David Paton: 10 kysymystä toimittajien avuksi

Professori Tapio Puolimatka on suomentanut ja koonnut Twitter-ketjuun professori David Patonin laatimat 10 ehdotusta kysymyksistä, joita toimittajien pitäisi esittää haastatteluun tuleville ministereille.

Apu tuntuu olevan tarpeen, sillä journalistien näyttää olevan vaikea keksiä kysymyksiä, joilla he voisivat haastaa rajoitustoimenpiteitä ja koronapasseja.

Kysymykset ovat sellaisia, että ministerien vastaukset pitää saada. Huonotkin lait koskevat säätämisensä jälkeen kaikkia.

Twitter, suomeksi Tapio Puolimatkan tilillä

1. Mitä todisteita teillä on siitä, että koronapassit estävät tartuntoja?

2. Voitteko antaa esimerkkejä maista, joissa koronapassit ovat onnistuneet merkittävästi vähentämään tartuntoja?

3. Minkälaisia laskelmia olette tehneet suunnittelemienne uusien rajoitustoimien kustannuksista liikeyrityksille, yleensä taloudelle ja yksilöille?

4. Mitä todisteita teillä on siitä, että suunniteltujen rajoitustoimenpiteiden hyödyt ylittävät niiden haitat?

5. Poistetaanko koronapassit, jos saamme todisteita siitä, että rokotteet ovat merkittävästi tehottomampia uutta omikronvarianttia vastaan?

6. Luovutteko suunnitelmista erottaa rokottamattomat hoitajat, lääkärit ja hoitokotien työntekijät, jos saamme todisteita siitä, että rokotteet ovat merkittävästi tehottomampia uutta omikronvarianttia vastaan?

7. Mitkä ovat ne kriteerit, joiden pohjalta koronapassijärjestelmästä  ja maskisuosituksista aikanaan luovutaan?

8. Luovutaanko koronapassijärjestelmästä ja rajoitustoimista, jos sairaaloiden kuormitus ei lisäänny merkittävästi?

9. Jos tartunnat lisääntyvät koronapasseista ja rajoitustoimista huolimatta, pidättekö koronapasseja ja rajoitustoimia epäonnistuneina ja luovutte niistä?

10. Ja jos ette luovu koronapasseista ja rajoitustoimista tällä perusteella, niin mikä olisi se todistusaineisto, joka saisi teidät vakuuttuneiksi, että koronapassit ja rajoitustoimet yhteiskunnassa ja työpaikoilla ovat tehottomia, ja että ne tulisi poistaa?

David Paton

20 comments

  • Ihmettelen miksei Laura Huhtasaari liity noiden viiden mepin seuraan jotka julkisesti vastustavat piikkipasseja. Osa vastustaa passeja mutta eivät tule julkisuuteen niitä vastustamaan, eli siitä ei ole paljoakaan hyötyä.

   Liked by 1 henkilö

   • Sinä ihmettelet – minä en, koska Laura Huhtasaari edustaa valeoppositiota. Huolellisesti harjattu Laura kyllä nousee, mutta vasta kun saa isännältään luvan. Ja luvan suomalaisten ”vallankumoukseen” hän saa vasta sitten kun mahdollisimman moni ihminen on rokotettu, ja on aika vetää töpseli irti seinästä!

    Tykkää

 1. Meillä ei ole pandemiaa, joten passit eivät liity terveyteen. Niistä ei luovuta ellei kansa nouse kapinaan.

  Tykkää

 2. Ja MV-lehti on kaadettu. En pääse pöytäkoneella enkä kännykällä, jää vain junnaamaan että tarkistetaan selainta…..

  Tykkää

  • Aloittelevat kenties joulunpyhiksi sotatoimia Ukrainaan.. ja totuushan on ensimmäinen uhri sodassa.

   ”When war is declared, truth is the first casualty” Arthur Ponsonby

   Tykkää

   • Saattaa ruveta zombipankkiirien etuja ajavia lännen kravattimiehiä pikkusen ahdistamaan tämä hankala kehitys.
    Toisaalta. Ikävähän se on meidän muidenkin jeesjees maiden poikien lähteä kesken kaiken joulupöydästä ryynäämään ja leikkimään sotaa jonkun ex.pensasneuvostoliittolaisen maan puolesta. Tai siis sen puolesta että ryöstääkö sitä ex.pensasneuvostoliittolaista maata jatkossa läntisten zombibankstereiden palkkaamat pojat vai rosvoaako heitä se sama perinteisempi roistolauma joka heitä on aina ennenkin rosvonnut.

