Koronadystopia: ”Järjestelmä päättää”

Kirjoittajat päättivät pyyntöön jakaa tekstiä mahdollisimman moneen eri blogialustaan, ”koska on todennäköistä, että kirjoitus ei säily [UUDEN SUOMEN] Puheenvuorossa pitkään”. Ja eihän se säilynyt.

Tuomas Malinen
& Ville-Veikko Elomaa

Me suomalaiset olemme, muun maailman osana, saaneet seurata perusoikeuksiemme rapistumista keväällä 2020 Kiinan Wuhanista levinneen koronaviruksen jälkimainingeissa. Ensiksi ”hyökkäyksen” kohteeksi joutuivat yritykset ja elinkeinonvapaus, kun maat laajamittaisesti sulkivat yhteiskuntiaan viruksen leviämisen estämiseksi.

Tämän tuhoisan politiikan vaikutukset alkavat nyt tulla näkyviksi, kun esim. sulkujen aiheuttama globaalin rahdin massiivinen ruuhkautuminen purkaantui nopeana inflaationa viime kesänä, eivätkä inflaatiopaineet ole helpottamassa (katso esim. Tuomas Malisen haastattelu Neuvottelija -podcastissa).

Nyt olemme kuitenkin koronapassin myötä astuneet täysin uuteen vaiheeseen, jossa hyökkäyksen kohteena ovat perusoikeutemme laajemminkin. Olemme hyvää vauhtia etenemässä tilaan, jota voisi kutsua globaaliksi dystopiaksi.

Kun ”järjestelmä” ei päästä sinua sisään

Tuomas kertoo kokemuksistaan viime viikonlopulta:

Olin silloin viettämässä iltaa entisessä kotikaupungissani, Hyvinkäällä. Alkuillasta ystäväporukkamme oli jakaantunut kahteen ryhmään, joista toinen oli jo ehtinyt baariin siinä vaiheessa, kun saavuin keskustaan. Hyvinkäällä keskustan joka baarissa oli käytössä koronapassi, joka minullakin (toistaiseksi) koronan sairastaneena on. Ajattelin, että tässä tapauksessa voisin tehdä poikkeuksen ja mennä sisään ko. passilla. Kaivoin passin Omakannasta ja kävelin sisään baariin.

Ovimiehellä oli käsissään laite, joka näytti lähes samalta kuin kauppojen kassoilla käytettävät viivakoodinlukijat (THL:n ”Koronatodistuksen lukija”). Ovimies luki passini ja laite ilmoitti, että ei pääsyä. Naurahdin ääneen ja pyysin kokeilemaan uudestaan. Sama tulos. Kolmannen ”ei-tänään” piippauksen jälkeen kysyin ovimieheltä, että voisiko hän tarkistaa passini manuaalisesti, eli lukemalla sen. Hän totesi, että se ei ole mahdollista, koska järjestelmä päättää onko passini voimassa.

Miettikäähän tätä hetki: ”Järjestelmä päättää.”

Siinä hetkessä tajusin, että olemme saapuneet orwellilaiseen dystopiaan. Meille on asetettu koodi, jonka validiteetista ja siten kyvystämme toimia normaalisti yhteiskunnassa päättää jokin algoritmi ja/tai taho.

Jokainen voi kysyä, kuinka pitkä matka tästä on siihen, että ”järjestelmä” päättää pääsetkö esim. kauppaan? Tai siihen, että et pysty viemään lastasi sairaalaan, koska sinulla ei ole järjestelmän hyväksymää todistusta? Jälkimmäisestä kiertää jo huhuja yksityisten sairaaloiden osalta.

On erittäin tärkeää ymmärtää, että jos perusoikeutemme ja perustuslakimme ohitetaan lääketieteellisen tilan (koronarokote) perusteella, se voidaan tehdä minkä tahansa, lähes mielivaltaisesti valitun kriteerin perusteella. Olemmekin menettäneet vapautemme käytännössä yhdessä yössä: 22. lokakuuta, kun koronapassi tuli käyttöön.

