THL:n ”tekniset virheet” 2019-2022

Hiljattain Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL ilmoitti Twitterissä, että Avohilmon tilastoissa on ”tekninen virhe”, ja ”teknisen virheen” takia näyttää siltä, että syövät, epämuodostumat ja rokotehaitat olisivat kasvaneet mutta että ”teknistä virhettä” korjataan parhaillaan.

Perusterveydenhuollon avohoidon ilmoitus (Avohilmo) on osa laajempaa sosiaali- ja terveydenhuollon hoitoilmoitusjärjestelmäkokonaisuutta (Hilmo). Avohilmo-tietoja käytetään päätöksenteossa, suunnittelussa ja tutkimuksessa. Avohilmo- raportointi tarjoaa ajantasaista tietoa

 • väestön palvelujen käytöstä
 • hoidon saatavuudesta
 • väestön terveysongelmista ja epidemioiden leviämisestä
 • terveyden edistämisen palveluista
 • työnjaosta ja hoitamisen käytännöistä”

Alla kuvakaappauksia, joista ajantasaisessa, päätöksenteossa käytetyissä tiedoissa olleiden ”teknisten virheiden” suuruusluokkaa voi ihmetellä; ”teknisiä virheitä” näyttää löytyneen myös vuodelta 2019.

KUVAKAAPPAUS 5.2.2022. THL, Avohilmo: Käyntisyyt (ICD-10) alueittain.

ICD = International Classification of Diseases, kansainvälinen tautiluokitus. ICD-koodiston perusteella useissa muissa maissa on ollut koronarokotusten kanssa samanaikaista nousua — vai pitäisikö sanoa ”teknisiä vikoja”? — vastaavissa kategorioissa.

Koronapiikitykset alkoivat useissa maissa joulukuussa 2020, joten koronapiikitettyjen äitien lapsia alkoi syntyä enemmän syksyllä 2021 ja sen jälkeen.
KUVAKAAPPAUS 8.2.2022. THL, Avohilmo: Käyntisyyt (ICD-10) aluettain.

Kaikkia ”teknisiä virheitä” ei ole korostettu keltaisella.

Injektiopiikki-blogi on tallettanut alkuperäisessä tilastossa kaikkien käyntisyiden määrän olleen vuonna 2021 yhteensä 18 178 432 käyntiä ja tammikuussa 2022 yhteensä 1 888 823 käyntiä.. Korjatussa tilastossa on noin miljoonan käyntikerran ”tekninen virhe” vuodelle 2021 ja tammikuulle 2022 yli 100 000:n ”tekninen virhe” Myös raskauteen liittyvien ongelmien takia tehtyjen käyntien määrissä on ollut isohkoja ”teknisiä virheitä”.

Edelleen kasvainten osalta vuosina 2018-2020 käyntimäärät ovat olleet vuodessa noin 200 000-220 000 käyntiä. Alkuperäisessä tilastossa vuonna 2021 oli nähtävissä selvä nousu, silloin käyntejä oli 249 249 kappaletta.

Tammikuussa 2022 käyntejä kasvainten johdosta on tehty 54 291 kpl. Nyt, kun ”tekniset virheet” on korjattu, vuoden 2021 tilastoinnista on kadonnut noin 26 000 käyntiä ja tammikuulta 2022 noin 35 000.

Mitä tästä opimme? Opimme ainakin sen, että meidän tulee tallettaa vanhat ja uudet tilastot kuvakaappauksina kokonaisuudessaan pystyäksemme arvioimaan kuinka suuria ”teknisiä virheitä” saattaa luotettavaa asiantuntijuutta tarjoavan THL:n tilastoista löytyä vielä vuosia myöhemmin.

Twitterissä Ilkka Rauvola on koonnut ja analysoinut tilastointia, niitä löytyy lisää Injektiopiikiltä, joka on taltioinut mystisiä nousuja tietyissä rokotehaittoihin kytkeytyvissä kategorioissa.

Rokotuskattavuuden kasvu ei näytä hillinneen tartuntämääriä.

”Teknisistä virheistä” puhdistettuja raskauteen liittyviä tilastoja sekä syöpiin liittyviä tilastoja voi tarkastella linkkien kautta.

Artikkelikuva via Twitter, THL. Julkarista, Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisupalvelusta löytyvä ”Hilmo – Sosiaali- ja terveydenhuollon hoitoilmoitus 2020 : Määrittelyt ja ohjeistus : Voimassa 1.1.2020 alkaen” antaa ymmärtää — vastoin THL:n tviittiä — että ainakin osa erikoissairaanhoidon tiedoista menee Avohilmoon. Mutta vaikka eivät menisikään, ja näkyisivät toisessa tilastossa, ne käyntikerrat syineen ovat silti olemassa Avohilmon ulkopuolella.

