Haittavaikutusilmoitukset kasvussa – ”K-rokote turvallinen”

Iso-Britannia on julkistanut 25. helmikuuta 2021 mennessä tulleet koronarokotteista tehdyt haittavaikutus-ilmoitukset.

”Koronarokotteet ovat turvallisia”

Pfizer/BioNTechin kokeellinen, testivaiheessa oleva, hätätilakäyttöluvan (Emergency Use Authorization, EUA) saanut geeninanoteknologian mRNA-koronarokote on tuottanut

 • 1835 verenkuvan häiriötä
 • 919 sydämen toiminnan häiriötä, mukaan lukien 23 kuolemaa
 • 1 synnynnäinen/perinnöllinen sydänvika (Congenital disorder)
 • 620 kuulon toiminnan häiriötä, joista 17 kuuroutumisia
 • 6 umpierityksen häiriötä (Endocrine disorders)
 • 1098 näön toiminnan häiriötä, joista 12 sokeutumisia (9+2+1)
 • 8506 ruoansulatuskanavan toiminnan häiriötä (Gastrointestinal disorders), mukaan lukien 10 kuolemaa
 • 24 313 yleistä elimistön häiriötilaa (General disorders) mukaan lukien 107 kuolemaa

Kuolemat-sarakkeessa eritellään kliininen kuolema (1), kuolema (90), äkillinen kuolema (12) ja neonataali kuolema eli vastasyntyneen kuolema (1).

KUVAKAAPPAUS Ison-Britannian hallituksen sivuilla 4.3.2021 julkaistusta raportista (54 sivua)
COVID-19 mRNA Pfizer- BioNTech vaccine analysis print
(All UK spontaneous reports received between 9/12/20 and 21/02/21 for mRNA Pfizer/BioNTech vaccine analysis print, Data Lock Date: 03-Mar-2021 19:00:03)

Anafylaktisia ja anafylaktoidisia shokkeja ja reaktiota (s 18) on taulukoitu toistasataa:

Influenssavirusinfektioita (337 kpl), COVID-19-sairastumisia 419 (6+374+8+5+26) ja muita hengitysteiden häiriötiloja (s 19, 20) on ilmoitettu haittavaikutuksina:

AstraZeneca/Oxfordin adenovirusvektorirokote ChAdOx1-S (AZD1222) on haittavaikutusilmoitusten mukaan tuottanut:

 • 577 veren kuvan häiriötä
 • 1069 sydämen toiminnan häiriötä, mukaan lukien 22 kuolemaa
 • 6 synnynnäistä/perinnöllistä sydänvikaa (Congenital disorders)
 • 617 kuulon toiminnan häiriötä, joista kuuroutumisia 44 (18+1+2+1+17+5)
 • 14 umpierityksen häiriötä (Endocrine disorders)
 • 1157 näön toiminnan häiriötä, joista sokeutumisia 73 (16+2+1+1+3+50)
 • 12 776 ruoansulatuskanavan toiminnan häiriötä (Gastrointestinal disorders), mukaan lukien 3 kuolemaa
 • 41 429 yleistä elimistön häiriötilaa (General disorders), mukaan lukien 127 kuolemaa
KUVAKAAPPAUS Ison-Britannian hallituksen sivuilla 25.2.2021 julkaistusta raportista (s 13/52)
COVID-19 vaccine AstraZeneca analysis print
(All UK spontaneous reports received between 4/01/21and 21/02/21 for COVID-19 vaccine Oxford University/AstraZeneca, Data Lock Date: 24-Feb-2021 19:00:03)

Anafylaktisia reaktioita on ilmoitettu 97 kpl ja anafylaktisia shokkeja 4 kpl; anafylaktoidisia reaktioita 3 kpl ja shokkeja 1 kpl (s 18). Aivotoiminnan häiriöitä on ilmoitettu 47 (1+1+7+2+32+2+1+1) ja kaksi (2) koomaa (s 31). Myös COVID-19-sairastumisia, keuhkokuumetta ja influenssaa on ilmoitettu haittavaikutuksina (s 19, 20, 21).

