Kansanterveys kaupan — väestö edunsaajaryhmien pyöritettävänä

Yhdysvallat on muuttamassa ”täysin rokotetun” määritelmää. Muutoksella tienaa isot rahat.

Lääkeyhtiöiden, poliitikkojen, median ja asiantuntijoiden taloussymbioosi nakertaa tieteen, politiikan ja tiedonvälityksen uskottavuutta.

Kansallista allergia- ja infektiotautien instituuttia (NIAID) johtava Yhdysvaltain koronanyrkki tri Anthony Fauci on lausunut CNN:lle antamassaan haastattelussa olevan lähinnä ajan kysymys milloin täysin rokotetun määritelmää muutetaan, ei niinkään se, muutetaanko sitä. Syynä määritelmän muutokseen on pääasiassa se, että käytössä olevien koronapiikkien suojateho häviää, ja jättää koronapiikitetyt alttiiksi infektioille.

Nykyisen määritelmän — 2 annosta Pfizer/BioNTechia tai Modernaa, 1 annos Johnson&Johnsonia — mukaan noin 72% amerikkalaisista on ”täysin suojattu”, mutta vain 26% amerikkalaisista on ottanut viranomaisten suositteleman kolmannen annoksen eli tehostepiikin, tietää Boston.com-sivusto. ABC News antaa ”täysin rokotettujen” osuudeksi 59%.

Fauci toteaa ”täysin rokotetun” määritelmän olevan jossain määrin semanttinen, ja toimivan lähinnä viiteohjeena — vaikkakin tärkeänä sellaisena — niille erilaisille vaatimuksille, joita liittovaltion tahdosta työnantajat, yritykset ja organisaatiot ovat asettaneet opiskelijoille, työntekijöille ja asiakkaille.

FoxNews kertoo ”täysin rokotettu” määritelmän muutossuunnitelmien saavan kannatusta joissain demokraattijohtoisissa osavaltioissa. Todennäköisemmin määritelmän muutos saa kannatusta yli puoluerajojen, sillä Yhdysvaltain senaatin jäsenet molemmista puolueista ovat sijoittaneet rahojaan lääkeyhtiöihin, mm. Pfizeriin sekä koronatoimikritiikkiä sensuroivaan BigTechiin.

Open Secrets 27.4.2020: Congress invests big in pharmaceutical, tech stocks

— Suomessa kansanedustajien ja hallituksen osakeomistusten piilottamisen ja veronkierron mahdollistava Hallintarekisterilaki hyväksyttiin vuonna 2017, joten on lähes mahdotonta selvittää. paljonko suomalaisten kansanedustajien ja hallituksen jäsenten äänestyspäätöksiin vaikuttaa oman edun tavoittelu. —

Faucin mukaan kolmas annos lisää sitä samaa, mikä ei tehonnut kahtena annoksena, tarjoaa optimaalisen suojan; ”tästä ei kai kukaan voi olla eri mieltä?” Suuret koronakuolleisuusluvut ja sairaalahoidon tarve vuonna 2021 johtuvat Faucin mukaan Delta-variantista. Koronapiikkien tarjoama kapea-alainen suojateho ei estä saamasta Delta-tartuntaa — eikä Omikron-tartuntaa.

ABC News tiedottaa Faucin toivovan kolmannen annoksen antavan sellaisen suojan, ettei puolivuosittaisia tai vuosittaisia tehostepiikkejä tarvittaisi. Jos kolmaskaan annos ei tepsi, sitten koronarokotamme useammin, että väestö saa optimaalisen suojan, Fauci totesi.

Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla uskoo, että vuotuisia tehosteita tarvitaan. Pfizerin kumppanin, BioNTechin toimitusjohtaja Uğur Şahin on kertonut medialle ”datan osoittavan selvästi, että Omikron-varianttiin tarkoitetun rokotteemme tulee olla kolmen annoksen sarja.” Fauci kertoi lääkeyhtiöiden työskentelevän liittovaltion viranomaisten kanssa variantti-spesifien koronapiikkien turvallisuuden varmistamiseksi. Lääkevalvontavirasto FDAn ja tartuntatautivirasto CDC:n rahoituksesta jopa 75% tulee lääkeyhtiöiltä palvelu- ja valvontamaksuina. Euroopan EMA:lla osuus on EMAn ilmoituksen mukaan 86%.

