Vieras Venäjältä

Minulla oli tänään tilaisuus keskustella venäläisen, Venäjällä asuvan henkilön kanssa kun hän poikkesi meille kahvikupposelle suomalaisen puoliskonsa kanssa pilkkiretken päätteeksi. Täällä itärajan tuntumassa — asun Heinävedellä — on jonkin verran tällaisia kahden maan kotitalouksia, joissa oleskellaan vuorotellen kummankin puoliskon kotimaassa.

Mietin tässä… pitäisikö minun hävetä, kun johdattelin keskustelun Ukrainan sisällissotaan ja siihen, miten Venäjällä on otettu länsimaiden asettamat talouspakotteet. Sisäinen toimittajani riistäytyi irti ja niskan päälle, kiinnostuneena kuulemaan suoraan alkulähteeltä, miten tavallinen venäläinen kokee tilanteen. Ammattitauti: kokki ei voi syödä ravintolassa panematta merkille annoksen asettelua, arvioimatta raaka-aineiden hintaa jne — tai maalari katsella taulua tutkimatta sivellintekniikkaa.

Mistä puhuimme, mitä hän sanoi?

”Mikä on SWIFT?!”

Kun Venäjällä uutisoitiin länsimaiden talouspakotteena sulkeneen Venäjän SWIFTin ulkopuolelle, hän kertoi, venäläisten pääasiallinen reaktio oli: ”Mikä on SWIFT?!” (SWIFT, Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, on pankkien välinen viestiverkko, jota kautta kansainvälistä maksuliikennettä hoidetaan.)

Puhuimme siitä, että liian harva tiedostaa Venäjän olevan federaatio, liittovaltio, johon kuuluu hyvin erilaisia jäsenvaltioita; Venäjä on vain yleisnimi liittovaltiolle ja venäläinen on yleisnimi federaation asukkaalle, samaan tapaan kuin eurooppalainen on kattonimi Euroopan unionissa asuville. Hänen arvionsa mukaan talouspakotteilla ei tule olemaan mainittavaa vaikutusta useimmissa federaation jäsenvaltioissa. ”Maaseudulla eletään niin kuin ennenkin. Ei siellä tämmöiset vaikuta.” ”Olemme selvinneet ennenkin”, hän tuumi viitaten toiseen maailmansotaan ja Neuvostoliiton romahdukseen.

McDonalds

Länsimaissa on uutisoitu Luka Safronov-nimisen miehen kahlehtineen itsensä McDonaldsin oveen sen jälkeen kun yritys oli ilmoittanut sulkevansa väliaikaisesti toimipaikat Venäjällä. Safronov huutaa: ”Sulkeminen on vihamielinen teko minua ja muita kansalaisia kohtaan!”

Luka Safronov painaa 270 kg. Tämä yksityiskohta uutisoitiin Venäjällä. Enemmistö tuntuu ajattelevan, hän kertoi, että Lukan terveyden kannalta on mainio juttu, että McDonalds päätti sulkea toimipisteitään. ”Luka on hyvin kuuluisa Venäjällä nyt.”

Bensan hinta

Monet Joensuussa ja lähempänä itärajaa asuvat käyvät ostoksilla ja tankkaamassa Sortavalassa, koska se on matkakulujenkin jälkeen edullisempaa kuin Suomessa asiointi. En tiedä — ei tullut nyt puheeksi — mikä polttoaineen hinta on Sortavalassa tällä hetkellä. Pietarin lähistöllä polttoaine maksaa ”ehkä sellaiset 0,40 € litralta”, hän kertoi arvioiden, että se saattaa tulla siitäkin vielä hieman alaspäin. Energia-omavaraisessa maassa asumisessa on etunsa.

Batman

Warner Bros.-elokuvayhtiö peruutti viimeisimmän Batman-elokuvan ensi-illan Venäjällä. Syyksi ilmoitettiin Venäjän invaasio Ukrainaan ja humanitäärinen kriisi. Kerroin tästä miehelleni. Nauroimme aivan kippurassa, että ”Voi ei! Miten ne venäläiset nyt pärjää kun eivät näe viimeisintä Batmania. Varmaan maansuru ja protesteja joka puolella.”

Päädyimme mieheni kanssa siihen, että kyseessä on mainostemppu, jolla yritetään nostaa katsojalukuja Yhdysvalloissa ja Euroopassa; elokuva on arvatenkin täyttä körönkökköä, mutta nyt sen katsomista markkinoidaan isänmaallisena tekona.

Warner Bros. on peruuttanut myös Harry Potterin kylkeen tehdyistä ”tehoste&efekti” -genren elokuvista uusimman, ”Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” sekä tietokoneanimaatioleffan ”DC League of Super-Pets” Venäjän ensi-illat.

Joudun ikäväkseni kertomaan Warner Bros:ille, että venäläinen vieraamme ei tiennyt ensi-iltojen peruuttamisesta, eikä vaikuttanut yhtään järkyttyneeltä asiasta kysyttäessä vaan nauroi hilpeästi.

Ukrainan kriisi

Venäjän interventio Ukrainan sisällisotaan, hän sanoi, ei herätä hänen nähdäkseen erityisen kiihkeitä tunteita puolesta tai vastaan, tavallisissa venäläisissä ihmisissä siis. ”Mediakerronta on propagandistista sekä idässä että lännessä. Totuus löytyy jostain puolivälistä, ehkä,” mutta se ”vaatii sekä idän että lännen medioiden seuraamista, vertaamista, suodattamista ja tasapainottamista.” ”Jokainen ei ehdi, eikä kaikkia kiinnostakaan. Maaseudulla elämä jatkuu entiseen tapaan, vaikka mediassa soditaan.”

Sitä hän kyllä piti erikoisena, että kaikki Suomessa eivät vieläkään tiedä Ukrainassa sisällissoditun jo kahdeksan vuotta, vuodesta 2014. ”Media,” hän päätteli olkiaan kohauttaen.

— Siinä sokerit kahdesta kahvikupposesta.

Artikkelikuvassa oma Lomonosovin tehtaan kuppini, josta luomu-Arabica maistuu mainiolle. Teelle sopii korkeampi malli.

77 comments

 1. Vaikka moni luulee että pakotteet haittaa naapurissa, mutta täällä ne kurjistaa paljon enemmän.
  En ole löytänyt mediasta paljonko Venäjällä velkaa, epäillään ettei pysty hoitamaan ja roskaluokitettu nyt.

  Tykkää

  • No jos jäädytät maksuliikenteen ja erikseen kiellät sanktioilla käyttämästä valuuttavarantoja tai kultaa, niin epäilemättä konkurssi saadaan aikaan. Se, ”kuinka velat haetaan” on parempi kysymys. Venäläisten vastaus on tähän mennessä ollut lupaus maksaa ruplilla. Ilmeisesti painotuoreilla, kun käteisestä on kyse.

   Tykkää

 2. Ystävämme Udmurtiasta (suomensukuisten tasavalta Venäjän federaatiossa) kommentoi äsken tekstiviestillä Ukrainan tilannetta toteamalla yksikantaan, että slaavit — puolalaiset, venäläiset ja ukrainalaiset — eivät koskaan oikein ole osanneet elää sovussa keskenään. Lisäksi sanoi, että Ukrainassa länsi-ukrainalaiset natsit ovat tappaneet jo vuosia venäjää puhuvia itäukrainalaisia, eivät pidä venäjää puhuvista.

  Aiemmin hän joskus kommentoi Moskovan olevan udmurteille suunnilleen sama asia kuin Bryssel suomalaisille.

  Tykkää

  • Niin tuo Länsi-Ukraina on ilmeisesti Itävalta-Unkarin perua ja asukkaat ovatkin senmukaisia.

   Vieraita voi tulla Venäjältä vähän kaikenlaisia ja yllättäen. On ehkä ihan hyvä tutustua heihin hiukan paremmin kuin mitä omat propagandantuottajat kertovat ettei sitten tule yllätyksenä. He ovat paljon pahempia kuin
   osaamme kuvitellakaan. Meille kerrotaan törkeä propagandaa. On selvää, ettei Nato lähde näitä vastaan:

   RT com

   551754-ukraine-helicopter-strike-drone

   The Russian Defense Ministry published a video of its Ka-52 ‘Alligator’ attack helicopters hitting and eliminating a convoy of the Ukrainian military’s armored vehicles.

   Ja helikopterin nimi on, aivan oikein, Alligaattori ja näyttää yhtä vahvalta ja pelottavalta.

   Another clip released by the ministry captured the use of a laser-guided Krasnopol artillery system to destroy a Ukrainian APC in a village near the capital Kiev.

   tämä systeemi on laserohjattu.

