Tietoon perustuvaa päätöksentekoa

Lähtotilanne: Kouluja, kulttuurialaa, ravintoloita, liikuntakeskuksia sun muuta on suljettu ”tautitilanteen takia” jo pari vuotta. ”Oikeasuhtaisesti ja tarkkarajaisesti” ihan kellonajat ilmoittaen on tiedetty, että virus aktivoituu ravintoloissa klo 18 jälkeen, varsinkin jos alkoholia nautitaan.

Siitä viis, että tauti ei ole missään vaiheessa ollut enemmistölle vaarallinen. Riski on ylipainoisilla, monisairailla ja iäkkäillä — kuten aina.

Siitäkin viis, että rokotetut tartuttavat, saavat tartuntoja, sairastuvat ja kuolevat siinä kuin rokottamattomatkin.

THL:n arvaustaulukko

Kuntosali Liikun perustaja, omistaja ja toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi lähestyi Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) pyytäen täsmätietoa kuntosaleilla tapahtuneista tartunnoista, jotka olisivat legitiimi peruste kuntosalien sulkemiselle. THL kertoi, ettei sillä ole pyydettyjä tietoja.

— Miksei niitä ole? Suomi käytti tartunnanjäljitykseen ja testaukseen miljardeja.

AVI: rajoitusten asettaminen ei edellytä tietoa

Kehopositiivisen Krista Kiurun (sdp) johtaman Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) alainen Aluehallintovirasto AVI pistää vielä paremmaksi: rajoitusten asettaminen ei edellytä tietoa.

AVIa ei nyt voida moittia, sillä tämä ”ei edellytä tietoa” -linjaus on ilmeisesti STM:n ohjauksen mukaista. Toisessa tviitissä AVI nimittäin vielä tarkentaa, että ”Aluehallintovirastot tekevät rajoituspäätökset alueellisen epidemiatilanteen ja riskiarvion pohjalta, lain mukaisesti ja STM:n ohjaus huomioiden. Kyseinen ohjauspyyntö on tehty STM:lle jo syksyllä 2021 silloisen ohjauksen perusteella, ja vastaus on huomioitu päätöksissä”, ja viittaa STM:lle esittämiinsä kysymyksiin.

AVI kysyy ohjeita STM:ltä

AVI huomauttaa STM:lle 1.11.2021, että THL:n räkäindeksin arviointitaulukko on THL:lta saatujen tietojen mukaan suuntaa antava, ja että alueellisilta asiantuntijoilta saadun tiedon mukaan tartunnat eivät lähde ”erityisesti merkittävän riskin tilaisuuksista.”

Tämä on siis se rajoituksista päättämisen avuksi laadittu taulukko, josta THL kertoi kuntosaliyrittäjä Riihijärvelle, ettei se perustu dataan; tietoja tartunnanlähteistä ja tartuntaketjuista kuntosalien kohdalla ei ole. Onko niitä edes muiden suljettujen tilojen ja tilaisuuksien kohdalla?

AVI haluaa STM:ltä vastauksen siihen, ”Ohjaako STM epidemiatilanteessa, jossa tartuntoja ei ole arvioitu erityisesti yleisötilaisuuksista, harkitsemaan rajoitusten asettamista yleisötilasuuksiin tai tilojen käytölle yleisemmin ja edellä esitetyistä seikoista huolimatta?”

”Mikäli STM ohjaa harkitsemaan rajoistusten asettamista yleisemmin, tuleeko niitä ministeriön arvion mukaisesti asettaa

 • kaikkiin THL:n riskipotentiaalin arviointitaulukossa mainittuihin merkittävän riskin yleisötilaisuuksiin (ottaen huomioon, että taulukko on ainoastaan suuntaa antava)?
 • kaikkiin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin?
 • kaikkiin [Tartuntatautilain] 58 d §:n mukaisiin tiloihin (mukaan lukien tilat, joissa järjestetään THL:n riskipotentiaalin arviointitaulukon mukaisia vähäisen riskin toimintoja) mikäli TTL 58 d §.n soveltamisen edellytykset täyttyvät?
 • Jollakin muulla tavalla?”

”Miten päätökset saadaan edellä mainituissa ohjauksen mukaisissa tilanteissa perusteltua juridisesti kestävällä tavalla?”

— Ei niitä saakaan, mutta viis siitäkin.

STM ohjeistaa

STM on vastannut AVI:lle tartuntatautien torjunnan perustuvan tilastollisiin todennnäköisyyksiin sekä riskin ennakolliseen hallintaan; ”kyse on väestön käyttäytymiseen liittyvistä todennäköisyyksistä” minkä vuoksi ”rajoitusten valmistelun ei tarvitse perustua siihen, että joissakin tilaisuuksissa tai toiminnoissa olisi tapahtunut altistumisia ja tartuntoja […]”.

STM siis vastaa AVI:lle, ettei rajoitusten tarvitse perustua todellisuuteen. Rajoitusten asettaminen ei vaadi näyttöä tartunnoista, ei epidemiologisia perusteita.

Demokraatti 30.11.2021: Kiuru: ”Hallitus ei voi jäädä odottamaan, vaan meidän on varauduttava myös pahempiin skenaarioihin” ”Huolta aiheuttaa nyt myös koronaviruksen omikronmuunnos, jota Kiuru kuvasi ”hyvin vaaralliseksi vastukseksi”…omikron-variantista on vielä aika vähän tietoa… STM ohjeistaa Kiurun mukaan alueita entistä tiukempiin tartuntatautilain 58 pykälän mukaisiin toimiin. Tällä hetkellä epidemian leviämisalueilla rajoitetaan korkean riskin tilaisuuksia, mutta rajoituksia on ohjauskirjeen mukaan laajennettava nyt myös kohtalaisen riskin tilaisuuksiin. Rajoituksista voisi vapautua koronapassin käyttöönotolla.”

Seuraavassa kuussa Valtioneuvosto hyväksyi 28.12.2021 tartuntatautilain 58 i §:ssä tarkoitetun asetuksen koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti.
Asetus tuli voimaan torstaina 30.12.2021 klo 00. Asetuksella rajoitetaan poikkeuksellisesti koronapassin vaikutuksia siten, että 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona.

