Koronarokotteet tulevat – turvallisuusarvonta alkaa

Euroopan unionin on kerrottu tehneen sopimuksia ainakin Sanofin ja GlaxoSmithKlinen (IS 31.7.), AstraZenecan (Yle 21.8.), Pfizerin & BionNTechin (US 11.11.) sekä Modernan (IS 24.11.) koronarokotteista. Myös muiden kanssa on neuvoteltu (HS 4.9.)

Pääsiallinen ehdokas maailman väestön (7,7 mrd) mittakaavassa hyvin pienen sairastuttavuus- ja kuolleisuusasteen pandemian torjumiseen on yhdysvaltalaisen bioteknologiayritys Modernan mRNA-rokote. Suomen Rokotetutkimuskeskus kertoi siitä jo keväällä:

Ensimmäinen koronarokoteaihio, Moderna Therapeuticsin valmistama mRNA-1273, saatiin kliinisiin kokeisiin hämmästyttävästi vain 42 vuorokaudessa uuden koronaviruksen tunnistamisen jälkeen

Modernan mRNA-1273 on RNA-rokote [eli] sisältää kokonaisen viruksen tai viruksen osien sijaan vain sen RNA:ta. RNA:n sisältämän geneettisen koodin perusteella elimistön omat solut sitten tuottavat jotain haluttua viruksen osaa, joka aiheuttaa toivotun puolustusreaktion.

RNA-rokotteiden erityinen hyöty on niiden nopea muokattavuus, jolloin suunnittelu- ja valmistusprosessit on nopeita, ja muokkaaminen uuteen mahdolliseen epidemiaa aiheuttavaan virukseen mahdollista.

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja, professori Mika Rämet 21.4.2020

Kyseessä on siis geenirokote, jossa ihon alle ruiskutetaan viruksen geeniä sisältävää RNA:ta, ribonukleiinihappoa, joka on vastuussa geenien koodaamisesta, dekoodaamisesta, sääntelystä ja geenien ilmenemismuodosta.

Rokotteessa oleva mRNA eli lähetti-RNA kuljettaa DNA:sta kopioidun geenin tiedot tumasta solulimaan. Kantajana/lähettinä monissa geenirokotteissa toimii adenovirus tai kahden erilaisen adenoviruksen yhdistelmä, lipidipohjaisia nanopartikkeleita.

Rokote pohjautuu viruksen genomin RNA:han, joka pakataan molekyyliin, joka kuljettaa RNA:n solun sisään, missä se teoreettisesti synnyttää immuunivasteen. mRNA-rokotteiden idea on ohjelmoida ihmisen solut uudelleen niin, että virukset eivät enää kykenisi kiinnittymään ACE-2 -reseptoreihin.

Menetelmää voi yrittää hahmottaa esimerkiksi kasvien geenimuuntelun kautta. Muunneltavaan organismiin (Genetically modified organism, GMO) – esim soijakasviin – siirrettävät muuntogeenit muokataan virusmaisiksi, jotta ne pystyvät tarttumaan uuden isäntäeliön DNA:han. Tämän DNA:n ”uudelleenkirjoittamisen” kautta syntyvät GMOt.

Kumuloituvat epävarmuudet

Kyse on täysin uudentyyppisestä rokotteesta. Moderna on kuvaillut rokotetta geenejä editoivaksi – elämän softaa hakkeroivaksi – menetelmäksi. [Lääkeyhtiöiden] Etuna pidetään valmistusprosessin nopeutta.

Immunogeneettisten vasta-/ylireaktioiden ja mutageenisyyden (insertional mutagenesis) vaara sekä biovaara ovat olemassa. On mahdollista, jopa todennäköistä, että rokotteen muuntamat geenit siirtyvät seuraaville sukupolville.

LiveScience raportoi maaliskuussa, että Modernan geenirokote ei sisällä virusta tai sen osia vaan synteettisen, SARS Cov-2:ta jäljittelevän mRNAn ja että eläinkoevaiheen yli on hypätty – testausta ei ole tehty.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle (Securities and Exchange Commission, SEC) annetussa selonteossa mainitaan kuitenkin, että mRNA-rokotteita testataan mm. Suomessa. Yhdysvalloissa testaus tehdään käyttäen terveydenhuoltoalalla työskenteleviä henkilöitä ”koekaniineina”.

