Quo vadis, Ukraina?

AvoinMedialla on ilo ja kunnia julkaista syntyperäisen ukrainalaisen teksti Ukrainan nykytilanteesta. Teksti julkaistaan nimimerkillä Inakomyslyachij, ”Toisinajattelija”, kirjoittajan henkilökohtaisen turvallisuuden suojelemiseksi. Tiedän, kuka kirjoittaja on. Olemme vuosien mittaan ajoittain tehneet yhteistyötä hänen tarkistaessaan, että käyttämieni ukrainalaislähteiden suomennoksen asiasisältö on oikein.

Toisinajattelija kertoo erään kimmokkeen tämän jutun kirjoittamiselle olleen se, että ”Ukrainan konflikti on suuresti vaikuttanut myös ihmissuhteisin, jopa perheiden sisällä. Sukupolvien riidat (vanhemmat vs lapset) tai jopa saman sukupolven sisällä olevat eri näkemykset (viha sisarusten välissä) johtivat suhteiden katkeamiseen ja jopa draamoihin, puhumattakaan ihmissuhteista työpaikoilla ym. Kaiken takana on tietenkin media: vääristynyt kuva Venäjän toimista ja Putinin demonisointi ovat monille niin järkyttävä juttu, ettei kukaan halunnut tietää mitään muuta tilanteesta Donbasissa ja sodan syttymissyistä.”

Kirjoitus on tärkeä, koska se antaa äänen nille, joita massamedia ei halua kuulla. Joitain Toisinajattelijan tekstissä mainittuja asioita — kuten lasten ja nuorten ”kesäleirejä” — käsitteleviä juttuja löytyy AvoinMedian Ukraina-arkistosta

Riikka Söyring

Inakomyslyachij (”Toisinajattelija”)

Sodan syttyminen keskellä Eurooppaa 2000-luvulla on herättänyt hämmennystä monissa Ukrainan traagisia tapahtumia seuraavissa ihmisissä. Tapahtumien taustalla on kuitenkin Ukrainan asema Yhdysvaltain ja Venäjän kylmän sodan jälkeisen vastakkainasettelun tärkeimpänä pelikenttänä. Tätä sotaa pitäisikin mielestäni tarkastella enemmänkin Yhdysvaltain ja Venäjän välisenä kamppailuna vaikutusvallasta kuin Venäjän ja Ukrainan välisenä sotana.


Venäjän johto käyttää sodasta nimeä ”sotilaallinen erityisoperaatio Ukrainan demilitarisoimiseksi ja puhdistamiseksi natsismista”. Tässä kirjoituksessa yritän selvittää, mitä natsismista puhdistaminen on, ja onko Ukrainassa uusnatseja.


Amerikkalainen geopoliitikko, professori ja presidentti Bill Clintonin neuvonantaja, Puolassa syntynyt Zbigniew Brzezinski kirjoittaa kirjassaan The Grand Chessboard (1): ”Ukraina, euraasialaisen shakkilaudan uusi ja merkittävä alue, on geopoliittinen keskipiste, koska jo sen pelkkä olemassaolo itsenäisenä valtiona auttaa muuttamaan Venäjää. Ilman Ukrainaa Venäjä lakkaa olemasta euraasialainen suurvalta. […] Jos Moskova palauttaa itselleen Ukrainan valvonnan – sen 52-miljoonaisen väestön, sen merkittävät resurssit ja pääsyn Mustallemerelle – Venäjä saa automaattisesti keinot tulla suurvallaksi, joka ulottuu Eurooppaan ja Aasiaan.”

(“Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an independent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire. […] If Moscow regains control over Ukraine, with its 52 million people and major resources as well as its access to the Black Sea, Russia automatically again regains the wherewithal to become a powerful imperial state, spanning Europe and Asia.”)

(Kirjoittajan huomautus: Ukrainan väkiluku on nykyään alle 40 miljoonaa.)


Brzezinskin mielestä Ukrainan ja Venäjän lähentymistä ei siis missään tapauksessa päästää
tapahtumaan. Yhdysvallat onkin määrätietoisesti pyrkinyt etäännyttämään Ukrainaa Venäjästä ja lähentämään sitä länsileiriin. Ukrainasta piti tulla jonkinlainen anti-Venäjä: Ukrainassa asuvat venäjänkieliset piti saada vihaamaan Venäjällä asuvia venäjänkielisiä. Sen jälkeen osapuolet usutettaisiin toistensa kimppuun ja sillä tavalla heikennettäisiin Venäjää.


Aluksi oli tarpeen luoda Ukrainan sisälle ryhmä, joka pitäisi Venäjää päävihollisenaan ja voisi
tarvittaessa järjestää vallankaappauksia ja tihutöitä tai päästää epäsuosittuja henkilöitä päiviltä.
Tällaista puolisotilaallista ryhmää varten CIA valitsi sopivat henkilöt, joita se ryhtyi kouluttamaan
erikoisleireillä heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuonna 1991 tai eräiden tietojen mukaan jo vuonna 1953 (2). Koulutusleirejä oli myös EU:n alueella (3). Näistä taistelijoista koottiin vuonna 2014 Azov-pataljoona, ja myöhemmin Aidar-, Dnepr-, Donbass- ja Tornado- pataljoonat.

Kaikki nämä pataljoonat, joista myöhemmin tehtiin rykmenttejä, olivat ideologialtaan natsihenkisiä (äärikansallismielisiä), ja ne käyttivät (ja käyttävät osittain vieläkin) toiminnassaan natsi-Saksalta lainattuja symboleita, ja jopa hymniä ”Ukraina ponad use!” (Ukraina kaikkien yläpuolella!), joka muistuttaa Saksan kansallishymniä Deutschland, Deutschland über alles.

Huomion arvoinen on sekin seikka, että Azov-pataljoonaa on alusta alkaen tukenut taloudellisesti Donetskin läänin maaherra Sergei Taruta, kun taas Dnepr-pataljoonaa on rahoittanut miljardööri Igor Kolomoiski. Presidentti Viktor Janukovitshia vastaan suunnatut voimat käyttivät hyväksi natsitaistelijoita Maidanin vallankaappauksessa, asevarastojen ryöstämisessä ja kaupunkien hallintorakennusten valtaamisessa.

Vallan kaapanneet oppositiojohtajat (Aleksandr Turtshinov/OleksandrTurchynov, Arseni Jatsenjuk/Yatsenyuk, Dmitri Jarosh, Arsen Avakov) käyttivät natsijoukkioita omien poliittisten tavoitteidensa saavuttamiseksi, ja uuden vallan perustamiseksi Ukrainan eri kaupungeissa. Ainoa poikkeus oli Krim, jossa väestö ei ole halunnut alistua Kiovan uudelle johdolle, vaan äänesti liittymisestä Venäjään. Myös Donbassin väestö, hyvin tietäen, mikä kohtalo heitä odottaa, ryhtyi vastarintaan Kiovan uusia vallanpitäjiä kohtaan. Tästä alkoivat yhdenotot Donbassissa.


YK:n raportissa (4) on vahvistettu tieto useista rikoksista, joihin äärikansalliset ovat syyllistyneet:
Odessan ammattiyhdistysten talon murhapoltto toukokuussa 2014, kirjailija Oles Businan murha sekä siviiliväestön ja poliisien murhat Mariupolissa ovat niistä järkyttävimpiä. Ketään Azovin pataljoonan jäsenistä tai muista äärikansallisten ryhmittymien toimijoista ei ole saatettu rikosvastuuseen teoistaan. Tutkimatta on Odessan tragedia, Oles Businan murhaa ryhdyttiin
tutkimaan, mutta tutkinta lopetettiin kesken. On ilmeistä, että taustalla oli syyttäjän ja tuomarien pelko uusnatsien kostosta. Sen sijaan Azovin komentaja Andrij Biletski, joka hänkin syyllistyi lukuisiin rikoksiin, äänestettiin Radan (eduskunnan) jäseneksi vv. 2014–2019.