2. näytös

Ossi Tiihonen (VKK) kysyy Twitterissä, mikä on ylilääkäri Antti Vennon mielestä vakava tautimuoto, jos sairaalaan joutuminen ei siitä kerro? Kysymyksen esittämisen aihe on Ylen uutinen ”HUS ei pysty enää julkaisemaan tietoja koronapotilaiden rokotuksista, tiedot puuttuvat neljännekseltä potilaista – HUS kiistää epäilyt tietojen salaamisesta”. Ylen jutussa kerrotaan, että yhä useampi sairaalahoitoon päätyvistä on saanut täyden rokotussuojan, mikä tällä hetkellä Suomessa on kolme piikkiä, ja joillekin sen päälle vielä 1 tehoste.

Ylen jutussa kerrotaan myös, ettei koronapiikki suojaa tartunnalta eikä estä sairaalahoitoon joutumista, eritoten riskiryhmäläisten kohdalla on näin. Heti sen jälkeen, kun on kerrottu, että sairaalahoitoon joutuminen ei tarkoita, etteikö rokote tehoaisi ja suojaisi.

Cia Grönberg tyrmää Ylen otsikon väitteen siitä, että rokotestatustietoja ei pystyttäisi julkaisemaan. Ylen jutun leipätekstissäkin tosin kerrotaan, että Vento on kerännyt rokotustiedot Apotista. HUSin uusien ohjeiden mukaan rokotestatuksen kysyminen ja kirjaaminen pitäisi aina tehdä.

Ylen jutun rokottamattomat saattavat olla laskennallisia rokottamattomia so. koronapiikitettyjä, jotka ovat sairastuneet piikin jälkeen, ja tilastoitu rokottamattomiksi. Ainakin HUS:in tilastollisissa rokottamattomissa koronapotilaissa on niitä, jotka ovat tulleet hoitoon muiden syiden takia, ja joilta rutiinitestissä on löydetty koronavirus.

Kommentti

Sanna Marin (sdp/WEF) toimi ovelasti sysätessään jo pieleen menneiden koronatoimien julkisen johdon Krista Kiurulle. Verrattuna Kiuruun Marin vaikuttaa nyt vähemmän idiootille kuin aiemmin.

Artikkelikuvan lähde Valtioneuvosto. Kuvanmuokkaus RS.

PÄIVITYS 30.1.2022 klo 19:22: Otsikosta poistettu lisämääre ”(Tahaton SATIIRI)” sekoittamasta lukijaa. Kyseessä ei ole satiiri eli fiktiivinen tarina.

75 comments

 1. IS kirjoitti taas jossain jutussa ”tiede ja rokotevastainen VKK”
  Itsehän he ovat tiedevastaisia, uskovat vain sitä yhden totuuden ”tiedettä” mitä lääkeyhtiöt heille syöttää. Oikeat asiantuntijat sen sijaan sensuroidaan kaikesta mediasta ja jopa sosiaalisesta mediasta ympäri maailman.

  Tykkää

  • Uskoo sitä taikka tätä, tulisi silti kiinnostua ja huolestua siitä, että julkista ja avointa keskustelua pyritään estämään. Sensuuri ei koskaan ole todiste siitä, että tieto/mielipide olisi väärä.

   Tykkää

   • Eikä tämä mitä nyt kutsuvat tieteeksi ole mitään tiedettä, siinä kuuluisi kyseenalaistaa ja vertailla eri näkökulmista.

    En tiedä mutta luulisin ettei se ”rokotteen” ehdollinen käyttölupakaan enää pitäisi olla voimassa? Omikronin kohdalla on kyse lievästä taudista ja selkeästi ne ”rokotteet” ei siihen tehoa ollenkaan.

    Tykkää

   • Tämä onkin pahin merkki tässä ajassa. Antaa tulla mitä tulee, mutta kun avointa ja asiallista keskustelua aletaan rajoittaa, se pistää miettimään…

    Liked by 1 henkilö

   • Valtamedian sensuuri on kuin Natsi-Saksassa ja osa mediasta hyökkää poliitikkojen kimppuun, lieneekö väärät mielipiteet syynä:
    https://www.ossitiihonen.com/2022/01/28/ylen-totalitaristit-jalleen-valehtelemassa-talla-kertaa-vkksta/

    Sattuipa silmään ajankohtainen ja laadukkaan tuntuinen katsaus Naton ja USA:n sotapropagandaaan mistä Suomessa ollaan yleensä autuaan tietämättömiä:
    https://www.wsws.org/en/articles/2022/01/15/ukra-j15.html
    Suosittelen kaikille. Lyhyt ja ytimekäs oppimäärä sotapropagandaan. Sopii myös Nato-keskustelun pohjaksi.

    (*)https://www.wsws.org/en/articles/2008/11/geor-n10.html
    Aiemmin nopeasti löytämäni II juttu Georgian sodasta olikin sosialistisen foorumin sivu.* Suomen sosialistit vihreät ja SDP levittävät tai ainakin näyttäisivät uskovan täydesti näitä lännen valtaeliitin ja valtamedian valheita. Loppupeleissä kyse lienee suurista taloudellista eduista, kuten Sande Parkkosen Ukraina-artikkeli selvittää.

    Ja tästä käy ilmi:.https://injektiopiikki.com/2021/12/02/la-puta-de-eu-1-8-miljardia-korruptoitunutta-rokotetta/
    Sekä uudestä ystävästämme Saksan johdossa selviää täältä:
    https://www.leftvoice.org/olaf-scholz-the-sinister-past-of-germanys-future-chancellor/

    Näistä jutuista nopeasti selviää, että se mikä sataa valtaeliitin laariin on muilta pois: Halvat kiinalaiset aurinkopaneelit eivät enää saavu. Tilalle tulevat vähän kalliimmat ”Scholzin tehtaassa” valmistetut. Halpa venäläinen energia ei enää juokse. Tilalle tulee vähän kalliimpi amerikkalainen ”ympäristöystävällinen” Fracking Freedom LNG Gas.

