BBC: PCR-testihuijaus

Brittien yleisradioyhtiö BBC ujutti peiteagenttinsa erääseen suurimpaan Covid19-testejä tekevään, Milton Keynesissa sijaitsevaan laboratorioon. Löydösten perusteella PCR-testituloksilla ei taudin taltuttamisen saati epidemiologisen datan kannalta ole mitään käyttöä.

Laboratoriossa käsitellään tuhansia näytteitä päivässä.

Näytteiden käsittely laboratoriossa on niin huoletonta, että ristiinsaastuminen on taattua.

”Uh, katsopa tuota tahmaa.”

PCR-testi on niin herkkä, että se ilmoittaa pienimmänkin virusjäänteen näytteessä, joten on tärkeää, että saastumista ei tapahdu, BBCn Panorama-ohjelmassa alleviivataan.

Jotkut näytteistä ovat melko paksuja ja tahmeita, ja [testaus-]kone kuljettaa tahmakökköjä yli alustan, jonka pitäisi olla puhdas. Jos tahma on koronapositiivinen, se saattaa saastuttaa muut näytteet.

Hihnalla kulkevassa koeputkialustassa on useita koeputkia per alusta. Kohdassa 0:56 näkyy, kuinka sylkirihman oloista materiaalia putoaa kuljetinhihnalle, ja heti perään uudelleen.

”Siinä on toinen” nainen toteaa testauskoneesta putoavasta räkärihmasta.
”Katsopa tuota tahmaa.”
”Yksi noista pipetin päistä ikään kuin tiputteli kulkiessaan tuosta, en pysty sanomaan mihin se [tahma] putosi.”

Peiteagentti huomauttaa häntä koneen käyttöön opastavalle laboratorioteknikolle testauskoneesta roikkuvasta rähmärihmasta. Laboratorioteknikko vastaa: ”Anna sen mennä vaan. Jos se [rähmärihma] ylittää koeputkialustan, sinun on tarkoitus aloittaa alusta [koko prosessi] mutta…”.

”Useimmat eivät aloita alusta”, peiteagentti kysyy? Laboratorioteknikko vastaa monien pysäyttävän koneen ja pyyhkivän räkärihman pois – mutta kaikki laboratoriossa työskentelevät eivät näin toimi, vastaus antaa ymmärtää.

Laboratorioteknikko nostaa räkärihman tahmaaman alustan, koskettelee sitä käsinekäsillään ja jatkaa sen jälkeen näytteiden käsittelyä.

”Se tahmautui tuolle puolelle”, laboratorioteknikko sanoo.
Koeputkia käsittelevä kone myös poimii ajoittain vahingossa testitikun yhdestä näytteestä ja kuljettaa sitä mukanaan muiden näytteiden kohdalle.
Peiteagentti huomauttaa laboratorioteknikolle koneen poimineen mukaansa testitikun näytteestä. ”Oho, niinpä näkyy”, tämä tuumii.
”Voit irrottaa testitikun [koneen pipetistä] tai vaan tipauttaa sen takaisin koeputkeen. Ei sillä niin väliä, kunhan se ei kosketa alustaa”, laboratorioteknikko ohjeistaa.
Laboratorioteknikot koskettelevat koneen mukaansa poimimia testitikkuja käsinekäsin ja jatkavat sitten käsineitä vaihtamatta näytteiden käsittelyä.

Geenitestauksiin erikoistunut Phil Robinson, jolle BBC Panorama näytti testauslaboratoriossa salaa kuvatun materiaalin, on tyrmistynyt näkemästään. Robinson sanoo nähdyn olevan ”kammottavan tuolla puolen” ja olevansa yllättynyt siitä, että turvallisuus on päästetty näin alhaiselle tasolle.

”Tämä on aivan hullua!”, Nottinghamin yliopistossa työskentelevä Chris Denning sanoo jatkaen, ettei ole epäilystäkään, etteikö tällainen johtaisi näytteiden saastumiseen ja ettei [kuvamateriaalissa nähtyjen] näyteputkien jatkokäsittelyssä ole mitään järkeä.

Jos nesteessä on miljoonia viruspartikkeleita, ja niitä käsitellään tuolla tavoin, ne leviävät pisaroiden mukana joka suuntaan ja siirtyvät kaikkiin muihinkin testiputkiin, BBC:n materiaalin katsonut tutkija sanoo. ”Tämä ei todellakaan ole ok.”

Laboratorio, jossa materiaali salakuvattiin, vastaa henkilökuntaa ohjeistetun pysäyttämään prosessi, siivoamaan alusta ympäristöineen ja aloittamaan alusta. Laboratorio on edelleen vastannut, että testitikkujen jättäminen näytekoeputkiin madaltaa saastumisriskiä.

Laboratorio kertoo luottavansa siihen, että sen toimintatavat vastaavat alan parhaita standardeja, ja että sen tuottamat positiiviset testitulokset vastaavat Ison-Britannian koronapositiivisten keskiarvoa. ”Tuloksemme ovat kestävällä pohjalla ja luotettavia”, laboratoriosta vakuutetaan.

Brittihallitus sanoo, mitä hallitukset aina sanovat tällaisissa tilanteissa: asia tutkitaan pohjia myöten.


Lähde

BBC Panorama (31.3.2021): The PCR TEST FRAUD (video, kesto 4 min 9 sek)

3 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s