet hehkuttaa, että kyllä kolmas piikki antaa suojan. Kahdeksas varmaan tekee kuolemattomaksi. (sarkasmivaroitus)

    Tykkää

  • ellei perimmäinen tarkoitus ole passit,saadaan tulevat aikuiset jo hyväksymään ”uuden normaalin”,kun piikitetään lapset,ja tuntevat itsensä ”etuoikeutetuiksi”.tosin kannattaisi pistää pelkkää suolaliuosta,koska nuorille niin pliisu tauti,voidaan silti kertoa,kuinka piikit toimii….samalla logiikalla voisi vaikka maskeista kertoa,että ne estävät joutumasta leijonan hyökkäyksen kohteeksi.
   nythän piikeistä kerrotaan jopa,että vaikka sairastuu covidiin,niin olisi paljon pahempi ilman piikkiä,,,,ihan kuin se muuten olisi enemmistölle AINA vakavana tai pahana sairastettu….”järkevin” puolustus piikeille,jonka kuullut,että kun ”täysin rokotettu” kuoli tautiin,olisi ollut paljon pahempi homma,ellei olisi piikitetty

   Tykkää

   • ” MUISTIO
    SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ
    23.7.2020
    EU/2020/1036

    EUROOPAN KOMISSION EHDOTUS EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEKSI KLIINISTEN TUTKIMUSTEN TEKEMISESTÄ IHMISILLE TARKOITETUILLA LÄÄKKEILLÄ, JOTKA SISÄLTÄVÄT MUUNTOGEENISIÄ ORGANISMEJA TAI KOOSTUVAT NIISTÄ JA JOTKA ON TARKOITETTU KORONAVIRUSTAUDIN HOITOON TAI EHKÄISYYN, JA TÄLLAISTEN LÄÄKKEIDEN TOIMITTAMISESTA

    Vaikka asetuksella poikettaisiin geenitekniikkadirektiivien mukaisista ilmoitus- ja hakemusmenettelyistä sekä ympäristöriskien arvioinnista, asetuksessa velvoitettaisiin kuitenkin jäsenvaltiot mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan asianmukaiset toimenpiteet, joilla minimoidaan tutkimuslääkkeen suunnitellusta tai tahattomasta leviämisestä ympäristöön aiheutuvat ennakoitavissa olevat kielteiset ympäristövaikutukset. […]

    Kyseisillä lausekkeilla annetaan jäsenvaltioille mahdollisuus ihmisille tarkoitettujen lääkkeiden (mukaan lukien lääkkeet, jotka sisältävät GMO:ja tai koostuvat niistä) toimittamiseen ja antamiseen potilaille ilman myyntilupaa, jos on vastattava kiireellisesti potilaan erityistarpeisiin, jos kyse on erityisluvallisesta käytöstä, tai jos on reagoitava haitallisten taudinaiheuttajien, toksiinien, kemiallisten aineiden tai ydinsäteilyn epäiltyyn tai vahvistettuun leviämiseen. […]

    Ehdotetusta asetuksesta ei ole järjestetty julkista kuulemista, eikä komissio ole tehnyt siitä vaikutusarviota. Ehdotus on soveltamisalaltaan kohdennettu, eikä sillä aseteta osapuolille uusia velvoitteita. […]

    Joissakin tapauksissa koehenkilö voi erittää rokotteen tai lääkevalmisteen sisältämää virusta ympäristöönsä, jolloin lähiympäristö voi altistua tahattomasti testausvaiheessa olevalle valmisteelle, jonka mahdollisia haittavaikutuksia ei vielä tunneta. GMO-valmisteiden tapauksessa tarvittavat riskinhallintatoimet, kuten ohjeistus henkilökunnalle ja tutkimuksen osallistujille, käsitellään yleensä lupaprosessiin sisältyvässä tapauskohtaisessa ympäristöriskinarvioinnissa, joka nyt jäisi pois GMO-säädöksiä koskevan poikkeamismenettelyn takia.