    (*)https://www.wsws.org/en/articles/2008/11/geor-n10.html
    Tuolla oli vielä viittaus Professori Katchanovskin kattavaan selvitykseen: (ehkä Maidan and Beyond?)

    ’In fact, a “false flag” operation played a role in the 2014 US- and EU-backed coup against elected Ukrainian President Viktor Yanukovych. As has since been shown by Canadian Political Science Professor Ivan Katchanovski, US-aligned forces carried out a “false flag” operation by opening fire on Maidan protesters. The shootings, which were falsely blamed on the Yanukovych regime, were the immediate precursor for its violent overthrow.’

    löytyy(löytyi ainakin 2016-2017 tai niilläpäin netistä.) Katchanovskin selvityksen Ukrainan Maidanista luulisi kelpaavan lähes kaikille poliittisista suuntauksista riippumatta. Se on useampi sivuinen, ja sitä tuskin ainakaan kokoomuslaiset jaksavat lävitse lukea. Nato tarjoaa lyhyempiä mainoslehtisiä heille.

    (*)https://www.wsws.org/en/articles/2008/11/geor-n10.html
    ”BBC describes evidence of Georgian war crimes in South Ossetia”

    Tuolla puitiin asiallisesti myös mahdollisia sotarikoksia. Nämä rikokset Suomen valtamedia on tainnut ohittaa sellaisella olankohauksella, että toimittajia pitäisi ilmeisesti kuljettaa sotarikosoikeudenkäynteihin oppimaan uutta:
    ”Eyewitnesses accounts collected by the BBC describe how, upon entering Tshkinvalli, Georgian forces fired directly and repeatedly upon civilians and civilian targets. Those who tried to flee the onslaught were, according to witnesses, fired upon indiscriminately.”

    Medialakeihin pitäisi Suomessa saada nopeasti muutoksia ja tiettyjen toimittajien lupia perua ja passittaa samoihin vankiloihin näiden sotarikollisten kanssa. Samoihin selleihin.

    Tykkää

  • Tuo tieteeseen vetoaminen on halpahintaista ja röyhkeää populismia. Ikään kuin tämä koronasekoilu olisi jotakin soveltavaa tiedettä. Kyse on aivan uudenlaisesta lähestymistavasta voimakkaasti mutatoituvaan ja leviävään virukseen, strategiasta, jossa on mukana vahva poliittinen aspekti. Oikeastaan voidaan puhua ”koronapolitiikasta”, mm. siksi, että koronasta tehtiin erityistapaus, vaikka siihen olisi voitu suhtautua kuten kausi-influenssaan. Vanhat periaatteet pandemioiden hoidossa pätevät edelleen.

   Tykkää

  • Olisikohan niin, että nämä kyseenalaiset valmisteet todella ”suojaavat” koronakuolemalta, koska niin moni kuolee itse injektioon? Keinotekoiset piikkiproteiinit kun ovat myrkyllisiä ja saavat immuunijärjestelmän ylireagoimaan ikään kuin elimistö olisi saanut vakavan taudin, millä sitten on fataalit seuraukset.

   Tykkää

 2. https://theduran.com/dana-white-schools-journalist-on-covid-treatments/

  Ratkiriemukas jakso Jimmy Dore-showta jossa on paljon asiaa: Monoklonaaliset vasta-aineet ovat eräs terapiamuoto virustartunnan hoidossa, joka on pitkään tunnettu ja josta tieto USA:ssa näyttää alkaneen levitä suuren yleisön tietoon.

  Monoklonaaliset vasta-aineet ovat mm. kuuluisan lääkärin Peter McCulloughin käyttämä terapia ja sille on myös saatu viranomaishyväksyntä. Mutta mitä laajemmalle tieto on levinnyt sitä vaikeampi niitä on saada. Sekä sairaalat että lääkärit keksivät verukkeita miksi niitä ei ole saatavilla.

  Tämän terapian olemassaolo samoin kuin muiden tunnettujen lääkkeiden, olisi jo alun alkaen estänyt kokeellisten ruiskeiden käytön, joiden teho on osoittautunut parhaimmillaan ohimeneväksi ja sivuvaikutukset ennen näkemättömän laajoiksi. Saksalaisen gallupin mukaan 15 prosenttia raportoi kokeneensa vakavia sivuvaikutuksia. Ja koska kuolleet eivät puhu, päälle on laskettava vielä heidän osuutensa.

  Erikoista on, että Jimmy Dore on onnistunut löytämään CNN:n toimittamaa aineistoa joka kertoo kaikesta asiallisesti, vaikka kanavan päälähetykset eivät mainitse asiasta sanallakaan. Samoin hän on löytänyt sitaatin Faucilta jossa tämä myöntää toimivuuden ja jopa suosittelee terapiaa. Olisiko kyseessä selustan turvaaminen. Oikeuskäsittelyssä voi vetää lausuman esille: ”Näinhän minä sanoin”. Samoin kuin CNN, Fauci ei ole koskaan suuren yleisön edessä asiaa maininnut.

  EU-parlamentissa kroatialainen edustaja oli kasvokkain Macronin kanssa suuressa salissa koska Ranska on seuraava puheenjohtajamaa. Edustaja sanoi, että Macronin pitää toimia täysin päinvastoin kuin miten hän on Ranskassa toiminut. Ja kun Macron puheessaan oli korostanut, että EU on alue jossa kuolemanrangaistus on kielletty, kroattiedustaja viittasi EMA:n tilastoon, jossa on maininta rokotekuolemien suuresta määrästä. Kroattiedustaja totesi Macronille: ”rokotuspakko tarkoittaa juuri sitä, kuolemanrangaistusta lukuisille ihmisille”.

  Liked by 1 henkilö

  • Ratkiriemukas oli tämäkin HUSin diagnostiikkajohtajan asiantuntijalausunto

   Tykkää

 3. http://freenations.net/vaccination-is-suicide-criminal-forced-vaccinations-uk-unvaccinated-lower-cases-foetal-and-airlines-pilot-vaccine-deaths-australian-vaccine-disaster-booster-farce-exposed/

  Briteissä pidetään kuitenkin tilastot jokseenkin ajantasalla, joskin erottelu koronaan varsinaisesti kuolleiden osalta antoi odottaa itseään. Linkissä tukeva paketti brittitilastoa, eikä näytä Johnsonin kannalta hyvältä, kansasta puhumattakaan. Rokotteista on enemmän haittaa kuin hyötyä, ja nyt se alkaa näkyä entistä selkeämmin.