    Toivottavasti hölmölän väkeä ei sotketa noiden roistojen keskinäisiin kiistoihin. Tapelkoot keskenään jos haluavat.

    Meni niin tai näin. Luulisi että sinne pitäisi ruveta kovalla kiireellä kokoamaan Naton sotajoukkoja jotka voisivat sitten tarvittaessa puolustaa zombibankstereiden itselleen himoitsemaa ryöstösaalista ja pistää kampoihin sille toiselle rosvojoukolle kun rytinät alkaa.

    Sen verran messevät luonnonvarat siellä odottaa ottajaansa jotta pahalta näyttää. Pohjois-irlantilainen finanssisijoittaja Melissa Ciummein juttujen mukaan on selvää että läntiset zombipankkiirit menee kaikki automaattisesti nurin jos eivät saa vieläkään kunnon saalista.

    Tykkää

   • JP:”Kuusi tuntia täyttä hyökkäystä MV-Lehteä vastaan. Turpaan tulee sotilasliiton miljardirahoitetuilta hakkereilta, mutta sissisota jatkuu. Servut saadaan vielä ylös.”

    JP: ”Pääuutinen osui ja upposi – pelkoa luolassa? NATO:n kyberkeskus ampuu ja torjunnan vastatoimet hyökkäykseen aktivoitu. Tyrannimaisen suunnitelman vuoto – armeijan käyttö ”hätäjarruun” realisoituu. NATO:n osallisuus osoittaa, että taustalla ei ole vain PV ja Valtioneuvosto.”

    https://mobile.twitter.com/janus_putkonen

    Tykkää

 3. Koronaepidemia alkoi viime vuonna ja on jatkunut tänä vuonna. Kuolintilastoja ( https://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/Kokeelliset_tilastot/Kokeelliset_tilastot__vamuu_koke/koeti_vamuu_pxt_12ng.px/ ) on Suomessa saatavana viikolle 47 tätä vuotta ja ne todistavat rokotteiden olevat hyödyttömiä estämään tartuntoja ja olevan jopa vahingollisia.
  Viikoilla 1-47 vuonna 2020 kuoli 48830 ihmistä.
  Viikoilla 1-47 vuonna 2021 kuoli 50457 ihmistä, 1627 ihmistä enemmän.
  Tämä on hyvin merkittävää, koska jo edellisenä vuonna epidemia vei heikommassa kunnossa olevista 1/4 osan (ainakin Ruotsissa). Yli 70 ikäisiä kuoli tänä vuonna 1781 enemmän ja nuorempia 154 vähemmän kuin vuonna 2020. Vanhukset olivat jo ennen epidemiaa saaneet liki kaikki 2 rokotusta ja nuoret paljon vähemmän. Kokonaisrokotukset olivat 63% epidemian alkaessa. Päätä itse onko niistä hyötyä. Mahdollisesti rokotukset heikensivät immuniteettia (Ruosissa tehty tutkimus), mikä lisäsi tilaston kuolleisuutta.

  ”1. Mitä todisteita teillä on siitä, että koronapassit estävät tartuntoja?
  5. Poistetaanko koronapassit, jos saamme todisteita siitä, että rokotteet ovat merkittävästi tehottomampia uutta omikronvarianttia vastaan?”
  Hiukan epäloogista. 5. kysymys jotenkin mitätöi 1. Tilastoja on saatavana, vaikka THL salaa koronan ikään liittyvät kuolemat. Valheperusteena on yksityisyyden suojaaminen, tosiperusteena on virkamie.. tai oikeastaan virkanaisiston virheiden peittely koronatoimenpiteissä, jotka ovat kiusanneet kansalaisia ja kuluttaneet varmaan jo miljardin kansalaisten varoja. Vallassaolevien terveysviranomaisten ja poliitikkojen pitäisi nyt ehdä töitä ja selvittää tilanne itselleen ja jättää poliittinen aate hetkeksi kansalaisten etua ajatellen omaa etua vähätellen.

  Tykkää

 4. Koronarealistien tulisi puhua realistisen selkeästi, jota tämä lause ei ole
  ”Sen mukaan on viitteitä, että vasta-aineet edellistä tautia vastaan tehostavat tartuntaa. Se tarkottaisi sitä, että rokotetut olisivat alttiimpia Omicron-tartunnalle veressä olevien Wuhanin- viruksen vasta-aineiden johdosta.”

