Vieraskynä — entinen kätilö Heli Rämäkkö

Heli Rämäkkö on entinen kätilö, joka teki vuonna 2018 ratkaisun ja lopetti 15 vuotta jatkuneen kätilön uran tartuntautilain pykälä 48 johdosta. Hän kirjoitti kokemuksiaan Facebook- sivulleen.

Heli Rämäkkö

Minä tein itse oman ratkaisuni tasan kolme vuotta sitten ja lähdin hoitoalalta itse pois. En nähnyt järkeväksi jatkaa aloittamaani taistelua, koska kävin sitä käytännön tasolla ja konkreettisesti omalla työpaikallani aivan yksin. Henkistä tukea oli tarjolla ja tuhansia hoitajia ja osin lääkäreitäkin ympäri Suomen, jotka olivat samaa mieltä kanssani, mutta käytännössä taistelin aivan yksin. Ja tein sitä kyllä kovaa, nyrkit pystyssä ja äänekkäästi. Jos kanssani julkisuudessa olisi ollut edes 100 muuta kätilöä tai hoitajaa, olisi jokin saattanut muuttua, mutta kaikki vaikenivat.

Se on yhtälailla Suomen, kuin koko hoitoalan ongelma: Suurin osa vaikenee, myöntyy ja on hiljaa.

Kunhan saa pitää työnsä, kunhan kukaan ei katso kieroon, kunhan ei vaan erotu massasta. Kunhan ei tarvitse tehdä elämästä vaikeaa, kunhan on helpompaa, kunhan ei tarvitse ajatella itse, kunhan on vain ”kunnollinen” ihminen. Se riittää.


Tuolloin 2018 astui voimaan Tartuntautilain pykälä 48, joka velvoittaa työnantajaa varmistamaan sen, että sillä on vain työhön soveltuvia henkilöitä töissä. Soveltuvuus mitattiin tuon pykälän mukaan sillä, onko henkilö ottanut influenssarokotteen vai ei. Itse en ole koskaan elämässäni tuota piikkiä ottanut, koska en usko tuon kaltaisiin uskomushoitoihin ja olen hyvin terve ja terveystietoinen ihminen. En voinut kuvitellakaan, että minuun pistetään vuosittain vielä 25 tuollaista höpöhöpöpiikkiä, aina eläkeikään saakka. Rokote, jonka teho on maksimissaan 20% vuodesta riippuen (uusi rokote ei edes pääse markkinoille, jos sen teho on alle 50%) ja rokote, joka ei millään tavalla takaa sitä, ettenkö voisi influenssavirusta saada ja viedä eteenpäin.

Piikki, jonka jälkeen itseasiassa hyvin monet sairastelevat koko talven jotain pientä. En ole koskaan sairastanut influenssaa ja terveydenhuoltoa olen kuormittanut vain synnyttäessäni ja kerran kaaduttuani, loukattuani olkapääni liukkailla, tuolloinkin vain olkapään kuvaamisen verran. Pidän huolta terveydestäni, joka on mielestäni meidän kallein aarteemme. Omalla kohdallani terveyden ja hyvän vahvan immuniteetin vaalimiseen eivät kuulu nämä huuhaahoidot, vaan ihan muut asiat, kuten ravinto, ravintolisät, liikunta, uni, stressinhallinta ja niin edelleen.


Työskentelin yhteensä noin 15 vuotta kätilönä, ja olin tuona aikana työnantajalle erittäin edullinen ja tuottoisa työntekijä. Hyvä työssäni, äärimmäisen vähän sairaslomia ja niin edelleen. Tuon pykälän 48 myötä minusta kuitenkin tuli soveltumaton työhöni ja jouduin koppiin paperihommiin, pois vaarantamasta synnyttävien perheiden ja vastasyntyneiden terveyttä. Tuona vuonna 2018 työkavereistani Seinäjoen keskussairaalassa irtisanoutui pitkästi yli 20 rautaista ammattilaista. Suurin osa kyllästyi mädänneeseen organisaatioon ja huonoon johtamiseen, siihen, ettei työntekijöitä kuunnella. Jatkuvaan joustamiseen, jatkuviin muutoksiin ja resurssien pienentämisiin. Ei sillä, sen jälkeen tuosta puljusta on lähtenyt porukkaa pilvin pimein, eli mikään ei ole muuttunut.