(S. 80) Eikö kaikkia koronarokotehaittoja kyetä ilmoittamaan Hilmoon?

27 comments

 1. Voihan se olla, että joku toopisko on ollu laatimassa tai sitten ei. Muutama vuosi huomasin Ruokaviraston torjunta-ainejäämiä koskevassa julkaisussa, että luomutilojen näytteet ja tavanomaisten tilojen näytteet oli laskettu yhdessä. Kuitenkin luomutuotteista hyvin riskaabelina tuotantomuotona otetaan enemmän jäämänäytteitä kuin tavanomaisista. Luomusta näytemäärä oli 300 ja tavanomaisesta tais olla hiukan vähemmän. Luomutuotannon osuus viljelyalasta oli tuolloin jotan vähän yli 10 prosenttia. Noin tilastoja kaunistellaan ja suomalainen ruoka on niin puhdasta. Julkaisu kyllä hävis netistä, kun otin asian esille, mutta tiedot oli varmaan laitettu EUn tilastoihin.
  Hyviä kirjoituksia sinulla. Kiitos niistä.

  Tykkää

  • Kiinnostavaa. Tiesin tietenkin, että näytteitä otetaan viljely-, maito- ja lihatitloilla, mutta en ajatellut että eri määriä luomu- ja normitiloilla tai että niitä lasketaan yhteen. Ei siihen pitäisi olla perusteita edes, koska ne eritellään kaikkialla muualla.

   Tykkää

 2. ”Opimme ainakin sen, että meidän tulee tallettaa vanhat ja uudet tilastot kuvakaappauksina kokonaisuudessaan”

  Kuvakaappauksina?

  Jokin tämänkaltainen voisi palvella sinänsä hyvää tarkoitusta vielä paremmin:

  HTTraQt is the clone from WinHTTrack, software for downloading of internet sites or/and content of their: multimedia files, documents, images, etc.
  https://sourceforge.net/projects/httraqt/

  Ajatushan on, että välttämättä ei tule otettua aina niitä tarpeellisia kuvakaappauksia, mutta HTTraQt tallentaa kaiken. Silloin voi omalta koneelta etsiä tallentamansa vedokset eri ajankohdilta mistä tahansa mitä on julkaistu.

  Tykkää

 3. Seppo K. T. Lähdevalo kommentoi tuolla toisessa THL-artikkelissa tallennettuja kasvainlukemia:

  Kommentoitaviksi keskustelua yllä olevasta THL:n virheestä, joka on rajuna alkanut siis kymmenissä tilastoissa jo vuonna 2019:

  5.2.22:

  + keskustelua

  7.2.22:

  + keskustelua

  Liked by 1 henkilö

 4. Tässä on varmaan joku ”tekninen virhe”?

  https://stevekirsch.substack.com/p/mainstream-media-reports-a-vaccine

  ”Mainstream media reports a vaccine death”

  Kirsch arvelee että CDC varmaan ”korjaa” tiedon kohtapuoliin. Eihän vaksiineista tule muita vaivoja kuin niitä kippeitä olkapäitä, jos niitäkään.

  En taitaisi näillä tiedoilla uskaltaa semmoista k-piikkiä ottaa jos niistä voi tulla noinkin pahoja ”teknisiä virheitä”.

  [Hmm. Video ei näy EU-alueella? ”Data protection -syistä”? Ehkä onkin vaan feikki, joku studiossa tehty jekku, vähän niinkuin ne ”moon landing” jutut? (köhh köhh!) ]

  Tykkää

 5. Jotenkin ei vaan enään hämmästytä mitä kaikkea ihmiset on valmiita tekemään agendansa vuoksi. Onneksi meillä on Avoin Media, mikä tuo näitä asioita esiin, niinkuin aidon median kuuluukin tehdä.

  Tykkää

 6. Mikäs se on Hollannissa todettu HIV joka leviää ja tartunta muuttuu nopeasti AIDSIKSI, tullaanko tällä selittelemään piikkien aiheuttama immuunikato.

  Tykkää

 7. Tää on Tilastokeskuksesta…mv median uutinen…
  Tilastokeskus ei julkaise enää Suomessa kuolleiden tilastoa… ymmärsin että sitä missä viikottaiset kuolemat.

