Luvanvaraiset ja ehdolliset perusoikeudet (koronapassi revisited)

Eduskunnasta saamani tiedon mukaan yhteiskunnan avaamisena markkinoitu koronapassi eli pysy-kotona-passi tulee Sotevaliokunnasta ensimmäiseen käsittelyyn näillä näkymin tiistaina 12.10. ja toinen käsittely on mahdollisesti perjantaina 15.10.2021, voimaantulo ehkä seuraavana maanantaina. On siis vielä jonkin verran aikaa yrittää kertoa ihmisille, mitä koronapassi tarkoittaa jokaisen arjessa; kun siitä säädetään lailla, se koskee sen jälkeen jokaista.

On aikaa ajatella, onko suunniteltu ratkaisu oikea.

Kahdessa aiemmassa jutussani — Avaako vai sulkeeko terveyspassi yhteiskunnan? ja Koronapassi — uusi rajoitustoimi — käytiin läpi hallituksen esitystä HE131/2021 eduskunnalle laiksi tartuntatautilain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta, ja todettiin lakiesityksen pitävän itsessään sisällään perusteet sille, miksi sitä ei pidä hyväksyä.

Nyt käydään yleisellä tasolla läpi sitä, miksi esitys voi osoittautua katastrofiksi.

Koronapassia on puolettu yhteiskunnan avaamisella ja taloudellisilla perusteluilla. Tämän takia (muka) täytyy nostaa rokotuskattavuutta. Rokotuskattavuuden nousu on huono perustelu, sillä kuten hallituksen esityksessäkin todetaan, rokote ei estä saamasta tartuntaa tai tartuttamasta muita; tiedetään rokotettujen viruskuorman olevan yhtä suuri ellei suurempikin kuin rokottamattomilla, joten he tartuttavat — sekä rokotettuja että rokottamattomia. Rokotuspassin käyttöönotto sen enempää kuin rokotuskattavuuden nosto ei selkeästikään ole kansanterveydellinen ratkaisu.

Koronapiikitetyt joutuvat myös sairaalaan Covidiin sairastuttuaan. Australian Uudessa Etelä-Walesissa 100% sairaalaan päätyneistä Covid-tapauksista oli taannoin tuplapiikitettyjä — kaikki paitsi yksi yhden piikin ottanut.

Tilastojen harhat, harhaiset hankkeet

Ei sillä, että tilastoista enää olisi kuin vihjeiksi. Tämä johtuu siitä, että monissa maissa rokotetut lasketaan nyt rokotetuiksi vasta 7-14 vrk koronapiikin ottamisen jälkeen. Jos he sairastuvat Covidiin (tai rokotteesta) ennen kuin 14 vrk piikistä on kulunut, he näkyvät tilastoissa rokottamattomina.

Israelissa jokainen on rokottamaton puolen vuoden päästä viimeisimmästä piikistä. Siellä on nyt joidenkin kohdalla 4. piikityskierros meneillään. Israelissa ja myös muissa maissa tapaukset ovat lisääntyneet piikitysten myötä.

Kansainvälisissä tilastoissa kuolema arvioidaan koronavirusinfektioon ja COVID-19-tautiin liittyväksi kuolemaksi, kun se on tapahtunut 30 päivän sisällä positiivisesta koronavirustestituloksesta — kuolinsyystä riippumatta — mikä tekee epidemiologisesta datasta kelvotonta. Suomessa lopeteltiin koronapiikitettyjen flunssaoireisten testaaminen. Se varmistaa, että emme saa tietää moniko piikitetty Suomessa saa tartunnan, kuinka vuotava rokote on. Maailmalta kantautuneiden tietojen mukaan noin 31,8% koronapiikitetyistä saa tartunnan.

Koronapassin hyödyllisyyden perustelu tilastoja latelemalla ei osoita mitään muuta kuin pakkomiellettä ottaa passi käyttöön. Passi ei ole pysäyttänyt tartuntoja sen enempää kuin rokotuksetkaan. Ossi Tiihonen on muistuttanut kansanedustajia kirjeellä siitä, että Suomessa ei ole ollut edes lievää pandemiaa, jos asiaa arvioidaan Sosiaali- ja terveysministeriön omien määritelmien mukaan:

STM:n luokituksen mukaan korona ei ole pandemia

Onko rokote varianttien syy?

