Suomi: lähes 20 000 haittailmoitusta k-piikeistä

Fimea on ilmoituksensa mukaan ehtinyt käsitellä (kuva alla) 4816 koronapiikki-haittailmoitusta 19.10.2021 mennessä.

Tarkempaa käsittelyä odottavia koronarokoteilmoituksia on noin 14 200, joista pääosin ilmoittajan vakavaksi luokittelemia on noin 390. Yksi ilmoitus sisältää keskimäärin viisi epäiltyä haittavaikutusta, joten ilmoitettujen haittojen määrä on suurempi kuin ilmoitusten määrä. Yhteensä lähes 100 000 haittaa.

Vain noin 1-10% kaikista haitoista ilmoitetaan haittarekistereihin.

Fimeaan on 19.10.2021 mennessä tullut 347 haittavaikutusilmoitusta 12–17-vuotiaista, joista 147 on koskenut Pfizer/BioNTechin Comirnatya ja 200 Modernan Spikevaxia. 251 näistä ilmoituksista koskee 12–15-vuotiaita, ja 96 16–17-vuotiaita. Haitan on arvioitu olevan vakava 73 ilmoituksessa.

KUVAKAAPPAUS 22.10.2021 Fimean sivuilta

Edelleen testivaiheessa olevien kokeellisten koronapiikkien valmistajat on vapautettu korvausvastuusta. Korvausvastuu on siirretty veronmaksajille Suomen Keskinäisen Lääkevahinkovakuutuksen kautta. Lääkevahinkovakuutuksessa on ruuhkaa hakemusten suuren määrän takia.

Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusyhtiö 22.10.2021

Suomessa ei ole kuollut alle 20-vuotiaita Covidiin.

KUVAKAAPPAUS 22.10.2021 Fimean sivuilta. Fimea piilottaa lasten ja nuorten koronapiikkikuolemat niputtamalla eri ikäluokat yhdeksi ”alle 50-vuotiaat” -ryhmäksi, vaikka yli 50-vuotiaiden haitat eritelty eri ikäryhmiin.

KUVAKAAPPAUS 21.10.2021 Fimean sivuilta: ikäjakauma haittailmoituksissa. Alle 30-vuotiailla koronapiikkihaittoja satoja

Varmistettujen tapausten määrät ovat olleet pieniä ns. pandemian alusta asti, mikä näkyy myös sairaalahoitoa vaatineiden pieninä määrinä suhteessa asukaslukuun. Tapaus- ja tartuntakuolleisuus ovat olleet pieniä. Koronapandemia ei täytä Sosiaali- ja terveysministeriön määritelmää pandemiasta.

Koronatukimedia on kertonut toistuvasti sairaaloiden ylikuormittuneesta tilanteesta. Tilastojen (kuva alla) ja sosiaalisessa mediassa leviävien tietojen perusteella ylikuormitus johtuu koronapiikitetyn hoitohenkilökunnan sairaslomista, mikä kuormittaa ylitöinä vielä töihin kykeneviä siihen pisteeseen, että hekin päätyvät sairaslomille tai vaihtavat alaa. Myös käytännön rokotepakko on saanut väkeä hakeutumaan terveysturvallisemmille aloille. *) Plos Biologyn artikkeli ”Imperfect Vaccination Can Enhance the Transmission of Highly Virulent Pathogens” ja Health Linen em. tutkimuksesta kertova artikkeli ”‘Leaky’ Vaccines Can Produce Stronger Versions of Viruses” kertovat tutkimustulosten viittaavan siihen, että vuotavat rokotteet (rokotteet, jotka eivät estä tautia) lisäävät virusten mahdollisuuksia mutatoitua vaarallisemmiksi.

Suomessa on normaalitilanteessa noin 300 tehoitopaikkaa, ja määrää kasvatettiin koronaepidemiaan valmistauduttaessa.

Valtioneuvosto: STM:n ja THL:n tilannekatsaus 18.3.2021 Suomen koronavirustilanteesta
Valtioneuvosto: STM:n ja THL:n tilannekatsaus 18.3.2021 Suomen koronavirustilanteesta

Muutos — mutta mihin suuntaan?

Maaliskuussa 2021 ja lokakuussa 2021 ilmoitettujen lukujen perusteella sairaaloiden kuormitus Covid-potilailla vaikuttaa olevan ns. mediaperäinen ilmiö. Tilanne saattaa kuitenkin olla muuttumassa. Our World in Data -sivuston antamat tiedot (kuvat alla) viittaavat siihen, että koronarokotukset ovat lisänneet uusien Covid-tapausten määriä, Covid-kuolleisuutta ja ylikuolleisuutta. European Journal of Epidemiologyssa julkaistun tutkimuksen perusteella rokotuskattavuus ei liity uusien tapausten esiintyvyyteen ts. tapauksia tulee, rokotetaan tai ei.

Kuten valtioneuvosto tartuntalakiuudistuksen yhteydessä kertoi, koronapiikitetyt voivat saada — haittavaikutusten ohella — tartunnan ja levittää tartuntaa. Rokotuskattavuuden kasvaessa on odotettavissa, että tartuntojen määrät kasvavat rokotettujen joukossa ja johtavat sairaalahoidon tarpeeseen. Koronapassin käyttöönotto — mikäli Liettuan, Latvian ja Viron tilanteesta on mitään päätteleminen — lisää rokotettujen toisiin rokotettuihin levittämien tartuntojen määrää, ja siten kasvattaa tilastolukemia.

**) Plos Biologyn artikkeli ”Imperfect Vaccination Can Enhance the Transmission of Highly Virulent Pathogens” ja Health Linen em. tutkimuksesta kertova artikkeli ”‘Leaky’ Vaccines Can Produce Stronger Versions of Viruses” kertovat tutkimustulosten viittaavan siihen, että vuotavat rokotteet (rokotteet, jotka eivät estä tautia) lisäävät virusten mahdollisuuksia mutatoitua vaarallisemmiksi.

Our World in Data (26.10.2021): Vahvistetut Covid-tapaukset Suomessa, kumulatiivinen
Our World in Data (26.10.2021): Vahvistetut Covid-kuolemat Suomessa, kumulatiivinen
Our World in Data (26.10.2021): Ylikuolleisuus Suomessa verrattuna aiempiin vuosiin, kumulatiivinen

Koska kaksi ensimmäistä annosta ovat osoittautuneet riittämättömiksi — teho ei ole ollut erinomainen kuten alkuun väitettiin — THL suosittelee nyt kolmatta piikkiä tietyille ryhmille. Suositusta arvioidaan uudelleen, kunhan tietoa turvallisuudesta saadaan. Puuttuva tieto hankitaan ilmeisesti piikittämällä riskiryhmät ja katsomalla kuinka heille käy?