Haittavaikutusilmoituksia, joissa haitan aiheuttanutta koronarokotetta ei ole nimetty:

 • 2 veren kuvan häiriötä
 • 1 sydämen toiminnan häiriö, mukaan lukien 1 kuolema
 • 8 kuulon toiminnan häiriöitä
 • 8 silmien toiminnan häiriötä
 • 58 ruoansulatuskanavan häiriötä (Gastrointestinal disorders)
 • 223 yleistä elimistön toiminnan häiriötilaa (General disorders), mukaan lukien 1 kuolema

sekä influenssan kaltaisia sairauksia (6 kpl), koronavirusinfektioita (1 kpl), influenssavirusinfektioita (2 kpl) ja keuhkokuumetta (1 kpl).

Kaikkien koronarokotteiden kohdalla ilmoitetaan ”normaaleina haittavaikutuksina” kuume, päänsärky, raju pahoinvointi, horkka, ripuli, lihas- ja nivelkivut, erilaiset iho-oireet ja hengitystie-oireet.

KUVAKAAPPAUS (27.2.2021) MHRAn sivuilta
14. helmikuuta 2021 mennessä Isossa-Britanniassa tehdyt koronarokotehaittavaikutusilmoitukset
(ilmoituksia on tehty noin 3–5 kpl per tuhat rokoteannosta)

Britannian lääke- ja tuotevalvontaviraston (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) mukaan rokotteiden kaikkinainen turvallisuuskuva on toistaiseksi sellainen kuin kliinisten kokeiden perusteella oli odotettavissa. ”Covid-19 -rokotteiden hyöty on suurempi kuin niiden aiheuttamat tunnetut haittavaikutukset.”

Lisäksi todetaan ”yli 120 000 ihmisen kuolleen Isossa-Britanniassa 28 vrk:n kuluessa positiivisesta testituloksesta”. Muotoilu harhauttaa uskomaan, että henkilöt kuolivat COVID-19-sairauteen, vaikka sitä se ei tarkoita. Isossa-Britanniassa on kirjattu autokolareihin ja muihin onnettomuuksiin kuolleita koronakuolleiksi, jos he ovat antaneet positiivisen testituloksen tietyn ajan kuluessa.

Yhdysvalloissa tiedetään kirjatun mm. ampumahaavoihin kuolleita koronakuolemina; koronakuolematilastoon on päätynyt jopa hain tappama henkilö samoin kuin laskuvarjohyppy-onnettomuudessa henkensä menettänyt.

”Ei yhtään rokotekuolemaa”

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) ilmoittaa passiiviseen VAERS-järjestelmään tulleen 1099 ilmoitusta rokotekuolema-epäilyistä. VAERS-haun perusteella noin kolmannes ilmoitetuista kuolemantapauksista tapahtui 48 tunnin sisällä rokotteen ottamisesta, ja 48% myöhemmin kuolleiksi ilmoitetuista sairastui saman ajan sisällä. Suunnilleen 21% kuolemantapauksista liittyi sydämen toiminnan häiriöihin. Keskenmenoja on 47 kpl ja anafylaktisia ja allergisia reaktioita 1139 kpl.

CDC ja Yhdysvaltain lääkevalvontavirasto (Federal Drug Administration, FDA) ilmoittavat tutkivansa jokaisen rokotehaittana ilmoitetun kuoleman heti tiedon saatuaan käyttäen apuna ruumiinavauksia, kuolintodistuksia ja sairaushistoriikkia:

CDC and FDA physicians review each case report of death as soon as notified and CDC requests medical records to further assess reports.  A review of available clinical information including death certificates, autopsy, and medical records revealed no evidence that vaccination contributed to patient deaths.

CDC 1.3.2021
Selected Adverse Events Reported after COVID-19 Vaccination
Yksikään rokotehaitaksi epäilty kuolema ei CDC:n ja FDA:n mukaan johdu rokotteista

Miten se on mahdollista? Ruumiinavauksia ilmoitetaan suoritetun kaksi (2), kuolintodistuksia on saatavilla 18 kpl (s 44/56). Lisäksi vaikuttaa siltä, että CDC huomioi vain 1–24 tuntia rokotuksen jälkeen tapahtuneet kuolemat mahdollisina haittavaikutustapauksina (s 49/56).

Ulkopuolelle jätetään tapaukset, joissa menehtyneellä on jokin perussairaus tai historiaa huumaus- ja lääkeaineiden ja/tai alkoholin väärinkäytöstä. Yhdysvalloissa kuolinrekisterit eivät edes sisällä rokotekuolema-saraketta – vaikka pelkästään vuonna 2020 Yhdysvallat maksoi korvauksia rokotehaitoista ja -kuolemista 218 miljoonaa dollaria haittavaikutusvastuusta vapautettujen rokotevalmistajien puolesta.