Ei ole poissuljettua, että kokeelliset, testivaiheessa olevat mRNA-geeniteknologiapiikit olisivat tekijä, joka kiihdyttää varianttien ilmaantumista. Molekyylibiologi, biokemisti tri Doug Corrigan selittää ilmiötä. Henkilöillä, joilla on infektion seurauksena luontainen immuniteetti, on laaja-alainen suoja — vasta-aineet tunnistavat useita viruksen proteiineja ja niiden subvariantteja suojaten tehokkaasti. Tämä johtuu siitä, että virus tuottaa lukemattomia mutaatioita monistuessaan ihmisen kehossa.

Piikkiproreiini-rokote tuottaa kapea-alaisen, ”erikoistuneen” suojan, joka reagoi vain yhteen tiettyyn viruksen proteiiniin. Samalla rokote luo virukselle selektiivistä painetta muuntua rokotetta väistävään suuntaan, toisin sanoen varianteiksi, joilla on kyky ohittaa rokotteen tarjoama kapea-alainen suoja — mistä seuraa, että rokotetut ovat varianttitehtaita. Mistä taas seuraa, että tämä pandemia ei lopu rokottamalla, se loppuu vasta kun riittävän monelle on kehittynyt luontainen immuniteetti.

Kun uudella rajoitustoimella (s .4), koronapassilla, pyritään pakottamaan kaikki piikille, päädytään tilanteeseen, jossa pandemiaa ylläpidetään jatkuvilla tehosterokotuksilla. Kuinka älykästä tällainen on, jos tarkoitus on avata yhteiskuntaa? Entäs se suuresti itketty sairaanhoidon kuormitus? Rokotetaan terveydenhuoltohenkilökunta sairaslomille — ja joissain tapauksissa sairaseläkkeelle, erotetaan ne jotka kieltäytyvät piikistä ja laitetaan töihin vielä kykenevät levittämään variantteja vuodeosastoilla?

KUVAKAAPPAUS 8.10.2021 Fimean sivuilta

Käsittelyä odottavia koronarokoteilmoituksia on n. 13 800. Yhdessä ilmoituksessa on keskimäärin 5 haittaa, joten ilmoitettujen haittojen määrä on suurempi kuin ilmoitusten määrä. 5 X (4360 + 13 800) = 90 800 haittaa Suomessa.

Yhdysvaltain kongressissa ilmeisesti luotetaan Ivermektiiniin. Liikkuu huhu, että se poistuu apteekkien valikoimista.

Perustusvaliokunta ”kiinnittää huomiota” – onko sillä vaikutusta?

Perustuslakivaliokunnan lausunto PeVL 35/2021 vp─ HE 131/2021 vp kertoo Perustuslakivaliokunnan kiinnittäneen ”erityistä huomiota tarpeeseen arvioida perusoikeusnäkökulmasta rajoitustoimien yhteiskunnalle aiheuttamia kokonaishaittoja suhteessa niillä saavutettuun hyötyyn” mutta ”tällaista arviota ei ole valtioneuvostossa tehty kokonaisarviona […]”.

”Lasten sisällyttäminen koronapassivaatimuksen piiriin johtuvien perusoikeusrajoitusten oikeasuhtaisuus […]” jää nyt epäselväksi. PV:n ”saaman selvityksen mukaan 12-15 vuotiaat hyvin harvoin sairastuvat vakavasti Covid-19 -viruksesta.”

Koronatodistuksen esittämisvelvollisuuden asettaminen […] tiloihin ja tilaisuuksiin on luonnehdittavissa perusoikeusrajoitukseksi ….ainakin henkilökohtaista vapautta, yksityiselämän suojaa, liikkumisvapautta ja sivistyksellisiä oikeuksia”.  ”Perustuslakivaliokunta pitää ongelmallisena, että ehdotuksen perustelutekstiin on kirjattu epätäsmällisiä kuvauksia mahdollisuudesta edellyttää koronapassia myös muissa tilanteissa kuin mistä ehdotuksen mukaan säädettäisiin.”  — vaikka lakien tulisi olla oikeasuhtaisia, selkeitä ja viranomaisen toiminnan ennakoitavissa.

Lisäys 8.10.2021 klo 23:53 Selostettuaan miksi ja miten koronapassi rajoittaa perusoikeuksia, PV näyttää vihreää valoa kahleelle.

Tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja yhteiskuntaan sisällyttävyyttä joka välissä painottava Femiban-hallitus ei koronapassiasiassa mokomista piittaa vaan on täysin valmis sulkemaan yhteiskunnan ulkopuolelle liki 2 miljoonaa suomalaista, jotka eivät ole ottaneet yhtään tai 2. piikkiä.

Lisäys 9.10.2021 klo 08:55 Koronapiikit ovat edelleen testivaiheessa vuosiin 2023-2025. Suomen solmimien kansainvälisten sopimusten mukaan ihmiskokeisiin osallistumiseen pakottaminen on laitonta. Koronapassi on pakote.

Valinnanvapaus

Hallituksen esityksessä ehdotetaan säädettäväksi myös EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallisesta käytöstä. Tästä Työ- ja elinkeinoministeriön muistio (3.8.2021) ”MUISTIO, Koronapassi – arviointia työ- ja elinkeinoministeriön näkökulmasta” (9 sivua) kertoo:

(s. 2)

Koronapassijärjestelmä on jo olemassa matkustusta varten. Riittää, kun printtaa Omakanta-palvelusta tarvittavan todistuksen tai lataa sen puhelimeensa. Mitään lisää ei tarvita.

Asia on jäsenmaiden päätettävissä.

Aiheeseen liittyy:

Miksi koronarokotteet ovat riski koko ihmiskunnalle (13.9.2021)

Artikkelikuva: Sosiaali- ja terveysministeriö Twitterissä 7.10.2021 (Sano yhtä, tee toista -menetelmä)

LISÄTTY 9.10.2021 klo 08:39 linkki

26 comments

 1. Hyvä huomio!

  Tykkää

  • ….paitsi,ettei ole pandemiaa,edes matujen,tai minkään muunkaan…kuten ei jutussa mainitun STM luokituksenkaan mukaan.
   ainoa pandemia on valheiden valtava lisääntyminen,ja vale sitä ja tätä….kuten valevasemmisto hallitus,joka lähempänä fasismia,ja kokoomuskin taitaa kadehtia jo,kun niin ”vasemmistolaista” politiikkaa nyt harrastavat,työttömiä syyllistetään työttömyydestä,ja sillähän se korjaantuu,kun oliko nyt 4 työhakemusta pitää kuukaudessa pistää,tai tulee sanktiot…eikös edellisellä hallituksella ollut joku vastaava lievempi esitys,joka torpattiin…ainakin syyllistämisen osaavat tässä hallinnossa,ja kai ne aiemmat hallitukset samaa sontaa olleet,mutta aina kaikkeen syylliset ”löytyy”,ehkei juuri sieltä mistä odottaisi,mutta tarkoitus kaiketi siirtää huomio pois todellisuudesta,ja ohjata puheet muualle.on sitten kyse ”työllisyyden” hoidosta,maskittomista,rokottamattomista,sensuurista,pakolaisista,sodista,”vihapuheesta”…jne

   Tykkää

   • ja lisätään vielä,kun unohtui,että vielä ehtivät osoittaa olevansa valevihertäjiäkin,jos toimivat kuten jo monet ilmastonmuutosta vastaan ”taistelevat” valtiot maailmalta,eli kieltävät julkisenliikenteen käytön ilman passia,ja siten ihan pakottamalla lisäävät yksityisautoilua

    Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos Riikka, mitäpä tähän sanoisi, laki on sellainen miten sen kukin tuomari rivienvälistä tulkitsee. Ainoa toivo tässä on sellainen mitä en toivo, rokotetut sairastuvat. Heräävät toivottavasti huomaten tulleensa kusetetuiksi. Ei tuu muuta mieleen kuin Irvinin kappale kusessa ollaan.

  Tykkää

 3. Kuuntelin miten perustuslakivaliokunnan edustaja selitti että rokotepassi ei riko perustuslakia!!! Rikollinen hallitus ja rikollinen valiokunta.

  Jos se tulee käyttöön, hallitus iskee täyssulut päälle, eikä korvaa kenellekään mitään suluista vaan yrittäjän on sitten pakko ottaa natsipassi käyttöön, ja tällöin rokottamattomat jäävät ulkopuolelle, vaikka tammikuussa EU:ssa sovittiin että rokottamattomia ei saa syrjiä millään tavalla. New Yorkissa nähtiin jo miten ravintoloille kävi kun natsipassit otettiin käyttöön, tulot putosivat 50% ja ilman vuokranalennuksia eivät voi kauaa jatkaa. Ranskassa kansa istuu piknikillä kaduilla. Työnantajajärjestöjen pitäisi vastustaa passia viimeiseen asti jos yhtään ajattelevat omaa etuaan.

