Moderna aloitti k-rokotekokeet lapsilla

Verokeidas Delawaresta käsin operoiva bioteknologia-yritys Moderna Therapeutics Inc. on aloittanut ihmiskokeet terveillä lapsilla. Lasten ikä vaihtelee 6 kuukauden ikäisestä vauvasta alle 12-vuotiaisiin. Lapsiin testataan Modernan kokeellista, geeninanoteknologian mRNA-koronarokotetta.

Lasten värväämistä tehdään Yhdysvalloissa ja Kanadassa. KidCOVE-nimisen rokotekokeen faasi 2/3:n ensimmäiset koelapset on jo rokotettu ensimmäisellä annoksella, Moderna tiedottaa.

KUVAKAAPPAUS (16.3.2021) Lääkeinfosta, Modernan koronarokotteen pakkausselosteesta
COVID-19 VACCINE MODERNA injektioneste, dispersio

Lapsille tehtävässä kokeessa arvioidaan rokotteen turvallisuutta, tehokkuutta, syntyvää suoja-aikaa ja siedettävyyttä antamalla lapsille kaksi (2) annosta kokeellista koronarokotetta 28 päivän välein.

Moderna pyrkii värväämään 6750 lasta kokeisiinsa. Haittavaikutuksia on tarkoitus monitoroida vuoden ajan. Vuodessa nopeasti ilmenevät haitat tulevat näkyviin, vaikka keskipitkän ja pitkän aikavälin haitoista ei tietoa saadakaan.

Modernan koronarokotteella ei ole myyntilupaa missään päin maailmaa, ainoastaan eräkohtainen hätätilakäyttölupa (Emergency Use Authorization, EUA). Koronarokotteista on tehty Euroopassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa runsaasti haittavaikutusilmoituksia.

KUVAKAAPPAUS (16.3.2021) Lääkeinfosta, Modernan koronarokotteen pakkausselosteesta
COVID-19 VACCINE MODERNA injektioneste, dispersio

DNA-templaatti = eristetty DNA. Polyetyleeniglykoli (PEG) on tunnettu allergeeni, joka voi aiheuttaa anafylaktisen shokin tai muita allergisia reaktioita.

mRNA-rokote ei ole rokote

Modernan mRNA-1273 -koronarokotteessa oleva synteettinen mRNA eli lähetti-RNA kuljettaa DNA:sta kopioidun geenin tiedot tumasta solulimaan. Kantajana/lähettinä monissa geenirokotteissa toimii adenovirus tai kahden erilaisen adenoviruksen yhdistelmä, lipidipohjainen nanopartikkeli.

Rokote pohjautuu viruksen genomin RNA:han, joka pakataan RNA:n solun sisään kuljettavaan molekyyliin. Teoreettisesti tämä synnyttää solussa immuunivasteen. mRNA-rokotteiden idea on ohjelmoida ihmisen solut uudelleen niin, että virukset eivät enää kykenisi kiinnittymään ACE-2-reseptoreihin ja että keho alkaa tuottaa viruksen osasia, jotka teoriassa laukaisevat immuunisuojan.

Moderna on kuvaillut rokotettaan geenejä editoivaksi – elämän softaa hakkeroivaksi – menetelmäksi. mRNA-rokotteista ei pitäisi puhua rokotteina, koska ne eivät ole sitä kuin antotavaltaan. Etuna pidetään valmistusprosessin nopeutta, etua nopeudesta (saada tuote markkinoille) on ainakin lääkeyhtiöille.

Rahoittajana Yhdysvaltain (bio)asetutkimus

Modernan mRNA-rokotteen yhtenä rahoittajana mainitaan Yhdysvaltain asevoimien tutkimusorganisaatio (Defense Advanced Research Projects Agency, DARPA), joka on kehitellyt ainakin vuodesta 2015 asti hydrogeeliksi kutsuttua teknologiaa nimikkeellä In Vivo Nanoplatforms (IVN).

