Kohti vapauden diktatuuria

Klaus Rahikainen

Natsi-Saksa taisteli kansallisen itsenäisyyden ja merkityksen puolesta Saksan koettua murskaavaan tappion ja nöyryyttävän rauhan ensimmäisessä maailmansodassa. Natsi-Saksa taisteli juutalaisten pankkiirien rahavaltaa ja kommunistisen Neuvostoliiton ylikansallista valtaa vastaan sekä oman kansallisen olemassaolonsa puolesta.

Kansallisen yhtenäisyyden luonnollinen kaipuu oli nationalistisen sosialismin luonnollinen ja ihmisiin vetoava perusta, joka lisättynä vahvan ja ylpeän kulttuurikansan nöyryytyksellä johti natsien ja elitistisen diktatuurin nousuun.

Natsi-Saksan murskasi lopulta vapauden puolesta taistelevat Länsivallat sekä sodan suuri voittaja Neuvostoliitto, jonka ideologinen perusta oli ihmisten luonnollisessa halussa luoda yhteistä hyvää eli pitää tasavertaisesti huolta lähimmäisistään, perheestään, kylästään ja kansakunnastaan. Tämän pohjalle luotiin bolševikkien elitistinen diktatuuri.

Natsi-Saksan häviön jälkeen ei ollut suositeltavaa ainakaan pienille valtioille ajaa omaa kansallista etuaan, vaan niiden oli alistuttava suurvaltojen eli Yhdysvaltojen tai Neuvostoliiton ajaman ideologian alle. Natsien tappion kautta kansallisen edun ajamisesta tehtiin pahaa, väärää tai epäsuotavaa. Näin kaikkien kansakuntien ja kansalaisten oli alistuttava joko ylikansallisen vapauden tai ylikansallisen sosialismin ideologialle.

Kun Neuvostoliitto sortui omaan mahdottomuuteensa 1990-luvun vaihteessa, samalla myös koko sosialismin eli yhteisen hyvän ideologialta katosi käytännöllinen perusta. Sen jälkeen ei maailman kansoilla käytännössä ole ollut muuta hallitsemisen ja vallankäytön mallia kuin vapauden varjolla maailmaa ylikansallisille yrityksille valloittavan markkinaliberalismin malli, jonka käyntivoimana on oman yksityisen vapautensa puolesta taisteleva yksilö.

Kaikki yksinäiset yksilöt taistelevat omien etujensa puolesta ilman kansallisen tai sosialistisen yhteisön tukea.

Sekä Natsi-Saksa että Neuvostoliitto olivat pienen elitistisen ryhmän johtamia ja hallitsemia. Molemmat käyttivät mahtavaa mediakoneistoa opettaakseen kansalle oikeaa ideologiaa eli sitä, mitä kulloinkin pidettiin hyvänä ja suotavana. Oman ideologian oikeutus vahvistettiin luomalla yhteinen vihollinen, jotta kansa saatiin yhdistettyä taistoon sitä vastaan.

Kansalaiset pidettiin yhden totuuden piirissä luomalla ankara pelon ilmapiiri, jossa väärinajattelijoita rankaistiin julmasti ja ankarasti. Oli ajateltava oikein, jotta pärjäsi eli säilyi hengissä niin Natsi-Saksassa kuin Neuvostoliitossakin, joiden pahuuden ja vääryydet meidän vapautta rakastava maailmamme on tuominnut loputtomia kertoja aina vain uudestaan vannoen, että sellainen ei saa koskaan toistua…

Tätä vihollista on luotu ja kehitetty erilaisten pandemiaharjoitusten avulla koko 2000-luvun ajan ja vihdoin vuonna 2020 Covid-19 – tai ainakin sen pelko – saatiin levitettyä koko maailmaan.

Miten näiden historiallisten opetusten pohjalta on mahdollista, että me elämme jälleen pienen elitistisen ryhmän hallitsemassa todellisuudessa, jossa kansalaisten on taas kerran ajateltava oikein eli markkinaliberalismin oppien mukaisesti pärjätäkseen maailmassa, jossa ylikansalliset suuryritykset ja rahoittajat ovat saattaneet kaikki kansakunnat ja kansalaiset polvilleen toteuttamaan niiden etua – vallan keskittämistä yhä harvempien käsiin?

Miten on mahdollista, että niin Natsi-Saksan kuin Neuvostoliitonkin diktatuurinen – yhden hyväksytyn totuuden – hallintomalli toteutuu myös meidän vapautta jumaloivassa maailmassamme?

Entten-tentten-teelika-tappajavirus

Kun vapauden ideologian viimeisin suuri ja konkreettinen vihollinen eli Neuvostoliitto oli saatu tuhotuksi, tarvittiin uusi ulkoinen uhka, jotta kansoja voitiin hallita perinteisesti pelon kautta.

Luotiin terroristien kaikkialle – mahdollisesti – soluttautunut uhka, joka toi vihollisen lähelle, ihmisten keskelle. Sitä torjumaan luotiin mahtava valvontajärjestelmä ja kun se oli valmis eikä terroristeista enää ollut vastusta, tarvittiin uusi vieläkin mahtavampi vihollinen, jotta kansaa edelleen voitiin johtaa pelon avulla.

Tätä vihollista on luotu ja kehitetty erilaisten pandemiaharjoitusten avulla koko 2000-luvun ajan ja vihdoin vuonna 2020 Covid-19 – tai ainakin sen pelko – saatiin levitettyä koko maailmaan. Tämän varjolla koko maailman kansat ja kansalaiset on vapautettu ajattelemasta omilla aivoillaan ja meille on lopultakin annettu ainoan oikean totuuden ehdoton malli.