  WEF:n agendahan on ajaa pk-sektori konkurssiin jotta vain heidän omistamansa isot firmat ja ketjut jäisivät pystyyn. WEF:läiset ministerit ottavat käskynsä psykopaatti Klaus Schwabilta, jonka mielestä maailmassa on 7 miljardia ihmistä liikaa.

  Tykkää

  • ei kai tarvi jossitella siitä,että tuleeko passi,siitä voi vielä jossitella,mitä kaikkee tuo tullessaan,ja kuinka laajenee käyttö…ja tarkoitus,kunhan ensin saadaan otettua ”väliaikaiseen” käyttöön.
   oli kyllä ranskassa erikoista katsella piknikkejä,ja pöydät oli tyhjänä,ja yle kertoili kuitenkin,että enemmistö ranskassa kannattaa passeja…
   ja varmasti schwab täys psykopaatti,mutta niin on laaja tämä huijaus,että saattaa olla vielä schwabin&WEF:n takana näkymättömissä oleva suurempi voima,sitäkin ohjailla ja käskyttää

   Tykkää

   • Vahva ehdokas siitä, mitä tuleman pitää: vapaaehtoinen pakko tai sakko

    Tykkää

   • Tonnilla taidan kuitenkin jäädä seurailemaan kardio-osastojen tapausmäärien nousua. Tokkopa sekään hauskaa on mutta raportit viittais siihen että tulossa on jännitysnäytelmä. Eiköhän käyrät näytä jossain viidennen boosterin kohdalla samalta ku tuottokäyrät Roope Ankan toimiston seinällä. Yläkulmaan teipattu lisä-A4 ku ei muuten mahdu ruutuun.

    Kärnälle hommaan toisella tonnilla lahjaksi nelkytluvun mallin mukaisen koppalakin.

    ShwaaabStürmtrooper-kokardin saa kyllä hankkia itse.

    Tykkää

  • Kyllä näin se on, että työnantajajärjestöjen pitäisi vastuttaa tätä natsipassia, mutta myös se on yhtälailla työntekijäjärjestöjen vastuulla joiden pitäisi puolustaa jäseniään kaikelta sorrolta ja riistolta.
   Yhdessä nämä järjestöt voisivat pelastaa maamme sen kaiken kattavalta tuholta ja siinä olisi sellainen voimma, että olisi jo aikaa sitten vaihtanut tämän nukkehallituksen, mutta kun niitä ohjaillee saman ”tallin” ohjastajat mitä marionettihallitustakin.
   Palkansaajajärjestötkin ovat jo vuosikymmenet olleet korkeapalkkaisten herrojen hunajatoloppia, hävettää, että joku viellä uskoo niistä jotain muuta, pitäisi sen jo pakksupäisemmänkin havaita, että jos maassamme sallitaa orjatyövoiman käyttö, elikkä työnteosta saadulla palkalla ei pysty elämään, vaan on ruinattava sosiaaliluukulta leipäpalaa, niin eiköhän tämmöinen palkansaajia ”puolustava taho” kuuluisi poukauttaa poukkalaudalla kuuhun.

   Tykkää

  • Perusteita on. Oikeusnotaari Aki Nummelin fb:ssa:

   ”Olen perehtynyt perustuslakivaliokunnan lausuntoon koskien valtioneuvoston sosiaali- ja terveysministeriön esityksestä tekemää lakialoitetta koskien niin kutsuttua koronapassia. Perustuslakivaliokunnan lausunnossa on lukuisia oikeudellisia puutteita ja laiskaa perehtymistä asiaa koskeviin tieteellisiin tutkimuksiin. Suosittelemme perustuslakivaliokuntaa ottamaan lakiesityksen uudelleen käsittelyyn.

   Perustuslakivaliokunta on aivan oikein huomauttanut valtioneuvostoa siitä, että
   1) koronatauti saa tartuntatautilaissa kohtuuttoman suuren osuuden ja että
   2) ehdotettu sääntely yhdessä tartuntatautilain muuttamisen koronatautia vastustavaksi laiksi kanssa muodostaa erittäin vaikeaselkoisen ja vaivalloisesti sovellettavan kokonaisuuden.

