EMAn arviointiraportti: Pfizerin piikistä ehkä vakavampi tautimuoto

Euroopan lääkevalvontavirasto EMAlla on ollut tiedossa ainakin helmikuusta 2021, että Pfizer/BioNTechin kokeellisen mRNA-geeninanoteknologian koronapiikki Comirnaty on potentiaalisesti vaarallinen rokotetuille, erityisesti riskiryhmille, selviää EMAn arviointiraportista.

Arviointiraportin sivulla 118, yhteenvetoon kootuissa huolenaiheissa kerrotaan lyhytaikaisissa kliinisissä kokeissa ilmenneen, että Comirnaty-koronapiikki saattaa aiheuttaa ns. rokote-liitteisen korostuneen sairauden (Vaccine-associated enhanced disease, VAED) mukaan lukien rokote-liitteinen korostunut hengitystie-elinsairaus (Vaccine-associated enhanced respiratory disease, VAERD).

VAED ja VAERD tarkoittavat yksinkertaisesti selitettynä sitä, että rokotteen ottanut saa viruksen kohdatessaan vakavamman tautimuodon kuin ennen rokotteen ottamista olisi tapahtunut.

EMA, Assessment Report, 19 February 2021
EMA/707383/2020 Corr.1*1

Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), Comirnaty (s.118)

Ilmiö tunnetaan muiden rokotteiden yhteydestä kuten RS-virusta ja SARS-virusta vastaan kehitetyistä mutta pieleen menneistä rokotteista.

”Epäsuotuisa tasapaino rokotteen ottaneiden ryhmien ja vertailuryhmien välillä Covid-19 -taudin ilmenemisen, erityisesti vakavan tautimuodon suhteen, voi viitata rokotteen korostaman sairauden [VAED ja VAERD] ilmenemiseen. Seurantaa on suunniteltu tehtäväksi seuraavat kaksi vuotta.”

Edelleen meneillään olevien turvallisuutta ja tehokkuutta koskevien seurantatutkimusten jättöpäivä on

31. elokuuta 2023.

Lisäksi eri maista — mm. Irlanti, Skotlanti ja Kanada — on tihkunut tietoja, että kuolleena syntyneiden lasten ja keskenmenojen määrissä on huikea kasvu. Äidit ovat olleet koronapiikitettyjä.

Tavoite vs. todellisuus

Tavoitteena oli kehittää rokote, joka estää SARS-CoV-2 -viruksen aiheuttaman taudin yli 16-vuotiaissa.

Active immunisation to prevent COVID-19 disease caused by SARS-CoV-2 virus, in individuals
16 years of age and older. The use of Comirnaty vaccine should be in accordance with official
guidance.”
(s. 8)

Koska sairaalat ympäri maailmaa pullistelevat tupla- ja triplarokotetuista, joista osalla on ennen näkemättömiä oireyhtymiä — tai vaikea Covid — ja koska korkeimman rokotuskattavuuden alueilla esiintyy eniten ylikuolleisuutta, koronapiikit ovat ylivoimainen epäilty syylliseksi.

Jos Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tehtäviensä tasalla, sen täytyy olla tietoinen EMAn arviointiraporttiin kirjatuista huolenaiheista.

Kokonaan toinen kysymys on, milloin asiasta aloitetaan koronatukimediassa julkinen keskustelu — vai aloitetaanko milloinkaan. Vastuussa olevilla tahoilla — poliitikot, viranomaiset, media — ei luonnollisestikaan ole tähän ollenkaan halua.

Lasten ja nuorten koronapikiittämiselle ei ole mitään perusteita.