Teknologia on erittäin lupaava, mutta toistaiseksi toimivuudesta koronatautia [tai] mitään muutakaan tautia vastaan ei ole näyttöä.

Rokotetutkimuskeskus

Ennen Modernalle siirtymistään nopeutettua kehitystyötä johtava Moncef Slaoui, ”Trumpin rokotetsaari”, työskenteli narkolepsiaa aiheuttaneen sikainfluenssarokotteen valmistajayhtiön, GlaxoSmithKlinen leivissä. Niin ikään ”Suomen rokotepäällikkö” työskenteli ennen GSKn johtotehtävissä. Slaouin osakeomistukset Modernassa ovat herättäneet närää.

Modernan rokotteen rahoittajina ovat toimineet – Modernan osakkeita omistava – Bill & Melinda Gatesin säätiö, biolääketieteen tutkimuskeskus BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority) ja Yhdysvaltain asevoimien tutkimusorganisaatio DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), kerrotaan Modernan arvopaperikomissiolle antamassa selonteossa.

Rahoittajana toimivat myös Bill & Melinda Gates -säätiön rahoittama epidemiavalmius-innovaatioliittouma (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, CEPI), lääkeyhtiöihin sijoittava säätiö Wellcome Trust ja Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF).

Rokotevalmistajien laaja vastuuvapaus

Reuters uutisoi aiemmin tänä vuonna Modernan kanssa yhteistyötä tekevän ja omaakin rokotetta kehittävän AstraZenecan saaneen syytesuojan ja vastuuvapauden rokotteen suhteen. Lokakuussa AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston koronarokote­tutkimukseen osallistunut koehenkilö kuoli – testit oli keskeytetty jo heinäkuussa ja syyskuussa koehenkilön sairastumisten vuoksi. ”…testejä aiotaan jatkaa”, kertoi Ilta-Sanomat.

Vastuuvapaus tarkoittaa sitä, että AstraZeneca ei joudu korvaamaan pikavauhtia kehitettävän rokotteen aiheuttamia haittavaikutuksia kuten autoimmuunisairaudet, neurologiset oireet, halvaus ja kuolema. Yhdysvalloissa vastuuvapaus on kirjattu hätätilavalmius-säädökseen, ns. PREP Act:iin (Public Readiness and Emergency Preparedness Act), ja se koskee myös päättäjiä sekä käskyjen toimeenpanijoita.

Muista rokotevaihtoehdoista tiedetään, että sikainfluenssan yhteydessä Pandemrix-rokotteessa ongelmia aiheuttanutta apuainetta eli adjuvanttia toimitetaan GlaxoSmithKlinen yhteistyökumppanin, Sanofin kehitteillä olevaan koronarokotteeseen – josta EU on tehnyt 300 miljoonan annoksen sopimuksen.

EU:n ennakko-ostosopimukset rahoitetaan EU:n hätärahaston (Emergency Support Instrument, ESI) kautta. Sopimukset ovat komission ja yritysten välisiä ja salaisia.

Sosiaali- ja terveysministeriö (päivitetty 21.10.)

Marraskuussa Kaleva uutisoi Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) valmistelevan lakia, jolla tulevan koronarokotteen ottaneille varmistettaisiin vakuutuskorvaukset siinäkin tapauksessa, että korvauspyyntöjä tulisi odotettua enemmän. Toisin sanoen Suomi valmistautuu tavallista suurempiin haittavaikutustapausten määriin.

Ison-Britannian hallitus ilmoittaa haluavansa ostaa pikaisesti tietokoneohjelman, joka kykenee prosessoimaan koronarokotteen haittavaikutuksista odotetut suuret ilmoitusmäärät:

DailyMail raportoi vuodettuihin asiakirjoihin perustaen Ison-Britannian hallituksen komentaneen armeijan kybersotayksikön, 77. prikaatin yhdessä psykologisen sodankäynnin ryhmien kanssa valvomaan ja manipuloimaan rokotteiden turvallisuudesta käytyä keskustelua ja torjumaan ”rokotteiden vastaista propagandaa”.