Uusnatsit uhkailivat myös presidenttejä – sekä Petro Poroshenkoa että Vladimir Zelenskia – mikäli nämä hyväksyisivät Minskin sopimukset. Uusnatsien johtohahmo Dmitri Jarosh sanoi sen suoraan: ”Jos Zelenski pettää Ukrainan, hän menettää paitsi virkansa, myös henkensä” (5).

Tämän vuoksi mitkään sovituista tulitauoista eivät ole pitäneet Donbassin rintamalla: azovilaiset suostuivat vain siihen, minkä itse katsoivat tarpeelliseksi. Zelenski lupasi vaalikampanjassaan lopettaa sodan, mutta käytännössä tämä osoittautui mahdottomaksi – presidentin valta ei ulotu uusnatseihin.


Näiden tosiseikkojen valossa on nähtävissä, että uusnatsit ovat Ukrainassa muodostaneet voiman, joka tottelee vain omia johtajiaan (Oleh Tjagnibok/Tyahnybok, Andrij Parubij/Andriy Parybiu, Dmitri Jarosh). He ja heidän kannattajansa ja hengenheimolaisensa yhdessä Ukrainan suojelupoliisin (SBU) kanssa onnistuivat luomaan pelon ja terrorin ilmapiirin, jossa ihmisiä saatettiin pidättää ja kiduttaa vain sen vuoksi, että heitä epäiltiin Venäjä-sympatioista. Zelenski väittää, ettei Ukrainassa ole uusnatsismia.

Uusnatsijohtaja Tjagnibok taas kirjoittaa: ”…täytyy hävittää fyysisesti koko venäläinen älymystö ja luoda ukrainalainen Ukraina. Tämä voi toteutua, jos aiheutetaan nälänhätä venäjänkielisissä kaupungeissa ja tätä kautta saadaan näiden kaupunkien väestöä vähennetyksi” (6).

Internetistä löytyvä aineisto Azovin uusnatsien hirmuteoista on järkyttävää katseltavaa.
Viime vuosina äärikansalliset ovat ryhtyneet huolehtimaan lasten kasvatuksesta. Presidentti
Poroshenko julisti jo vuonna 2015, että Ukrainassa lapsia tulee kasvattaa Ukrainan kapinallisten
armeijan (Ukrainian Insurgent Army UPA ja OUN-UPA), Maidanin ja Donbassin ”terrorisminvastaisen operaation” ihanteita silmällä pitäen. On ilmestynyt jopa uusi Kapinallisten aapinen (Povstanska abetka).


Ukrainassa toimii lähes 50 puolisotilaallista kesäleiriä nuorille, joissa koulutusihanteet ovat
uusnatsien ideologian mukaisia – eräänlainen uusi Hitler Jugend. Jopa amerikkalainen NBC-kanava kauhisteli ukrainalaista lasten ja nuorten kasvatusta (7).


Näiden tietojen valossa kannattaa kysyä, voisiko Ukrainasta lähitulevaisuudessa muodostua
äärinationalistinen valtio, joka vain päältä päin näyttäisi ”demokratialta”; sillä olisi vapaissa vaaleissa valittu presidentti ja Rada (eduskunta), mutta todellinen valta olisi uusnatsien harmailla eminensseillä. Mitä tapahtuu, jos äärikansalliset palkkaavat asiantuntijoita kehittääkseen likaisen ydinpommin? Edellytykset tälle kehitykselle ovat olemassa, sillä Tshernobylin ydinjätevarasto on lähellä. Presidentti Zelenski vihjasi tähän Münchenin konferenssissa sanoessaan, että Ukraina voi harkita uudelleen ydinaseettoman valtion statustaan (8).

Tätä taustaa vasten voi ymmärtää, miksi yhtenä Venäjän ”sotilaallisen erikoisoperaation”
tavoitteena oli ”denatsifikaatio”, natsismin poistaminen. Kaikesta päätellen Ukraina ei olisi pystynyt tai halunnut (?) omin voimin kitkemään uusnatsismia. Omituista onkin, että eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset halusivat nähdä Ukrainassa vain demokratian ulkokuoren, vaikka äärikansallinen toiminta oli hyvin tiedossa. Rahaa ja aseita suorastaan syydettiin Ukrainalle: viime vuoden aikana Yhdysvaltain apu oli n. 1 miljardi dollaria ja suuri määrä aseita (9).

Josep Borrellin mukaan (puhe 4.1.2022) EU on vuodesta 2014 lukien antanut Ukrainalle apua 17 miljardin euron arvosta. Koska raporttia näiden avustusten käytöstä on lähes mahdoton saada, voi epäillä, että eurooppalaisten veronmaksajien rahaa käytettiin (ja käytetään) Azovin kaltaisten ryhmittymien aseistukseen ja ylläpitoon.

Suomi ei ole jäänyt sivuun: hallitus teki ”historiallisen”, mutta harkitsemattoman
päätöksen lähettää Ukrainalle rynnäkkökivääreitä, kertasinkoja ja ampumatarvikkeita (10).


Tilanne Ukrainassa rauhoittuu ennemmin tai myöhemmin; mitä Azovin taistelijat sen jälkeen
tekevät? Muodostuuko sen jäsenistä, joista monet ovat tottuneet huumeiden käyttöön (11),
radikalisoitunut ääriryhmä, joka terrorisoi kaikkia? Onko Euroopan arvojen mukaista auttaa tällaisia ryhmiä? Voi myös kysyä, haluaisiko Venäjä pitää lähellään tällaista naapuria? Entä Eurooppa?


Ja lopuksi: sota on hirveä asia. Yli seitsemän vuoden aikana Itä-Ukrainassa ei kuitenkaan – monista yrityksistä huolimatta – ole saatu syntymään pysyvää sopimusta, vaan Donbassissa ihmisiä on kuollut väkivaltaisesti päivittäin. Mikä olisi ollut vaihtoehto tälle erikoisoperaatiolle?


Inakomyslyachij, Toisinajattelija

Lähteet:

 1. Grand_Chessboard.pdf (takeoverworld.info)
 2. SRBIN.info: Project AERODYNAMIC, The CIA has been secretly nationalizing Ukraine since 1953 ja CIA: Project Aerodynamic
 3. Bellingcat (2018): Ukrainian Far-Right Fighters, White Supremacists Trained by Major European Security Firm
 4. Office of the United Nations Report on the human rights situation in Ukraine 16 February to 15May 2016 и Amnesty International “You Don’t Exist” Arbitrary Detentions, Enforced
  Disappearances, and Torture in Eastern Ukraine
 5. Obozrevatel (27.5.2019): Ярош: если Зеленский предаст Украину — потеряет не должность, а жизнь
 6. Time News (17.4.2015): Как раз-то народ на Украине и не нужен
 7. Reddit.com: Ukraine’s Hyper-Nationalist Military Summer Camp for Kids : europe (AvoinMediassa 13.3.2022 ”Informaatiosota pyrkii luomaan perspektiiviharhoja”)
 8. Украина.ру (19.2.2022): Зеленский в Мюнхене: «Мир говорит об угрозе большой войны»
 9. US Department of State (3.3.2022): U.S. Security Cooperation With Ukraine
 10. Helsingin Sanomat (28.2.2022): Suomi lähettää aseita Ukrainalle – Pääministeri Marin: ”Päätös on historiallinen”
 11. Polygraf.net (2020): Обыски в ”Азове” и Нацкорпусе. Найдено оружие и наркотики. Готовились провокации на выборах. Все подробности

Artikkelikuvana pysäytyskuva RT:n dokumenttielokuvasta ”Trapped. Life in Donetsk war Ukrainian

410 comments

 1. Nyt he kiihkoilevat apinarokosta. Apinarokko löydettiin ensimmäisen kerran tutkimuskäyttöön tarkoitetuista apinoista Kööpenhamissa vuonna 1958. Mielenkiintoista, että näitä apinoita käytettiin poliorokotetutkimuksissa. Toisin sanoen, he aiheuttivat rakkuloita apinoille rokotteilla ja kutsuivat tätä sairautta apinarokoksi. 1970-luvulla he aiheuttivat apinarokkoa ihmisille isorokkorokotteilla. Mistähän tämä uusi apinarokon puhkeaminen voisi johtua? Voisiko syynä olla adenoviruspohjaiset koronarokotteet, jotka sisältävät simpanssin adenovirusta? Vai voisiko syynä olla mRNA-rokotteet, joiden haittavaikutuksiin kuuluvat niin vyöruusu kuin muutkin ihosairaudet?

