Laura Korpinen: Milloin ja missä havaitsit järjen kadonneen päättäjiltä?

Helsingin kaupunginvaltuutettu, asianajaja Laura Korpinen (ps) kysyy tviitissään, ”Milloin ja missä havaitsit järjen kadonneen päättäjiltä?”

Vastaukset ovat kirjavia ja riemastuttavia, mutta myös kuvaavia. Moni muukin lienee kokenut henkilökohtaisen herätyksensä samoista syistä:

 • Harri Toivanen: ”Kun valtion omaisuutta alettiin myymään urakalla ulos ja halvalla.”
 • Timo Luotonen: ”Kun Suomi liittyi EU:n.”
 • JP Tuominen: ”Melko pian tämän [Marinin] hallituksen astuttua valtaan.”
 • Matias Holmström: ”Kun otettiin 6mrd€ velkaa ja lahjoitettiin se Italiaan ja Espanjaan.”
 • Nina Huus: ”Päättäjien epämääräiset ja rikotut lupaukset, jotka alkoivat kesällä Uudenmaan sulun aikoihin. ”Jos tehdään niin ja näin niin palataan normaaliin”.”
 • Heidi V. : ”Epäillyt jo pitkään, mutta kyl se epäilys varmistu tässä ku alettiin ajamaan pakkorokotetta hoitajille.”
 • Kaj Helin: ”Kun äidistä ja isästä luovuttiin ja tilalle tuli synnyttäjä ja tunnustaja, prkl”
 • P. Keinonen: ”Suuremmin tajusin sen 2015 turvapaikanhakijavyöryn aikana. Puhuttiin sössönsöötä ja tarjoiltiin ratkaisuksi hattarahöttöä kun vastassa oli rikollisuutta ja ihan kovan tason terroristeja. Tuolloin tajusin että tietyt poliitikot ovat oikeasti sairaalloisen naiiveja ja tyhmiä.”
 • Katri Lehtinen: ”Yhtä yksittäistä asiaa/tapahtumaa ei sinällään ollut, vaan toistuvasti useat, jotka sitten kumuloituivat. Tämä korona-aika epäloogisuuksineen sitten vahvistanut kaiken epäilyn.”

— RS

19 comments

 1. Teholla olijoista pääosa ilm. rokotettuja, THL:n tilastoja jos miettii
  https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/epirapo/covid19inci/fact_epirapo_covid19inci

  (HUOM! ”Rokotussuoja: Ei rokotussuojaa tarkoittaa, että henkilöä ei ole rokotettu tai ensimmäisestä annoksesta ei ole kulunut riittävästi aikaa (vähintään 21 päivää). Osittainen rokotussuoja tarkoittaa, että ensimmäinen annos on otettu vähintään 21 päivää sitten, mutta toista annosta ei ole vielä otettu tai siitä ei ole kulunut riittävästi aikaa (vähintään 7 päivää). Täysi rokotussuoja tarkoittaa, että vähintään kaksi rokotusannosta on otettu vähintään 7 päivää sitten.https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/epirapo/covid19inci/summary_cov19incisummary eli olet tilastollinen rokottamaton, jos sairastut pian rokotuksen jälkeen.)

  Tykkää

  • Ja Gestapo kadulle lukemaan QR-koodeja ulkona liikkuvilta.
   Aivan natsi-Saksa meininkiä, mutta mitäpä muuta aivottomilta natseilta voi odottaakaan.

   Tykkää

 2. ”Milloin ja missä havaitsit järjen kadonneen päättäjiltä?” ??

  Ne oikeat ”päättäjät” taitaa olla yhtä hulluja kuin aina ennenkin. Vaikka hulluja ovatkin kyllä niillä tekemisessään tuntuu järki olevan tallessa ja että ne tämän teatterin todelliset ”päättäjät” ovat onnistuneet pyörittämään tätä kompuroivaa näytelmää yllättävänkin hyvin. Siis siitäkin huolimatta että roolejaan vetävät palkatut näyttelijät ovat melko surkeaa rupusakkia. Itse näytelmä on sentään jatkunut pääosin ihan käsikirjoituksen mukaisesti.

  mvlehti.net/2021/12/17/johnsonin-ja-kiurun-ihmisoikeudet-eusta-huuhtova-omicron-hyokyaalto-umv-raportti/

  ”Se, että Venäjä ja Putin kaikkine kauhuineen on vedetty tähän mukaan, antaa aavistaa, että Putin olisi tässä jotenkin mukana. Klaus Schwab on saatu kameralle kiinni sanomasta, että myös Putin on WEF:n ”nuori johtaja” (mitä se tarkoittaneekaan käytännössä). No, ainakin koronapassien agenda etenee Venäjälläkin samaa tahtia kuin vaikkapa Englannissa. Ja kun miettii, mitä Sauli Niinistö teki muutama viikko sitten Putinin hoteissa Moskovassa, alkaa näyttää siltä, että siellä tämän EU:n sisälle kohdistuvan hybridivaikuttamisen askelmerkit on sovittu niin, että Venäjä esitetään uhkana ja Johnson on jonakin koronavelhona ja EU esitetään viattomana uhrina.”