THL (26.10.2021): Kolmas koronarokoteannos

Kuolleiden ikä ja sukupuoli

 • Koronavirustautiin kuolleiden mediaani-ikä oli 84 vuotta.
 • Lähes 90 prosenttia koronavirustautiin kuolleista oli täyttänyt 70 vuotta.
 • Joka neljäs kuolleista oli täyttänyt 90 vuotta.
 • Alle 20-vuotiaita ei kuollut virusinfektioon.
 • 20–49-vuotiaita kuoli 8.
 • 50–59-vuotiaita kuoli 17.
 • 60–69-vuotiaita kuoli 35.

TILASTOKESKUS 23.10.2021: Koronavirustauti kuolemansyynä vuonna 2020: 534 koronakuollutta

Kokonaiskuolleisuus on noussut vuosina 2020 ja 2021 (Tilastokeskuksen pikaennakko)

Tautiset tilastot

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Taudinkuva voi vaihdella lähes oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä.

Koronaviruksen oireita voivat olla 

 • päänsärky
 • haju- tai makuaistin häiriöt
 • nuha, nenän tukkoisuus
 • yskä
 • hengenahdistus
 • voimattomuus, väsymys
 • lihaskivut
 • kurkkukipu, kurkun karheus 
 • kuume
 • pahoinvointi, oksentelu
 • ripuli

Nuhan hinta euroissa on ollut melkoinen.

THL kertoo sivuillaan, ettei pelkästään oireiden perusteella voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja virus, bakteeri vai koronavirus. Sairaalaan päätyvät kuitenkin merkittiin alkuun pelkän epäilyn perusteella koronatapauksiksi, ja tilastointi on ollut ns. luovaa sen jälkeenkin. Koronapotilaaksi merkitään, tuli sairaalaan mistä syystä tahansa — kuten kolari, rokotehaitta, sydänkohtaus — jos antaa positiivisen näytteen sairaalassa tai on antanut positiivisen näytteen 30 vrk sisällä ennen sairaalaan tuloa.

Tilastointiharhoja lisää se, että rokotetutkin lasketaan rokottamattomiksi 21 vrk ensimmäisestä piikistä ja 7 vrk toisesta piikistä. ”Rokottamattomien pandemiassa” ei välttämättä monikaan ”rokottamaton” ole täysin aito, vertailuryhmään kuuluva luomu vaan tilastokikka-rokottamaton.

Oireilevia koronapiikitettyjä ei testata sen selvittämiseksi, onko heillä korona. Emme saa tietää rokotteiden todellisesta suojatehosta, emme tartuntojen määristä rokotettujen joukossa.

Koronapiikkihaittoja voimme arvailla uutisoinnin perusteella. On ”tuntemattomista syistä” johtuva kasvu kivessyövissä, uusia jännittäviä sydän- ja silmäsairauksia, ihottumia… jotka kaikki löytyvät ilmoitetuista haittavaikutuksista.

Muuta huomioitavaa: EU:ssa meneillään olevien kliinisten kokeiden rekisterissä on ilmoitettuna kaksi meneillään olevaa, Suomessa tehtävää tutkimusta. Tekijöinä Meilahden Rokotetutkimuskeskus ja THL. Liittyvätkö ilmoitetut kokeet THL:n antamiin suosituksiin riskiryhmille ja ikääntyneille kohdistettavista piikityssuosituksista; käyttääkö THL riskiryhmiä ja ikääntyneitä ihmiskoe-aineistona tutkimuksissaan?

THL:n edeltäjän, Pekka Puskan (kesk) johtaman Kansanterveyslaitoksen (KTL) historian muistaen, ajatus ei ole mitenkään mahdoton eikä kaukaa haettu. Luvattomien kokeiden tapa on saattanut periytyä. *) Kokeista ei tarvitse enää koeaineistolle turhaan ilmoitella, ks. Valtioneuvoston U-kirjelmä 39/2020 vp, HE49/2021 ja käsittelytiedot. (Tiivistelmää)

EU Clinical Trials Register
EU Clinical Trials Register

Ison-Britannian kansanterveyslaitos UK Health Security Agency (aiemmin Public Health England, PHE) on julkaissut tilastointia saarivaltiosta. Uusien Covid-tapausten määrä on linjassa Suomen ja monen muun maailman maan kanssa: tuplarokotettujen määrät ohittavat rokottamattomat Covid-tapauksissa 30-vuotiaita vanhemmissa ikäryhmissä.

UK Health Security Agency: COVID-19 vaccine surveillance report
Week 42. 30-vuotiaiden rokotettujen kohdalla Covid-tapausmäärät alkavat ohittaa rokottamattomat /100 000 hlöä.
UK Health Security Agency: COVID-19 vaccine surveillance report
Week 42
.
Tehokkuus: Vihreä = luotettavuustaso korkea, Oranssi = luotettavuustaso kohtalainen, Vaaleanpunainen = luotettavuustaso matala.
Infektion, sairaalaan joutumisen ja kuoleman kohdalla suojateho matala. Oireellisen taudin torjunnassa hyvä.

Artikkelikuva via Sanoma Oyj: ”Koronarokotteista tulvii haittavaikutuksia, mutta se ei tarkoita rokotteiden olevan haitallisia — Koronarokotteiden ongelmana eivät ole välttämättä rokotteet, vaan ihmisten kykenemättömyys ymmärtää, että korrelaatiosta ei seuraa kausaliteetti, kirjoittaa HS Vision Emil Elo.

Sanoma Oyj omistaa Helsingin Sanomat, Aamulehden, Iltasanomat, Tv4:n ym. mediaa. Sanoma Oyj:ta omistaa sijoitusrahasto Vanguard Group Inc, joka omistaa myös Euroopan lääkevalvontavirasto EMAn rahoittajia Pfizeria, AstraZenecaa, Modernaa, Johnson & Johnsonia, Merckia, GlaxoSmithKlinea (GSK), Novartista jne sekä sijoitusrahasto Blackrockia, joka on WEF:in yhteistyökumppani. Omistuksen vertikaalinen integraatio on paljon suurempi, kuin useimmat vapaa markkinatalous-uskomuksessa elävät ymmärtävät.

