Kuka omistaa maailman?

Mitä rahajäljen päästä löytyy? Varallisuudenkaappaus? Globaali biofasismi? Omavaraisuuden ja itsenäisyyden tahallinen tuhoaminen? ”Valinnanvapaus”?

Sääntelyn purkamisen avulla rakennettu ”vapaa markkinatalous” ei ole ihan sitä, mitä moni sen puoltajista kuvittelee.

Alankomaalainen Naiset vapauden puolesta (Vrouwen voor Vrijheid) on tehnyt 45 minuuttisen dokumenttielokuvan Monopoly – Follow The Money, joka löytyy suomeksi tekstitettynä Blokkimedian tokentube-kanavalta nimellä ”Dokumenttielokuva: Seuraa rahaa”.

Dokumentissa käydään läpi ”vapaan markkinatalouden” toimintaa maailmassa, jossa neljä sijoitusyhtiötä omistaa käytännössä kaiken energia-, lääke-, elintarvike-, finanssi-, vaate-, elektroniikka-, teknologia-, kemian-, maatalous-, vakuutus-, viihde- sekä media- ja tiedonvälitysteollisuuden.

Nuo neljä sijoitusyhtiötä ovat Vanguard Group Inc, Blackrock Inc, State Street Corporation ja Geode Capital Management LCC. Ne ristiinomistavat toistensa osakkeita, Vanguard eniten.

Dokumenttielokuva: Seuraa rahaa
(kohdasta 10:10 eteenpäin)

Dokumentissa käydään lyhyesti läpi myös verovapaiden säätiöiden käyttöä omistusten piilottamiseen, verojen välttelyyn sekä politiikan ohjailuun. Säätiöt liittyvät sijoitusyhtiöihin sekä erilaisiin kansainvälisiin instituutioihin kuten YK ja kansainvälisiin foorumeihin kuten Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF. WEFin opetuslapsia ovat mm. Sanna Marin (sdp) ja Annika Saarikko (kesk).

Poliittisten johtajien huulilla on YK:n Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoitteet (SDGs). Osatavoite on maailma, jossa köyhyys on poistettu. Dokumenttielokuvan perusteella suuri ajatus on levittää köyhyys enemmistölle siinä mittakaavassa, että tuloerokuilu pienenee, koska kukaan ei omista mitään – paitsi se 0,001% prosenttia ihmisistä, joka omistaa kaiken.

Yritysmaailman äärimmäisen vertikaalisen integraation ja teknokratian yhdistelmä, maailmanfasismi, häämöttää. Katso ja muodosta itse oma mielipiteesi: https://tokentube.net/view?v=1919125572


Artikkeli on kirjoitettu 25.4.2021.
Julkaisu venyi editoinnin puoliloman vuoksi, Johanna pahoittelee.

Aiheeseen liittyy

Toivonen, Janne | Yle (22.4.2017): Suomalaistutkimus: Yhtenäinen eliitti määrää yhä maailman talouslinjat

Söyring, Riikka | AvoinMedia (11.3.2021): Koronadystopian pilottina Israel

10 comments

 1. Hyvä yhteenveto banksteriglobalismista.. tämän kuuluisi olla peruskoulun yhteiskuntaopin tunnilla jokaiselle opetettava asia. Mutta ei ole vaan se kuuluu yleissivistykseen, jonka puutos vaivaa yli 95 %a suomaalaista. No ymmärrettävästi asia vaietaan ja hölmöläisten huijaaminen jatkuu..

  Tykkää

 2. Eikös ne ole ne 10 tai 11 henkilöä jotka aikoinaan perustivat maailmanpankit. Se yksi oli se ”uskovainen valkoinen mies” tai jotain sinneppäin.

  Tykkää

 3. YK…”Osatavoite on maailma, jossa köyhyys on poistettu”..

  Tarkoitaa todellisuudessa…

  Köyhyys poistetaan…Poistamalla (tappamalla) ne köyhät…

  Tykkää

 4. Maailman omistavat ROTHSCHILDIT. He ovat mukana kaikissa yhtiöissä jotka omistavat maailman. Fidelity on yksi neljästä suuresta BlackRockin, State Streetin ja Vanguardin ohella. Googlatkaa 147 companies that run the world niin koko kuvio selviää. Tämä SUPERYHTIÖ omistaa noin 40% maailman pörssivarallisuudesta.

  Tykkää

  • Pahasti vaikuttaa siltä…Eyes wide Shutkin kuvattiin noitten Rottasikojen kartanossa…Eiköhän Stanley Kubrick tiennyt sitä minne niitä valonheittimiä kannatti suunnata..

   Tykkää

 5. Tällä koronna-vedätyksellä putsataan parhaillaan kotimaiset pienyrittäjät pois monikansallisten kaupusteluketjujen tieltä, toivoa vaan voi, ettei kukaan suomalainen käyttäisi näitten maahantunkeutujien palveluja, se olisi ISÄNMAALLINEN teko.
  Mutta kun katsoo tätä rättikuonoista kansaa, niin ymmärtää että utopiaksi se toive jää ja onhan ne ennenkin juosseet kilpaa ulkomaalaisten kauppaketjujen houkutusten perässä.
  Kansallista-ryhtiä jos löytyisi, niin sillä pelastettaisiin kotimaan markkinat ja sekä työpaikat, edellyttäen silloin myös kansallista-ryhtiä työnantajienkin taholta.

  Tykkää

  • Eilen minulle eräs henkilö mainitsi keskustelleensa paikallisen yrittäjän kanssa, kysyneensä onko mieli hyvä ja isänmaallinen, kun on joutunut pitämään puotinsa rajoitetusti auki yli vuoden sen takia, että koko pitäjässä on tuona aikana ollut 1 tarunnan saanut (eli 0% kunnan väestöstä) — ja tartunnan saanuthan ei ole yhtä kuin sairas.

   Nääntyneitä ovat kotimaiset yrittäjät.

   Tykkää

  • Totta on, että finanssituotteiden nimellinen arvo on reaaliomaisuuden ja reaalitalouden arvoa suurempi.

   Mikä finanssituotteiden arvo on talouden romahtaessa, on toinen juttu.

   ———–

   Kaiken kaikkiaan yhä enemmän tuntuu siltä, että taloutta ohjaillaan kuin Argentiinaa muinoin so. mahdollistetaan rikkaille varallisuuden siirtämiseen aikaa ennen kuin kuplat poksautetaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s