Rämet: Absoluuttinen vai suhteellinen rokotussuoja?

Vastaan sattui Tampereen yliopiston omistaman, kaupallista rokotetutkimusta lääkeyhtiöille tekevän Rokotetutkimuskeskuksen johtajan, Mika Rämetin blogi heinäkuulta 2021.

Blogitekstissään Rämet selittää koronapiikkien absoluuttisen tehon — joka on alle 1% — ja suhteellisen tehon — mediassa mainostettu, piikitysten perusteluna käytetty 95% — eroja.

Tallennan Rämetin bloggauksen tähän kuvakaappauksina; sillä on arvoa historiallisena kuriositeettina, varsinkin nyt kun perhe- ja peruspalveluministeri Krista ”Kaista” Kiuru (sdp) on pyytämässä sotavoimien apua ”koronatestaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin.” Sotaministerille, Sotaministeriölle ja Sotavoimille osoitettu Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyyntö perustuu Mtv:n mukaan tartuntatautilain 89:n pykälään.

Krista Kiuru Mtv:lle

Kiuru siis perustelee avun tarvetta sillä, että koska tupla- ja triplarokotettu henkilökunta sairastuu — rokotteet eivät estä saamasta tartuntaa, muiden tartuttamista eivätkä sairastumista — kaikki muutkin täytyy rokottaa väkisin.

Hallituksen logiikalla tämä vähentää sairaalahoidon kuormitusta — tilanteessa jossa hallitus on pakottanut poliittisella päätöksellä terveet rokottamattomat sotelaiset pois työstä — vaikka Saksasta ja Tanskasta saatu data kertoo, että Omikron tarttuu pääasiassa rokotettuihin.

Rokottamattomista ja sairaalahoidon tarpeesta keskusteltaessa on hyvä ymmärtää sekin, että tilastoissa on laskennallisia rokottamattomia so. 1-3 piikkiä ottaneita.

Selkeästi ajattelevan on vaikea nähdä toiminnassa mitään terveysturvallisuutta edistävää. Mieleen nousee väkisin kysymys: Yritetäänkö rokottamattomista, joka toimii verrokkiryhmänä rokotetuille, päästä eroon pakkoon turvautumalla niin, ettei myöhemmin olisi niin helppoa osoittaa oikeudessa pitävällä tavalla koronatoimien totaalista epäonnistumista, ja saattaa vastuullisia vastuuseen?

Kohteliaisuussyistä jätän sanomatta, mitä ajattelen Kiurun, hallituksen ja Rämetin logiikasta. Lukekaa (alla), mitä Rämet sanoo ja ajatelkaa ihan itse.

Mika Rämet kirjoittaa:

PÄIVITYS 5.1.2022 klo 15:25

Finvac, kansalaisten perustama rokotehaittakeskus, julkaisi eilen ”Nyt se alkaa — Miekantuppipäiväkäsky 2022” -tiedotteen liittyen STM:n puolustusvoimille osoittamaan avunpyyntöön. Tekstissä käydään läpi valmiustilalakia sekä sitä, että puolustusvoimat on harjoitellut väestönhallintaa vuodesta 2020. Väestönhallintaan liittyvät mm. kulunvalvonta tarkastuspisteineen.

”30.12.2021 Kutsuttiin eduskunta takaisin joulutauoltaan hyväksymään kiireisesti uusia lakeja. Laki joka on määrä hyväksyä 4.1.2022 onkin hieman suuntaa antava. Normaalille ihmiselle laki kuulostaa Aivan tavalliselta, mutta kun asiaa aletaankin miettimään suuremmassa mittakaavassa se kuulostaakin todella loogiselta. Laki joka pitäisi hyväksyä, onkin suoranaisesti polku ”pakkorokotuksiin”. Jos ajattelemme asiaa niin, että täydellisen rokotussuojan saa nykyään kolmella rokotteella, on suomessa hirvittävä määrä ns. rokottamattomia ihmisiä.”

Suosittelen lukemaan Finvac-tekstin ajatuksella läpi.

Lähde:

Rämet, Mika | Rokotetutkimuskeskus (13.7.2021): BLOGI: ABSOLUUTTINEN VAI SUHTEELLINEN ROKOTESUOJA?