   552284-kinzhal-hypersonic-missile-ukraine

   Tämä on sen viimeisin vieras. RT:n kirjoittajan mukaan se on jopa 10 kertaa ääntä nopeampi. Tosin kirjoittaja ei ole varma. Kirjoittajat RT:llä ovat olleet yleensä amerikkalaisia tai brittejä. Jututkin sen mukaisia.

   Meille syötetään uskomatonta pajunköyttä Venäjän armeijan menestyksestä sillä silmällä, että meitä voidaan ohjata helpommin tykinruuaksi. Tilanne on suunnilleen sama kuin ennen talvisotaa, jolloin varusteisiin kuului Venäjän armeijalta varastetut ”pystykorvat”. Edes kunnollisia asusteita ei ollut.

   Tämä Ykkösaamussa vieraillut Kristi Raik on varsinainen satu-täti. Hän suoltaa suoraan Amerikan propagandatehtaan valheita, myös Suomessa.

   Ehdottomasti Suomen ei pidä mennä Natoon, tähän valehtelijoiden klubiin. Nato on pikemmin kaupallinen rikollisjärjestö kuin puolustusliitto tätä nykyä. Se tuskin haluaa lähettää ketään kuolemaan, muita kuin ukrainalaisia ja suomalaisia, jotka ovat pyrkimässä Natoon. Rahat ovat sille tärkeämpiä.

   Lähes kaikki uutiset lännessä Ukrainan sodasta ovat vääriä. Ne ovat jo loogisestikin järjettömiä ja niistä on vain harmia. Näiden valheuutisten tarkoituksena on tietysti myös ylläpitää ”Nato-henkeä”. Natollahan tienaa aivan ”helv..” pieni piiri asekauppiaita ja niihin kuuluu paljon myös Suomen armeijan eliittiä.

   On myös syytä epäillä Ylen viimeisimpiä Nato-galluppeja. tai upseerien piirissä tehtyjä Nato-galluppeja oikein laadituiksi. Upseerin mielet luulisivat muuttuvan vähemmän Natoa puoltavaan suuntaan, kun ovat nähneet miten sota Ukrainassa etenee tai ylipäänsä, että 140 miljoonan valtio hyökkäsi tuosta vaa, melkein kuin olisi aamupöydässä näkkileipää haukannut 40-miljoonaisen valtion kimppuun, jota länsi on aseistanut viimeiset 10 vuotta hampaisiin asti. Ei Venäjä epäröinyt. Kuten eräs haastateltu nainen kertoi: Luotan armeijaamme. He voivat lähettää armeijansa Natoa tai USA:ta vastaan koska tahansa.

   Ukrainan taistelu onkin varmasti , (ja ehkä tuleva Suomen taistelu) suunniteltu USA:n aivojen toimesta vain
   vähentämään Venäjän asevarustelua ja pakotteilla toivotaan olevan vaikutuksia maan kykyyn kehittää armeijaa.
   Näin USA/Länsi saisi Venäjän kiinni armeijateknologiassa ja pääisisi jopa ohitse.

   Venäjä on maksukyvytön koska USA on varastanut siltä 300 miljardia dollareita. (Afganistanilta USA varasti 20 miljardia samalla tavalla) USA antaa luvan käyttää näitä varoja tai sitten ei.

   Meitä huijataan monella tavalla. Viimeksi on käyty keskustelua Venäjän GPS-häirinnästä väittäen ettei oikein tiedetä mistä on kyse. Viranomaiset voivat kysyä armeijan asiantuntijoilta joten sitä kautta se selviää.

   Ilmeisesti Venäjä pystyy häiritsemään siviililentoliikennettä ainakin rajan pintaan asti siten etteivät siviilikoneet pysty lentämään. Ehkä he näin yrittävät viestittää, että he voivat tarvittaessa lamaannuttaa koko Suomen siviililentoliikenteen.

   Luullakseni sotilaskoneet käyttävät muuta kuin GPS-järjestelmää. Tosin on epäselvää, pystyvätkö venäläiset myös sotilaskoneiden häirintään samalla tavalla. Ainakin he ovat antaneet näin ymmärtää. Tämä tarkoittaisi No-fly vyöhykeitä, joilla ei hävittäjätkään lentäisi. (Hornet, F-35) Häirintä ehkä voi koskea myös sotalaivoja, jne.

   Nato on mukava herra-kerho, jonne on mukava matkustaa verovaroin juttelemaan höpöjä puolustuksesta ja käyttämään veronmaksajien varoja teknologiaan joka on ehkä toimimatonta tai vanhentunutta jo ennenkuin se on toimitettu ostajalle.

   ps. Nuo Kinzhal-ohjukset laukaistiin MiG-31K hävittäjästä, mikä varmasti vaikeuttaa torjuntaa.
   Kinzhal missiles are carried by MiG-31K supersonic interceptor aircraft, which NATO calls ‘Foxhound’.

   Nämä ovat vieraita, joita kukaan ei halua. NATO-hölynpöly kannattaa unohtaa ja keskittyä rauhanratkaisuihin Paasikiven hengessä.

   Tykkää

   • Länsi- ja Etelä-Ukraina ovat olleet osa Itävalta-Unkaria ja Puola-Liettuaa. Länsipuolella on katolisia ja itäpuolella ortodokseja, lännessä puhutaan ukrainaa ja idässä venäjää.

    ——-

    Muistan muutama vuosi sitten lukeneeni sieltä täältä armeijan uutissivuilta Venäjällä ja Kiinalla olevan hypersonisia vektoriohjuksia. Ovat sellaisia ylöspäin laukaistavia, jotka tekevät silmukan, ja lähtevät vasta sitten kohteeseensa. Olikohan peräti niin, että maailkoordinaatit voi syöttää laukaistuun, jo matkalla olevaan, ohjukseen ”lennossa”. Tämä ominaisuus vaikeuttaa torjuntaa, koska vasta kun ohjus näkyy, tiedetään. että ounou, kohde olimmekin me.

    En ole aseasiantuntija, mutta muistelen että jotenkin noin se oli. Pitää tarkistaa, jahka ehtii.

    ——-

    Luultavasti koko muu maailma kollektiivina potee ”pitkän sodan”, ainaisen sodan väsymystä. Vain hallituksissa ja aseteollisuudessa sitä ei tunneta.

    Tykkää

   • Ei mitään muistikuvaa ohjuksen/ohjusten nimistä tmv. Siitä on sen verran vuosia kun niistä luin. Jonkun verran kirjoittivat Military- ja Defence -tyylisillä sivustoilla sesongin uutuuksista.
    Yleiskäsitystä silloin hainkin, siis että miten eroavat normi-ohjuksista. Tärkein tekijä minusta oli se lentorata mikä tekee torjunnasta vaikeampaa. Mutta en tosiaan ole ase-spesialisti.

    Tykkää

 3. Tämä pitäisi saada laajemminkin julkisuuteen, että kaikille tulisi selväksi mitä tavallinen musikka ajattelee: Herrojen kotkotuksia, eletään kuin ennenkin, välillä puutetta yhdestä välillä toisesta, mutta kyllä tässä pärjätään, onhan ennekin pärjätty. Aina jotenkin. Olen samaa mieltä ettei ne herrojen kotkotukset, ainakaan naapurissa tavan rahvasta häiritse toisin kuin meillä.

  Tykkää

 4. Todellakin tavallinen venäläinen tulee hyvin toimeen ilman Rotshildien pankkidynastiaa ja McDonaldsia. Roskaruoan syöminen on jo heikentänyt suomalaisten kykyä itsenäiseen ajatteluun, joten ei kyetä ymmärtämään Venäjän Federaation suunnatonta kokoa. Ukraina on vain pieni maa-alue koko vanhan Venäjän pinta-alasta.

  Venäläinen on tottunut kestämään vilua ja nälkää, siksi Suuri Isänmaallinen Sota on hyvin muistissa! Me suomalaiset olemme huomattavsti helpommin propagandan uhreja kuin venäläiset, joten kannattaa muistaa mitä venäläiset ja suomalaiset kestivät Toisen Maailmansodan aikana!

  Olkaamme suomalaisia, emme ruotsalaisia tai venäläisiä mutta välttäkäämme USA:n Woke-kulttuuria mikä on jo USA:n armeijassa!

  Runo K. Kurko

  Tykkää

 5. Politiikka vaikuttaa tietojen levittämiseen. Todelliset tiedot salataan ja valheita levitetään tietoina.
  Pahinta on politiikan valinta siinäkin, mitä pidetään tieteenä. Imastopolitiikkaa sanotaan tieteeksi, vaikka se on olettamus, että sää lämpenee fossiilisten polttopäästöistä. Ilmastopolitiikka väitti 1970 luvulla, että tulee uusi jääkausi ellei fossiilisten polttoa rajoiteta. Niin ainakin lehdistö silloin kertoi.