LISÄYS historian siipien havinaa 26.11.2021 klo 14:02

PÄIVITYS 26.11.2021 klo 21:46

Arviontiraportin sivulla 134 kerrotaan, että SARS- ja MERS-rokotteista olemassa olevan ei-kliinisen datan pohjalta on olemassa teoreettinen mahdollisuus rokotteiden aiheuttamasta VAED- ja VAERD-riskistä, mutta yhtään tapausta ei identifioitu koronapiikkien kliinisissä kokeissa. Seuraavassa kappaleessa mainitaan ko. piikin synteettisen nanopartikkelin (LNP) sisältävän kahta uutta ainesosaa, tunnettua allergeenia PEGylaattia sekä ALC-0315:ta. ALC-0315:tta ei ole tarkoitettu ihmiskäyttöön. PEGylaatin ei odoteta aiheuttavan ongelmia, vaikka olemassa oleva aineisto ei ole riittävä pitävien johtopäätösten tekemiseen. Ks. myös Pfizerin mRNA-piikin kliiniset kokeet ”älytöntä sotkua”

S. 134

Artikkelikuvan kuvakollaasi via Wikimedia, Kauppalehti, Iltasanomat ja Uusi Suomi > ”Tuntematon potilas”. Uuden esittävän kokonaisuuden rakentaminen RS

14 comments

 1. Kanadalainen lääkäri Daniel Nagase kertoo kuolleina syntyneistä lapsista ja keskenmenoista

  Tykkää

 2. Nuorison piikittäminen on edennyt melko rivakasti.

  Tilanneraporteista ei voi sanoa samaa. Fimea tiedottaa että tiedotusta tulee jatkossa enää vain kerran kuussa:

  ”Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista sekä 12–17-vuotiaita koskevat haittavaikutusilmoitukset julkaistaan jatkossa kuukausittain”

  ”16.11.2021, seuraavan kerran kooste julkaistaan 16.12.”

  puheet on samanlaisia kuin ennenkin:
  ·· ”esiintynyt hyvin harvinaisena”
  ·· ”yhteydestä ei toistaiseksi ole riittävää näyttöä”

  ·

  tiedosto youngsterien piikityksistä on tallessa ilmeisesti pilvipalvelussa, jossain:

  Click to access Nuoret.pdf

  ·· (amazon aws com ? jaa-a, missähän Kanta-arkisto mahtaa olla…)

  ·

  ”Fimeaan on 16.11.2021 mennessä tullut 426 haittavaikutusilmoitusta 12-17-vuotiaista, joista 200 on koskenut Comirnatya ja 228 Spikevaxia. 306 näistä ilmoituksista koskee 12-15-vuotiaita, ja 120 16-17-vuotiaita … Haitan on arvioitu olevan vakava 101 ilmoituksessa.”

  ·· 12.10.2021 59 vakavaa
  ·· 16.11.2021 101 vakavaa
  ·· ———–
  ·· + 42 viidessä viikossa, reilu 8 kpl / viikko, yksi päivässä

  ·

  tuossa pdf-tiedostossa epämääräisen oloiset pylväsdiagrammit, mutta myös taulukot:
  12 vakavaa sydämeen liittyvää haittaa Pfizeristä
  10 vakavaa sydämeen liittyvää haittaa Modernasta

  yläsivulla näin, pylväsdiagrammista päätellen:
  <50 6 kuolemantapausta 28.7.2021 (tieto Wayback Machine tallennuksesta)
  <50 12 kuolemantapausta 16.11.2021 mennessä

  6 kuolemantapausta alle 50-vuotiaissa youngsteripiikitysten aloittamisen jälkeen.
  Fimea varoo kertomasta tarkemmin minkä ikäisissä.

  ·

  eli yhteenvetona:
  —————————————————–

  youngsterien piikitykset aloitettiin 9.8.2021

  piikityspäiviä tähän asti?
  9.8.2021 – 16.11.2021

  14 viikkoa 2 pvää, eli (14×7)+2= 100 pvää

  100 piikityspäivää, 101 vakavaa tapausta

  sillalailla.

  vakava haitta jollekulle youngsterille joka päivä

  siinäpä mainiot arpajaiset !!!

  sata kunnian päivää

  —————————————————–

  Liked by 1 henkilö

  • Koronaviruksen ”kanssa” kuolleista enemmistö ottanut ainakin yhden piikin.

