8 puolueen väki vaatii Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta

Jotain poikkeuksellista on tapahtumassa Suomen poliittisella kentällä. Kahdeksaa puoluetta edustavat henkilöt ovat laatineet yhdessä kansalaisaloitteen ”Ei Suomea Natoon, Suomen on pysyttävä sotilaallisesti liittoutumattomana maana”, jossa vaaditaan Suomen pysyvän sotilaallisesti liittoumattomana, NATO-vapaana valtiona.

Kansalaisaloitteen laatijoiksi on ilmoitettu Ossi Tiihonen (ex-ps, nykyisin Vapauden liitto), Jyri Poltto (ps), Juho Lyytikäinen (Kristallipuolue), Riikka Salmi (Suomen kansa ensin, SKE), Heli Rämäkkö (Valta kuuluu kansalle, VKK), Eero Kinare (vasemmisto) ja Timo Tapio Puolimatka (kd). Kahdeksas aloitteen tekijä on Aki Nummelin (ex-vasemmisto, nykyisin Oikeus ja Vapaus).

Aloitteessa esitetään ryhtymistä kiireelliseen lainvalmisteluun, jossa Suomen perustuslain ensimmäiseen pykälään lisätään lause: ’Suomi on sotilaallisesti liittoutumaton.’ Perusteluissa kerrotaan:

Suomen perustuslain ensimmäisen pykälän ensimmäinen lause kuuluu: ’ Suomi on täysivaltainen tasavalta.’ Tämän lauseen merkitys vähenee, jos Suomi liittyy jäseneksi Natoon tai johonkin muuhun sotilaalliseen liittoumaan.

Sotatoimet Ukrainassa eivät ole hyväksyttäviä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Suomi olisi sidottava suurten valtojen mahdollisiin keskinäisiin sotiin sotilasliittouman osana. Suomi pystyy huolehtimaan näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa omasta puolustuksestaan itsenäisesti.

Yhteinen aloite kertoo siitä, että NATO-jäsenyyden vastustus kentällä on kiivaampaa ja sitkeämpää lajia kuin esimerkiksi perussuomalaisten puoluejohto (tai Suomen hallitus) haluaa uskoa. Yhteinen aloite kertoo senkin, että Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus koetaan tärkeäksi muutoin aivan erilaisia asioita ajavien puolueryhmittymien keskuudessa, ja että mielipide-eroavaisuudet sekä kuppikuntaisuus kyetään ohittamaan, kun asia koetaan kyllin tärkeäksi.

Perussuomalaiset ilmoittivat helmikuussa 2022 ”terävöittävänsä NATO-kantaansa” entisestä epämääräisestä NATO-kriittisyydestä. Kristillisdemokraatit haluavat pitää yllä NATO-jäsenyyden mahdollisuutta, KD Nuoret haluavat liittyä jäseniksi. Vasemmiston NATO-kanta on kielteinen.

Voisiko nyt tehty yhteinen kansalaisaloite poikia laajempaakin yhteistyötä tulevaisuudessa? Pienpuolueet voisivat esimerkiksi tehdä vaaliliiton seuraaviin eduskuntavaaleihin huhtikuussa 2024.

Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta kannattavan kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa www-osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10354.

Aloite vaatii vahvan tunnistautumisen.

Artikkelikuva via Pixabay + Wikipedia. Kuvan rakentelu RS.

27 comments

 1. Kansalaisaloite vaatii vahvan tunnistautumisen. Nordean kohdalta tulee kuitenkin OP:n tunnistautumisvaade, eikä tunnistautuminen siten mitenkään onnistu. Miksi näissä on aina tällaisia vaikeuksia?

  Liked by 1 henkilö

 2. Siinähän sitä oli ryssän kätyreitä jokainen, kaikki nuo myös antoi täyden tukensa ryssälle joka hyökkäsi Ukrainaan.
  Tervemenoa vkk viemäriin tuon johdosta.

  Tykkää

  • Miten tuo määrittelee täyden tuen hyökkäykselle ? ehkä mä olen vaan tyhmä tai en näe asiaa samalla tapaa. Siinä tuomitaan sotatoimet ja se tarkoittaa kaikkia… sotatoimiahan tuo alue on ollut viimeiset 8vuotta tai ylikin. Kyllä russofobia on lujassa tässä maassa XD

   Tykkää

   • VKK viemäriin meno tuskin johtuu tuosta, kyllä sielä on osattu viime aikoina ampua omaan jalkaansa ihan itse….