On alistuttava asiantuntijoiden tiedotusvälineissä esittämän päivä päivältä samanlaisena toistuvan uhan alle ja luovuttava kaikenlaisesta turhasta itsenäisestä ajattelusta. Kaikki kansat on nyt saatu saman yhden ja ehdottoman pelon alle, jonka varjolla ne voidaan yhdessä johdattaa näennäisen vapauden diktatoriseen vankilaan, jossa kansalaiset itse auliisti pitävät huolen siitä, ettei kukaan poikkea ruodusta.

Kaikki hyvää tarkoittavat ja totuuden varmuutta kaipaavat kansalaiset saavat lopulta Covid-19 varjolla paikan heidän mieliinsä rakentuvasta ajatusvankilasta, johon he pelon varjolla toinen toisensa sulkevat. Näitä pelokkaita ja ulkoiseen totuuteen tyytyviä kansalaisia maailmaa hallitsevien on yhä helpompi johdattaa aina vain tiukempaan mielen vankeuteen aina vain pelottavampien kriisien kautta.

Natsien ja bolševikkien väkivaltaisen hallitsemisen malli toteutuu kuin huomaamatta vapaiksi itsensä kuvittelevien ihmisten mielissä ja sitä kautta heidän maailmassaan.

Vapauden diktatuurista on meidän maailmassamme tulossa päivä päivältä yhä todempi ja konkreettisempi. Eikä monikaan rohkene nähdä avoimin silmin sitä mitä on tapahtumassa, sillä nykyäänkin – aivan kuin natsien ja kommunistien aikaan – ihmisten toimeentulo ja sosiaalinen asema on riippuvainen siitä, miten hyvin he osaavat ainakin esittää ajattelevansa oikeita hyvän ihmisen ja kansalaisen ajatuksia. Diktatuuri tekee taas tuloaan, mutta tällä kertaa vapauden kauniilta kalskahtavassa kaavussa. Tätäkö me elävät ihmiset todella haluamme?

Tuulimylly sisälläsi

Tilanteen tekee haastavaksi se, että vapaille markkinavoimille ei ole mitään yhteiskunnallista tai poliittista vastavoimaa, sillä kaikki puolueet ja aatteet ovat ottaneet sen omakseen. Koska sama voima ja tahto hallitsee yhä tiukemmalla kädellä julkista keskustelua ja mediamaailmaa, eivät toisin maailmaa pohtivat pääse julki kuin humpuukiksi tai salaliittolaisiksi leimatuilla sivustoilla.

(esim. Facebookin 21.8. blokkaama AvoinMedia & YLEn ja HSn valeuutis- ja salaliittoleimaama Fb-ryhmä Avoin Tilannehuone – Kadonneen totuuden metsästäjät, toim.huom.)

Sekä Natsi-Saksa että Neuvostoliitto olivat pienen elitistisen ryhmän johtamia ja hallitsemia. Molemmat käyttivät mahtavaa mediakoneistoa opettaakseen kansalle oikeaa ideologiaa eli sitä, mitä kulloinkin pidettiin hyvänä ja suotavana.

Ainoa todellisen muutoksen tie tässä yhä tiukentuvassa yhteiskunnallisessa tilanteessa on yksilön kääntymisessä sisäänpäin sen sijaan, että hän edelleen toiveikkaana odottaisi muutoksen syntyvän yhteiskunnallisen prosessin kautta.

Yhteiskunnalliset rakenteemme ja puolueemme on ajettu sellaiseen ahdinkoon, jossa niiltä ei voi odottaa kuin yhä tiukentuvia diktatuurisia otteita näennäisen vapauden ja demokratian eli niiden omien valtarakenteiden varjelemiseksi.

Meitä on iänkaiken hallittu alitajuntaamme varastoimiemme pelkojemme kautta. Niitä sopivasti herättelemällä meidät on saatu hyväksymään tämäkin nykyinen yhteiskunnallinen järjestelmä, jossa kaikki ihmiset ja kaikki yritykset ja yhteiskunnalliset instituutiot on alistettu tekemään voittoa, joka keskittyy näkymättömille rahoittajille ja ylikansallisille jättiyrityksille samalla kun suuri osa kansalaisista köyhtyy ja kärsii joko loputtoman työpaineen tai työttömyyden ikeessä.

Käyköön niin tai näin sinun ainoa todellinen mahdollisuutesi vapautua tästä ikeestä on omien pelkojesi kohtaamisessa. Jokainen alitajuntaasi varastoitu pelko, jonka kohtaat eli näet ilman pelkoa, vapauttaa sinua maailmasi kuvajaisten vankeudesta.

Kun olet katsonut kaikki pelkosi, eli nähnyt ne ikuisen olentosi kannalta turhiksi ja tarpeettomiksi, sinulle jää jäljelle juuri se ilo, rauha ja todellinen hyväolo, jota olet turhaan maailman markkinoilta etsinyt.

Sinä olet se rakkaus, jota kaipaat kaikkien pelkojesi tuolla puolen. Sen tunnistaminen ja todeksi eläminen on kaikki, mitä ihminen todella tarvitsee!


Kuva: It’s No Game (CC BY 2.0) via Flickr, Wallpaper Flare (CC0), Needpix.com (CC0), Pixabay (CC0), Pixabay (CC0)
Kuvanmuokkaus: Johanna L

One comment

  1. Valtavan hyvä artikkeli. Suomalaisuudessa on se mielenkiintoinen piirre että koska olemme pieni kansa ja pohjimmiltamme erittäin itsenäisiä, niin täältä löytyy paljon ajattelijoita jotka näkevät sen totuuden kaiken sen keskeltä mitä valtavirta media ja eliitti meille väkisin syöttää.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s