Minä kyllästyin siihen, että työnantajalla oli yhtäkkiä periaatteessa valta päättää, mitä lääkeaineita minä otan kehooni.

Näennäinen ”vapaus päättää” oli naurettava argumentti; halusin 13- vuotiaasta kätilöksi, opiskelin tuon vastuullisen ammatin ja tein sitä ammattitaidolla ja huolella ja sitten oltiin tilanteessa, jossa tietty lääketieteellinen toimenpide tai se, etten halunnut sitä ottaa vastaan, teki minut soveltumattomaksi työhöni. Ilman sitä sain mennä ikkunattomaan koppiin naputtelemaan tietokonetta ja soittelemaan ihmisille, koska näin en vaaranna potilaiden terveyttä. Varsinaista vapautta päättää. No, olin siellä kopissa tasan tunnin, sen jälkeen hain sairaslomaa ja irtisanouduin työstäni kuukautta myöhemmin. Minun vapauttani ei vie kukaan, ei edes joku niinkään korkea- arvoinen henkilö, kuin keskussairaalan infektioylilääkäri.


Olisihan minulla ollut vaihtoehtoja: Huorata arvoni ja mennä ottaamaan influenssapiikki, että saan tehdä työtäni. EI. Valehdella soveltuvuuteni työnantajalle, koska lopulta tämäkin oli mahdollista työnantajan huomatessa, että lakipykälä on mahdoton toteuttaa; jos yksikössä esimerkiksi 10 hoitajaa kieltäytyy ottamasta vastentahtoisesti itseensä lääkeaineita, ei kymmentä hoitajaa voida laittaa pyörittelemään papereita. Potilaat täytyy hoitaa ja hoitoalalla on menty jo vuosikausia aivan veitsenterällä henkilökunnan riittävyyden suhteen. Siksi henkilökunnalle on sittemmin annettu mahdollisuus valehdella olevansa soveltuvia. Eli voit suusanallisesti kertoa olevasi ”soveltuva”, vaikka et olisi influenssarokotetta hakenutkaan. Työnantajalla ei ole oikeutta tai pääsyä työntekijän terveystietoihin, joten ainoastaan soveltuvuutta voidaan arvioida, joko työterveyshuollon toimittaman tai työntekijän itsensä toimittaman (=valehtelu) tiedon perusteella. Tämäkään ei ollut minulle vaihtoehto, EI. Kun on ihminen, joka haluaa seistä selkä suorana arvojensa ja valintojensa takana, ei tulisi mieleenkään myydä niitä millään hinnalla. Ei taipumalla, mutta ei myöskään valehtemalla.


Kun sitten jätin lähtiessäni perääni hieman lisääntynyttä kapinamieltä, sittemmin noin 10 rohkeaa ja omaa itsemäärämisoikeuttaan puolustavaa kätilöä on joutunut aina influenssakauden ajaksi muihin töihin. Hassuinta on, että heitä siirrellään ”jonossa” esimerkiksi kirurgian osastolle. ”Jonossa” tarkoittaa sitä, että muutama on aina pätkän kerrallaan siirrossa. Kymmentä kätilöä ei näes voida siirtää kerrallaan pois synnytysyksiköstä. Eli esimerkiksi 2-3 kätilöä siirretään toiselle osastolle 8 viikon ajaksi kerrallaan (!!!) Siis osastoille, joiden omilta työntekijöiltä yhtälailla vaaditaan influenssarokotetta. Onpa tuolla osastolla ollut joskus joku raskaana olevakin (muista kuin raskauteen liittyvistä syistä), ja silloin osastolla siirrossa oleva kätilö hoitaa ilman muuta tätä raskaana olevaa (muistattehan, hänet on siirretty synnytysosastolta kirurgian osastolle, koska hän ei ole soveltuva työhön, koska hänellä ei ole influenssarokotetta). Kuulostaako tämä teistäkin enemmän rangaistuskeinolta, kuin terveysturvallisuuden takaamiselta?