Aiheeseen liittyy:

EMA ei vaadi rokotehaittojen syy-seuraussuhdetta selvitettäväksi biologisten vaikutusmekanismien perusteella

EMAn arviointiraportti: Pfizerin piikistä ehkä vakavampi tautimuoto

Koronapiikki häiritsee solujen uusiutumista ja heikentää immuniteettijärjestelmää

Suomi suunnittelee 5–11-vuotiaiden k-piikityksiä testivaiheessa olevalla tuotteella

Pfizer: Ei tutkimustietoa sydänlihastulehdusriskistä 5–12-vuotiailla koronarokotetuilla

Lakimies: Pfizer tiesi k-piikin haittavaikutuksista

Rokotespesialisti varoittaa: massarokotukset luovat katastrofin

Pfizerin mRNA-piikin kliiniset kokeet ”älytöntä sotkua”

THL ja STM suhtautuvat välinpitämättömästi koronarokotteiden mahdolliseen turvallisuusriskiin

Synteettisten mRNA-rokotteiden hyöty-haittasuhde -analyysi

Joe Rogan haastatteli mRNA-teknologian kehittäjää Robert Malonea, jossa käydään läpi Pfizerin omiin papereihin nojaten, mikä kaikki on vialla koronapiikeissä:

 • Pfizerin tutkimukseen osallistui 43 548 henkilöä. Kokeen tuloksena injektion RRR (Relative Risk Reduction) on 95 %, mutta tärkeämpi arvo ARR (Actual Risk Reduction) on vain 0,84 %.
 • Plaseboryhmään osallistui noin 21 000 ja kokeellisen rokotteen saaneessa ryhmässä oli saman verran.  Sen sijaan, että olisi odotettu kokeen loppuun asti, jo 2 kk jälkeen plasebon saaneet siirrettiin injektioituun ryhmään. Näin ollen kokeen päätyttyä ei voitu tehdä kunnollista vertailua ryhmien välillä.
 • Tutkimuksen mukaan rokotetuilla oli vähemmän koronatartuntoja, mutta heidän parissaan oli enemmän kuolemia ja sairautta joka kategoriassa (kuin plaseboryhmässä), eikä rokotetta voida näin ollen pitää hyödyllisenä.
 • Kun plaseboryhmä siirtyi rokoteryhmään, heistä kuoli heti 5.
 • Tutkimuksen aikana 3 ihmistä kuoli koronaan joista 1 oli rokoteryhmässä ja 2 plaseboryhmässä. Sydän ja verisuonitauteihin kuoli 9 rokoteryhmässä ja 5 plaseboryhmässä.
 • Normaalisti tutkimuksen aikana tärkeintä on turvallisuus ja rokotetutkimukseen tarvitaan 10 vuotta, kuitenkin vähintään 5 vuotta.
  • Pfizerin tutkimus vietiin läpi alle vuodessa
  • vaiheet (faasit) 2 ja 3 yhdistettiin
  • eikä eläinkokeita tehty.
 • Pfizerin mukaan mRNA-teknologia on jo käytössä oleva malli, jolloin sitä ei tarvitse tutkia. mRNA ei ole kuitenkaan rokote vaan ”delivery mechanism”.
 • 85 % koronaan menehtyneistä on yli 75-vuotiaita, mutta rokotekokeeseen osallistujista vain 4 % oli yli 75-vuotiaita. Tämä vääristää tuloksia. Samoin kuin se, että tutkimukseen osallistujat olivat pääosin terveitä. Koronaan menehtyneistä 95 %:lla on 1 oheissairaus ja suurimmalla osalla 4.
 • Meille kerrotaan, että rokote on turvallinen raskaana oleville, imettäville, allergikoille, koronan sairastaneille, psykologisista sairauksista kärsiville, jne. vaikka tutkimukseen ei osallistunut yhtään koehenkilöä näistä ryhmistä.
 • Biomarkkereita ei tutkittu.
 • Koronapassin vaikutusta ei tutkittu.
 • Kaikille tutkimukseen osallistujille ei tehty koronatestejä, vain niille, joilla oli oireita. Näin ei saatu selville oliko ryhmässä oireettomia.
