Vaaleista vallankaappaus USAssa?

Vapaa käännös Yhdysvaltain levotonta poliittista nykyisyyttä ja arvaamatonta tulevaisuutta pohtivasta esseestä ”Vallankaappaus tulossa?”
Demokraatit valavat coup d’Étatin perustaa silmiemme alla, sanoo Michael Anton, washingonilainen tutkija ja entinen Trumpin hallinnon kansallisen turvallisuuden virkamies.

(Jarmo Ekman)

Aivan kuin vuosi 2020 ei olisi jo tarpeeksi mielipuolinen, nyt demokraatit ja heidän hallitsevan luokan isäntänsä puhuvat avoimesti vallankaappauksesta.

Asia on saattanut mennä ohi Yhdysvaltain joutuessa kestämään mellakoita, yhteiskunnan sulkutilaa ja muuta yleistä sekasortoa tänä Michael Antonin elämän viheliäisimpänä vuotena. Mutta hänen mukaansa se on tapahtumassa.

Kaikki alkoi, kun armeijan sotilasjohto antoi hiljaisesti ymmärtää, ettei joukkojen tulisi seurata presidentin käskyä. Heitä tukivat monet entiset kenraalit – mukaan lukien presidentti Donald Trumpin oma entinen puolustusministeri, joka sanoi avoimesti sen, mihin sotilasjohto vain vihjasi, Anton kirjoittaa.

Kun maanlaajuiset mellakat toden teolla alkoivat kesäkuun alussa, istuva puolustusministeri lähestulkoon käski presidenttiä olemaan turvautumatta kapinalakiin. Hänen epäsuora viestinsä oli: ”Herra presidentti, älä kerro meille mitä tehdä, koska emme tee sitä, ja sinä tiedät mitä sen jälkeen tapahtuu”.

Tapahtumien kulusta innostunut Joe Biden antoi hienovaraisuuden mennä menojaan. Tämä entinen Yhdysvaltain senaattori 26 vuoden ajalta ja varapresidentti kahdeksan vuoden ajan ei ole vain kerran tai kahdesti, mutta kolmesti vakuuttanut itsevarmasti, että armeija tulee ”saattamaan [Trumpin] ulos Valkoisesta talosta vauhdilla”, jos presidentti kieltäytyy lähtemästä.

Toinen entinen varapresidentti demokraattipuolueesta, Al Gore, on julkisesti ilmaissut olevansa samaa mieltä.

Ennen kuin ohittaa tällaiset kommentit dementiaa sairastavan potilaan ja vaalitappiostaan ylipääsemättömän entisen kuuluisuuden hourailuna, tulee Antonin mukaan ottaa huomioon myös seuraava:

Kesän aikana medialle vuodettiin tietoisesti uutinen, että eliittidemokraatteja, Trumpin vastaisia entisiä republikaaneja ja muita hallitsevan luokan apparatsikkeja kerääntyi yli satapäin George Soroksen kustannuksella tapaamiseen, jossa ”pelattiin” vuoden 2020 presidentinvaalien mahdollisilla lopputuloksilla.

Trumpin selvän voiton tapauksessa – Bidenina pelannut – entisen presidentin Bill Clintonin Valkoisen talon kansliapäällikkö John Podesta kieltäytyi myöntämästä tappiota, painosti Trumpin voittamia osavaltioita lähettämään demokraatteja viralliseen valitsijamiesvaaliin ja luotti siihen, että armeija hoitaisi loput.

Harjoituksesta vuodettu raportti toteaa synkästi, että ”teknokraattiset ratkaisut, oikeussalit ja turvautuminen siihen, että eliitti noudattaa normeja; eivät ole tässä vastaus” luvaten marraskuun vaalien jälkeen ”katutaistelun, ei oikeustaistelua”.

Esimerkkejä epävarmuudesta

Kesän aikana kaksi entistä armeijan upseeria, jotka ovat molemmat merkittäviä jäseniä demokraatteihin kallellaan olevassa ”kansallisen turvallisuuden” ajatushautomomaailmassa, kirjoitti avoimen kirjeen Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtajalle. Upseerit vaativat ottamaan käyttöön 82. maahanlaskudivisioonan ja raahaamaan presidentti Trumpin ulos Valkoisesta talosta 20. tammikuuta 2021, tasan klo 12:01.