   Lisäksi:
   3) perustuslakivaliokunta toteaa, että arviota kaikkien koronarajoitusten aiheuttamista vaikutuksista useisiin perusoikeuksiin ei ole valtioneuvoston toimesta suoritettu.

   Lainsäädännön monimutkaistuminen lisää rikkomuksia

   Lainsäädännön muodostuessa erityisen monimutkaiseksi ja vaikeasti toteutettavaksi on koko koronakriisin aikana syntynyt ongelma, että esimerkiksi läheskään kaikkia karanteenimääräyksiä ei anneta tartuntatautilääkärin toimesta asianmukaisine valitusosoituksineen.

   Lisäksi esimerkiksi kouluissa määrättyjä maskipakkoja ei valvota viranomaisten toimesta mitenkään, eikä myöskään puututa siihen, että kouluissa painostetaan lapsia eri tavoin rokotusten ottamiseen. Kuitenkin rokotuksen ottamisen täytyisi tapahtua ilman ulkopuolista painostusta ja sen pitäisi olla täysin vapaaehtoista.

   Välttämättömyysarviota ei ole tehty

   Kun myös perustuslakivaliokunta huomauttaa valtioneuvostoa siitä, että arviota rajoitusten vaikutuksista perusoikeuksiin ei ole tehty alkuunkaan riittävässä määrin, on käsittämätöntä, että perustuslakivaliokunta kuitenkin tukee koronapassin käyttöönottoa. Lainsäädännössä perusoikeuksien rajoittamisen pitäisi tapahtua vain tarkasti rajattuna ja välttämättömyyden pakottamana.

   Nyt tarkkaa rajausta ei ole tehty, kun valtioneuvostolla ei ole mitään käsitystä siitä, miten laajasti koronarajoitukset ovat perusoikeuksiin tosiasiallisesti vaikuttaneet, eikä myöskään välttämättömyysarviota ole tehty. THL:n tilastojen mukaan lähes kaikilla koronatautiin kuolleilla on ollut vähintään yksi perussairaus ja mediaani-ikä koronaan kuolleilla on 82 vuotta. Kun ottaa huomioon kuolleiden korkean iän ja merkittävän sairastavuuden jo ennestään, on hankalaa päätyä johtopäätökseen, että merkittävästi perusoikeuksia rajoittava koronapassi tulisi ottaa käyttöön välttämättömyysperusteella.

   Puutteellista perusoikeusarviointia

   Perustuslakivaliokunnan tulisi arvioida lakiesityksiä laajasti ihmisille kuuluvien perusoikeuksien näkökulmasta, mutta koronapassiesitystä ei ole arvioitu esimerkiksi ihmisoikeuksia määrittävien kansainvälisiin sopimuksiin kuuluvien yleissopimuksen ihmisoikeuksien ja ihmisarvon suojaamiseksi biologian ja lääketieteen alalla (nk. Oviedon sopimus) sekä TSS-sopimuksen (taloudelliset, sivistykselliset ja sosiaaliset oikeudet), eikä potilaslain näkökulmasta mitenkään.

   Oviedon sopimuksen 5. artikla toteaa: Terveyteen kohdistuva toimenpide voidaan suorittaa vain, jos kyseinen henkilö on antanut suostumuksensa vapaasta tahdostaan ja tietoisena kaikista asiaan vaikuttavista seikoista. Potilaslain 6 § puolestaan takaa potilaan itsemääräämisoikeuden. Koronapassi pakottaa ihmiset ottamaan rokotteen, jos he haluavat mennä koronapassin käyttöönottaneisiin palvelulaitoksiin asiakkaiksi, vaikka edellä mainitut lait antavat ihmiselle oikeuden itse päättää lääketieteellisistä toimenpiteistä, joita heihin kohdistetaan. Se, että tämän voi välttää menemällä kalliiseen koronatestiin, on puolestaan perustuslain 6 §:n, joka takaa kaikkien yhdenvertaisuuden, vastainen. Ihmisen ei pidä maksaa siitä, että hän toteuttaa kaikille yhtäläisesti kuuluvaa perusoikeutta.

   Kansainvälisen TSS-sopimuksen 15. artikla puolestaan takaa kaikille oikeuden yhtäläisesti ottaa osaa kulttuurielämään. Koronapassi kuitenkin estäisi tämän oikeuden käyttämisen.