  Tykkää

  • Minäkin muistan kyselleeni mummolta ja vaarilta, saadaanko me Suomeen jääkarhuja sitten kun se jääkausi tulee 😀

   Mummolla oli tapana moneen asiaan kommentoida: ”Ei se siitä totta tee, että lehdessä niin luki.”

   Talvisota ilmeisesti opetti medialukutaidon 🙂

   Tykkää

   • Nyt olisi mummojen ja pappojen viisauksilla kysyntää, toivottavasti ymmärtäjiäkin riittäisi.

    ”Venäjällä ja Kiinalla olevan hypersonisia vektoriohjuksia. Ovat sellaisia ylöspäin laukaistavia, jotka tekevät silmukan, ja lähtevät vasta sitten kohteeseensa. Olikohan peräti niin, että maailkoordinaatit voi syöttää laukaistuun, jo matkalla olevaan, ohjukseen ”lennossa”. ”

    Varmaan näin. USA:n ballistiset ohjukset lienevät toimivan samalla tavalla. Se mikä erottaa jyvät akanoista on tuo ohjusten nopeus. Tarkkuus lienee molemmilla mailla suunnilleen sama.

    Voisi kuvitella, että satelliittien tuhoaminen nopeasti lopettaisi III maailmansodan heti alkuunsa. Trump vasta perusti avaruusjoukot USA.lle. Venäjällä ne ovat olleet pitempään. Ja heillä on ollut myös pitkiä projekteja rakettiteknologian kehittelyssä, kun taas USA on jäänyt tällä sektorilla pahasti jälkeen.

    Voisi myös kuvitella, että sukellusveneistä/pitkän matkan pommittajista laukaistaan ohjukset joilla tuhotaan satelliitit. Lyhin matka ja nopeimmat ohjukset takaavat nopeimman tuhon.

    Venäjä saattaa hyvinkin ilmoittaa USA.lle varojen jäädyttämisen tarkoittavan sellaista toimenpidettä, jolla oikeutetaan sotilastekniset toimenpiteet. ” Venäjä ryhtyy sotilasteknisiin toimenpiteiseen USA:ta vastaan”
    (Suomen olisii ehkä kannattanut laatia oma selvitys Venäjän turvatakuuselvitykseen)

    Nythän tuon fraasin merkitys tiedetään. Venäjä asettaa ohjusten koordinaatit kohilleeen.

    Satelliittien määrästä ja koosta riippuu miten helppo niitä on tuhota riittävä määrä. Huom! Suomihan on ollut mukana kehittämässä äärettömän pikkukokoisia satelliiteja. Nämä ovatkin varmasti tärkeä pala USA:n puolustussuunnitelmaa.

    Sellaisia suunnitelmia on näkynyt julkisuudessa, että USA ampuisi mielettömät määrät satelliitteja taivaalle. Syytä ei ole kerrottu. Nythän tämäkin alkaisi olla päivänselvää. USA varautuu satelliittien tuhoamiseen.

    Luulisin, että juuri nyt, juuri tällä hetkellä, Venäjällä on sellainen ylivoima , että he pystyisivät tuhoamaan riittävän määrän USA.n satelliitteja mahdollisen III maailmansodan voittamiseksi. Lisäksi he ovat käyneet lävitse pommisuojiaaan ja tottuneet jo kylmän sodan aikana siihen mitä ydinasesota merkitsee käytännössä.

    Alunperin piti kysellä/kirjoitella sotarikosten ja ihmisoikeusloukkausten perään Donbassin alueella. Nehän helposti unohtuvat tai ovat jo törkeästi unohtuneet suurimmalta osalta, mikä osaltaan on ollut vaikuttamassa nyt uuden ja laajemman sodan puhkeamiseen Ukrainassa.

    Tässä vähän tietoa, joka toivottavasti kirvoittaa lukijoita miettimään ja selvittämään asioita tältäkin kannalta.

    YLE 1.3: ICC tutkii Ukrainan tapahtumia

    (ICC = Kansainvälinen sotarikostuomioistuin)

    Tuomioistuimen syyttäjällä Karim Khanilla on perusteita uskoa, että Ukrainassa on tapahtunut sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan VUODESTA 2014 alkaen.

    Tämä olisi jonkinlainen voitto Venäjälle, joka on perännyt ihmisoikeusrikosten ja sotarikosten tutkintaa sekä Ukrainan että Donbassin alueella jo vuosia. SIIS TUOSSA ON TÄRKEÄÄ TUO VUOSILUKU 2014.

    Seuaavasssa samankaltaisessa ICC- uutisessa 3.3 YLE ei mainitse enää vuosilukua 2014. Näin, ja muulla uutisoinnilla häivytetään Khanin mahdollinen tutkinta vuodesta 2014 alkaen.

    Yle ja muu länsimedia julkaisi valtavat määrät pommitusuutisia Syyrian sodasta. Tuntui siltä, että Venäjä olisi pommittanut sairaaloita, kouluja, yms. jokaisena Syyrian sodan päivänä. Ja osallistunut näin sotarikoksiin paitsi jos koulut/sairaalat täynnä asemiehiä.

    Kuitenkaan sodan jälkeen en ole nähnyt Ylen julkaisevan yhtään sellaista tutkintaa Syyrian sodasta, joka olisi johtanut Venäjän osalta sotarikostuomioon. Niitä kuitenkin saattaa olla.

    Viimeisimpien uutisten mukaan Karim Khan on vieraillut Ukrainassa ja ollut videoyhteydessä Ukrainan presidenttiin.

    MTV julkaisi äskettäin Human Rights Watchin ”varoituksen” Ukrainalle koskien sotavankien kohtelua. Heitä ei pitäisi käyttää propaganda-tarkoituksiin ja esitellä jullkisuudessa. YLE ilmeisesti vaikeni tästä varoituksesta.

    Sotavankien tälläinen esittely rikkoo Geneven sopimuksia sodan oikeussäännöistä, uutisessa todetaan.

    Sotavankeja on tiettävästi ollut esillä Ukrainan tiedustelupalvelun ja sisäministeriön sosiaalisen palvelun sivuilla.

    Avainsanat Karim Khan , ICC, Ukraine

    Tykkää

   • -> falseflag

    Sukellusveneet tuskin kykenevät ampumaan sateliitteja. Niiden päätarkoitus on varmistaa, että kostoiskut ballistisilla ydinaseilla ovat mahdollisia yllätyksellisen ensi-iskun jälkeenkin. Ovat siis osa kauhun tasapainoa. Toki sukellusveneillä voi tehdä myös sen ensi-iskun melko läheltä vihollista. Sen lisäksi niillä voidaan tuhota vihollisen laivastoa ja sukellusveneitä perinteisillä torpedoilla. Pitää kuitenkin muistaa, että sukellusveneessä on rajallinen määrä ampumatarvikkeita ja niiden purjehtiminen uudelleen ladattavaksi kestää kauan. En tiedä onko niihin edes tarkoitus ladata toista lastia ballistisia ydinohjuksia, vähän epäilen.

    Satelliittien tuhoaminen johtaa hyvin nopeasti avaruusromun määrän hallitsemattomaan kasvuun ja ketjureaktioon, jossa kaikki radalla olevat sateliitit uhkaavat tuhoutua. Romu jää kiertoradalle niin pitkäksi aikaa, että ihmisen kannalta sateliittien käyttö loppuu pysyvästi.

    Tykkää

 6. Lainauksia tuosta ao. linkin takaa:

  >>>
  Vuonna 2018 Venäjä ohitti jo USA:n, maailman suurimpana viljanviejänä (Nikita Hruštšovin märkä uni). Ja vuonna 2019 Venäjän vientitulot maataloustuotteista olivat jo 23,5 miljardia euroa; enemmän kuin maan vientitulot aseista..Vuodelle 2024 hallitus on asettanut elintarvikeviennille 41,4 miljardin euron tavoitteen.

  Pikku hiljaa venäläinen alkutuotanto on siis herännyt lähes narkoottisesta unestaan ja jo oli aikaakin! Maan peltopotentiaali on uskomaton: yhteensä 120 miljoonaa hehtaaria soveltuu viljelyyn. Vertailun vuoksi Hollanti (EU:n johtava elintarvikeviejä) käyttää viljelyyn 1,75 milj. hehtaaria ja Suomi vastaavasti 2,3.
  >>>

  Ei Venäjä noista pakotteista hätkähdä. Venäjällä on valuuttaa: äljyä ja maakaasua, kultaa, myös metsiä ja peltoja.

  Joskus unohtuu mittasuhteet. Venäjällä on siis 120 miljoonaa hehtaaria viljelyyn soveltuvaa maata, eli
  siis 1,2 miljoonaa neliökilometriä.

  https://suomivenajaseura.fi/venajan-maatalouden-vahva-nousu/

  Tykkää

  • Mieti, niillä on melkein hentaari viljelysmaata per asukas.

