CNN: Ei pelästytä, jos rokotettuja alkaa kuolla

Yhdysvalloissa suunnitellaan koronarokotusten aloittamista hoivakodeissa olevista vanhuksista sekä hoivakotien henkilökunnasta.

CNN:n haastattelema, tartuntautiviraston (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) neuvonantajiin kuuluva, tri Helen Talbot on huolissaan siitä, toimivatko koronarokotteet väestön hauraimpien osien suojelussa:

Vielä enemmän hän on huolissaan siitä, millaisen vaikutelman antaa, jos rokote epäonnistuu [suojaamaan väestön haavoittuvimpia], ja mikä vaikutus yleisöön on sillä, jos hoivakotien asukkaita alkaa kuolla rokotteen antamisen jälkeen.

Samassa ohjelmassa rokotteista tietoa tuottavan järjestön (Immunization Action Coalition, IAC) apulaisjohtaja tri Kelly Moore ottaa esiin, ettei rokotteiden vaikutusta ole tutkittu vanhusväestössä: Koska koronarokotteita ei ole tutkittu [hoivakodeissa elävässä] ryhmässä, emme tiedä, miten rokote heillä toimii…

Tiedämme, että useimmat rokotteet eivät toimi haurailla, vanhoilla ihmisillä kuten sellaisilla, jotka ovat terveitä ja elinvoimaisia – vaikka he olisivatkin samaa ikäryhmää. On olemassa [vastaamaton] kysymys rokotteen suorista hyödyistä hoivakodeissa eläville.

Tri Talbot kertoo tutkineensa koko uransa ajan rokotteiden vaikutusta vanhusväestössä. CDC:n rokotusten aloittamista hoivakodeissa koskevassa neuvonpidossa Talbot äänesti EI, koska rokotteiden tehosta ja turvallisuudesta hoivakodeissa elävällä vanhusväestöllä ei ole näyttöä.

Perinteisesti rokotteiden vaikutusta tutkitaan nuorella, terveellä väestöllä ja sitten toivotaan, että se toimii myös hauraassa vanhusväestössä. Ja niin päädytään tällaiselle me-toivomme-että-se-toimii, me-toivomme-että-se-on-turvallinen -alueelle, ja tämä huolestuttaa minua monella tasolla.

Kuolema pian rokotteen jälkeen ehkei kuitenkaan sen vika

Kun rokotteet alkavat mennä amerikkalaisten käsivarsiin, Moore sanoi, että amerikkalaisten tulee ymmärtää, että kuolemantapauksia saattaa tulla, ja ettei niillä välttämättä ole mitään tekemistä rokotteen kanssa.

Ei olisi millään muotoa yllättävää, jos rokotusten alettua ihmisiä kuolisi hieman rokotteen saamisen jälkeen. Eivät he kuole rokotteen takia, vaan koska niitä annetaan hoivakodeissa, jossa ihmiset muutoinkin ovat elinkaarensa päässä, tri Kelly Moore perustelee.

”Haluamme ihmisten ymmärtävän, että heidän ei tule tarpeettomasti pelästyä, jos rokotusten alettua raportoidaan joidenkin tai useidenkin hoivakotiasukkaiden kuolleen päivän parin sisällä rokotuksesta. Se on sellaista, mitä odotammekin tapahtuvaksi, ihan normaalia, koska ihmisiä kuolee hoivakodeissa kaiken aikaa.”

”Vielä meillä ei ole tarpeeksi dataa siitä, kuinka hyvin rokote toimii näissä väestöryhmissä, joten alkuun meidän täytyy olla hyvin varovaisia, ovathan he kaikkein altteimpia vakaville sairauksille ja koronakuolemalle. Aiomme olla hyvin varovaisia kunnes tiedämme varmasti, että nämä rokotteet ovat tehokkaita ja suojaavat heitä.”

”Sitä mukaa kun opimme lisää ja näemme, toimiiko rokote todella näille ryhmille, niin toivoni on, että sitten voimme auttaa näitä ihmisiä jälleenyhdistymään perheidensä kanssa, koska he tarvitsevat toisiaan”, Moore toiveajattelee.


PÄIVITYS 13.12.2020 klo 19:00: Otsikko muokattu. (huom. ero URL-osoitteeseen)

Kommentti

CNN:n juttu käyttää paljon tilaa perustellakseen, miksi on välttämätöntä rokottaa hoivakodeissa elävä, haurain väestönosa – huolimatta siitä, että rokotteen turvallisuudesta ja tehokkuudesta ei ole näyttöä.

Kun yrittää suhteuttaa kokeellisten koronarokotteiden – joista todetaan, että niihin voi kuolla, ”kuuluu asiaan” – ottamista käyttöön vertaamalla sitä esimerkiksi luontaistuotteiden turvallisuuden ja tehokkuuden valvontaan, ei voi kuin ihmetellä. Väkisinkin syntyy vaikutelma, että tehtyjen päätösten motiivit ovat jossain aivan muualla kuin terveydessä ja väestön hyvinvoinnissa.