Viime lauantaina, melko kuvaannollisesti, toinen ystävistäni; tuplarokotettu joka oli ollut kanssani koko illan, ei myöskään päässyt sisään – mutta professoriystäväni järjestelmä hyväksyi. Tämä saattoi toki olla sattumaa, mutta en tiedä uskonko siihen enää.

Rokottamattomien ajojahti?

Valtaantulonsa jälkeen vuonna 1933 Saksan kansallissosialistinen puolue aloitti välittömästi juutalaisväestön vainot. He alkoivat tehtailla erilaisia lakeja, jotka estivät juutalaisten – Saksan kansalaisten – osallistumisen tiettyihin töihin. Samanaikaisesti käynnistettiin laaja propagandakampanja, jonka tarkoituksena oli kääntää yleinen mielipide juutalaisväestöä vastaan. Juutalaisista tehtiin vihollisia.

Jos seuraa niin kutsutun valtavirtamedian kielenkäyttöä Suomessa ja Euroopassa laajemminkin, ei voi olla näkemättä samanlaista hiljalleen pahenevaa propagandaa rokottamattomia kohtaan. Esimerkiksi niin kutsuttu ”koronanyrkki” kehottaa rokottamattomia välttämään joukkoliikennettä ja baareja Helsingissä.

Myös valtiovalta koventaa otettaan. Esimerkiksi Itävallan hallitus ilmoitti juuri asettavansa rokottamattomat kotiarestiin, jos maassa ylitetään tietty tehohoitopotilaiden raja. Kuinka kaukana tästä olemme Suomessa?

Suomessa liikkuu myös huhuja siitä, että VR olisi lähettänyt asiakkailleen kyselyjä, joissa tiedustellaan, kokisivatko he matkansa turvallisemmaksi, jos rokottamattomilla olisi oma vaunu. Sitä huhu ei kerro, olisiko kyseessä ns. karjavaunu.

Tämä muistuttaa pelottavalla tavalla sitä tietä, jonka Saksan juutalaiset kohtasivat natsipuolueen valtaannousun jälkeen. Heidän perusoikeutensa ja oikeutuksensa olla osa Saksan yhteiskuntaa nakerrettiin pikkuhiljaa pois lakien ja heidät kansan silmissä vihollisiksi muuttaneen propagandan avulla.

Tämän tekee vielä absurdimmaksi, että rokottamattomien ja rokotettujen erottamiselle toisistaan ei ole edes mitään lääketieteellistä perustetta.

Koronapassin lääketieteellinen pohja ontuu, pahasti

Yhdysvalloissa tutkittiin, vähentääkö rokottaminen koronatartuntoja 68 osavaltiossa ja 2947 kunnassa. Tulos: ei vähennä. Tätä löydöstä vahvistaa tutkimus, jossa todettiin rokotettujenkin todennäköisesti levittävän tautia.

Juuri julkaistussa tutkimuksessa puolestaan löydettiin, että rokotteiden pitkäaikaishaitat ovat todennäköisesti suurempi riski tietyissä ikäryhmissä, esim. lapsissa, kuin itse tauti. Tutkimuksessa varoitettiin myös, että luvut saattavat olla vielä pahempia, koska rokotteiden pitkän aikavälin vaikutuksista ei tiedetä.

On myös todella mielenkiintoista, miksi luonnollisesti (sairastamalla) hankittu immuniteetti ei paina koronapassiasiassa esimerkiksi Yhdysvalloissa. Arvostetussa tieteellisessä aikakauslehdessä Naturessa julkaistussa tutkimuksessa löydettiin, että koronan sairastaneiden immuniteetti on todennäköisesti elinikäinen. Pitkässä kokooma-artikkelissa puolestaan käydään läpi 91 tutkimusta, jotka todistavat sairastamalla hankitusta immuniteetista.