Jokainen rokotepakko- ja tehostepiikki tuo senaatin jäsenille osaketuottoa — samoin kuin lääkeyhtiöiden osakkeita omistaville toimitusjohtajille.

Yli kaksi kolmannesta Yhdysvaltain kongressin jäsenistä sai vaalikampanjarahoitusta lääkeyhtiöiltä ennen vuoden 2020 vaaleja, raportoi STAT News artikkelissaan ”Prescription Politics”, ”Lääkemääräys-politiikkaa”. Myyntiä edistävästä laista kannattaa maksaa; kannattaa sitouttaa lainlaatijat oman edun osaketienesti-tavoitteluun.

Keskusta entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen on kertonut sekä keskustalla että kokoomuksella olleen (olevan?) useampia salaisia tilejä; julkiset vaalirahailmoitukset ovat vain osa kampanjointiin saadusta ja käytetystä rahasta. Korhosen mukaan tilanne nykyään on pahempi.

Suomessa tehdään kaupallista rokotetutkimusta lääkeyhtiöiden ja lääkeyhtiöihin sijoittavien säätiöiden rahoittamana. Tutkimusaineistoa — rokotekokeisiin osallistuvia lapsia ja nuoria — on hankittu jo Kansanterveyslaitosta (KTL) ja THL:aa johtaneen Pekka Puskan (kesk) ajoista hyödyntämällä neuvolajärjestelmää värväyksessä. STM:ä ja hallitusta neuvovat asiantuntijat ovat siirtyneet lääketeollisuudesta virkamiehiksi. Ostot tehdään lääkeyhtiöistä, joiden entiset työntekijät kansoittavat ostoista päättävät laitokset ja virastot.

— NATOn ajatushautaamo Atlantin neuvosto (Atlantic Council) palkitsi taparikollinen Pfizerin toimitusjohtajan, eläinlääkäri Albert Bourlan sekä rokotepakkoa kaihoavan EU:n pääkomissaari Ursula von der Leyenin ”arvostettu johtajuus” -palkinnolla (Distinguished Leadership Awards, DLA) marraskuussa 2021 Pfizerin ja BioNTechin sponsoroimassa tilaisuudessa. Sisäpiirissä toinen toisilleen jaetut palkinnot on tarkoitettu kasvattamaan uskottavuutta, mutta myös keino siirtää palkkiorahaa.

Kommentti: Uskon asia

”Uskomushoidoilla tarkoitetaan varsin sekalaista valikoimaa hoitomuotoja, joiden väitetään edistävän terveyttä, mutta joiden tehosta ei ole näyttöä”, kirjoittaa tietokirjailija, Skepsis ry:n varapuheenjohtaja Tiina Raevaara Diabetes-lehdessä vuonna 2016.

Raevaara ei tosin tarkoita koronapiikkejä uskomushoidoilla, vaikka ne sopivat hänen määritelmäänsä ”väitetään edistävän terveyttä, mutta joiden tehosta ei ole näyttöä.”

Faucin ja koronapiikkien aiheuttamien haittojen osalta vastuusta vapautettujen lääkeyhtiöiden toimitusjohtajien antamien, lääkeyhtiöitä omistavien sijoitusyhtiöiden omistaman massamedian monistamien lausuntojen mukaan kaikkien tulee nyt uskoa, että

 • koronapiikki, jonka kaksi annosta ei anna suojatehoa, antaa suojan kolmannella annoksella

ja että

 • kolmas suojaava annos, joka ei suojaa kierrossa olevilta varianteilta, kannattaa silti ottaa

ja että

 • kolmannen annoksen ottaneet tarvitsevat silti erillisen kolmen rokotteen sarjan Omikron-varianttia vastaan.

