Pfizer: Ei tutkimustietoa sydänlihastulehdusriskistä 5–12-vuotiailla koronarokotetuilla

Koronapiikkivalmistaja Pfizer myöntää, että sen tekemien kliinisten kokeiden otanta on ollut liian pieni sen selvittämiseksi, kuinka suuri riski koronarokotteen aiheuttamat sydänlihas- ja sydänpussintulehdukset ovat 5-12 vuotiaille. Tieto löytyy Pfizerin Yhdysvaltain lääkevalvontavirasto FDA:lle toimittamista tiedoista.

Lääkevalvontaviraston euvoa antavan komitean kokouksessa esitellyissä asiakirjoissa kerrotaan, että ”Nykyisessä kliinisen kehityksen ohjelmassa mukana olevien osanottajien määrä on liian pieni, jotta voitaisiin havaita mitään koronarokotteisiin liittyvää myokardiitin potentiaalista riskiä. [koronarokotteen] Turvallisuutta koskeva pitkäaikaistutkimus 5-12 vuotiaiden ikäryhmässä tullaan tekemään viidessä myyntiluvan myöntämisen jälkeisessä tutkimuksessa, mukaan lukien viisi vuotta kestävä seurantatutkimus, jotta voidaan arvioida rokotusten jälkivaikutuksena/jälkeen ilmaantuva myokardiitti/perikardiitti.”

Riski siis aiotaan arvioida myyntiluvan myöntämisen jälkeen: ensin rokotetaan ja sitten katsotaan kuinka käy.

Näillä tiedoilla FDA myönsi hätätilakäyttöluvan Pfizer/BioNTechin koronarokotteelle.

FDAn kuten Euroopan lääkevalvontavirasto EMAnkin rahoituksesta noin 75-80% tulee valvottavilta lääkeyhtiöiltä erilaisina arviointi- ja palvelumaksuina.

Varmuuden vuoksi Pfizerin lapsille tarkoitettuun koronarokotteeseen on lisätty trometamiinia, jota käytetään sydänkohtausten ja sydänkirurgian jälkeen joskus ilmenevän metabolisen asidoosin hoitoon, selviää rokotteiden ja liittyvien biologisten tuotteiden osalta neuvoa antavan komitean kokousmuistiosta (Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee, VRBPAC, Meeting, October 26, 202: FDA Briefing Document, EUA amendment request for Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine for use in children 5 through 11 years of age), katso s. 13-14, ”Myocarditis and pericarditis”

s.14

PÄIVITYS 20.11.2021 klo 13:58

Euroopan lääkevalvontavirasto EMA on 11.11.2021 päivittänyt Pfizerin turvallisuusraporttia (COVID-19 vaccine safety update, COMIRNATY BioNTech Manufacturing GmbH). Raportissa kerrotaan (s.4) Pfizerin jatkavan tulosten toimittamista [EMAlle] vielä kaksi vuotta jatkuvasta pääasiallisesta kliinisestä kokeesta. Pfizer tekee myös ylimääräisiä tutkimuksia monitotoidakseen nyt rokotekampanjoissa ja muussa kliinisessä työssä käytössä olevan Comirnaty-koronapiikin turvallisuutta ja tehokkuutta.

(”The company that markets Comirnaty will continue to provide results from the main clinical trial, which is ongoing for up to two years. It will also conduct additional studies to monitor the safety and effectiveness of the vaccine as it is used in vaccination campaigns and other clinical practice.”)

PÄIVITYS 20.11.2021 klo 14:22

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS
suullisesti vastattavan kysymyksen B9‑0033/2021 johdosta
työjärjestyksen 136 artiklan 5 kohdan mukaisesti

EU:n avoimuudesta covid-19-rokotteiden kehittämisessä, ostamisessa ja jakelussa
(2021/2678(RSP))

Dolors Montserrat
vetoomusvaliokunnan puolesta

Kommentti

Suomessa etsitään 6 kk-12 vuoden ikäisiä lapsia lääkeyhtiöille tehtäviin kaupallisiin koronarokotetutkimuksiin. HUS kertoo sivuillaan että ”yleensä lapset sairastavat taudin oireettomana tai taudinkuva on lievä. Virus voi kuitenkin tarttua lapsista edelleen muihin lapsiin ja aikuisiin, mikä on johtanut myös lapsia koskeviin rajoitustoimiin epidemian aikana. Mm. tästä syystä on tärkeää, että lapsia voitaisiin suojata rokotteella koronavirustartunnalta.”

Lapset halutaan siis rokottaa aikuisten suojaamiseksi — vaikka rokotettujen tiedetään levittävän tartuntaa.

Pfizerin tilaama tutkimus toteutetaan Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen tutkimusklinikoilla ja [HUSin] Meilahden rokotetutkimuskeskus MeVacissa. Lapsilla tehtävää kaupallista tutkimusta johtava Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet on arvioinut, että 5–11-vuotiaiden lasten yleinen rokottaminen koronaa vastaan voisi alkaa aikaisintaan loppuvuodesta 2021. Voiko tästä päätellä, että rokotettavat suomalaislapset ovat osa meneillään olevaa tutkimusta?

Fimean 2.11.2021 koosteen mukaan koronarokotteen aiheuttamia haittoja on aikuisilla Suomessa ilmoitettu noin 19 945, joista on ehditty käsitellä 5245 (käsittelemättä 14 700). Yksi ilmoitus sisältää keskimäärin viisi haittaa. Vakavien haittojen osuus on noin 70%. Lasten ja nuorten osalta Fimea kertoo Fimeaan tulleen 9.11. mennessä 406 haittavaikutusilmoitusta 12-17-vuotiaista, joista 223 on koskenut Modernan Spikevaxia ja 183 Pfizer/BioNTechin Comirnatya. 293 näistä ilmoituksista koskee 12-15-vuotiaita, ja 113 16- 17-vuotiaita. Haitan on arvioitu olevan vakava 103 ilmoituksessa.

Fimeaan on 2.11.2021 mennessä tullut 106 kolmatta rokoteannosta käsittelevää haittavaikutusilmoitusta, joista 23:ssa haitta on ilmoitettu vakavaksi.

Artikkelikuva tuntemattoman some-taiteilijan käsialaa: Timppa saa koronarokotteen, Timpan tehosterokote ja Timpan ensimmäinen sydänkohtaus

OIKAISTU 17.11.2021 klo 17:11 luku 15 245 > 19 945 ilmoitettua haittaa
PÄIVITYS 27.11.2021 klo 20:59: Korjattu otsikkoon 5-12 vuotiailla > 5–12-vuotiailla

28 comments

 1. Vimma rokottaa pieniä lapsia sairaudelta joka ei edes kosketa heitä mutta josta rokotteesta ilmenevät haitat voivat tulla näkyviin vasta kahdenkymmenen vuoden jälkeenkin on täysin käsittämätön.

  Perusteita rokottaa lapsia ei ole lainkaan ja aikuisten osalta pitäisi rajautua riskiryhmiin koska rokotteen testaaminen on vasta alkutekijöissään ja testaamisessa on ilmennyt manipulaatiota siinä määrin, että asia pitäisi viedä rikostutkintaan. Jos aikuiset vapaaehtoisesti haluavat rokotteen on se heidän oma asiansa. Mutta tavoite nostaa rokotekattavuus sataan kuten Gibraltarissa, missä joulu on peruutettu, johtuu siitä, että halutaan hävittää vertailuryhmä. Skotlannissa on jo todettu, että rokotetussa GMO-ryhmässä kuolee kaikkiin tauteihin enemmän ihmisiä kuin luomuryhmässä.

  Pitkä rivi huippututkijoita USA:ssa ja Euroopassa varoittavat kaikkia meneillään olevasta rikoksesta lapsia kohtaan mutta toistaiseksi heidän voimansa eivät ole riittäneet toiminnan pysäyttämiseen.

  Britanniassa lapsia on jo kuollut rokotukseen ja heitä arvioidaan kuolevan suhteessa enemmän kuin itse sairauteen missä kuolemat ovat lähes tuntemattomia. Lisäksi Britanniassa on tutkittu perheitä kahdessakin tutkimuksessa ja tulokseksi saatu, että lapset eivät ole olleet taudintuojia perheen piiriin, vaan aikuiset.

  Tietooni on tullut tämän ”pandemian” aikana yksi suomalaistapaus, joka sekin tapahtui Itävallassa. Viikkoa ennen kuin Itävalta sulki hiihtokeskuksensa talvella 2020, kymmenhenkinen suomalaisseurue oli laskettelemassa. Heistä yksi aikuinen oli tuonut tartunnan matkaltaan mutta ei Suomesta. Hän oli pari päivää vuoteessa kunnes palasi rinteeseen. Tuolloin ei kukaan vielä puhunut koronasta mutta hänet tutkittiin jälkeenpäin ja sairastuminen vahvistettiin. Kymmenhenkisessä seurueessa oli sekä lapsia että aikuisia eikä kukaan karttanut sairastunutta. Kukaan muu tästä seurueesta ei sairastunut, mikä samalla on vahva osoitus siitä, että virus ei ollut uusi tuntematon kuten väitettiin, vaan muilla oli sitä vastaan luonnollinen immuniteetti.

  Liked by 1 henkilö

  • https://www.globalresearch.ca/covid-jab-far-more-dangerous-than-advertised/5761826

   Korjaus edelliseen: Peter McCulloughin tutkimusten mukaan rokote ei myöskään hyödytä vanhempia ikäryhmiä kuten aluksi väitettiin. Hänen mukaansa rokotteisiin kuolee useampi vanhus kuin koronaan. Peter McCullough on USA:n tunnetuimpiin kuuluva lääkäri ja tutkija, hän kuuluu siteerattujen lääkäreiden top 5 joukkoon.