 • 80 rokotteen saaneen osallistujan yhteystiedot kadotettiin, eikä heidän tuloksiaan voitu seurata loppuun asti. Yli 1500 osallistujan, molemmista ryhmistä, epäiltyä sairautta ei todennettu PCR-testillä. Myös tämä vääristää tuloksia.
 • 12–15 vuotiaiden ryhmä oli liian pieni: rokotettuja 1005 ja placeboryhmässä 978. Otos on liian pieni, jotta rokotehaitat tulisivat esille. Pfizerin testiryhmässä kuitenkin 12-vuotias Maddie joutui sairaalaan toisen rokotteen saatuaan, hän on nyt pyörätuolissa ja saa letkuruokintaa. Pfizer kuvaa hänen oireitaan vatsasärkynä.
 • Pfizer ilmoittaa, että nuorten riski sydänsairauksiin (myokardiitti) kasvaa, muttei kuoleman mahdollisuutta ole. Myokardiitin sairastaneista 20 % kuitenkin kuolee keskimäärin 6,5 vuoden sisällä.
 • The British Medical Journal julkaisi (Pfizerin) tutkimusvirheet, jotka Ventavialla oli tehty. Silti Pfizer eikä FDA määrännyt Ventaviaa tutkittavaksi. Sen sijaan Pfizer on palkannut Ventavian tekemään lisää tutkimuksia.
 • Valtiot ovat luvanneet aktiivisesti seurata rokotteen vaikutuksia kansalaisiin. Monissa maissa on kuitenkin käytössä vain spontaani ilmoittaminen, jolloin ilmoitusten määrä putoaa radikaalisti jopa nollaan. (Suomessa on käytössä spontaani ilmoitusmalli)
 • Ontariossa annettiin 29.9.2021 suositus, etteivät 18–24-vuotiaat nuoret miehet ottaisi Modernan rokotetta koska siinä on 1/5 000 riski saada sydänlihastulehdus eli myokardiitti. Heidän pitäisi sen sijaan ottaa Pfizerin rokote, jossa myokardiitin riski on 1/28 000. Kuitenkin 8.5.2021 Ontariossa lopetettiin Astra Zenecan jakaminen koska siinä on 1/60 000 verihyytymäriski.
 • Useita urheilijoita on kuollut viime aikoina äkkiseltään pelikentällä.
 • 17.11.2021 FDA julkaisi ensimmäiset Pfizerin tutkimustulokset. Näistä näkee, että myyntiä edeltävän 2,5 kk tutkimuksen aikana yli 1 200 osallistujaa menehtyi ja yli 25 000 neurologista haittavaikutusta ilmoitettiin.
 • Pfizerin tulos rokotteista vuonna 2021 on 33,5 MILJARDIA dollaria.
 • Pfizer on joutunut maksamaan viime vuosina miljardeja kompensaatiota johtuen epäeettisestä toiminnasta; vilpillisestä markkinoinnista, lääkekokeisiin osallistujien kuolemista ja hyväksyntää saamattomien lääkkeiden markkinoinnista lääkäreille, lääkäreiden lahjonnasta jne.
 • 84 % Pfizerin rokotetutkimuksen tekijöistä on eturistiriita: he ovat joko Pfizerin palkkalistoilla, osakkeen omistajia, saaneet apurahaa Pfizerilta, … 2 tutkimuksen kirjoittanutta henkilöä hyötyi siitä rahallisesti 9 miljardia dollaria.
 • CDC on muuttanut rokotteen määritelmää voidakseen käyttää rokote-sanaa kokeellista koronainjektioita koskien.
 • Pfizer tukee valtamedian uutisia ja sille on annettu vastuuvapaus rokotehaitoista.

Artikkelikuva via Twitter: Koronapiikkien suhteellinen suojateho (RRR) putoaa väitetystä 95 prosentista 20 viikossa 0-10 prosenttiin = vähintään 3 piikkiä per vuosi per variantti ”tarvitaan”.

Maailman väkiluku on noin 7,7 miljardia. Yhteiskuntia on mahdoton avata, jos koronapiikkejä pidetään ulospääsynä.