KUVAKAAPPAUS (2.3.2021) VAERS-hakusivulta
KUVAKAAPPAUS (2.3.2021) VAERS-hakusivulta.
Yksityiskohtaiset tapaustiedot löytyvät linkistä taulukon alta.

Keskenmenoja ja kuolleena syntyneitä lapsia VAERSissa mainitaan kolmisen tusinaa. Maailman terveysjärjestö (World Health Organization, WHO) suositteli 8. tammikuuta 2021 puutteellisen datan takia, ettei Pfizer/BioNTechin koronarokotetta anneta allergikoille, alle 16-vuotiaille eikä raskaana oleville:

According to SAGE, the Pfizer-BioNTech COVID-19 mRNA vaccine is safe and effective. Nevertheless, there are specific populations for whom vaccination is not recommended, either due to contraindications, lack of supply, or limited data. These populations currently include people with a history of severe allergies, most pregnant women, international travellers who are not part of a prioritized group, and children under 16. […] However due to insufficient data, WHO does not recommend the vaccination of pregnant women at this time.

WHO 8.1.2021
Who can take the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine?

VAERSin antamiin lukemiin on syytä suhtautua suuntaa antavina. VAERS valikoi taulukkoon tulevat tapaukset kyselyssä käytettyjen hakusanojen mukaan.

Kokonaiskuolleisuus ei ole kasvanut Suomessa

Fimean julkaisemat lukemat haittavaikutusilmoituksista: Comirnaty on Pfizer/BioNTechin kokeellisen, testivaiheessa olevan koronarokotteen kauppanimi. Kuten Fimean päivityksistä on nähtävissä, vuorokaudessa tuli 19 haittavaikutusilmoitusta lisää:

22.2.2021 mennessä on Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) mukaan koko maassa koronarokotteen saaneita yhteensä 282 730, ja 73 189 henkilöä on saanut molemmat rokoteannokset.

23.2.201 mennessä käsitellyt haittavaikutusilmoitukset ovat koskeneet mRNA-rokotteita (Comirnaty ja COVID-19 Vaccine Moderna) sekä AstraZenecan adenovirusvektorirokotetta (COVID-19 Vaccine AstraZeneca). Osassa ilmoituksista henkilö on saanut jo toisen rokotteen, jonka jälkeen reaktiot ovat olleet voimakkaammat kuin ensimmäisestä rokotteesta.

Tuoreemman taulukon (2.3.2021) mukaan laskettuna Suomessa rokotettujen määrästä (282 730) haittavaikutusprosentti on 0,27%, josta vakavia haittoja 0,09%. Toisen annoksen ottaneiden (73 189) laskennallinen haittavaikutusprosentti on 1,05%%. Haittavaikutusilmoitusten määrä on noussut edelliseen päivään verrattuna 2,5%.

KUVAKAAPPAUKSET THLn sivulta (päivitetty 2.3.2021)
Tilannekatsaus koronaviruksesta

THL ei tarkkaan ottaen kerro, että henkilöt ovat sairaalassa koronan/vain koronan takia.

Testatuista näytteistä (3 368 100) ”tapauksia” – mikä ei tarkoita sairastumista – on 58 645, esiintyvyys 1,74%. ”Tapauksista” (58 645) koronaan liittyviä kuolemia – korona ei ole ainoa kuolinsyy – on 755 henkilöä, joiden mediaani-ikä on 83 vuotta.

Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Testatuista näytteistä laskettuna koronaan liittyviä kuolemia on 0,02%, ”tapauksista” laskettuna 1,29% ja Suomen väkiluvusta (5 518 000 hlöä/2019) 0,01%.

THL ei ilmoita, moniko koronaan liittyväksi kuolemaksi tilastoiduista oli ottanut 1. ja 2. annoksen koronarokotetta, vaikka tieto olisi epidemiologista dataa seuraaville samoin kuin koronarokotteiden turvallisuutta ja tehokkuutta arvioiville tarpeen pelkästään Ison-Britannian koronarokotteen haittavaikutukseksi ilmoitettujen COVID-19-sairastumisten takia.