KUVAKAAPPAUS DARPAn artikkelista 4.6.2020
DARPA Program to Build Travel Adapter for Human Body

DARPAn nanokone toimii ihmiselimistön sisällä mm. keräten ruumiin toiminnoista dataa, jonka lähettää ulkoiseen sovellukseen. Nimellisesti taistelulentäjien toimintakyvyn parantamiseen tarkoitettu IVN-teknologia mahdollistaa myös ”nanoterapian” – ihmisruumiin toimintoihin vaikuttamisen nanokoneella.

DARPA kertoo kesäkuussa 2020 projekteista, joissa yhdistellään ihmisruumiin sisäisen nanoteknologian käyttömahdollisuuksia Covid-19-tutkimuksessa ja infektioseurannassa. Vuonna 2014 erään IVN-teknologian projektin esittelyssä kerrotaan:

ElectRx pyrkii luomaan ultrapieniä – suurinpiirtein ihmisen hermosäikeen kokoisia – laitteita, jotka voitaisiin syöttää elimistöön helposti, esimerkiksi injektioneulan kautta.

President Obama Highlights New DARPA Program Aimed at Developing Novel Therapies Customized to Individual Patients (DARPA 26.8.2014)

Rokotettaville ei kerrota riskeistä

Immunologi Bart Classen on varoittanut Pfizer-BioNTechin ja Modernan mRNA-koronarokotteiden voivan väärentää proteiineja kehossa, aiheuttaa Alzheimerin tautia, amyotrofista lateraaliskleroosia (ALS) ja muita neurodegeneratiivisia häiriöitä.

Timothy Cardozo ja Ronald Veazey pelkäävät koronarokotteiden lisäävän ottajiensa riskiä sairastua Covid-19-taudin vakavampaan muotoon huolehtien samalla siitä, että koronarokotekokeisiin osallistuvien ymmärrys kaikista riskeistä ei riitä informoidun päätöksen tekemiseen – suostumuslomakkeet eivät sisällä kaikkia tarpeellisia tietoja erilaisista riskeistä.

KUVAKAAPPAUS Yhdysvaltain arvopaperikomissiolle jätetystä Modernan ilmoituksesta
Registration Statement Under The Securities Act of 1933 – Moderna, Inc.

”Yksikään mRNA-tuotteemme ei vielä ole saanut myyntilupaa Yhdysvaltain lääkevalvontavirastolta (FDA) eikä miltään muultakaan lääkevalvontaviranomaiselta” (s 18) ”…geeniterapiat ja mRNA-pohjaiset lääkkeet voivat aktivoida yhden tai useampia immuunireaktioita yhtä tai useampaa lääketuotteen ainesosaa vastaan […] korottaen riskiä potentiaalisiin immuunireaktioon kytkeytyviin haittavaikutuksiin” (s 23) ”Useiden yhtäaikaisesti meneillään olevien ohjelmien takia tuotteillamme on ristisaastumisriski […] ” (s 36)

Yhdysvaltain arvopaperikomissiolle (Securities & Exchange Commission, SEC) jätetyssä Modernan ilmoituksessa todetaan Yhdysvaltain ja Euroopan lääkevalvontavirastojen pitävän mRNA:ta geeniterapiatuotteena, ei rokotteena. Esimerkiksi:

FDA has established the Office of Tissues and Advanced Therapies within CBER to consolidate the review of gene therapy and related products, and convenes the Cellular, Tissue and Gene Therapies Advisory Committee to advise CBER on its review. In the EU, mRNA has been characterized as a Gene Therapy Medicinal Product

Registration Statement Under The Securities Act of 1933 – Moderna, Inc. (s 27)

Vaikka mRNA-rokotteita ei ole suunniteltu aiheuttamaan pysyviä muutoksia DNA:ssa (s 27), immunogeneettisten vasta-/ylireaktioiden ja mutageenisyyden (insertional mutagenesis) vaara sekä biovaara ovat olemassa. On mahdollista – jopa todennäköistä – että rokotteen muuntamat geenit siirtyvät seuraaville sukupolville.