24 comments

 1. Tämä kaikki koronaan kuolleista nyt tiedetään – taustalla merkittäviä yhtäläisyyksiä

  Merkittävin riskitekijä sille, että ihminen kuolee koronainfektion yhteydessä on korkea ikä. Kuolemiin johtavien infektioiden taustalla on usein ollut myös jokin taustasairaus. Merkittävän lisäriskin tuo vakava ylipaino

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008516913.html

  Näihin — ikä, läski ja perussairaudet — se koronarokote auttaakin… koronaan kuolleet ovat niitä riskiryhmäläisiä, jotka rokotettiin ensimmäisinä, koska heidät haluttiin suojata vaikealta tautimuodolta.

  Onnistunut kampanja… (sarkasmivaroitus)

  Kiitos Kari Ruokolalle, joka laittoi IS-artikkelin tiedokseni.

  Tykkää

  • Ylipaino tuodaan esiin ikään kuin uutena riskitekijänä vaikka se on ollut tiedossa koko ajan, ollut eräänlainen tabu siis eikä ilmeisesti ole haluttu ”syyllistää” toisin kuin.. D-vitamiinista ja muista immuniteettia vahvistavista tekijöistä ei edelleenkään juuri puhuta, vaikka se olisi ehkäisyä parhaasta päästä.

   Itse olen ollut tällä linjalla ja säästänyt yhteiskunnan rahoja: riittäneekö tonni, kun en ole ottanut ensimmäistäkään injektiota enkä ole käynyt epäluotettavissa ”koronatesteissä”.

   IS:n toimittaja tukeutui tilastoihin, joiden luotettavuus tiedetään. Niistä ei esim. selviä, kuinka paljon oli niitä rokottamattomiin laskettuja piikitettyjä, joiden ”varoaika” ei ollut umpeutunut.

   Asevoimat apuun, yeah!

   Tykkää

   • ”Ylipaino tuodaan esiin ikään kuin uutena riskitekijänä”

    Tuonhan olisi voinut kiertää sanomalla, että kehopositiivisuus altistaa koronalle, ja massiivinen kehopositiivisuus vielä enemmän. Sitten siitä olisi voinut vapaasti, ja olisi saanut intersektionaalinen feminismi -pisteitäkin 😉

    ———–
    ”IS:n toimittaja tukeutui tilastoihin, joiden luotettavuus tiedetään. Niistä ei esim. selviä, kuinka paljon oli niitä rokottamattomiin laskettuja piikitettyjä, joiden ”varoaika” ei ollut umpeutunut.

    Kaikki koronapotilaat eivät ole hakeutuneet sairaalaan koronainfektion takia – kyseessä ”sivulöydös”
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaikki-koronapotilaat-eivat-ole-hakeutuneet-sairaalaan-koronainfektion-takia-kyseessa-sivuloydos-ylilaakari-kertoo-miten-omikroniin-nyt-suhtaudutaan-sairaaloissa/8325522?fbclid=IwAR1Ck1E64l4DzHU48FMtQwHscppy3dCXMkve2LtAyasN1cJFeAs8OtyRDVk#gs.ldx98s

    ”Suomessa on tällä hetkellä sairaalahoidossa 398 koronapotilasta, noin 90 enemmän kuin vielä viikko sitten. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä huomauttaa, etteivät kaikki koronapotilaat ole hakeutuneet sairaalaan koronan vuoksi.

    – Sellainen ilmiö on yleistynyt, että potilaat ovat sairaalassa jonkin muun syyn vuoksi, mutta sivulöydöksenä koronatesti on positiivinen. Tämä voi mahdollisesti liittyä siihen, että tautia on omikronin myötä enemmän, Pietilä kertoo MTV Uutisille.

    – Tietty ristiriita tässä kyllä on, sillä näyttöä meillä ei ole siitä, että omikronpotilaita olisi runsaasti sairaalahoidossa. Käsitykseni mukaan meillä ei juurikaan ole sairaaloissa omikronpotilaita. Yksittäisiä potilaita on, mutta heillä on pääsääntöisesti sairaalahoidon syynä muu kuin koronainfektio. Täsmällisiä lukuja en ikävä kyllä pysty vielä antamaan. […]”

    Tästä hallitus saa tulokseksi, että armeija väkivallan töihin.

