Koulupakkosakko

Eduskunta hyväksyi Marinin hallituksen esityksestä uuden oppivelvollisuuslain. Laissa on paljon hyviäkin uudistuksia. Eräs kohta kuitenkin saattaa osoittautua kompastuskiveksi työssä käyvissä perheissä:

KUVAKAAPPAUS Oppivelvollisuuslaista Finlexissä
Oppivelvollisen valvonnan laiminlyönti

Järjestämisvelvollinen kunta voi tehdä huoltajasta tutkintapyynnön, ja huoltaja voidaan tuomita sakkoon oppivelvollisen valvonnan laiminlyönnistä, mikäli oppilas esimerkiksi on paljon poissa koulusta ilman lääkärintodistusta, tai opiskelu ei muutoin etene oppilaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Vanhempien on vaikea valvoa jälkikasvunsa opiskelua, koska vanhempien oma työmatka saattaa ajoittua sellaiseen ajankohtaan, jolloin perheen nuorison pitäisi omatoimisesti herätä ja lähteä koulumatkalle.


4 comments

  1. Sosialistista totalitarismia.
    Maksaako sossu (kela) sakot maahanmuttajien lapsille, vai onko tuo sakko suunnattu ainoastaan kansallismielisten jälkikasvulle?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s