    Tällöin ei myöskään arvioitaisi mahdollisuutta, voisiko GMO-rokotteen laajamittainen levittäminen väestöön aiheuttaa riskin, että GMO-rokotteesta siirtyisi rekombinaation kautta uusia haitallisia ominaisuuksia nykyisiin patogeeneihin. Nämä turvallisuusnäkökohdat olisikin otettava huomioon kliinisiä lääketutkimuksia koskevan lupamenettelyn yhteydessä, jos tutkimusvalmiste sisältää lisääntymiskykyisiä ja infektiivisiä GMO:ja ja koehenkilöt voivat niitä erittää. WHO ylläpitää tiedossa olevista rokotekehitysprojekteista listaa, josta voinee heti arvioida, onko joukossa rokoteaihioita, joissa em. riskiä ei ole tai se on minimaalisen pieni. Jos ilmenee, että joukossa on rokoteaihioita, joissa em. riskiä saattaisi olla, mahdollisen riskin kartoittaminen voitaisiin suorittaa yhteistyössä EU-tasolla. […]”

    https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kirjelma/Sivut/U_39+2020.aspx#MuistioOsa

    Pitäähän sitä päästä seuraamaan, minne piikitetyt levittävät? Otetaan bioriski, levitetään muuntogeenistä ainesta väestöön ilman julkista kuulemista, ja syytetään rokottamattomia kaikesta.

    THL:n Nohynek sanoo taudin ja rokotteiden yhteyden kuulostavan enemmän tarulta kuin todelta, vaikka yo. STM:n muistion luulisi olevan hänellekin tuttu. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-n-nohynek-tyrmaa-sosiaalisessa-mediassa-leviavan-vaitteen-koronarokotteiden-ja-taudin-yhteydesta-kuulostaa-enemman-tarulta-kuin-todelta/8219096

    Tykkää

 7. paljonko THL on ostanut flunssarokotteita talvea vasten vai häipyikö flunssa…kun saamme ostaa kalliimpia ”lääkkeitä” ? paljonko on maksettu 2022-23 ns.rokotteista ETUKÄTEEN?

  Tykkää

  • Lääkeyhtiöiden ja valtioiden välisten ostosopimusten perusteella lääkeyhtiö saa päättää yksipuolisesti hinnan korotuksista, ja hinta täytyy maksaa etukäteen.

   Tykkää

 8. Jos rokote ei toimi.. täytyy ottaa kolmas rokote. Samalla logiikalla voidaan korjata kodinkoneita.. jos vasara ei toimi.. otetaan suurempi vasara.

  Tykkää

  • Tutkimus: Luonnollinen koronatartunta tarjoaa paljon suuremman suojan
   deltamuunnosta vastaan kuin Pfizerin rokote – ”Erot ovat valtavia”

   Koronavirustartunnan synnyttämä luonnollinen vastustuskyky tarjoaa
   paljon paremman suojan deltavarianttia vastaan kuin kaksi annosta
   Pfizer-BioNTechin koronarokotetta, ilmenee keskiviikkona julkaistusta
   suuresta israelilaistutkitusta.

   Science-lehden esittelemässä tutkimuksessa kerrotaan, että
   SARS-CoV-2-virusinfektion saaneet saivat jatkotartuntoja, oireita tai
   joutuivat sairaalaan paljon vähemmän kuin ihmiset. jotka olivat saaneet
   molemmat rokotukset.

   Lähde:
   https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-luonnollinen-koronatartunta-tarjoaa-paljon-suuremman-suojan-deltamuunnosta-vastaan-kuin-pfizerin-rokote-erot-ovat-valtavia/

   Tykkää

   • saman tutkimuksen julkaistuaan twitterissä, berensonin twitter tili lopetettiin pysyvästi.
    ja kuinkahan tuohon kauhiaan ”tappajaan” voi saada immuniteetin….medioiden ja poliitikkojen ja muiden vaikuttajien rummuttamien kauhutarinoiden ja pelkopornon perusteella valtaosan pitäis kaiketi menehtyä tautiin…vähintään rampautua.
    onkos muuten missään juttua täällä,tai onko tiedossa,että kuinka paljon keskimäärin on menehtynyt flunssiin vuosittain porukkaa???että onko luvuissa mitään varsinaista eroa nyt ”korona aikana”,aiempaan verrattuna?
    ja pitäen mielessä,että aiemmin ei varmaan ihan helposti listattu flunssaan kuolleeksi,ja nyt todella hepposesti on koronaan menehtyneeksi listattu….ja aiemmin tuskin flunssakauden ulkopuolella kiinnitetty senkään vertaa huomioo mihin vanhukset kuolivat,kuin flunssakaudella