    Tykkää

 2. Houston, Texas: lähes puolet tartunnoista rokotetuilla

  Early signals of significantly increased vaccine breakthrough, decreased hospitalization rates, and less severe disease in patients with COVID-19 caused by the Omicron variant of SARS-CoV-2 in Houston, Texas
  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.30.21268560v1

  Neljästi piikittänyt Israel toivoo laumaimmuniteettia tartuntojen kautta, kertoo Times of Israel.
  https://www.timesofisrael.com/health-chiefs-warn-of-restrictions-and-price-of-herd-immunity-amid-covid-surge/

  ”In a separate interview with Radio 103FM, Ash said the government could this week okay a fourth vaccine shot for more Israelis, after Israel last week became one of the first countries in the world to begin administering the fourth dose for the immunocompromised.

  However, Ash admitted that “there isn’t enough knowledge to say the fourth vaccine will really prevent the mass infections.” ”

  Tykkää

 3. Nyt löytyi oikea helmi! Hallituksen koronapolitiikan viimeisin hybridistrategia lyhyesti: ”Rokottamattomat voivat hankkia testitodistuksen ja sen jälkeen altistaa itsensä paikoissa, joissa rokotetut henkilöt levittävät virusta.”

  Tykkää

  • Jonkun tutkimuksen mukaan Suomessa asuu eniten neroja suhteutettuna väkilukuun. Nyt on kyllä jo niin sumeeta logiikkaa, että tuon ”neronleimauksen” ymmärtämiseen tarvitaan jotain muutakin kuin älyä..

   Tykkää

  • Itseasiassa vielä -70 luvulla lastenkutsut, joissa ”sankarilla” oli vesirokko ja joiden tarkoitus oli altistaa lapset sille olivat sangen yleisiä. Vesirokko on yksi niistä ”lastentaudeista” joilla on immuniteettijärjestelmän yleiseen kehitykseen hyvin suotuisa vaikutus. Edelleen tauti saattaa olla aikuiselle hyvinkin hankala.
   Kun nyt otetaan jo perinteisiä keinoja käyttöön, niin ehdotankin ”hämäriä olosuhteita” eli Korona-saunaa, jossa tarjotaan verovapaata viinaa ja luomutupakkaa pukuhuoneen puolella perinteisten suomalaisten turvavälien ehkäisemiseksi. Kyllä Koronoi ja KELA-kyydillä kotiin. Sauna, Viina ja Terva siis apuun ja naapurin Korona-kyylälle Korona-nyrkkiä vaikka kuinka huutaisi ”hätäjarrua”… Perinteet kunniaan.

   Tykkää

  • Viittaan lähinnä koronatukimedian käyttämiin puhuviin päihin ja rokotelobbareihin. Viime aikoina olemme saaneet runsain mitoin nauttia show´sta jossa käytetty asiantuntija pitää myyntipuhettaan ja sotkeutuu tarinassa, kun myyntipuhe ja todellisuus eivät kohtaa. Myös hallitus on kunnostautunut tässä suhteessa. Ympäri-ämpärikääntyvien ja ristiriitaisten koronapassi-perusteluiden seuraaminen on ollut viihdyttävää.

   Onneksi toimittajat yleensä päästävät kiltisti helpolla, eivätkä kysy vaikeita tai ikäviä.

   Liian usein myös sattuu, että esim. Yle löytää katuhaastatettelussa kuin katuhaastattelussa oman kotiaktiivinsa ruutuun, mutta unohtaa mainita asiasta.

   Tykkää

 4. Tuohon Tervahaudan juttuun… miksi rokotepassit jos ei ne estä levittämistä? Ollaan ilman niitä.
  Kun passi tuli loppusyksystä, tauti senkun lisääntyi (minkä kyllä saattoi arvata, mietinkin että pyöritetäänkö vielä sitten samaa levyä: rokottamattomien pandemia).
  Ja mikä on tämä ”Digi lompakko” hanke? Tuleeko esim. sairaus historia, luottotiedot saman qr koodin taa?

  Tykkää

  • Enkä yhtään epäile etteikö demarit kohta huuda natoa apuun uppiniskaisten kansalaisten käsittelemiseksi. Tarvitaan meillekin ehdottomasti karanteenileirit sekä univormupukuset piikittäjät rynnäkkökivääreineen, se vasta on sitä ”vapautta” ja ”paluuta normaaliin”.