Yahoo Finance: Sanoma Oyj (SAA1V.HE)

*) Lisätty lause 27.10.2021 05:58

**) Lisätty 2 linkkiä ja taulukko, täsmennetty ”käytännön rokotepakko” 28.10.2021 klo 08:08

17 comments

 1. Lääkäri Ville-Veikko Elomaa US:ssa 27.10.2021 (otin varmuuden vuoksi talteen koko tekstin ennen kuin US:n sensuurivuoro herää)

  Miksi vastustan koronapassia ja pakkorokotuksia?
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ville-veikko-elomaa/miksi-vastustan-koronapassia-ja-pakkorokotuksia/

  Olen työssäni lääkärinä yli kahden vuosikymmenen ajan oppinut kunnioittamaan ihmisten yksilönsuojaa ja potilassalaisuuksia ja potilaan vapautta elää haluamaansa elämää, vaikka se on selkeästi hänen omalle terveydelleen haitallista. Tällä en tarkoita pelkästään ääri-ilmiöitä, kuten alkoholismia ja narkomaniaa tai tupakointia, vaan kaikkia tekemiämme valintoja. Näistä huomattavin yhteiskuntaamme rasittavia omia valintoja on esim. ylipaino. Terveydenhuoltoamme kuormittaa myös ikääntyvä väestö, koska tilastojen valossa suomalaisia yli 70-vuotiaita on jo yli 900 000 eli noin kuudesosa suomalaisista. Minut on koulutettu ja olen oppinut pitkän ajan kuluessa ymmärtämään ja hyväksymään ihmisen tekemät valinnat ja olen auttanut jokaista parhaan kykyni mukaan heidän ideologiastaan ja valinnastaan huolimatta. Lääketieteen etiikan mukaista on ollut kunnioittaa ihmiselämää ja ihmisen vapautta. Lääkärinä minun tehtäväni on ollut auttaa elämän taisteluissa kaikkia osapuolia tasapuolisesti, moralisoimatta ketään, painostamatta ketään.

  Meillä on elämässä aina riskejä. On riskejä, joihin voimme vaikuttaa ja on riskejä, joihin emme voi. On myös riskejä, joista emme vielä tiedä tarpeeksi.

  MEILLÄ ON OLTAVA OIKEUS OMAAN KEHOOMME

  Henkilökohtaisesti en kannata ihmisten pakottamista tai painostamista rokottautumaan, varsinkaan tällä uudella mRNA- tekniikalla, vastoin heidän omaa tahtoaan enkä koe lääketieteen etiikan mukaista olevan, että lääkärinä olisin mukana painostamassa hyvesignaloinnilla asiassa, joka on hyvinkin henkilökohtainen ja koskee ihmisen yksilönvapautta ja koskemattomuutta. Perustuslain 2. luvun ja 6. ja 7. pykälän mukaan ihmisiä tulee kohdella tasavertaisesti:

  2 luku

  Perusoikeudet

  6 §

  Yhdenvertaisuus

  Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

  Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

  7 §

  Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

  Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

  Perustuslakivaliokunta antoi vihreää valoa 7.10.2021 koronapassille. Päätös on mielestäni ristiriidassa lääketieteellisten tutkimusten valossa.

  KUKA KUORMITTAA TERVEYDENHUOLTOA?

  Kuka kuormittaa teho-osastoja? Valtamediaan asti on tihkunut tietoja siitä miten Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa teho-osastoja kuormittavat näissä maissa olevat ”vieraskieliset”. Vastikään uutisoitiin Varsinais-Suomessa jopa 70% koronapotilaista olevan vieraskielisiä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008319339.html. Tässä jutussa kerrotaan rokottamattomuuden olevan syy, mutta miksi jo ennen rokotuksia sama ilmiö raportoitiin keväällä 2020 Ruotsissa ja myös kevättalvella 2021 Suomessa teho-osastoilla?

  Tämä korreloi Ruotsissa myös kuolleisuuteen. Valtaosa kuolleista oli monisairaita ja toinen yliedustettu ryhmä oli vieraskieliset, jotka eivät olleet integroituneet yhteiskuntaan. Stora skillnader i överdödlighet våren 2020 utifrån födelseland (lakartidningen.se) Toisaalta on tuotu esiin näiden henkilöiden matala D-vitamiinitaso, joka myös merkittävä riskitekijä vakavampaan sairastuvuuteen. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.06.04.21258358v1.full.pdf

  Riskitekijöitä koronakuolleisuuteen ovat erityisesti korkea ikä ja krooniset sairaudet ja ylipaino. Risk Factors for Intensive Care Unit Admission and In-hospital Mortality Among Hospitalized Adults Identified through the US Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)-Associated Hospitalization Surveillance Network (COVID-NET) – PubMed (nih.gov)

  Koronaviruspandemiaan liittynyt tehohoidon tarve ja hoitotulokset Suomessa kevään ja kesän 2020 aikana (duodecimlehti.fi)

  Tältä pohjalta voidaan kysyä, koska tiedämme riskitekijät, onko sellainen henkilö vastuuton suhteessa omaan terveyteensä, joka ei edusta korona-taudin riskiryhmää, ollessaan ottamatta rokotetta. Eikö henkilö, joka on huolehtinut omasta terveydestään kuntoilemalla, syömällä terveellisesti ja välttänyt riskikäyttäytymistä, ole silloin oikeutettu tekemään päätöksen rokottamattomuudestaan? The under-reported role of toxic substance exposures in the COVID-19 pandemic (nih.gov)

  Tälläinen henkilö ei rokottamattomuudellaan suurella todennäköisyydellä kuormita terveydenhuoltoa sen enempää kuin oli kuormittanut tähänkään mennessä.

  Normaalistikin riski saada tauti on pieni ja ei-riskiryhmäläiselle taudista toipumisen todennäköisyys ilman jälkiseuraamuksia erittäin suuri. Oman riskinsä sairastua voi laskea esim. tällä laskurilla: : https://qcovid.org/Home/AcademicLicence?licencedUrl=%2FCalculation

  ROKOTE JA TAUDIN LEVIÄMINEN

  Estääkö rokottaminen taudin leviämistä? Vastikään julkaistun korkea-arvoisen lehden julkaisu ei tue tätä väitettä. Tutkimuksessa käytiin läpi 68 valtiota ja 2947 maakuntaa Yhdysvalloissa eikä rokote näytä estävän koronan leviämistä. Tämäkään ei näytä olevan peruste rokotteeseen pakottamiselle.