    Tykkää

   • AvoinMedia ei sensuroi. Lähinnä puutun vain silloin jos vuoropuhelu muuttuu henkilöön (kuten kanssakommentoijaan) käyväksi tai yllytetään väkivaltaan kanssaihmisiä kohtaan. Yritän antaa laajasti tilaa sanailla. Joskus — onneksi harvoin — silti joutuu puuttumaan.

    Tykkää

  • En pääse kärryille logiikkasi kanssa. Millä lailla he antavat tuen Venäjälle vaatimalla Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta?
   Vastaavasti silloin kaikki NATO-jäsenyyttä kannattavat antavat sotamyönteisesti tukensa Yhdysvaltain et al. hyökkäyksille milloin mihinkin maahan.

   Tykkää

 3. Miksi sinne pitää lisätä ”suomi on sotilaallisesti liittoutumaton”? Mitä vikaa on ”puolueettomassa”? Se on jopa laajempi käsitys.

  Tykkää

 4. Arvostan Tiihosen asiantuntevaa toimintaa ja tiedottamista pandemian aikana. Olen surullinen siksi, että nyt tässä puolueettomuusasiassa olen täysin eri mieltä. Olen seurannut maailman menoa 70-luvulta lähtien ja sinä aikana on muodostunut tiedonsiruja. Suomi ei ole puolueeton. Paasikivi-Kekkosen-linjan aikaan oli vallassa eri ihmiset. Nyt on nyt, ja jos teillä kaikilla on jäänyt lukematta esim. wikipediasta Vladimir Putin, kannattaa tutustua nyt. Putin on minua nuorempi, mies, joka haluaa jäädä historiaan – sankarina. Suomessa on varauduttu uhkaan resurssien rajoissa, mutta sitä tilannetta, joka oli 30.11.1939, ei kukaan järkevä halua.

  Tykkää

  • wikipedia on läntisen tiedusteluyhteisön temmellyskenttä,joka tuottaa poliittista propagandaa.tämän todennut jopa wikipedian toinen perustajista.
   kaikenlaisia tilanteita tuota voisi yhdistää nykyisyyteen,joita ei nyt haluta,toisaalta monista hyvistä asioista puolueettomuuden ajoilta ollaan hiljaa

   Tykkää

   • Wikipedian tekstien avulla voi käyttää muutaman tunnin googlettamalla ja netistä löytyy uutiset vahvistamaan tapahtumat. Wikipediassa on myös linkit lähteisiin.

    Tykkää

   • plääh….kaksi väärää tekee yhden oikean? wiki+google=”totuus”
    mark twain taisi sanoa joskus,että jos et lue uutisia olet informoimaton,ja jos luet,olet väärin informoitu

    Liked by 1 henkilö

  • Miten ihmeessä ne Ossin jakamat tiedot plandemiasta kelpasivat, nehän ovat pahinta salaliitto huttua jos Wikipediaan luottaa.
   Noin yleisesti ihmetyttää tiettyjen ihmisten ja vaihtoehtomedioiden logiikka, miten valtamedia joka valehteli -15 alkaen kaiken invaasiosta, kertoikin totuuden plörönästä ja jos vielä ymmärsivät että valehteluahan jatketaan siitäkin, niin nyt kumminkin kertovat totuuden Ukrainasta.
   Samat tahot edelleen omistavat median, samat päätoimittajat ja samat toimittajat.
   Jos itse huomaan joutuneeni kusetetuksi ei se sama taho enään toistamiseen onnistu siinä, luottamus pitää palauttaa jollain tavalla, enkä ole mitään tämänkaltaista huomannut tapahtuvan valtamedian taholta, se että lätkäistään joku logo läpyskään vastuullisen journalismin merkiksi on sama kuin paskakasan päälle pannaan kirsikka ja uskotellaan sen olevan kakku, ei maistu edelleenkään.

   Tykkää

 5. Alhaiset…Alhaiset haluaa kuulua sellaisiin porukoihin…Missä käsite..Moraali..on Heille kuulumaton..

  Kehakettu 15.03.2022 15:01 Mv-lehti
  Kommentit: 1555.

  Yhdysvaltain biologiset laboratoriot Ukrainassa: Mikä voisi mennä pieleen?
  Robert Bridge — 14. maaliskuuta 2022

  DeepL.com/Translator

  Venäläisten argumentti ”erikoisoperaation” avaamisesta Ukrainassa sai juuri massiivisen vahvistuksen, Robert Bridge kirjoittaa.