   Oikea osoite rokotepakkauksille on siis Riihimäen ongelmajätelaitos. Peter McCullough toteaa, että suurin virhe on tehty siinä, kun potilaat on lähetetty kotiin sairastamaan. Kun on sairastanut kotona kaksi viikkoa on liian myöhäistä tulla sairaalaan. Hoidot pitää aloittaa varhain, silloin hoito onnistuu ja hoitoon tarvittavat lääkkeet ovat halpoja, tuttuja ja testattuja. Mutta kuten McCullough on aiemmin kertonut, viranomaiset ovat tehneet kaikkensa jotta tietoa toimivista hoitomenetelmistä ei olisi tarjolla, vaan kaikki panokset on laitettu rokotteen magian varaan.

   Tykkää

 2. Olenko erehtynyt, mutta olin ymmärtänyt, että käsittelemättömiä ilmoituksia oli yli 15000 johon käsitellyt päälle, joten haittailmoituksia olisi yli 20000?

  Tykkää

 3. Hahaaa…

  täst ei oikeen sais puhuu

  ”Maybe the Elite’s will start blood farms of the unvaccinated to keep them healthy.
  They’ll need our organs too obviously”

  ”blood farms” !!

  ninku… karantteenileirit… siitä verenluovutuksestahan on ollu puhetta…

  hmm… aussien keskitysleirit saa hiukan toisen sävyn. Onko niissä leikkaussalit built-in?

  ”organs” !!

  ”Eliitti” voi tulevaisuudessa käydä mustanpörssin kauppaa, joku jatkossa livenä kentälle putoavista vois kans tarvita elinsiirron pikaisesti, ehkä pelastuisivat (jos on maksukykyä):
  https://www.zerohedge.com/political/worldwide-search-trend-died-suddenly-spikes-record-highs

  sijoituskohde:

  ”Pure uncontaminated blood and organs will be the stuff of pure gold in the future.”

  – Fort BloodKnox – Tulevaisuuden KultaKanta –

  Tykkää

 4. …että varmuuden vuoksi lasten piikkeihin lisätty ainetta.
  noo,varmaan vaikeempi selittää lapsille tulevat sydänongelmat,kuin aikuisille tulevat,joita nyt maailmalla ”yllättävän” paljon.
  ja koska ”journalismi” on kadonnut,on pelkkää agendajournalismia,vai pitäisikä kutsua agenttijournalisteiksi jo,niin yllättäviä sydänongelmia nyt alettu selittää,ilmastonmuutos ahdistuksella,särkyneen sydämmen syndroomalla,pandemia stressillä,,,,ja suomessa jo myöhäinen nukkumaan meno aika.mutta kaikkein todennäköisin selitys,nyt tänä vuonna alkaneille sydänongelmille,sitä ei löydy mistään….mutta luotetaan tieteeseen,ja luotettavaan valtamediaan…
  ilmastonmuutoskin se vaan saa aikaan kaikkea,ainakin selityksiä,kun pakolaisiakin alettu siirtään sen syyksi,omituisesti se ilmastonmuutos vaan aiheuttaa pakolaisia,juuri samoista kohteista,jotka joutuneet lännen sotatoimien tai pakotteiden kohteiksi,mutta niitäkään ei voida kertoa syylliseksi,pitää muualta ”löytää”,samat tahot siellä sotakoneistossa häärää taustalla,kuin nyt ”pandemian”.

  Tykkää

 5. Kauppareissulla osui silmiin IS:n propagandapläjäys! Unirytmi aiheuttaa sydänsairauksia.

  https://www.is.fi/terveys/art-2000008409970.html

  USA:ssa lisääntyneitä sydäntulehduksia ja -kuolemia on alettu selittelemään kannabiksella, kun kannabiksen myynti laillistui taas lisää. Nuoria ammattilaisia ja stipendin saaneita urheilijoita kuolee sydänongelmien takia (piikitettyjä tietenkin). Entäs kun pikkulapset alkavat kuolemaan, väittäväitkö senkin johtuvan kannabiksesta? Varmaan joku uusi selitys sitten vuorossa.

  Särkyneen sydämen syndroomaakin kaupiteltiin peitetarinaksi koronakuolemille.

  Tykkää

  • Tästä olikin toisessa kommenttiketjussa puhetta, että kuinka uskottavaa on, että huippu-urheilujat vetävät itsensä kisakaudella tötteröön kannabiksella ennen ottelua, ja kävyvät sitten doping-verikokeissakin — ja että tämä olisi ihan uusi juttu, täytyy olla, koska aiempina vuosina ei tällaisia tukkuromahteluja ole tapahtunut.

   Tykkää

 6. Tässä on happisaturaatiot kohdillaan!

  Moderni high school -urheilu-ura Yhdysvalloissa.

  Vanhaa kamaa kylläkin, uutisoitu jo toukokuussa 2021.

  https://thecovidblog.com/2021/05/06/maggie-williams-oregon-public-schools-change-mask-policy-after-track-runner-collapses-due-to-lack-of-oxygen/

  Mutta kun iltashittisanomat juuri rääkyy hulluna että ehkä naamarievut pitäis saada takaisin (”uusi tutkimus”) ja pakollisiksi – ei lainkaan vanhaa kamaa.

  Iltashittilehdistö epäilemättä kertoisi lööpeissään että ”Ms. Maggie Williams voittoon naamarievun avulla!”

  (kelataan eteenpäin kohtaan ”oxygen deprivation”)

  Ratamestaruus (800 m) ja koulun mestaruus oli pelissä, juu. Maggie vaan tuupertui happikadon ansiosta jo ennen maaliviivaa… hääkyi maaliviivan yli puolitajuttomana vähähappisen kroppansa inertian myötä…

  ”…lost consciousness and collapsed. Her momentum carried her over the finish line, breaking the school record…”
  Voiton hetkellä taju poissa. Koulun mestaruus kuitenkin plakkarissa, ja juoksija jäi henkiinkin.

  -”Clearly in the past this has never happened…” sanoo Maggie jälkeenpäin, paperitollo suussaan, eli on nerokkaasti ihan kartalla aiheessa.

  Sillalailla.

  Tykkää

 7. Jos noi kokeelliset mRNA koronapiikit ei lakoa jengiä riittävän rivakkaan tahtiin eikä ne oikein edes käy riittävässä määrin kaupaksikaan, siis jatkuvasta pelottelusta huolimatta, – niin luulisi että jotakin isorokkoa vastaan kehitetyt vastaavat piikit sentään saisi kaikki piikille?

  Nyt vaan odotellaan mistä ja millon semmoinen epidemia alkaa ja koska meitä ruvetaan vastaavalla tavalla pelottelemaan superduber -pelottavalla isorokkoplandemialla. 🤔

  https://6abc.com/smallpox-vials-cdc-vaccine-research-pennsylvania-world-health-organization/11245077/

  Tykkää

 8. Tässä tarinaa erään Dr.Lindsayn lausunnosta CDC:lle viime toukokuulta.

  https://www.initiativesforfamilyhealth.org/acip-public-comments

  Dr. Janci Chunn Lindsay on biokemian ja mikrobiologian asiantuntija, jolla on pitkä ura toksikologian ja ”mekanistisen biologian” alalla konsulttina ja tutkijana. Hän on ollut todistajana eri oikeusasteissa (sekä siviili- että sotilaspuolella), tehnyt toksikologisia arviointeja lääketieteellisessä tuotekehittelyssä ja selvitellyt kemiallisten altistumisten riskejä.

  Lindsay on antanut lausuntonsa jo toukokuussa 2021, kun CDC piti hätäkokouksen miettiäkseen pitäisikö Pfizer-BioNTech geeniterapia-aineet hyväksyä 12-15 -vuotiaille USA:ssa.

  ”…an emergency meeting on May 12th, 2021 to consider adding the Pfizer-BioNTech Covid-19 ”vaccine” to the interim adolescent schedule for 12-15 year-olds.”

  Lausunnossa kritiikki kohdistuu lähinnä geeniterapioiden tuputtamiseen nuorisolle, mutta Lindsay katsoo hälytysmerkkejä paljon laajemminkin.

  Lindsayn tyrmää geeniterapiat lausunnossaan täysin, ja toukokuun jälkeen kutakuinkin kaikista hänen mainitsemistaan hälyttävistä aiheista on saatu paljon lisätietoa. Geeniterapioiden turvallisuusprofiili näyttää entistäkin surkeammalta.

  Aiheita on mainittuna pitkä lista:

  · Coagulopathy Incidents
  · immunosuppressive concerns
  · potential reproductive concerns
  · other genetic effects? (onko perinnöllisiä vaikutuksia?)
  · auto-immune reactions

  · cross-reactive antibodies with the Syncytin reproductive proteins in sperm, ova and placenta and lead to impaired fertility and reproductive outcomes

  · impaired spermatogenesis, and placental findings

  · menses irregularities

  Lindsay on urallaan ollut mukana tutkimassa muita rokotteita ja nähnyt odottamattomia autoimmuunireaktioita eläinkokeissa. Näiden uusien geeniterapioiden varhaisvaiheiden testaukset on olleet minimaalisia, eikä näitä terapioita pidä jatkaa ennen tarkempaa tutkintaa.

