Parlamentaarikkojen korruptoituneet maskikaupat julki Saksassa

Juuri kun Paniikkipaperi-gatesta ollaan Saksassa toipumassa, iskee uusi skandaali. Joukkoa parlamentaarikkoja epäillään korruptiosta, valtion tilauksiin vaikuttamisesta ja toimimisesta kauppojen välittäjänä.

Saksan liittokansleri Angela Merkelin (Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU) parlamenttiryhmään kuuluva alahuoneen jäsen Nikolas Löbel on ilmoittanut eroavansa parlamenttiryhmästä ja ettei aio asettua ehdolle syyskuisissa vaaleissa.

Löbelin eroilmoitus seurasi tietoa, että Löbel on ottanut vastaan 250 000 euroa (300 000 dollaria) maksuna välitystoiminnastaan valtion maskikaupoissa. Löbel hoiteli maskibisneksiä yrityksensä Projektmanagement-GmbH kautta: ”Jokaisesta Bricon [Technology GmbH]:lta ostamastani maskista saan 0,12 € sekä arvonlisäveron ostajalta, riippuen tilauksen koosta.” Löbel käytti yritystään ostaen kiinalaiselta Sinopacilta Briconin kautta ja myyden valtiolle.

Parlamentaarinen kollega, Georg Nuesslein (Nüßlein), CDU:n sisarpuolueen CSUn (Christlich-Soziale Union in Bayern) jäsen on saattanut olla Löbeliä parempi kauppamies: Nuessleinia syytetään siitä, että hän olisi ottanut noin 660 000 euron lahjuksen vastaan konsulttiyrityksen kautta toiminnastaan maskikauppojen välittäjänä. Ennen maskiskandaalin puhkeamista Nuessleinia tutkittiin vaalivirkailijoiden lahjonnasta.

Axel Fischer (CDU) on epäilyjen alla, koska hänen uskotaan vastaanottaneen rahaa Azerbaidžanin hallitukselta sitä vastaan, että hän vaikuttaa saksalaiseen ja eurooppalaiseen politiikkaan kaukasialaisen maan eduksi.

Terveysministeri Jens Spahnia (CDU) on ryöpytetty siitä, että hän osallistui päivällisille, joille osallistumisesta tukijat maksoivat 9999 euroa – poliitikoille asetettu ilmoitusvelvollisuusraja on 10 000 euroa.

CDU ja CSU muodostavat liittovaltiotasolla unionin, jossa puolueilla on yhteinen puoluekokous ja yhteistyötä liittovaltion tasolla, eivätkä ne kilpaile toistensa kanssa. CDU/CSU on toiminut yhdessä mm. estääkseen lobbaaja-rekisterin perustamisen.


Pääasialliset lähteet

WION (7.3.2021): German MPs quit assembly posts over mask kickback allegations

DE24 (5.3.2021): Corruption affairs: CDU and CSU damage the image of parliament – opinion

The Courier (7.3.2021): CDU politician Löbel stumbles over a mask affair

Der Bild (5.3.2021): CDU-General knöpft sich Masken-Raffkes vor! Donnerwetter in der Union wegen möglicher Corona-Korruption – Abrechnung mit den Unions-Politikern Georg Nüßlein, Nikolas Löbel und Axel Fischer – Auch Brinkhaus und Dobrindt verurteilen Masken-Raffkes

4 comments

 1. Saksalaisen BioNTechin omistavat tuttuakin tutummat Vanguard, BlackRock ynnä Fidelity sekä yllätys yllätys Bill & Melinda Gates Foundation. Maailma on pieni…

  Tykkää

 2. Angela Merkelin CDU kärsi tappion Saksan aluevaaleissa – puolueen kannatus historiallisen matalalla

  Osavaltiovaalit järjestettiin koronatilanteesta huolimatta. Jokaisella äänioikeutetulla oli mahdollisuus äänestää postitse.

  ”Ääntenlaskun edetessä myöhään sunnuntaina selvisi, että puolue on matkalla kohti historiansa huonointa vaalitulosta molemmissa osavaltioissa. Syinä kannatuksen laskuun pidetään parlamenttiryhmän kasvomaskikauppoja koskevaa korruptioskandaalia sekä takaiskuja maan koronavirustilanteessa.”

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/37cdb1bc-2ca0-4642-bf02-d4f509826aa4

  Meillä ei vaalien järjestäminen onnistu. Onnistuneeko kesäkuussakaan, kun demari-Baltzarin oikeudenkäynti päättyy silloin?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s