  Onko Moskovalla syytä olla huolissaan näistä sen rajalla tapahtuvista tapahtumista? Kaiken kaikkiaan kyllä, aivan varmasti on. Riittää, kun muistutetaan, että heinäkuussa 2017 Yhdysvaltain ilmavoimien koulutus- ja harjoittelukomento (AETC), joka on yksi Yhdysvaltain ilmavoimien yhdeksästä pääkomentajasta, julkaisi tarjouskilpailun ribonukleiinihappo- (RNA) ja nivelnestenäytteiden keräämisestä venäläisväestöstä. Ilmoituksessa mainittiin erityisesti, että näytteet ”on kerättävä Venäjältä ja niiden on oltava valkoihoisia”. Erityisen mielenkiintoista on, että ilmavoimat korosti erityisesti – mutta ei koskaan selittänyt – ettei se ota huomioon ukrainalaisilta otettuja kudosnäytteitä.

  DNA-työ oli sen verran hätkähdyttävää, että Venäjän presidentti mainitsi siitä.

  ”Tiedättekö, että biologista materiaalia kerätään ympäri maata, eri etnisiltä ryhmiltä ja Venäjän federaation eri maantieteellisillä alueilla asuvilta ihmisiltä”, Vladimir Putin kysyi Venäjän ihmisoikeusneuvostolta. ”Olemme eräänlainen suuren kiinnostuksen kohde.”

  Sitten, vihjaillen tulevasta, Venäjän johtaja sanoi: ”Antakaa heidän tehdä, mitä he haluavat, ja meidän on tehtävä, mitä meidän on tehtävä.”

  https://www.strategic-culture.org/news/2022/03/14/u-s-biological-labs-in-ukraine-what-could-possibly-go-wrong/

  Tykkää

 6. Yjew are of your father the devil, and the desires of your father you want to do. He was a murderer from the beginning, and does not stand in the truth, ... sanoo:

  YOU’VE BEEN LIED TO THE TRUTH ABOUT THIS WORLD

  Tykkää

 7. Vaatii taaksepäin ajattelua, että voi löytää kontekstit niin menneelle, nykyisyydelle kuin tulevalle. Kuten Bill Gates TED esiintymisessään lausui ja näytti ? ydinase ei ole vaarallisin… sitä on ”virus” tai suoraan käännettynä – bioase. Niinpä, miten totta se virulogia on, joka ei ole edes pystynyt eristämään ja tunnistamaa, mitä virus on ja miten sitä voi edes testata jollain testitikuilla otetuista näytteistä PCR-laitteella. Mutta, jos se ei ole ns. virus, vaan biomyrkky (piikkiproteiini), jota levitetään ilmateitse, ruuan kera, veden kautta, testitikuissa ja mRNA -rokotteessa.

  Miksi Ukrainan taivaalta ammuttiin alas lentokone, jossa oli pari sataa HIV-tutkijaa matkalla konferenssiin ja sanotaan, että heillä oli ratkaisu HIV. Fauci on alkanut sodan myötä mustamaalata, että Ukrainasta alkaa leviää HIV, Tuberkuloosi, VAIDS, jne… Mitä laboratorioita sieltä vallattiin ja todistuksia bioaseohjelmista, jotka näytettiin YK:ssa – myös Kiina on alkanut kiinnostua Ukrainan koronaan liittyvistä testeistä.

  Joo bioAse on vaalallinen, jos se pääsisi vaikka uusnatsien (Azov) käsiin Ukrainassa. Biolaboraroita on joka puolella eri maita ja mitä ne kaikki tutkii ? sitäko, miten saada turvaa bioaseeseen…! Vaaralliseksi siitä tekee sen, että se voidaan kohdistaa geeniperimän mukaisesti.
  … kerrotaan, että 10% testitikuista on viety DNA jatkotutkimuksiin.

  https://guardian.ng/features/health/bioweapons-designed-to-kill-only-people-of-particular-race/