  Mukana on myös järkyttävä luettelo USA:n liikennelentäjien kuolemista. Sivulla luetellaan lentäjien nimet ja yhtiöt. Delta ja muut suuret yhtiöt ovat saaneet kokea kovia.

  Ranskassa henkivakuutusyhtiö on kieltäytynyt maksamasta korvauksia koska kokeellinen rokote ei kuulu korvausten piiriin ja lisäksi haittavaikutuksista varoitetaan, jos vaivautuu lukemaan ns.pienen präntin.

  Tykkää

 4. Meanwhile, back in Canada…

  — Freedom Convoy —

  Kanadalaiset on kettuuntuneita, ainakin truckerit – eivät oikeen tykkää pakkopiikittelyistä

  Jesh… kaiffari lausahtaa ihan videon loppupuolella:

  ”Keep on rockin’ in the free world again!”

  Tykkää

  • Jessica Rose: ”Update on the Great Canadian Convoy!”

   https://jessicar.substack.com/p/update-on-the-great-canadian-convoy

   Freedom Convoy tunnari menikin sitten vaihtoon… aika äläkkä tullut siitä kun Neil Young on ärhennellyt Spotify-firmalle ja Joe Roganille ”misinformaatiosta”. Neil varmaankin pistäisi nyt lakimiehet perään jos Freedom Convoy videoissa soittaisivat biisiään ”Rockin’ In The Free World”. Tokkopa paranee käyttää sanontaakaan sloganina krhm.

   Ehkä ”freedom” ei ole enää Youngin agendana. Jessica ärähtää Niilolle-

   Tykkää

 5. Kuukkeli antoi (Alma) Medi uutiset.fi: Kuvattu omikronin piikkiproteiini huipputarkasti – rokote antoi paremman suojan kuin sairastettu korona.
  Hmm – mikähän rokote?
  Eikö täsmä rokotteen pitänyt olla valmis vasta maaliskuussa?

  Tykkää

 6. Jotakin erikoista näissä valtamedioiden käyttämissä ”asiantuntijoissa” tuntuu aina olevan? Oli kyse veroista tai tartuntataudeista tai oikeastaan ihan mistä vaan.

  Tykkää

 7. Oliko tätä tutkimusta käsitelty aikaisemmin AvoinMediassa? Kattavat tutkimukset paljastivat johdonmukaisia patofysiologisia muutoksia COVID-19-rokotusten jälkeen:
  Liu J, Wang J, Xu J, Xia H, Wang Y, Zhang C, Chen W, Zhang H, Liu Q, Zhu R, Shi Y, Shen Z, Xing Z, Gao W, Zhou L, Shao J, Shi J, Yang X, Deng Y, Wu L, Lin Q, Zheng C, Zhu W, Wang C, Sun YE, Liu Z. Comprehensive investigations revealed consistent pathophysiological alterations after vaccination with COVID-19 vaccines. Cell Discov. 2021 Oct 26;7(1):99. doi: 10.1038/s41421-021-00329-3. PMID: 34697287; PMCID: PMC8546144.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34697287/

  Tykkää

 8. Mikroravinteiden ja bioaktiivisten yhdisteiden rooli immuunijärjestelmän tukemisessa koronaa vastaan:
  Cámara M, Sánchez-Mata MC, Fernández-Ruiz V, Cámara RM, Cebadera E, Domínguez L. A Review of the Role of Micronutrients and Bioactive Compounds on Immune System Supporting to Fight against the COVID-19 Disease. Foods. 2021 May 14;10(5):1088. doi: 10.3390/foods10051088. PMID: 34068930; PMCID: PMC8155867.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34068930/

  Tykkää

 9. Kasvipohjaiset ruokavaliot voivat ehkäistä koronaa:

  ”Analyzing data from 592,571 participants, Merino et al. showed that a dietary pattern characterized by healthy plant-based foods was associated with a 9% lower risk of Covid-19 infection and a 41% lower risk of severe Covid-19 [3].”

  ”Proper nutrition may help prevent almost half of cardio-metabolic deaths in the US [5]. Specifically, a plant-based diet seems to decrease all-cause mortality and risk of obesity, type 2 diabetes, and coronary heart disease, partly by effectively improving nutrient intake [6], and thereby addressing the underlying health conditions that put our population at such a great risk of severe Covid mortality and morbidity.”

  Kahleova, H., Barnard, N.D. Can a plant-based diet help mitigate Covid-19?. Eur J Clin Nutr (2022). https://doi.org/10.1038/s41430-022-01082-w

  Tykkää

 10. Näin unta. Kaksi vanhempaa herraa keskusteli. Vanhempi setä meinasi nukahtaa kesken neuvottelujen, havahtui sitten….jos vähän vaan niin ei haittaa…. sinulle vähän maata…. täällä alamaiset saa muuta mietittävää…

  Tykkää

 11. Heeeiii se GBD on ehkä sittenkin ihan jees?

  Missähän nyt mennään? Massakräpämedia maailmalla pohdiskelee kuinka hieno asia semmonen ”Great Barrington Declaration” lainkaan onkaan?

  https://www.newsweek.com/omicron-showing-merits-targeted-protection-great-barrington-declaration-co-signers-say-1671779

  Dr. Bhattacharya ja Dr.Gupta on saaneet palstatilaa. Myös eräs proffa Colhoun Edinburghin yliopistosta jo ihan vähän uskaltaa sanoa jotain, tosin hyvin varovasti.

  Tykkää

 12. PROFESSORI VERTAA LÄÄKETEOLLISUUTTA JÄRJESTÄYTYNEESEEN RIKOLLISUUTEEN:

  Professori Peter C. Gøtzsche on kohauttanut kirjallaan Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus. Onko kyse mustamaalauksesta vai parhaasta kirjasta, mitä terveydenhoidosta on kirjoitettu vuosikymmeniin?