  On ajateltu, että rokotettu levittäisi tautia lyhyemmän aikaa, mutta tämä tutkimus ei ainakaan osoita sillä olevan epidemiologisesti merkitystä. Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States | SpringerLink

  Läpäisyinfektiot – miksi rokotetutkin voivat saada koronavirustartunnan? (duodecimlehti.fi)

  TUHKAROKKO JA KORONA

  Koronataudin riskiä näyttää vähentävän myös aiempi tuhkarokkorokotus ja tätä kautta voidaan ajatella sairastetun tuhkarokon myös suojaavan koronalta. EFFICACY OF THE MEASLES-MUMPS-RUBELLA (MMR) VACCINE IN THE REDUCING THE SEVERITY OF COVID-19: AN INTERIM ANALYSIS OF A RANDOMISED CONTROLLED CLINICAL TRIAL (medrxiv.org)

  LUONTAINEN IMMUNITEETTI

  Epävarmuuksia on myös siinä, pitääkö taudin sairastanut rokottaa? Luontainen immuniteetti saattaa olla riittävä jopa yli vuoden ajan. Antaako rokote paremman suojan? Vaccinating people who have had covid-19: why doesn’t natural immunity count in the US? | The BMJ

  https://www.nature.com/articles/d41586-021-01442-9

  KUN KAIKKI RESURSSIT TYÖNNETÄÄN YHTEEN SAIRAUTEEN

  Yhteen sairauteen resurssien keskittäminen on myös haitallista, josta maailmalla, esim. Britanniassa on huomattu seurauksena olleen selittämätön kesäkuolleisuuden lisääntyminen tänä vuonna 2021. Thousands more people than usual are dying … but it’s not from Covid (yahoo.com)

  AUTTAAKO KORONAPASSI?

  Jos perusterve ja vieläpä iältään ja biologialtaan nuori yksilö päättää olla rokottamaton koronan osalta, aiheuttaako hän tällä vaaraa muille enemmän kuin rokotettu? Olisiko tältä pohjalta rokotepassista hyötyä? Valitettavasti tutkimusten mukaan myös rokotettu levittää tautia. Ei voida väittää rokottamattoman olevan tältäkään osin vastuuttomampi. Shedding of Infectious SARS-CoV-2 Despite Vaccination | medRxiv

  LONG COVID

  Paljon on peloteltu myös lasten long covidilla. Tälle pelottelulle ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa tieteellisiä perusteluja eikä rokotepakkoa tai painostamista voida siihen perustaa lasten osalta. How Common Is Long COVID in Children and Adolescents? : The Pediatric Infectious Disease Journal (lww.com)

  KORONAKUOLLEISUUDESTA

  Korona on varmasti vaarallinen tauti. Kuolleisuutta on ulkomaisen tiedon pohjalta kuitenkin vaikea todentaa johtuen tilastointitapojen ja kulttuurien eroista. Voimme kuitenkin todeta, että Suomessa ja muissa pohjoismaissa, jopa Ruotsissa, kuolleisuus on ollut kansainvälisesti mitaten matala. Over- and under-estimation of COVID-19 deaths (nih.gov)

  Infection fatality rate of COVID-19 in community-dwelling populations with emphasis on the elderly: An overview | medRxiv

  Mietitäänpä, ketkä Suomessa ovat viime vuoden 2020 aikana kuolleet koronaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo sivuillaan 5. tammikuuta mennessä koronan kanssa – ei välttämättä siitä johtuen – kuolleita olleen 576. Näistä 23% kuoli erikoissairaanhoidossa, 41% perusterveydenhuollossa eli terveyskeskuksen vuodeosastoilla, 35% sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1% kotona tai muualla.

  Suomessa kuolleiden mediaani-ikä – eli jos kuolleet pistetään ikäjärjestykseen, keskimmäisen ikä – on 84 vuotta. Jos ihmisten odotettavissa oleva ikä on tuota luokkaa, kuten Suomessa on (miehet 79,2 ja naiset 84,5 vuotta), niin suuri osa koronan kanssa kuolleista on elänyt jo pidempään kuin mihin suomalainen nainen tai mies keskimäärin yltää. THL ilmoittaa myös, että valtaosalla kuolleista – 95 kuolleella sadasta – oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

  Lopuksi THL vielä toteaa: ”Koronavirusepidemia EI OLE lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.”

  Vertailuna sanottakoon, että pelkästään imeväisikäisiä lapsia kuoli vuonna 2020 muusta kuin koronaan liittyvistä syistä 83 kpl ja tämä oli historiallisen matala luku. Koronaan ei vuonna 2020 kuollut yhtäkään alle 30-vuotiasta henkilöä. Me unohdamme, että Suomessa kuolee päivittäin noin 150 henkilöä eli vuositasolla noin 55000 henkilöä. Tämä tulee lähivuosina kaksinkertaistumaan, koska sodanjälkeisinä vuosina Suomessa syntyi noin 100 000 lasta useiden vuosien ajan ja heidän ikänsä alkaa lähestyä suomalaisten kuolleisuuden mediaani-ikää. Tilastokeskus – Kuolleet 2020 (stat.fi)

  Se, kuoleeko ihminen normaalissa kuoliniässään koronadiagnoosiin tai johonkin muuhun infektiotautiin, ei ainakaan Suomessa ole näkynyt ylikuolleisuutena missään ikäryhmässä, vaikka koronakuolleeksi on merkitty enimmäkseen iäkkäitä.