Minä jouduin sairaalan johdon puhutteluun, infektioylilääkärin puhutteluun, osastonhoitajan ja ylihoitajan puhutteluun. Puhuttelua puhuttelun perään. Ei auttaneet puhuttelut. Puhuttelut eivät auttaneet minua ymmärtämään, että pitäisi luopua oman kehon päätäntävallasta saadakseen tehdä sitä työtä, mihin on kouluttautunut 4,5 vuotta, ja mitä oli jo 15 vuotta tehnyt ilman, että oli vaarantanut kenenkään henkeä. Päinvastoin, kätilö usein pelastaa henkiä työssään, kuten monet muutkin terveydenhuollon ammattilaiset.


Niinpä minä sitten lähdin. Epäröimättä hetkeäkään, koska ei ollut mitään muita vaihtoehtoja. Piikittäminen vasten tahtoa ei ollut vaihtoehto, valehteleminen ei ollut vaihtoehto eikä se, että minut siirretään pois rakastamastani työstä, ollut vaihtoehto. Ainoa vaihtoehto oli lähteä. Sanotaan, että vapaudet ja vapaus tuovat myös vastuuta. Kyllä, kannoin täydellisesti vastuun siitä, että halusin edelleen olla vapaa. Hyppäsin tyhjän päälle. Enkä ole katunut PÄIVÄÄKÄÄN tuota valintaani. Olen ollut onnellisempi kuin koskaan, vahvempi, voimakkaampi ja rohkeampi, kuin koskaan elämässäni. Elämä on kantanut minut uusille urille ja voin hyvin niin henkisesti, fyysisesti kuin taloudellisestikin. Saan tehdä nyt juuri sellaista työtä, mihin minut aina oli tarkoitettukin: Vaikuttaa, tukea, auttaa, antaa hyvinvointia ja iloa ihmisten elämään. Työni ei edes tunnu työltä. Kaikki on täydellistä ja olen siunattu ihminen.


Ajattelin tuolloin vuonna 2018, että tähän aiheeseen mun ei tarvitse palata enää koskaan, vaan kuinkas kävikään? Enpä olisi koskaan voinut kuvitella, että vain kolme vuotta myöhemmin olemme tässä tilanteessa jälleen. Ja nyt tilanne koskee meitä kaikkia. Koko maailman kansan vapaus ollaan viemässä samalla tavoin. SOTE- henkilöstö oli ja on vain harjoittelua.


Pian vapaus tulee ostaa ottamalla kehoonsa lääkeainetta. Eikä vain kerran, vaan kaksi, kolme, neljä, viisi… Et ole enää koskaan vapaa, ellet ota piikkejä. Tällä kerralla mennään kaikin tavoin next levelille; käytössä on täysin uusi rokoteteknologia, jota ei ole koskaan aiemmin ihmisiin vielä pistetty. mRNA- teknologia, joka vaikuttaa soluihimme ja laittaa ne valmistamaan viruksen piikkiproteiinia. Tuohon verrattuna perinteinen influenssapiikki alkaa vaikuttaa suorastaan luomutuotteelta. Välittömiä haittoja tästä injektiosta on maailmanlaajuisesti aivan käsittämättömät määrät ja samalla FDA (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) haluaisi tutkimustulokset salaisiksi 55 vuodeksi ja EMA (Euroopan lääketurvallisuusvirasto) kieltäytyy selvittämästä biologisia prosesseja, jotka johtavat tästä injektiosta aiheutuneisiin haittoihin. Pitkäaikaishaitoista ei ole kenelläkään mitään tietoa. Ja tällaista injektiota vaaditaan pakolliseksi kaikille, vauvasta vaariin. Suunnitelma on niin sairas ja paha, ettei monikaan sitä pysty käsittämään todeksi. Mutta se on totta.