Näin ikään niiden meistä, jotka ovat sairastaneet koronan, pitäisi olla jopa elinikäinen koronapassi.
Näin ei kuitenkaan ole. Miksi?

Miksi kaikki vaikuttaa yhä enemmän ja enemmän salaliitolta?

Voisiko tähän kaikkeen – pakotettuihin rokotuksiin ja rokottamattomien ajojahtiin – olla jokin tavanomainen syy? Ovatko poliitikot vain yksinkertaisesti menettäneet arviointikykynsä monessa maassa yhtä aikaa? Voisiko kriittisten puheenvuorojen ja kriittisten tutkijoiden sensuroiminen sekä tavanomaisesta että sosiaalisesta mediasta olla vain sattumaa?

Lääkärinä Ville-Veikko Elomaa on ihmetellyt viranomaistemme vastausta koronaan jo keväästä 2020 alkaen. Ekonomistina Tuomas Malinen on havahtunut asiaan huomattavasti myöhemmin, kunnolla vasta alkuvuodesta 2021.

Nyt meidän alkaa kuitenkin olla vaikea löytää tälle kaikelle mitään muuta järkevää selitystä kuin jonkinlainen, mahdollisesti globaalisti johdettu yritys muuttaa avoimet demokraattiset länsimaiset sivistysyhteiskuntamme joksikin täysin muuksi.

Tähän johtopäätökseen on ollut äärimmäisen vaikea päätyä johtuen mm. julkisesta stigmasta, joka tällaiseen kannanottoon liitetään. Tosiasioita on kuitenkin seurattava, riippumatta mihin ne johtavat.

Tällä kertaa ne pahaenteisesti johtavat totalitaristisen järjestelmän, jonkinlaisen globaalin dystopian suuntaan. Toivomme toki syvästi, että olemme väärässä, mutta on myös varauduttava siihen, että emme ole.

Jos olemme oikeassa, seuraava vaihe tässä järjestelmämuutoksessa on todennäköisesti rokottamattomien oikeuksien voimakas rajoittaminen ja/tai toisinajattelijoiden hiljentäminen. Tällöin perustuslakimme on vaarassa tuhoutua täysin, ja siihen on jokaisen kansalaisen reagoitava asianmukaisella vakavuudella.


Teksti on julkaistu alunperin Tuomas Malisen US-blogissa.
Tuomas Malinen on taloustieteen dosentti ja Ville-Veikko Elomaa on kirurgian erikoislääkäri ja kunnanvaltuutettu.

Kuva: Pxfuel (free)

10 comments

 1. Jotenkin tästä vain tulee sellainen kutina, että taustalla on Ilmastokysymys. Tuotannon alasajo, lentoliikenne, väestön liikkumisen rajoittaminen, polttoaine… Toki vielä eliitin omaisuuden turvaaminen. Eihän tässä haluaisi olla salaliittoihin kallellaan, mutta kun aivot nyrjähtävät väkisin siihen vinkkeliin, kun yrittää jollain tavalla järkiperäistää tätä itselleen, on tämä sen verran absurdia menoa.

  Tykkää

  • Hyvä Risto! Tervetuloa meidän foliohattujen kasvavaan joukkoon, jossa ”aivojen nyrjähtäminen” on enemmän kuin suotavaa!

   ”Missä ovat viisaat ja oppineet, missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi? Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin
   pelastaa ne, jotka uskovat.”

   Tykkää

 2. Edessä on 100% varmuudella DIGITAALINEN TYRANNIA. Täydellinen DIGITAALINEN KONTROLLI sirutuksineen. Koronapassin tietoja vuodetaan Amazonille, Microsoftille ja AI-tekoäly-yhtiöille. Rokotetut merkataan grafeenilla, lusiferaasilla ja lusiferiinilla. Rokotetut saavat PEDON DNA:n. Tulee ROKOTEPAKKO ja sotatilalaki. Tavarapula ja pula RUUASTA. DEBT RESET ja omaisuuden ja pankkivarojen haltuunotto. Sinä et OMISTA mitään ja olet onnellinen. Rokotetut lähettävät tietoja kehosta lääkefirmoille.