  Onneksi osalla, ehkä suurehkollakin osalla väestössä on myös jo vastustuskykyä koronaa vastaan. Covid-19: Do many people have pre-existing immunity? | The BMJ

  Rokottamattomuudella on riskinsä. Suomessa on vajaan kahden vuoden aikana 26.10.2021 mennessä kuollut ihmisiä koronan kanssa seuraavasti:

  0 alle 30-vuotiasta

  9 (30- 40-vuotiasta)

  17 (40-49-vuotiasta)

  52 (50-59-vuotiasta)

  101 (60-69-vuotiasta)

  282 (70-79-vuotiasta)

  685 (yli 80-vuotiasta)

  ESIMERKKEJÄ MUUSTA KUOLLEISUUDESTA

  Vertailuna on todettava, että pelkästään 0-14-vuotiaita lapsia kuoli erinäisiin syihin vuonna 2019 165 henkilöä, joista erilaisiin infektioihin kuolleita oli 12 henkilöä (yksi influenssa!). Vuonna 2019 pelkästään alkoholiin liittyviin sairauksiin kuoli 2019 Yli 15-64-vuotiaita henkilöitä 1002 henkilöä. Tilastokeskus – (stat.fi) Itsemurhakuolemia oli 15-64-vuotiaissa 573, alle 14-vuotiaissakin 4. Koronakuolemat näyttelevät vuoden 2020 tilastoissa siis vaatimatonta roolia nuoressa ikäryhmässä.

  mRNA-ROKOTTEIDEN RISKIT

  Rokottamattomuus on toki riski, vaikkakin tilastojen valossa häviävän pieni riski, niin itselle kuin muille, jos rokottamaton on perusterve. Onko rokotteissa sitten riskejä? Jokainen voi miettiä tätä tykönään. Alkuun riskittömiksi mainostettuja rokotteita on kuitenkin riskien vuoksi varovaisuusperiaatteella vedetty yksi toisensa jälkeen markkinoilta. Näin kävi heti alkuun Johnson & Johnsonin ja Astra Zenecan rokotteen kanssa Johnson & Johnsonin rokotetta ei toistaiseksi oteta käyttöön Suomessa – THL:n Nohynek: Rokotteelle ei ole tarvetta | Yle Uutiset | yle.fi

  Nyt näin kävi Modernan kanssa Islannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa Islanti keskeyttää Modernan rokotteen käytön kokonaan – MTVuutiset.fi. Vain vähän ennen poisvetoa lehtiuutisissa ihmeteltiin suurin otsikoin siitä kieltäytyviä. Kieltäytymiset Modernan rokotteesta ihmetyttävät Suomessa – ”Se on samanlainen rokote kuin Pfizerin” – Kotimaa – Ilta-Sanomat

  Rokotteisiin ajallisesti, ei välttämättä kausaalisesti, liittyviä haittoja on raportoitu Fimea:an 7.10.2021 mennessä yhteensä 4360 kappaletta, jotka on käsitelty ja joista vakaviksi haitoiksi on tulkittu ilmoituksen mukaan 2982 kappaletta. Käsittelemättömiä haittailmoituksia on odottamassa 13800 kappaletta. Kuolemia rokotteisiin liittyen on ilmoitettu epäiltävän ainakin 110 kappaletta, joista 11 kpl alle 50-vuotiailla. Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista – Fimea

  Muistutettakoon, että ennen rokotteiden aloittamista vuonna 2020 alle 50-vuotiaita on epäilty kuolleen koronaan samaa luokkaa. Jopa 20–30-vuotiaita kuollut koronaan Suomessa – tämä koronakuolemista tiedetään nyt – Kotimaa – Ilta-Sanomat

  Tarkoituksellisesti viitteenä tässä Ilta-Sanomien tyypillinen uutisotsikko, jossa annetaan ymmärtää suuria kuolinlukuja nuorillakin. Sittemmin THL:n tilasto paljastaa karun totuuden: ei yhtäkään kuollutta alle 30-vuotiaissa, toistaiseksi.

  Nämä Fimea:an tehdyt haittailmoitukset herättävät huoleni siksi, että ne ovat moninkertaiset aiempiin rokotteisiin verrattuna. Sama havainto on niin Suomesta kuin ulkomailta.

  Kumpi siis on suurempi riski? Rokote vai rokottamattomuus? Toki kyseessä on vain yksi päätemuuttuja (kuolema) eikä suora syy-seuraussuhde, mutta tämä korrelaatio saa mietteliääksi.

  Mikä on omakohtainen kokemukseni? Voin kertoa, että ajallisia sattumia en ole aiemmin rokotteisiin liittyen omassa työssäni kohdannut. En edes sikainfluenssan aikana, vaikka tiedetään ainakin 235 lapsen ja nuoren Suomessa sairastuneen siihen rokotekampanjan aikana 2009-10. Sikainfluenssa-pandemia 2009–2010 ja rokotuksia seurannut narkolepsia – Terveyskirjasto

  Haluan huomauttaa, etten hoida tyypillisesti infektiotautipotilaita vaan ortopedisia potilaita. En myöskään työssäni hoida keskitetysti rokotevastaisia ihmisiä enkä ole esiintynyt rokotevastaisena, kuten en nyt tässäkään kirjoituksessani. Olen työssäni ja lähipiirissäni kohdannut muutamia ajallisia sattumia koronarokotteisiin liittyen, jotka eivät siis ole tavanomaisia kuumereaktioita. Vastaaviin en ole aiemmin törmännyt. MRNA- rokotteeseen liittyy toksikologisia ongelmia. Rokotetta on myös moitittu siitä, että se lähinnä lieventää oireita ja toki vakaviakin tautimuotoja, mutta se ei estä saamasta tartuntaa eikä estä levittämästä tautia. Liitteenä kattava toksikologian alan julkaisu aiheesta.

  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221475002100161X

  MEILLÄ ON OLTAVA VAPAUS VALITA JA PÄÄTTÄÄ OMASTA KEHOSTAMME

  Suurin osa rokotetuista on pärjännyt hyvin ja ilman komplikaatioita lyhyellä aikavälillä. Etukäteen emme valitettavasti tiedä miten yksilön keho reagoi pitkällä ajanjaksolla, ja varsinkin toistettujen injektioiden jälkeen. Siksi on tärkeää, että yksilöllä on oikeus omaan kehoonsa ja siihen riskiin, jonka haluaa omalla kohdallaan kantaa.

  Meillä on oltava oikeus avoimeen keskusteluun ja kritiikkiin yhteiskunnassa myös rokotteiden suhteen. Meillä on oltava myös vapaa mahdollisuus päättää omasta kehostamme. Siihen meillä tulee säilyttää inhimillinen, kristillinen, lääketieteelliseettinen ja perustuslaillinen oikeus. Vain silloin voimme kutsua maatamme aidosti tasa-arvoiseksi ja demokraattiseksi valtioksi. Why we petitioned the FDA to refrain from fully approving any covid-19 vaccine this year – The BMJ

  KANSAINVÄLISET JULISTUKSET JA SOPIMUKSET

  Kansainväliset sopimukset ja julistukset eivät myöskään puolla pakkorokotuksia eivätkä koronapassia. Nämä sopimukset ja julistukset on tehty suojaamaan yksilöä tyranniaa ja manipulaatiota vastaan suojaten meitä historiasta tuttuja mielivaltaisuuksia vastaan.