   Siihen saa jo ihan hyvänkokoisen kasvimaan 😀

   Ja mikä tärkeämpää, Venäjällä on makeaa vettä.

   Venäjä tosiaan lähti kasvattamaan maatalousomavaraisuuttaan 2014 ensimmäisten pakotteiden jälkeen. Perustivat maito- ja lihatiloja, meijereitä ymv. sekä lisäsivät viljelyä. Tukivat muutoinkin voimakkaasti maataloutta.

   Ja täällä lehdet sanovat Putinia tasapainottomaksi mielipuoleksi…

   Minulle Putin on näyttäytynyt enimmäkseen käytännöllisenä, johdonmukaisen poliitikkona. Mikä ei tarkoita, että olisin samaa mieltä kaikista toimistaan.

   Putinin mielenterveyttä enemmän olen — Suomea ajatellen — ollut huolissani siitä, kuka on hänen seuraajansa. En ole erottanut Venäjällä ketään, joka pystyisi tulemaan kivuttomasti tilalle. Lavrov ei uskoakseni halua, Medvedev ei pysty. Ehkä puhehenkilö Zakharova neuvonantajien (ml. Putin) tukemana, koska silloin länsimaiden intersektionaalisten feministien on vaikeampi imago-hyökätä.

   Tykkää

 7. Tässä vielä listaus top 5 ulkomaalaisen valuutan haltijoista:

  1 China 3,398,241,000,000 USD
  2 Japan 1,405,750,000,000 USD
  3 Switzerland 1,109,981,000,000 USD
  4 Russia 643,200,000,000 USD
  5 India 631,920,000,000 USD

  Venäjä voisi jo plekästään siitä syystä, että sen rahavaroja jäädytetään aloittaa kuuman sodan, mutta kumman
  rauhallisesti vielä asian ottavat.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_foreign-exchange_reserves

  Tykkää

  • Juuri näin. Ehkä se aloittaakin. Se voisi mennä näin. Putin ilmoittaa klo 7 Moskovan aikaa, että olen hyökännyt USA:han.. Ja sitä ennen he ovat ampuneet alas Yhdysvaltain satelliitit. Kun Venäjä aloitti Ukrainan operaation, saattoi olla, että jo ekana tai ekoina päivinä ohjuksilla tuhottiin Ukrainan hävittäjät kentälle, kentille. Joten se siitä heidän kyvystä puolustaa maata.

   Niin tuosta 643 miljardista siis puolet USA on varastanut? Ja Suomi on varastanut Venäjälle kuuluvaa rahtia vaunuineen, eikö tämä riittäisi syyksi sotaretkelle Suomeen? Nämä toimenpiteet ovat aivan hulluja. Suomen pitäisi erota EU:sta ja osallistua pakotteisiin tavalla joka on järkevää. Neutraalina valtiona Suomi ei ehkä olisi mukana pakotteissa ollenkaan.

   EK.n väki näyttää nyt kyntensä ja menettävät ehkä kaiken mitä ovat Venäjälle rakentaneet. Jos Hanhikivi hiljenee lupien puutteisiin, ehkä Venäjän Fortum hiljenee myöskin lupatarkastajiin. Finnairkin lentelee jo vähemmän. Venäjän Fortumin päätyminen toisiin käsiin kirpaisee kyllä monia. Kokoomus-nerot ovat olleet yllättävän hiljaa. Saimaan pysyy ”jäätynee”…

   Sitä saa mitä tilaa, kun lähtee näiden lännen tomppelien kyytiin.

   Siinä vaiheessa kun sähköä säännöstellään, polttoaine maksaa 5 euroa litralta ja maassa on yli 100 000 uudisasukasta Ukrainasta, alkaa viimeinenkin ymmärtämään, että politiikka ei toimi.

   Jos kuitenkin alkaa jättilama syystä tai toisesta nuo 600+ miljardia menetetään yhtälailla.

   Tässähän mennään jo aika lähellä kolmatta maailmansotaa ja jättilamaa. Ei sovi unohtaa, että omat tomppelit lähettävät muun EU:n mukana aseita Ukrainaan. Sekin riittäisi syyksi Venäjälle tuhota muutama asevarikko..

   Ei tarvita edes kyselujä väestön kohtelusta, ehkä kysely onkin aito huoli….

   Tykkää

   • Jokunen päivä sitten VM Saarikko avautui Ylellä: ”Suomen talous voi painua taantumaan.”

    Ajattelin: ”Hyvää päivää. Eikö VM Saarikko tiedä, että EU:n talous on ollut käytännössä stagnaatiossa vuodesta 2008. Talouskasvu on näennäistä, ja tehty velkaelvytyksellä. Senkin söi koronatoimet.”

    Liked by 1 henkilö

  • Nuo dollarimäärät ovat itsessään ase, joilla horjuttaa maan ja maailman taloutta. Samoin ovat Yhdysvaltain valtionvelkakirjat.
   Ei niitä kannata huolettomasti laukaista.

   Tykkää

   • Jos dollarin dumppaus tehtäisiin tahallaan ja valuutta kaatuu, niin silloin myös kaataja menettää koko dollarivaraintonsa arvon. Tuo on siis kertakäyttöinen ja kaksiteräinen miekka. Kiina on yrittänyt kuluttaa dollareitaan tavalla, joka luo vaikutusvaltaa ja ehkä vähän tuottoakin. Esim. taannoin puuhattu Tallinnan tunneli Suomenlahden ali haisi juurikin dollarien strategiselle haaskaukselle. Aika vähän on puhuttu myös siitä, että Kiina on hankkinut Ukrainasta laajoja peltoalueita.

    Tykkää

  • Joo olet ilman muuta oikeassa, vaikeat ajat koittamassa Venäjällekin, mutta pyrin osoittamaan, että heidän maallaan on suhtpaljon resursseja, onhan maa maailman suurin viljanviejämaa tällä hetkellä. Ruokapulan yhteydessä viljan hinta kallistuu, haastavinta Venäjällä on se, että se ei ole enää mukana SWIFT-järjestelmässä, joten monet siirrot on tehtävä epäsuoraan, joka tietenkin on hitaampaa, mutta en tiedä vaikuttaako tuo valtion tasolla kuinka paljon.

   Tykkää

   • Venäjällä on System for Transfer of Financial Messages (SPFS) ja Kiinalla isompi Cross-Border Interbank Payment System (CIPS). Jos ne yhdistetään, pystyvät hoitamaan asioita Kiinan kautta. Tai sitten ei yhdistetä, mutta välitetään tarvittavat pankkitiedot Kiinan kautta, minkä ei pitäisi aiheuttaa suuria viiveitä.

    Täytyy muistaa sekin, että Venäjän vastaisiin pakotteisiin osallistuvat Yhdysvallat, EU, Sveitsi, Uusi Seelanti, Australia, Kanada, Iso-Britannia, Japani, Etelä-Korea, Bahama-saaret ja Singapore.

    Ei muut maailman maat.
    https://graphics.reuters.com/UKRAINE-CRISIS/SANCTIONS/byvrjenzmve/

    Niinpä Venäjällä (ja Kiinalla) on edelleen kauppakumppaneita suurimmassa osassa maailmaa.

    Ja jos tuota pakotelistaa selailee, niin melua on enemmän kuin painoarvoa.

    Tykkää

   • Omakohtaiset kokemukset Venäjän rahajärjestelmistä on vähän erilaiset kuin täällä lännessä. Yleisesti ottaen Venäjällä ei pankkeihin kauheasti luoteta muutenkaan ja jopa varakkaammatkin vaihtavat matkavaluutat ym. ”kadulta” tai epävirallisten pankkien kautta vielä tänäkin päivänä. Sinänsä erikoista ainakin vielä muutama vuosi sitten pankkeja oli joka paikassa, vähän kuin Suomessa -80 luvulla. Korot pankeissa tosi korkeita 10-15% normaalisti. Ihmiset käyttävät käteistä rahaa ja säilövät rahansa kotona ja pankissa on vain välttämätön. Isot ostokset esim. autot ja asunnot tehtiin euroilla tai us taaloilla, jos velkaa ei tarvinnu ottaa. Tosin viime käynnillä huomasin että erilaiset pankkikortit olivat yleistyneet huomattavasti ja jopa suomen op debit credit toimi hyvin melkein kaikkialla. Kiinalaiset luottoyhtiöt oli myös siellä ja ehkäpä yleisempiä kuin visa. En usko että swift ja muun katkaisu tehnyt hallaa muutenkuin länsifirmoille jotka tulivatkin jo maitojunalla takaisin kerjäämään veronmaksajilta apua itseaiheutettuun hätätilaansa.