  Gambichler T, Boms S, Susok L, Dickel H, Finis C, Abu Rached N, Barras M, Stücker M, Kasakovski D. Cutaneous findings following COVID-19 vaccination: review of world literature and own experience. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2022 Feb;36(2):172-180. doi: 10.1111/jdv.17744. Epub 2021 Nov 2. PMID: 34661927; PMCID: PMC8656409.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34661927/

  Nähtäväksi jää, tulevatko mahdollisesti suomalaiset lavastamaan venäläiset syylliseksi tähän väittämällä esim. että venäläiset ovat suorittaneet kemialliset iskun tai biologisella aseella tehdyn iskun. Ratkaisu on tietenkin apinarokkorokote, joka hyväksyttiin FDA:n toimesta 2019. Ei muuta kuin odottelemaan karanteeneja ja rokotuksia.

  Tykkää

 2. Jos isorokkorokotetta päätetään käyttää apinarokkoa vastaan, voi se johtaa isorokkoepidemioihin. Isorokkorokotukset lopetettiin suurimmaksi osaksi vuonna 1980, koska rokotteet tappoivat ja sairastuttivat niin monia ihmisiä. Lisäksi ne aiheuttivat isorokkoa. Isorokkorokotteella on monia sivuvaikutuksia:

  ”In the 1960s, serious adverse events associated with smallpox vaccination in the United States included death (1/million vaccinations), progressive vaccinia (1.5/million vaccinations), eczema vaccinatum (39/million vaccinations), postvaccinial encephalitis (12/million vaccinations), and generalized vaccinia (241/million vaccinations).20 Adverse events were approximately ten times more common among those vaccinated for the first time compared to revaccinees.20 Fatality rates were also four times higher for primary vaccinees compared to revaccinees.21”

  ”Post-vaccinial encephalitis is a rare adverse event that frequently leads to death, especially in infants and young children. Reported case fatality rates range from 9% to 40%”

  ”Vaccinia virus may be spread from person-to-person, which means that people who have close contact with recent vaccinees may be exposed to the virus and may be at risk of developing complications.”

  ”Increasing the number of vaccinated persons will inevitably lead to increases in morbidity and mortality due to vaccinia, and current evidence suggests net harm would result if smallpox vaccine were made available to the general public on a voluntary basis.”

  Belongia EA, Naleway AL. Smallpox vaccine: the good, the bad, and the ugly. Clin Med Res. 2003 Apr;1(2):87-92. doi: 10.3121/cmr.1.2.87. PMID: 15931293; PMCID: PMC1069029.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15931293/

  Tykkää

 3. Kerma kokoustaa Davosissa.
  Bourla Pfizerilta esitellyt uuden ajan nieltäviä pillereitä, jotka varustettu mikrosirulla.
  Mikrosiru lähettää langattomasti signaalin viranomaisille, kun nautittu lääke on sulanut.
  Löytyi mv mediasta.

  Tykkää

 4. Oli mielenkiintoinen ylen sivuilla suuri kansainvälinen tutkimus sota halukkuudesta.Italialaiset lähtisi 22% sotimaan,Saksalaiset samoin ja Hollantilaiset 14 prosenttisesti ja kyse oli omasta maasta.Kuinkakohan paljon noi haluaisi lähteä suomen takia sotimaan jenkkien rinnalla.

  Tykkää

  • Italiaisilla on myös napakoita toimittajia. Ehkä myös hyviä meppejä. Italiailaisten tietomäärä Ukrainasta ja maailmasta saattaa ylittää reilusti keskimäärin meidän suomalaisten:

   Italiainen meppi pyysi tutkimusta Buchan tapahtumista, epäilee Ukrainan selitystä.

   Video: MEP Shocks Parliament: Doubts Ukraine’s Version of Bucha Massacre, Calls for ‘Investigation’

   In her speech, she also accused Ukraine of not being “neither democratic nor peaceful” towards the Russian-speaking populations before the conflict:

   Hän myös kertoi, ettei Ukraina ole demokraattinen tai ole ollut rauhantahtoinen venäjänkielistä väestöä kohtaan ennen Venäjän nykyistä operaatiota. (jonka tarkoituksena Venäjän mukaan on siis demilitarisointi ja de-natsifikaatio)

   Samasta lähteestä Global Resarch löytyy myös kaikkien ongelmien alku ja juuri Ukrainan sisälllissodalle:(jos rajataan aika jonnekin vuoden 2014 tienoille ja siitä eteenpäin.

   Berlusconin milanolainen Canale 5 paljasti keitä olivat Maidanin sala-ampujat.

   Italialainen journalisti Gian Micalessin haastatteli kolmea tarkka-ampujaa, joilla on Georgian kansalaisuus.
   Aleksandr Revazišvili, Koba Nergadze ja Zalogi Kvaratskhelia ovat Georgian armeijan upseereita.

   He väittävät, että 15. tammikuuta 2014 he laskeutuivat Kiovaan väärennetyillä asiakirjoilla varustettuina ja heidät siirrettiin Maidanille. He saivat 1000 USD kukin ja myöhemmin piti maksaa 5000 USD kun ”työ oli tehty”.

   He saivat tehtäväkseen valmistella sala-ampujien asemat Ukraina- hotellin* ja Konservatorio-rakennusten sisällä. Nämä rakennukset hallitsevat Maidanin aukiota.

   Se, mitä he paljastivat jälkeenpäin, oli järkyttävää. Yhdessä muiden tarkka-ampujien (jotkut heistä olivat liettualaisia) kanssa heidät asetettiin amerikkalaisen sotilasoperaattori Brian Christopher Boyengerin (hänen Facebook-sivunsa on täällä) komentoon.

   Lähteet:
   GlobalResearch ca

   The “Snipers’ Massacre” on the Maidan in Ukraine 5619863

   Italian Documentary Bombshell Evidence

   Italy’s Canale 5, a private TV network owned by Gruppo
   Mediaset SA, Berlusconi

   Italian Journalist Gian Micalessin
   Kaksi Youtube videota osat 1 ja 2, tekstitetty englanniksi.

   Sala-ampujen kertomusten mukaan heidät määrättiin ampumaan sekä poliisia,
   että mielenosoittajia ja aiheuttamaan mahdollisimman paljon kaaosta.
   Myöhemmin teosta syytettiin Ukrainan sillloisen presidentin Janukovitsin poliiseja.
   Tämä johti Janukovitsin eroon väärin perustein ja vallankaappaukseen.

   Aika harva uskoo tälläiseen, mutta tuo Italian TV-kanavan mukanaolo lisää uskottavuutta melkoisesti.
   Sala-ampujat kertoivat asiasta, koska eivät koskaan saaneet toista erää maksusta. He myös kertovat Youtube-videolla ettei heitä voi syyttää tälläisestä teosta Georgiassa koska ovat sotilaita.

   (*) Ehkä Suomen pääministeri (the Great Fool=suuri hölmö) parhaillaan tutustuu Ukraina-hotelliin.