Suomessa lähes puolet HUSin koronapotilaista on rokotettuja. Viimeisimmässä tilastossa 39 % on kahdesti rokotettuja — vaikka luova tilastointi mahdollistaa sen, että rokotetut lasketaan rokottamattomiksi ja kaksi annosta ottaneet yhden annoksen ottaneiksi. Rokotetut myös levittävät tartuntoja.

Lääkäriliitto, Uskomushoidot. Kun tarkastelukulma koronatoimi-kokonaisuuteen on pay-to-play ja eri edunsaajaryhmien keskinäiset suhteet, on Lääkäriliiton eettinen kannanotto tahattoman hauska kaikessa naiiviudessaan ja yksisilmäisyydessään.

Toisin sanoen: joka ei usko, että lääkeyhtiöiden sponsoroimassa ja lääkeyhtiöihin sijoittavien tahojen omistamassa mediassa esiintyvät, lääkeyhtiöiltä rahoitusta saavat asiantuntijat, poliitikot ja valvontaviranomaiset tuottavat luotettavaa tietoa jääviydestään huolimatta, on rokotevastainen salaliittoteoreetikko.

PÄIVITYS 14.11.2021 klo 16:30

Koko Kuka omistaa maailman? -dokumentti nyt myös suomenkielisillä tekstityksillä.

Artikkelikuva via Pixabay + Pixabay, kuvanmuokkaus RS

PÄIVITYS 20.12.2021 klo 08:43

Twitter-tietojen mukaan WHO on listannut Omikronin löytyneeksi useista maista jo marraskuussa 2020

30 comments

 1. Sopivastihan se moronic variantti ilmaantui, kun ihmisille alkoi selvitä ettei nämä piikit auta pa*kan vertaa. Nyt voidaan sitten tehdä seuraavia sarjoja jotka taas antaa 100% suojan, ainakin järjen käytöltä.
  Median propaganda on kyllä suorastaan uskomatonta, yhtenäkään päivänä ei mene edes puoltatuntia ettei tulisi uutta paniikinlietsomis ja/tai rokotepainostus uutista.
  Se Fauci muuten on jo vuosikymmeniä sitten hymyssäsuin yhdessä Gatesin kanssa tappanut 0-6-vuoden ikäisiä lapsia ihmiskokeissaan lääkkeillä ja niillä rokotteilla joiden tiesivät olevan vaarallisia aikuisillekin. Mutta senhän pystyi tekemään ilman mitään vastuuta helposti esim Intiassa ja Nigeriassa. Niissä kokeissa hengissä selvinneet vammautuneet yrittää edelleen tuloksetta saada edes jotain korvausta.
  Mutta pitää uskoa ”lääketieteen” hyvyyteen, tai muuten olet rokotevastainen salaliittoteoreetikko.
  Itse en yleensä koskaan syö edes särkylääkettä, enkä ole 45-vuoden aikana ollut päivääkään sairaalassa.

  Tykkää

 2. Jo puoli vuotta kulunut siitä kun Intiassa selätettiin korona. Sitten Argentiina ja useat muut latinalaisen Amerikan maat kukistivat taudin. Syksyllä Indonesia, Philippinit ja Japani pysäyttivåt pandemian. Yhdysvaltojen etelävaltioissa myös kansa kyllästyi valtion toimiin ja hoiti itse itsensä terveeksi.

  Tästähän meillä vaietaan. Mediahiljaisuus Suomessa sattuu korviin.

  Väärin parannettu. Siksi tämä sensuroidaan täällä DDRssä.

  Tyhmä kommunistinen orjakansa ansaitsee nuo kaikki tulevat piikit. Eikös niitä voisi näille lampaille pistää joka sorkkaan samanaijaisesti, heh.

  Tykkää

  • /”…ansaitsee nuo kaikki tulevat piikit. Eikös niitä voisi näille lampaille pistää joka sorkkaan samanaijaisesti, heh.”/

   Heeee! Tämä on hieno idea!