  Tykkää

 8. Montako USA:n salaista biolaboratoriota on Suomessa peitenimellä ? Suomi on rajamaa Venäjälle, kuten Gruusia (Georgia) ja Ukraina, joissa on jo kauan harjoitettu Pentagonin virus/bakteeri/myrkkyasetutkimusta. Suomalaiset ovat lähettäneet Atlantin taakse CIA:lle pitemmän aikaa dna-näytteitään, kun ovat halunneet tietää sukujuuristaan. Uudella mantereella tunnetaan geenimme paljon paremmin kuin täällä, geografisia geenikarttoja on piirrelty ja meidät on luokiteltu Ukrainan kastiin, joukkoon, jota voidaan käyttää hyväksi. Aivan, kuten em. muitakin naapurimaita. Suomen Zelenskyt ja Saakashvilit ajavat maatamme tuhoa kohti. Siihen voidaan käyttää myös jatkossa koronasta jatkettua joukkoitsemurhaa, bioasetta omia geenejä varten räätälöitynä, vieläpä maan omista laboratorioista ? Huippuvarjeltua tietoa ? Onhan meillä isäntämaasopimus ja ”avunanto” USA:lle on velvoite.
  Kaiken epäily on viisauden alku. Hölmölän naiivi Herrausko, että aurinko nousee lännestä, viittaa todella joihinkin hyvin alkukantaisiin perusominaisuuksiin.

  Tykkää

 9. USA:lla on Fort Detrickin laboratorioiden lisäksi satoja laboratorioita hallinnassaan eri valtioissa joissa ei olla kiinnostuneita muusta kuin rahasta. Faucin toiminta on onneksemme saatu senaattori Rand Paulin ansiosta esille, mutta tietäen Bidenin hallinnon kaikin pyrkivän peittämään totuuden Bio-aseita tuottavista USA:n rahoittamista laboratorioista, niin tuloksia saamme odottaa vielä Covid-19 plandemian jälkeen. Bourlan haastattelu ei ole kiinnostanut suomalaista mediaa lainkaan, vaikka Pfeizerin pääjohtajana eläinlääkäri Bourla on ollut avainasemassa päätettäessä kokeellisten rokotteiden käyttöön otosta.

  Suomessa luottamus ”kipapäisten” Wikipediaan on liikuttavaa, samoin Facebookin käyttäminen kertomaan itsestään ja ystävistään kaiken tietämisen arvoisen. Facebookin toiminnan arvioiminen ja oikeiden johtopäätösten tekeminen edellyttää ymmärrystä ”maailman herran” Zuckerbergin röyhkeydestä!

  Robert Malone omaa riittävät tiedot bioaseista, joten kannattaa tutustua hänen haastatteluihinsa tarkoin. Fox News Tucker Carlsonin erinomainen Tulsi Gabbardin haastattelu avaa tyhmimmänkin silmät ymmärtämään sen tosiasian, että USA rikkoo bioase-ohjelmillaan allekirjoittamiaan kansainvälisiä sopimuksia ja kuitenkaan suomalaiset eivät ymmärrä, että Putinin oli suoritettava operaatio Ukrainaan tuhotakseen Bio-aselaboratoriot!

  Suomen vertaaminen Ukrainaan ja Talvisotaan on täysin absurdi esitys, sillä suurvalta Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen siksi, että Suomi ei ollut millään tavoin kiinnostunut neuvottelemaan. Sota oli Eljas Erkon sota ja uutta sotaa lietsoo sama Sanoma Oyj:n toimittelijoiden joukko ihaillessaan ja ylistäessään ”älyn jättiläisiä”, kuten Petteri Orpo ja nyt jopa Jussi Niinistöä! Natoon liittyminen on nykyisen aikaikkunan kannalta suorastaan itsemurha, mutta ehkä koettu median luoma pelko on saanut ihmiset unohtamaan keskellä Eurooppaa USA:n johdolla suoritetut Jugoslavian hajottamisoperaatiot ja pommitukset. Siitä on vasta n. 20 vuotta!

  Mikäli ei luota Suomen puolustusvoimiin, niin miksi voi luottaa USA:n sotavoimaan kun se edelleen miehittää Saksaa vuodesta 1945 lähtien, sitäkö me haluamme eli pysyvästi miehitettynä olemista Woke-kultturin alaisuudessa?

  Runo K. Kurko

  Tykkää

 10. Nyt kun lehdistö kirjoittaa lentokieltoalueesta Ukrainaan, niin palautetaanpa mieleen mitä se tarkoitti Libyan kohdalla.

  Yhdysvallat laukaisi 110 risteliyohjusta Libyaan heti ensimmäisenä yönä. Ranska tosin ehti toimia tulenavaajana hetkeä aikaisemmin. Lentokietoalueen johtaminen siirtyi pian alun jälkeen NATO:n komentoon ja pommituslennot jatkuivat noin 200 päivää. 30 000 pommia pudotettiin, eikä maa ole toipunut tuhoista tähän päivään mennessä.