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

  ps. on iltalehdessäkin joskus ollut täyttä asiaa!

  Tykkää

  • AM ei sensuroi, WP pysäyttää ne automaattisesti manuaaliseen hyväksyntään.

   Johanna Lehtonen on edelleen sairaslomalla, joten toimituksessa on vain minä, ja koska minulla on arki netin ulkopuolella, en ole ”jatkuvasti kuulolla”. Toivottavasti viive esiin tulossa ei aiheuttanut sinulle kohtuutonta mieliharmia.

   Tykkää

   • Näytti olevan erinomainen kirjoitus Ukrainasta tuolla aiemmin.
    https://avoin.media/2021/11/23/hesari-infosota-ja-valko-venaja-kun-varas-varasta-huutaa/

    Nämä kirjoitukset todellakin odottavat hyväksyntää. Täällä voisi ehkä olla sellainen nykymuodin mukainen chatti tai jokin paste bin-tyyppinen ratkaisu pikaviestintää varten. Chatteja kai löytää ilmaiseksi ja sen kun sulkee niin siihen loppuu ”roskapostitus”. Näin nykyaikana kun Nato lähettää lisää joukkoja ”Itään” niin ehkä pikaviestitys olisi paikallaan, ehkä jollakin on tieto ennen muita että nyt sota alkaa…

    falseflag
    28 TAMMIKUUN, 2022 12:04 AM
    Kommenttisi odottaa tarkastusta. Tämä on vasta esikatselu, kommenttisi tulee julkiseksi hyväksynnän jälkeen.

    Tykkää

   • No niin arvasinkin WP tietysti WP ja WP.n n. 90% varmuudella omistaa BlackRock ja Vanguard.

    Youtuben WP.n keinoälykyttääjä päästää läpi.
    Jimmy Dore tässä kertoo meille mistä Young Rogan kiistassa on kysymys. Arvatkaas kuka omistaa Youngin musiikin??

    Tykkää

 13. Löysin juutuupista ”Myytinkertojat” kanavalta (25.01.22) ” Innostutaan rokotteista”. Noin 52 min.kohdalta alkaa ohjeet kuinka rokottamattomia saataisiin ens.piikille. ”Kouvolan malli”.
  Mietin mistä löytyy tälläiseen rahaa, mutta ei sitten tehohoitajiin.

  Liked by 1 henkilö

 14. Mitäköhän se Tervakeuhko Ylellä höpisee, että digitaalinen rokotuspassi valmisteluun. Sehän on ollut EU-tasolta tulossa jo vuodesta 2018. Koronan alkumetreillä 2020 Suomessa yrittivät jo kerran muuttaa henkilötunnusjärjestelmää vedoten kaiken maailman liberaaleihin tekosyihin. Esim. ettei transujen tarvitsisi nolostella kun henkkareista näkee mikä on todellinen sukupuoli.

  Kyse on ilmiselvästä kusetuksesta, kun herkeämättä yrittävät eri kulmista työntämällä hivuttaa globaalia passia tai paremminkin kulkulupaa/ lupaa elää. Taitaa olla tämäkin rikos valtiopetoksen luokkaa, jos kansalaisten kontrollointi luovutetaan jollekin ylikansalliselle passityrannialle.

  https://yle.fi/uutiset/3-12288620

  Liked by 2 people

 15. Tietoon perustuvaa päätöksentekoa on se vääräänkin tietoon perustuva: Moni varmaan ihmetteli Niinistön optimismiä eilisessä suorassa lähetyksessä. Venäjän laivaston siirto ”vihollisen” selustaan on ovela veto. Enteileekö suursotaa sitä ei tiedä kukaan!? Riski sodalle varmasti kasvaa kun Venäjä harjoittelee monella merellä. Ukrainan tapahtumat ja USA:n geopoliittiset tavoitteet (eristää Venäjä) ovat kuitenkin mahdollisen suursodan taustalla.

  Niinistö esikuntineen ilmeisesti pitää näitä vain ”juttuina” ja valeuutisina:

  https://www.rt.com/russia/547425-us-soldiers-ukraine-front/

  Roman de Caesar • an hour ago
  Those of us who served in specops during military conflicts of the Cold War are too well aware of how our nation has been overrun by NWO / Communist policy makers, who have a death wish. Having worked with CIA, I can verify with first hand information the creation of the aforesaid, secret intensive training program, which began in 2014, and not in 2015. Suffice it to say, more peace is needed, not war. The conflicts in Eastern Europe could easily be solved if our country would simply honor it’s verbal and written agreements to the Russian Federation, and permit the region to examine and execute it’s right to determine it’s destiny without undue influence. LPR and DPR and Crimea are excellent examples of people taking their destinies into their own hands,
  and legally making changes in order to ensure their liberty and their rights exclusive of the
  NWO / Communist thugs in DC.

  rideforever • 2 hours ago
  CIA / BLACKWATER Ukraine
  Ukraine is not free but under the control of the US covert military in order to convert another nation into the empire of Rainbow Cancer Capitalism.

  PsyOp • 2 hours ago
  ”Our American partners are not acting according to international norms. We have received reports that our Western NATO partners have once again crossed the line that we clearly drew…this is the six, or seventh, time they have violated our agreements. I would ask my American counterpart to please stop being mean and aggressive and respect our agreements. But, in case our Western partners have bad thoughts in their minds, we will now draw a dotted red-line and give them only 3 chances to not cross it. In doing this, Russia will take the lead to promote peace and stability in the region.” ~ Vladimir Putin

  Stanley Sheppard • 2 hours ago
  US, UK, Poland, Turkey and even places like Lithuania were complicit in training Ukrainian nationalist insurgents before 2014 and Ukrainian Special Operations Forces, as well as regular army units after the coup d’etat in February of that year. American instructors were on front lines, in places like Mariupol during active combat phase back in the summer of 2014 as video evidence suggests. This article by RT kind of disregards 8 years of the conflict and its prehistory, acting as if American presence in this conflict is something new. Also this article ends with the quote from CIA spokeswoman that denies all allegations of involvement in training. Brilliant! In CIA we trust!