Vastustus hallituksen jyrkkiä koronatoimia kohtaan on kasvanut Isossa-Britanniassa erityisesti sen jälkeen, kun BBC uutisoi koronatoimien aiheuttaneen maassa 26 000 ylimääräistä kuolemaa. Suurimmassa osassa tapauksia virus ei näytellyt mitään osaa. Kansalaiset ovat osoittaneet mieltä hallitusten koronatoimia vastaan laajalti – vallanmedia ei juurikaan uutisoi näistä.

Lääketieteen ammattilaisten lehti New England Journal of Medicine, NEJM, julkaisi hiljattain tutkimusartikkelin kokeesta, jonka Icahn School of Medicine (Mount Sinai) ja Yhdysvaltain laivaston lääketieteellinen tutkimuskeskus tekivät yhteistyössä. Koe (Covid19 Health Action Response for Marines, CHARM) selvitti eristyssulun (lockdown), pakollisen maskin käytön, jatkuvan desinfioinnin ja karanteenin hyötyjä koronantorjunnassa.

Kokeeseen osallistui 1848 alokasta. Kaikki käyttivät maskia sisällä ja ulkona, paitsi syödessään ja nukkuessaan, toteuttivat sosiaalista etäisyyttä (social distancing) eli vähintään 1,8 m etäisyyttä kanssaihmisiin eivätkä poistuneet kampukselta. Oleskelutiloja desinfioitiin. Tulos? Virus levisi, nopeammin kuin normaalia elämää elävien keskuudessa.

Silti 90% tartunnan saaneista oli oireettomia.


Kuva: Oh boy what a shot via Twitter, Euroopan komissio, Gedesby1989 via Pixabay, Bicanski (CC0) via Pixnio, Pxfuel (CC0), PickPik (CC0). Kuvanmuokkaus: Johanna L

29 comments

 1. Vesa Raiskila fb:ssa

  ”Tuoreessa Saksan Lääkärilehdessä lääketieteen tohtori Hans Jürgen Scheurle toteaa, että positiivinen koronatestitulos ei kerro mitään siitä, onko testattu sairas tai tartuttava. Testitulosta voidaan käyttää ainoastaan olemassaolevan sairauden diagnosoinnin tukena. Mediassa ei pitäisikään puhua ”tartunnoista” tai ”tapauksista”, vaan ”positiivisen testituloksen saaneista”.

  Scheurle toteaa, että 80 prosenttia positiivisen tuloksen saaneista on terveitä ja työkykyisiä, hieman yli 15 prosentilla on keskivaikeita flunssaoireita ja vain muutama prosentti on vakavammin sairaita tai tarvitsee tehohoitoa.

  Hän jatkaa, ettei lääketieteessä ole tapana koettaa etsimällä etsiä terveistä sairauksia. Väärät positiiviset diagnoosit johtavat tarpeettomiin toimenpiteisiin terveitä kohtaan.
  Koronakriisi voi olla vain alkua kestokriisille, varoittaa Scheurle. Jos terveitä aletaan tutkia esimerkiksi myös influenssan ja muiden infektiotautien löytämiseksi, tuloksena on paljon ihmisiä, jotka julistetaan sairaiksi, kunnes toisin todistetaan. Tällöin lähestytään totaalista medikalisaatiota, jossa terveitä ei enää ole, vaan ainoastaan sairaita.

  Tohtori Scheurle muistuttaa, että lääkärien velvollisuus on vastustaa hallituksen ”järjettömiä ja haitallisia toimenpiteitä” ja siten PCR-testaukseen perustuvia sulkutoimia, kulttuurista eristämistä ja taloudellista tuhoa. Lopuksi hän kysyy: Johtaako ”ihmisten suojelemisena” esitelty politiikka yhteiskunnalliseen itsemurhaan?”

  https://www.aerzteblatt.de/archiv/216905/Coronapandemie-PCR-Test-Infektion-Erkrankung?fbclid=IwAR2aZlL-L6a-KWHQEAquf-Ik9m5GUWJjgyn3XrUqZK4_wTJxRV311uVxiVg

  Tykkää

 2. Itse olen sitä mieltä, että kansalaisten rokotusjärjestys on määrättävä intersektionaalisen feminismin periaatteiden mukaan. Ensin rokotetaan kaikkein hädänalaisimmassa olevat

  1)   Pakolaiset
  2)   Mustaihoiset
  3)   LGBTQ-ihmiset
  4)   Homot
  5)   Jne

  Näiden jälkeen lopetetaan rokotukset toistaiseksi ja kohdennetaan resurssit uudelleen: yritetään pelastaa jo rokotetuista niin monen henki kuin mahdollista. Sairaaloiden teho-osastot kyllä ylikuormittuvat, mutta jos asiat vaativat niin …

  Tykkää

  • Unohdit intersektionaalisen feminismin listastasi nuoret naiset 😉

   Vankiloissa olevat joutuvat, oletan, myös ensimmäisten joukossa tulilinjalle koska heidän elinolosuhteissaan virukset leviävät, väitetään.