  Lindsay sanoo että ei ole nähnyt ainuttakaan immunologista raporttia joka osoittaisi että autoimmuniteettiin liittyviä ristikkäisreaktioita ei voi tapahtua, eikä lisääntymiseen liittyviä huolenaiheita ole niitäkään poissuljettu. Lääkefirmojen olisi helppo selvittää asia ELISA-laboratoriotutkimuksilla, yrityksillähän on seeruminäytteet koehenkilöiltä ennen ja jälkeen rokotusten. Tutkintaa ei kuitenkaan ole tehty, tai ainakaan tuloksia ei ole julkistettu.

  Tutkija nostaa esiin myös ”Marekin tauti” -ilmiön. Uudet rokotteet on ”vuotavia”, eivät estä tartuntaa eikä taudin leviämistä, ja mahdollistavat viruksen muuntumisen ilkeämpään tappavampaan muotoon. Nykyiset rokotteet siis vain pahentavat tautia.

  ”To continue to use the gene therapies while knowing the facts that we do concerning coagulopathies and associated deaths in healthy young adults and not knowing the potential for reproductive harm due to a lack of any data, is nothing short of criminal in my estimation.”

  Tutkija Lindsay pitää geeniterapioiden jakelua täysin tuomittavana kun huomoidaan kaikki jo tiedossa olevat haitat. Ja kun on toistaiseksi täysin hämärän peitossa mitä mahdolliset pitkäaikaiset vaikutukset lisääntymiskyvyn suhteen ovat, piikitysten jatkaminen on yksiselitteisen rikollista.

  Tykkää

 9. Pfizer voi olla sitä mieltä että tietoa ei ole, mutta sitä kyllä näyttää kertyvän koko ajan.

  Juuri julkaistua:

  https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

  ”Mrna COVID Vaccines Dramatically Increase Endothelial Inflammatory Markers and ACS Risk as Measured by the PULS Cardiac Test: a Warning”

  Tutkimuksessa on ollut käytössä ”PULS Cardiac Test”, joka lukuisia proteiini-biomarkkereita mittaamalla ennustaa akuutin sepelvaltimo-oireyhtymän riskiä tulevan 5 vuoden ajalle.

  Artikkelin on laatinut ryhmä jolla on sydänsairauksien ennaltaehkäisyyn keskittynyt klinikka. Testi on ollut tutkimuksen tekijöillä käytössä jo 8 vuotta, ja nyt on havaittu että sydänongelmien riskin ennustelukemat on yli kaksinkertaistuneet useimmilla potilailla, sen jälkeen kun mRNA-piikkien jakelu aloitettiin.

  Online julkaisuissa on tähän asti melkein kaikissa ollut jokin ”escape clause”, vaikka mitä kamaluuksia olisivat löytäneet niin loppuun on aina mätetty sopiva kehu siitä kuinka se piikki kuitenkin on ihan kiva juttu. Kai se on ollut tarpeen jotta raportteja on saatu julki.

  Noh tuossa Circulation -julkaisun artikkelissa sellaista ei ole, vaan siinä on otsikkoonkin lisätty ”VAROITUS”. Kas kas… kyseessä on kuitenkin ”main stream medical journal” jolla on vaikutusvaltaa.

  Päätelmä on karu:

  ”We conclude that the mRNA vacs dramatically increase inflammation on the endothelium and T cell infiltration of cardiac muscle and may account for the observations of increased thrombosis, cardiomyopathy, and other vascular events following vaccination.”

  Raportissa esitetään uskottavaa näyttöä mahdollisesta biologisesta mekanismista jolla mRNA-piikki voi vaurioittaa sydäntä ja verisuonia. Tämän pitäisi herättää tekemään tarkempaa tutkintaa sydänongelmien kirjosta, kyseessä ei ole pelkästään myokardiittiriski.

  Tykkää

  • Juttu on jo herättänyt huomiota, esitelty esimerkiksi tässä:

   https://www.lewrockwell.com/2021/11/no_author/red-alert-renowned-cardiac-surgeon-steven-gundry-warns-rna-covid-19-vaccines-more-than-double/

   Raportista näkyy vain ”Abstract”, pitäisi kaiketi olla Circulation -tilaaja jotta näkisi sen kokonaan.

   Raportin tekijäksi on merkitty Steven Gundry, joka on ilmeisesti aiemmin esittänyt omintakeisia väitteitä ja on siten hiukan kiistanalainen hahmo. Rokotelobbarit onkin kuulemma jo mollaamassa juttua, väittäen että mainitut biomarkkerit eivät ole luotettavia määreitä kun arvioidaan sydänvaurioita, tulehdusta tai T-solujen aktiviisuutta.

   Circulationia toisaalta julkaisee American Heart association, joka on hyvin ”main stream” yhteisö, ja Circulation kertoo olevansa ”peer-reviewed” julkaisu.

   Tuon lewrockwell sivun mukaan ”PULS” -kardiotesti olisi kohtalaisen laajasti käytössä eli ei ole pelkästään Gundryn ja hänen työryhmänsä askare. Testi ei taida olla varsinaisesti mitään rakettitiedettä, se tsekkaa 9 arvoa verinäytteestä.

   Tykkää

  • Myös Karl Denninger on eilen ehtinyt kommentoimaan tuota Gundryn PULS-raporttia:

   https://market-ticker.org/akcs-www?post=244300

   Denninger ei juuri säästele sanojaan muutenkaan, tässä hän on oikein vauhdissa. Voi piruparkoja rokotelobbareita jos tämänsuuntaiset ennusteet toteutuu. Voi piikin ottaneita poloisia…

   Tuossa Denningerin artikkelissa ensin juttua eräästä toisesta raportista heinäkuulta 2021. Sen perusteella piikit tuottaa enimmäkseen vasta-aineita joilla ei tee mitään, tai ovat lähinnä vahingollisia.

   Ja sitten mättöä Circulation-artikkelista-

   Tykkää

 10. Tässä eräs tiimi joka on eri mieltä Pfizerin kanssa.

  Rabbiinien tuomioistuin New Yorkissa on päätynyt tiukkaan ohjeeseen uskonyhteisölleen, ja kieltää mRNA-rokotteet.

  https://sarahwestall.com/major-development-rabbinical-court-decrees-mrna-jab-absolutely-forbidden-for-children-adolescents-young-men-women/

  Tuomioistuin on 26.10.2021 kuullut asiassa lukuisia asiantuntijoita, mukana Dr.McCullough, lakimies Renz, ja myös mRNA-teknologian kehittämisessä mukana ollut Dr.Malone.

  Dr.Malone tiivistää tuomioistuimen lauselman näin:

  ”SARS-CoV-2 vaccination is absolutely forbidden in children, and cautioned for adults.”

  SARS-CoV-2 rokote ehdottomasti kielletty lapsilta ja eikä sitä suositella aikuisille.

  Tämä kyseinen rabbiinien tuomioistuin ei ole osa Israelin oikeusjärjestelmää kuten Israelissa toimiva on, mutta toimii samaan tapaan. Kyseessä on ”Hasidic Rabbinical court in New York City”. Se on luotu New Yorkin uskonyhteisöjä varten, ja on nyt tarkastellut rokotepakotteita ja niiden seurauksia.

  Päätös koskee eritoten lapsia ja nuoria sekä lisääntymisikäisiä aikuisia. ”Included in this are all healthy adults who are of child-bearing age”

  ”It is absolutely forbidden to administer or even to promote this injection to children, adolescents, young men or women; even if it means that they will not be permitted by the government to attend yeshiva or seminary or to study abroad, etc. It is an explicit obligation to protest against this mandate, and anyone who can prevent the injection from being forced upon our youth must do so, forthrightly and emphatically.”

  Sivustakatsominen ei ole optio: uutta Nürnbergin oikeudenkäyntiä ehdottaneiden tapaan myöskään rabbiinien tuomioistuin ei anna armoa niille, jotka houkuttelevat väkeä piikille, eikä niille jotka piikkiaineen ruiskuttavat:

  ”…assisting or enabling a person to violate a transgression – includes verbal encouragement, offering monetary incentives or other bribes, verbal pressure or actual threats, to coerce employees, etc., to receive the mRNA.”

  Rabbiinien tuomioistuimet vaikuttavat toisiinsa, ja jää nähtäväksi miten päätös vaikuttaa maailmalla. Ei ole ehkä aivan omiaan virittämään lempeätä keskustelua, mutta toisaalta, eipä pakkorokottajien puheetkaan ole.