Noin kuukautta myöhemmin (presidentinvaalit vuonna 2016 hävinnyt eliittidemokraatti) Hillary Clinton julisti, ettei Joe Bidenin tule myöntää tappiotaan vaaleissa ”missään olosuhteissa”. Vanha englantilaisen filologian maisteri Michael Antonin sisällä tulkitsee sanan ”missään” tarkoittamaan ”ei/ei koskaan/nolla/nada…” Ja niin edelleen.

Ei kuulosta tulevissa vaaleissa voitostaan varman poliittisen puolueen ideologialta.

Peittelyä päivänvalossa

Edellä mainitut asiakohdat ovat vain lyhyt, mutta kuvaava lista siitä mitä Byron York nimesi äskettäin ”vallankumouspornoksi”, Anton kirjoittaa. York tuntuu ajattelevan tämän olevan vain hallitsevan luokan ja sen demokraattipalvelijoiden harmitonta fantasiointia. Osalle heistä tämä on varmasti totta. Mutta kaikille heille? Anton ei ole niin varma.

Kuuluisan tyhjentävässä keskustelussaan salaliitoista Machiavelli painottaa erityisesti ”operatiivisen turvallisuuden” – toisin sanoen hiljaisuuden – korvaamattomuutta onnistumisessa. Salaliiton ensimmäinen sääntö on: älä puhu salaliitosta. Salaliiton toinen sääntö on: älä puhu salaliitosta.

Joten miksi demokraatit puhuvat – julkisesti – salaliitosta?

Koska he tietävät, että onnistuakseen salaliitto ei saa näyttää salaliitolta. Heidän täytyy istuttaa idea kansan mieleen nyt, jotta heidän suorittamansa presidentti Trumpin laiton poistaminen virasta vaikuttaisi olevan tavalla tai toisella hänen oma vikansa, Anton vastaa.

Vähät siitä ärsyttävästä yksityiskohdasta, että presidentti kieltäytyisi poistumasta, jos olisi vakuuttunut voittaneensa oikeutetusti. Muistetaan: Bidenin ei tule myöntää tappiotaan missään olosuhteissa.

Toinen osa suunnitelmasta on tuottaa tarpeeksi kerättyjä ääniä – laillisia tai laittomia – kääntämään tai kyseenalaistamaan tulokset tasaväkisissä osavaltioissa. Siis riippumatta mitä laskenta sanoo, Biden voittaa vaa’ankielitilanteet.

Pahin skenaario – Yhdysvalloille, ei hallitsevalle luokalle – olisi useissa osavaltioissa niin tulkinnanvaraiset tai tulisesti kiistellyt tulokset, ettei kukaan kykenisi oikeutetusti sanomaan kuka voitti. Tietenkään tämä ei estäisi demokraatteja väittämästä heidän voittaneen.

Myös kansan valmistelu on jo alkanut: virroittain uutisia ja sosiaalisessa mediassa viestejä, jotka ”selittävät” kuinka lähellä tasatulosta olevat osavaltiot kääntyvät Bidenille postiäänien ”laskennan” jälkeen, vaikka äänestysiltana saattaisikin näyttää Trumpin voittaneen.

Kolmas kohta on saada laaja ja kovaääninen demokraatti-vasemmiston propagandakone sotavalmiuteen. Aiemmin mainittu, vuodettu raportti kehottaa demokraatteja tunnistamaan ”päävaikuttajia mediassa ja paikallisten aktivistien parissa, jotka voivat vaikuttaa poliittisiin näkemyksiin ja mobilisoida poliittista toimintaa sekä ennakolta sitoutua rakentavaan rooliin kiistanalaisten vaalien tapauksessa” – toisin sanoen huutamaan jokaiselta katolta Trumpin hävinneen.

Tässä vaiheessa on turvallista olettaa, että jos Trump ei voita sellaisella äänivyöryllä, jota ei voida ohittaa huijaamalla ja/tai hallitsevan luokan massiivisen propaganda-operaation kautta tulosta kieltämällä, tulee jokainen demokraattipoliitikko ja mediaelin julistamaan Trumpin häviötä, päättelee Anton.

Pysäyttäkää painokoneet

Sitten mitä? Podesta olettaa, että armeija asettuu demokraattien puolelle. On syytä pelätä, että se saattaisi. Demokraattipresidentti Barack Obaman hallinto käytti paljon poliittista vaikutusvaltaa puhdistaakseen päällystöstä kaikki heidän ohjelmaansa osallistumaan haluttomattomat ja ylentääkseen vain yhteistyökykyiset, Anton kirjoittaa.

