YK ilmiantaa toisinajattelijat Kiinan hallinnolle

Vuodetut sähköpostit osoittavat, että YK:n Ihmisoikeusneuvoston (Human Rights Council, HRC) virkailijat ovat luovuttaneet kiinalaisten toisinajattelijoiden nimet Kiinan kommunistiselle puolueelle, kirjoittaa Alex Newman The Epoch Times -mediassa.

Kiinalaisten oli määrä todistaa Genevessä Kiinan kommunistisen puolueen rikoksista.

YK kiisti pitkään nimien luovuttamisen, mutta vuodettujen sähköpostien perusteella kyseessä oli käytäntö, ei poikkeus, Newman kirjoittaa. Epoch Timesille asiasta alunperin kertoneen YK-virkailijan mukaan nimien luovuttaminen jatkuu edelleen.

Epoch Timesin mukaan Kiinan kommunistinen puolue käytti YK:n ihmisoikeusvirkailijoilta saamiaan kiinalaisten toisinajattelijoiden nimiä estääkseen näitä poistumasta Kiinasta. Ainakin yksi YK:n Kiinalle paljastamista toisinajattelijoista, Chao Sunli, kuoli ollessaan pidätettynä.

YK:ta koskevan viimeisimmän skandaalin paljastanut tietovuotaja Emma Reilly on kertonut Kiinan kommunistisen puolueen uhkailleen, ja jopa kidnapanneen ja kiduttaneen toisinajattelijoiden perheitä estääkseen toisinajattelijoita nolaamasta Kiinaa ulkomailla. YK:n Kiinalle luovuttamat toisinajattelijat ovat olleet Tiibetin, HongKongin ja Länsi-Kiinassa asuvan, islaminuskoisen uiguuriväestön asioita ajavia aktivisteja.

YK kiisti vuosien ajan, että sen henkilökunta luovuttaisi nimiä Kiinan kommunistiselle puolueelle. Kiitos vuodettujen sähköpostien, nyt on selvää, että YK johti jäsenmaitaan sekä skandaalista raportoivaa mediaa harhaan useita vuosia, Newman kirjoittaa.

7. syyskuuta 2012 päivätyssä sähköpostiviestissä kiinalaisdiplomaatti tiedustelee YK:n kansalaisjärjestö-suhteita hoitavalta henkilöltä:

Seuraten tavallista käytäntöä, voitteko ystävällisesti auttaa minua tarkistamaan, ovatko liitteenä olevalla listalla olevat henkilöt pyytäneet akkreditointia ihmisoikeusneuvoston 21. istuntoon? Delegaatiollani on turvallisuushuolia näiden henkilöiden suhteen.

(Following the usual practice, could you kindly heip me [sic] to check whether the persons on the attached list are requesting the accreditation of the 21st session of the HRC? […] “My delegation has some security concern [sic] on these persons.)

YK-virkailija vastasi:

Vastauksena pyyntöönne ilmoitan, että Dolkun Isa ja He Geng on akkreditoitu Väkivallattoman radikaalipuolueen edustajina Ihmisoikeusneuvoston 21. istuntoon.

(As per your request, kindly be advised that Dolkun Isa and He Geng were accredited by the Nonviolent Radical party, Transnational and Transparty for the 21st session of the Human Rights Council)

Dolkun Isa on uiguurien kongressin (World Uighur Congress) puheenjohtaja sekä edustusta vailla olevien kansojen ja ihmisten liiton (Unrepresented Nations and Peoples Organization, UNPO) varapuheenjohtaja. Geng He on Kiinassa vangittuna olevan ihmisoikeuslakimies Gao Zhishengin vaimo.

Vuonna 2013 sama kiinalaisdiplomaatti lähestyi jälleen YK:ta kirjoittaen:

Kiinan lähetystöllä on ollut teidän ja osastonne kanssa erittäin hyvä yhteistyö aiemmissa istunnoissa. Arvostamme sitä suuresti. Tällä kertaa joudun jälleen pyytämään teiltä palvelusta.

Eräitä Kiinan hallituksen vastaisia separatisteja yrittää osallistua Ihmisoikeusneuvoston istuntoon esiintymällä [eri] kansalaisjärjestöjen edustajina [kuin viimeksi]. He saattavat olla uhka YK:lle ja Kiinan delegaatiolle. Voitteko ystävällisesti tarkistaa ja informoida minua, onko henkilöt, jotka olen listannut alle, akkreditoitu Ihmisoikeusneuvoston 22. istuntoon. Jos teillä on mitään yhteyttä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä minuun sähköpostitse tai puhelimitse [numero].

(The Chinese Mission had very good cooperation with you and your section in previous sessions. We appreciate it a lot. [..] This time, I need you to do me a favor again. Some anti-Chinese Government secessionists are trying to participate the HRC session [sic] under the disguise of other NGOs. They might pose a threat to the United Nations and the Chinese Delegation. Could you please check and inform me whether the persons I list below have got accreditation for the 22th session [sic] of the Human Rights Council? If you have any information, please contact me through email or at [number redacted].)

Sähköpostit osoittavat, että Reilly yritti estää nimien luovuttamista, mutta Ihmisoikeusneuvoston osastonjohtaja Eric Tistounet sanoi nimilistan olevan julkinen, kehottaen toimittamaan sen kiinalaisille nopeasti.