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8281990.stm
  https://www.wsws.org/en/articles/2008/11/geor-n10.html

  https://mvlehti.net/2022/01/26/venajan-su-35-havittajat-ja-ilmatorjunnan-s400-jarjestelmat-ottaneet-valko-venajan-ilmatilan-valvontaansa/

  https://mvlehti.net/2022/01/26/venajan-sotilasalueet-korkeimpaan-taisteluvalmiuteen-kaikki-aselajit-harjoituksiin-koko-maan-alueella/

  https://mvlehti.net/2022/01/25/venaja-valmistelee-merisotaharjoitusta-irlannin-edustalle-dublin-protestoi/

  https://mvlehti.net/2022/01/27/harskia-iltalehden-propagandaa-venaja-on-hyokannyt-jo-kahdesti-olympialaisten-aikaan/

  Niin. Jos Ukraina tekee nyt ”Georgiat” eli hyökkää Donbassiin, (Georgia aloitti sodan Georgiassa) Venäjä todennäköisesti auttaa Minskin sopimuksen mukaisia Donbassin pikkuvaltoja, ja Venäjälle langetetaan pakotteet puolustussodan vuoksi. Aikamoinen klovni on nyt Valkoisessa talossa. Toivottavasti ei ole enää pitkäikäinen.

  Tykkää

 16. Vaihdetaanko koronakusetus kohta johonkin muuhun jatkohuijaukseen ? Ilmastohuuhaa, sotilaallinen selkkaus ? Näillä voitaisiin jatkovivuttaa kehitystä haluttuun suuntaan, kuten Natoon liittymiseen.

  Kohtahan Reiner Fuellmichin Nuernberg 2 – tulokset tulevat kompaktisti esiin ja eliitti pelkää vastuuta. Suomessa lainsäädäntöön tuli ennaltaehkäisevästi uusi sisältö : älä rankaise murhaajia.

  Hampurilaisen lääkärin, Heiko Schöningin, uunituore kirja, ”Game over” on tullut parrasvaloihin. Näkemäni ensihaastattelu yli 400-sivuisesta opuksesta tapahtui naapurimaassa Hollannissa, ei Saksassa. Tohtori on tehnyt kauan salapoliisityötä ja tulokset ovat nyt luettavissa. Hän tuo esiin, että kaksoistornien romahduksen aikaiset pernaruttotapahtumat ja koronakeissi ovat saman lääkemafiataustatahon aikaansaamia. Ennen k.vedätyksen alkua vapaa toimittaja Ken Jebsen haastatteli Berliinissä ko. lääkäriä. Tämä kertoi silloin, että hänellä on etukäteisvainu ja johtolankoja, että kohta tapahtuu jotain mullistavaa big pharman aloitteesta. Toin näillä palstoilla esiin tuolloin tämän Schöningin aavistelun.- Ken Jebsen on sittemmin joutunut lähtemään maanpakoon Saksasta monien nimekkäiden k.kriittisten toimijoiden tavoin, Heiko Schöningkin on kertaalleen pidätetty Lontoossa.
  Suomessa ”takkia kääntänyt” uutisointi on seurausta siitä, että pelko on nyt puserossa, kun totuus tulee ilmi yhä selvemmin ja todistetummin. Vaikuttaako se lopulta psykopaatteihin, on kuitenkin vielä auki. Tässähän menossa ei ole kyse järjen käytöstä.

  Tykkää

  • ”Suomessa lainsäädäntöön tuli ennaltaehkäisevästi uusi sisältö : älä rankaise murhaajia.”

   Niinpä! Murhaajat itse tekivät lain ja allekirjoittivat sen. Ei se tosin ICC:ssä merkitse mitään, ja v. 2021 jolloin vanha laki oli voimassa, siinä on suuremmat tuomiot. Uusi tuli voimaan tänään.

   Tykkää

 17. > on tiedetty, että virus aktivoituu
  > ravintoloissa klo 18 jälkeen

  Liittyykö tämä aikomukseen sosialisoida kaikkien kansalaisten pankkitilit vanhan ja hyvin toimineen kaavan mukaan.
  – Vaihtaa pankkitalletukset digivaluutaksi.

  Näin rahan sosialisointi toteutettiin USA:ssa ja samalla «maksettiin» valtion velat setelipainosta:

  1)
  Valtio sosialisoi kansalaisten omistaman kullan ja antoi tilalle paperirahaa.
  2)
  Pankeissa oleva kulta siirrettiin valtion haltuun.

  No, eihän tämä vielä mitään, mutta se tapa miten asia kerrottiin kansalaisille oli nerokkuudessaan ällistyttävä:

  3)
  Mikä oli seuraavan päivän sanomalehtien pääuutinen:
  4)
  Kieltolaki kumottu!
  4)
  Ja kansa hurrasi ja juhli!

  Median avulla kaikki onnistuu!

  Tykkää

 18. [tämä juttu on viime vuoden lopulta, onkohan täällä aiemmin mainittu]

  Jos olet töissä kiinalaisessa piikityskeskuksessa, ja työkaverisi pudottaa vaksiinibottlen ja se särkyy lattialle – JUOKSE

  ”Ocular Surface Erosion after Suspected Exposure to Evaporated COVID-19 Vaccine”

  https://www.karger.com/Article/FullText/520500

  Erilaisia silmäoireita sekä sidekalvontulehdus viidellätoista työntekijällä, sen jälkeen kun tiloissa oli rikkoutunut yksi viaali:

  ·· ”…a vial, containing a single dose of 0.5 mL,
  ·· of the vaccine was dropped accidentally onto the floor
  ·· and broken by an administering nurse.”

  Oletuksena on että CoronaVac ainesosineen aerosolimuotoisena vaikutti lähistöllä olleisiin… CoronaVac on inaktivoitua SARS-CoV-2 -virusta sisältävä tuote, adjuvanttina alumiinihydroksidi. Toinen oletus voisi olla että kyseessä oli ”an outbreak of epidemic viral conjunctivitis”, epätodennäköistä koska tiloissa lyhyen aikaa olleet piikitettävät eivät saaneet oireita, eivätkä myöskään muut kyseisessä melko suuressa sairaalassa työskentelevät.