   ———–
   lisäys: Yle on hurmoksessa https://yle.fi/uutiset/3-11670413?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

   Jo jouluksi kaikille nopeutetulla aikataululla (lue: testivaiheita ohittamalla, pitkäaikaiseurantaa tekemättä) kaksi annosta rokotetta! ”Hoitajat pistävät kaikille ilmaisen rokoteannoksen käsivarteen. Kolmen tai neljän viikon päähän varataan uusi aika toiselle annokselle.
   Sen jälkeen vain odotetaan ja toivotaan parasta.”

   Lopetus Ylen jutussa on rehellinen: toivotaan parasta koska varmuutta toimivuudesta tai turvallisuudesta ei ole.

   Ylen jutusta selviää myös että ”Ennen rokotusten aloittamista valtioneuvoston on kuitenkin pitänyt tehdä päätös pandemiarokotuksen aloittamisesta.”

   Miksi? Kun tilanne on tämä: ”SARS-CoV-2 virusta vastaan ei vielä ole kehitetty tehokasta ja turvallista rokotetta eikä covid-19 tautiin lääkettä. Kehitystyö on kuitenkin laajasti maailmalla käynnissä. Virus on herkästi tarttuva ja aiheuttaa melko pienelle osalle väestöstä huomattavan vakavan taudinkuvan, joka voi pahimmillaan johtaa kuolemaan. Kuoleman riski nousee voimakkaasti iän mukana siten, että yli 70 vuotta täyttäneillä riski on korkeimmillaan. Alle 40 vuotta täyttäneillä kuoleman riski on matala, taudinkuva suurella osalla lievä tai lähes oireeton ja terveillä lapsilla ja nuorilla kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia.” https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_137+2020.aspx

   STM:n sivuilla kerrotaan rokotteiden turvallisuudesta että

   ”Rokote on lääkevalmiste, joka voidaan ottaa Suomessa käyttöön joko Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tai Euroopan lääkeviraston (European Medicines Agency EMA) myöntämän myyntiluvan perusteella.

   Myyntiluvan myöntämisen jälkeen rokotteen turvallisuutta arvioidaan haittavaikutusilmoitusten ja tutkimusten avulla. Fimea ylläpitää haittavaikutusrekisteriä lääke- ja potilasturvallisuuden varmistamiseksi.” https://stm.fi/rokotukset

   eli myyntiluvan saa ensin, turvallisuus arvioidaan sen jälkeen (faasi4); tuote vedetään markkinoilta jos haittavaikutusilmoituksia tulee liikaa.

   Tykkää

 3. ei mulla muuta, mutta kuka on antanut luvan laittaa suomalaiset koekaniineiksi?missä tälläinen päätös on tehty ja kuka siitä vastaa? sama tahoko joka luisteli narkolepsiasta ja oikeutta saadakseen piti mennä raastuvan kautta?

  Tykkää

  • Yliopistot ja Rokoteturkimuskeskus hakevat vapaaehtoisia ilmoittelulla. Kirjoita ”vapaaehtoisia rokotetutkimukseen” hakukoneeseen ja saat näkyviin useita ilmoituksia.

   Toinen reitti ovat lastenneuvolat.

   Arvelen, että myös koulujen kautta tullaan värväämään, koska ”lapsilla on oikeus päättää itse” so. lapsen mielipidettä rokotuksistaan ”täytyy kuulla” kun ovat yli 12 vuotta — vaikka eivät tuossa iässä saakaan ostaa energiajuomia. Vanhempien onkin hyvä olla hereillä tässä asiassa ja valistaa lastaan etukäteen, ettei lapsi anna ryhmäpaineelle periksi.

