Koronatestifirma aikoi myydä testattujen DNA-tiedot

Brittihallituksen hyväksyttyjen palveluntuottajien listalla oleva Cignpost Diagnostics joutuu tietoturvaviranomaisen tutkintaan. Syynä tutkintaan on yrityksen paljastunut suunnitelma myydä käytetyt testattujen DNA:ta sisältävät koronatestitikut kolmansille osapuolille.

Cignpost Diagnostics on kertonut, The Times raportoi, aikoneensa analysoida testitikut ”oppiakseen enemmän ihmisen terveydestä” jotta voisi kehittää lääkkeitä ja tuotteita tai myydäkseen DNA-tiedot eteenpäin. Daily Mail uutisoi, ettei firman testipalveluja käyttäville asiakkaille selkeästi kerrottu firman aikeista myydä sensitiivinen terveystieto — biologiset näytteet ja geneettinen informaatio — eteenpäin.

Steve Wood tietoturvaviranomainen ICO:n toimistosta sanoo, ettei DNA:ta sensitiivisempää tietoa juuri ole, ja vakuuttaa ICO:n tutkivan asiaa. Tämän tyyppisen datan käsittelyyn tarvitaan erillinen henkilökohtainen suostumus, mutta sitä Cignpost ei hankkinut vaan piilotti tiedon ”tutkimusohjelmastaan” yksityisyyskäytäntö-nimikkeen alle. Lähes 5000-sanaisen yksityisyyskäytännön hyväksyminen tulkittiin suostumuksen antamiseksi.

Cignpost Diagnostics perustettiin viime vuoden kesäkuussa, ja sen arvioidaan tehneen asiakkaille 3 miljoonaa testiä.

Kommentti:

Salaliittoanalyytikot uumoilivat jo testausten alussa, että koronatestejä mahdollisesti voitaisiin käyttää DNA-näytteiden keräämiseen. Nyt tiedetään, että se on teknisesti mahdollista, ja että ainakin yksi yritys on on suunnitellut tienaavansa koronatestikkujen kanssa poimituilla DNA-näytteillä: ostajia on.

Seuraava kysymys: Onko Cignpost Diagnostics ainoa — vai ainoa, joka on jäänyt kiinni?

Kuvassa kahdenlaisia testitikkuja, negatiivisia ja positiivisia. Olen kysynyt THL:lta sähköpostitse 31.maaliskuuta 2021, miksi testitikkuja on kahdenlaisia. Vastaanottokuittaus tuli samana päivänä. THL ei ole vielä vastannut kysymykseeni. – RS/AvoinMedia

Lähteet:

The Times: Testing firm can profit from sale of Covid swabs

Daily Mail: Government-approved Covid testing firm faces watchdog probe over plans to sell swabs with customers’ DNA for medical research

iNews: Covid testing provider investigated over plans to sell on customer’s DNA samples for medical research

Aiheeseen liittyy:

Luottakaa tieteeseen! Omalla vastuullanne

BBC: PCR-testihuijaus

WEF: DNA-näytteen luovutus ennen matkustuslupaa

6 comments

 1. Suomalaisia on pyydetty jo vuosia testaamaan sukujuurensa geenitestien avulla. Näyte lähetetään yhdysvaltalaiseen laboratorioon. Tämä tarkoittaa suomennettuna sitä, että Nato/NSA/CIA – tiedustelu tekee geenikartoitusta tuottaakseen koronarokotteen kaltaisia räätälöityjä bioaseita eri alueille varmistaakseen eri kansallisuuksien tuhoutumisen.
  Siitäkin on juuri kuultu,että Kiinassa odottavat napin painallusta valmiit tuotantolinjat keinoälyrakenteille, jotka liitetään ihmiseen. Tilaus on lännestä ja Kiinassahan suolletaan west-tilaustöitä liukuhihnoilta ilman eettistä pohdintaa, vain suorittavana toimenpiteenä.

  Homeopatiassa toteutuu vaikutus: pisara lääkinnällistä ainetta suuressa nestemäärässä on parantava lääke. Avoin media on tämä pisara. Ei voi enää muuta kuin rukoilla sen lisäksi. Sekin voi toimia pisaran tavoin.

  Tykkää

  • ”Siitäkin on juuri kuultu,että Kiinassa odottavat napin painallusta valmiit tuotantolinjat keinoälyrakenteille, jotka liitetään ihmiseen. Tilaus on lännestä ja Kiinassahan suolletaan west-tilaustöitä liukuhihnoilta ilman eettistä pohdintaa, vain suorittavana toimenpiteenä.”

   Kerro tarkemmin. Kuulostaa siltä, että kannattaa silmäillä ja painaa mieleen kokonaiskuvan miettimiseksi.

   Tykkää

  • Kiitos kiitoksista. Kahden henkilön omakustanne-mikrotoimtuksemme ja joukko kontribuuttoreita tekee minkä pystyy.

   Olen ilahtuneena pannut merkille, että myös joukko blogisteja on ryhtynyt toimeen pitääkseen tiedonvirran mahdollisimman laveana, jotta lukijoilla on tarjolla erilaisia tarkastelukulmia ajankohtaisiin asioihin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s