Ainakin itselleni on nyt tullut selväksi, että minulla ja minun tekemisellä on tarkoitus. Tarkoitukseni on olla äänessä ja lisätä ihmisten tietoisuutta asioista. Herätellä ja auttaa ihmisiä tekemään rohkeita ja oikeita ratkaisuja, auttaa pysymään voimassaan ja luomaan omaa todellisuuttaan sellaiseksi, mitä haluaa elää. Meidän vapautta ei vain voi kukaan viedä. Jokainen yksilö pitää huolta itsestään ja samalla myös muista.

Kun minä huolehdin omasta vapaudestani ja voimastani, huolehdin samalla myös sinusta.

Vahvoista ja rohkeista, ihmisoikeuden ja vapauden merkityksen tiedostavista ihmisistä muodostuu uusi maailma. Ja se maailma on vapauden, oikeudenmukaisuuden ja hyvän maailma, kaiken sen vastakohta, mikä nyt on ottanut vallan täällä.


Me sukellamme erittäin syvälle. Ihmiset tarvitsevat vielä enemmän sortoa, vielä enemmän kuolemaa ja surua, vielä enemmän vapauksien menettämistä, ennen kuin kriittinen massa on hereillä. Me joudumme ehkä jopa sotimaan. Lapsia tulee kuolemaan ja vammautumaan näistä piikeistä. Tämä kestää vielä pitkään. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin taistella ja pyristellä eroon tästä pahuudesta. Ja siihen meillä on kaikki tarvittavat kortit käsissämme. Tarvitsee vain olla rohkea, seistä selkä suorana, toimia, ajatella, ymmärtää, tiedostaa ja pitää puoliaan. Autetaan ja tuetaan toisiamme siinä. Jaksetaan vielä hetki.


PS. Sote- alan henkilöstö! Älkää irtisanoutuko! Menkää töihin, antakaa työnantajan etsiä teille muuta työtä, lomauttaa. Jääkää sairaslomalle, mutta älkää irtisanoutuko. Teitä on paljon, ette ole yksin kuten minä olin.

Heli Rämäkön Vieraskynä-kirjoitus on julkaistu aiemmin Helin Facebook-sivujen lisäksi Injektiopiikki-sivustolla. AvoinMedia on hieman kielenhuoltanut tekstiä, lisännyt korostukset ja linkit.

Kommentti / RS

Yle uutisoi Tartuntatautilain muutosesitystä vastustavista sote-alan työntekijöistä otsikolla ”Hautakynttilöitä syttyi kaupunkien maamerkeille ympäri Suomen – taustalla rokotekriittisten hoitajien mielenilmaus, joka syntyi suljetussa Telegram-ryhmässä”, Yleksi yllättävän neutraalisti. Lakiesityksessä halutaan voimaan ”väliaikainen rokotepakko” 31.12.2022 asti sote-alan työntekijöille.

Miten rokotepakko voi olla väliaikainen: kun kerran olet ottanut mRNA-geeniteknologiapiikin, se on kehossasi eikä pois tule?

Mielenilmauksesta Yle kertoo, että #RIPsote -mielenilmaus organisoitiin koronarokotuksiin kriittisesti suhtautuvien sote-työntekijöiden suljetussa ”Sinun puolella” -nimisessä Telegram-ryhmässä. Yksi ryhmän jäsenistä on seinäjokelainen entinen kätilö, nykyinen yrittäjä ja somevaikuttaja Heli Rämäkkö, jonka Vieraskynä-tekstin AvoinMedia nyt julkaisee.