   Tykkää

 5. Oliko viimeksi kun äänestettiin 200 päättäjä puhetta digilompakon tulosta? En ainakaan muista. En olisi äänestänyt ehdokasta joka olisi halunnut sellaista.

  Tykkää

 6. Ei puolustusvoimia voi mitenkään tarvita enää tässä vaiheessa minkäänlaiseen lääketieteellisesti perusteltuun väestönhallintoperaatioon Suomessa. Sotilaallinen kriisi löytyy Itä-Ukrainasta, Krimiltä ja Syyriasta ja ehkä Taiwanista. Jos Suomessa kohotetaan valmiutta nuhan takia, on se kömpelö peite sotaan valmistautumiselle. Ehkäpä sotaa on tarkoitus käydä biologisesti ja koronapiikeillä on yritetty etukäteen suojata oman väestön tottelevaiset työläiset. Tämä selittäisi vimmaisen piikityssarjan haitoista välittämättä.

  Itse asiassa puolustusvoimien altistaminen ”koronatautisten” keskelle vaarantaisi maanpuolustuksellisen päätehtävän, jos tauti olisi oikeasti herkästi tarttuva ja vakava. Eli jos koronasta virallisesti sanottu olisi rehellistä, niin tällaisessa torjunnassa ei olisi mitään järkeä.

  Liked by 1 henkilö

  • ”Ehkäpä sotaa on tarkoitus käydä biologisesti ja koronapiikeillä on yritetty etukäteen suojata oman väestön tottelevaiset työläiset. Tämä selittäisi vimmaisen piikityssarjan haitoista välittämättä”

   Kiitos järkyttävän valaisevasta ajatuksestasi arvon nimimerkki ”nakki”. Juuri tämän tyyppisiä silmiä avaavia Ahaa- elämyksiä herättäviä kirjoituksia olemme varmaan kaikki hakeneet tätä hulluutta selittämään ja nyt näyttää siltä että tässä se vihdoinkin on! Kaikkien ällisteltävänä. Analyyttinen kirjoituksesi on yhtä-aikaa kaiken tämän mielipuolisen hulluuden selittävä ja hiuksia nostattavan kammottava. Herra siunatkoon ja varjelkoon meitä jos asiat ovatkin juuri noin!!!

   Oli miten oli. Minusta tuntuu että näiden kokeellisten suojapiikkien ottaminen olisi tästä-kin vinkkelistä enemmän kuin kestämättömiä ja eettisesti väärin. Kuka kristitty ylipäätään haluaa olla osallisena tämäntyyppisessä epäinhimillisessä sodankäynnissä? Minkälaisia otuksia meistä tällä tiellä tulee?

   Tykkää

 7. ”Selkeästi ajattelevan on vaikea nähdä toiminnassa mitään terveysturvallisuutta edistävää. Mieleen nousee väkisin kysymys: Yritetäänkö rokottamattomista, joka toimii verrokkiryhmänä rokotetuille, päästä eroon pakkoon turvautumalla niin, ettei myöhemmin olisi niin helppoa osoittaa oikeudessa pitävällä tavalla koronatoimien totaalista epäonnistumista, ja saattaa vastuullisia vastuuseen?”

  Tätä samaa olen ajatellut ja aion ehdottomasti pysyä verrokkiryhmässä. Nyt vaikuttaa siltä, että paska alkaa osua kunnolla tuulettimeen.

  Liked by 1 henkilö

  • ”Tätä samaa olen ajatellut ja aion ehdottomasti pysyä verrokkiryhmässä. Nyt vaikuttaa siltä, että paska alkaa osua kunnolla tuulettimeen.”

   Sama täällä. Meni niin tai näin. Verrokkiryhmässä on hyvä odotella kaikessa rauhassa kohtaloaan. Kuolemaa pahempaa kohtaloa tuskin kenellekkään on tässä leikissä tarjolla joten sillä mennään ja siihen on tyytyminen.

   BTW. Kuvittelevatko nämä neropatit oikeasti että he voivat tulla ja tökkiä väkisin näitä kokeellisia mömmöjään ihmisiin, siis raavaisiin hyvin valmistautuneisiin valppaana oleviin veitsillä, kirveillä ja muilla terä-astaloilla varustautuneisiin suomen armeijan täysissä voimissaan oleviin reserviläisiin?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s