    Tykkää

   • Lisäyksenä vielä edelliseen. Parin viimevuoden aikana bitcoinien louhinta on tullut siellä Venäjällä koko kansan harrastukseksi, ilmeisesti halvan ja jossain tapauksissa ilmaisenkin sähkön takia. Samasta syystä varmaankin tehokkaat näytönohjaimet ja teho pc: t onkin viety siihen suuntaan ja täällä syytetään komponenttipulaa tms. Saa nähdä kuinka paljon ihmiset saivat realisoitua noita bittirahojaan ennenkuin jotkut sulkivat venäläiset pois systeemeistään. Taisi niistä joku Venäjän viranomainenkin jo ajoissa varoitella ettei ihmiset pitäisi kaikkia rahojaan bitteinä..

    Tykkää

  • Meidän perheellä on ystäviä Karjalan tasavallassa, Suhtautuvat (hekin) Moskovaan kuin moni suomalainen Brysseliin 😀

   Mutta joo, siellä on — näin ovat kertoneet aikanaan — oman huonon hallinnon takia paljon köyhyyttä kaikkine sivuilmiöineen. Jos ei yksinkertaisesti ole varaa viljellä kannattavasti?

   Ajattelen, että osittain em. huono hallinto ehkä johtuu samoista syistä kuin Suomessa; noudatetaan ”Moskovan direktiivejä” jotka eivät välttämättä toimi hyvin monessakaan federaation pienessä jäsenvaltiossa.

   Tykkää

 8. Oma kohtaisesti Venäjän (silloisen Neuvostoliito) tutustumiseen tuli tarve kuunnellessani työnjohtajien keskustelua v. 1975.
  Oli asiaa työnjohdolle ja poikkesin pomojen koppiin, siellä heitä oli paikalla kaksi, niistä toinen oli juuri käynyt Leningradissa ja teki perinpohjaista selvitystä reissustaan.
  Siinä odotellessa pakostakin kuulin miten alkeellista, saastaista torakoita vilisevää oli jopa hotellitason elämä, elikkä ainoastaan votka oli kelvollista, verhotkin puuttuivat ikkunoista johonka hän viritteli päiväpeiton kehdatakseen riisuutua, koska vastapäätä kadun toisellapuolella oli korkea kerrostalo.

  Ei minulla ollut minkäänmoista käsitystä silloin itänaapurin oloista ja eikä suunnitteilla ollut sinne matkustaakkaan, mutta tämän värikkään kertomuksen kuultuani heräsi ajatus, että täytyypä siellä pistäytyä, kun on taipumukseni ollut selvittää, eikä jättäytyä juttujen varaan.
  Tulihan siellä Naapurissa vierailtua useita kertoja muuallakin kuin Leningradissa ja kohtalonani ei ollut kertaakaan joutua kyseisen työjohtajan kertoman laatutason majoituksiin, vaan ne kestivät vertailun läntisten maiden vastaaviin.
  Elikkä epäselväksi on jäänyt se, että onko meillä ihmisillä kyky nähdä asiat ikään kuin katseltaisiin aivan eri ”silämäklasien” kautta samaa maailmaa. (tämä ”erinäköisyys” on hallitseva mahti yleisesti, erityisesti juuri näinäkin aikoina)

  Tämä lännen propaganda on maamme vitsaus se hallitsee kaikkea, sen pohjalta ruokitan lapsesta lähtien ihmisen ajatusmaailma ja Kekkosen kauden päätyttyä se on päässyt rönsyämään kuin lahottajasieni puurakenteissa sitä kasteltaessa.
  Venäjän uhka ja maan sisäinen tila kultuurista talouteen on vääristeltyä harhautusta, tarkoituksena saada kannatusta lännen invaasiolle jota varten runsas 70v. sitten NATO todellisuudessa onkin perustettu.

  Kerron viellä yhden reissun matkustajasta, esimerkiksi kuinka matkustus avartaa tietoisuutta ja poistaa vääriä käsityksiä, jos vaan osaa olla avoimin mielin työntäen ennakkoluulot taka-alalle.
  Hän oli aito amerikkalainen farmari ikä noin 70v., friski ”tervaskanto”. Hän oli viljellyt sanojensa mukaan miltein aina vehnää noin 1000 hetaarin tilallaan ja nyt oli ensimmäisellä lomallaan jäätyään eläkkeelle, pojan jatkaessa. Se siittä, eli asiaan.
  Hänen vanhempansa oli kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja tämä oli ensimmäinen kerta kun hän matkusti sukuunsa tutustumaan, myös ensimmäinen ulkomaan matka ja täällä sukulaiset saivat hänet houkutelluksi Leningradin reissulle.
  Takaisin tulo reissulla hän kertoi, että lähtiessään sukuloimaan Suomeen hän oli varautunut saapumaan johonkin savutorppa kulttuuriin ja siellä ameriikassa hän ei olisi rohjennut ajatellakkaan Neuvostoliittoon matkustamista, niin taantumuksellista raakalaismaista tietoa siellä kansalla oli Itänaapurista.
  Mutta hän oli kiitollinen sukulaisilleen tästä yllytyksestä ja kannustuksesta jolla saivat hänet tutustumaan Neuvostoliittoon, sanoi, että on vielläkin uskomaton olo, mutta täytyyhän omia silmiään ja kokemustansa uskoa. Tämä oli joskus 1977 vuoden kesällä.

  Liked by 2 people

 9. Joo tuo oli hyvä, että Riikka kommentoit tuosta CIPSistä, joka on itse asiassa SWIFTin korvaaja Kiinalle, ja jos olen käsittänyt oikein, rahan voi liikennöidä tyyliin Venäjän pankki –> CIPS –> Kiinan pankki –> BRICS-maa -> Eurooppa, joten ei se nyt niin vakavaa tuo SWIFTin puute ole…

  Kiina ei varmasti katso hyväksyen USA:n toimia, jossa Venäjää on käsitelty kuin jotain paaria-luokkaa kuuluvaa terroristivaltiota. Ennakoin, että Kiina jatkaa BRI:ta, CIPSiä, ja sitä kautta vahvistaa BRICS-maiden mahdollisuuksia.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Belt_and_Road_Initiative
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cross-Border_Interbank_Payment_System

  –> CIPS, SWIFT killer

  Tykkää

  • Vielä jatkan tuohon, että Kiinalla on yli 3000 mrd dollaria reserviä, se on mieletön määrä rahaa.
   Jos Kiina iskisi markkinoille 2000 mrd dollaria, alkaisi tapahtua kummia. Kiina voisi esimerkiksi
   tahallaan nostaa öljyn hinnan kaksin- tai kolminkertaiseksi vähäksi aikaa (kerätessään öljyt maailmalta
   tahallaan maksamalla ylihintaa dollareilla).

   Tykkää

  • Venäjä ja Intia neuvottelevat Kiinan yuanin käytöstä viitevaluuttana, jotta kaupankäynti voi jatkua + lisälinkityksistä Intian maksujärjestelmiin.

   ”Russia, many of whose banks have been cut off from the Swift financial network, is exploring opening alternative payment channels with India, including linking Unified Payments Interface (UPI) with the Faster Payments System (FPS) of the Bank of Russia, to continue cross-border trade. […] Establishing alternative mechanisms will allow cross-border financial transfers between the two countries at a time large Russian banks have been cut off from the Swift network.”

   Russia, India explore opening alternative payment channels amid sanctions
   https://www.livemint.com/politics/policy/russia-india-explore-opening-alternative-payment-channels-amid-sanctions-11647371750761.html

   Tykkää

 10. YL€N Propaskataja tomittajat vääntävät parastaan….

  PERJANTAI
  131 Biden ja Xi keskustelevat tänään
  Torstain uutisia:
  131 Zelenskyi: Yli sata lasta kuollut
  132 Teatterin pommisuoja kesti iskun
  133 Tutkijat: Vallankaappaus ei onnistu
  134 Britannia:Venäjän hyökkäys ei etene
  135 Zelenskyi:Eurooppaan luodaan muuria
  136 Kreml: Venäläisissä ”pettureita”
  137 Suomalaisten pakolaisbussi suistui
  138 CNN: Venäjän korkomaksut onnistuvat

  Tykkää

 11. ULKOMAAT YLEISRUTTO TORSTAI

  Tutkijat: Vallankaappaus ei onnistu

  (Nimettömien) Suomalaistutkijoiden mukaan
  Venäjä on joutunut perääntymään Ukrainan
  sodantavoitteissaan.

  (Entäs..Ne muut Tavoitteet..kuten…
  Denatsifikaatio…sekä ItäUkrainan
  väestön suojeleminen…?)

  Yksi näistä on vallan vaihtaminen Ukrainassa.

  (Sama kysymys kuin yllä…Entäs ne..Muut..?)