   Tykkää

   • kyllä ne georgian miehet totta taitaa puhua,typerää olisi moista tunnustusta alkaa valehteleen.
    myöskin muistaakseni siinä dokumentissa näkyy uutiskuvaa hotellilta,jossa näkyy kyseiset miehet,kun saapuvat sinne,ja ottavat jotain kasseja(pitkulaisia..)auton takaa mukaansa.joka todistaa heidän olleen paikalla silloin.
    myös oli videoo olemassa youtuubissa silloin aikanaan,kun ukrainalaiset,naton puolassa kouluttamat tarkka-ampujat naureskelivat katolla(ihan kuten israelin sotilaat,kun ampui palestiinalaislapsia jalkoihin..) ammuttuaan,ja azov-pataljoonan hihamerkit näkyi heillä

    Tykkää

 5. Tuo Katchanovskin tutkimus osoittaa, että kyseessä oli False Flag operaatio. Ja se oli ennalta suunniteltu.
  Tarkoituksena oli heittää Janukovits pois vallasta. Osallistujat olivat äärioikeistoa ja ukrainalaisia oligarkkien
  puolueita: Svoboda, Right Sector, Fatherland.

  Katchanovski mainitsee lääkäri Olha Bohomolet, Italialaisten tutkimuksessa(videolla) on Viron ulkoministeri Urmas Päetin kertomus lääkäri Olgasta. Maidan tohtori Olga oli löytänyt samoja luoteja sekä poliiseista että mielenosoittajista.

  [Urmas Päet
  What was quite disturbing, this same Olga told that, well, all the evidence shows that people who were killed by snipers from both sides among police men and people from the streets, that they were the same snipers killing people from both sides.
  [- Yes, but..] [Urmas Päet So she also showed me some photos, she said that as medical doctor, she can say it is the same handwriting, the same type of bullets
  and it’s really disturbing that now the new coalition, that they don’t want investigate what exactly happened.

  So there is a stronger and stronger understanding that behind snipers it was not Yanukovych, it was somebody from the new coalition, Urmas Päet]

  Kaikesta huolimatta Wikipedia yhtä väittää, että kyse oli hallituksen(Janukovitsin) poliiseista, jotka ampuivat mielenosoittajia. Eli Wikipedian juttu vaikuttaisi olevan valetta.

  The “Snipers’ Massacre” on the Maidan in Ukraine1
  Ivan Katchanovski, Ph.D.
  School of Political Studies
  University of Ottawa

  This academic investigation concludes that the massacre was a false flag operation,
  which was rationally planned and carried out with a goal of the overthrow of the government and
  seizure of power. It found various evidence of the involvement of an alliance of the far right
  organizations, specifically the Right Sector and Svoboda, and oligarchic parties, such as
  Fatherland. Concealed shooters and spotters were located in at least 20 Maidan-controlled
  buildings or areas. The various evidence that the protesters were killed from these locations
  include some 70 testimonies, primarily by Maidan protesters, several videos of “snipers”
  targeting protesters from these buildings, comparisons of positions of the specific protesters at
  the time of their killing and their entry wounds, and bullet impact signs. The study uncovered
  various videos and photos of armed Maidan “snipers” and spotters in many of these buildings.
  The paper presents implications of these findings for understanding the nature of the change of
  the government in Ukraine, the civil war in Donbas, Russian military intervention in Crimea and
  Donbas, and an international conflict between the West and Russia over Ukraine.

  Narratives, Investigations, and Previous Studies of the Maidan Massacre
  The governments and mainstream media in the West generally accepted the Maidan
  narrative of the “snipers’ massacre” as being perpetrated by the government forces on
  Yanukovych’s order, with a possible Russian government involvement, but did not provide
  evidence of such involvement

  In a leaked intercepted telephone call with the EU foreign affairs
  chief, the Estonian minister of foreign affairs referred to one of the Maidan doctors, in particular
  Olha Bohomolets, pointing to similarity of the wounds among the protesters and policemen,
  which served as an indication that the massacre was organized by some elements of the Maidan
  opposition. 5 However, EU states and the US government showed little interest in an international
  investigation of this mass killing and did not release their intelligence assessments and other
  information that they reportedly have concerning this case.

  In contrast, the Russian government and media, as well as ex-president Yanukovych and
  his top officials, who fled to Russia following the massacre, generally presented the mass killing
  of the police and protesters as a part of fascist coup organized by radical elements of the Maidan
  opposition and the US government, with help from the Central Intelligence Agency. CIA

  Tykkää

 6. Länsi kitisee, että Venäjä ei päästä Ukrainan viljalaivoja merelle. Tosiasiassa Ukraina miinoitti rantavedet niin, että irronneita ajelehtivia merimiinoja on löytynyt Turkin rannikkoa myöten. Toiseksi Ukraina on estänyt satamiin jääneitä kauppa-aluksia lähtemästä pitäen niitä ihmiskilpinään, vaikka Venäjä on pitänyt turvalliseksi raivattua väylää auki säännöllisesti. Kolmanneksi Ukrainan viljaa on viety rautateitse ja jokilaivoilla Eurooppaan sellaisella tahdilla, että toisissa lähteissä pelätään nälänhädän tulevan Ukrainaankin, kun kaikki varmuusvarastotkin on viety. Tässä valossa on omituista, että länsimedia kertoo Venäjän varastavan viljaa hallitsemiltaan alueilta ja että Ukrainan hallitsemalla alueella varastot olisivat niin täynnä, että seuraava sato täytyy jättää peltoon, kun ei mahdu mihinkään.

  No, ei ole pitkä aika kun uutisoitiin, että viljat jää tänä vuonna kylvämättä, koska ei ole polttoainetta traktoreihin, miehet on rintamalla ja pellot on täynnä miinoja. Logiikka ei ole kovin pitkäjänteistä, kun tehdään propagandaa.

  Mitä Venäjän hallitsemille alueille jääneelle viljalle sitten pitäisi tehdä? Pilalle menee, jos ei tehdä mitään. Ehkä alueen asukkaat myyvät viljansa minne pystyvät. Talouspakotteiden ja rintamalinjojen takia voi olla vaikea saada viljarekkoja länteen ja vielä vaikeampaa saada maksuja takaisin länsimaisen pankkikartellin sulkujen takia.

  Eli tässä sitä nähdään länsimaisen demokratian arvopohja. Ukrainalainen, joka hänestä riippumattomista syistä jää eri puolelle rintamalinjaa, muuttuu koko Euroopan puolesta taistelevasta sankarista ryssän kätyriksi. Tulee maksimi pakotteet ja tykkitulta pihalle jos vaan kantama riittää.

  Tykkää

  • ”>Euroopan puolesta taistelevasta sankarista”

   Sankarin viittaa Zelenskylle ja Ukrainalle on todellakin aseteltu. Vähälle ovat jääneet Suomessa ja muualla lännessä sisällissodan toisen osapuolen uhrit ja kärsimykset. Löysin hiukan lisää suomenkielistä infoa tästä puolesta, ja toivottavasti tuolta blogista muutkin osaisivat etsiä tietoa ja ottaa talteen. Yhden totuuden tie puskee eteenpäin Euroopan Unionissa. Toisenlainen tieto vaiennetaan kuten Natsi-Saksassa.

   Jonkinlainen totuuskomissio täytyisi Suomeen perustaa:

   Alla otteita Turpeinen-Saaren blogista: turpeinen-saari net

   Sanna Marin on vaarallinen suomalaiselle yhteiskunnalle
   Sunnuntai 29.5.2022 – Pirkko Turpeinen-Saari

   Ukrainassa on käyty 8 vuoden ajan sisällissotaa. Yhdysvaltojen tarkka-ampujien ja natsien avulla suorittaman vallankaappauksen jälkeen Ukrainan jäljelle jääneen puhdistetun eduskunnan puhemies julisti sodan itä-ukrainalaisia vastaan, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan vaativat demokratiaa. Itä-Ukrainan Donbass julistautui autonomiseksi alueeksi, kuten jo entuudestaan autonominen Krim, joka myöhemmin äänesti autonomiansa itsenäisyydeksi ja anoi kansanäänestyksen jälkeen liittymistä Venäjään.

   Sanna Marin ei tunnusta tosiasioita.