  Tykkää

 11. Pfizerillä ei ole tietoa. Onneksi muilla on.

  Tri Robert W. Malonen kokoama lista tutkimuksista lapsille mahdollisesti koituvista k-piikkihaitoista:

  COVID-19 VACCINATION ADVERSE EVENTS THAT COULD HARM CHILDREN REFERENCES:

  Abbate, A., Gavin, J., Madanchi, N., Kim, C., Shah, P. R., Klein, K., . . . Danielides, S. (2021). Fulminant myocarditis and systemic hyperinflammation temporally associated with BNT162b2 mRNA COVID-19 vaccination in two patients. Int J Cardiol, 340, 119-121. doi:10.1016/j.ijcard.2021.08.018. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34416319

  Abu Mouch, S., Roguin, A., Hellou, E., Ishai, A., Shoshan, U., Mahamid, L., . . . Berar Yanay, N. (2021). Myocarditis following COVID-19 mRNA vaccination. Vaccine, 39(29), 3790-3793. doi:10.1016/j.vaccine.2021.05.087. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34092429

  Albert, E., Aurigemma, G., Saucedo, J., & Gerson, D. S. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination. Radiol Case Rep, 16(8), 2142-2145. doi:10.1016/j.radcr.2021.05.033. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34025885

  Aye, Y. N., Mai, A. S., Zhang, A., Lim, O. Z. H., Lin, N., Ng, C. H., . . . Chew, N. W. S. (2021). Acute Myocardial Infarction and Myocarditis following COVID-19 Vaccination. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab252. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34586408

  Azir, M., Inman, B., Webb, J., & Tannenbaum, L. (2021). STEMI Mimic: Focal Myocarditis in an Adolescent Patient After mRNA COVID-19 Vaccine. J Emerg Med, 61(6), e129-e132. doi:10.1016/j.jemermed.2021.09.017. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34756746

  Bozkurt, B., Kamat, I., & Hotez, P. J. (2021). Myocarditis With COVID-19 mRNA Vaccines. Circulation, 144(6), 471-484. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.121.056135. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34281357

  Buchhorn, R., Meyer, C., Schulze-Forster, K., Junker, J., & Heidecke, H. (2021). Autoantibody Release in Children after Corona Virus mRNA Vaccination: A Risk Factor of Multisystem Inflammatory Syndrome? Vaccines (Basel), 9(11). doi:10.3390/vaccines9111353. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34835284

  Calcaterra, G., Bassareo, P. P., Barilla, F., Romeo, F., & Mehta, J. L. (2022). Concerning the unexpected prothrombotic state following some coronavirus disease 2019 vaccines. J Cardiovasc Med (Hagerstown), 23(2), 71-74. doi:10.2459/JCM.0000000000001232. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34366403

  Calcaterra, G., Mehta, J. L., de Gregorio, C., Butera, G., Neroni, P., Fanos, V., & Bassareo, P. P. (2021). COVID 19 Vaccine for Adolescents. Concern about Myocarditis and Pericarditis. Pediatr Rep, 13(3), 530-533. doi:10.3390/pediatric13030061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34564344

  Chai, Q., Nygaard, U., Schmidt, R. C., Zaremba, T., Moller, A. M., & Thorvig, C. M. (2022). Multisystem inflammatory syndrome in a male adolescent after his second Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine. Acta Paediatr, 111(1), 125-127. doi:10.1111/apa.16141. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34617315

  Chamling, B., Vehof, V., Drakos, S., Weil, M., Stalling, P., Vahlhaus, C., . . . Yilmaz, A. (2021). Occurrence of acute infarct-like myocarditis following COVID-19 vaccination: just an accidental co-incidence or rather vaccination-associated autoimmune myocarditis? Clin Res Cardiol, 110(11), 1850-1854. doi:10.1007/s00392-021-01916-w. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34333695

  Chan AC, Tan BY, Goh Y, Tan SS, Tambyah PA. Aseptic meningitis after BNT-162b2 COVID-19 vaccination. Brain Behav Immun Health. 2022 Feb;19:100406. doi: 10.1016/j.bbih.2021.100406. Epub 2021 Dec 13. PMID: 34927105; PMCID: PMC8667462. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S266635462100209X?via%3Dihub

  Chang, J. C., & Hawley, H. B. (2021). Vaccine-Associated Thrombocytopenia and Thrombosis: Venous Endotheliopathy Leading to Venous Combined Micro-Macrothrombosis. Medicina (Kaunas), 57(11). doi:10.3390/medicina57111163. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34833382

  Chelala, L., Jeudy, J., Hossain, R., Rosenthal, G., Pietris, N., & White, C. (2021). Cardiac MRI Findings of Myocarditis After COVID-19 mRNA Vaccination in Adolescents. AJR Am J Roentgenol. doi:10.2214/AJR.21.26853. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34704459

  Choi, S., Lee, S., Seo, J. W., Kim, M. J., Jeon, Y. H., Park, J. H., . . . Yeo, N. S. (2021). Myocarditis-induced Sudden Death after BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccination in Korea: Case Report Focusing on Histopathological Findings. J Korean Med Sci, 36(40), e286. doi:10.3346/jkms.2021.36.e286. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34664804

  Chouchana, L., Blet, A., Al-Khalaf, M., Kafil, T. S., Nair, G., Robblee, J., . . . Liu, P. P. (2021). Features of Inflammatory Heart Reactions Following mRNA COVID-19 Vaccination at a Global Level. Clin Pharmacol Ther. doi:10.1002/cpt.2499. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34860360

  Chua, G. T., Kwan, M. Y. W., Chui, C. S. L., Smith, R. D., Cheung, E. C., Tian, T., . . . Ip, P. (2021). Epidemiology of Acute Myocarditis/Pericarditis in Hong Kong Adolescents Following Comirnaty Vaccination. Clin Infect Dis. doi:10.1093/cid/ciab989. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34849657

  Clarke, R., & Ioannou, A. (2021). Should T2 mapping be used in cases of recurrent myocarditis to differentiate between the acute inflammation and chronic scar? J Pediatr. doi:10.1016/j.jpeds.2021.12.026. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34933012

  Colaneri, M., De Filippo, M., Licari, A., Marseglia, A., Maiocchi, L., Ricciardi, A., . . . Bruno, R. (2021). COVID vaccination and asthma exacerbation: might there be a link? Int J Infect Dis, 112, 243-246. doi:10.1016/j.ijid.2021.09.026. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34547487

  Das, B. B., Kohli, U., Ramachandran, P., Nguyen, H. H., Greil, G., Hussain, T., . . . Khan, D. (2021). Myopericarditis after messenger RNA Coronavirus Disease 2019 Vaccination in Adolescents 12 to 18 Years of Age. J Pediatr, 238, 26-32 e21. doi:10.1016/j.jpeds.2021.07.044. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34339728

  Deb, A., Abdelmalek, J., Iwuji, K., & Nugent, K. (2021). Acute Myocardial Injury Following COVID-19 Vaccination: A Case Report and Review of Current Evidence from Vaccine Adverse Events Reporting System Database. J Prim Care Community Health, 12, 21501327211029230. doi:10.1177/21501327211029230. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34219532

  Dickey, J. B., Albert, E., Badr, M., Laraja, K. M., Sena, L. M., Gerson, D. S., . . . Aurigemma, G. P. (2021). A Series of Patients With Myocarditis Following SARS-CoV-2 Vaccination With mRNA-1279 and BNT162b2. JACC Cardiovasc Imaging, 14(9), 1862-1863. doi:10.1016/j.jcmg.2021.06.003. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34246585

  Dimopoulou, D., Spyridis, N., Vartzelis, G., Tsolia, M. N., & Maritsi, D. N. (2021). Safety and tolerability of the COVID-19 mRNA-vaccine in adolescents with juvenile idiopathic arthritis on treatment with TNF-inhibitors. Arthritis Rheumatol. doi:10.1002/art.41977. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34492161

  Dimopoulou, D., Vartzelis, G., Dasoula, F., Tsolia, M., & Maritsi, D. (2021). Immunogenicity of the COVID-19 mRNA vaccine in adolescents with juvenile idiopathic arthritis on treatment with TNF inhibitors. Ann Rheum Dis. doi:10.1136/annrheumdis-2021-221607. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34844930

  Ehrlich, P., Klingel, K., Ohlmann-Knafo, S., Huttinger, S., Sood, N., Pickuth, D., & Kindermann, M. (2021). Biopsy-proven lymphocytic myocarditis following first mRNA COVID-19 vaccination in a 40-year-old male: case report. Clin Res Cardiol, 110(11), 1855-1859. doi:10.1007/s00392-021-01936-6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34487236

  Facetti, S., Giraldi, M., Vecchi, A. L., Rogiani, S., & Nassiacos, D. (2021). [Acute myocarditis in a young adult two days after Pfizer vaccination]. G Ital Cardiol (Rome), 22(11), 891-893. doi:10.1714/3689.36746. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34709227

  Fazlollahi, A., Zahmatyar, M., Noori, M., Nejadghaderi, S. A., Sullman, M. J. M., Shekarriz-Foumani, R., . . . Safiri, S. (2021). Cardiac complications following mRNA COVID-19 vaccines: A systematic review of case reports and case series. Rev Med Virol, e2318. doi:10.1002/rmv.2318. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34921468

  Foltran, D., Delmas, C., Flumian, C., De Paoli, P., Salvo, F., Gautier, S., . . . Montastruc, F. (2021). Myocarditis and Pericarditis in Adolescents after First and Second doses of mRNA COVID-19 Vaccines. Eur Heart J Qual Care Clin Outcomes. doi:10.1093/ehjqcco/qcab090. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34849667

  Forgacs, D., Jang, H., Abreu, R. B., Hanley, H. B., Gattiker, J. L., Jefferson, A. M., & Ross, T. M. (2021). SARS-CoV-2 mRNA Vaccines Elicit Different Responses in Immunologically Naive and Pre-Immune Humans. Front Immunol, 12, 728021. doi:10.3389/fimmu.2021.728021. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34646267

  Furer, V., Eviatar, T., Zisman, D., Peleg, H., Paran, D., Levartovsky, D., . . . Elkayam, O. (2021). Immunogenicity and safety of the BNT162b2 mRNA COVID-19 vaccine in adult patients with autoimmune inflammatory rheumatic diseases and in the general population: a multicentre study. Ann Rheum Dis, 80(10), 1330-1338. doi:10.1136/annrheumdis-2021-220647. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34127481