  Tuon mukaan Puttekin olisikin Klaus Schwab WEF:n pillin mukaan kiltisti tanssiva ostettu nukke tai näyttelijä. Pelkkä Mankeli – Uhkailijan roolia vetävä ”poika” joka tekee just mitä ison rahan pojat kulloinkin käskee. 😂

  USA:n Kamala on omassa roolissaan ihan yhtä kamala kuin nimikin antaa ymmärtää:
  youtube.com/watch?v=nUKRf0eLHGs

  Tykkää

  • Loistava kommentti @maksuproton – kiitos. Näin todellakin on…. Putin on samanlainen näyttelijä kuin Trump ja Biden tämän teatterin muusta rupusakista puhumattakaan. Huipulla vallitsee konsensus – aitoja kansallisvaltioiden välisiä sotia EI OLE, kaikki on näytelmää. Oletko esim. huolestuneena ihmetellyt miksi kansainvälistä rikollisuutta, kuten huumeiden salakuljetusta, ei saada kuriin? Siksi, että rikollis-organisaatiot ja mafiat työskentelevät CIAn hallitsemalle suojelupoliisiverkostolle, kuten SUPO, ja kaikki Lähi-Idän terroristiryhmät ovat USAn omia proxi-joukkoja.

   Olisiko meidän vihdoinkin aika avata silmät ja ymmärtää se, että oma hallintomme on joukko paperinukkeja? Pitäisikö meidän laittaa sokeat pisteet yhteen ja oivaltaa se, että ihmiskuntaa hallitsee RAHA, ja sen toimintaa ohjataan globaalisti salaseurojen kautta?

   Dan 11:36-39

   ”HÄN MIEHITTÄÄ LUJAT LINNAT VÄELLÄ, JOKA PALVELEE OUTOA JUMALAA”

   Ja kuningas tekee mitä tahtoo, pyrkii korkealle ja ylvästelee jokaista jumalaa vastaan, puhuu ennenkuulumattomia jumalien Jumalaa vas-taan ja menestyy, kunnes vihan aika päättyy, sillä se tapahtuu, mikä on päätetty. Hän ei välitä isiensä jumalista, ei naisten lempijumalasta eikä muistakaan jumalista, vaan ylvästelee kaikkia vastaan. Sen sijaan hän kunnioittaa vuorilinnojen jumalaa; tuota jumalaa, jota hänen isänsä eivät ole tunteneet, hän kunnioittaa kullalla ja hopealla, kalliilla kivillä ja ihanilla lahjoilla. Hän miehittää lujat linnat väellä, joka palvelee outoa jumalaa. Niille, jotka suostuvat tähän, hän jakaa kunnianosoituksia; hän panee heidät hallitsemaan monia ja antaa heille maata palkaksi.

   Amen!

   Tykkää

 3. Kyllä sitä pitää kovilla toimilla harhauttaa rokotehaittojen tullessa esille. Omikron leviää ilman lähikontaktia ihan uutisten välityksellä. Edelleenkään ei slummimaissa kuolla joukottainon tämä niin naurettavaa touhua.

  Tykkää

  • Ilmankos hallitusten järjenkäyttöä ihmetellään. Nukkuvien puoluehan (NP) olisi suurin puolue ja sillä olisi pääministerin salkku. Jos vain nukkuvat heräisivät äänestämään.

   Tykkää

   • ”Jos äänestämisellä olisi jotain merkitystä, he eivät antaisi meidän äänestää.”
    Takit kääntyy heti kun on tullut valituksi.

    Tykkää

 4. En ois ikinä uskonu että ihmiset on näin tyhmiä.
  Uskokoon vaikka ketsuppia syövään spagettihirviöön, mutta tässä ei ole perkele mitään järkeä.

  Tykkää

  • Aivopesty koronauskovainen syö vaikka hatullisen paskaa päivässä jos koronajumalat käskevät.

   Aivopesty ihminen ei kykene enää ajattelemaan omilla aivoillaan eikä vastaanottamaan tietoa joka on propagandan vastaista, siksi se juoksee myrkkypiikiltä toiselle vaikka näkee että kansaa kaatuu piikkeihin, uskoo sen johtuvan koronasta koska koronajumala näin sanoo.

   Tykkää

   • Oon muuten monesti ennen kotonoita sanonut, että ois paljon helponmpi elämä kun höhöttelis vaan menemään ymmärtämättä mistää mitään..

    Tykkää

 5. Milloin järki hävisi päättäjiltä? Varmaan 80-90 lukujen taitteessa. Lainaa annettiin suruttomasti, ja ihan ylhäältä määrättiin. Vitsi olikin että puliukkoja kaapattiin kadulta pankkiin ja tyrkytettiin lainaa. No, sen sanoo maalaisjärki ettei hyvä seuraa. Sitten rytisi. Monia yrityksiä pistettiin lahtipenkkiin jos pikkusen viivästyi joku maksu. Ja varmaan oli joku jo odottamassa että kypsä hedelmä tipahtaa syliin, huokealla. Silloin lähes 100% pankkituesta pääkaupunkiseudulle.
  Entinen presidentti olisi sanonut touhuista varmaan… ”saatanan tunarit”.
  Kuin paljon ihmisiä syrjääntyi tässä sotkussa?
  Siihen EU päälle. Ei riittänyt että valtamedia jauhoi EU ihanuutta, näin yhden naisten lehden silloin, vieläkin muistan mitä siellä oli”Mitä me saadaan kun EU:n liitytään: Eiffel torni, Brandenburgin portit, Manneken Pis patsas.” jne… Voi v…u!