Rämäkkö on kertonut Ylelle, että jo aikaisemmin perustettuun ryhmään on liittynyt uusia jäseniä sen jälkeen kun hallitus teki keskiviikkona esityksen sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden väliaikaisesta rokotusvelvollisuudesta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sosiaalisen median palvelu Twitterissa Sinun puolella-ryhmälle kertoo, että sairaanhoitajapula ei huoleta sairaalan johtoa kun tottelevaisuus hierarkian käskyjä kohtaan on uhattuna: viestin mukaan sairaanhoitopiiri on tyytyväinen, jos rokotevastaiset hoitajat ymmärtävät vaihtaa alaa. Tviitin mukaan hoitajat ovat väärällä alalla, jos eivät usko lääketieteeseen ja potilaiden suojaamiseen.

Vuotavalla rokotteella ”suojaamiseen”?

Aiheeseen liittyy Pikauutiskirje sote-henkilöstölle ja heidän läheisille.

Artikkelikuva via Duunitori + Yle

OIKAISTU 10.12.2021 klo 22:22 vuosiluku 2021 > 2021 + lisätty linkki

17 comments

 1. ”Lakiesityksessä halutaan voimaan ”väliaikainen rokotepakko” 31.12.2021 asti sote-alan työntekijöille.”
  Eihän siihen mennessä kerittäisi edes rokottaa kaikkia yhtä kertaa, ja nekin ketkä yhden kerkiää saada olisivat silti ”rokottamattomia”
  Näissä touhuissa ei ole kyllä todellakaan mitään järkeä.

  Tykkää

 2. Mainio kirjoitus Heliltä. Hyvä että vuosi 2018 nousi keskiöön, sehän on nyt vastuullisessa koronakirjoittelussa muinaista esihistoriaa. Vuosi 2 ennen koronaa (ekr.)? Heitä ei voisi vähempää kiinnostaa. Meitä vastuuttomia kiinnostaa että piispa ja pormestari tuntevat k-piikin niin paljon paremmin kuin ”sari sairaanhoitaja”. (Kokoomuksen eduskuntaryhmässäkin alan koulutusta, auttaisiko jatkokoulutuksen jatkokoulutus?)

  Tykkää

 3. Terveysperusteinen apartheid rock! Terveysalan inkvisiittorit yhdessä politiikkojen ja median kanssa toteuttavat vain isäntiensä agendaa.

  Ei parane unohtaa että maailman kaksi suurinta omaisuudenhoitoyhtiötä BlackRock ja Vanguard omistavat suurelta osin Big Pharman ja valtamedian joten jälki on sitten tietenkin tämän näköistä.

  BlackRock ja Vanguard muodostavat salaisen monopolin, joka omistaa lähes kaiken muun, mitä voit ajatella. Kaiken kaikkiaan he omistavat 1600 amerikkalaista yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli 9,1 biljoonaa (biljoona on 10 potenssiin 12) dollaria. Kun siihen lasketaan mukaan maailman kolmanneksi suurin omistaja, State Street, niiden yhteenlaskettu omistus kattaa lähes 90 prosenttia kaikista S&P 500 -yrityksistä. Vanguard on BlackRockin suurin osakkeenomistaja. Toisaalta Vanguardilla itsessään on ainutlaatuinen rakenne, joka tekee sen omistajuudesta vaikeampaa erottaa, mutta monet maailman vanhimmista ja rikkaimmista perheistä voidaan liittää Vanguardin rahastoihin.

  Hieno juttu että edes jotkut ovat tajunneet että ”ihminen joka vaihtaa vapauden hänelle tarjottuun turvallisuuteen, ei ole ansainnut kumpaakaan ja tulee menettämään ne molemmat”.