  Gatti, M., Raschi, E., Moretti, U., Ardizzoni, A., Poluzzi, E., & Diemberger, I. (2021). Influenza Vaccination and Myo-Pericarditis in Patients Receiving Immune Checkpoint Inhibitors: Investigating the Likelihood of Interaction through the Vaccine Adverse Event Reporting System and VigiBase. Vaccines (Basel), 9(1). doi:10.3390/vaccines9010019. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33406694

  Gautam, N., Saluja, P., Fudim, M., Jambhekar, K., Pandey, T., & Al’Aref, S. (2021). A Late Presentation of COVID-19 Vaccine-Induced Myocarditis. Cureus, 13(9), e17890. doi:10.7759/cureus.17890. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34660088

  Gellad, W. F. (2021). Myocarditis after vaccination against covid-19. BMJ, 375, n3090. doi:10.1136/bmj.n3090. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34916217

  Greenhawt, M., Abrams, E. M., Shaker, M., Chu, D. K., Khan, D., Akin, C., . . . Golden, D. B. K. (2021). The Risk of Allergic Reaction to SARS-CoV-2 Vaccines and Recommended Evaluation and Management: A Systematic Review, Meta-Analysis, GRADE Assessment, and International Consensus Approach. J Allergy Clin Immunol Pract, 9(10), 3546-3567. doi:10.1016/j.jaip.2021.06.006. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34153517

  Hasnie, A. A., Hasnie, U. A., Patel, N., Aziz, M. U., Xie, M., Lloyd, S. G., & Prabhu, S. D. (2021). Perimyocarditis following first dose of the mRNA-1273 SARS-CoV-2 (Moderna) vaccine in a healthy young male: a case report. BMC Cardiovasc Disord, 21(1), 375. doi:10.1186/s12872-021-02183-3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34348657

  Hause, A. M., Gee, J., Baggs, J., Abara, W. E., Marquez, P., Thompson, D., . . . Shay, D. K. (2021). COVID-19 Vaccine Safety in Adolescents Aged 12-17 Years – United States, December 14, 2020-July 16, 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep, 70(31), 1053-1058. doi:10.15585/mmwr.mm7031e1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34351881

  Helms, J. M., Ansteatt, K. T., Roberts, J. C., Kamatam, S., Foong, K. S., Labayog, J. S., & Tarantino, M. D. (2021). Severe, Refractory Immune Thrombocytopenia Occurring After SARS-CoV-2 Vaccine. J Blood Med, 12, 221-224. doi:10.2147/JBM.S307047. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33854395

  Hippisley-Cox, J., Patone, M., Mei, X. W., Saatci, D., Dixon, S., Khunti, K., . . . Coupland, C. A. C. (2021). Risk of thrombocytopenia and thromboembolism after covid-19 vaccination and SARS-CoV-2 positive testing: self-controlled case series study. BMJ, 374, n1931. doi:10.1136/bmj.n1931. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34446426

  Ho, J. S., Sia, C. H., Ngiam, J. N., Loh, P. H., Chew, N. W., Kong, W. K., & Poh, K. K. (2021). A review of COVID-19 vaccination and the reported cardiac manifestations. Singapore Med J. doi:10.11622/smedj.2021210. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34808708

  Iguchi, T., Umeda, H., Kojima, M., Kanno, Y., Tanaka, Y., Kinoshita, N., & Sato, D. (2021). Cumulative Adverse Event Reporting of Anaphylaxis After mRNA COVID-19 Vaccine (Pfizer-BioNTech) Injections in Japan: The First-Month Report. Drug Saf, 44(11), 1209-1214. doi:10.1007/s40264-021-01104-9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34347278

  In brief: Myocarditis with the Pfizer/BioNTech and Moderna COVID-19 vaccines. (2021). Med Lett Drugs Ther, 63(1629), e9. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34544112https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34544112

  Ioannou, A. (2021a). Myocarditis should be considered in those with a troponin rise and unobstructed coronary arteries following Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccination. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab231. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34463755

  Ioannou, A. (2021b). T2 mapping should be utilised in cases of suspected myocarditis to confirm an acute inflammatory process. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab326. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34931681

  Isaak, A., Feisst, A., & Luetkens, J. A. (2021). Myocarditis Following COVID-19 Vaccination. Radiology, 301(1), E378-E379. doi:10.1148/radiol.2021211766. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34342500

  Istampoulouoglou, I., Dimitriou, G., Spani, S., Christ, A., Zimmermanns, B., Koechlin, S., . . . Leuppi-Taegtmeyer, A. B. (2021). Myocarditis and pericarditis in association with COVID-19 mRNA-vaccination: cases from a regional pharmacovigilance centre. Glob Cardiol Sci Pract, 2021(3), e202118. doi:10.21542/gcsp.2021.18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34805376

  Jain, S. S., Steele, J. M., Fonseca, B., Huang, S., Shah, S., Maskatia, S. A., . . . Grosse-Wortmann, L. (2021). COVID-19 Vaccination-Associated Myocarditis in Adolescents. Pediatrics, 148(5). doi:10.1542/peds.2021-053427. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34389692

  Jhaveri, R., Adler-Shohet, F. C., Blyth, C. C., Chiotos, K., Gerber, J. S., Green, M., . . . Zaoutis, T. (2021). Weighing the Risks of Perimyocarditis With the Benefits of SARS-CoV-2 mRNA Vaccination in Adolescents. J Pediatric Infect Dis Soc, 10(10), 937-939. doi:10.1093/jpids/piab061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34270752

  Kaneta, K., Yokoi, K., Jojima, K., Kotooka, N., & Node, K. (2021). Young Male With Myocarditis Following mRNA-1273 Vaccination Against Coronavirus Disease-2019 (COVID-19). Circ J. doi:10.1253/circj.CJ-21-0818. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34744118

  Kaul, R., Sreenivasan, J., Goel, A., Malik, A., Bandyopadhyay, D., Jin, C., . . . Panza, J. A. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination. Int J Cardiol Heart Vasc, 36, 100872. doi:10.1016/j.ijcha.2021.100872. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34568540

  Khogali, F., & Abdelrahman, R. (2021). Unusual Presentation of Acute Perimyocarditis Following SARS-COV-2 mRNA-1237 Moderna Vaccination. Cureus, 13(7), e16590. doi:10.7759/cureus.16590. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34447639

  Kim, H. W., Jenista, E. R., Wendell, D. C., Azevedo, C. F., Campbell, M. J., Darty, S. N., . . . Kim, R. J. (2021). Patients With Acute Myocarditis Following mRNA COVID-19 Vaccination. JAMA Cardiol, 6(10), 1196-1201. doi:10.1001/jamacardio.2021.2828. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34185046

  Kim, I. C., Kim, H., Lee, H. J., Kim, J. Y., & Kim, J. Y. (2021). Cardiac Imaging of Acute Myocarditis Following COVID-19 mRNA Vaccination. J Korean Med Sci, 36(32), e229. doi:10.3346/jkms.2021.36.e229. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34402228

  King, W. W., Petersen, M. R., Matar, R. M., Budweg, J. B., Cuervo Pardo, L., & Petersen, J. W. (2021). Myocarditis following mRNA vaccination against SARS-CoV-2, a case series. Am Heart J Plus, 8, 100042. doi:10.1016/j.ahjo.2021.100042. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34396358

  Klein, N. P., Lewis, N., Goddard, K., Fireman, B., Zerbo, O., Hanson, K. E., . . . Weintraub, E. S. (2021). Surveillance for Adverse Events After COVID-19 mRNA Vaccination. JAMA, 326(14), 1390-1399. doi:10.1001/jama.2021.15072. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34477808

  Klimek, L., Bergmann, K. C., Brehler, R., Pfutzner, W., Zuberbier, T., Hartmann, K., . . . Worm, M. (2021). Practical handling of allergic reactions to COVID-19 vaccines: A position paper from German and Austrian Allergy Societies AeDA, DGAKI, GPA and OGAI. Allergo J Int, 1-17. doi:10.1007/s40629-021-00165-7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33898162

  Klimek, L., Novak, N., Hamelmann, E., Werfel, T., Wagenmann, M., Taube, C., . . . Worm, M. (2021). Severe allergic reactions after COVID-19 vaccination with the Pfizer/BioNTech vaccine in Great Britain and USA: Position statement of the German Allergy Societies: Medical Association of German Allergologists (AeDA), German Society for Allergology and Clinical Immunology (DGAKI) and Society for Pediatric Allergology and Environmental Medicine (GPA). Allergo J Int, 30(2), 51-55. doi:10.1007/s40629-020-00160-4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33643776

  Kohli, U., Desai, L., Chowdhury, D., Harahsheh, A. S., Yonts, A. B., Ansong, A., . . . Ang, J. Y. (2021). mRNA Coronavirus-19 Vaccine-Associated Myopericarditis in Adolescents: A Survey Study. J Pediatr. doi:10.1016/j.jpeds.2021.12.025. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34952008

  Kostoff, R. N., Calina, D., Kanduc, D., Briggs, M. B., Vlachoyiannopoulos, P., Svistunov, A. A., & Tsatsakis, A. (2021a). Erratum to ”Why are we vaccinating children against COVID-19?” [Toxicol. Rep. 8C (2021) 1665-1684 / 1193]. Toxicol Rep, 8, 1981. doi:10.1016/j.toxrep.2021.10.003. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34642628

  Kostoff, R. N., Calina, D., Kanduc, D., Briggs, M. B., Vlachoyiannopoulos, P., Svistunov, A. A., & Tsatsakis, A. (2021b). Why are we vaccinating children against COVID-19? Toxicol Rep, 8, 1665-1684. doi:10.1016/j.toxrep.2021.08.010. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34540594