   Joulu on antamisen aikaa! Pikkujoulukemuissa niin kiva tapa kun kaikki tuo jonkun pienen lahjan! Noh ei niitä kemuja oikeen sais järjestää mutta meidän sannakin bilettää, UK:n booriskin bilettää, rievuista viis kun pitää hengittää! Revolving dance floor, revolving PfizerTHL, every 12940 fires!

   Ja mikä sen kauniimpaa kuin kantaa neulakortensa kekoon. Lahjoitankin omat kuluvan kauden piikkini plus boosterin vaikkapa Ursulalle (tosin hänellä niitä jo on, jos uskomme uutisia, ja miksi emme uskoisi) ja ensi vuoden piikkini plus kaks boosteria lahjoitan vaikkapa… hmm… jollekin poloiselle pohjoisen pakkasista kärsivälle ”parlamentaarikolle”.

   Hyvä antaa vähästäänkin, lahjoita sinäkin. Kansakunnan kärkimiehet ansaitsevat annoksemme!

   Tykkää

   • Ursulalla on. Hän on ostanut tuhat miljoonaa k-piikkiä varastoon.

    Minä lahjoitan omat sarjani kelle tahansa niitä haluavalle. Tällä kuitilla.

    Tykkää

 3. Niin, mitä voidaan tehdä? Rokotetut ei halua kuulla rokotteiden haitoista. Foliohattujen salaliitto teorioita.
  Onkohan lääkefirmojen pomot ottaneet rokotteita, tai suositelleet läheisilleen. Tuskin.
  Vähän sama kun Piilaaksossa ei kuulemma lapsilla ole kännyköitä, mutta kansalle sanotaan ettei kännyköihin liity haitallista säteilyä.

  Tykkää

  • Selityksiä? Strategia on, että (tällä kertaa) Kiuru sairastuu, Marin vetää perseet ja vilauttaa tisua Raivohuoneella Seiskan toimittajan ”sattuessa” paikalle. Varmuuden vuoksi Pekka H. eroaa poikaystävästään ja löytää uuden rakkaan.

   Liked by 1 henkilö

   • En Riikka tarkoittanut tätä talvea ja Suomea. Mutta luulen että Kiurun kohdalla osuu nappiin. Kuuntelin torstain esiintymistä eduskunnan puhujapöntössä, vaimeaksi oli mennyt ääni, liekö vaikuttanut maski?
    Pääministeri tuulettaa välillä yläpäätä….
    Ja Pekka H…
    Miten käy kun maailman laajuisesti homma ajaa karille? Millä selityksillä asia koetetaan kuitata? Jälkipyykki???

    Tykkää

   • Tuntuvat innokkaasti erinäiset rauhannobel-liittoumat ja puolustusliitot rakentavan sotaa tähän lähi-alueille, joten kenties propagandan painopistettä muutetaan pandemiasta pahuuden valtakuntaan, ja sivuutetaan sillä tavoin selitysten antamisen tarve.

    Hyvään, isoon sotaanhan voi koko maailma osallistua. Jos ei tykin ruokana, niin katsomossa taivastelemassa.

    Liked by 1 henkilö

 4. Osakkeen omistus lienee niitä vähäisempiä päätöksiin vaikuttavia tekijöitä. Suurin merkitys on pimeällä rahalla, jota on rikkaalla eliitillä. Päättäjä voidaan lahjoa antamalla miljoona kiinteistö tai miljoona huvipursi päättäjän suvun käytettäväksi ja hallintaa ikuisesti kenenkää tietämättä asiasta yhtään mitään. Sitä varten esimerkiksi yksi lakitoimisto perusti yli 200000 yhtiötä, joiden avulla lahjonta ja rahan kätkeminen toimii.
  Jos olisit ollut päättämässä hävittäjäostosta ja sinulle olisi tarjottu miljoonan euron hyvipursi Karibian merellä tai kiinteistö Välimeren rannoilla, olisiko tällä ollut vaikutusta päättämiseen.

  Tykkää

 5. ”Ylilääkäri Asko Järviseltä viesti koronarokotetta vastustaville hoitajille: ”Harvinaisetkin riskit olisivat tulleet jo ilmi”

  Olisi ne varmaan tullut jos ne ”asiantuntijat” katsoisi jotain muutakin kun pankkitilinsä saldoa.