Päivitys * Ilta-Sanomat kertoo: ”Arviolta noin parilla sadalla suomalaisella on todettu koronatartunta ensimmäisen rokotuskerran jälkeen. THL:n mukaan lukumäärä saattaa olla tätäkin suurempi. […] THL:n vahva viesti on, että rokote kannattaa ottaa.” *

KUVAKAAPPAUKSET THLn sivulta (päivitetty 2.3.2021)
Tilannekatsaus koronaviruksesta

Sairaanhoidon tarve ja ”tapausten” ilmaantuvuus vaikuttaisivat jossain määrin korreloivan rokotuskattavuuden kanssa siten, että eniten rokotetuilla alueilla tilanne on kääntynyt huonompaan suuntaan. Terveydenhuollon ylikuormittumisen vaaraa silti tuskin on – ellei henkilökunta sairastu.

Kerrottu ei kohtaa todellisuutta

FranceSoirin haastattelema tri Hervé Seligmann joka työskentelee Ranskassa, Aix-Marseillen yliopiston lääketieteen osastolla trooppisia ja infektiotauteja tutkivassa Emerging Infectious and Tropical Diseases Research-yksikössä ja häntä avustava Haim Yatim ovat herättäneet huomiota maailmalla julkaistuaan data-analyysinsa tulokset.

Analyysin perusteella viranomaisten julkaisema data ja todellisuus eivät kohtaa, tutkijat ilmoittavat. Vertailtuaan israelilaisen uutissivusto Ynetin, Israelin terveysviranomaisten ja VAERS-järjestelmän dataa, Seligmann ja Yatim päätyivät siihen, että rokote on tautia vaarallisempi kutsuen koronarokotteita uudeksi holokaustiksi.

KUVAKAAPPAUS Ison-Britannian hallituksen sivuilla julkaistusta ohjeistuksesta (s 3)
Guidance for doctors completing Medical Certificates of Cause of Death in England and Wales

Ohjeet kuolinsyyntutkijalle tehtävää ilmoitusta varten: COVID-19 on hyväksyttävä suora tai epäsuora kuolinsyy kuolinsyytodistusta varten. COVID-19 ei ole itsessään viitattava syy kuolinsyyn tutkijalle. Vaikka COVID-19 on ilmoitettava syy vuoden 2010 terveydensuojelusääntöjen mukaan, ilmoitettava status ei tarkoita että viittausta COVID-19:stä vaaditaan.

Hyvä tietää

Vain noin 1% kaikista haittavaikutuksista ilmoitetaan. Nyt ilmoitetut haitat ovat lyhyellä aikavälillä näkyviä. Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä näkyvistä haitoista ei ole tietoa, sillä koronarokotekokeet ovat edelleen meneillään.

Lentävät rokotteet

Pelätäänkö tulevina kesinä punkkien lisäksi hyttysiä? GreatGameIndia ilmoittaa miljardööri Bill Gatesin – joka kertoman mukaan on vaatinut WHO:lta hyväksymistään jäsenmaana, koska ”maksan niin paljon WHO:lle” – rahoittaneen japanilaisessa Jichi-yliopistossa työskentelevän professori Hiroyuki Matsuokan tutkimusta hyttysten muuntamisesta lentäviksi rokotteiksi. Ajatus on, että hyttynen geenimuunnetaan sellaiseksi, että se tuottaa kehossaan malariarokotteen ja puree sen ihmiseen verta imiessään. Jos kokeilu onnistuu, kokeillaan ”lentävien rokotteiden” tuotantoa muillakin infektiotaudeilla.

Mikä voisikaan mennä pieleen…

RS

Lähteet

MHRA (updated 25.2.2021): Coronavirus vaccine – weekly summary of Yellow Card reporting

MHRA (4.3.2021): COVID-19 mRNA Pfizer/BioNTech vaccine analysis

MHRA (25.2.2021): COVID-19 vaccine Oxford University/AstraZeneca analysis

Publishing Service, Government UK (26.2.2021): Reg 174 Information for UK Healthcare Professionals – COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2

UK Office for National Statistics (ONS): Guidance for doctors completing Medical Certificates of Cause of Death in England and Wales for use during the emergency period only

CDC (updated 25.2.2021): Selected Adverse Events Reported after COVID-19 Vaccination

CDC Advisory Committee on Immunization Practises, ACIP (27.1.2021): Covid-19 Vaccine Safety update

Vaccine Impact (6.12.2020): $218 MILLION Paid Out for Vaccine Injuries and Deaths in 2020 for FDA Approved Vaccines (NOT Fast-tracked)

Lazarus, Ross & … | Harvard Pilgrim Health Care, Inc (inclusive dates 1.12.2007–30.9.2010): Electronic Support for Public Health–Vaccine Adverse Event Reporting System (ESP:VAERS) [Grant Final Report Grant (ID: R18 HS 017045)]

Shimabukuro, Tom T. & … | US National Library of Medicine (22.7.2015): Safety monitoring in the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS)

Sones, Mordechai | Arutz Sheva7 (18.2.2021): Vaccination in Israel: Challenging mortality figures?