Aikuisilla tehtävät, Modernan kokeellisen koronarokotteen turvallisuutta ja tehokkuutta selvittävät kokeet ovat edelleen kesken, ja päättyvät ensi vuoden lopulla, 22.11.2022:

KUVAKAAPPAUS Yhdysvaltain kansallisen lääketieteen kirjaston julkaisemasta tutkimuksesta
(US National Library of Medicine, ClinicalTrials.gov: Safety and Immunogenicity Study of 2019-nCoV Vaccine (mRNA-1273) for Prophylaxis of SARS-CoV-2 Infection (COVID-19)

Miksi?

Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa.

Tauti ei ole erityisen vaarallinen.

Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.

Euroopan tartuntatautiviraston (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) mukaan lapset eivät levitä Covid-19:ä aikuisia enempää, ovat yleensä oireettomia ja sairastuessaan saavat lievän tautimuodon.

Ilmeinen kysymys: Miksi lapset pitäisi rokottaa koronaa vastaan?


Markkinoiko YLE sota-isäntien teollisuutta?

Riikan ilmoittaessa tämän artikkelin valmistumisesta olin inhosurffailemassa vallanmedian internetsivuilla. Visiitilläni valtionmedian – Yleisradion – etusivulla silmiini osui yksi tuoreimmista otsikoista pääsivulla: Alle 10-vuotiaiden lasten koronatartuntojen määrä kasvaa vauhdilla

Kuinka sopiva ajoitus! YLEn alaotsikko ei ainakaan vähennä aiheen ja ajoituksen karmaisevuutta: ”Nuoret lapset ovat saaneet tartuntoja usein perhepiirissä.” AvoinMedian lukijat varmasti muistavat, että Marinin hallitus haluaa mahdollistaa lasten eristämisen vanhemmilta – tai lapsilta – lupaa kysymättä.

Kun tähän pakettiin heitetään vielä mausteeksi YLEn vimmainen ”rokotevastaiseksi” leimaamiensa vastaisuus, tulee mieleen onko Suomen hallintovallalla ja sen suurimmalla suojelukoiralla tarkoituksena painostaa kansalaiset piikille… Pelotellaanko ”väärämielisiä” ruotuun perheen hajoituksen uhalla?

(Myös AvoinMedia on YLEn strategisen viestinnän narratiivissa leimattu ”rokotevastaiseksi” – rahastamissyytös-artikkelissa, johon täysin epäkaupallista AvoinMediaa ei olisi sopinut liittää lain. AvoinMedian oikaisupyyntöön asiasta YLE vastasi ensin valheellisin väittein, sitten vaikenemalla.)

Johanna / AM

Lähteitä ja lisätietoa

Moderna Press Release (16.3.2021): Moderna Announces First Participants Dosed in Phase 2/3 Study of COVID-19 Vaccine Candidate in Pediatric Population

Lääkeinfo: COVID-19 VACCINE MODERNA injektioneste, dispersio

J. Bart Classen | Microbiology & Infectious Diseases: COVID-19 RNA Based Vaccines and the Risk of Prion Disease

Nanotechnology News (10.12.2020): DARPA funded implantable biochip can potentially be used to deploy Moderna’s mRNA vaccine

Tulokset haulla ”in vivo” DARPAn sivuilta

Moderna White paper (toukokuu 2017): mRNA Vaccines, Disruptive Innovation in Vaccination

Moderna: About mRNA-1273, Moderna’s Vaccine Candidate Against COVID-19

Doshi, Peter | British Medical Journal (26.11.2020): Pfizer and Moderna’s “95% effective” vaccines—let’s be cautious and first see the full data

Cardozo, Timothy & Veazey, Ronald | The International Journal of Clinical Practise: Informed consent disclosure to vaccine trial subjects of risk of COVID‐19 vaccines worsening clinical disease