   Yksilön henkilökohtaisten tietojen suoja häviää?

   Perustuslakivaliokunnan lausunnossa ei arvioida myöskään yksilöiden tietosuojaa ja niin kutsuttua portinvartija-kysymystä.

   EU:n tietosuoja-asetus, julkisuuslaki ja potilaslaki takaavat oikeuden siihen, että yksilön terveystiedot pysyvät salaisina, eikä niitä voida luovuttaa muille. Tässä tulee esiin portinvartija-kysymys, sillä esimerkiksi kylpylöissä, tanssipaikoilla ja kuntosaleissa, joita muun muassa koronapassin ajatellaan koskettavan, voi koronapassin tarkistaa periaatteessa kuka tahansa; vaikkapa satunnainen kesätyöntekijä. Tämä työntekijä saa tiedon siitä, onko paikkaan pyrkivä potentiaalinen asiakas ottanut rokotteen, sairastanut koronan tai saanut negatiivisen koronatestituloksen vai ei. Mikään ei takaa sitä, että kyseisen työntekijän saama tieto ei mene eteenpäin muille ihmisille.

   Jotta yksilön terveystietoja voisi käsitellä, tulisi ”portinvartijan” eli koronapassin tarkastavan henkilön olla ainakin terveydenhuollon koulutettu ammattihenkilö, jotta saadun tiedon jääminen jakamatta eteenpäin toteutuisi.

   Rikoslain 38. luvun 2 §:ssä määrätään salassapitorikkomuksesta sakko. Sakon saa, mikäli salassapitovelvollisuuden vastaisesti paljastaa asemassaan, toimessaan tai tehtävässään saamansa tiedon.

   Näihin tietoihin luetaan kuuluvaksi myös yksilön terveystiedot. Nyt tällaisten ihmisten, jotka asemassaan, toimessaan tai tehtävässään voivat saada salassa pidettävää tietoa, määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Miten voidaan valvoa, että rikoslain 38. luvun 2 §:ssä määriteltyjä rikoksia ei tapahdu tai että niistä vaihtoehtoisesti rangaistaisiin? Ei mitenkään.

   Lääketieteelliset perusteet tuotava esille julkiseen keskusteluun

   Perustuslakivaliokunta asettuu tukemaan koronapassin käyttöönottoa lähinnä sillä perusteella, että vaikka passi ”asettaa henkilöt eri asemaan, ei ehdotettua sääntelyä voida perustuslakivaliokunnan mielestä sen taustalla olevat lääketieteelliset perusteet huomioiden pitää mielivaltaisena”.

   Nyt näitä lääketieteellisiä perusteita ei kuitenkaan ole tuotu esille julkiseen keskusteluun. Lukuisat tahot ovat pyytäneet THL:ltä ja STM:ltä nähtäväksi puolueettomia tutkimuksia koronaviruksesta sekä muun muassa lääketieteellisesti tarkkaa kuvausta koronaviruksesta. Näitä ei ole laitettu julkisesti esille, jotta niistä voitaisiin saada tietoa ja niistä voitaisiin käydä kriittistä, lääketieteellistä keskustelua.

   Sen sijaan on runsaasti tieteellistä tietoa siitä, että rajoitustoimenpiteet ovat aiheuttaneet merkittäviä haittoja ihmisten perusoikeuksille ja terveydelle, että rokotteista on aiheutunut merkittäviä haittoja ja että rokotteet eivät estä koronataudin leviämistä. Keskustelu näistä on vaiennettu esimerkiksi siten, että THL on estänyt lukuisten ihmisten pääsyn kommentoimaan heidän Facebook-sivuillaan.

   Tällainen toiminta ei luo luottamusta viranomaistoimintaan ja siksi siihen on saatava muutos.”

   Tykkää

 4. Koronapassi saattaa vähentää rokotehalukkuutta:

  ”[…] Across two countries and 1358 participants, we found that need frustration—particularly autonomy frustration—was associated with lower willingness to get vaccinated and with a shift from self-determined to external motivation. In Israel (a country with vaccine passports), people reported greater autonomy frustration than in the UK (a country without vaccine passports). Our findings suggest that control measures, such as domestic vaccine passports, may have detrimental effects on people’s autonomy, motivation, and willingness to get vaccinated. […]

  US National Library of Medicine: “Vaccine Passports” May Backfire: Findings from a Cross-Sectional Study in the UK and Israel on Willingness to Get Vaccinated against COVID-19 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8402442/

  Tykkää

 5. Meillä on historian rikollisin hallitus, joka pyyhkii perustuslailla persettään mennen tullen ja palatessa. Kaikki pitää saada vastuuseen rikoksistaan ja erotettava välittömästi. Marin pääsee sitten imuroimaan selliänsä ihan kokopäiväisesti.