   Tykkää

 4. Suomi sopii hyvin koronaviruksen testaamiseen – riskinä kaksi mahdollista haittavaikutusta https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006505748.html

  ”[…] Uuden rokotteen kehittäminen ja sen testaaminen ihmisillä on kaikkea muuta kuin vaaratonta työtä. Nohynekin mukaan rokottamiseen liittyy aina riskejä yleisemmistä ja harvinaisemmista haittavaikutuksista.

  – Covid-rokotteeseen voin liittyä kaksi mahdollista haittamekanismia, joista ollaan kiinnostuneita: pahentunut hengitystietauti, joka nähtiin 1960-luvulla RSV-rokotteen yhteydessä, sekä vasta-aineiden aiheuttama, vakava denguetauti, joka nähtiin dengue-rokotteen kohdalla. Näistä kahdesta asiasta halutaan olla varmoja, ettei niitä tapahdu. […]

  – Jos Oxfordin hankkeen kanssa kaikki menee hyvin, rokotetta on syksyllä olemassa sata miljoonaa annosta. Hehän ovat jo ryhtyneet valmistamaan rokotetta sillä oletuksella että se toimii. Sitä ei vielä tiedetä, kuka nämä annokset sitten saa.”

  Tykkää

 5. Kyllähän tämä rokote voitaisiin antaa halukkaille ensin. Seurataan vuosi pari saavatko oireita ja toimiiko rokote. Riskejähän on paljon ja lääkeyhtiöt ovat näistä vaitonaisia..

  Rokotteen toiminta perustuu koronaviruksen telakoitumisproteiinin, piikin, eliminointiin.. harmillisesti vain hedelmöitynyt munasolu kiinnittyy kohdun seinämään samankaltaisen proteiinimekanismin (syncytin-1) avustamana. Hedelmättömyydestä ja keskenmenoista on jo paljon huhuja liikkeellä.. mutta ei mitään faktaa.. eihän näitä kerrota.. Mutta jos näin on niin rokotehan olisi erinomainen liikakansoituksen ehkäisijä.. jatkossa lisääntymisoikeudet myönnetäänkin vain harvoille ja valituille.

  Sanoisin että kesään mennessä luulisi pahimmat sivuvaikutukset rokotteesta ilmetä. Täytyy yritä vältellä piikkiä siihen asti.

  Tykkää

  • Minä ajattelin että 20 vuotta olisi hyvä varoaika katsella kuinka rokotteen ottaneille käy 😀

   Minua on usein kutsuttu uhkarohkeaksi ihmiseksi mutta rokotteen ottamiseen ei hurjuus riitä.

   Hedelmättömyys. Ajattelitko sitä, että Bill Gatesin isoisä oli eugeniikkayhdistyksen jäsen ja Gatesin vanhemmat toimivat (mustille ja köyhille) ehkäisyä suosittelevassa Planned Parenthoodissa?

   Liked by 1 henkilö

  • Kiinnostava tämä mainitsemasi syncytin-1 mekanismi, ensimmäistä kertaa törmäsin. Oletko omakohtaisella tietämyksellä liikkeellä ja tämä kiinnostaisi lisää jos löytyy sulla linkkiä. Aika suuri määrä tuntuu olevan naisilla hormonitoiminnan häiriöitä ja useilla kuukaudenkin kestäviä kuukautisvuotoja rokotteen jälkeen.

   Olisiko tämä syy-yhteys kenties..

   Tykkää

 6. Newsweek kertoo tuntemattomien sivuvaikutusten saattavan ilmetä sen jälkeen kun miljoonia on rokotettu — ”mutta hyödyt ovat riskiä suurempia”

  Unknown COVID Vaccine Side Effects May Appear After Millions Immunized—But Benefits Outweigh Risks https://www.newsweek.com/covid-vaccine-side-effects-rare-long-term-benefits-outweigh-risks-millions-immunized-1552009

  Mistä se muka tiedetään kun mitään pitkäaikaisseurantaa ei ole olemassakaan?