Kommentin lähteet

GreatGameIndia (26.2.2021): Flying Syringes – Bill Gates Wants To Release Genetically Modified Mosquitoes To Inject You With Vaccines

Oval Media (28.2.2021): Corruption and Criminality at Leadership Level of the WHO – Part II
(WHO:lle työskennelleen tri Astrid Stückelbergerin haastattelu, kesto 5:58 min)

Kuva: Tuntematon taiteilija, Pfizer
Kuva muistuttaa koronarokotteiden aiheuttamista toispuoleisista halvauksista ja kasvohalvauksista.

PÄIVITYS 5.3.2021 klo 18:42: ”Ilta-Sanomat kertoo… ottaa.” (Päivitysmerkintää muutettu 6.3.2021 klo 15:40, samalla korjattu ”Iltasanomat” > ”Ilta-Sanomat”

13 comments

  • On. ”Voiko rokote aiheuttaa immuunireaktion itseään vastaan? Se on mahdollista, sanovat asiantuntijat

   Virusvektorirokotteisiin liittyvästä huolestuttavasta ilmiöstä on tulossa pian lisätietoa uusista tutkimuksista.” https://www.is.fi/tiede/art-2000007841984.html

   ”Tämä virusvektoriin perustuvien koronarokotteiden toimintaan liittyvä havainto aiheuttaa huolta asiantuntijoissa: ihmisen immuunipuolustus saattaa reagoida rokotteessa kuljettimena toimivaan adenovirukseen ja muodostaa immuniteettia sitä vastaan. Näin rokotteen toisen annoksen eli tehosteen vaikutus voisi jäädä oletettua heikommaksi. […] Suomea ajatellen mahdollinen huoli viruskuljettimen nostattamasta immuunivasteesta liittyy ennen muuta AstraZenecaan, jonka rokote on täällä jo käytössä.

   – Kyllä tämä on ollut yksi huoli AZ:n rokotteen kohdalla, vaikkakaan siitä ei juuri näyttöä vielä ole immunogeenisyystutkimusten tai tehotutkimusten pohjalta, kommentoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ylilääkäri, vaksinologi Hanna Nohynek IS:lle. […] – Vaikuttavuustutkimusten tuloksia kahden annoksen ohjelmasta saamme pian Britanniasta. Ne varmasti valottavat lisää, mitä teholle tapahtuu toisen annoksen jälkeen. […] Kuinka haitallinen virusvektoriin kohdistuva vastustuskyky siis on? Nohynekin mukaan vain aika näyttää sen. AstraZeneca tekee parhaillaan rokotteensa tehotutkimusta Yhdysvalloissa. Lisätietoja saadaan, kun tutkimus valmistuu. […]”

   Huomaattehan: tutkimukset ovat meneillään, eivät tehtyinä. Asia kerrotaan IS:n jutussa mutta moniko älyää?

   Tykkää

 1. Maskin tehtävä on dehumanisoida ihmiset. Et näe toisen ihmisen ilmeitä. Se on myös osoitus koronakulttiin kuulumisesta ja tottelevaisuudesta. Rokotusten jälkeen on sitten tarjolla sirutus, jota Microsoft ja Elon Muskin Neuralink valmistelevat. Ihmisestä tehdään osa teknologiaa. Tämä on se teknokraattien unelma.

  Tykkää

 2. Todennäköisyys terveellä ihmisellä kuolla Koronaan osoittautunee ennenpitkää pienemmäksi, kuin todennäköisyys kuolla auktoriteettiuskoon Koronan ennaltaehkäisyssä.

  Tykkää

  • Lisäsin juttuun päivityksen: PÄIVITYS 5.3.2021 klo 18:42 Iltasanomat kertoo: ”Arviolta noin parilla sadalla suomalaisella on todettu koronatartunta ensimmäisen rokotuskerran jälkeen. THL:n mukaan lukumäärä saattaa olla tätäkin suurempi. […] THL:n vahva viesti on, että rokote kannattaa ottaa.”

