Tutkimus: rokotekattavuus ei korreloi COVID-19-tapausten lukumäärään

PSL-tiedote (18.10.) tarjoaa suomennetun tiedekoosteen.

Pelastetaan Suomen lapset

Rokottamattomia pidetään uhkana yhteiskunnalle ja sairaaloistamme kantautuu hätähuutoja rokottamattomien suuresta sairastavuudesta vakavaan COVID-19-taudinkuvaan.

Toisaalta tiedetään, että rokotetut voivat sairastua ja levittää Delta-varianttia muihin:

Epidemiologinen tutkimus ei rohkaise piikille

Vastikään vertaisarvioidussa tiedelehdessä julkaistut, USA:n 2947 piirikunnasta ja yhteensä 68 eri maasta kerätyt rekisteritiedot viittaavat siihen, että alhainen rokotekattavuus ei liity COVID-19-tapausten korkeaan lukumäärään tai lisääntymiseen eikä päinvastoin.

Menetelmät ja materiaalit

European Journal of Epidemiology -tiedelehdessä on julkaistu tutkimus (katso lähde), jossa on selvitetty täyttä rokotekattavuutta (eli kaksi rokoteannosta saaneiden osuutta) ja COVID-19-tapausten lukumääriä maailman tietopankista 1. ja 3.9.2021 välisenä aikana päivitettyjen ja päivitystä edeltäneiden 7 vuorokauden aikana saatujen tietojen perusteella. Tiedot rokotekattavuudesta ja COVID-19-tapausten lukumääristä oli kerätty yhteensä 68 maasta. Saamistaan aineistoista tutkijat olivat laskeneet kunkin maan COVID-19-tapausten määrän miljoonaa asukasta kohti ja verranneet sitä maan rokotekattavuuteen.

Tutkimuksessa oli analysoitu lisäksi tarkemmin Yhdysvaltain tilannetta. Rokotuskattavuutta ja COVID-19-tapausten lukumäärää kuvaavat tiedot oli kerätty Valkoisen talon COVID-19-tiimin datasta. Tapausten lisääntymistä oli selvitetty vertaamalla yhteensä 2947 piirikunnasta hankittuja tietoja COVID-19-tapauksista, jotka oli ilmoitettu kunkin alueen 100 000 asukasta kohti 2. syyskuuta 2021 edeltäneellä ja sen jälkeisellä viikolla.

Tulokset
 • Rokotekattavuus vs. COVID-19-tapaukset eri maissa

COVID-19-tapauksia oli havaittu korkean rokotekattavuuden maissa olevan enemmän kuin maissa, joissa oli matala rokotekattavuus (ks. artikkelista kopioitu kuva alla). Esimerkiksi Israelissa, jossa yli 60% väestöstä oli saanut kaksi rokoteannosta, oli todettu eniten COVID-19-tapauksia miljoonaa kansalaista kohti.

Samanlaiseen negatiiviseen rokotekattavuuden ja COVID-19-tapausten väliseen assosiaatioon olivat viitanneet myös Islannista ja Portugalista kerätyt tiedot; molemmissa maissa oli ollut korkea rokotekattavuus (>75%), mutta näissä maissa oli havaittu enemmän COVID-19-tapauksia miljoonaa asukasta kohti kuin Vietnamissa ja Etelä-Afrikassa, joissa vain noin 10% väestöstä oli tarkasteluajankohtana saanut molemmat rokoteannokset.

Relationship between cases per 1 million people (last 7 days) and percentage of population fully vaccinated across 68 countries as of September 3, 2021 (See Table S1 for the underlying data).
 • Rokotekattavuus vs. COVID-19-tapaukset USA:n piirikunnissa

Tutkijat ovat selvittäneet vielä erikseen täyden rokotekattavuuden ja tautitapausten määrää 100 000 asukasta kohti Yhdysvaltain 2947 piirikunnassa ja todenneet COVID-19-tapausten lukumäärän olevan hyvin samanlainen rokotekattavuudesta riippumatta (ks. artikkelista kopioitu kuva alla).

Median, interquartile range and variation in cases per 100,000 people in the last 7 days across percentage of population fully vaccinated as of September 2, 2021
 • COVID-19-tapausten lisääntyminen vs. rokotekattavuus USA:n piirikunnissa

Kahden peräkkäisen viikon otantaan perustuen COVID-19-tapausten lisääntymisen ei oltu todettu korreloivan rokotekattavuuteen USA:n 2947 piirikunnassa (ks. alla artikkelista kopioitu kuva). Kirjoittajien mukaan Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC (US Centers for Disease Control and Prevention) on identifioinut neljä ns. ”korkean” tartuttavuuden piirikuntaa, jotka kaikki kuuluvat viiden korkeimman rokotekattavuuden omaavaan alueeseen eli piirikuntiin, joissa 84.3-99.9% väestöstä on saanut molemmat rokoteannokset. Toisaalta CDC on luokitellut ”matalan” tartuttavuuden alueeksi 26.3% niistä 57 piirikunnasta, joissa täyden rokotesuojan omaavan väestön osuus ollut alle 20%