  Erään kansalaisaktivistin blogia lainatakseni:

  Syrjintä on kielletty Suomen perustuslain, Suomen solmimien kansainvälisten sopimusten (Oviedon sopimus, Unescon sopimus), Euroopan neuvoston tammikuussa tekemän päätöksen, sekä lääkärien Nürnbergin säännöstön mukaan. Syrjintä on Suomen laissa kielletty vielä erikseen yhdenvertaisuuslaissa mm. terveydentilan perusteella. Nämä syrjinnän kiellot koskevat myös yrityksiä. Terveydentilatiedot ovat lakien vahvasti suojaamia, mm. tietosuojalaki ja laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä. Terveystietoja ei pidä paljastaa ilman asianomaisen lupaa, eikä niiden paljastamista pidä asettaa yhteiskuntaan osallistumisen vaatimukseksi.

  Tykkää

 2. ”Vain noin 1-10% kaikista haitoista ilmoitetaan haittarekistereihin.”

  Omalla otannalla voin sanoa että tämä pitää aivan varmasti paikkansa, ja luultavimmin tuonne alempaa prosenttia kohden : omalla ~100 hengen työpaikalla noin 50 henkeä on saanut rokotteen , noin 15 heistä sai sellaisia haittavaikutuksia että joutuivat olemaan pois töistä/sairauslomalla ainakin yhden päivän.

  Kahdella oli pahempia haittavaikutuksia, toinen oli kovassa kuumeessa koko viikon ja toinen sai pahoinvointia ja huimausta joka kesti useita viikkoja. Kumpikaan näistä tai lievempioireisista ei tietojeni mukaan tehnyt haittavaikutusilmoitusta.

  Koronaa ei ole ollut yhdelläkään työntekijällä ( yhden työntekijän lapsilla oli, mutta ei joko tarttunut vanhempaan tai oireet olivat niin lievät että teki etänä samalla kun vahti lapsiaan jotka olivat karanteenissa, lapsillakaan ei ollut kuin lievästi kuumetta ja hiukan nenä vuosi – hänen sanoin : ”normaali flunssat olleet monta kertaa pahempia lapsilla kuin tämä korona” )

  Eli jos katsoo KUSTANNUKSIA työnantajan näkökulmasta, niin ei hyvältä näytä nämä rokotteet, palkan joutuu maksamaan turhilta koronarokotteen aiheuttamilta sairauslomapäiviltä, kun taas itse korona ei ole aiheuttanut sairauslomia.

  Mistä tiedän nämä : olen usein palaverissa toimarin ja HR henkilön kanssa jossa koetetaan resursoida työntekijät kiireisimmille hommille, kyllä vaikeaa ja arvaamatonta on, jos ei tiedä onko hekilö kohta koronapiikin takia saikulla tai ei…

  Tykkää

  • Eilen oli tilaisuus jutella useamman sos. ja terveyssektorilla työskentelevän kanssa (2 vaihtanut alaa koska ei halua piikkiä). Henkilökuntaa painostetaan ottamaan piikki ja kun haittoja tulee, niin ilmoittamista ”ei pidetä tarpeellisena”. Osittain varmaan on kyse siitäkin, että kun ensin on painostettu ja sitten ilmenee seurauksia, niin ilmoittaminen haitoista rekisteröisi haitat, ja niitä ehkä pelätään käytettävän oikeudenkäyntiaineistona ja perusteluna korvausvaatimuksille.

   En sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että STM on vihjannut terveydenhuoltohenkilökunnalle ettei ilmoituksia pidä tehdä, koska ne johtavat korvausvaatimuksiin ja valtion rokotevalmistajien puolesta ottama haittavastuu (300 miljoonaa kymmenelle vuodelle) ei riitäkään.

   Tykkää

 3. On tärkeää ymmärtää mistä KORONAVOUHOTUKSESA on kyse ja miksi HAITTAVAIKUTUSTEN määrällä ei ole päättäjille MITÄÄN merkitystä. Korona on ennen kaikkea RAHAPOLIITTINEN tapahtuma. Se on OIRE finanssikapitalismista. Epävakaata RAHOITUSSEKTORIA hallitaan GLOBAALILLA ”hätätilalla”, joukkopropagandalla ja biotyrannialla. TIEDE on otettu suuryritysten haltuun ja SENSUURI kukoistaa. Syntyy KESKITETTY VALTARAKENNE. Koronahuuhaata tarvitaan nykyisen TALOUSJÄRJESTELMÄN hallittuun ALASAJOON. Meneillään oleva TOIMITUSKETJUJEN heikentäminen on TARKOITUKSELLISTA. Pian on PUUTE kaikesta! Teknokraattien vallankaappaukseen liittyy DIGITAALISEN infrastruktuurin luominen. VALEPANDEMIA saa jatkoa suuresta eksytyksestä joka liittyy AVARUUSOLENTOIHIN. Tulee myös KYBERISKU pankki-infraan. Digitaalinen TUNNISTUSJÄRJESTELMÄ. UUSFEUDALISMI. SOSIAALINEN LUOTTOKELPOISUUS. Keskuspankkijohtoinen BIOFASISMI. Koronassa on kyse KESKUSPANKKIEN harhautuksesta.

  Tykkää

 4. Sanoma Oy:n suurin omistaja on Jane ja Aatos Erkon säätiö (24%). Aatos Erkko kuului David Rockefellerin Bilderberg-ryhmään jonka tavoite on luoda TEKNOKRAATTINEN maailmanhallitus. Lue sivu 405 Rockefellerin omaelämäkerta. Säätiön hallituksessa istuu Jussi Pesonen. Sanoman hallitusta johtaa Pekka Ala-Pietilä. Jäseniä ANNA HERLIN, Mika Ihamuotila. ANTTI HERLIN on Sanoman toiseksi suurin omistaja (12%). Koneen säätiö tukee huuhaa-muotiaatteita. Säätiön hallituksessa Antin sisko Hanna Nurminen ja Ilona Herlin. Koneen hallituksessa Antti Herlin, muotiaatteita propagoiva Jussi Herlin, SANOMAN TJ. Susan DUINHOVEN, Iiris Herlin sekä entinen pv. komentaja admiraali Juhani KASKEALA. Antti Herliin on Bilderbergin ja Trilateraalisen komission jäsen – Kaskeala on trilateralisti. David Rockefellerin perustama Trilateraalinen komissio ajoi Uutta Talousjärjestelmää. Se tunnetaan nyt nimellä Great Reset.

