Saksa: Eristyssulut perustuslain vastaisia

Saksassa Thüringenin vapaavaltion Weimarin käräjäoikeus on ilmoittanut ratkaisunaan, että eristyssulku (lockdown), joka määrättiin keväällä, on perustuslain vastainen. Oikeus kuvailee perusteluissa eristyssulkupäätöksen olleen ”katastrofaalisen väärä poliittinen päätös, jolla oli dramaattisia seurauksia alueen ihmisten elämälle.”

Hallituksella ei ollut riittäviä perusteluita määrätä eristyssulkua ja muita rajoituksia, koska epidemiatilannetta, joka olisi ollut kansallisella tasolla merkittävä, ei ollut eikä terveydenhuoltojärjestelmä ollut romahtamassa. Oikeuden päätöksen mukaan aluehallinnon rajoitukset loukkasivat perusoikeuksia.

Lähteet

Mitteldeutscher Rundfunk (20.1.2021): Weimar: Amtsgericht hält Corona-Kontaktverbot für verfassungswidrig. https://www.mdr.de/thueringen/mitte-west-thueringen/weimar/corona-kontaktverbot-verfassungswidrig-amtsgericht-100.html

GreatGameIndia (25.1.2021): German Court Rules That COVID-19 Lockdowns Are Unconstitutional. https://greatgameindia.com/german-court-lockdowns-unconstitutional

3 comments

  1. Oho. Lainoppineitakin kyrsii . Taisivat olla pottu-eikä koukkunokkia. Ovatkohan ymmärtäneet mistä on kysymys? Tämähän on tarkoitus ;https://twitter.com/i/status/1355211013965152256 . Klaus isonenän ( valehtelee kuin Pinokkio) mukaan rokotetutkaan eivät ole turvassa , jos kaikkia ei rokoteta. Miksi siis ottaa edes rokotetta jossa on suuret riskit?

    Tykkää

  2. Hyvä päätös, koska oikeuteen on menossa iuseitakin juttuja, yhdessä haastettuna Saksan hallituksen koronaneuvonamtaja Drosten (PCR-testimies) ja toisessa Saksan hallitus,
    Muilla tuomioistuimilla on nyt ennakkotapaus.

    Eiväthän rokotetut turvassa ole, koska ei tiedetä toimiiko rokote 😀 Tietämättömyys toimivuudesta taas ei ollenkaan viittaa siihen, että rokotetut ovat turvassa tai että rokotetut ovat turvassa kun kaikki on rokotettu.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s