Percentage of counties that experienced an increase of cases between two consecutive 7-day time periods by percentage of population fully vaccinated across 2947 counties as of September 2, 2021
Johtopäätökset ja pohdinta

Tämän maailmanlaajuisen epidemiologisen tutkimuksen mukaan hyvä rokotekattavuus ei liity COVID-19-tapausten vähenemiseen eikä alhaiseen esiintyvyyteen. Niinpä artikkelin kirjoittajat esittävät, että koronarokotusten merkitystä ainoana keinona COVID-19-taudin torjunnassa pitäisi arvioida uudelleen ja ehdottavat otettavaksi käyttöön rokotusten ohella myös muita farmakologisia ja ei-farmakologisia keinoja taudin hillitsemiseksi.


Lähde

Subramanian, S.V. & Kumar, Akhil | European Journal of Epidemiology (30.9.2021): Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States

Kuva: OpenClipart via SVG. Kuvanmuokkaus Johanna L

13 comments

 1. Jos näillä korruption taluttamilla mätäpaiseilla ja heitä mielistelevillä idiooteille olisi oikeasti aito huoli ”rokottamattomien” henkilöiden terveydestä, eikä taustalla olisikaan eräiden upporikkaiden miljardöörien ajama myrkkypiikki-kaikille-agenda ja ihmispopulaation alasajaminen niin tämä näitä terroristeja kovasti vaivaava rokottamattomien henkilöiden henkeä ja terveyttä uhkaava terveysongelmahan olisi helppo korjata vapauttamalla nämä tahallaan pannaan määrätyt vuosikymmeniä käytössä olleet turvalliset lääkeet, joilla koko tämä tieten tahtoen tahallaan aiheutetun covid-19 kutsutun bio-ase-ongelman muodostamat terveyshaitat olisi saatu minimoitua kaikilta.

  https://www.stopworldcontrol.com/

  Tykkää

 2. rokottamattomille perustettu jonkinlainen tutkimus sivusto…tämmönen tuli change.org kautta taina leun nimissä:

  Erittäin luotettava yhtymä Yhdistyneessä Kuningaskunnassa on perustanut kansainvälisen kontrolli- eli vertailuryhmän International Control Group, jonka puitteissa Covid-rokottamattomat voivat osallistua tutkimukseen, joka koskee heidän pidemmän aikavälin terveydentilaansa. Projektin luotettavuus riippuu osanottajien lukumäärästä, niin että mikäli et ole ottanut Covid-19-rokotetta, ole hyvä ja ilmoittaudu mukaan! Nimettöminä kerättäviä henkilötietoja varten on luotu suojattu sivusto secure site tutkimuksen osallistujia varten, jotka saavat säännöllisesti päivittää sinne profiileihinsa äskettäisiä, terveystilassaan tapahtuneita muutoksia ja täten edustaa aitoa kontrolliryhmää. Tutkimukseen toivotaan osanottajia 1 miljoona (tällä hetkellä siinä on mukana suunnilleen 50000). Lisätietoja saadaksesi ja kirjautuaksesi klikkaa seuraavaa linkkiä https://vaxcontrolgroup.com/

  Tykkää

 3. hiukan on outoa tarinointia,että nyt rokottamattomat ruuhkauttavat sairaaloita yms.
  koska ei nyt ihan olleet ongelmissa aiemminkaan,kun ketään ei ollut rokotettu,mutta nyt pitäisi uskoa,kun rokotettuja paljon,että olisi joku ongelma rokottamattomista….ei ihan käy järkeen

  Tykkää

 4. ”Rokottamattomia pidetään uhkana yhteiskunnalle ja sairaaloistamme kantautuu hätähuutoja”

  Hyvä aloitus juttuun, mut mä pistäisin ton muotoon, että kuuluu ”sairaalloisia hätähuutoja:)”

  Tykkää

 5. Rokotetutkimuksissa ja lääketutkimuksissa rääkätään miljoonia eläimiä, jotka ovat tuntevia ja kokevia olentoja. Kukaan ei kritisoi tätä. Ilmeisesti pahan tekeminen tieteen nimissä on jotenkin parempaa pahaa. Pahuus ei rajoitu ainoastaan eläimiin. Abortoituja ihmissikiöitä on käytetty vuosikymmenet rokotteiden valmistamiseen. Esim. HEK 293-solulinja on alunperin saatu abortoidulta tyttövauvalta 1970-luvulla. HEK eli human embryonic kidney tarkoittaa ihmisalkion munuaiskudosta. Jotta munuaisia saadaan irrotettua abortoiduista vauvoista, pitää vauvojen olla tarpeeksi vanhoja, jotta munuaiset ovat kehittyneet kunnolla. Lisäksi vauvojen pitää olla elossa, kun heidät poistetaan kohdusta. Munuaiset poistetaan elävältä vauvalta ilman anestesiaa, koska tällöin munuaisten toimintakyky säilyy parhaiten. Ihmisten pahuus on käsittämätöntä.