  Kokeellisesti on todettu mRNA rokote tuhoaa immuunijärjestelmää, joka ihmisellä on tarpeen estämään koronaviruksen ja taudin leviämistä.
  (Ruotsi Hui Jiang and Ya-Fang Mei: Here, by using an in vitro cell line, we report that the SARS–CoV–2 spike protein significantly inhibits DNA damage repair, which is required for effective V(D)J recombination in adaptive immunity. Tässä, käyttämällä in vitro -solulinjaa, raportoimme, että SARS-CoV-2-piikkiproteiini estää merkittävästi DNA-vaurioiden korjausta, jota tarvitaan tehokkaaseen V(D)J-rekombinaatioon sopeutuvassa immuniteetissa. )

  Tykkää

 5. Laitoin tähän ketjuun linkkejä ja nyt siinä lukee, että kommenttisi odottaa tarkastusta. Tulevatko ne tällä kertaa näkyviin?

  Guillain-Barrén oireyhtymä Pfizer-BioNTech COVID-19-rokotteen ensimmäisen annoksen jälkeen: tapausraportti ja raportoitujen tapausten tarkastelu.
  Bouattour N, Hdiji O, Sakka S, Fakhfakh E, Moalla K, Daoud S, Farhat N, Damak M, Mhiri C. Guillain-Barré syndrome following the first dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine: case report and review of reported cases. Neurol Sci. 2021 Nov 18:1–7. doi: 10.1007/s10072-021-05733-x. Epub ahead of print. PMID: 34796417; PMCID: PMC8601771.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34796417/

  Tykkää

 6. Guillain-Barrén oireyhtymä Pfizerin COVID-19-rokotteen jälkeen:
  Rao SJ, Khurana S, Murthy G, Dawson ET, Jazebi N, Haas CJ. A case of Guillain-Barre syndrome following Pfizer COVID-19 vaccine. J Community Hosp Intern Med Perspect. 2021 Sep 20;11(5):597-600. doi: 10.1080/20009666.2021.1954284. PMID: 34567447; PMCID: PMC8462911.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34567447/

  Tykkää

 7. 18 – 24 -vuotiailla miehillä, jotka saivat toisen annoksen Modernan rokotetta, oli 5,1 kertaa enmmän sydänlihastulehdusta kuin niillä saman ikäryhmän miehillä, jotka saivat Pfizerin rokotteen toisen annoksen:
  Buchan, Sarah & Seo, Chi & Johnson, Caitlin & Alley, Sarah & Kwong, Jeff & Nasreen, Sharifa & Calzavara, Andrew & Lu, Diane & Harris, Tara & Yu, Kelly & Wilson, Sarah. (2021). Epidemiology of myocarditis and pericarditis following mRNA vaccines in Ontario, Canada: by vaccine product, schedule and interval. 10.1101/2021.12.02.21267156.
  https://www.researchgate.net/publication/356792259_Epidemiology_of_myocarditis_and_pericarditis_following_mRNA_vaccines_in_Ontario_Canada_by_vaccine_product_schedule_and_interval

  Tykkää

 8. Koronapassin käyttö voidaan joutua keskeyttämään, sanoo THL:n Markku Tervahauta: ”Tilanne on hieman absurdi”

  THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta arvioi, että omikronmuunnoksen vuoksi koronapassi ei toimi nyt tarkoituksenmukaisesti. THL harkitsee lausunnon antamista hallitukselle.

  KORONAPASSI voidaan joutua ottamaan lähiviikkoina väliaikaisesti pois käytöstä, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta. Se tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi ravintola- ja tapahtumarajoituksia ei voisi enää ohittaa edes edellyttämällä asiakkailta passia.

  Tervahaudan mukaan passin pistämistä ”jäähylle” on pohdittava, koska omikronmuunnos leviää nopeasti myös rokotettujen suomalaisten keskuudessa. Epidemian leviämisen estämisen kannalta passi on nykyisellään epätarkoituksenmukainen, hän sanoo HS:lle.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008479799.html

  Tervahaudankin nimi on tutkintapyynnössä joka vastaanotettu Poliisissa, rikosepäilyinä mm. kansanmurha.

  Tykkää

 9. Luin jostain netti lehdestä… rokottamatonta ei voi päästää negatiivisella testillä koronapassillisten tilaisuuteen.
  Miksi?- No, kun hakee sieltä koronan itselleen.
  Keneltä???

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s