   Tykkää

 3. Uusi Suomi 25.11.2021: THL:n Mia Kontio: ”Meillä on vuotavia rokotteita”, laumaimmuniteetista ei voida puhua
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/thln-mia-kontio-meilla-on-vuotavia-rokotteita-laumaimmuniteetista-ei-voida-puhua/30bbc418-c0ce-4130-b9a5-3d562493082a

  ”Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR katsoo Kontion mukaan, että koska rokotukset eivät estä tartuntoja täysin, rokotukset eivät olisi ensisijainen keino tartuntojen estämiseksi.

  Johtava asiantuntija Mia Kontio Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:stä arvioi, että laumaimmuniteetista ei kannata tässä tilanteessa puhua Suomessa.

  Syynä on Kontion mukaan se, että koronavirustautia vastaan annetut rokotukset eivät täysin estä tartuntoja.

  ”Ei itse asiassa oikeastaan kannata keskustella laumaimmuniteetista. Totta kai rokotuskattavuuden noustessa viruksen kierto vähenee. Mutta tässä tapauksessa, kun meillä on näitä niin sanotusti vuotavia rokotteita, eli ne eivät estä tartuttamista kokonaan, niin laumaimmuniteetin käsitekin kärsii tässä. Jos meillä olisi rokotteita, jotka pysäyttäisivät kokonaan tartunnat rokotetuilla, niin silloin voitaisiin puhua enemmän laumaimmuniteetista. Koska silloin meillä kerääntyisi rokotettuja ja kun he olisivat suunnilleen tasaisesti jakautuneet väestössä, silloin rokottamattomat eivät kohtaisi virusta. Mutta koska näin ei valitettavasti kokonaan ole, niin ei oikeastaan laumaimmuniteetista voida tällä hetkellä puhua”, Kontio sanoi sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n tiedotustilaisuudessa torstaina.

  Ennemmin kannattaa Kontion mukaan puhua rokotuskattavuudesta. Suomi on nyt saavuttanut tavoitellun 80 prosentin rokotuskattavuuden yli 12-vuotiailla, mutta se ei asiantuntijoiden mukaan riitä koronavirustaudin taltuttamiseen.

  Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR katsoo Kontion mukaan, että koska rokotukset eivät estä tartuntoja täysin, rokotukset eivät olisi ensisijainen keino tartuntojen estämiseksi. Kontion mukaan olennaisimmat keinot olisivat rajoitukset sekä perinteiset keinot eli hygienia, käsien pesu, maskin käyttö ja etäisyyksien pito.

  Rokotuksilla on KRARin mukaan kuitenkin roolinsa ja ne estävät tartuntoja, vaikkeivät kokonaan.

  Kontio on KRAR-ryhmän jäsen.

  Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) on sanonut, että koronantorjunnassa strateginen painopiste on siirrettävä koronavirustapausten vähentämiseen. Aiemmassa rokotestrategiassa korostettiin etenkin rokotekattavuutta, jonka avulla kyettiin estämään vakavia tautitapauksia ja kuolemia.”

  Melkoista soopaa taas asiantuntijoilta ja ministeriltä.

  Mitä merkitystä on rokotuskattavuudella kun rokotteet eivät estä tartuntoja eivätkä sairastumista?

  Koronavirustapaukset eivät vähene 1) rokottamalla 2) tartuttavien rokotettujen käyttämällä koronapassilla 3) eristyssuluilla ja rajoituksilla — ja koska rokotettujen immuunisuoja vaikuttaa heikkenevän piikki piikiltä, on rokottamalla saatu aikaan ”ikiliikkuja”

  ks. esim.