  Taulukko, josta näkyy missä koronarokotteissa on käytetty abortoitujen vauvojen solulinjoja joko rokotteen kehittämisessä, tuotannossa tai testaamisessa:
  https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine-candidates-and-abortion-derived-cell-lines/

  Tykkää

 6. Kyllähän jokainen jolla on äly tallella näkee tämän sumun ja peilien läpi.. totuuden.

  Biharin osavaltio populaatiotiheydeltään Intian 3nneksi isoin 100 miljoonaa asukasta.. Tautitapaukset eilen 2 kpl.

  Osavaltion terveysviranomaisilla (paikallinen THL) wuhanflunssan hoito-ohjeet heidän nettisivuillaan. Ei tarvita muuta kun A4 paperi niin tauti on selätetty.

  https://state.bihar.gov.in/health/CitizenHome.html

  Hindin kieliset ohjeet.. 200 mikrogrammaa painokiloa kohden. Thats it.

  THL ja Suomen terveysviranomaiset, lääkäriliitto, media ja hallitus, presidentti ja sen koira kusettaa kansaa,

  Tautiin on lääke. Totuus on sensuroitu.

  Kysymys kuuluukin esittää, että.. Miksi meitä kusetetaan näin raskaasti?

  Tykkää

 7. Sana autofagia on johdettu kreikankielen sanoista auto (itse) ja phagein (syödä), joten autofagia tarkoittaa syödä itseään. Elimistö siis puhdistaa itseään kierrättämällä vaurioituneita, sairastuneita ja ikääntyneitä soluja uusiksi soluiksi. Elimistö käynnistää autofagian paastotessa. Myös infektion aikana autofagia käynnistyy. Tässä tutkimuksessa kerrotaan luonnollisista aineista, jotka voivat häiritä SARS-CoV-2-solutulehdusta ja replikaatiota autofagiaa vastaan.

  Vidoni C, Fuzimoto A, Ferraresi A, Isidoro C. Targeting autophagy with natural products to prevent SARS-CoV-2 infection. J Tradit Complement Med. 2021 Oct 14. doi: 10.1016/j.jtcme.2021.10.003.
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411021001267

  Tutkimuksessa mainittuja aineita ovat mm.
  – berberiini
  – baikaliini ja baikaleiini
  – resveratroli (resveratrolia on mm. tummissa rypäleissä, puolukassa, mulperi-marjassa, kaakaossa, maapähkinöissä, karpalossa ja mustikassa)
  – vihreän teen katekiinit
  – prosyanidiinit (joita löytyy mm. mustikasta, rypäleen siemenistä, kanelista, männyn kuoriuutteesta, karpalosta, mustaherukasta, mansikasta ja marja-aroniasta)
  – kversetiini-7-0-glukosidi (kversetiiniä on mm. omenissa ja erityisesti omenan kuorissa, sipuleissa ja erityisesti sipulin uloimmissa kuorikerroksissa, teessä, tummissa rypäleissä, sitrushedelmissä, tomaatissa, quinoassa, parsakaalissa ja suomalaisissa marjoissa)
  – aloe vera

  Tykkää

 8. Puolukassa on aineita, jotka voivat tehota koronaan:
  Pärnänen P, Lähteenmäki H, Räisänen I, Tervahartiala T, Sorsa T. Lingonberry polyphenols: Potential SARS-CoV-2 inhibitors as nutraceutical tools? Physiol Rep. 2021 Feb;9(3):e14741. doi: 10.14814/phy2.14741. PMID: 33527774; PMCID: PMC7851427.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33527774/

  Tykkää

 9. STEW PETERS SHOW 20.10.21:
  SHOCKING: Dr. Carrie Madej Releases FIRST LOOK at Pfizer Vial Contents

  https://www.redvoicemedia.com/2021/10/shocking-dr-carrie-madej-releases-first-look-at-pfizer-vial-contents/?utm_source=right-rail-latest

  Tekoälyverkkoa noilla ”rokotteilla” siis rakennetaan, testaavat ihmisillä. Juuri kuten FEMAn ex-työntekijä kertoi varoittaessaan näistä rokotteista ja maskeista. Katsokaa video kunhan Tokentube saadaan toimimaan:

  https://tokentube.net/v/2314120914/Feman-ex-ty%C3%B6ntekij%C3%A4-varoittaa-testeist%C3%A4-rokotteista-ja-maskeista

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s