   Suomalaisille on valehdeltu räikeästi
   Perjantai 20.5.2022 – Pirkko Turpeinen-Saari

   14 000 itä-ukrainalaista on menettänyt henkensä sodan aikana, joista 400 lasta.

   Euroopan turvallisuustilanteen muutos ja Suomi
   Sunnuntai 15.5.2022 – Pirkko Turpeinen-Saari

   6.4. 2022 blogissani olen kuvannut, kuinka Sauli Niinistö on käyttänyt presidenttikautensa rakentamalla Suomeen totaalisen sensuurin. Valtion turvallisuuskomitean alainen Mediapooli muodostaa sensuurijärjestelmän, joka valvoo oikeanlaista tiedottamista niin sanomalehdistössä, televisiossa kuin kustannustoiminnassa. Ydinajatuksena on mitätöidä Venäjän ja muiden moninapaista, kaikkien maapallon maiden tasaveroista yhteistoimintaa tavoittelevien maiden hankkeet. Menetelminä käytetään paitsi tiedotussensuuria, yhä voimistuvia, Yhdysvaltojen vaikuttamisvälineisiin jo kauan kuuluneita rikollisia talouspakotteita, valtioiden omaisuuksien konfiskointeja ja luonnollisesti aseellista valtaa.

   Hanna Mahlamäki ja Gerhard Schröder
   Torstai 28.4.2022 – Pirkko Turpeinen-Saari

   Venäjän vallattua nyt aikaisemmin Ukrainan hallituksen hallussa olleita Donbassin alueita takaisin, maastosta on löytynyt haudattuja ruumiita, joiden päät on katkaistu.

   Odessan ammattiyhdistysten talon tuhopoltto kymmenine uhreineen on eräs esimerkki natsien julmuudesta. Jotkut harvat pääsivät ulos palavasta rakennuksesta joutuakseen ryömimään ”kunniakujaan”, jossa natsit hakkasivat heitä puunuijilla tai ampuivat kuoliaaksi.

   Valtiojohdon NATO-hanke on laiton
   Lauantai 30.4.2022 klo 16:31 – Pirkko Turpeinen-Saari

   Yhdysvallat on toiminut Ukrainan tosiasiallisena hallitsijana. Se on yhdessä NATO-maiden kanssa aseistanut ja harjoittanut Ukrainan armeijaa, 102 000 natsia mukaan luettuina. Se on käyttänyt Ukrainaa astinlautanaan halutessaan vahingoittaa Venäjää. Presidentti Obama oli vallankaappauksen takana, Joe Biden varapresidenttinä ja Victoria Nuland apulaisulkoministerinä. Heidän julkituotuna tavoitteenaan oli tehdä Venäjästä hylkiövaltio. Miksi?

   Oikeuskansleri ei ole puuttunut valtiojohdon toimiin, vaikka kansalaisten oikeutta tietoon ja ilmaisunvapauteen on karkeasti loukattu.

   Presidentti Sauli Niinistö valitsi oikeuskansleriksi henkilön, joka oli palvellut sosiaali- ja terveysministeriössä ansiokkaasti kokoomuspuolueen tavoittelemaa sosiaali- ja terveysuudistuslakia. Presidentti ohitti nimityksessä ansioituneen, hallituksen ehdottaman valtiosääntöasiantuntijan, joka olisi ollut nykytilanteessa arvokas apu perustuslain toteutumista valvottaessa.

   Tässä yhteydessä lienee syytä kerrata NATO:n isäntämaasopimukseen liittyminen. Presidentti Niinistö katsoi sopivaksi allekirjoituttaa sopimus v. 2014 eduskunnan kesäloman aikana ilman eduskuntakäsittelyä puhumattakaan kansalaiskäsittelystä.

   NATO:n hybridikeskuksen kutsuminen maahamme ja sen sekä Ulkopoliittisen instituutin vallan kasvattaminen tiedonvälityksessä ovat olleet presidentin työkaluja

   Tykkää

   • Marin ja niinistö kumppaneineen ovat sellaiset vihan siemenet kylväneet tähän isiemme maahan ettei luvassa ole enään mitään muuta kuin tuhoa ja hävitystä. Mutta sehän niillä olioilla on ollut tarkoituksenakin, ihmisinä ei tuollaisia otuksia voi enään kukaan ajatteleva ihminen pitää.

    Tykkää

 7. Monenlaista tietoa ollut. Jos Ukrainassa viljellään syysvehnää niin kylvetty jo syksyllä, jolloin tekee pienen oraan, aloittaa keväällä varsinaisen kasvun.
  Viljan varastointi tarvii tilaa ja katon päälle. Yksi tonni tarvitsee noin puolitoista kuutiota varastointi tilavuutta.

  Tykkää

 8. Ylen julkaisema sitaatti Zelenskyiltä: ”– Te altistatte elämänne vaaraan meidän kaikkien puolesta ja teidän kotimaanne puolesta, presidentin kanslia kertoo Zelenskyin sanoneen sotilaille.”

  Sanamuodothan tuossa tarkoittaa, että Zelenskyi ei pidä Ukrainaa omana kotimaanaan.

  ps. Onkohan Zelensky ja Marin sisaruksia? Perinteinen tapahan maailman diktaattoreilla on ollut hankkia lojaaleja apureita siittämällä lapsia vähän joka puolelle. Niitä sitten tuetaan monin puolisalaisin keinoin opiskelussa ja elämässä. Jotkut sitten menestyy ja autetaan nousemaan päättäjiksi, jolloin todelliset suhteet alkaa edistämään suurempia päämääriä. Al-Schwabin sleeper-cell:it saattaa olla kirjaimellisesti juurtunut laajalle ja vesoja tunkee pintaan.

  Tykkää

 9. 8.6.2022 tulee kuluneeksi 2 kuukautta Zelenskyn puheesta Suomen parlamentille. Hän aloitti puheen kertomalla hyökkäyksestä Kramatorskin juna-asemalle:

  ”YLI 30 KUOLLUT JA 300 HAAVOITTUNUT VAIN SIELLÄ. TÄMÄ ON VAIN IHAN TAVALLINEN RAUTATIEASEMA TAVALLISESSA KAUPUNGISSA ITÄ-UKRAINASSA. NÄIN VENÄJÄ PUOLUSTAA DONBASSIA TAI NÄIN HE SANOVAT PUOLUSTAVANSA VENÄJÄNKIELISIÄ. TÄMÄ ON SODAN 44 PÄIVÄ”

  Hänen mukaansa venäläiset hyökkäsivät asemalle. Iskussa sai surmansa ainakin 30 henkeä ja useita loukkaantui. Aseena käytettiiin sirpalevaikutteista ohjusta, joka räjähtää ilmassa ja sen sirpaleet aiheuttavat vahinkoa laajalle alueelle. Se toimii ikäänkuin kranaatti.

  Suomen mediasta ei ole kuulunut tarkempaa tutkintaa tästä asiasta, eikä pahemmin ole kuulunut syytöksiäkään siitä, että Venäjä olisi loukannut ihmisoikeuksia tai tehnyt sotarikoksen tässä. Monet pienet mediat, mukaanlukien suomalainen MV kertoivat kuitenkin toisenlaisen version.

  (Tarkoittaako Suomen median vaikeneminen tai se ettei Zelenskykään ole ilmeisesti boostannut tapausta netissä näyttävästi venäläisten sotarikoksena sitä, että iskun takana olivatkin ukrainalaiset, jotka siis pommittivat omia kansalaisiaan?

  Eräässä tapauksessa suomalainen toimittaja haastatteli ukrainalaista sotapakolaista ja kertoi ennen haastattelua Venäjän pommittaneen kaupunkia X. Pakolainen oli kotoisin kaupungista X. Hiukka myöhemmin ilmestyneessä käännöksessä pakolainen X totesi ettei tiennyt mistä ampuminen(pommit, ohjukset, raketit ) olivat tulleet
  Toimittaja ei ehkä voinut mitenkään kuvitella tai ajatella että tilanne olisikin tämänkaltainen: Ukrainalaiset pommttaisivat omia kansalaisiaan.