  Tykkää

  • J, tämä saattaa kiinnostaa sinua:

   Pfizer/BioNTechin rokotekokeeseen osallistuneet eivät saa harrastaa suojaamatonta tai heteroseksuaalista seksiä 28 vrk:n rokotteen ottamisen jälkeen eivätkä myöskään lapsensaamisiässä olevien naisten kanssa ”mahdollisten reproduktiivisten turvallisuusriskien eliminoimiseksi” eivätkä myöskään lahjoittaa spermaa (s. 132):

   PF-07302048 (BNT162 RNA-Based COVID-19 Vaccines)Protocol C4591001
   Page 132
   10.4.Appendix 4: Contraceptive Guidance
   10.4.1.Male Participant Reproductive Inclusion

   Criteria Male participants

   are eligible to participate if they agree to the following requirements during the intervention period and for at least 28 daysafter the last dose of study intervention,whichcorresponds to the time needed to eliminate reproductive safety risk of the study intervention(s):

   •Refrain from donating sperm.PLUS either:

   •Be abstinent from heterosexual intercourse with a female of childbearing potential as their preferred and usual lifestyle (abstinent on a long-term and persistent basis) and agree to remain abstinent.OR•Must agree to use a male condom when engaging in any activity that allows for passage of ejaculate to another person.

   •In addition to male condom use, a highly effective method of contraception may be considered in WOCBP partners of male participants (refer to the list of highly effective methods below

   in Section 10.4.4).

   10.4.2.Female Participant Reproductive Inclusion Criteria

   A female participant is eligible to participate if she is not pregnant or breastfeeding, and at least 1of the following conditions applies:•Is not a WOCBP (see definitions belowin Section 10.4.3).OR•Is a WOCBP and using an acceptablecontraceptive method as described below during the intervention period (for a minimum of 28 days after the last dose of study intervention).

   The investigator should evaluate the effectiveness of the contraceptive method in relationship to the first dose of study intervention.The investigator is responsible for review of medical history, menstrual history, and recent sexual activity to decrease the risk for inclusion of a woman with an early undetected pregnancy.[…]

   Click to access C4591001_Clinical_Protocol_Nov2020.pdf

   Tykkää

 7. Äidilläni on krooninen keuhkosairaus ja ihan normaali kausi-influenssa saattaisi olla hänen ikäiselleen ihmiselle kuolettava, ilman mitään hysteriaakin. Valitettavasti ”suuret ikäluokat” ottivat vanhempansa ja nyt lapsensa poliittisiksi panttivangeiksi Suomessa. Vanhukset ovat riskiryhmää ja suurin äänestäjäryhmä, joita poliitikkojen on palveleminen.
  Phizerin RNA-rokote EI tuo immuniteettia vaan ”pienentää oireita” noin virallisen kuvauksen mukaan – Eli piikkiä pukkaa hamaan tulevaisuuteen, kun ”suoja” riittää peräti kuukausiksi.
  Tupakoitsijat ja pilvenpolttajat turvassa. Ympäri maailmaa on tilastoitu kiistatta, että tupakoitsijoita, tai pidempään tupakoineita ei ole joutunut sairaalahoitoon. Samaa on reportoitu Kanadasta hamppua polttelevasta ihmisryhmästä. WHO on kieltäytynyt vastaamasta kysymyksiin. Näyttäkin kovasti siltä, että esi-isiemme savupirtit suojasivat asukkaitaan karsinogeeni altistuksella, joka nyt näkyy savuttelijoiden, entisten tai nykyisten poissaololla vakavista tautitapauksista. Eli karsinogeeni altistus ehkäisee cytokiini-shokkina tunnettua koronaviruksen aiheuttamaa ylireaktio=autoimmuuni häiriötilaa, joka on kuolettava vakavimmillaan.
  Näitä ”pandemia toimenpiteitä” arvioitaessa on otettava huomioon, että niin Suomessa, kuin Yhdysvalloissakin alkoholikieltolain eduista vallitsi ”asiantuntijoiden keskuudessa konsensus”
  Onkin aika veloittaa tupakat KELA:lta, kunnes poikkeustila on ohi. ”Koska tiede””!!!
  Olen myös valmis katsomaan vierestä täyttä KELA-korvausta lääkekannabiksen käyttäjille, mikäli myös tupakoitsijoiden kulut korvataan.
  Pois se minusta, että antaisin valtion ahneuden käydä kansanterveyden edelle!
  Jos hermostuttaa, suosittelen kunnon hermosavuja.

  Tykkää

 8. uutisissa : ei vakavia haittavaikutuksia , milloin kuolema on muuttunut ei-vakavaksi jota ei tarvi mainita???(suomessa?)
  samalla perusteella narkolepsiaa voi suositella huono-unisille? FDA on ilmoittanut, että kuusi ihmistä on kuollut kokeissa joissa testattiin Pfizerin uutta ovi-rokotetta— milloin tieto ehtii THL:lle?