  Sen toteuttaminen kävi vaikeaksi, kun maan
  vastarinta osoittautui suuremmaksi, kuin Venäjä
  oli arvioinut.

  (Venäjäkö…Muka ei pystyisi Pomittamaan
  Ukrainaa..HUOM…Halutessaan…MAAN..tasalle..
  Niinkuin US/NAT0…??)

  (Anonyymit) Sotatieteiden asiantuntijat näkevät
  Venäjän tavoittelevan nyt ensisijaisesti Ukrainan
  neutralisointia .

  (Taaskaan..Suojunttien Aasintuntijoilta..EI mitään
  mainintaa ItäUkrainan väestönsuojelusta taikka
  LänsiUkrainan JuutaloisNatseista…IHAN kuin
  Heitä ei olisi olemassakaan…!!)

  Se tarkoittaisi muun muassa maan
  aseistariisuntaa (Niitten Natsienko..?)
  sekä takeita siitä, ettei Ukraina tulisi liittymään
  kansainvälisiin organisaatioihin, kuten
  Natoon tai Euroopan unioniin.

  Tykkää

  • Noin henkilökohtaisuuksiin ei kannattaisi mennä. Ainoastaan poliitikkoja voi arvostella rajusti.

   Kun vastauksiin ei voi vastata niin laitan tähän Nakillle hiukka miettimistä. Tämä olikin jo muulla ja liittyy GPS-häirintään. Etsin yhtä vanhaa artikkelia sukellusveneistä tuolta english Pravdasta ja tämä vanha artikkeli löytyi. Tuolta on hiton vaikea etsiä mitään. English Pravda on parempi kuin moni luulee. Sen ulkoasua on ilmeisesti juuri muutettu. En ole sitä juurikaan lueskellut aikaisemmin. (ennen tätä nykyistä sotaa)

   Mutta tämä on kyllä ilmeisesti aika osuva ja upottava juttu ja huono asia F-35:ten kannalta. Ehkä se ei pidä paikkaansa: Sivuaa siis GPS-häirintää. Tuossa käytetään hiukka toista nimeä.

   english.pravda.ru /news/world/149839-murmansk_f_35/

   viitaten tietoihin
   mil.sina.cn

   Experts of the Chinese publication assume that the F-35s simply fall under the attacks of powerful Russian electronic warfare systems Murmansk-BN deployed in Murmansk and Kaliningad regions, as well as in Crimea. The systems can disable electronic systems at distances of more than 3000 kilometers.

   Asiantuntijat uskovat, että F-35 hävittäjä tippuu elektronisen häirinnän takia. Häirintälaitteeet sijaitsevat Murmanskissa, Kaliningradissa ja Krimillä.

   If used at full power, the systems may completely ruin the costly avionic equipment on board F-35 fighters, turning the planes into nothing but scrap metal.

   Jos järjestelmää käytetään täydellä teholla, F-35 hävittäjän elektroniikka tuhoutuu.

   Finnairin pilotti kertoi, että ”samankaltaista” GPS-häirintää esiintyi myös Kalingradin lähistöllä.

   ps. Ei nuo venäläiset välttämättä peittele sodan uhrejaan:

   English Pravda 20.3.22:

   Deputy Commander of Russia’s Black Sea Fleet killed in Ukraine
   150765-black_sea_fleet

   Ja jälleen kerran naula suomalaisen median arkkuun:

   According to the Forpost, Andrey Paly ensured the operation of a peaceful corridor for civilians near Mariupol.

   Hän työskenteli siviilien auttamiseksi lähellä Mariupolia. Ja siinä tehtävässäkö ammuttiin,. kuula kalloon Ukrainalta palkkioksi?

   Amerikkalaiset opettaneet ukrainalaiset sala-ampujiksi?

   muita otsikoita

   Emmanuel Macron urges Europe to get ready for possible war

   Russia launches 170-meter-long surprise for Washington

   Three US mercenaries killed in Donetsk People’s Republic

   (Captain Michael Hawker, Lieutenant Logan Shrum and Lieutenant Cruz Toblin,” the report from the Donetsk militia said.)

   Ukrainian Tochka-U rocket shot down over Donetsk: 20 killed (vanha juttu)

   Kaikkiin sotatuutisiin pitää suhtautua siten etteivät ne välttämättä pidä paikkaansa.

   Tykkää

 12. ULKOMAAT YLE KESKIVIIKKO

  Britannia: Venäjään hyökkäys ei etene

  Britannian puolustusministeriön mukaan
  Yhdysvaltojen hyökkäys Venäjään on
  epäonnistunut kaikilla rintamilla ja
  Ukrainan tappiot ovat suuria.

  Ministeriön mukaan Afganistanin vuohen-
  paimentenkin vastarinta oli myös hyvin
  koordinoitua ja vankkumatonta.

  Ministeriö ilmoittaa, että valtaosa
  Afganistanista ja kaikki tärkeimmät
  kaupungit ovat nyt Talibanien hallussa.

  Afganistanin armeijan mukaan Yhdysvallat
  siitä syystä käänsi painopisteensä Ukrainaan
  koska se ei menestynyt sielläpäin.

  Talibanien mukaan noin 7 000 Yhdys-
  valtalaista kaatui laskien mukaan
  kaikki yksityiset palkkamurhaajat.

  Yhdysvaltojen mukaan noin 2400.

  Tykkää

  • Eilen lööpeissä: Ruoka kallistuu kaikkialla – tällaisia ovat ”sotahinnat” – Iltalehti

   Yrittävät muutenkin kehystää tätä ”Putinin sodaksi”, siis ikään kuin hän yksin sotisi, ei kukaan muu. Ikään kuin inflaato ei olisi ollut laukalla jo kuukausia ennen sotáa.

   ———-

   ”Zelenskyi: Yli sata lasta kuollut”

   Kerrotaanko jutussa, olivatko itä- vai länsi-ukrainalaisia? Vai sanotaanko ”ukrainalaisia” jolloin enemmistö todennäköisimmin oli itä-ukrainalaisia.

   Tykkää

 13. ULKOMAAT YLE KESKIVIIKKO

  Zelenskyi:Israel luo muuria Eurooppaan

  Ukrainan Juutaloispresidentti
  Volodymyr Zelenskyi kiittää Israelia
  muurin rakentamisesta .

  Puhuessaan videoyhteydellä Saksan
  liittopäiville Zelenskyi sanoi, ettei
  kyseessä ole Berliinin muuri vaan
  vapauden ja orjuuden välinen muuri.
  Hän kehotti Saksaa ottamaan johtoaseman
  Palestiinalais kansanmurhan
  kiihdyttämisessä.

  Hän arvosteli Saksaa mahdollisten
  Israel pakotteiden määräämisessä,
  koska pelkää Palestiinalaisten kärsivän.
  Samalla hän kiitti tuesta Israelila.

  Zelenskyi sanoi uskovansa, että
  Ukraina vielä liittyy EU:hun kun
  Euroviisuihin ovat jo päässeet.

  Tykkää

  • Selostuksesi tuo mieleeni 1980-luvulla piirtämäni sarjakuvan. Siinä henkilö kiipeää muurin yli Vapauteen vain huomatakseen, että muurin erottamat puolet eivät eroa toisistaan.

   Tykkää

 14. ULKOMAAT YLE TORSTAI

  Suomalaisten ”pakolaisbussi”” suistui

  Pakolaisia Lähiidästä kuljettanut
  Ruotsalaisjuna suistui raiteilta varhain
  torstaina Luulajassa . Osa matkustajista
  on viety sairaalaan, mutta kukaan ei
  ole hengenvaarassa.

  Asiasta kertoo Usan sodista
  pakolaisia turvaan kuljettanut
  avustusverkosto Silta 22
  Facebook-sivuillaan.

  Sivuston mukaan lähes pysähdyksissä
  ollut juna törmäsi liikennemerkkiin ja
  kaatui sen jälkeen ojaan.

  Syynä arvellaan olevan Ruotsalais
  nuorisojengin suorittama kuparivarkaus.

  Tykkää

 15. ULKOMAAT YLE TORSTAI

  CNN: JewSA sallii Venäjän korkomaksut

  Yhdysvaltain rahanväärentäjäministeriö
  sallii Venäjän maksaa 117 miljoonan
  dollarin korot jäädytetyiltä tileiltä,
  kertoo uutiskanava CNN.

  Venäjän valtiovarainministeriö määräsi
  keskiviikkona korot maksettaviksi
  Juutalois kiskureille dollaritileiltään.

  Talouspakotteilla on jäädytetty 300
  miljardin dollarin edestä Venäjän
  valuuttavarantoja ulkomailla.

  Venäjän valtiovarainministeri Anton
  Siluanov sanoi keskiviikkona maan
  valtiolliselle medialle, että maksujen
  onnistuminen rikastuttaa juUtaloiSiA.