  Tämä on suuri ongelma sillä moni, suomeenkin saapunut pakolainen, ei ehkä uskalla kertoa aina totuutta tapahtumista koska tapahtumat saattavat olla niin kauhistuttavia ja traagisia omiaen pommittaessa omia kansalaisia, ettei niistä pystytä puhumaan. Toimittajienkin olisi syytä ottaa tämä huomioon haastatteluissa.

  Toivottavasti viranomaiset osaavat antaa suojelua ja tarpeellista henkistä apua, etenkin heille, jotka ovat saattaneet joutua oman armeijan tahallisen ammunnan alle. Erikseen ovat vielä ne tapaukset joissa siviilirakennuksia on käytetty suojaamaan armeijaa.

  Yle-Kuronen kertoi eräässä lähetyksessä Venäjän pommituksista. Kuitenkin äänten ja tapahtumien perusteella saattoi uskoa, että kyseessä oli harjoituspanotukset, paukkupanokset tms. tai jopa että Ukraina olisi itse ampunut. Kuronen ei ilmeisesti ole tälläistä kokenut sillä mitään tälläiseti korjausta ei ole kuulunut.

  Toisessa lähetyksessä Suvi? Turtiainen haastatteli psykologia tai psykoanalyytikkoa koskien mahdollisia joukkoraiskauksia. Haastattelusta ei oikein käynyt ilmi, että oliko mahdolliset raiskaajat venäläisiä vai keitä.
  Haastateltava kertoi, että raiskaajat käyttivät maskeja. Tai olivat naamioituja.

  Kolmannessa lähetyksessä, ehkä AlfaTV:n puolella, toimittaja kertoi venäläisten ampuneen pakoautoa.
  Siis antoi ymmärtää, että siviiliautolla siviilit olivat paenneet, kun heitä alettiin ampua. Kuitenkin kuvassa näkyneessä autossa luodinreiät olivat (ETU) tuulilasissa. Sitä sitten ihmetteli, että miten moinen on voinut syntyä???

  Nämä tapaukset ovat vain jäävuoren huippu! Hiukka epäselviä ja kummallisia tapahtumia on satoja ellei tuhansia. Suomen kedustajat kuitenkin muistavat syyttää venäjää raa’asta hyökkäyssodasta. Sota on aina raakaa ja Ukrainassa sota alkoi jo 2014. Vuosina 2014-2021 kansanedustajat ovat olleet kumman vähän kiinnostuneita tästä sodasta ja sen uhreista. Aivan kuin heidän mielestään mitään raakuuksia ei olisi tapahtunut vuosina 2014-2021, vaan ne alkoivat vasta 24.2.2022.

  Tasapuolisuus tai oikeudenmukaisuus ei tunnu olevan muutenkaan suomalaisten kansanedustajien hyve.
  Kansainväliset lait ja asetukset täytyvät kohdella osapuolia taspuolisessti. Muuten ne eivät ole kansainvälisiä, vaan mielivaltaisia.

  orinocotribune com

  Kramatorsk Attack: Russia Denies Use of Missile, Fragments Show Serial Number of Ukraine
  April 10, 2022
  The presidential spokesperson of Russia, Dmitri Peskov, stressed on Friday, April 8, that his country does not use Tochka-U missiles like the one that was launched that day on the train station in Kramatorsk city, in Donetsk People’s Republic (DPR).

  Lukeminen kannatta aina ja koskaan ei ole liian myöhäistä löytää uusia tuttavuuksia:

  orinocotribune
  Who-we-are

  Who we are – Becoming a Volunteer
  Interested in joining our team? We are a group of journalists, analysts, editors, proofreaders, web designers and media junkies who embrace progressive causes.

  All Orinoco Tribune’s work is free to use and licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

  Liked by 1 henkilö

 10. Oon pohtinut kun joskus 70-80- luvuilla herrat pokkuroi itään. Tavallinen kansalainen saattoi käyttää jossain yhteyksissä sitä r-alkuista sanaa, kun puhui itänaapureista.
  Nyt kansakunnan kerma on kääntänyt kelkkaa tai takkia… mutta kansa manaa vuosia kestäneitä idänkaupan rajoitteita ja nyt varmaan päällimmäisenä energian hinta.

  Tykkää

 11. Urmas Päets, Viron entinen ulkoministeri on Guardianin mukaan vahvistanut, että julkisuuteen vuotanut keskustelu hänen ja Catherine Ashtonin välillä on aito. Toinen nauhoite koskien samaa asiaa on poistettu Youtubesta. Tämä koskee siis vanhaa vuoden 2014 aikaista vallankaappausta ja Maidanin joukkomurhaa.
  (Maidan Massacre)

  Näiden asioiden ymmärtäminen /tietäminen on melkein välttämätöntä, jotta ymmärtää / tietää nykyisen sodan syyt ja taustat.

  Consortium News
  May 25, 2022

  Nuland-Pyatt Tape Removed From YouTube After 8 Years

  Totuus tekee kipeää ja se sattuu pahasti Bideniin & Obamaan. Siksi nämä pahamaineiset veijarit ovat lähteneet tuhoamaan todisteita. Tämä nauhoite kertoo miten N & P kaavailivat uutta hallitusta Ukrainaan etukäteen.
  (Yats, Klitschko, etc) Sen on tuottanut amerikkalainen media ja lopussa on Sex Pistolsin mukiinmenevä kappale, jos jostain löytyy vielä.

  ps. Lääkäri Olga on ukrainaksi Olha. Siitä ero

  University Study Shows that the Maidan Massacre was Planned by the Putschists

  VOLTAIRE NETWORK | 17 JANUARY 2016
  Ivan Katchanovski, professor of political science at the University of Ottawa, conducted a study on the massacre perpetrated by snipers on the Maidan square of Kiev in February, 2014.

  This document, from a presentation to the American Association of Political Sciences in San Francisco in September 2015, is the first academic study on this event
  …….

  Kun Päet puhuu Olgasta, proffa puhuu Olhasta.

  Tuon Maidanin joukkomurhan tekee erikoiseksi se, että sala-ampujat ampuivat sekä mielenosoittajia, että poliiseja ja näin ollen lavastivat istuvan presidentin Janukovitsin syylliseksi joukkomurhaan. Vaikka kyseessä olikin Maidanin oppositio liike. Sala-ampujat olivat sijoittuneet Ukraina Hotelliin (samaaan jossa myös oppositio piti majaa) sekä Musiikkiopistoon.

  Muuta
  .voltairenet … org
  /article216731.html

  Canadian general arrested in Mariupol
  VOLTAIRE NETWORK | 3 MAY 2022

  The Russian armed forces arrested Canadian General Trevor Cadieu in Mariupol on the night of 2-3 May 2022. He is currently in Moscow awaiting to stand trial.

  General Trevor Kadier was apparently not on a mission for his government, but was in charge of biolaboratory No. 1, with 18 staff working under his command.

  The National Pulse reported that Hunter Biden, son of US President Joe Biden, and Christopher Heinz, John Kerry’s son-in-law, had organized subcontracting arrangements for Ukrainian research laboratories through their firm Rosemont Capital, on behalf of ….

  Aika yllättävää, tätäkään et lukenut kotimaisesta lehdestä. Näiden puolesta taistellaan., tai ainakin Biden taistelee…

  Tykkää

 12. Homma meinaa karata käsistä. Biden pidentää sotaa. Lännen houkat saatiin mukaan sotaan. Eräät pitävät pakotteita jo eräänlaisena sotatoimena, toiset taas ehdottomasti asetoimituksia sotaa käyvälle maalle.

  On syytä pitää mielessä, että mediamme (ja Biden) toistivat uskollisesti ”hyökkäyssotaa” sillä oli tarkoituksensa. Saada Suomi ja muut innokkaat mukaan toimittamaan aseita ja asettumaan jälleen kerran ”lännen” puolelle.