Moderna Clinical Study Protocol, ModernaTX, Inc. Protocol mRNA-1273-P301, Amendment 3

American Society of Gene + Cell Therapy, ASGST: mRNA Vaccines for COVID-19 (video)

Public Health England, PHE: High consequence infectious diseases (HCID)

PHE kesäkuussa 2020

Moderna SEC Filing (s. 118 eteenpäin)

Myyntiluvattomia geeniterapiatuotteita on testattu myös Suomessa

19 comments

 1. Usko Toivola fb:ssa: https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/1668004860076101/?comment_id=1668025916740662

  ”Lappilaisillehan ei niin väliä, joten siksi Moderna-rokotekokeilut maassamme aloitettiinkin täältä käsin. Ja jotta tiedot haittavaikutuksista eivät leviäisi niin helposti..

  3.2. ”Lapin sairaanhoitopiiri johtaa rokotetilastoa – syynä Modernan rokote, jota saatiin säilyvyytensä ansiosta pitkien etäisyyksien Lappiin

  Rokotuskattavuus on THL:n tilaston mukaan Lapissa 5,4 prosenttia, kun koko maassa kattavuus on 2,6 prosenttia.

  Lapin keskussairaalan infektioylilääkärin Markku Broaksen mukaan suurin syy eroon löytyy Moderna -rokotteista, joita saatiin tammikuun lopussa 4800 kappaletta Pfizerin–Biontechin rokotteiden lisäksi.

  – Modernan rokotteita saatiin Suomeen niin pieni erä, että se päätettiin antaa Lappiin, missä etäisyydet ovat pitkät. Modernan rokotteilla on parempi säilyvyys, perustelee Broas rokotteiden saamista pohjoiseen.

  Uusi Modernan rokote-erä on tulossa Broaksen mukaan Lappiin ensi viikolla. Aiemmat Modernan rokotteet ovat kaikki menneet ensimmäistä rokotekierrosta varten.

  Hyvään rokotekattavuuteen voi Broaksen mukaan vaikuttaa myös se, että pienet kunnat ovat olleet todella tehokkaita ja nopeita rokottamaan.”

  https://yle.fi/uutiset/3-11769027

  Tykkää

 2. Temppu ja kuinka se tehdään. Ensin tulee uusi virus ja WHO toteaa pandemian. Poliitikot ja media nostattavat pelkoa. Virus on erittäin vaarallinen. Tarvitaan lockdowneja. Kansalaiset tottelevat. Seuraavaksi alkavat päivittäiset tiedotustilaisuudet. Poliitikot ja terveysviranomaiset. Tämä on sotaa todetaan. Media kertoo maailma on viruksen armoilla. Keskuspankit ja hallitukset aloittavat rahanjakamisen joka hyödyttää pankkeja. Maskeja ja pikaisesti kyhättyjä rokotteita vaaditaan käyttöön. Julkistetaan malleja joiden mukaan tartunnat tulevat kasvamaan. Muutetaan sopivasti kriteereitä jotta saadaan luvut kasvamaan. Viranomaisille annetaan lisävaltuuksia. Sitten kerrotaan että on liian aikaista purkaa varotoimenpiteitä, vaikka kustannukset taloudelle ovat jättimäisiä. Vaaditaan massiivista testausta. Pelotellaan virusmuunnoksilla. Lisätään testausta jotta saadan luvut korkeammiksi. Vaaditaan rokotepasseja. Rokotuksia vaaditaan lisättäväksi. Ihmisiin ei kehity lockdownien takia vasta-aineita. Mutta rokotteet ovat ainoa pelastus hoetaan. Sitten uusi virus aloittaa tämän saman ympyrän alusta. Valtioiden veropohja häviää, konkurssit lisääntyvät. Valtioiden varallisuus siirtyy kv. suuryhtiöille. Reagointi virukseen medikalisoidaan täydellisesti. Syntyy pysyvä totalitarismi ja 24/7 valvontayhteiskunta.