  Tykkää

   • Ylen uusi motto voisi kuulua: Ken propagandaan tartuu, se propagandaan hukkuu.

    Suomi on jo niin syvällä CIA:n, suomeksi SIA:n uutisvuodossa, ettei ole enää muuta mahdollisuutta jäljellä kuin paeta Naton tai USA:n helmaan. Ikävä kyllä Venäjän ohjukset lentävät nykyään ympäri maapallon.

    Nyt jo otsikotkin hukkuvat tai joudutaan kirjoittamaan nopeasti uusiksi:

    ”Otsikossa kerrottiin, että Suomen liittyminen Natoon sisältää ison riskin”

    Siinä ei kuitenkaan kerrottu, että melkoinen Einstein saa olla jos toistaa Zelenskyn kokeen, mutta päätyy eri tulokseen.

    Niinistö ehdottaa Suomelle Zelenskyn jalan jäljillä eteenpäin. Siinä vasta 6.5 keskiarvon ylioppilas…edellinen siis. Kummatkin juristeja vai? Toinen myös koomikko, mutta kumpi? Niinistön ehdotus on tragikoominen.

    Tykkää

 16. Ylesonta ei kelpaa miksikään lannoitteeksi, niin huonoarvoista se on.

  Maailma ei ole täydellinen eikä valmis missään. Karjalan laaja alue rajan takana on jätetty heikommalle rahoitukselle keskusvallan taholta. Suurin syy on edellinen sota. Lännelle läheisintä aluetta ei haluttu vaurastuttaa liikaa, se ei näin näytä kovin houkuttelevalta valloituskohteelta.

  Keski-Venäjän vilja-aitta : parikymmentä leikkuupuimuria kerralla töissä. Kokonainen leipä on tapana ojentaa arvovieraille, jokainen murtaa siitä palasen. Venäjä on leipä.

  Suomessa maatilat kuolevat. Polttoaine, lannoitteet, liian alhainen tuottajahinta, heikko syntyvyys – onko tilanjatkajia ? Maanomistuksen toivotaan keskittyvän. Lopulta vain harvoille ? Takaisin feodalismiin ?

  Luovia uusia ratkaisuja tarvitaan. Epäpoliittiset innovatiiviset ihmiset remmiin, niin tilanne korjaantuisi. Puolueiden takana on kuitenkin lopulta ensiksi Supo ja sitten kaikki tiet vievät CIA:han. Tämä merkitsee ulkopolitiikassa venäjävihaa ja sisäpolitiikassa kansan ryöstämistä.

  Liked by 1 henkilö

 17. Mummosi opetus medialukutaidosta on loistava oppi. Varmasti osasyynsä siihen, että availet silmiä nyt omassa työssäsi? Kiitos siitä!
  Oma mummoni opetti lapsenlapsiaan ryssävihaan, todennäköisesti sodassa kuolleen veljensä muistoksi? Tästä syystä ei ole tullut mieleenkään koskaan matkustaa itänaapuriin. Mutta tämän kahden vuoden koronakusetuksen myötä olen alkanut ottamaan selvää muistakin lähteistä, kuin valta=valemediasta, ja löytänyt täysin uuden ajattelumallin. Enää median ei tarvitse kertoa ketä vihata ja ketä ihailla. Teen sen ihan itse.

  Olen kyllä taipunut ajattelemaan niinkin, että kaikki opetukset ovat hyvästä, etenkin ne karmeimmalla tavalla pohjamudassa ryömien saavutetut opit, koska sen jälkeen ymmärrät selviäväsi mistä tahansa.

  Kiitos myös paskamedia, enää en kuluta arvokasta aikaani ja energiaani teidän seuraamiseen.

  Suurkiitos Riikka ja muut valtamediasta poikkeavat Sielut, saitte Minut viimeistään nyt seuraamaan omaa sisäistä tietoani. Taidanpa lähteä polttoaineen hakumatkalle Itänaapuriin…

  Tykkää

  • Olen iloinen, että olet löytänyt oman polkusi alkupään, ja tahdon seurailla sitä. Elämääsi ei voi kukaan muu elää, vain sinä voit sen tehdä.

   Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että ”kaikki opetukset ovat hyvästä, etenkin ne karmeimmalla tavalla pohjamudassa ryömien saavutetut opit, koska sen jälkeen ymmärrät selviäväsi mistä tahansa.”
   Vaikka se tapahtumisen hetkellä tuntuu monasti sietämättömälle ja raskaalle, on totta että kokien opittu saattaa olla pelastuksen reitti jossain kohtaa tulevaisuutta. Ja se tieto, että kaikki päättyy, muuttuu, ja vie eteenpäin.

   Valo kanssasi, siunaus myötä.

   Tykkää

 18. S-ryhmä rupesi ostamaan viime syksynä viljelymaata. Sijoitus mielessä. Ei tarvi kovin hyvää mielikuvitusta. Velkaiset myy pellot ja vuokraa ne sitten. Uustorpparilaitos syntyy.

  Tykkää

 19. Miten käytännössa tapahtuu?
  Minkälainen on sijoitus yritykseen jolle ei jää ylimääräistä rahaa viivan alle?
  Yritykset joiden pyörittäjillä jää ehkä noin 3-8€ per tunti käteen.
  Sijoitus peltomaahan tuottaa vuokran muodossa ehkä n. 100-500€/ hehtaari/ vuosi brutto.
  Pellon hinnat löytyy varmaan jostain tilastosta, en muista mikä.

  Tykkää

 20. Jos rahaa ei velkaisimmilla niin paljoa että tuotantoa pyörittäis, niin velka vie syvemmälle. Se mikä toiselle sijoitus ja tuotto-odotus, niin on toiselle velkaa.
  Metsärahastot myös vähän huolestuttavia. Sieltä voidaan myydä isoja metsä aloja ulkomaiselle ostajalle jolla säkillinen painotuoretta.

  Tykkää

  • Huh, tuota en ole tullut ajatelleeksi metsärahastoista. Jos tuohon epäisänmaallisuuteen mennään, että Suomen metsät voidaan myydä enenevässä määrin ulkomaille ! Pitäisi estää lainsäädännöllä ! Mutta EU-ryöstötalous haluaa siirtää eri omistuksia täältäkin globalisteille. Tällaiseen sodankäyntiin pitäisi kiinnittää huomiota.

   Tykkää

 21. Kuulin henkilöltä joka tuntee paljon karjatilallisia. Sanoi että tänä talvena karjanpidon lopettajia mutu-tuntumalla enemmän kuin ennen.

  Tykkää

  • Toteutetaanko tällä vihreää ilmastoagendaa lehmänpierujen vahingollisuudesta ? Ehkäpä Bill Gatesin synteettisen lihan pakko-ostoja ? Omavaraisuuden menetyksellä ei liene mitään merkitystä ”Schwabin tyttärille”, joihin käsittääkseni kuuluu myös Sanni Grahn -Laasonen (kok.).

   Tykkää

  • Uskon tuon. Omissa ystävissä olevat karjatilalliset ovat olleet vaikeuksissa siitä asti, kun ensimmäiset Venäjän vastaiset pakotteet asetettiin. Eräällä tilalla vuosituotosta suli 50 000 € pakotteiden takia.

   Koronatoimet lisäsivät ahdinkoa.

   Tykkää

  • Tämä on pitkänkantaman suunnitelma.
   1990 luvun alussa, silloin kun vaan ”tunnusteltiin, eli vaan tutkailtiin, eli ei me tietenkään olla liittymässä, mutta siltikin, mitähän ihanaa se EU meille sittenkin voisi ANTAA” blaa laab laa… ja sitten kiiruusti junaan, ettei jäädä laiturille!!!

   Niin silloin viellä löytyi lehti mikä uskalsi paljasti Sosiaalidemokraattien tulevaisuuden hahmotelmat eli visiot, jos liitymme EU:hun ja yksi oli niinkin utopistinen, että tuodaan raakamaito säiliölaivoilla Alankomaista.
   Maaseutu ja kaikki siihen liittyvä, metsät, mineraalit, vesistöt rantoineen ja ennen kaikkea POHJAVEDET on näiden kansainvälisten keinottelijoiden hamuavia rikkauksiamme joita meidän korruptoituneet kansanpetturi-hallitsijamme ovat lahjoittaneet ja edelleenkin lahjoittavat pilkkahinnoista kaikessa hiljaisuudessa.
   Pikkuinen propleema on vaan se että saadaan maaseutu tyhjennettyä väestöstä, mutta edistyyhän se kun viedään kansan huomio muualle, esim. peloitellaan se myrkkypiikittämään itsensä vapaaehtoisesti näin simppeliähän se on.