  Tässä niitä ”vähän pistelyä olkapäässä” haittoja…
  https://banned.video/watch?id=61b29f4aa25dbe13cf9ff13a

  Ja muistetaan että:
  Rokotteen valmistaja ei vastuuta
  Hallitus ei vastuuta
  Piikittäjä ei vastuuta
  Mutta sinä olet se vastuuton jos et ota piikkiä.

  Liked by 2 people

 6. Miten paljon A. Eichmannille onkaan virnistelty. Sanoi vain noudattaneensa käskyjä! Todellisuudessa melkein kaikki noudattavat melkein kaikkia s u o s i t u k s i a , kunhan tulevat oikealta taholta. Komentoketjut ovatkin vanhanaikaisia. Koska herttaisimmassa ”kolmannen sektorin” yhdistyksessä voi olla aivan yhtä selvä järjestys kuin – anteeksi klisee – Preussin armeijan yleisesikunnassa. Tämä on tietysti ollut totta kaiken aikaa, nyt se vain iskee tyhmempäänkin kuin miljoona volttia.

  Tykkää

  • Arvelen, että myös ryhmäpaine vaikuttaa, halu pysyä mukana joukossa — edes sisäpiirin ulkoreunan liepeillä.

   Ideologisesti suuntautuneessa (”uskon asia”) ryhmässä paine on vielä suurempaa. Lisäksi, jos olet tekemisissä/keskustelet pääasiassa vain samoin ajattelevien kanssa, syntyy ”me ja muut” -asettelu omaan päähän; siinä elää kaikukammiokuplassa, ja arvioi väärin sitä, kuinka paljon samoin ajattelevia koko väestöstä on.

   Ja tietenkin on paljon niitä, jotka pelkäävät erottua, pelkäävät että omien ajatusten ääneen lausuminen johtaa lauman ulkopuolelle ajamiseen, ja ovat siksi hiljaa.

   Todellisuus on monimutkainen kokonaisuus. Monelle on selvitymisstrategia ripustautua johonkin ismiin, ja pitää kiinni harhastaan (esim. auktoriteettiuskovaisuus) koska silloin ei tarvitse itse ajatella, ja monimutkaisen todellisuuden voi sivuuttaa roikkumalla yhdessä tirkistysaukossa.

   Tykkää

 7. Mä en kestä:

  EMA suosittelee 3. rokoteannoksen antoväliksi vain kolmea kuukautta, miksi? THL:n Hanna Nohynek kertoo, onko toimintamalli mahdollinen Suomessa
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ema-suosittelee-3-rokoteannoksen-antovaliksi-vain-kolmea-kuukautta-miksi-thl-n-hanna-nohynek-kertoo-onko-toimintamalli-mahdollinen-suomessa/8308862#gs.j68081

  Jutusta:

  * Euroopan lääkevirasto (EMA) suosittelee, että kolmas koronarokoteannos annetaan jo kolmen kuukauden jälkeen toisesta rokotteesta, kertoo uutistoimisto Reuters. Syynä on koronatilanteen globaali heikkeneminen sekä koronaviruksen uuden omikronmuunnoksen nopea ja huolestuttava leviäminen maailmalla.

  * Omikrontartunnat näyttävät olleen tähän mennessä pääosin lieviä. EMA kuitenkin tutkii edelleen, voisiko omikron aiheuttaa vakavaa tautia.

  * Huolta nousi myös siitä, ettei nykyisten rokotteiden tarjoama suoja tehoaisi omikroniin. EMA:n edustajan mukaan on liian aikaista kommentoida, miten hyvin nykyrokotteet tehoavat omikronia vastaan.

  * Lääkeyhtiö Pfizer sanoo kolmen annoksen Pfizerin ja Biontechin koronarokotetta antavan riittävän suojan koronaviruksen uutta omikronmuunnosta vastaan. Lääkeyhtiö on aloittanut myös erityisesti omikronmuunnosta vastaan tarkoitetun rokotteen kehittämisen. Keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa Pfizer kertoi omikronrokotteen olevan saatavissa maaliskuussa.