  Liked by 1 henkilö

  • Elämme maailmassa jossa kaikkein korkeimmat ihmisarvot on poljettu lokaan ja korvattu keinottelijoiden kehittelemällä rahalla joka ei perustu mihinkään luonnonmukaiseen pysyvään perusarvoon, vaan on alistava orjanies.
   Tässäkin kansanmurhaan johtavassa myrkkypiikityksessä uhrataan ihmisten terveys ja tukahdutetaan moraali, kaksi keskeistä ihmisyyden arvoa, jotta vaan Rockefellerit, Bilderbergit ja heidän Nwo-kätyrinsä saavat toteuttaa bisneksiänsä ja lääkekokeitansa, sekä siinä ohessa tuhota maamme ja kansallisuutemme.
   Tästä seuraa RASKAS KIROUS maamme johtaja klikille ja historia tulee heidät muistamaan Hitlerin kaltaisina hirviöinä.

   Tykkää

 5. Tässä juuri luen Joost A.M Merloon The rape of the mind, The psychology of thought control, menticide and brainwashing kirjaa. Tähän ajanjaksoon erittäin sopiva kirja sekä vihaajille, että niille jotka eivät vihaa. Omakohtaiset elämäntarinat Gestapon jne.toiminnasta antavat arvokasta perspektiiviä tulevaisuuteen.

  Itse en ole niin laumaorientoitunut ihmisnisäkäs, että ostaisin erilaisia ideologioita tai tuotteita joiden tarpeellisuus tai turvallisuus on kyseenalaista, joten tämä ajanjakso on melko haastava katsella sivusta. Toisaalta selvisin murrosiässäkin ryhmän painostuksesta ja pilkasta käyttämällä omaa järkeilyä (se pirun tupakka, jota kaikki veti), joten miksipä en nytkin.

  Se että covidrokote haitat ja kuolemat näkyvät pienellä vähemmistöllä vielä viikkojen ja kuukausien päästä rokotteen ottamisen jälkeen ja jätetään tunnustamatta (joissain tapauksissa tilastoimattakin), koska se on vain ihmisen ”oma havainto”, ei herätä luottamusta. Israelista on tullut jo esimerkkejä pitkäkestoisista työkykyynkin vaikuttavista rokotehaitoista.

  Muistetaan toki, että hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. Se vähemmistö saattaa olla eri mieltä mutta vähemmistön voi aina vaientaa tai lynkata sanallisesti yksinoikeutettujen viranomaisten ja mediajohtajien myötävaikutuksella.

  Liked by 1 henkilö

 6. Todellisuudessa tässä on käytetty WW II Saksassa havaittuja hyviä oppeja, missä luodaan (aiheeton) pelko pandemiaa kohtaan päämedioiden avustuksella. Syntyy joukkopsykoosi, missä kansa saadaan seuraamaan johtajiaan mm. Salen ja Lordin julkisetpiikitykset vain mainitakseni.

  https://granitegrok.com/mg_nashua/2021/10/but-its-only-a-vaccine

  Mitä tulee Suomessa tehohoidossa kuolleisiin on hyvä ehkä tiedostaa samoja ”aineita” käytetään mm. Yhdysvalloissa teloituksissa. THL:llä ja AVI:t keräävät tämän potilastiedon sairaaloilta kahden viikon välein.

  Tehohoito Suomessa sattuu vain olemaan ”kiertoilmaisu” teloittamiselle. Yleensä homma on ohi muutaman vuorokauden kuluessa Yliopistollisessa sairaaloissa ja uusi potilas otettaneen tilalle.

  Tykkää

  • Tuosta joukkopsykoosista oli puhetta eilen porukalla. Sote-alan ex-työntekijät ihmettelivät, miksi niin monet luottavat mediaan eivätkä tarkista faktoja.

   Tykkää

 7. ”Korona ja lisäkustannus firmoille” oli huolestunut työnantajille aiheutuneista kuluista. Luin joku aika sitten erästä blogia, jossa äiti kertoi teini-ikäisen lapsensa sairastuneen koronaan, mikä tarkoitti hyvin lievää flunssaa. Teini käytti koronalomansa pelailemalla. Vanhemmat terveinä ”altistuneina” saivat myös lomaa töistään ja opinnoistaan. Onko tässä syy, miksi koronatesteissä juostaan jokaisen pienen nuhan vuoksi? Jos onnistaa hyvin, koko lössi voi saada pari viikkoa pelilomaa. (Onko ”altistuneiden” koko karanteeni palkallista lomaa?)
  En tiedä tai tunne vieläkään yhtään koronaan sairastunutta. Kuulin eräältä yli 50 vuotta Ruotsissa asuneelta lapsuusajan tuttavaltani, että hänkään ei ole sairastunut, vaikka ei ole pitänyt edes maskia. Joskus uutisoitiin, että ruotsinsuomalaiset kuolevat massoittain koronaan. Johonkin varmaan nyt kuolevat, jos ovat jo 60-luvulla olleet työikäisiä, osa luultavasti myös hengitystieinfektioon. Omassa tuttavapiirissäni heikot vanhukset ovat lähes aina kuolleet keuhkokuumeeseen tai johonkin muuhun hengitystieinfektioon.

  Liked by 1 henkilö

 8. Kokeet jatkuu, uusia keksitään, liekö sitten hyvä kun esim Pfizerin alkuperäiset k-tautipiikkikokeet (ne ”clinical trials”) on jo pilattu, niissä ei ole enää placeboryhmää – melkein kaikki vertailuryhmään kuuluvat otti piikin oitis kun saivat valita.

  Eipä niistä kokeista paljoa ole ilmennyt väliaikatietoinakaan, mitä nyt se absoluuttinen riskin alenema noin prosentin paikkeilla.