  Venäjä yritti korostaa sota-operaation erikoisluonnetta. Tuskin Venäjälläkään on kielletty puhumasta sodasta. Ainakin Ylen toimittajan haastatellessa Moskovan asukkaita he puhuivat sodasta. Sen sijaan Putin on varmaan painottanut ettei saa puhua hyökkäyssodasta.

  Mikä ero on Venäjän sota-operaatiolla ja erikoisoperaatiolla?? Tämä olisi ehkä hyvä ymmärtää tai ainakin sitä sietäisi miettiä. Epäilin aiemmin tai mietin, että miten helposti Venäjä pystyisi tuhoamaan Kiovaan ohjuksilla.

  Ne, jotka haluavat tiiviisti Suomen mukaan Natoon ja lännen rintamaan Venäjää vastaan, eivät juurikaan pukahda Venäjän oikeista aseista. Vihollista pyritään demonisoimaan ja myös sen aseistusta vähätellään. Tällä on sota-propagandassa oma tarkoituksensa.

  Valitettavasti taitaa olla niin, että vain mielipuoli tai armeijan vanne kiristää päätä-tyypit uskaltaisivat sotia Venäjää vastaan. Siksi he pyrkivätkin Natoon. Joukolla eteenpäin kohti Venäjän Karjalaa. Tai niin he ainakin luulevat tai kertovat kansalaisille.

  Juuri tehdyn iskun perusteella vain tietämätön tai täysin hullu lähtee minkäälaiseen operaatioon Venäjää vastaan: (Unkarin Orban ei ole kumpaakaan)

  Ylen uutisessa taidettiin mainita, että Venäjän ohjukset lentävät jopa 8 kertaisella äänennopeudella. Niitähän riittää vähän joka lähtöön. Itse olin siinä uskossa, että ne lentävät noin 5-kertaisella äänen nopeudella.

  Äskettäisessä Twitter-videossa näkyy miten Kinshal-ohjus lentää ikäänkuin valopallona ja sitten osuu johonkin.
  Kuuluu valtava räjähdys-ääni ja näkyy valtava räjähdys-pilvi. Videon selityksen perusteella ohjus lentää 12-kertaisella äänennopeudella siis n. 12 000 km tunnissa. Saman selityksen mukaan ohjuksella tuhottiin Ukrainan asevarasto 136 metrin syvyydestä.

  Jos yhden tälläisen ohjuksen tuhovoima varustettuna perinteisellä räjähteellä on näin voimakas, on helppo ymmärtää, että Kiova voitaisiin varmasti tuhota puolessa tunnissa muutamalla ohjuksella tai ainakin aiheuttaa sellainen paniikki ja sekasorto, että sota todennäköisesti loppuisi siihen.

  Venäjän sotaoperaation ja erikoisoperaation ero varman juuri tuossa. Sota-operaatiossa puolituntinen ehkä käytettäisiin tuhoamaan vastustajan suurkaupunki sääliä tuntematta. Miksi leikkiä panssareilla ja tapattaa omia sotilaista, kun homma voidaan hoitaa siististi ohjuksilla??

  Säälimätön tuhooja-pommittaja oli amerikkalainen kenraali Curtis LeMay:

  Kuuban kriisi 1962 muistuttaa etupiireistä ja aseiden hirmuvallasta. (Alla tiedot ohjelmasta Vuosisata kuvanauhalla jakso 4 )

  Castro kaatoi amerikkalaismielisen hallituksen ja pelkäsi USA:n kostoa. Siitä syystä hän halusi Neuvostoliitolta sotilasapua. Kuuba on siitä asti tuntenut millaista on olla ”Amerikan etupiirissä”. Muistavat aina nämä Suomen päättäjät valittaa Venäjän etupiiristä, muistamatta että kyllä se USA:kin eduistaan huolehtii. Kuuba on vieläkin kai pakotteiden alla. Että sellaista etupiiriä. Nato on laajentunut aika reippaasti jos vertaa vaikkapa Venäjään tai Kiinaan. EU on osa USA:n ja siis Naton projektia.

  NL ampui Yhdysvaltain vakoilukoneen Kuuban yllä alas. (aika hyvä suoritus tuohon aikaan) Amerikkalainen kenraali LeMay yllytti Kennnedyä tekemään ennaltaehkäisevän ydiniskun Neuvostoliittoa vastaan. Japanilaiset kutsuivat häntä tuhooja LeMayksi. Hän pommitti ydinpommeilla Japanin kaupunkeja ja satoja tuhansia kuoli.

  Kenraali LeMay: (lainaus)
  ”Jos kerran ennemmin tai myöhemmin aiomme iskeä Neuvostoliittoa vastaan, meidän pitäisi tehdä se nyt kun meillä on etulyöntiasema. Luulenpa, että jos olisin hävinnyt sodan, minua olisi kohdeltu sotarikollisena.”

  LeMay aikoi pudottaa Neuvostoliittoon yli 7000 megatonnin edestä ydinpommeja. Niiden voima olisi vastannut yli
  460 000:ta Hiroshiman atomipommia. Sadat miljoona ihmiset olisivat kuolleet tai loukkaantuneet ja ydinlaskeuma
  olisi myrkyttänyt koko pohjoisen pallonpuoliskon. Siis Suomenkin.

  ———————————————–

  Venäjä ei ole vielä onneksi LeMayn tilanteessa, vaan se vie vielä eteenpäin erikoisoperaatiotaan

  Ja miten Venäjän erikoisoperaatio sitten eteni tai sen olisi pitänyt edetä:

  Ylen uutinen aiheesta valaisee aika paljon:

  YLE UUTINEN 29.3.2022

  Venäjä hellittää sotatoimiaan Kiovassa

  Venäjä aikoo vähentää ”RADIKAALISTI” sotilaallista toimintaansa Kiovan ja Tsernihivin lähistöllä, kertoo Venäjän
  varapuolustusministeri Aleksandr Fomin.

  Hänen mukaansa päivän neuvotteluissa Ukrainan kanssa Istanbulissa oli edistytty Ukrainan puolueettoman aseman osalta.

  ——————

  Uutinen oli julkaistu muutamaa päivää ennen Butsan katastrofia. Tuo uutinen ja Lavrovin lyhyt ehkä 30 sekunnin väläytys Suomen uutisissa antoi aiheen epäillä, että Zelensky oli myöntynyt neuvotteluissa ja Venäjä palkitsi Ukrainan lieventämällä sotilasoperaatiota. Lavrov sanoi, että Venäjä vetäytyy suunnitellusti Kiovasta.

  Nyt näyttää ilmeiseltä, että Zelensky söi sanansa ja Butsan ehkä lavastettiin. Kaikki rauhanneuvottelut ovat loppuneet ja puolueettomuudesta ei ole enää mitään puhetta, ja Zelensky aina silloin tällöin uhkaa valtaavansa Krimin ja Donbassin takaisin.

  Lavrov syytti myös Yhdysvaltoja ja Bideniä sodan pitkittämisestä ja Zelenskyn yllyttämisestä hylkäämään rauhanneuvottelut.

  Nyt pikkuhiljaa muiden maiden asetoimitusten lisääntyessä Venäjän erikoisoperaatiokin varmasti muuttuu enemmän suursotaaa muistuttavaksi. Zelensky pelaa ukrainalaisten ja erityisesti kiovalaisten hengillä uhkapeliä.

  Panokset ovat järkyttäviä. Panokset ovat sitä luokkaa että vain mielipuoli olisi valmis ottamaan tälläisiä riskejä.

  Tälläiseen samaan uhkapeliin Niinistö on mahdollisesti viemässä Suomeakin. Nuo aseet, joita Venäjä käyttää eivät voittajaa tunne. Venäjä on aiemin antanut ymmärtää ettei se kaihda Natoakaan vastustajana ja Putin on äskettäin ilmoittanut, että ohjuksia riittää.

