Kun EU valeuutisen syötti

(Sande Parkkonen)

Viime aikoina meitä on opastettu moneen kertaan tunnistamaan valeuutisia ja hyvä niin. Valtamedia ei ilmeisesti vielä osaa itse tunnistaa valeuutisia.

Kaikki suomalaiset ja useat eurooppalaiset mediat ovat julkaisseet sokkoina tämän Euroopan unionin niille syöttämän valeuutisen, jonka viesti on kaikissa maissa sama: EUlla oli massiivinen suojavarusteiden ja muiden välineiden hankintaohjelma, josta jotkut maat kieltäytyivät.

IL 18.4:
STM viivytteli Suomen ulos EU:n jättimäisistä suoja­varuste­hankinnoista – Suomi katsoo ainoana EU-maana vierestä muiden keskitettyjä kauppoja

Viesti kaikissa uutisen levittämismaissa sama:
(kuten Briteissä, toim.huom.)

`Kansallinen hallituksenne on syypää 
siihen, ettei teillä ole EU-varusteita´

Todellisuudessa

EU:lla ei ollut mitään massiivista hankintaohjelmaa olemassakaan. Ei ole vieläkään. Kymmenen päivää sitten tämä massiivinen EUn varustehankintaohjelma oli ehtinyt tilaamaan, ei siis ollut edes hankkinut, 150 hengityskonetta. Ne menevät massiivisen hankintaohjelman varastoon Romaniaan, josta ne sitten viedään Italiaan, Espanjaan tai jonnekin.

Miksei niitä viedä suoraan apua tarvitseviin maihin, sen tietää vain EU-komissio.

TODAY the European COMMISSION HAS DECIDED to create a strategic rescEU stockpile of medical equipment such as ventilators and protective masks to help EU countries in the context of the COVID-19 pandemic.

Euroopan komissio 19.3.2020

Romania is the first EU country that volunteered to purchase and host a stockpile of ventilators on behalf of the European Union. The announcement was made on 6 April by the President of the European Commission, Ursula von der Leyen for TVR.

TheMayor.EU 8.4.2020

Kyse on siis ”uutisesta”, jonka tehtävä on valehdella EU-kansalaisille, että komissio, EU ja Bryssel olisivat kyllä auttaneet ajoissa, jos teidän oma hallituksenne ei olisi möhlinyt asiaa. EU on ollut kasvavan kritiikin kohteena koko kriisin ajan, koska se ei ole tehnyt mitään auttaakseen jäsenmaitaan. Ei se auta nytkään. Se yrittää valehdella, että vika on jäsenmaiden. Ei sen.

Miksi? Koska ihmiset ovat nyt pandemiakriisin aikana nähneet omin silmin, ettei EU ole mitään muuta kuin parasiitti, loinen, jonka ainoa tehtävä on elää jäsenmaiden varoilla. Mitään muuta todellista tehtävää sillä ei ole.

Siksi tämäkin valeuutinen laskettiin maailmalle ja uskolliset apurit valtamediassa propagoivat viestiä minkä ehtivät. Eli tämä oli todellinen Fake News ja asialla olivat EU-trollit.


Kirjoitus on julkaistu alunperin otsikolla ”Valeuutinen” Sanden Räyhäblogissa 18.4.2020.

Sande Parkkosen kirjoituksia AvoinMediasta voi jakaa ja uudelleenjulkaista vapaasti, kunhan muistaa ilmoittaa alkuperäisen lähteen (AM).

Vastuuministeri kommentoi

https://twitter.com/akpekonen/status/1251457728716955648

Kuva: pxfuel (CC0), freeSVG (CC0)
Kuvanmuokkaus: Johanna L

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s