    Tykkää

   • eli ei mitään erikoista luvuissa nyt ”korona aikana”.kun ottaa huomioon vielä kuinka helposti koronaan saa merkittyä menehtyneeksi,niin taitaa olla alle keskiarvion.
    mutta kaikkee kikkailua sitä yritetään,että saadaan lukuja näyttään erilaiselta,mitä on todellisuus,…jos tässä mistään todellisuudesta on ikinä ollut kysekkään,CDC muuttelee testauksia,ja nyt se,että alle 14pv ”rokotuksesta” katsotaan rokottamattomaksi,niin sillähän saadaan sitten myös ”häivytettyä” piikkiin menehtymisiä….ja varmaan toisaalta siirrettyä sinne koronaan menehtyneiksi….ja juurikin sitten ”rokottamattomiin”.
    rämet jo TIESI ylen aamussa kertoa,kun israelin tilannetta sivuuttivat todella lyhyesti,että kolmannella piikillä sitten jo vastaaineet nousee roimasti,mutta ehkä SEKIN muuttuu sitten vielä neljänteen….mutta asiantuntijat on aina oikeassa,ja pitää luottaa,vaikka kuinka olisivat väärässä olleet aiemmin,tai nykyisin,mutta kohta jo onnistuvat oikein arvaamaan,tai ainakin siltä saadaan ehkä näyttään

    Tykkää

   • …ja vielä,että hyvin on huolellisesti ja harkitusti osattu valita tauti tähän ”pandemiaan”,kun tuollainen yleinen flunssa valikoidaan vaaralliseksi,jonkun erikoisemman taudin kanssa olisi jo paljon vaikeampaa pitää yllä valeita…jotka nytkin alkaa jo kasautua,ja kuten aina,valheen ylläpito vaatii vaan lisää valeita,että selittelyksi menee

    Tykkää

 9. Onkin tullut tänään paljon uutisia aiheesta. Tanskan terveysministeri Magnus Heunicke ilmoitti, että kaikki koronaan liittyvät rajoitukset puretaan Tanskassa 10.9. Milloinkahan Suomessa? Kenties jo ensi vuosikymmenellä?

  Tykkää

  • Eivät enää luokittele koronatartuntaa vaaralliseksi tartuntataudiksi. Natsi-Kiuru edelleen hinkuu rokotepasseja.

   Tykkää

 10. Rajoituksia puretaan hetkeksi, sitten taas kiristetään.. leikki ei ole lopussa. Jesuiittojen pirullinen äly ohjaa näytelmää globaalisti. Aikamme inkvisitio ! Ei mitään uutta auringon alla, vaan niin vanhaa perua, että historiankirjat eivät siitä kerro. Miksi Atlantis upposi ?

  Tykkää

 11. ”Rajoituksia puretaan hetkeksi, sitten taas kiristetään.. ”

  Operaatio korona on aivopesua. Menetelmä kehitettiin Amerikassa 1950-luvulla. Meidät on jaettu eristysselleihin (sosiaalinen etäisyys, naamiot, käsidesi, etätyö) ja vallanpitäjät lietsovat luulotautia. Kun rajoituksia puretaan, koemme että sellin valot sytytetään hetkeksi, sitten rajoituksia kiristetään ja taas sellin valot sammuvat. Kiinalainen vesikidutus käyttää samaa tekniikkaa. Propaganda toistelee ohjeita, joita silloin tällöin muutellaan edestakas pelon ja epävarmuuden ilmapiirin ylläpitämiseksi.

  Liked by 1 henkilö

 12. kainuun sanomat kirjoittaa, että kahteen kertaan rokotetut ovat saaneet taudin rokottamattomilta…. koska teksti on evästeiden takana ( kuten kaikki nykyään) en pääse lukemaan miten tuohon on päädytty mutta eikö rokotuksen PITÄISI suojata? todella mielenkiintoista olisi tietää onko tuohon päättelyyn tarvittu lääketieteen apua?

  Tykkää

  • Suomessa kaikki on toisin. Suomessa ”täysin suojatut” saavat tartunnan oireettomilta rokottamattomilta.
   Muualla maailmassa kahteen kertaan piikitetyt tarvitsevat kolmannen piikin ollakseen suojassa rokotettujen levittämiltä tartunnoilta.

   Suuren rokotuskattavuuden Israelissa toivotaan, että kolmas piikki suojaa ”täysin suojattuja” että saadaan epidemia kuriin, ja siksi se kolmas on pakollinen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s