  Tykkää

  • Tieto on ehkä jo ehtinyt THL:lle mutta eivät ole ehtineet/halunneet kertoa suomalaisille; ajankohta on sopimaton, koska ollaan aloittamassa rokotemyönteisyyskampanjointi 😀

   ”Ilman rokotetta koronavirus ei katoa”

   Terveysviranomaiset ottavat vakavasti ihmisten huolen koronavirusrokotteen turvallisuudesta. Sen vuoksi THL aloittaa ison rokotekampanjan alkuvuodesta. https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007678660.html

   — ikään kuin virukset katoaisivat rokottamalla. Onneksi eivät katoa. Ihmisestä noin 47% on bakteereja, viruksia ja muita mikrobeja.

   ”Terveysviranomaiset ovat Sivelän mukaan kuitenkin varautuneet ihmisten kysymyksiin ja pelkoihin. Siksi hänen mielestään kannattaa nyt odottaa Euroopan lääkeviraston (EMA) päätöstä maltilla, jonka jälkeen kysymyksiin osataan vastata entistä tarkemmin, kun kokemuksia rokottamisesta alkaa kertyä.”

   Toisin sanoen faasi4 tehdään väliaikaisen myyntiluvan myöntämisen jälkeen. rokottamisen alettua.

   HS-jutussa haastateltava erikoistutkija Sivelä työskentelee rokotusluottamustutkijana. Koulutukseltaan filosofian tohtori, kulttuurintutkija — vaikka lukija saattaa luulla, että Sivelä työskentelee lääketieteen parissa,

   ”Se, että rokote saa viranomaishyväksynnän tarkoittaa, että viranomaiset tietävät rokotteen hyödyt kiistatta isommiksi kuin mahdolliset haitat.”

   No ei aivan. AvoinMedian artikkelissa mukana olevassa brittihallituksen tiendonannossa terveydenhuoltohenkilökunnalle kerrotaan heti alussa että myyntillupaa ei ole kuin väliaikaisesti, siihen asti kunnes (rokotusten alkamisen jälkeen) saadaan lisätietoa turvallisuudesta:

   ”2 Version 3.2 10/12/2020This medicinal product does not have a UK marketing authorisation but has been given authorisation for temporary supply by the UK Department of Health and Social Care and the Medicines & Healthcare products Regulatory Agency for active immunization to prevent COVID-19 disease caused by SARS-CoV-2 virus in individuals aged 16 years of age and over.As with anynew medicine in the UK, this product will be closely monitored to allow quick identification of new safety information.Healthcare professionals are asked to report any suspected adverse reactions. See section 4.8 for how to report adverse reactions.”

   Allergikkojen, keuhkovikaisten, heikentyneen immuniteetin omaavien tai raskaana olevien ei pidä ottaa rokotetta:

   ”Any person with a history of immediate-onset anaphylaxis to a vaccine, medicine or food should not receive the COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2. A second dose of the COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2should not be given to those who have experienced anaphylaxisto the first dose of COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2.”

   ”The administration of COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2should be postponed in individualssuffering from acute severe febrile illness.Individuals receiving anticoagulant therapy or those with a bleeding disorder that would contraindicate intramuscular injection, should not be given the vaccine unless the potential benefit clearly outweighs the risk of administration.Immunocompromised persons, including individuals receiving immunosuppressant therapy, may have a diminished immune response to the vaccine.No data are available about concomitant use of immunosuppressants.As with any vaccine, vaccination with COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2may not protect all vaccine recipients.” jne

   Tykkää

 9. Kiitos valtavasta vaivannäöstäsi. Jokainen joka vaivautuu tuomaan esille korruptiota, ansaitsee joka ikisen lahjoituksen kansalaisilta. Toivotaan, että lääkärit, tutkijat ja juristit jaksavat tehdä työtä kumotakseen nykyisen lääketeollisuuden globaalin vallankaappauksen. Tosin sotastrategisesti rokotekattavuus on kai valtioiden kilpailuetu (sikälimikäli nyt ennakoidaan virusten tulevaisuutta bioterrorin välineinä). Kaikenkaikkiaan kieroa ja kestämätöntä peliä pelataan silti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s