  Miksi koronarokotteet ovat riski koko ihmiskunnalle

  Miksi koronarokotteet ovat riski koko ihmiskunnalle

  ”Rokotteilla luotiin riskiryhmä” — Ranskan rokoteohjelmaa johtanut Christian Perronne

  ”Rokotteilla luotiin riskiryhmä” — Ranskan rokoteohjelmaa johtanut Christian Perronne

  Tykkää

  • 100 vuotta on länsimainen tiede osoittanut vertaisarvioiduilla kokeilla kerta toisensa jälkeen, ettei maskeista ole mitään hyötyä aerosolimuotoisia viruksia vastaan, vaan lohturättiä pakolla naamalle… Jos ei muuten pelota, niin kutsutaan poliisi!

   Tykkää

 4. Nyt meni pahasti pieleen Riikka Söyring. Se korostettu sairaus EI ILMENNYT Pfizerin kokeissa, vaan tuo teksti on osa myyntiluvan seurantasuunnitelmaa.

  EMA-raportti viittaa useasti VAEDiin tärkeänä potentiaalisena mutta epätodennäköisenä riskinä.

  Esim. sivu 134:
  There is a theoretical risk, based on non-clinical data with MERS and SARS vaccines, of vaccine associated enhanced disease (VAED) including vaccine-associated enhanced respiratory disease (VAERD), however no cases were identified in clinical studies with COVID-19 vaccines, including Comirnaty, and the characterisation of the immune response does not indicate a risk profile in this regard (Th1 skewed).

  Tykkää

 5. Miksi Suomessa lopetettiin rokotteiden valmistus? Muistelen että kymmenkunta vuotta takaperin vielä oli.
  Lupasiko Kiuru tuhat uutta tehohoito paikkaa?

  Tykkää

 6. ”Miksi Suomessa lopetettiin rokotteiden valmistus?”

  Ei kannata haaveilla mistään rokotteista. Kaikki rokotteet tappavat ja sairastuttavat. Yhdysvaltain liittovaltion rokotekorvausrahastosta on maksettu vuodesta 1989 lähtien yli neljä miljardia dollaria korvauksia rokotteisiin kuolleiden omaisille ja rokotteista sairastuneille:
  https://thevaccinereaction.org/2019/01/over-4-billion-paid-for-vaccine-injuries-and-deaths/

  Tykkää

 7. Tuohon edelliseen viestiini lisäys. Vain alle 1 % kaikista rokotteiden haittavaikutukista raportoidaan VAERS:iin:
  https://rickjaffeesq.com/2021/02/19/what-the-heck-is-the-harvard-pilgrim-study-and-did-it-really-say-that-about-the-underreporting-of-vaccine-adverse-events/

  Lisäksi Yhdysvaltain rokotetuomioistuin hylkää suurimman osan sinne tulleista tapauksista. Todellisuudessa rokotteisiin kuolleita ja rokotteista sairastuneita on moninkertainen määrä.

  Tykkää

  • Tutkimuksissa selviää mikä halutaan selvittää. Kysymys kuuluu haluaako Fimeat ja muiden maiden vastaavat selvittää totuuden?

   Tuo 1 % on luku, joka piti paikkaansa, ennen korona piikkejä. Tilanne lienee nyt toinen, etenkin vakavissa haitoissa.

   Kokonaiskuvan luominen tästä covid19 setistä on ihan mahdotonta. Luotettavaa tietoa ei saa mistään. THL syöttää yhtä. Valtamediat toitottaa samaa. Ja avoin media päästää kaikki salaliittoteoreetikot ääneen. Tilastoja tulkitaan miten halutaan.

   Tykkää

   • Materiaalin suuri määrä ja se, että se on keskenään ristiriitaista, ei ehkä helpota maallikkoja ja tutkijoita alkutaipaleella, mutta on tarpeen kokonaiskuvan rakentamisessa.

    Eiväthän lääkeyhtiöidenkään omat tutkimukset ole valmiita, joten tätäkin ruukkua kootaan riedon sirpaleista.

    Kokonaisuus näkyy vasta monen vuoden päästä. Mielestäni siihen asti ei kannata odottaa suu säpissä ja olla esittämättä huomioita ja kysymyksiä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s