  Kwan, M. Y. W., Chua, G. T., Chow, C. B., Tsao, S. S. L., To, K. K. W., Yuen, K. Y., . . . Ip, P. (2021). mRNA COVID vaccine and myocarditis in adolescents. Hong Kong Med J, 27(5), 326-327. doi:10.12809/hkmj215120. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34393110

  Lee, E., Chew, N. W. S., Ng, P., & Yeo, T. J. (2021). Reply to ”Letter to the editor: Myocarditis should be considered in those with a troponin rise and unobstructed coronary arteries following PfizerBioNTech COVID-19 vaccination”. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab232. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34463770

  Lee, E. J., Cines, D. B., Gernsheimer, T., Kessler, C., Michel, M., Tarantino, M. D., . . . Bussel, J. B. (2021). Thrombocytopenia following Pfizer and Moderna SARS-CoV-2 vaccination. Am J Hematol, 96(5), 534-537. doi:10.1002/ajh.26132. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33606296

  Levin, D., Shimon, G., Fadlon-Derai, M., Gershovitz, L., Shovali, A., Sebbag, A., . . . Gordon, B. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination – A case series. Vaccine, 39(42), 6195-6200. doi:10.1016/j.vaccine.2021.09.004. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34535317

  Li, M., Yuan, J., Lv, G., Brown, J., Jiang, X., & Lu, Z. K. (2021). Myocarditis and Pericarditis following COVID-19 Vaccination: Inequalities in Age and Vaccine Types. J Pers Med, 11(11). doi:10.3390/jpm11111106. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34834458

  Lim, Y., Kim, M. C., Kim, K. H., Jeong, I. S., Cho, Y. S., Choi, Y. D., & Lee, J. E. (2021). Case Report: Acute Fulminant Myocarditis and Cardiogenic Shock After Messenger RNA Coronavirus Disease 2019 Vaccination Requiring Extracorporeal Cardiopulmonary Resuscitation. Front Cardiovasc Med, 8, 758996. doi:10.3389/fcvm.2021.758996. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34778411

  Long, S. S. (2021). Important Insights into Myopericarditis after the Pfizer mRNA COVID-19 Vaccination in Adolescents. J Pediatr, 238, 5. doi:10.1016/j.jpeds.2021.07.057. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34332972

  Luk, A., Clarke, B., Dahdah, N., Ducharme, A., Krahn, A., McCrindle, B., . . . McDonald, M. (2021). Myocarditis and Pericarditis After COVID-19 mRNA Vaccination: Practical Considerations for Care Providers. Can J Cardiol, 37(10), 1629-1634. doi:10.1016/j.cjca.2021.08.001. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34375696

  Madelon, N., Lauper, K., Breville, G., Sabater Royo, I., Goldstein, R., Andrey, D. O., . . . Eberhardt, C. S. (2021). Robust T cell responses in anti-CD20 treated patients following COVID-19 vaccination: a prospective cohort study. Clin Infect Dis. doi:10.1093/cid/ciab954. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34791081

  Mangat, C., & Milosavljevic, N. (2021). BNT162b2 Vaccination during Pregnancy Protects Both the Mother and Infant: Anti-SARS-CoV-2 S Antibodies Persistently Positive in an Infant at 6 Months of Age. Case Rep Pediatr, 2021, 6901131. doi:10.1155/2021/6901131. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34676123

  Mark, C., Gupta, S., Punnett, A., Upton, J., Orkin, J., Atkinson, A., . . . Alexander, S. (2021). Safety of administration of BNT162b2 mRNA (Pfizer-BioNTech) COVID-19 vaccine in youths and young adults with a history of acute lymphoblastic leukemia and allergy to PEG-asparaginase. Pediatr Blood Cancer, 68(11), e29295. doi:10.1002/pbc.29295. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34398511

  McLean, K., & Johnson, T. J. (2021). Myopericarditis in a previously healthy adolescent male following COVID-19 vaccination: A case report. Acad Emerg Med, 28(8), 918-921. doi:10.1111/acem.14322. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34133825

  Mevorach, D., Anis, E., Cedar, N., Bromberg, M., Haas, E. J., Nadir, E., . . . Alroy-Preis, S. (2021). Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccine against Covid-19 in Israel. N Engl J Med, 385(23), 2140-2149. doi:10.1056/NEJMoa2109730. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34614328

  Minocha, P. K., Better, D., Singh, R. K., & Hoque, T. (2021). Recurrence of Acute Myocarditis Temporally Associated with Receipt of the mRNA Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) Vaccine in a Male Adolescent. J Pediatr, 238, 321-323. doi:10.1016/j.jpeds.2021.06.035. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34166671

  Mohamed, L., Madsen, A. M. R., Schaltz-Buchholzer, F., Ostenfeld, A., Netea, M. G., Benn, C. S., & Kofoed, P. E. (2021). Reactivation of BCG vaccination scars after vaccination with mRNA-Covid-vaccines: two case reports. BMC Infect Dis, 21(1), 1264. doi:10.1186/s12879-021-06949-0. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34930152

  Montgomery, J., Ryan, M., Engler, R., Hoffman, D., McClenathan, B., Collins, L., . . . Cooper, L. T., Jr. (2021). Myocarditis Following Immunization With mRNA COVID-19 Vaccines in Members of the US Military. JAMA Cardiol, 6(10), 1202-1206. doi:10.1001/jamacardio.2021.2833. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34185045

  Murakami, Y., Shinohara, M., Oka, Y., Wada, R., Noike, R., Ohara, H., . . . Ikeda, T. (2021). Myocarditis Following a COVID-19 Messenger RNA Vaccination: A Japanese Case Series. Intern Med. doi:10.2169/internalmedicine.8731-21. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34840235

  Nagasaka, T., Koitabashi, N., Ishibashi, Y., Aihara, K., Takama, N., Ohyama, Y., . . . Kaneko, Y. (2021). Acute Myocarditis Associated with COVID-19 Vaccination: A Case Report. J Cardiol Cases. doi:10.1016/j.jccase.2021.11.006. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34876937

  Ntouros, P. A., Vlachogiannis, N. I., Pappa, M., Nezos, A., Mavragani, C. P., Tektonidou, M. G., . . . Sfikakis, P. P. (2021). Effective DNA damage response after acute but not chronic immune challenge: SARS-CoV-2 vaccine versus Systemic Lupus Erythematosus. Clin Immunol, 229, 108765. doi:10.1016/j.clim.2021.108765. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34089859

  Nygaard, U., Holm, M., Bohnstedt, C., Chai, Q., Schmidt, L. S., Hartling, U. B., . . . Stensballe, L. G. (2022). Population-based Incidence of Myopericarditis After COVID-19 Vaccination in Danish Adolescents. Pediatr Infect Dis J, 41(1), e25-e28. doi:10.1097/INF.0000000000003389. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34889875

  Park, H., Yun, K. W., Kim, K. R., Song, S. H., Ahn, B., Kim, D. R., . . . Kim, Y. J. (2021). Epidemiology and Clinical Features of Myocarditis/Pericarditis before the Introduction of mRNA COVID-19 Vaccine in Korean Children: a Multicenter Study. J Korean Med Sci, 36(32), e232. doi:10.3346/jkms.2021.36.e232. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34402230

  Park, J., Brekke, D. R., & Bratincsak, A. (2021). Self-limited myocarditis presenting with chest pain and ST segment elevation in adolescents after vaccination with the BNT162b2 mRNA vaccine. Cardiol Young, 1-4. doi:10.1017/S1047951121002547. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34180390

  Patel, Y. R., Louis, D. W., Atalay, M., Agarwal, S., & Shah, N. R. (2021). Cardiovascular magnetic resonance findings in young adult patients with acute myocarditis following mRNA COVID-19 vaccination: a case series. J Cardiovasc Magn Reson, 23(1), 101. doi:10.1186/s12968-021-00795-4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34496880

  Patone, M., Mei, X. W., Handunnetthi, L., Dixon, S., Zaccardi, F., Shankar-Hari, M., . . . Hippisley-Cox, J. (2021). Risks of myocarditis, pericarditis, and cardiac arrhythmias associated with COVID-19 vaccination or SARS-CoV-2 infection. Nat Med. doi:10.1038/s41591-021-01630-0. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34907393

  Patrignani, A., Schicchi, N., Calcagnoli, F., Falchetti, E., Ciampani, N., Argalia, G., & Mariani, A. (2021). Acute myocarditis following Comirnaty vaccination in a healthy man with previous SARS-CoV-2 infection. Radiol Case Rep, 16(11), 3321-3325. doi:10.1016/j.radcr.2021.07.082. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34367386

  Perez, Y., Levy, E. R., Joshi, A. Y., Virk, A., Rodriguez-Porcel, M., Johnson, M., . . . Swift, M. D. (2021). Myocarditis Following COVID-19 mRNA Vaccine: A Case Series and Incidence Rate Determination. Clin Infect Dis. doi:10.1093/cid/ciab926. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34734240

  Perrotta, A., Biondi-Zoccai, G., Saade, W., Miraldi, F., Morelli, A., Marullo, A. G., . . . Peruzzi, M. (2021). A snapshot global survey on side effects of COVID-19 vaccines among healthcare professionals and armed forces with a focus on headache. Panminerva Med, 63(3), 324-331. doi:10.23736/S0031-0808.21.04435-9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34738774