  Liked by 1 henkilö

 4. Kansa on alkanut todellakin heräämään, mutta loiseliitti ja heidän juoksupoikansa eivät tästä tykkää yhtään. Tietävät että lisäherännäiset alkaa aiheuttaa ongelmia, joten kiirettä ja painetta lisätään. Kiireessä tosin hätiköinti ja huonot ideat lisääntyy. Dominoefekti on jo alkanut ja koko touhu alkaa sortumaan omaan mahdottomuuteensa.
  Ongelma vaan on että loiseliittikin tietää mikä heitä odottaa kaiken kaatuessa joten vastustus tulee vain kovenemaan. Verenvuodatus alkaa ja loiset uhraa kaiken mitä vielä on uhrattavissa oman hegemonian ylläpitämiseksi. Pahat ajat ovat vasta edessäpäin, mutta ilman taistelua tästä ei ole ulospääsyä. Mitä enemmän ihmisiä saadaan hereille, sitä suuremmalla voimalla voimme vastata ja minimoida vahingot.

  Liked by 1 henkilö

 5. Erityinen kunniamaininta tälle kirjoitukselle joka paremmin kuin mikään muu kuvaa minkälainen on Suomi tässä ja nyt. Samalla luovutan oman vuoden 2021 journalistisen kunniapalkintoni Avoimelle Medialle.

  Entinen byrokraatti ei malta olla rakentamatta pari aasinsiltaa. Johdon ylivalta ja mielivalta on tekijä joka on vahvistunut vuosikymmenten ajan. Suomen byrokratiassa noudatettiin 1970-luvulla kollegiaalista päätöksentekoa. Tärkeimmät päätökset tehtiin kollegiaalisesti, mikä tarkoitti keskusteluja ja kompromisseja. Ylin johto ei voinut sanella päätöksiä. Tähän liittyi tänä päivänä mahdottomalta tuntuva periaate, että johtopaikat oli jaettu sekä pätevyys- että poliittisten sitoumusten mukaan. Eikä se mikään ihannemalli ollutkaan mutta sillä oli hillitsevä vaikutuksensa koska politiikassa oli tuolloin aitoa oppositiota. Tänä päivänä sellaistakaan ei enää ole.

  Reformeja haettiin ja jouduttiin ojasta allikkoon kun tehokkuuden nimissä kaikki valta siirrettiin ylimmälle johdolle. Koko koneisto alkoi raksuttaa johtajan tahtiin ja kun johtajat yhä enemmän alkoivat orientoitua ideologisten vaikutteiden mukaan saatiin asiantila mikä alkaa muistuttaa Saksaa 1930-luvulla.

  Olin myös aikanaan vierailevana virkamiehenä Hermann Göringin toimitiloissa Berliinissä. Harvoja säilyneitä muistomerkkejä niiltä ajoilta. Vieressä lentoasema Tempelhof. Hermannia ei käytävillä näkynyt, hän joutui hirsipuuhun vai ottiko myrkkykapselin.

  Mutta Göringin ja hänen itävaltalaisen esimiehensä takia Saksan byrokratiaan oli luotu uusi päätöksentekomalli nimeltä ”Entscheidung zu Dritt”. eli kolmikantapäätös. Jotta estettäisiin johdon mielivalta periaatteessa jokainen päätös tehtiin kolmikantapohjalta. Johtaja oli aina vähemmistöasemassa. Mutta jokainen oivaltaa, että sellainenkin malli on altis rapautumiselle. Ympäristössä missä johtaja perinteisesti nauttii suurta kunnioitusta kolmikannan kaksi muuta jäsentä kiiruhtavat antamaan jaa-äänensä.

  Tänä päivänä Suomea johdetaan ylikansallisista komentokeskuksista käsin, jotka ovat demokratian ja edesvastuun ulottumattomissa. Oli asia mikä tahansa, kun Suomen päättäjiltä kysytään: miksi te näin toimitte, Suomen etujen vastaisesti, tulevat perustelut aina saman kaavan mukaan. Kun meillä on nämä kansainväliset sitoumukset, haluamme olla sovitteleva toimija jne. Omat aivot narikkaan, muut päättävät.