  Tykkää

  • Aivan samanlailla, kuin vuoteen 2015 asti, hieman ennen siirtolaiskriisiä, käräjäoikeuksissa oli 1 palkattu virkamies pitämässä tilastoja siellä käsitellyistä asioista. Kuinka ollakkaan virka lakkautettiin jostain syystä hieman ennen kuin wef-kätyreitten päätöksien seuraukset alkoivat ropista julkisiin tilastoihin.

   Liked by 1 henkilö

 8. Soros rahoittanee perimmiltään tämän kaiken tilastohuijauksen, eduskuntapuolueiden kaistapäiset mielipiteet, hallituksen sokean, lyhytnäköisen suomalaisia tuhoavan toiminnan ja SITRAn hulluusfuturismin puhumattakaan kriminaalien päättäjien ulkopoliittisesta itsemurha-agendasta. Soroksen pakkomielle on ollut jo kauan aikaa Venäjän alistaminen ja raaka-ainerikkauksien haltuunotto.

  Liked by 1 henkilö

 9. Ensimmäinen tunnistettu tapaus kuolemaan johtaneesta nekrotisoivasta eosinofiilisesta myokardiitista Pfizer-BioNTechin mRNA-COVID-19-rokotteen aloitusannoksen jälkeen: Erittäin harvinainen idiosynkraattinen yliherkkyysreaktio.
  Ameratunga R, Woon ST, Sheppard MN, Garland J, Ondruschka B, Wong CX, Stewart RAH, Tatley M, Stables SR, Tse RD. First Identified Case of Fatal Fulminant Necrotizing Eosinophilic Myocarditis Following the Initial Dose of the Pfizer-BioNTech mRNA COVID-19 Vaccine (BNT162b2, Comirnaty): an Extremely Rare Idiosyncratic Hypersensitivity Reaction. J Clin Immunol. 2022 Jan 3:1–7. doi: 10.1007/s10875-021-01187-0. Epub ahead of print. PMID: 34978002; PMCID: PMC8720536.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34978002/

  Tykkää

 10. Sensorinen Guillain-Barrén oireyhtymä COVID-19-rokotuksen jälkeen 16-vuotiaalla tytöllä:
  Kim Y, Zhu Z, Kochar P, Gavigan P, Kaur D, Kumar A. A Pediatric Case of Sensory Predominant Guillain-Barré Syndrome Following COVID-19 Vaccination. Child Neurol Open. 2022 Jan 25;9:2329048X221074549. doi: 10.1177/2329048X221074549. PMID: 35097156; PMCID: PMC8793378.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35097156/

  Tykkää

 11. Monisysteemisen tulehduksellisen oireyhtymän kaltainen sairaus lapsella COVID-19 mRNA-rokotuksen jälkeen:
  Poussaint TY, LaRovere KL, Newburger JW, Chou J, Nigrovic LE, Novak T, Randolph AG. Multisystem Inflammatory-like Syndrome in a Child Following COVID-19 mRNA Vaccination. Vaccines (Basel). 2021 Dec 30;10(1):43. doi: 10.3390/vaccines10010043. PMID: 35062704; PMCID: PMC8781649.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35062704/

  Tykkää

 12. MTV ”Ilmoitukset rokotehaitoista tuplaantuivat virheen takia – THL: ” Ei ole näyttöä siitä, että rokotushaitat olisivat lisääntyneet”
  https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/ilmoitukset-rokotehaitoista-tuplaantuivat-virheen-takia-thl-ei-ole-n%C3%A4ytt%C3%B6%C3%A4-siit%C3%A4-ett%C3%A4-rokotushaitat-olisivat-lis%C3%A4%C3%A4ntyneet/ar-AATDMa5?ocid=msedgdhp&pc=U531

  – Meidän tietojen mukaan ei ole mitään näyttöä siitä, että rokotushaitat olisivat lisääntyneet. Tämä tieto, joka nyt siellä Avohilmassa näytti olevan, on ihan yksinkertaisesti tekninen virhe. Nyt kun järjestelmää katsoo, niin myös tiedot rokotehaitoista ovat oikein, Rissanen toteaa.

  Tietoylijohtajan mukaan virhe johtui siitä, että jostakin syystä sairaaloita koskevat tilastotiedot ovat päätyneet myös perusterveydenhuollon Avohilmon tietoihin.