  Sanchez Tijmes, F., Thavendiranathan, P., Udell, J. A., Seidman, M. A., & Hanneman, K. (2021). Cardiac MRI Assessment of Nonischemic Myocardial Inflammation: State of the Art Review and Update on Myocarditis Associated with COVID-19 Vaccination. Radiol Cardiothorac Imaging, 3(6), e210252. doi:10.1148/ryct.210252. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34934954

  Schauer, J., Buddhe, S., Colyer, J., Sagiv, E., Law, Y., Mallenahalli Chikkabyrappa, S., & Portman, M. A. (2021). Myopericarditis After the Pfizer Messenger Ribonucleic Acid Coronavirus Disease Vaccine in Adolescents. J Pediatr, 238, 317-320. doi:10.1016/j.jpeds.2021.06.083. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34228985

  Schneider, J., Sottmann, L., Greinacher, A., Hagen, M., Kasper, H. U., Kuhnen, C., . . . Schmeling, A. (2021). Postmortem investigation of fatalities following vaccination with COVID-19 vaccines. Int J Legal Med, 135(6), 2335-2345. doi:10.1007/s00414-021-02706-9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34591186

  Schramm, R., Costard-Jackle, A., Rivinius, R., Fischer, B., Muller, B., Boeken, U., . . . Gummert, J. (2021). Poor humoral and T-cell response to two-dose SARS-CoV-2 messenger RNA vaccine BNT162b2 in cardiothoracic transplant recipients. Clin Res Cardiol, 110(8), 1142-1149. doi:10.1007/s00392-021-01880-5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34241676

  Sessa, F., Salerno, M., Esposito, M., Di Nunno, N., Zamboni, P., & Pomara, C. (2021). Autopsy Findings and Causality Relationship between Death and COVID-19 Vaccination: A Systematic Review. J Clin Med, 10(24). doi:10.3390/jcm10245876. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34945172

  Sharif, N., Alzahrani, K. J., Ahmed, S. N., & Dey, S. K. (2021). Efficacy, Immunogenicity and Safety of COVID-19 Vaccines: A Systematic Review and Meta-Analysis. Front Immunol, 12, 714170. doi:10.3389/fimmu.2021.714170. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34707602

  Shazley, O., & Alshazley, M. (2021). A COVID-Positive 52-Year-Old Man Presented With Venous Thromboembolism and Disseminated Intravascular Coagulation Following Johnson & Johnson Vaccination: A Case-Study. Cureus, 13(7), e16383. doi:10.7759/cureus.16383. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34408937

  Shiyovich, A., Witberg, G., Aviv, Y., Eisen, A., Orvin, K., Wiessman, M., . . . Hamdan, A. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination: magnetic resonance imaging study. Eur Heart J Cardiovasc Imaging. doi:10.1093/ehjci/jeab230. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34739045

  Simone, A., Herald, J., Chen, A., Gulati, N., Shen, A. Y., Lewin, B., & Lee, M. S. (2021). Acute Myocarditis Following COVID-19 mRNA Vaccination in Adults Aged 18 Years or Older. JAMA Intern Med, 181(12), 1668-1670. doi:10.1001/jamainternmed.2021.5511. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34605853

  Singer, M. E., Taub, I. B., & Kaelber, D. C. (2021). Risk of Myocarditis from COVID-19 Infection in People Under Age 20: A Population-Based Analysis. medRxiv. doi:10.1101/2021.07.23.21260998. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34341797

  Smith, C., Odd, D., Harwood, R., Ward, J., Linney, M., Clark, M., . . . Fraser, L. K. (2021). Deaths in children and young people in England after SARS-CoV-2 infection during the first pandemic year. Nat Med. doi:10.1038/s41591-021-01578-1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34764489

  Snapiri, O., Rosenberg Danziger, C., Shirman, N., Weissbach, A., Lowenthal, A., Ayalon, I., . . . Bilavsky, E. (2021). Transient Cardiac Injury in Adolescents Receiving the BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccine. Pediatr Infect Dis J, 40(10), e360-e363. doi:10.1097/INF.0000000000003235. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34077949

  Spinner, J. A., Julien, C. L., Olayinka, L., Dreyer, W. J., Bocchini, C. E., Munoz, F. M., & Devaraj, S. (2021). SARS-CoV-2 anti-spike antibodies after vaccination in pediatric heart transplantation: A first report. J Heart Lung Transplant. doi:10.1016/j.healun.2021.11.001. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34911654

  Starekova, J., Bluemke, D. A., Bradham, W. S., Grist, T. M., Schiebler, M. L., & Reeder, S. B. (2021). Myocarditis Associated with mRNA COVID-19 Vaccination. Radiology, 301(2), E409-E411. doi:10.1148/radiol.2021211430. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34282971

  Sulemankhil, I., Abdelrahman, M., & Negi, S. I. (2021). Temporal association between the COVID-19 Ad26.COV2.S vaccine and acute myocarditis: A case report and literature review. Cardiovasc Revasc Med. doi:10.1016/j.carrev.2021.08.012. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34420869

  Tailor, P. D., Feighery, A. M., El-Sabawi, B., & Prasad, A. (2021). Case report: acute myocarditis following the second dose of mRNA-1273 SARS-CoV-2 vaccine. Eur Heart J Case Rep, 5(8), ytab319. doi:10.1093/ehjcr/ytab319. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34514306https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34955479

  Team, C. C.-R., Food, & Drug, A. (2021). Allergic Reactions Including Anaphylaxis After Receipt of the First Dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine – United States, December 14-23, 2020. MMWR Morb Mortal Wkly Rep, 70(2), 46-51. doi:10.15585/mmwr.mm7002e1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33444297

  Tinoco, M., Leite, S., Faria, B., Cardoso, S., Von Hafe, P., Dias, G., . . . Lourenco, A. (2021). Perimyocarditis Following COVID-19 Vaccination. Clin Med Insights Cardiol, 15, 11795468211056634. doi:10.1177/11795468211056634. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34866957

  Truong, D. T., Dionne, A., Muniz, J. C., McHugh, K. E., Portman, M. A., Lambert, L. M., . . . Newburger, J. W. (2021). Clinically Suspected Myocarditis Temporally Related to COVID-19 Vaccination in Adolescents and Young Adults. Circulation. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.121.056583. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34865500

  Umei, T. C., Kishino, Y., Shiraishi, Y., Inohara, T., Yuasa, S., & Fukuda, K. (2021). Recurrence of myopericarditis following mRNA COVID-19 vaccination in a male adolescent. CJC Open. doi:10.1016/j.cjco.2021.12.002. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34904134

  Vidula, M. K., Ambrose, M., Glassberg, H., Chokshi, N., Chen, T., Ferrari, V. A., & Han, Y. (2021). Myocarditis and Other Cardiovascular Complications of the mRNA-Based COVID-19 Vaccines. Cureus, 13(6), e15576. doi:10.7759/cureus.15576. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34277198

  Visclosky, T., Theyyunni, N., Klekowski, N., & Bradin, S. (2021). Myocarditis Following mRNA COVID-19 Vaccine. Pediatr Emerg Care, 37(11), 583-584. doi:10.1097/PEC.0000000000002557. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34731877

  Warren, C. M., Snow, T. T., Lee, A. S., Shah, M. M., Heider, A., Blomkalns, A., . . . Nadeau, K. C. (2021). Assessment of Allergic and Anaphylactic Reactions to mRNA COVID-19 Vaccines With Confirmatory Testing in a US Regional Health System. JAMA Netw Open, 4(9), e2125524. doi:10.1001/jamanetworkopen.2021.25524.

  Watkins, K., Griffin, G., Septaric, K., & Simon, E. L. (2021). Myocarditis after BNT162b2 vaccination in a healthy male. Am J Emerg Med, 50, 815 e811-815 e812. doi:10.1016/j.ajem.2021.06.051. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34229940https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34336774

  Welsh, K. J., Baumblatt, J., Chege, W., Goud, R., & Nair, N. (2021). Thrombocytopenia including immune thrombocytopenia after receipt of mRNA COVID-19 vaccines reported to the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). Vaccine, 39(25), 3329-3332. doi:10.1016/j.vaccine.2021.04.054. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34006408

  Witberg, G., Barda, N., Hoss, S., Richter, I., Wiessman, M., Aviv, Y., . . . Kornowski, R. (2021). Myocarditis after Covid-19 Vaccination in a Large Health Care Organization. N Engl J Med, 385(23), 2132-2139. doi:10.1056/NEJMoa2110737. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34614329

  Zimmermann, P., & Curtis, N. (2020). Why is COVID-19 less severe in children? A review of the proposed mechanisms underlying the age-related difference in severity of SARS-CoV-2 infections. Arch Dis Child. doi:10.1136/archdischild-2020-320338. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33262177

  Guillain-Barre Syndrome (GBS) and COVID-19 Vaccination References (As GBS affects all age cohorts – references are all age cohorts)

  Allen, C. M., Ramsamy, S., Tarr, A. W., Tighe, P. J., Irving, W. L., Tanasescu, R., & Evans, J. R. (2021). Guillain-Barre Syndrome Variant Occurring after SARS-CoV-2 Vaccination. Ann Neurol, 90(2), 315-318. doi:10.1002/ana.26144. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34114269

  Bouattour, N., Hdiji, O., Sakka, S., Fakhfakh, E., Moalla, K., Daoud, S., . . . Mhiri, C. (2021). Guillain-Barre syndrome following the first dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine: case report and review of reported cases. Neurol Sci. doi:10.1007/s10072-021-05733-x. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34796417