  Tästä noidankehästä irtautuminen kysyy sekä vahvoja päättäjiä että valistunutta kansaa. Koska pienikin poikkeama johtaa siihen, että rapaa alkaa tulemaan ja painostus on hellittämätöntä. Eli jos itsenäisyys vielä ketään kiinnostaa, pitää valmistautua pitkään marssiin, jonka välivaiheena on erottaminen EU:sta, eli pitää olla varasuunnitelma omalla valuutalle ja jne. Nykypäättäjät ovat tähän tehtävään soveltumattomia, he ovat sisäistäneet roolinsa nöyrinä kumartelijoina kansainvälisillä foorumeilla ja agressiivisina piiskureina omaa kansaansa kohtaan.

  Liked by 1 henkilö

  • Vastaus on VKK. Sen puheenjohtaja Ano Turtiainen sanoo että kun kansa antaa mandaatin, eroamme EU:sta ja eurosta ja se on vain ilmoitusluontoinen asia. Kumpaankaan ei ole liitytty laillisesti. Kaikki liittymään sinne!

   Tykkää

 6. Muistutan jälleen matkustavaisille että piikittämättömät ei pääse Buchenwaldin muistonäyttelyyn.

  ennenvanhaan sinne pääsi VAIN senaikaiset ”piikittämättömät”

  ***********************************

  Grabbed this from the ‘ploetzlich und unerwartet’ (‘suddenly and
  unexpectedly’) twitter thread (which mainly features reports about
  those who have been unfortunate enough to die shortly after
  vaccination) –

  apparently the former Buchenwald concentration camp
  has an exhibition called ‘Exclusion 1937 – 1945’, about the measures
  imposed on the victims of the Nazi regime.

  The unvaccinated are not allowed in. To the exhibition, that is…

  ***********************************

  ·

  luontaista kotimaista jatkoa:

  ”…vahvistamatonta tietoa, että eräs kansanedustaja on edistämässä lakiesitystä, jossa rokottamattomat voidaan eristää erillisiin keskuksiin”

  Pääsyvaatimuksissa pitää sitten olla tarkkana. Näyttelyyn ei nyt pääse ilman piikkiä. Leirin pääsyvaatimukset on erikseen.

  Ja rakentamismääräyksiä tulee noudattaa.

  ·

  Suomessa on pitkä perinne tyyppitalojen rakentamisesta. Piirustuksia näihin uusiin tarvittaviin leirityyppiparakkeihin on varmasti saatavilla. Ehkä Buchenwaldista tilaamalla? Ja voihan siellä käydä vaklaamassa. Ehkä eräät kansanedustajat on jo käyneetkin?

  Kotimaisena ratkaisuna tietty vanhat Päämajan arkistoimat leiripiirustukset. Tai voidaan katsoa ”Suuri Pakoretki” -elokuva uudelleen.

  Onkohan jo komitea miettimässä mihin kotomaamme tulevat keskitysleirit sijoitettaisiin?

  Toisin kuin ydinvoimalat, niitä leirejä voidaan sijoittaa vaikkapa Töölönlahden rantamille. Toki maamme ydinvoimalatkin olisi sijoitettu Töölönlahdelle, jos energiantuotantomuoto olisi oikeasti ”turvallista”. Eipä sijoitettu vaan sensijaan joutavammille rantakylille, Loviisaan ja Eorajoen mettiin keskelle ei-mitään. Voi poloisia Poria ja Raumaa. Työllisyyttä varmaan mutta varmasti myös laskeumat. Pieni ihme että Loviisaan uskalsivat, aika liki statia.

  [Päästöongelmat ei ole nyt esteenä, toistaiseksi, kun vielä ei ole ollut puhetta leirien uuneista. Eikä sekään olisi ongelma, Ekokemiltä saadaan tarvittaessa päästöttömät piippuratkaisut kaikkiin nykyisiin uunityyppeihin]

  Ehkä sinne Eorajoelle myös ensimmäiset leirit? Samalla suunnalla on sattumoisin runsaasti entistä asuinneliötä ja teollisuustilaa tyhjillään… mikä järki niitä leirejä on alusta asti rakentaa kun piikkilanka-aitojen lisääminen riittää?