  Nyt Venäjän operaatio on kestänyt vasta yhden kymmenes osan tuosta ajasta.

  Periaatteessa tilanne oli melko identtinen. Venäjä yrittää estää Ukrainaa sotimasta omia kanslaisiaan vastaan ja NATO yritti estää Libyaa sotimasta omia kansalaisiaan vastaan.

  Libyan kohdalla ns. kansannousu oli selkeästi lavastettu tekosyyksi ja hyvin nopeasti kävi selväksi, että Gaddafin hanke kultaan sidotusta Afrikan yhteisvaluutasta oli pää syy Gaddafin tappamiselle ja koko maan täydelliseen tuhoamiseen.

  Sotaa edelsi laaja sotaharjoitus, Southern Wind, jonka skenaario oli identtinen Libyaan hyökkäämisen kanssa. Osa harjoitusjoukoista vaihtoikin lennosta kovaan tehtävään. Suomikin oli kouluttanut kaksi taisteluosastoa valmiiksi lähetettäväksi Libyaan, mikäli maajoukkoja olisi laajemmin tarvittu ’humanitääsisen avun väkisin perille viemiseen’ ja ’avainhenkilöiden evakuointien suojaamiseen’ . Lisäksi Suomen SPR lähetti historiansa suurimman kenttäsairaalan etukäteen Libyan rajalle. On siis täysin selvää, ettei Libyan sota ollut sponttaani kansannousu vaan vakaan harkinnan ja manipuloinnin ja vähintään vuoden valmistautumisen tulos.

  Tykkää

  • Yleisradio sensuroi edelleen uutisten kommentointia voimakkaasti, eikä julkaissut edes tätä lyhennettyä kommenttia:

   Yle 18.3.2022 klo 23:25

   Libyan lentokieltoalue tarkoitti, että Yhdysvallat laukaisi 110 risteliyohjusta Libyaan heti ensimmäisenä yönä. Ranska tosin ehti toimia tulenavaajana hetkeä aikaisemmin. Lentokietoalueen johtaminen siirtyi pian alun jälkeen NATO:n komentoon ja pommituslennot jatkuivat noin 200 päivää. 30 000 pommia pudotettiin, eikä maa ole toipunut tuhoista tähän päivään mennessä.

   https://yle.fi/uutiset/3-12365292

   Eikös verovaroin toimivan Yleisradion suorittama ennakkosensuuri ole laitonta? Rokottamattomia ja Venäjää vstaan sallitaan erittäin uhkaaviakin viestejä, mutta totuutta sensuroidaan. Systemaattinen mielipideilmaston väärentäminen eskalaation suuntaa vaarantaa Suomen turvallisuuden ja pitäisi tuomita vähintää sodanlietsontana.

   Tykkää

   • Ylen ainoana tehtävänä näyttäisi nyt olevan kuplautuneiden poliitikkojen ja muiden yleismaailmallisesta informaatioista täydellisesti eristettyjen ja eristyneiden ajatusmaailman hallinta, siksi ei pidä ihmetellä miksi lähes kaikki päättäjiemme päätökset ovat pähkähulluja vailla mitään logiikkaa. Ainoa neuvo kaikille, etsikää tietoa sieltä missä sitä on saatavilla ja jos se tieto tuntuu loogiselta ja järkevältä, niin hyvä. Eläkää ja toimikaa sen mukaan sekä pitäkää itsestänne ja perheestänne huolta, ettei se joutuisi hullujen tekemien päättömyyksien armoille.

    Tykkää

 11. Tuore MT : Punamulta jätti UKK-perinnön ja toivoo nyt turvaa Natosta.
  Galluppi tammikuussa ja nyt nostanut NATO kannatusta 45%:stä 62%:in, vastustus laskenut 30%:stä 16%:in, loput niitä -ei osaa sanoa.
  Historian tunnilta muistelen muinaisessa Roomassa pidetyn huutoäänestyksiä?
  MUTTA
  Seuraava uutinen…
  Suomalaisten usko kykyyn puolustaa koko maan aluetta koheni yhä.
  MT galluppiin vastanneet pitivät tammikuussa Suomen puolustuskykyä ulkopuolista uhkaa vastaan melko hyvä 58%, erittäin hyvä 8%, melko huono 23%, erittäin huono 3% . Vastaavat luvut nyt maaliskuussa 64%, 8%, 17% ja 2%.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s