  Kuka haluaa kokeilla? Niinistö leikkii suomalaisten hengillä ja asettaa erityisesti Helsingin suureen vaaraan. Helsingistä tulee, jollei jo ole, Venäjän ohjusten kohde. Paavo Väyrysen sanoin, ensi iskun kohde.

  Nyt olisi vihdoin korkea aika ymmärtää, että näiden valtaisten tuhoaseiden takia, on lähes sama onko maa Natossa vai Marsissa. Marsiin asti ballistiset ohjukset toki eivät vielä lennä. Mutta periaatteessa on vain kyse sotateknisistä asioista kuinka monta Nato-maata lakoaa kerralla. Lähimmät ensin ja Suomi on varmasti siinä eturintamassa heti kun Natoon sujahtaa. Venäjän ohjusjärjestelmä on suunniteltu Natoa vastaan ei Suomea.

  Natossa Suomen asema siis heikkenisi. Turvallisuus vähenisi kun Venäjä suuntaisi ohjuksia Suomea kohti.

  ———

  Butsa sattui ajallisesti tuon 29.3 yllä olevan uutisen jälkeen. Ilmeisesti 4.4.

  Irpin ja Hostomel

  Ylen uutislukija 4.4 aamutv:ssä kello 7.02:
  Harkovassa olevan toimittajamme mukaan Venäjän joukkojen vetäytyminen on moninpaikoin paljastamassa tuhoisia jälkiä:

  Yle-Kuronen 4.4.2022:

  Kaikissa näissä paikoissa mistä Venäjän joukkoja työnnetään pois, paljastuu hyvin ikäviä, erittäin ikäviä rikoksia.
  Butsan surmat ovat olleet nytten nesillä. Siellähän Venäjän joukot ovat selkeästi teloittaneet siviilejä suuria määriä.

  Sieltä on löytynyt joukkohauta, mutta myös muista paikoista, esimerkiksi Hersonista, tuolta Etelästä, niin eilen tuli tämmösiä satelliitti-kuvia, missä näkee kuinka venäläiset ovat rakentaneet satoja hautoja ja niistä monet ovat peittyneet, että varmasti
  vielä monia asioita paljastuu

  —————————————————————
  Näin siis Kuronen kertoi Butsan tapahtumista 4.4.2022.

  Valkoisilla räteillä kädet sidottu takaa ja takaa ammuttu päähän, näin kertoi ukrainalainen pormestari.

  Berliinin taistelu 1945 huhtik -touk

  Jos Berliinin asukkaat heiluttivat valkoista lippua, natsit ampuivat heidät pettureina. Jos he eivät heiluttaneet
  sitä, venäläiset ampuivat heidät natseina.

  Venäläiset kai käyttävät valkoista olkanauhaa ja ukrainlaiset sinistä. Näin he erottuvat toisistaan.

  Suomalainen vapaehtoinen Ukrainassa taistelee yksikössä Team Wiking.

  Tykkää

 13. Viimeisin (olikohan viime su) Johan Bäckmanin Juutuuppi juttu … suomalaisia taistelijoita kuollut Ukrainassa 20.
  Tosin muualta en ole löytänyt vahvistusta asialle.

  Tykkää

  • Suomalaisia on taistellut ennenkin Ukrainassa. Hakkapeliitat Pultavassa ja SS-panttipataljoona samalla suunnalla.

   Unkarin presidentin väitetään sanoneen Zelenskystä seuraavaa:

   Hungarian PM Viktor Orban responding to Zelensky: “I don’t care about the States and Ukraine. I am a Hungarian by nationality, and I do not want to lose my country because of an idiot who made a massacre in the center of Europe, and with whom, with Russia

   Ja Unkarin parlamentin puhemiehen:

   Zelensky is having mental health problem.

   Nämä kannanotot ovat ehkä nostaneet kissan pöydälle. Zelenskyn uhmakkuus on erikoista. Ehkä hän tuntee USA:n tuen niin vahvana, että uskaltaa huudella suuremmalle.

   Hyvää keskikesän juhlaa kaikille tiedonnälkäisille ja oikean tiedonetsijöille!

   Suomi uhkaa hukkua disinformaatioon ja hölynpölyyn.

   Tykkää

 14. Disinformaatiotako koko Ukrainaa/ Ukrainan sotaa koskeva uutisointi? Onko sota jo ohi?

  Miten näette Suomen Nato-jäsenyyden ”mahdollisuuden” ? Naton Madridin huippukokouskaan ei oikein enää vakuuta. G 7: n, maailman ainoiden demokratioiden kokous ja nämä muut deepstatekokoukset kuten YK: n turvallisuusneuvoston Ukrainan aloitteesta järjestämä kokouksesta puuttuu uskottavuus.

  Herääminen valtamedioiden disformaatioon on jo jonkin verran Suomessakin lisääntynyt,jota vastaan kansainvälisen deepstaten ohjaamatvsuomalaiset ”näyttelijät” tulevat käyttämään pelkoa lietsoessaan taloudellista asetta.

  Tykkää

 15. Moninkertainen maanpetturi myi meidät natolle. Suomineito hyökkäysalustaksi ja halpa reserviläisjalkaväki tykinruuaksi. WEF:n agenda 2030 väestön harventamiseksi etenee. Suomen itsenäisyydestä ei ole mitään jäljellä. Vitun paskasäkit.

  Tykkää

  • Suomen johdon Nato-riemua synkentää kuitenkin Ukrainan sota. Lännen on voitettava Ukrainan sota jottei Suomikin olisi valinnut väärää hevosta.

   Nyt jo sentään Yleltäkin lipsahtaa että Venäjällä on Ukrainan kanssa rajakiistoja. Ukrainan rajojahan ei ole YK: ssä vahvistettu (ja Saksahan on miehitetty maa).

   Saksasta on ensin tultava suvereeni valtio, jotta muut( pieni Suomikin ) tulevat jälleen suvereeneiksi. Suomen nykyjohtohan on valinnut satanistisen puolen. Meilläkin jopa luterilaisissa kirkoissa satanismi eksplikoituu alttaritaulujen yläpuolella olevissa ” pyramidikuvissa, joiden keskellä on sininen vapaamuurarisilmä.

   Kuinka kauan Ukrainan sota jatkuneekin. Silti satanismin vastaiset voimat etenevät koko ajan , vaikkei moni sitä havaitsekaan.

   Sanotaan että kansainvälisen Deep staten ylintä ” johtoporrasta”ei enää ole ja siksi monet median uutisoimat asiat /tapahtumat ovat pelkkää deep fakea.

   Tykkää

 16. Jotain kummallista valvontaa on, kun sivut eivät mene lävitse.
  Mutta nimestä enemmän. Siellä korjattuja osoitteita:
  Vastaus kaikkeen ja enempään löytyy Scheerpostin JB:ltä! Lukekaa myös kommentit, erityisesti Marian!!
  Huomioikaa myös theP: PdG.

  Tykkää

 17. JB:
  The National Guard is therefore a territorial defense force which is not part of the Ukrainian army. It includes paramilitary militias, called ” volunteer battalions” (добровольчі батальйоні), also known by the evocative name of ” retaliatory battalions “, composed of infantry. Mainly trained for urban combat, they now ensure the defense of cities such as Kharkov, Mariupol, Odessa, kyiv, etc.

  mm. kaupungit Kharkov, Mariupol, Odessa, Kiova, jne. Siis Ukrainan nazi-voimat on paljon odotettua suurempi.
  Ampuvatko he viljalaivan tänään, jotta saavat Naton laivat mustalle merelle ja täyden sodan? Käskyt tulee kuitenkin USA:lta? USA:n johtoa(sotilasjohtoa) voidaan pitää sotarikollisena, samoin kuin Naton johtoa.

  Mutta miten käy Suomen valehtelevien poliitikoiden??

  Tykkää

 18. Zaporitsian ydinvoimalan potentiaalinen radioaktiivinen vuoto saastuttaisi Dnipro-joen ja sitä kautta Krimin kanavan kautta tapahtuvan vesihuollon Krimille.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s