  Peura-aitoja pystyttävät firmat mielellään siirtävät painopistettä leirirakentamiseen, pienellä taloudellisella kannustimella? K-tautitukieurothan ei lopu. (Ei se ole keneltäkään pois kun hirvikolareitahan ei enää korvata valtion varoista.)

  Työllisyys kohenee (varamiespalveluista apuväkeä peura-aitafirmoihin, vartiointifirmoille keskeytymätöntä kolmivuorotyötä iänkaikkiseen), saadaan hylättyjä neliöitä takaisin ”hyötykäyttöön”, saadaan kitkettyä vastahankaiset ainekset yhteiskunnasta, saadaan käytettyä EU:n k-tautitukirahat, saadaan k-tauti vihrovviimen kuriin ja kaikki on taas hyvin!

  Tykkää

  • Laitapa vinkki Shitraan. Siellä komissaari Katainen takuulla kiinnostuu 😉
   Kokoomuslaisia kun muutenkin noissa ”hoivapalvelu-” ja huostaanottopuotien johtokunnissa istuu.

   Tykkää

 7. Kiitos Heli!
  Tuttu hoitoalalla ja ottanut kiltisti joka syksyiset ”lentsu”-piikit. Ei ne estä lentsun tuloa, tulee jos tullakseen. Tai saattaa tulla heti piikin jälkeen nuhaa tms.
  Itse en ole nähnyt tarvetta niihin enkä tähän kokeelliseen piikitykseen.
  Ollut jo vuosia hankalaa saada sijaisia, jos joku sairastuu, kertoo tämä tuttu.
  Saa nähdä mikä on hetken päästä tilanne kun passeja kysellään ( passeja, jotka ei estä tartuttamasta)!

  Tykkää

  • Robert Kennedy jr. kertoi että tilastojen mukaan influenssarokote LISÄÄ influenssariskiä muistaakseni yli 40%:lla. Eli jos haluat pysyä terveenä, älä ota piikkiä!

   Tykkää

 8. Kaikki hoitajat ja koko hoitoala lakkoon! Jos tarvii niin pyytäkää muita liittoja tukilakkoon, ainakin SAK ja STTK vastustaa passeja. Ei ole passillistenkaan hoitajien etu jos työt kaatuu heidän niskaansa. Ja jos joku kuvittelee että passipakko loppuisi hoitajiin, niin on todella naiivi joten ammatinvaihto voi helpottaa vain hetken.

  Hoitajilla on nyt tuhannen taalan paikka näyttää rikollisille päättäjille että meitä ei sorreta. He tekevät työtä jota ei voi jättää tekemättä päiväksikään, heidän lakkonsa on tosi tehokas!

  Tykkää

 9. DAVID ICKE:

  ”Itsekunnioitus on asia, joka on päättänyt jokaisen tyrannian ihmiskunnan historiassa”

  Kriittinen ajattelu on yksi askel tyrannian voittamisessa. Toinen tärkeä tekijä on itsekunnioitus. Itseään kunnioittava kriittinen ajattelija ei hyväksy naurettavia toimeksiantoja. Ilman itsekunnioitusta kriittiset ajattelijat jatkavat edelleen järjettömien, jatkuvasti muuttuvien autoritaaristen mandaattien kanssa. Se on alistumista; se tarkoittaa rikkinäistä henkeä. Olkaamme luopioita; ajatellaan kriittisesti ja toimien sopusoinnussa näkemyksiemme kanssa; kieltäytyen ottamasta osaa hölynpölyyn.

  https://drtrozzi.org/2021/12/11/self-respect-beats-tyranny-inspirational-4-minute-video/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s