  * – Ollaan nähty, että [koronapiikin] teho nimenomaan infektiota ja tartuntaa vastaan heikkenee nopeammin kuin teho vakavaa tautia vastaan, jolloin halutaan antaa maille se signaali, että tehosteannoksen antamiselle varhaisemmin ole ainakaan turvallisuuden tai tehon puolesta estettä, Nohynek kommentoi asiaa puhelimitse.

  ————

  = Ei tiedetä toimiiko piikki, mutta suositellaan. Omikron ei ole vaarallinen mutta 3. piikkiä suositellaan. Tiedetään, ettei piikki toimi mutta suositellaan. Piikki toimii sittenkin kolmena annoksena mutta Pfizer kehittää uutta piikkivarianttia, joka ei todennäköisesti ole tarpeellinen koska Omikron on lievä; piikkivarianttia saa jo maaliskuussa 2022.

  ———–

  Mä en kestä.

  Tykkää

 8. Riikka – iso KIITOS selvityksistä ja tutkimuslinkeistä, jotka perustelevat asioita. Minulle ja varmasti monelle muullekin, ne ovat tärkeitä tässä ajassa. Ihmiset jotka täysin luottavat viralliseen tahoon, eivät halua vastaanottaa mitään muuta tietoa, montaa ei edes kiinnosta perehtyä mihinkään muuhun, vaan ihmettelevät ” ei ole totta, että Australiassa tapahtuu jotakin, tai haittavaikutuksia on oikeasti olemassa”. Omassa lähipiirissä ja työyhteisössä ei edes haluta keskustella asiasta. Aivan käsittämätöntä ” pään kääntämistä”. Surullista, ahdistavaa ja ennenkaikkea välinpitämätöntä käyttäytymistä korkeasti koulutetuilta ihmisiltä, ja vielä alalla, joiden tulisi kaikissa tilanteissa edistää oikeutta omaan päätöksentekoon ja asioita, joiden perusteella ei syrjitä ketään. Huvittavaa tässä on myös se, että meillä niin kehitetään ”tiedolla johtamista” – mutta tiedon lähteet valitaan tässä selektiivisesti. Mitä tiedolla johtamista se on?

  Liked by 1 henkilö

 9. Valikoidulla tiedolla johtamista 😀

  Kiitos kiitoksista. Kiitetään samalla AM:n kommentoijia, jotka tuovat kommenteissa esiin kaikenlaista materiaalia ja uusia näkö- ja tarkastelukulmia.

  Se on eräs asia, miksi minusta on mukava rakentaa AM:aa. Palaute on välitöntä, toimituksen virheistä huomautetaan (pääasiassa nätisti) ja huumori kukkii. Monen kommentoijan kanssa on tullut tavallaan tutustuttua, vaikka ei ole koskaan fyysisesti tavannut.

  On ihan ymmärrettävää, jos lähipiirissäsi ja työyhteisössäsi ei haluta asiasta edes keskustella, Media tuuttaa tunnin ohjelma-ajasta vähintään 47 min korona-asioita 24/7, ja ihmisiä pelottaa. Sekin, onko tehnyt virheen luottaessaan vastuutahoihin. Sitä ei varmasti mielellään ajattele, ja sitten ollaan kuin lapset, jotka laittavat silmät kiinni ja peittävät korvansa käsillä, kun eivät halua tietää/olla paikalla ja tilanteessa.

  Australiasta ei haluta kuulla, koska sekin OLI aikanaan demokratia. Australian ajatteleminen saa miettimään, että se voisi tapahtua Suomessakin, ja sitä on ikävä miettiä, koska sitten joutuu miettimään myös, mikä on MINUN vastuuni, miten toimin.

  Mutta kyllä tämä tästä.

  Liked by 1 henkilö

 10. Näitä riikkan uberälykkäitä tekstejä on ollut ilo lukea. Ei voi kuin ihailla ja toivoa että muutkin naiset yltäisivät samoihin sfääreihin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s