  Tykkää

  • Tuolta homma näyttää ja tuo on joidenkin piirien suunnitelma. On aika helppo nähdä, että päätöksiä tehdään poliittisin perustein, ei terveyteen perustuen.

   Tykkää

 3. Tansanian presidentti sitten otti ja kupsahti, koronapositiivisena totta kai. Näilläkin sivuilla joku dementoitunut tonttu kehui ”Tansanian koronapolitiikkaa”, vaikka pikemminkin pitäisi puhua sellaisen puutteesta.

  Tykkää

  • Niinpä, näkyvin vastustaja. Ikävä menehtyminen. Yllättävää että juuri koronaan, Varmasti näin afrikkalaisten luottamus WHOn ja gatesin rokoteohjelmiin saadaan palautettua.

   Tykkää

   • Emme tosiasiassa tiedä, että kuoli koronaan. Kirjausohjeet ovat sellaiset, että sinne on pantu mitä vaan autokolarin uhreja koronakuolleina, jos on saatu joskus jolloinkin jossain vaiheessa positiivinen testitulos — mikä ei ole todiste sairastumisesta — tai ”on syytä epäillä” koronaa esim. nuhaisuuden vuoksi.

    Ja testikin on epäluotettava, ei erota voitettua tautia, tartuntaa ja sairautta, lisäksi 35 ylittävillä kierrosluvuilla saadaan koronaa, minkä WHOkin jo ehti myöntää.

    Tykkää

   • PRC-testin luoja sanoo, että sitä ei pitäisi käyttää koronan testaamisen. Se ei ole siihen tarkoitukseen sopiva ja se antaa paljon virheellisiä positiivisia. Jos monistuskerrointa nostetaan korkealle, saadaa mielin määrin positiivisia tuloksia.

    Luin jostain, että Britanniassa on käyetty kertoimena arvoa 45, vaikka on tiedossa, että 35 ja siitä yli on täysin epäluotettava ja positiivisia testituloksia tulee kamalan lajon, mutta melkein kaikki ovat virheellisiä.

    Tykkää

 4. Lääketeollisuudessa ja sen puussa. Kaikki toiminta ihmisineen siinä rikollisuutta ja rahastusta ihmishenggillä. Kusenlatvasta pitkä matka lillukavarsiin, mutta onneksi nopea.

  Tykkää

  • Itse tiedän täällä Lapissa ainakin yhden menehtyneen naisen korona rokotteeseen. Pari viikkoa sitten sai rokotteen ja menehtyi viikko sen jälkeen sydämmen pysähdykseen. On tämä sairasta, kun testaillaan ihmisillä kaikkea paskaa ja ihmiset siihen vielä suostuvat. Hullu maailma

   Tykkää

 5. Niinpä niin Riikka. Sinulla se on hauska tapa epäillä aina ”terveen” skeptisyyden nimissä kaikkein ilmeisintä vaihtoehtoa. Tansanian pressa kuoli mahdollisesti sepelvaltimotautiin ja Navalnyin yritti myrkyttää joku aivan muu taho kuin se kaikkein ilmeisin.

  Tietenkin on helppo myydä tällainen hedelmätön saivartelu ”totuuden etsimisenä” ja kanssakonspiratisteihin se uppoaakin kuin veitsi voihin.

  Jos virus heikentää elimistön niin että vastustuskyky romahtaa ja välitön kuolinsyy on jokin muu, minulle ja useimmille muille se merkitsee koronaan kuolemista. Samalla logiikalla kuolinsyyksi merkitään AIDS eikä esim em. taudin aikana hengen vienyt keuhkokuume.