Lähde

Newman, Alex | The Epoch Times (25.2.2021): Leaked Emails Confirm UN Gave Names of Dissidents to CCP

Kuva: laurakgibbs (CC BY-NC-SA 2.0) via Flickr, Roee Shpernik (CC BY-SA 4.0) via Wikimedia Commons, YK, Kiina. Kuvanmuokkaus Johanna L

8 comments

 1. YK:n perustamisen taustalta löytyy CFR jonka perustivat Rockefellerit ja Warburgit. Rockefellerit lahjoittivat myös YK:lle sen päämajan tontin Manhattanilta. EU suhtautuu hieman eri tavalla Venäjän ja Kiinan ihmisoikeustilanteisiin…

  Tykkää

 2. The Epoch Times ilmoittaa edustavansa riippumattomuutta mutta kertoo myös että se on perustettu nimenomaan luomaan ja tukemaan Kiinan ns. viidettä kolonnaa eli liikettä joka ohjaisi sen pois kommunistipuolueen viitoittamalta tieltä. Lehdessä kirjoittaa mm. Newt Gingrich, tunnettu vanhoillinen ja sotaisa amerikkalainen republikaanipolitikko joka oli puolueen johtotehtävissä 90-luvulla. The Epoch Times ei kyllä edusta mitään uutta ja rakentavaa maailman politiikassa, vaan sitä ikivanhaa exceptionalismia, jota sekä demokraatit että republikaanit kannattavat. Maailma kuuluu meille.

  Toki Kinaa saa arvostella, mutta jos lähdetään mukaan uiguurikampanjoihin ja ”demokratisointiin” kannattaa ehkä matkustaa ihan paikan päälle koska läntiset lähteet ovat täysin epäluotettavia. Jos Kiinan talouden menestystarinaa ei pysty ihmettelemään saavutuksena, kannattaa ehkä aloittaa neutraalimmasta lähteestä, eli esim. singaporelaisen Kishore Mahbubanin kirjoja lukemalla, joista viimeinen on ”Has China Won” ? Onko Kiina voittanut ? Tekstin vastaus on: ei vielä, mutta rivien välistä lukien vastaus on kyllä.

  Jenkkilää korpeaa armottomasti se, että Kiina on ajanut heistä ohi niin että heilahti, ja että ohitus varsinkin alkuvaiheessa tapahtui hyödyntämällä amerikkalaisten omaa voitontavoittelua. Siksi kaikki nämä ihmisoikeuskampajnat ja teeskentely uiguurien ja tiibetiläisten ympärillä. Maanpettureita kohdellaan kovin ottein kaikissa suurvalloissa eivätkä länsimaat ole tässä mitenkään esimerkillisiä, päinvastoin. Länsimaissa maanpetturin kohtelun saavat kaikki jotka eivät veisaa globalismin ilovirttä.

  Tämä näin yleisenä huomiona. Juttua sinänsä on vaikea arvioida, ylilyöntejä ja aiheettomia epäilyjä ilmenee kaikkialla. USA käyttää uiguureja geopoliittisena aseena samoin kuin se on käyttänyt Venäjän islamialueita tukeakseen radikalismia. Vanha konsti, jonka britit keksivät olleessan aikansa maailman herroina.

  Kanadassa on pari vuotta kotiarestissa pidetty Huawei-yhtiön perustajan tytärtä odottamassa USA:n luovutuspyynnön käsittelyä. Esitetyt syytteet ovat täysin naurettavia kansainvälisestä perspektiivistä mutta ei maailman herruutta edelleen ylläpitävän USA:n.

  Suomen valtamedia oksentaa joka aamu Kiinan ja Venäjän päälle. Ehkä vaihtoehtomedian kannattaisi jättää tämä tehtävä heille ?

  Kysyin eräältä naapurilta joka oli paennut Espanjan koronakriisiä Suomeen, että miksi korona ei enää häiritse Kiinassa. ”Kiina on diktatuuri”. Se tulee selkäytimestä, perustella ei tarvitse.

  Tykkää

  • Kiinan ymmärtäjiäkin löytyy. Huomio vaan muiden vikoihin, niin Kiina onkin sitten viaton? Kiina on häpeilemätön diktatuuri, joka kunnioittaa kansalaisiaan paljon vähemmän kuin länsimaat, jotka eivät tietenkään ole puhtoisia, mutta vähemmän kamalia.

   Tykkää

  • Suhtaudun itse Epoch Times jullkaisuun aina varovaisesti, sillä sen takana on Falun Gong liike, jota kohtaan tunnen syvää epäluuloa. Tämä kyseinen artikkeli on sen sijaan niin hyvin perusteltu, etten näe syytä ”ampua viestin tuojaa”, vaikken liikettä arvostakaan. Kiina on kuvottava kommunisti diktatuuri, joka sulki Wuhanin kaupungin, kun ei voinut enää pitää tautia salassa. Kansainvälisen lentokentän he pitivät sen sijaan auki, levittääkseen sisäpoliittisen ongelman kansainväliseksi. Kiinassa muuten käytettiin Hyroksiklorokiinia Koronan hoidossa.

   Tykkää

   • Epoch Timesin tausta on hyvä pitää mielessä (sitä ei tosiasiassa alkuperäisartikkeleita lukiessa voi olla huomaamatta) mutta se tekee hyvää työtä uutisoinnissaan monessa mielessä.

    Tykkää

   • Kiinasta puhuminen kommunistisena on tavallaan jäljessä, pikemminkin Kiina olisi fasistinen; valtion ja yritysten yhteensulautuma.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s