  Israelissa kuolemien käyrät nousevat samaa tahtia kuin 3. piikitykset etenee, mutta sehän ei pakkorokottaja mengele kärnää heilauta.

  https://mvlehti.net/2021/10/02/tilasto-israelin-koronakuolemat-seuraa-erittain-tarkasti-covid-rokoteannosten-maaria/

  Tykkää

 6. Katsokaa tuo video missä näytetään mitä tapahtuu kun grafeenioksidi reagoi 5G:een! Tätä on siis rokotteissa ja tuo tapahtuu kun rokotettu altistuu 5G:lle. JÄRKYTTÄVÄÄ!

  Dr Botha’s Shocking Microscopic Analysis – Dr. Trozzi (drtrozzi.com)

  https://drtrozzi.com/2021/10/dr-botha-shocking-microscopic-analysis/

  Sama artikkeli kertoo että Trudeau ei päästä enää rokottamattomia ulos maasta, samalla kun rokottamattomilta on estetty työnteko

  Tykkää

 7. Suomeen voitaisiin palkata hoitohenkilökuntaa työvoimapulaa helpottamaan Intiasta ja muista kehittyneistä maista, joissa osataan hoitaa wuhanin flunssaa.

  Tässä eilisen päivän luvut eri provinsseista
  – Rajashtan 7 kpl
  – Gujarat 21 kpl
  – Bihar 2 kpl
  – Uttar Pradesh 11 kpl

  Näissä asukasluku yhteensä 0,5 miljaardia

  Entä Pirkanmaa? Tänään 28 kpl! Asukasluku 0,5 miljoonaa.

  Hyvä Suomi, heh heh.

  Nyt Philippiineilläkin luvut laskussa kun ovat edistyneet Suomea lääketieteessä

  Mitäs jos sieltä tai Intiasta otettaisiin esim tuhat lääkäriä niin saataisiin wuhanin tauti kukistettua

  Tykkää

 8. Japanissa wuhanin flunssa saatiin hallintaan tämän elokuussa 2021 pidetyn puheen jälkeen. Tällä videolla on hiukan yli 300 katselukertaa, joka kertoo jotain youtubesta..

  Tokion medical associationin puheenjohtajan Haruo Ozakin viesti on mennyt perille tautitapausten valossa..

  Suomessa on aika pistää vaihtopenkille nuo yliopistosairaaloiden ylilääkärit ja myös THLn lääketieteellisesti kokematon nuoriso.

  Tykkää

  • Jaa-a, vaikka kommentoitkin sarkasmilla höystettynä niin sanon, että ei taida olla tuontilääkäreistä apua niin kauan kuin meillä on Lääkäriliitto, käypähoitoryhmä, Valvira ja THL.

   Lääkkeet ovat olleet Intiassa toiset (ivermektiini ja vitamiinit), meillä taas ”tutkitusti turvalliset ja tehokkaat” koronapiikit, joita nyt vedetään käytöstä haittojen takia, jo ennen kuin kliiniset kokeet ovat edes lopussa (päättyvät 2023-2025).

   Tykkää

   • Lääkäriliitto, käypähoitoryhmä, Valvira, THL ym. parasiitit pelkäävät ivermektiiniä ja vitamiineja.

    Suomi on lääketieteen kehitysmaa. Toista se on lääketieteessä edistyneemmissä maissa joissa miljardit ihmiset käyttävät sitä päivittäin.

    ”The ivermectin story includes the world’s first and largest drug donation programme, and the drug is now being used – free of charge – in two global disease elimination programmes that are benefiting billions of the world’s poorest people…”

    ”Iivermectin has been donated free of charge since 1987 by its manufacturers, Merck & Co., Inc., to combat River Blindness (and recently Elephantiasis) in people throughout the tropics. The drug is also now being used to treat human strongyloidiasis and scabies.”

    Lähdeviite faktantarkastajille: Satoshi Ômura, lääketieteen nobelisti 2015 :
    http://www.satoshi-omura.info/ivermectin/index.html

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s