   Kun suhteuttaa 1. rokotuskerran jälkeen koronatartunnan saaneiden määrän rokotettujen määrään, saadaan lopputulokseksi että koronatartuntoja on rokotetuilla enemmän kuin rokottamattomilla 😀

   Tykkää

 3. Yhtä hienosti menee EMAn haittavaikutustilastoissa. Tilanne 27.02 asti : Pfizer kuolleita 1952, pysyviä haittoja 30823; Moderna kuolleita 509, pysyviä haittoja 1696, Astra Zeneca kuolleita 240, pysyviä haittoja 9638. Luvut komistuvat joka viikko.

  Liked by 1 henkilö

 4. Tämä maskien käyttö paljastaa luotettavimmin kuin mitkään gallupit kansalaisten auktoriteetti uskovaisuuren, sillä ei varmaankaan näin suuri määrä kansalaisista mitkä kuonokoppaa käyttää voi uskoa tähän liturgiaan, vaan nöyrinä ja alistuvaisina tekevät sen ja vasten tahtoaan myös tallustelevat piikille kun kutsu käy.

  Olemme jo sotatilassa, kotirauha ja yksilösuoja on valtiovallan toimesta kumottu tämän tekaistun tauti-pelottelun varjolla, virkavalta murtautuu yksityisten koteihin tehden väkivaltaisia pidätyksiä ja kuin pisteeksi iin päälle kiellettiin tanssiminenkin aivan kuin sotien aikana on ollut tapana.

  Tykkää

  • Ja karaoke. Ajatus: pelkäävätkö, että juonikkaat muuttaisivat karaokea laulaessaan sanoja ja villitsivät siten muita saatuaan heidät ehkä ensin nauramaan ja sitten ajattelemaan.

   Tai kun karaokessa ihmiset innostuvat ja huomaavatkin tulevansa toimeen keskenään, pelkäämättä.

   Tykkää

   • Katsokaa ja kuunnelkaa Henna Maria Vermeulen puhuu niin kuin asiat ovat UMV lehti tänään:

    Kansainvälinen järjestö vaatii Iisalmessa pidätetyn Merike Sirelpuun vapauttamista – ”Kauhukampanja ja joukkopsykoosi” [Video]

    Tykkää

 5. Virologi Geert Vanden Bossche, jolla on pitkä CV rokotteiden kehitystyössä (ja joka on työskennellyt mm. GAVIssa ja Bill and Melinda Gates Foundationissa), esittää vakavan varoituksen nykyisen koronarokotuskampanjan vaaroista.

  Hän toteaa rokotteista seuraavan luontaisen immuniteettipuolustuksen pitkäaikaisen heikentumisen olevan ”one small step for the virus, one giant catastrophe for mankind” (yksi pieni askel virukselle, valtava katastrofi ihmiskunnalle).

  Bosschen artikkeli on osin vaikeaselkoinen maallikolle, mutta yksi hänen keskeisistä argumenteistaan on, että koronarokotteet stimuloivat spesifejä vasta-aineita, jotka eivät tehoa muuntuviin virusvariantteihin (ja keskellä epidemiaa rokotteet jopa stimuloivat virusta synnyttämään niitä) ja kilpailevat ihmisten luontaisen, ei-eriytyneen puolustusmekanismin kanssa, joka kykenee reagoimaan hyvin erilaisiin viruksiin ja virusmuunnoksiin.

  Syrjäyttäessään luontaista immuniteettia ylläpitäviä ns. NK-soluja (”Natural Killer” cells [1]) rokotteet ”opettavat” viruksen väistämään immuunipuolustuksen ja avaavat muuntuneille virusvarianteille pääsyn elimistöön. Rokotuskampanjan seurauksiin kuuluu Geert Vanden Bosschen mukaan se, että rokotetuista tulee alati tarttuvampien virusvarianttien levittäjiä.

  Bossche on huolissaan erityisesti nuorison immuunipuolustuksen heikentymisestä, myös liittyen siihen, ettei sille ole annettu riittävästi mahdollisuuksia kehittyä reagoimaan uhkiin, Vesa Raiskila kommentoi toisaalla.

  https://mcusercontent.com/92561d6dedb66a43fe9a6548f/files/bead7203-0798-4ac8-abe2-076208015556/Public_health_emergency_of_international_concert_Geert_Vanden_Bossche.01.pdf?fbclid=IwAR0YknAEC4makWjDMnHB38UzbW2UDsaAHQwpbmrHHJcSajc8tBpopvaCts4

  —–
  Oletan että linkkaamasi videon pääsisältö on tämä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s