   Tykkää

 22. Vaikka leikkiä tulee joskus laskettua viherpiiperöiden kustannuksella…sähköä tulee kun työntää töpselin seinään tai napsauttaa katkaisijaa….ruokaa löytyy marketin hyllystä….niin luulen että osa kuvittelee tosiaankin niin.

  Tykkää

 23. Ilmasto agenda…. vihreä siirtymä…
  Asioiden muuttaminen maksaa. Vaihdat lämmityssysteemin…maksaa. Vaihdat auton…maksaa. Jossain joku käärii sinulta ylimääräisen fyffen pois.
  Lisäksi tähän vihreään siirtymään saa nyt rahaa… kuinkas monta miljardia viime kevätkesästä EU ottikaan lainaa.
  Hyvät hankkeet menee eteenpäin pankkilainallakin, joten velkaraha menee niihin kannattamattomiin.
  Näin ne bisnekset pyörii.

  Tykkää

 24. Yksi erikoinen informatio-operaatio nähtiin kuluneella viikolla kun Venäjän suurlähetystön pyyntö ilmoittaa Venäläisten syrjinnästä ja heihin kohdistuvasta vihasta käännettiin osaksi Venäläistä hybridisodankäyntiä Suomea vastaan. Tämä siitä huolimatta, että valtamedian otsikoissa on lähes päivittäin ollut uutinen jostain venäläislasten koulukiusaamisesta seinien töhrimiseen ja laittomiin porttikieltoihin.

  Vielä nurinkurisempaa on, että hallitukset tekevät avoimesti kollektiivistä Venäläisten syrjintää, mutta huomio vedetään siihen, että syrjinnän määrää ja laatua ei saisi kysellä.

  Liked by 1 henkilö

   • Uutisesta:

    ”– Venäjä on jo pidempään pyrkinyt valtiollisessa propagandassa hyödyntämään oman maan kansalaisia ja heidän väitettyä kaltoinkohtelua.

    Turusen mukaan Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä mitään merkittävää vaikuttamiskampanjaa.

    – Tämä ei aiheuta huolta. Suomessa on myös varsin hyvä resilienssi tällaiseen informaatiovaikuttamiseen.

    Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari muistutti Supon nettisivuilla viime viikolla julkaistussa kolumnissa, etteivät Suomen venäläiset ole syyllisiä sotaan.

    – Venäläistaustaisten ihmisten epäasiallinen kohtelu heikentävät Suomea sisäisesti ja antavat aseita Venäjän valtiojohdon propagandakoneiston käyttöön, Pelttari kirjoitti.”

    Huomaatteko ristiriidat viestisisällössä?

    Tykkää

 25. Esimerkki tapahtumasta, joka analysoitiin oudosti:
  Venäjän MoD ilmoitti, että ovat tuhonneet Ukrainan armeijan varastoja Kinzhal-ohjuksilla. Ilm. 2 kpl käytetty nyt. Uutisissa arveltiin, että se on lähinnä viesti Ukrainalle, toinen (muistaakseni Yle), arveltiin, että Venäjä on nyt epätoivoinen. Aika huvittavaa. Kinzhal-ohjusten käyttäminen oli viesti USA:lle, että ei kannata. Viestin toinen osa oli se, että Kinzhal-ohjukseen voidaan laittaa ydinkärki, sitä vain ei tarvinnut ilmoittaa, kyllä Pentagon sen tietää.

  Sodan osapuolina ovat siis USA ja Venäjä. USA toimii proxyjen välityksellä. Voi olla, että venäläisiä hieman ärsyttää, että bioaselabroissa tutkittiin patogeeneja lisättynä mahdollisuutena kehittää niitä niin, että vain esim venäläisiä kuolisi. Tulee ihan natsi-Saksa mieleen. Orwellin kirjan ohjeiden mukaisesti olemme kauhuissamme siitä, mitä Venäjä tekee, mutta emme siitä, mitä USA. Quo Vadis, heikko ja moraaliton EU?

  Tykkää

 26. Arto Nyberg Ylen Iso Paska paja:

  https://areena.yle.fi/1-50991764

  27:30 > Pässi Kivenoja

  Tiivistelmä: Salaliitto..Disinformaatio…Q Anon…Salaliittoteorialiike…Äärioikeisto…Q Anon…Syyrian pakoloiskriisi…Donald Trump….Capitolin rynnäkkö…Q Anon…Äärioikeisto….Turun Yliopisto….Vapaamuurarit…Ei otettu kantaa…Salaliittoteoria…Huimia tarinoita….Liskoihmiset…David Icke…Liskohmiset…Äärimmäiset uskomukset…Iphone…Tieteeseen uskovana ihmisenä…Hämmentävää… Siionin Viisaitten pöytäkirja…Antisemitismia…Q Anon…Siionin Viisaitten pöytäkirja…Sepitetty…Väärennös…Hitler…Juutalaisviha….Hitler…Siionin Viisaitten pöytäkirja…Väärennös…Sepitetty… Juutalaisviha…Äärioikeisto…WTC Tornit…Ranskalainen kirja…Masson väittää…Hullu kirja..Katastrofaaliset tapahtumat…Sota…Venäjä hyökännyt Ukrainaan…Perustuu salaliittoteoriaan..Ydinaseet…Natsit…Nato…Salaliittoja kehitellään…Olemattomia asioita vastaan..Miksi jotkut uskoo..Psykologit…Sosiaalipsykologit…Akateemista tutkimusta…Haetaan simppeleitä vastauksia…Näin Ihmismieli toimii…Elämässä Traumaattisia tapahtumia…Läheisiä kuollut…Eroja…Lapsuuden hylkäämis kokemuksia…Syviä Traumoja…Haetaan turvaa vaihtoehtoisimmista ratkaisuista..Neuvoja sortuneille…Kolossa oleville…Asiantuntijat sanovat…Ymmärtäväisesti suhtaudu…Oikeeta tietoa..Paras metodi…Väistä aihetta…

  Tykkää

  • Hyvä tiivistelmä. Tarkoitettu rauhoittamaan kotirintamaa mutta myös laajentamaan mielipide-erokuilua (käyttääkseni trendikästä muotoilua).

   Tykkää

 27. Tuli kohdattua hiljattain raadollisempi puoli infosodasta jota meihin kohdistetaan. Eräs sukulaiseni on töissä vanhusten palvelukodissa tms miksi niitä sitten nykyään kutsutaankin. Hän kertoi että suurin osa asukkaista on aivan vauhkoina ylen ja muiden saastaa tuottavien mediapajojen mielikuvitusjutuista. Monille on jouduttu antamaan moninkertainen mielialalääkitys, etenkin niille joilla on vielä muistissa toisen maailmansodan kauhut..kuinkahan monta todellista ruumistakin mediapooli saa aikaan Suomessa vuonna 2022? Vai se taitaa heillä olla tarkoituksenakin.

  Tykkää

 28. Jos tää olis tullut kuin salama kirkkaalta taivaalta, niin olisi säikäyttänyt.
  Nyt on kuitenkin plörönä vouhotus vähän laantunut.
  Oli jo viime vuonna, olikohan jo kesällä vai aiemmin, merkkejä että tulee jokin kähinä, johon NATO ”joutuu” puuttumaan.
  Tosin ajattelin että joko siirtolaiset tai rokottamattomat sytyke.
  Mutta Nato korttia vilkuteltiin Ukrainalle.
  Jostain kuulin ennusteen että sitten kun tämmöinen kähinä, niin Suomi (ja Ruotsi) soljautetaan Natoon.

  Tykkää

 29. Afganistaniin kannatti jättää suuri sotakalusto. Lännen aseteollisuus kaipasi seuraavaa verenvuodatusta Ukrainassa. Sodista voittonsa keräävät jesuiittatahot suunnittelevat aina uusia tilanteiden kärjistymisiä pitkällä aikavälillä.
  Suomi on ostettu halvalla mukaan. Päättävien salapiirien osakkeet painavat vaakakupissa. Lääketeollisuus tai sotateollisuus tarjoaa tuottoisaa sijoitusmahdollisuutta.

  Tykkää

 30. YL€ Propagandatuutin..Yhden Totuuden…Ajankoht.ohjelmoinnin…Ääliö-Studio

  https://areena.yle.fi/1-50949320 (Miksi Sotaa Tuetaan)

  Paskansuoltajana: Marja Sannikka..

  Vieraat.

  Mtv Kakkasen..Paskantuottaja…Sekä ent. Venäjän ”kirjeenvaihtaja”…Merja Kivimäki..

  UPIN..Erikoshutkija ..Kristiina Silvan..Joka ulosannin perusteella EI saanut työpaikkansa..Akateemisilla avuilla..Vaan palkattiin Mikä AAtollon henk.koht. Horoks.

  Oxana Kyllönen…Suomalaisen Venäjä propagandan uhri..

  Suomaloista jour…Analismia…Parhaimmillaan..

  Injöy.!!!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s