Vaalien lopputuloksen päättäminen olisi kuitenkin täydellisen poliittinen väliintulo väitetysti epäpoliittiselta Yhdysvaltain armeijalta, ja onkin mahdollista, ettei upseeristo halua tehdä tuestaan hallitsevalle luokalle niin näkyvää. Edellä mainittu puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja on jo ilmoittanut, ettei armeijalla tule olemaan ”mitään roolia” vaalien lopputuloksessa.

Tämä ei luultavasti ole harhautus, mutta Anton ei voi olla pohtimatta, tuleeko lupaus pitämään ottaen huomioon Jeffrey Goldbergin kaltaisten henkilöiden ilmiselvän pyrkimyksen vaikuttaa armeijan ajatteluun äskettäisessä Atlanticin artikkelissa, jossa Trumpin väitettiin haukkuneen kaatuneita Yhdysvaltain sotilaita.

Voivatko demokraatit luottaa salaiseen palveluun Trumpin raahaamisessa ulos? Anton kertoo salaisen palvelun läheltä nähneenä epäilevänsä asiaa: virasto on, tai ainakin vahvasti näyttää olevan epäpoliittinen. Salaisen palvelun tehtävä on presidentin suojeleminen – kuka ikinä hän onkaan – ja tuo työ otetaan erittäin vakavasti.

Jos salainen palvelu ei usko Trumpin hävinneen, Anton ei usko sen osallistuvan hänen häätämiseensä Valkoisesta talosta. Toisaalta, jos he uskoisivat Trumpin hävinneen ja kieltäytyvän lähtemästä – skenaario, joka on Antonin mielestä mahdoton kuvitella, mutta jonka demokraatit väittävät olevan aivan kulman takana – on mahdollista, että salainen palvelu toimisi.

Mitä jää jäljelle? Palautetaan mieleen ilmaisu demokraattien sotapelistä: katutaistelu – toisin sanoen tämän kesän toisinto, mutta paljon isompana. Propaganda käännetään tärykalvot puhkoville desibeleille ja jokaisen suuren kaupungin kadut täytetään ”protestoijilla”, Anton ennustaa.

Suljetaan koko maa ja sallitaan vain yhden viestin tulla kuulluksi: ”Trumpin on mentävä!”

Toisin sanoen Yhdysvalloissa toteutetaan ”värivallankumouksena” tunnetuksi tullutta kuviota. Käytössä on täysin sama pelikirja, jota Yhdysvaltain syvä valtio käyttää niissä maissa, joiden johtajista se ei pidä – tällä hetkellä Valko-Venäjällä. Syrjäytä – vaikka vaaleilla valittu – johtaja agitaation kautta ja kutsu sitä ”demokratiaksi”.

Viime kuukausien tapahtumat voidaan tulkita värivallankumouksen yritykseksi, joka ei saanut tarpeeksi tuulta alleen – tai testiajoksi syksyä varten.

Onko Trumpin hallinto valmistautunut?

Mitä he voisivat tehdä? Pelata oman ”sotapelinsä” ja kartoittaa mahdolliset lopputulokset ja minimoida yllätykset, Anton katsoo. Heidän tulisi myös keskustella luotettavien hallinnon sisäpiiriläisten kanssa saadakseen selvemmän kuvan siitä, ketkä sisäpuolella eivät aio osallistua vallankaappaukseen ja ketkä saattaisivat.

Trumpin hallinnon täytyy myös luoda tai vahvistaa – heti – kommunikaatiokanavia, jotka eivät turvaudu mediaan tai suuriin teknologiayrityksiin. Heti kun hallitseva luokka antaa lähtömerkin narratiiville Trumpin häviöstä, kaikki presidentin sosiaalisen median kanavat tullaan sulkemaan, arvioi Anton.

TV-kanavat – kenties Foxia lukuun ottamatta – tulevat kieltäytymään käsittelemästä mitään hänen sanomaansa, siitä voi olla varma. Trump tulee tarvitsemaan tavan keskustella kansalaisten kanssa ja hänen tulee löytää se tapa – nyt. Muille tärkeintä mitä voi tehdä, on lisätä tietoisuutta, lopettelee Anton.

Jos on olemassa salaliitto Trumpin poistamiseksi vallasta, vaikka hän voittaa, he kertovat siitä sinulle juuri siksi, jotta olisit sille valmis. Jotta kun se tapahtuu, et ajattelisi sen olevan salaliitto vaan syyttäisit presidenttiä itseään.

Älä tule huijatuksi.


