FDA-pomo avautuu valvojien ja valvottavien rahakytkyistä

Tutkivaa journalismia tekevä, James O´Keefen vetämä Project Veritas on saanut taltioitua nauhalle Yhdysvaltain lääketurvallisuusviranomaiselle FDA:lle työskentelevän Chris Colen mietteitä viraston toiminnasta, rahoituksesta ja tulevista piikitysohjelmista. Cole työskentelee Countermeasures Initiatives -osastolla, joka tekee lääkkeiden ja rokotteiden turvallisuusarviointia.

Ensimmäisessä osassa Cole kertoo peiteagentti-journalistille Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin (dem) haluavan koronapiikittää niin monta ihmistä kuin mahdollista, ”jokaisen täytyy ottaa koronapiikki vuosittain. Tarkoitan, sitä ei ole virallisesti ilmoitettu vielä koska he eivät halua suututtaa jokaista.” ”Pfizerillä ja muilla lääkeyhtiöillä on taloudellinen kannustin promotoida ylimääräisiä rokotuksia.” ”Se on toistuva, uusiutuva tulolähde. Tuotto ei ehkä alunperin ole suuri, mutta se kasvaa jos he voivat, jos he saavat aikaan, että jokaiselta vaaditaan koronapiikin ottaminen joka vuosi, silloin se on toistuvaa tuloa yhtiöille.”

Kun reportteri kysyy, mistä Cole tietää, että vuotuisista koronapiikityksistä tehdään FDA:n hyväksymä politiikka, Cole vastaa päätelleensä sen kaikesta työssä kuulemastaan. Cole olettaa, että FDA aikoo hyväksyä koronapiikit myös alle 5-vuotiaille, ja on huolissaan pitkäaikaishaittavaikutuksista.

Toisessa osassa Cole puhuu FDA:n rahoituksesta. ”Lääkeyhtiöt, elintarvikeyhtiöt, rokotevalmistajat. Ne maksavat meille satoja miljoonia dollareita vuodessa niiden valvojien palkkaamiseen ja pitämiseen, jotka hyväksyvät heidän tuotteitaan.” ”Kongressi hyväksyi käyttäjämaksut. Pohjimmiltaan me veloitamme teollisuudelta miljoonia dollareita palkataksemme enemmän lääke- ja rokoteturvallisuusvalvojia, mikä nopeuttaa hyväksymisprosessia. Siten teollisuus tekee enemmän rahaa.”

Colen mukaan FDA pitää matalaa profiilia lääke- ja muilta yhtiöiltä saamastaan rahoituksesta, koska se tietää olevansa toiminnassaan riippuvainen yhtiöiltä saamastaan rahasta. Cole kertoo myös, että mikäli työntekijä puhuu ulos asioista, oikein tai väärin, hänet merkitään niin ettei hän saa enää töitä. Colen mukaan sitä, mitä ja miksi on sanottu, ei huomioida. Hallitus puhuu veneen keikuttamisesta, ja haluaa palkata [itsensä kannalta] ”turvallisia” henkilöitä, henkilöitä jotka hoitavat hommansa vaikka eivät välttämättä hyvin.

FDA on antanut virallisen lausunnon, jossa se ilmoittaa ettei Cole työskentele rokotteiden parissa eivätkä hänen näkemyksensä edusta FDA:n näkemyksiä, eikä hän puhu viraston puolesta. FDA vakuuttaa, että valvottavilta tuleva rahoitus ei vaaranna FDAn riippumattomuutta tai toiminnan läpinäkyvyyttä.

FDA haastettiin Pfizerin koronapiikkien turvallisuustietojen salaamisesta oikeuteen syyskuussa 2021. Haasteen seurauksena FDA pyysi tuomarilta lupaa salata tiedot ensin 55 vuodeksi ja sitten 75 vuodeksi. Tuomari kuitenkin määräsi FDAn toimittamaan pyydetyt turvallisuustiedot 55 000 sivua kerrallaan 30 vuorokauden välein. Sen jälkeen Pfizer on pyytänyt päästä mukaan editoimaan luovutettavaksi määrättyjä tietoja. Hallituksen antaman lausunnon mukaan FDA pitää Pfizerin apua tarpeellisena. Kantaja on pyytänyt tuomaria hylkäämään Pfizerin pyynnön.

Lähde

Kommentti (lisätty 18.2.2022 klo 05:05):

Kuten olen aiemminkin tuonut esiin, Euroopan lääkevalvontavirasto EMAn rahoitus tulee käytännössä lääkeyhtiöiltä ja rokotevalmistajilta.

For 2022, the total budget of the European Medicines Agency (EMA) amounts to €417.5 million. Around 86% of the Agency’s budget derives from fees and charges and 13% from the European Union (EU) contribution for public-health issues and less than 1% from other sources.

Suomen lääkevalvontavirasto Fimea toimii yhteistyössä EMAn kanssa. Fimeakin saa rahoituksensa lääkeyhtiöiltä.

”Vuonna 2020 Fimean maksullisesta toiminnasta saatavat tulot olivat noin 25,7 miljoonaa euroa […] Vuonna 2020 Fimean toiminnan rahoituksesta 85 % saadaan lääkealan toimijoilta. Maksullisen toiminnan tuloista noin 91 % koostuu julkisoikeudellisista suoritteista, kuten lääkevalmisteiden myyntilupatuotoista ja lääkealan toimijoiden lupa- ja tarkastusmaksuista ja noin 9 % erillislain mukaisista laadunvalvontamaksuista.

THL saa tutkimusrahoitusta lääkeyhtiöiltä, ja niin saa myös Rokotetutkimuskeskus. Tilanne on sama Isossa-Britanniassa ja useimmissa muissa maissa. Valvottavien tuotteita hylkäävien valvoja-viranomaisten rahoitus loppuu, jos valvottavat eivät saa myydä tuotteitaan, kun ne on todettu tehottomiksi ja terveydelle vaarallisiksi. Näettekö ongelman?

Lähteet:

Ensimmäinen osa: FDA Executive Officer on Hidden Camera Reveals Future COVID Policy: ‘Biden Wants To Inoculate As Many People As Possible…Have to Get an Annual Shot’

Toinen osa: FDA Executive Officer Exposes Close Ties Between Agency and Pharmaceutical Companies: ’Almost a Billion Dollars a Year Going into FDA’s Budget from the People we Regulate’

Aiheeseen liittyy:

Lääketeollisuuden piilotettu vaikutus politiikkaan

Komissiolta odotetaan vastausta k-piikin sisältämiin ihmiselle vaarallisiin ainesosiin

Rämet: Absoluuttinen vai suhteellinen rokotussuoja?

Kansanterveys kaupan — väestö edunsaajaryhmien pyöritettävänä

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s