  Tykkää

 6. [Laitan tämän tänne järjen katoamisen artikkelin kommentteihin kun jutussa seikkailee eräs ’hahmo’ (*) ]

  ··

  Pari Nordean kokenutta analyytikkoa on saanut huutia julkaistuaan kiistanalaiseksi luokiteltua aineistoa pankin sivuilla:

  https://www.zerohedge.com/covid-19/2-nordea-strategists-suspended-questioning-vaccines-criticizing-lockdownistas

  ·· ”Nordea Bank Abp has suspended two senior analysts from publishing
  ·· after retracting a controversial research note…”

  Konkaristrategit on nyt poistettu:

  ·· ”We have initiated an internal review, and the two analysts
  ·· will not write or publish during the review,”
  ·· the Helsinki-based bank said on Friday.

  Analyytikoiden suut saatiin tukittua. Ovat varmaankin ketjulla kiinni lämmityspatterissa jossain Nordean tallelokeroholvissa kunnes nöyrtyvät.

  Ja kas, kukas elämäämme rikastuttava ”kansan edustaja”(*) siellä olikaan häärimässä hötäkän ytimessä?!!

  ·· ”The Nordic region’s biggest bank on Wednesday removed the note
  ·· by Chief Analyst Martin Enlund and Global Chief Strategist Andreas Steno Larsen
  ·· from its website, after it caused a stir…”

  Tietty Lapin edustaja(*) repi pelihousunsa nähtyään strategien julkaisun. Housunsa taas kerran tuulettuivat ja Nordean nootti katosi pankin sivuilta.

  Äkkiseltä vaikea hahmottaa että jonkun pankin strategia-analyysi lähtisi kiertämään viraalina, mutta saas nähdä. Mahtoiko jäädä Wayback Machine talletuksiin-

  Tykkää

 7. [Varmistathan ennen lukemista että satiiri-ilmaisimesi on säädösten mukainen ja että siinä on pattereissa virtaa] [Tosin tämä ei ole satiiria vaan välimerellistä realismia]

  ·

  Näiden nykyisten k-tautimelskeiden ja mellakoiden keskellä tuppaa unohtumaan se että Kissalan Pojatkin on vaan ihmisiä. Tai voihan ne olla nykyään naisihmisiäkin, Kissalan Tytsyjä. Tai trans, tai muu, ja mitä niitä on.

  Vaikka kansanrunttaajapoliisivoimat kuinka ajelevat panssariajoneuvoilla ympäriinsä, rääkyvät megafoneihin, hätyyttävät kävelijöitä, sakottavat ulkonaliikkumiskiellon rikkojia, taklaavat lenkkeileviä mummoja ja välillä nuorempiakin, pidättävät jopa aika häijyjäkin juippeja jos on useampi konstaapeli mukana apuna, ei se muuta sitä että voivat olla hyvinkin herkkiä ihmisiä.

  Tämä niiiiin kauniisti ilmenee kirjeestä, jonka Italian poliisin ammattiliitto on lähettänyt sikäläiselle sisäministeriölle.

  https://www.rt.com/news/546053-police-upset-color-mask/

  Jepsuilla on nimittäin nyt Ongelma. He pelkäävät että heidän maineensa kansan silmissä on kohta mennyttä.

  — Sisäministeriö on jakanut poliiseille pinkkejä naamariepuja. —

  Lainvalvojien naamariepujen tulisi ammattiliiton mielestä olla mustia, valkoisia tai sinisiä!

  Kansanrunttaajapoliisivoimien ammattiliitto myös osoittaa liikuttavaa huolta pandeemiaan varautumisen yleisestä tasosta: he kysyvät miksi, oi MIKSI, vaikka on ollut KAKSI VUOTTA AIKAA, miksi ei ole pystytty hankkimaan ”soveliaampia vaihtoehtoja”!?

  Ammattiliiton väki ei kertakaikkiaan ymmärrä järkeilyä, jonka perusteella on hankittu naamariepuja joiden väri ainakin ensi näkemältä vaikuttaisi olevan täysin epäsopiva heidän käyttöönsä:

  ·· “We do not understand the reason behind the purchase of masks
  ·· in a color that would appear, at first sight, to be unsuitable
  ·· for our administration,” the letter reads.
  ·· It describes the pink mask provision as “puzzling.”

  Kirjeen mukaan konstaapelien pinkki naamariepukokemus on ”hämmentävä”.

  Liittopomo muistuttaa että jepsujen on valansa velvoittamana kannettava univormuaan ”arvokkaan säädyllisesti”, ja sisäministeriön naamariepuvärivalinta nyt kyllä pahasti kaivaa maata tämän arvokkuuden alta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s