Rokotevimmaa – pakkorokotuksia ja erilaisia kiristyskeinoja rokotteen ottamiseksi väläytellään toistuvasti maailmalla – ja taudin vaarallisuutta – toipumisprosentti lähellä 100% ja suurin osa tartunnan saaneista oireettomia – rinnastaessa alkaa pakostakin kiinnittää huomiota päättäjiä neuvovien tahojen rahoittajiin: rokotevalmistajiin ja lääkeyhtiöihin, teknologiayrityksiin ja edellä mainituissa osuuksia omistaviin suursijoittajiin.

Ainakin syytä olisi.

Mietitään myös tätä: testausmäärien lisäännyttyä koronapositiivisten — mikä on eri asia kuin koronaan sairastunut — määrä on kasvanut. Mistä se kertoo? Se kertoo siitä, että useimmilla meistä on jo luontainen immuniteetti!

Mihin immuniteetin saanut tarvitsee rokotetta?

RS

Lähde

CNN: Why vaccinate our most frail? Odd vote out shows the dilemma. https://lite.cnn.com/en/article/h_f57704265a0db9708053b6eb5320dd44 (translitterointi ja kuuntelumahdollisuus)

Kuva: E.M. Ward (CC BY 4.0) via Wikimedia Commons, Pixy (CC0), Pikist (CC0), CNN. Kuvanmuokkaus: Johanna L

15 comments

 1. Väkisinkin pyrkivät mieleen uusintoina uusintojenkin jälkeen näytettävät eutanasia ym dokumentit 30-40 luvun Saksasta. Voi sitä jeesustelun ja moralisoinnin määrää.
  Käsittääkseni toimet edustivat siihenkin aikaan vallitsevaa käsitystä huippulääketieteestä ja jatkuivat mm Ruotsissa,Suomessa ja USA:ssa sodan jälkeen -esim.pakkosterilisointi.
  Silloinkin päämäränä pidettiin yhteistä hyvää.
  Yhteinen hyvähän on siitä mukava asia, että se ei koskaan kuulu kaikille.

  Tykkää

 2. Mitkä ovat lännen arvot tänään?

  – Abortti raskauden yhdeksännellä kuukaudella?
  – Klinikat, joissa kahdeksanvuotiaiden sukupuolta muutetaan?
  – Eugeeniset ja transhumanistiset käytännöt, jotka etenevät yhä useammin niin kutsuttuihin sivistyneisiin maihin, joissa puhumme nyt avoimesti vanhusten ja vammaisten elämästä, joka ei ole syytä hoitaa?
  – Yhteiskunnan ja ihmissuhteiden virtualisointi
  – äly-työ,
  – etäopiskelu,
  – cyberseksi …?

  Nykyään on oltava konservatiivisempi kuin koskaan, mutta sen lisäksi on tiedettävä, mikä on säilyttämisen arvoista. On myös ymmärrettävä, mitkä Euroopan nykyisistä arvoista kannattaa siirtää tuleville sukupolville tai ovat edes säilyttämisen arvoisia.

  The crusaders of nowhere

  Tykkää

  • Unohdit mainita syvän paheksunnan tyttöjen ja poikien ympärileikkauksia kohtaan — kun sitä tehdään uskonnon, ei tieteen nimissä 😉

   Tykkää

 3. Tajuatko olevasi vihollisen desantti informaatiosodassa jonka tarkoituksen on heikentää yhteiskunnan koheesiota ennen vakavampia iskuja?

  Tykkää

  • Jos sinulle avoin keskustelu on vihollinen ja kysymysten esittäjä desantti, niin ehkä edustamasi vaihtoehto ei ole vapaa demokratia.

   Koheesiota kantaväestön keskuudessa rikkoo tehokkaasti juuri globaali mediapooli ja tarkoituksella.

   Jos katsotaan keillä tällä hetkellä on todellinen valta ja omaisuus, Soros, Gates jne… he ovat vanhoja osin hauraita ihmisiä jotka pelkäävät ehtoonsa tulleen, osin syystäkin tietysti, ja nyt he pistävät maailman polvilleen välttääkseen influenssan?

   Tykkää

 4. * Mitä vakavampia iskuja odotat, maailmantalouden romahtamisen, massatyöttömyyden, elintarvikepulan ja jatkuvassa pelössa elämisen lisäksi?

  * Tekeekö se minusta vihollisen (kuka on vihollinen?), että käännän länsimaisen uutiskanavan artikkelin osittain suomeksi? Millä tavoin se tekee minusta vihollisen desantin?

  * Onko moniääninen keskustelu vihollisen suunnitelmia (mitkä ne ovat?) edistävää?