  Censcak, D., Ungermann, L., Stetkarova, I., & Ehler, E. (2021). Guillan-Barre Syndrome after First Vaccination Dose against COVID-19: Case Report. Acta Medica (Hradec Kralove), 64(3), 183-186. doi:10.14712/18059694.2021.31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34779385

  da Silva, G. F., da Silva, C. F., Oliveira, R., Romancini, F., Mendes, R. M., Locks, A., . . . Braatz, V. L. (2021). Guillain-Barre syndrome after coronavirus disease 2019 vaccine: A temporal association. Clin Exp Neuroimmunol. doi:10.1111/cen3.12678. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34900000

  Guillain-Barre Syndrome Eight Days after Vector-Based COVID-19 Vaccination. Case Rep Infect Dis, 2021, 3619131. doi:10.1155/2021/3619131. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34055430

  Finsterer, J. (2021b). Guillain-Barre syndrome 15 days after COVID-19 despite SARS-CoV-2 vaccination. IDCases, 25, e01226. doi:10.1016/j.idcr.2021.e01226. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34290962

  Finsterer, J. (2021d). SARS-CoV-2 vaccinations may not only be complicated by GBS but also by distal small fibre neuropathy. J Neuroimmunol, 360, 577703. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577703. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34525410

  Finsterer, J. (2022). Neurological side effects of SARS-CoV-2 vaccinations. Acta Neurol Scand, 145(1), 5-9. doi:10.1111/ane.13550. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34750810

  Finsterer, J., Scorza, F. A., & Scorza, C. A. (2021). Post SARS-CoV-2 vaccination Guillain-Barre syndrome in 19 patients. Clinics (Sao Paulo), 76, e3286. doi:10.6061/clinics/2021/e3286. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34644738

  Hasan, T., Khan, M., Khan, F., & Hamza, G. (2021). Case of Guillain-Barre syndrome following COVID-19 vaccine. BMJ Case Rep, 14(6). doi:10.1136/bcr-2021-243629. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34187803

  Kanabar, G., & Wilkinson, P. (2021). Guillain-Barre syndrome presenting with facial diplegia following COVID-19 vaccination in two patients. BMJ Case Rep, 14(10). doi:10.1136/bcr-2021-244527. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34649856

  Koike, H., Chiba, A., & Katsuno, M. (2021). Emerging Infection, Vaccination, and Guillain-Barre Syndrome: A Review. Neurol Ther, 10(2), 523-537. doi:10.1007/s40120-021-00261-4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34117994

  Koike, H., & Katsuno, M. (2021). Emerging infectious diseases, vaccines and Guillain-Barre syndrome. Clin Exp Neuroimmunol. doi:10.1111/cen3.12644. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34230841

  Kripalani, Y., Lakkappan, V., Parulekar, L., Shaikh, A., Singh, R., & Vyas, P. (2021). A Rare Case of Guillain-Barre Syndrome following COVID-19 Vaccination. Eur J Case Rep Intern Med, 8(9), 002707. doi:10.12890/2021_002797. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34671572

  Leung, C. (2021). Guillain-Barre syndrome should be monitored upon mass vaccination against SARS-CoV-2. Hum Vaccin Immunother, 17(9), 2957-2958. doi:10.1080/21645515.2021.1922061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34032555

  Maramattom, B. V., Krishnan, P., Paul, R., Padmanabhan, S., Cherukudal Vishnu Nampoothiri, S., Syed, A. A., & Mangat, H. S. (2021). Guillain-Barre Syndrome following ChAdOx1-S/nCoV-19 Vaccine. Ann Neurol, 90(2), 312-314. doi:10.1002/ana.26143. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34114256

  McKean, N., & Chircop, C. (2021). Guillain-Barre syndrome after COVID-19 vaccination. BMJ Case Rep, 14(7). doi:10.1136/bcr-2021-244125. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34330729

  Min, Y. G., Ju, W., Ha, Y. E., Ban, J. J., Lee, S. A., Sung, J. J., & Shin, J. Y. (2021). Sensory Guillain-Barre syndrome following the ChAdOx1 nCov-19 vaccine: Report of two cases and review of literature. J Neuroimmunol, 359, 577691. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577691. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34416410

  Mokhashi, N., Narla, G., & Marchionni, C. (2021). Guillain-Barre Syndrome in a Patient With Asymptomatic Coronavirus Disease 2019 Infection and Major Depressive Disorder. Cureus, 13(3), e14161. doi:10.7759/cureus.14161. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33927956

  Morehouse, Z. P., Paulus, A., Jasti, S. A., & Bing, X. (2021). A Rare Variant of Guillain-Barre Syndrome Following Ad26.COV2.S Vaccination. Cureus, 13(9), e18153. doi:10.7759/cureus.18153. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34703690

  Nasuelli, N. A., De Marchi, F., Cecchin, M., De Paoli, I., Onorato, S., Pettinaroli, R., . . . Godi, L. (2021). A case of acute demyelinating polyradiculoneuropathy with bilateral facial palsy after ChAdOx1 nCoV-19 vaccine. Neurol Sci, 42(11), 4747-4749. doi:10.1007/s10072-021-05467-w. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34272622

  Nishiguchi, Y., Matsuyama, H., Maeda, K., Shindo, A., & Tomimoto, H. (2021). Miller Fisher syndrome following BNT162b2 mRNA coronavirus 2019 vaccination. BMC Neurol, 21(1), 452. doi:10.1186/s12883-021-02489-x. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3478919

  Oo, W. M., Giri, P., & de Souza, A. (2021). AstraZeneca COVID-19 vaccine and Guillain- Barre Syndrome in Tasmania: A causal link? J Neuroimmunol, 360, 577719. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577719. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34560365

  Prasad, A., Hurlburt, G., Podury, S., Tandon, M., Kingree, S., & Sriwastava, S. (2021). A Novel Case of Bifacial Diplegia Variant of Guillain-Barre Syndrome Following Janssen COVID-19 Vaccination. Neurol Int, 13(3), 404-409. doi:10.3390/neurolint13030040. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34449715

  Razok, A., Shams, A., Almeer, A., & Zahid, M. (2021). Post-COVID-19 vaccine Guillain-Barre syndrome; first reported case from Qatar. Ann Med Surg (Lond), 67, 102540. doi:10.1016/j.amsu.2021.102540. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34249353

  Rosenblum, H. G., Hadler, S. C., Moulia, D., Shimabukuro, T. T., Su, J. R., Tepper, N. K., . . . Oliver, S. E. (2021). Use of COVID-19 Vaccines After Reports of Adverse Events Among Adult Recipients of Janssen (Johnson & Johnson) and mRNA COVID-19 Vaccines (Pfizer-BioNTech and Moderna): Update from the Advisory Committee on Immunization Practices – United States, July 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep, 70(32), 1094-1099. doi:10.15585/mmwr.mm7032e4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34383735

  Rossetti, A., Gheihman, G., O’Hare, M., & Kosowsky, J. M. (2021). Guillain-Barre Syndrome Presenting as Facial Diplegia after COVID-19 Vaccination: A Case Report. J Emerg Med, 61(6), e141-e145. doi:10.1016/j.jemermed.2021.07.062. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34538679

  Samudralwar, R. D. (2021). Commentary: The spectrum of neurological manifestations related to COVID-19 and vaccinations. J Neuroimmunol, 358, 577660. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577660. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34274719

  Scendoni, R., Petrelli, C., Scaloni, G., & Logullo, F. O. (2021). Electromyoneurography and laboratory findings in a case of Guillain-Barre syndrome after second dose of Pfizer COVID-19 vaccine. Hum Vaccin Immunother, 1-4. doi:10.1080/21645515.2021.1954826. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34347563

  Sebghati, M., & Khalil, A. (2021). Uptake of vaccination in pregnancy. Best Pract Res Clin Obstet Gynaecol, 76, 53-65. doi:10.1016/j.bpobgyn.2021.03.007. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33965331

  Shao, S. C., Wang, C. H., Chang, K. C., Hung, M. J., Chen, H. Y., & Liao, S. C. (2021). Guillain-Barre Syndrome Associated with COVID-19 Vaccination. Emerg Infect Dis, 27(12), 3175-3178. doi:10.3201/eid2712.211634. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34648420

  Shasha, D., Bareket, R., Sikron, F. H., Gertel, O., Tsamir, J., Dvir, D., . . . Zacay, G. (2022). Real-world safety data for the Pfizer BNT162b2 SARS-CoV-2 vaccine: historical cohort study. Clin Microbiol Infect, 28(1), 130-134. doi:10.1016/j.cmi.2021.09.018. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34592420

  Sriwastava, S., Shrestha, A. K., Khalid, S. H., Colantonio, M. A., Nwafor, D., & Srivastava, S. (2021). Spectrum of Neuroimaging Findings in Post-COVID-19 Vaccination: A Case Series and Review of Literature. Neurol Int, 13(4), 622-639. doi:10.3390/neurolint13040061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34842783

  Tutar, N. K., Eyigurbuz, T., Yildirim, Z., & Kale, N. (2021). A variant of Guillain-Barre syndrome after SARS-CoV-2 vaccination: AMSAN. Ideggyogy Sz, 74(7-08), 286-288. doi:10.18071/isz.74.0286. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34370408

  Woo, E. J., Mba-Jonas, A., Dimova, R. B., Alimchandani, M., Zinderman, C. E., & Nair, N. (2021). Association of Receipt of the Ad26.COV2.S COVID-19 Vaccine With Presumptive Guillain-Barre Syndrome, February-July 2021. JAMA, 326(16), 1606-1613. doi:10.1001/jama.2021.16496. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34617967

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s