  – Ikään kuin samat tiedot ovat kirjautuneet kahteen kertaan sekä erikoissairaanhoidon tiedoiksi, että perusterveydenhuollon tiedoiksi. Tämä on ihan tekninen virhe, joka on syntynyt siinä, että vuodenvaihteen tienoilla on tehty erilaisia päivityksiä ja uusimisia näihin tietojärjestelmiin.

  Nyt, jos ”ikään kuin tiedot ovat kirjautuneet kahteen kertaan”, vuodesta 2019 asti ajantasaiseen järjestelmään, pitäisi lukujen kaiketi olla parillisia, ja korjauksen jälkeen lukujen olisi pitänyt puolittua.

  Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut eli en ole valmis ostamaan tätä selitystä.

  Liked by 1 henkilö

  • Lisätään edelliseen kommenttiini, että pitää muistaa Fimealle ilmoitetut haittavaikutukset. Kyllä niidenkin pitäisi käyntimäärissä näkyä nousuna.

   Tykkää

 13. THL – tilastoinnissa virhe.
  Tilastokeskus lopettaa kokeilun (32 v.!!!) tilastot viikottaisista kuolleiden määristä.
  Muistelen että Fimealta pitäisi tulla ensi viikolla montako haittailmoitusta on tullut ja montako saatu käsiteltyä. Pidetään peukkuja ettei tule mitään häikkää?!!!

  Liked by 1 henkilö

  • Ah tätä digitalisoimisen ja informaatioteknologian tuomaa tietojen käsittelyn helppoutta…
   Epidemiologisen datan tarvitsijoilla on elämä silkkaa juhlaa (sarkasmivaroitus)

   Tykkää

 14. Mitä merkillisimmistä venkoiluista ja piilotteluyrityksistä on ollut juttua… tässä yksi ”yksittäistapaus”. Eräänlainen ”tekninen virhe” tämäkin. Paljonkohan näitä lienee?

  AstraZeneca pudotti koekaniinin pois kohurohtonsa turvallisuustestistä. Ekan piikin jälkeen ilmeni POTS (Postural Orthostatic Tachycardia Syndrome). Ei näyttäis hyvältä lopputuloksissa, eikun veke.

  Lääkefirma ilmoittelee että niin-ja-niin-monta osallistujaa ”jättäytyi pois” testin kuluessa, mutta tämä osallistuja suivaantui ja julkisti jutun: ei hän jättäytynyt, vaan AstraZeneca sulki hänet pois jatkosta kokonaan, älyluuriäppikin sammui, eikä hän voinut enää raportoida terveydentilastaan omin sanoin lainkaan.

  NEJM julkaisi Astra raportin. Osapuolena jutussa on myös eräs Dr.Rubin, NEJM Editor, joka aiemmin on lausunut turvallisuustestien perusteista muun muassa näin (vapaakäännökseni saattaa olla hitusen ”bias loaded” mutta en ole murheellinen siitä sillä Rubinin lausunto nyt on mielestäni ihan TÄYTTÄ TYPERYYTTÄ):

  ·· ”Ei me näistä ikänä saada tietää että kuinka ’turvallisia’ nää on,
  ·· ellei me ruveta törkkimään näitä totkuja koekaniineihin, kuten nyt
  ·· vaikkapa 5-11 -vuotiaisiin. Semmosta se nyt vaan on.”

  Turvallista kohurohtomatkaa!

  Tulee ihan mieleen kotomaamme ”hei me lennetään” -hanna joka on kuvaillut epideemiatilanteita niin että ikäänkuin rakennetaan sitä lentokonetta samalla kun lennetään sillä.

  Aika monet onkin silmät ummessa ottaneet äkkilähtöarpajaistarjouksen. Olikos se täysosuman mahdollisuus 1:12940, viime laskelman mukaan? [nimimerkistä siihen] (Dr.Yeadon esitti viime vuonna tosin että kohupiikit pudottaa jotain 1:3000 ja 1:10 000 välillä. Ehkä Yeadon haarukoi myös pitkäaikaisvaikutuksia. Noh eiköhän boosterit sitten tiukenna kertoimia.)

  ”Lentokone” on kuitenkin aika iso, kuten Suomenniemi kenttänäkin, hangaarissa riittää varallaolijoita. Ei tule koneenrakentajista pulaa vaikka joku putoaisikin niille sijoilleen, vaikkapa pfizeristä, kun astran myynti jo lopahti.

  Toivottavasti ei lopu pultit kesken koffetin ruuvilajitelmalaatikostosta ennenkuin laskutelineet on saatu kasattua. Kai se epideemialentokone joskus laskeutuukin?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s