  Tykkää

  • Mikään noista skenaarioista ei toteudu vaikka autoritääriset johtajat odottavatkin kieli pitkällä demokratian romahtamista. Jopa USA:ssa on saatu alkuun demokraattisen järjestelmän eheytyminen Trumpin jäljiltä.

   Putinia tietenkin harmittaa. Kuten myös se että Suomessa korona hoidetaan paljon paremmin kuin Venäjällä.

   Tykkää

   • Massatyöttömyyskö ei toteudu vai talouden romahtaminen? Suuri osa maailman ihmisistä elää parastakin aikaa jotain peläten. Jos/kun kansainvälinen kauppa hidastuu/pysähtyy rajoitusten — ja asiakaskunnan rahattomuuden — takia, elintarvikkeista tulee pulaa ja talous yskii lisää.

    Tykkää

 5. Venäjällä johtajalla ei ole mitään velvollisuutta huolehtia kansalaisten hyvinvoinnista, kun vaalitkin on tarpeettomia.

  Brexit oli tosin iso triumfi Putinille, eikä se edes tullut kalliiksi.

  Tykkää

 6. Auburnissa sijaitsevassa St. Anthonyn hoivakodissa ei ollut yhtään koronatapausta tai -kuolemaa 29.12.2020 mennessä.
  Rokotukset alkoivat 22. joulukuuta. Seitsemän vuorokautta myöhemmin 24 henkilöä kolmestasadasta asukkaasta oli kuollut koronaan. Tartunnan saaneita oli 137 henkilöä.

  Rokotuksia aiotaan jatkaa 12. tammikuuta 2021.

  https://www.syracuse.com/coronavirus/2021/01/covid-19-outbreak-at-auburn-nursing-home-infects-137-residents-kills-24.html

  Tykkää

  • Usko Toivola fb:ssa https://www.facebook.com/groups/217173592865426/permalink/415498949699555/

   ROKOTEPERÄINEN KORONA LEVIÄÄ JA TEKEE TUHOJAAN?

   Eiköhän yhä useammalla ala jo herätyskello soimaan näiden uusimpien korona-”ryppäiden” ja myös kuolemien suhteen.. Ilmeisesti näiden hoivapaikkojen tartuntojen taustalla on juuri hoitohenkilöstön -ja myös ikäihmisten saamat koronarokotukset ja siksi myös Ylelläkin on uutisointia jouduttu sensuroimaan rokotusten osalta päivän mittaan:

   1. Yle klo 10.34. Rauhaniemen uutisessa mainitaan henkilökunnan ja vanhusten rokotukset.

   2. Yle klo 13.01. Kajaania koskevassa uutisessa Yle joutui sensuroimaan uutistaan -enää ei mainittu rokotuksista mitään vaan sanotaan vain, että ”henkilökunta on suojautunut virusta vastaan”..

   3. Yle klo 15.44. Kouvolaa koskevassa uutisessa ei puhuta enää mitään rokotuksista tai ”henkilökunnan suojautumisista”..

   PÄIVÄN YLE-UUTISISTA:

   11.1. 10:34 ”Tampereen Rauhaniemen sairaalassa jo 11 vanhusta kuollut koronan seurauksena: Epidemia ollut mysteeri asiantuntijoillekin
   Rauhaniemen sairaalassa on todettu yhteensä 110 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 59 on löytynyt potilailta ja 51 henkilökunnan jäseniltä.
   Sairaalan vanhukset ovat halutessaan saaneet rokotteen. Vanhainkotiosastojen asukkaiden rokotukset alkoivat tänään maanantaina. Hoitohenkilökuntaa alettiin rokottaa joulupyhien jälkeen.” https://yle.fi/uutiset/3-11731112

   11.1. 13:01 ”Ärhäkkä korona leviää kajaanilaisessa kuntoutuskodissa – pandemiapäällikkö: ”Vastaavaa leviämistapaa ei ole tavattu ainakaan Pohjois-Suomessa”
   Iso osa Samoojan kuntoutuskodin työntekijöistä ja asukkaista on sairastunut, vaikka henkilökunta on suojautunut virusta vastaan.” https://yle.fi/uutiset/3-11731376

   11.1. 15:44 ”Kolme vanhusta kuollut kotiutusosastolla alkaneen tartuntaketjun seurauksena Kouvolassa – tartuntoja jo kymmeniä ja useat ovat sairaalahoidossa
   Kuusankoskella Kouvolassa tapahtui viikonloppuna kolme Lauttarannan kotiutusyksikön koronavirusryppääseen liittyvää kuolemantapausta.
   Kotiutusosastolla on todettu tähän mennessä 33 koronavirustartuntaa. Tartuntoja on ollut sekä asiakkailla että henkilökunnalla. Lauttarannan kotiutusyksikössä todettiin ensimmäiset koronatartunnat tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Sen jälkeen kaikki asiakkaat testattiin, ja tartuntoja löytyi lisää. https://yle.fi/uutiset/3-11731661

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s