  Tykkää

  • Jos pressa kuoli sepelvaltimotautiin, kuolinsyy on sepelvaltimotauti, ei korona. Vaikka korona olisikin heikentänyt. Koronapositiivisuus ei tarkoita, että olisi sairastunut. Politiikon yllättävä kuolema saattaa olla luonnollinen tai saattaa olla olematta.

   Kommenttini pointti oli kuitenkin, että emme tiedä muuta kuin sen mitä on kerrottu. Eikä kaikki kerrottu ole aina totta. Kerrottu saattaa olla myös poliittisesti tarkoituksenmukainen ja sopiva kertomus.

   Sen mahdollisuuden huomioiminen ei ole salaliittoteoretisointia.

   ———

   Keskustelussa esitetty kommentti ei ole lopullinen johtopäätös mistään. Harva meistä on keskustelee lopullisilla johtopäätöksillä uusista asioista. Tai no, Skepsis-varaus.

   Liked by 2 people

  • niin jos opposition toisaalla elelevä hahmo kertoo,että kuoli koronaan,niin näinhän se on oltava…mitä itse viimeksi kuullut,niin sydänkohtaukseen kuoli,kuten sattui myös burundissa käymään aiemmin,toiselle joka ei lähtenyt korona pelleilyyn mukaan.

   ”Navalnyin yritti myrkyttää”…eli kerrot nyt siis ettei myrkytetty ensinkään…no,kerrankin sulta tulee jotain järkevää ulos.

   kaksi setääni kuoli sydänkohtaukseen vanhohkoina miehinä jo,toinen kuoli krapulassa sydänkohtaukseen,kuolinsyynä ei siis ollut krapula.
   toinen oksensi sairaalassa,ja veti henkeen sitä okkeensa,meinasi tukehtua,hätääntyi,ja sydän ei kestänyt.ei siis merkitty kuolleeksi kiihtymykseen,vaan sydänkohtaukseen.ja todellisuudessa,eiköhän lähes kaikki kuole kuitenkin sydämen pysähtymiseen.

   ja vielä samalla logiikalla täältäkin kerrottava,että suonensisäisiä käyttävät voikin alkaa kertoa vain rokottavansa itseään

   Tykkää

 6. Mike Pompeo on painostanut edesmennyttä Tansanian presidenttiä, syyttänyt vaalivilpistä. Siis entinen CIA-pomo.

  Tykkää

 7. Mediat kertovat että Suomen presidentti ( s.1948) sai jo ”oman” mRNA- rokotuksensa. Nuorimman poikansa vuoro tulee ajallaan.Lääkäreillä ja varmaan myös muilla vapaamuurareilla on omat lääkkensä, joten tuskin heihin heidän rokotuksilla istutetaan Bill Gatesin ja Modernan patentoimia nanosuuruisia luziferaaneja kuten tavalliseen kansaan

  On se nyt kumma ettei ketään kiinnosta tutkia, ovatko Suomessa jo mRNA- rokotetut saaneet nanopartikkeleina (luziferaaneja)elimistöönsä. Jos olen ymmärtänyt oikein, asia on todennettavissa😊😊. -Jonkinlaisen ”valaisumenetelmän ” avulla. Niin ja kellä mahtaa olla oikeus k- rokotuksen jälkeen kuolleen patologiseen tutkimiseen?Omaisillako? Koronakuolleilta patologinen tutkimus on kai kokonaan kielletty.

  Erikoista ettei Astra Zeneca ole saanut vielä tähän päivään asti myyntilupaa USA:ssa. Euroopassahan Astra
  Zenecaa heitellään ilmaan kuin palloa ja Suomikin taitaa ottaa siitä uudestaan kopin.

  Kommenttini saattaa olla ihan hölynpölyä, mutta jostakin päästä dnahan ja mRNA-rokotuksiin liittyviä väittämiä kannattaa kuitenkin pyöritellä. Vaikka tilastot eivät näkemystä tukisikaan, jokin salattuun oikeaan tietoon liittyvä jyvä tipahtaakin ihan sattumalta esiin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s