  Tykkää

 3. Niin, että herrat tohtorit ja professorit olivat menossa kapakkaan koronapassiensa turvin. Mitään ristiriitaa ei nähty siinä, että passittomat jäisivät kadulle. Suuttumus virisi vasta sitten kun kolahti omaan nilkkaan, eikä passi toiminutkaan. Pitäisiköhän sitä periaatteellisuutta laitonta järjestelmää vastaan pari piirua kohentaa, eikä alkaa juosta sen mukana niin kauan kun se palvelee omaa itseä.

  Näkokulmien kapeus estää vastarinnan kehittymisen Suomessa. Mikael Kivivuori sanoi, että hän on vahvasti eri mieltä Hesarin kanssa korona-asiassa mutta ei epäile, etteikö Hesarissa muuten olisi hyviä juttuja. Voi pyhä Sylvi, Hesari on globalismin pääväylä Suomeen, sitä ihteään kannesta kanteen. Säätiedot voi nykyään katsoa muualta.

  Ja sinänsä talousasioissa valveilla oleva Malinen sanoi taannoin, että Ukrainan polittikassa on tehty se virhe, että maata ei ole aseistettu kunnolla. Eli kunhan Suomen kassakirstua varjellaan, niin voidaan sitten aloittaa kolmas maailmansota, no problem. Huhhuh, laajentakaas vähän perspektiiviä. Meneillään on Lännen taantuminen jota ei voi pysäyttää, mutta jonka kehityskulun peittämiseksi ja estämiseksi tehdään epätoivoisia tekoja. Liikkeelle voi lähteä vyöry joka peittää kaiken alleen.

  Euroopan pitäisi alkajaisiksi vapauttaa itsensä jenkkilän kuristusotteesta ja alkaa seistä omilla jaloillaan. Tämän jälkeen yhtyä BRI-projektiin jonka myötä avautuvat valtavat vientimarkkinat. Ja saman projektin myötä alkaa oikeasti ja yhdessä Kiinan kanssa auttaa Afrikan talouksia nousuun. Jenkkilä on saarivaltio vaikka suuempi saari onkin kuin edeltäjänsä Britannia. Sen rooli vähenee vääjäämättä.

  Tykkää

  • Toisaalta tällainen pikkunahistelu – vain koska kaikki eivät ole ihan kaikessa samaa mieltä – on juurikin yksi asia, mikä estää kansalaisia yhdistymään niiden tärkeimpien asioiden – joissa oltaisiin samaa mieltä – taakse.

   Totuuden monopolia ei ole kenelläkään, mutta keskustelu aidon demokratian ajovoimaa.

   Tykkää

 4. Voiko enään selvempää esimerkkiä opportunistista löytää, joka vallitsevaa tilannetta moraalittomasti hyväkseen käyttäen noukkii ”rusina pullista” ja vasta epäonnistuessaan siinä, tuo julki systeemin kavaluuden sen polkiessa yhteisiä etuja.
  Näin paljastuu ”kansankyntilöiden” kollektiivisuus suhteessa yhteisiin etuihin.

  Tykkää

 5. ”Tällöin perustuslakimme on vaarassa tuhoutua täysin, ja siihen on jokaisen kansalaisen reagoitava asianmukaisella vakavuudella.” Ja mitenkähän oppineet herrat ajattelivat, että kansalaisten olisi reagoitava? Äänestämällä valtiollisissa vaaleissa, vai länkyttämällä (heidän laillaan) netissä, vai ryhtymällä aseelliseen kansannousuun, vai miten? Tuo kansannousu mahtaa olla ainoa toimiva tapa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s