  Jenkkilässä haalittu mukulii koekaniineiksi:

  Niin no mukuliahan siellä on piikitetty jo ihan hulluna mutta tuossa ninku oikeen ”testi”.

  Edellä artikkelissa mainittuna että Helsingin yliopisto Meilahdessa ja THL jossain päin Suomea tekevät vähä samaa, mutta ikäkääkät koekaniineina.

  Ottiko jenkit oppia täältäpäin, vai toisinpäin!?

  Myös mainio nykyaikamme ilmiö tuossa tweeeder jutussa:

  ”post-authorization safety studies”

  POST authorization?? Mit-…

  No mutta. Juuri tästähän on ”ihan-älytöntä”-hannakin meille kertonut! Että lääkettä mollataan jo etukäteen ihan vaan sen takia että tutkimustuloksia ei ole vielä saatavilla, sehän on ihan TYHMÄÄ-

  Vaan homma jatkuu. Silmät kiinni lennetään, ja rakennetaan sitä lentokonetta hannan kanssa. Virkavalkotakkisista ei jatkossa taida olla apua, ne on hannan kanssa hangaareilla.

  Toinenkin sanonta pisti silmään fda gov plätinässä: ”a significant unmet medical need…”

  Merkittävä lääketieteellinen kohtaanto-ongelma voi ollakin lähivuosina. Mieleen tulee lähinnä rotanmyrkkyjohdannaiset. Antikoagulanttien kysyntä varmaan kasvaa, siellä viidennen tai kuudennen klottishottiboosterin paikkeilla. Kai se hiusverisuoniston klottaantuminen jatkuu siitä mihin jäi viimeksi, uuden klumppiproteiinipiikin myötä? Hienovaraisten homeopaattisten verenohennushoitojen taitajista tulee pulaa-

  Tuttu tilanne historiasta. Inkvisitio kirkollisapureineen käräytti keskiaikaisilla rovioilla kulmakunnilta kaikki herbalistit ja rohtolääkinnän taitajat siinä kerettiläissuursiivouksensa ohessa. Tuskia riitti varmaan monille pari-kolmesataa vuotta eteenpäin kun siinä meni samalla enimmät senaikaisten kipulääkkeiden tuntijat.

  Nyt kai käy samoin. Vähänkään vaihtoehtoisemman lääketieteen osaajat luultavasti heitetään piikkilankahäkkeihin karantteenikyliin hallituksen k-tautilinjausten vastustamisesta. Luontaisantikoagulanttien tuntijat nyt ainakin, kun eivät kaiketi nin välitä klottishotteja ottaa.

  Miltähän se tuntuu semmonen tukkeutuneitten hiusverisuonien tekemä ”fifth-booster”-kuolio, vaikkapa jossain haiman seutuvilla?

  Tykkää

 9. Ihmetyttää hiukan tuo fimean lukujen pyörittely sivustolla
  https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/kooste-koronarokotteiden-haittavaikutusilmoituksista
  todetaan mm. että ”Vakavien ilmoitusten suhteellinen osuus näyttää todellista suuremmalta, koska vakavien ilmoitusten priorisoinnin takia erityisesti ei-vakavia ilmoituksia kertyy tarkempaa käsittelyä odottamaan. Tällä hetkellä tarkempaa käsittelyä odottavia ei-vakavia koronarokoteilmoituksia on noin 14 900. Vakavaksi luokiteltuja ilmoituksia ei ole odottamassa tarkempaa käsittelyä.” tuosta saisi äkkiä sellaisen kuvan että vakavat haittailmoitukset on käsitelty. Kuitenkin jos katsoo rokotekohtaisia grafiikkoja näin ei voi olla. Grafiikkojen mukaan karkeasti 2/3 kaikista haitoista on vakavia. Sama on ilmaistu tekstissä seuraavasti ”Vakavat haittavaikutukset
  Vakavuusarvio perustuu ilmoittajan arvioon tai sen puuttuessa Fimean arvioon. Noin 70 %:ssa käsitellyistä ilmoituksista haitat on arvioitu vakaviksi.”
  Tuosta kun lasketaan 0,7 x (14900+5686) saadaan tulokseksi noin 14410 vakaa haittaa josta
  on käsitelty vasta 4032 (tilanne 16.11-2021) Eli tosiasiassa käsittelyä odottaa noin 10.000 vakavaa haittailmoitusta samalla kun fimea toteaa ”Vakavaksi luokiteltuja ilmoituksia ei ole odottamassa tarkempaa käsittelyä” Jossakin lienee siis virhe.

  Tykkää

 10. Jatkan vielä hiukan edellisen viestini aihetta.
  Samalla sivustolla todetaan:

  ” Haittavaikutusilmoitukset, joissa on ilmoitettu kuolemantapauksesta

  Fimeassa on 16.11.2021 mennessä käsitelty 132 koronarokotuksiin liittyvää haittavaikutusilmoitusta, joissa kerrotaan potilaan menehtyneen. 11 potilaista oli saanut Spikevaxin, 18 Vaxzevrian ja loput 103 Comirnatyn.

  Kuolemantapauksissa haittavaikutusilmoituksen tekeminen ei tarkoita syy-seuraussuhdetta rokotteen ja kuoleman välillä. Kuolinsyyn määrittää hoitava lääkäri tai tietyissä tilanteissa oikeuslääkäri (Laki kuolemansyyn selvittämisestä). Alle 50-vuotiaiden ikäryhmiä ei eritellä vähäisten ilmoitusmäärien takia.”

  Huomautan että tässäkin sanotaan ”16.11.2021 MENNESSÄ KÄSITELTY” eli ei voida täysin sulkea pois mahdollisuutta että niissä noin 14.900 haittailmoituksessa jotka ovat vielä käsittelemättä olisi lisää kuolemantapauksia.

  Tykkää

  • Kun noita säännöllisesti lukee tietoja etsien, päätyy ajan mittaan siihen, että tietoja ”piilotetaan näkyviin”, tilastoilmoituksissa kategorioidaan eri tavoin; tapa on johdonmukainen vain jos olettaa, että muutoksilla piilotetaan oleellisia.

   Lisäksi voisi ajatella, että sitä mukaa kuin yleisössä ja medisiinassa tietoisuus rokotehaitoista lisääntyy, yhä useampi tunnistaa piikin jälkeiset kummallisuudet ja tekee ilmoituksen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s