Essee on julkaistu alunperin englanninkielellä Claremont-instituutin julkaisussa The American Mind 4.9.2020 otsikolla ”The Coming Coup?”. Esseen suomennos on alunperin julkaistu Uudessa MV-lehdessä 10.9.2020 otsikolla ”Michael Anton: Tuleva Yhdysvaltain vallankumous?” (Toimitus muokannut kielellistä asua ja rakennetta.)

PÄIVITYS 16.9.2020 klo 16:15: Kommentin (alla) Q Anon -aiheiset linkit vaihdettu toimiviin (”nyt kun Reuters doxxasi tuon qmap.pub:n ylläpitäjän, se meni offline”)

Kommentti

Esitetty skenaario on mahdollinen ja jopa todennäköinen. Lisää vahvistuksia satelee päivittäin.

Michiganin osavaltioministeri demokraatti Jocelyn Benson kommentoi viime sunnuntaina olevansa huolissaan, että ”vääriä” ehdokkaita julistetaan vaalipäivänä voittajaksi. Hän sanoo jo nyt tietävänsä, etteivät hänen osavaltionsa tulokset tule olemaan valmiina vaali-iltana ja että amerikkalaisten tulee valmistautua siihen, että vaalien kesto ”tulee olemaan lähempänä vaaliviikkoa, kuin vaalipäivää.”

Samaan kuoroon liittyi alkuviikosta myös Facebookin perustaja Mark Zuckerberg, jonka mukaan ”meidän ja muiden medioiden täytyy alkaa valmistelemaan amerikkalaisia siihen, ettei siinä ole mitään laitonta, että näissä vaaleissa menee ylimääräisiä päiviä tai jopa viikkoja, jotta kaikki äänet saadaan laskettua.”

Hän lisäsi, että ”jos joku ehdokkaista väittää voittaneensa ennen yksimielistä tulosta” Facebook tulee lisäämään ”informaatiosisältöä suoraan tuohon julkaisuun, jossa sanotaan, ettei yksimielistä tulosta ole vielä olemassa.”

Siis: ”Trump ei voittanut, vaikka siltä nyt näyttää ja hän näin sanoo. Laskemme ensin postiäänet, jonka jälkeen kerromme ’yksimielisen’ tuloksen.” Sama käsittely voidaan ulottaa keneen tahansa ”epätoivottavaan” edustajainhuoneen tai senaatin ehdokkaaseen.

Mutta toisin kuin Anton pelkää, Trumpin hallinto on nähdäkseni omat sotapelinsä jo pelannut ja strategiansa laatinut. Sillä on useita kanavia kommunikoida kansan ja hallinnon patrioottien kanssa, vaikka sosiaalisen median ja valtamedian kanavat katkeaisivatkin.

Yksi on kansallinen hätätiedotusjärjestelmä, joka mahdollistaa hätätilanteessa presidentille puheen pitämisen kaikkien TV- ja radiokanavien kautta. Toinen ovat langattomat hätätiedotteet, joiden yhtä komponenttia, nk. presidentin hätäviestijärjestelmää, testattiin vuoden 2018 lokakuussa. Tuolloin yli 200 miljoonaa amerikkalaista sai puhelimiinsa testiviestin.

Kolmas on hätätoimenpideviesti (Emergency Action Message, EAM), joita käytetään välittämään käskyjä armeijan viestijärjestelmässä. Näihin kanaviin Trumpin hallinto tulee tukeutumaan myös anonyymin tietovuotajan QAnonin mukaan.

Jo ensimmäisissä viesteissään vuonna 2017 se kommunikoi, että kansallista hätätiedotusjärjestelmää tullaan käyttämään vaalien ajankohtana ohittamaan valtamedian viestit. EAM-lojalisteille QAnon antoi kesäkuun alussa kuusikohtaisen luettelon, jotka vaikuttavat olevan EAM-viesteihin liittyviä ennakkoskenaarioita.

Niitä ovat mm. Trumpin Twitter-tilin poistaminen, laaja kommunikaatiokatkos Yhdysvalloissa, armeijan joukkojen siirrot keskeisiin sijainteihin ja puolustusministerin ohjeistus salaiselle palvelulle. Toisin sanoen niitä skenaarioita, joita myös Anton käy läpi.

Uskallan sanoa, että valmistelut on tehty. Antaa myrskyn nousta.

Jarmo Ekman

#Shadowgate
Mitä sinun ei haluta tietävän

Lähde

Anton, Michael | The American Mind (4.9.2020): The Coming Coup? https://americanmind.org/essays/the-coming-coup

Kuva: Michael Vadon (CC BY-SA 4.0), Mball93 (CC BY-SA 4.0) via Wikimedia Commons

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s