  Immuunijärjestelmän yliherkkyysreaktiokin olisi ehkä mahdollinen, kaikki silmäoireita saaneet työntekijät olivat CoronaVacilla piikitettyjä.

  Tykkää

 19. Ylen kirkkain toimittaja kirjoittaa:

  ”Myös terveydenhuollon kantokyvyn kannalta hoitajien rokottautumisella on merkitystä: mitä enemmän hoitajia on koronan takia sairauslomilla, sitä hankalampi tilanne on työssä oleville.”

  Kummassa tilanteessa on enemmän hoitajia pois töistä?

  1. Muutama rokottamaton hoitaja on viikon sairaslomalla silloin tällöin.
  2. Kaikki rokottamattomat hoitajat on ajettu töistä perustuslain vastaisella pakkorokotuslailla.

  Haloo, vitun eduskunta!?!

  Tykkää

 20. Löysin nyt ip. Oikea Median os. Videot kirjoituksen Kanadan Freedom Convoysta. Poliisin arvioiden mukaan 100’000 osallistujaa/autoa. Yle lähes vaiennut asian, samoin muut mediat Suomessa. Ja maailmalla osassa medioita puhutaan muutamasta tuhannesta.
  Tulossa saman tyylinen juttu Suomessa.
  Ja monta muuta.

  Tykkää

  • Ihme kyllä, tube on pullollaan kanadanvideoita… eikö tubesensorit pysy tehtävänsä tasalla?

   Vilkuilin viikonlopun mittaan, ja hihkuin ”Yehaw!” – lähtökohtana vaikkapa ”Tireroaster’s Garage” -channel:

   -”Onks toi kuvattu SUAMES?!!”

   -”Ei hätävilkup pääl saa ajjaa…”

   -”Suattanpäiten piretään autoi tyhjäkäynnil… tulee nimbal gauhiast carbon emissioita!”

   -”Ja millai ne webastot lainka-”

   [svengi alkaa about 1:15 paikkeilla…]

   -”Soitatteko countryä vaiko westerniä?”
   -”Me soitetaan MOLEMPII !!”
   -”Ja hillbilii kans!”

   Tykkää

   • ”Pieni ja äänekäs joukko” kertoi massamedia. Minusta about 50 000 rekkaa ja 70 km pitkä jono ei ole pieni joukko.

    Tykkää

 21. Tietoon perustuvaa päätöksentekoa, tai sen puutetta on mielestäni turhaa yhtään ihmetellä, varsinkin jos yrittää seurata esimerkikisi näitä tietoon perustuvia tieteellisiä juttuja, missä nähtävästi pyritään aktiivisesti tekemään kaikkensa, jottei vahingossakaan paljastettaisi sitä asiaa että suojaako nämä ihmisille puoli väkisin tuputetut kokeelliset mRNA-”rokotteet” ihmisiä sairastumasta ko. neurologisiin ongelmiin, siis ”rokotteista” huolimatta, vai koskeeko nuo neurologiset ongelmat ainoastaan niitä demonisoituja pässinpäitä jotka ovat kaikesta maanittelusta huolimatta olleet ns.”rokottamattomia”.

  Tutkijat varoittavat koronaviruksen aiheuttamista neurologisista häiriöstä
  https://www.verkkouutiset.fi/tutkijat-varoittavat-koronaviruksen-aiheuttamista-neurologisista-hairiosta/

  COVID-19:n seuraukset hermostoon
  https://www.science.org/doi/10.1126/science.abm2052?utm_campaign=SciMag&utm_source=Social&utm_medium=Twitter

  Tykkää

  • Mitäs sitten jos noiden mystisten ”neurologisien häiriöiden” taustalta löytyy jokin helpommin ymmärrettävä syy-seuraus tyyppinen kuvio?

   magneettimedia.com/tiedemiehet-vaittavat-koronarokotukset-sisaltavat-tappavia-aineita/

   Tykkää

 22. Onkohan Kiinassa jotain uutta tautia liikkeellä? Verenvuoto ainakin oire. Muistelen että löysin lähes kk sitten mv mediasta ekan uutisen.

  Tykkää

  • Liittyisikö tuo niihin piikkipakkauksia siirtämässä olleisiin työntekijöihin? Jotkut pakkaukset rikkoutuivat ja työntekijät saivat ihottumaa tmv. sairaalaan vienyttä oiretta sisällön roiskuttua heidän päälleen.

   Tykkää

 23. ”Rokottamattomuus lisää kuoleman riskiä” uutisoi Ylen Teksti-TV pe 4.2.22. Tekstissä puhutaan sitten vaan että suurin riski on edelleenkin korkea ikä.

  Tykkää

 24. Mitä on lähi tulevaisuudessa, loppuvuosi? ensivuonna?
  Mitä rokotetta meihin piikitetään kun 9 kk kulunut edellisestä piikistä? Että passi olisi voimassa.
  Merkillistä että passia tarvitaan, mutta mihin???

  Tykkää

 25. Jostain näin että v.2024 suunniteltu jo rokote/digipassia otettavaksi käyttöön.
  Ketkä on päättäneet tästä asiasta? Ja asiaa jo valmisteltu pitkään. En kyllä muista että muutamissa viime vaaleissa olisi asiasta käyty keskustelua.

  Tykkää

 26. Tää rokotejuttu on karannut kuin mopo käsistä. Jos tää omicron on ”nuha-yskä-ehkä kuume”, siis tavallinen lentsu. Niin rokote joka ei estä sairastumasta eikä levittämästä on kutakuinkin turha. Ja rokotepassi vielä jakamaan ihmiset vuohiin ja lampaisiin osoittaa päättäjiltä arvostelukyvyn puutetta, tai sitten siellä on joku muu vaikutin takana.

  Tykkää

 27. Tältä planeetalta ilmeisesti olis syytä hilpasta muualle muutaman miljardin vuoden kuluessa, ennenkuin Aurinko kosahtaa… lähtövalmisteluihin kaiketi tarvittaisiin aika välkkyä väkeä?

  En usko että ihmiskunnalla on mitään toivoa-

  Tykkää

 28. En oikein tiennyt minne tän tuuppaa…niin sitten tänne. Juutuuppi sensuurista… löysin viikolla Joakim Vigeliuksen jutun Ylen aamutv jälkiviisaat ohjelmista (2 kpl) yhdistetty. Kyse oli mielenosoituksista.
  Kolme päivää oli saanut olla.
  Nokia joku haluaa katsoa (satuin kuulemaan jostain) löytyy juutuupista nyt Jack Reacher – nimellä

  Tykkää

 29. Kutakuinkin ensimmäinen asia jonka Tiede™ suomalaisille kertoi keväällä 2020 oli se että kirotuista naamarievuista ei ole juuri apua asiassa. Pläsirättien hyöty väestökäytössä ”mitätön tai lähes olematon”. STM teetti oikeen metatutkimuksen aiheesta. Se tutkimus sitten hyvin päättäväisesti siirrettin sivuun, oli hämmentävää seurata kuinka yhtäkkiä lukutaito hävisi melkein kaikilta.

  Samoihin aikoihin Yle haastatteli muutamia yliopistosairaaloiden johtavia lekureita, jotka kaikki totesi saman. Ei ole rievuista apua. Vaan eipä menny montakaan päivää kun riepuhihhulit alkoi rääkyä. Miksei meillä ole jo riepupakkoa ku kaikilla muillakin on!? Ylen toimittaja kävi jopa kerran utelemassa STM:n tutkimuksen tehneeltä emeritaproffalta että jospa se nyt kumminkin olis ollu hiukan väärin se tutkimustulos. Emerita ärähti että ei ollut, eikä uutta tietoa ollut niinä parina viikkona tullut. Riepujen hyöty edelleen mitätön tai lähes olematon.

  Nyt olis taas massamedialla hautaamishommia tiedossa. Olis uusi tutkimus vaiettavana.

  Kyllä itku pääsee naamariepulobbareilta kun tämän lukevat.

  ·

  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.04.04.22272833v1
  Posted April 07, 2022
  Aapo Juutinen, Emmi Sarvikivi, Päivi Laukkanen-Nevala, Otto Helve
  Finnish Institute for Health and Welfare, Department of Health Security

  ”Use of face masks did not impact COVID-19 incidence among 10–12-year-olds in Finland”

  ·· ”In fall 2021 in Finland, the recommendation to use face masks in schools
  ·· for pupils ages 12 years and above was in place nationwide. Some cities
  ·· recommended face masks for younger pupils as well. Our aim was to compare
  ·· COVID-19 incidence among 10–12-year-olds between cities with different
  ·· recommendations on the use of face masks in schools
  ··
  ·· According to our analysis, no additional effect seemed to be gained from this,
  ·· based on comparisons between the cities and between the age groups of
  ·· the unvaccinated children (10–12 years versus 7–9 years).”

  Kaupungeilla suomaassamme oli 2021 syksyllä erilaisia riepumääräyksiä eri ikäisille nuorisoille. Paikoitellen kaikkia ei pakotettu rätteihin. Toisin paikoin laajempia ikäryhmiä nöyryytettiin pakottamalla pitämään riepurättiä suussa. Silloin oli vielä piikittämättömiäkin youngstereita, ja heidän k-tautitapausmääriään vertailtiin tutkimuksessa.

  Auttoiko ne rievut? Ei.

  ········ ”no additional effect” – ei vaikutusta ········

  Tykkää

 30. Naamariepulobbarit voivat jatkaa itkuvalvojaisiaan. Tuoretta tutkimustulosta Mossadin maasta: pläsirätit ei auta.

  ·· Presently, the recommendation to the general public to wear masks
  ·· is not based on evidence.

  Tykkää

 31. Nyt Suomeen ollaan perustamassa Totuuspuoluetta. Sen säännöt ja ohjelma ainakin antaisivat olettaa, että toimintaa on suunniteltu huolella. Pienpuolueet toivottavasti löytävät nopeasti tavan työskennellä yhdessä. Kun perinteisestä mediasta ei tipu julkisuutta, jää monesti hyvätkin yritykset pimentoon.

  Yleisohjelman kohta

  2.10

  Sananvapaus, valhejournalismin lopettaminen ja rangaistavaksi säätäminen
  Kaikkia ideologioita saa kritisoida asiallisilla argumenteilla. Totuus kestää aina julkisen tarkastelun ja jos se ei kestä kritiikkiä, kyseessä ei ole totuus.

  Sensuurista ja disinformaatiosta sopiminen tulee säätää rangaistavaksi teoksi ja nykyinen valtiojohdon, virkamafiaverkoston, Ylen ja valtamedian sidos ja salaiset yhteydet tulee selvittää ja lopettaa.

  1) laiton sensuuri lopetetaan ja säädetään vankeusrangaistuksella rangaistavaksi teoksi
  2) laiton valtamedian disinformaatio korvataan totuudella
  3) jokainen sensuuriin, valtamedian, valtiojohdon ja muun virkamafiaverkoston tuottamaan tahalliseen disinformaatioon osallinen tuomitaan törkeistä petoksista ja avunannosta sensuurilla ja disinformaatiolla mahdollistettuun rikollisuuteen

  ————————————–

  Toivottavasti tuo tarkoittaa myös mediasta lisää tilaa/aikaa pienpuolueille/pienmedialle

  Ylen ei pitäisi antaa enää sensuroida pienpuolueita tai pienmedioita.

  TIETOON PERUSTUVAA PÄÄTÖKSENTEKOA EI VOI OLLA JOS MEDIAT LEVITTÄÄ PELKKIÄ VALHEITA.

  Toisenlaista totuutta:

  waronfakes—-com
  /bucha/

  Global lies over Bucha: How people’s minds are manipulated.

  Monia artikkeleita ja videoita.

  Tuorehko kertomus Donbassista:

  ingaza wordpress com

  /2022/04/08/they-saw-and-heard-the-truth-then-lied-about-it-media-on-donbass-delegation-omitted-mention-of-ukraines-8-year-war-on-the-autonomous-republics/

  Pari länsi-journoa Mariupolissa

  Patrick Lancaster
  @PLnewstoday

  Maximilian Clarke
  @MTIClarke

  Taistelkaa valeuutisia vastaan seuraamalla heitä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s