Kanadan armeija näki pandemian tilaisuutena testata propagandatekniikoita kanadalaisiin

Kanadalainen Ottawa Citizen raportoi Kanadan armeijan puolustushaarojen yhteisesikunnan (Joint Operations Command, CJOC) nähneen ns. koronapandemian ainutlaatuisena tilaisuutena testata kanadalaisiin samanlaisia propagandatekniikoita kuin käytettiin Afganistanissa.

Propagandasuunnitelma kehitettiin huhtikuun 2020 aikana ja pantiin toimeen kenraaliluutnantti Mike Rouleaun johdolla. Kanadan liittovaltiohallitus ei pyytänyt armeijalta informaatio-operaatiokampanjaa, eikä kabinetti auktorisoinut sitä; armeijassa ajateltiin, että he eivät tarvitse lupaa kehittää ja toteuttaa propagandaoperaatiota, informaatio-operaatiosta raportoinut kenraalimajuri evp. Daniel Gosselin kertoo tutkintaraportissaan. Ottawa Citizen sai haltuunsa tiedonvapauspyynnöllä (Access to Information) Gosselinin 2. joulukuuta 2020 päivätyn raportin sekä muita asiaan liittyviä asiakirjoja.

Puolustushaarojen yhteisesikunnan informaatio-operaatio luotti samanlaisiin propagandatekniikoihin kuin oli käytössä Afganistanin sodan aikana. CJOC uskoi, että informaation ”muovailua” ja ”riistohyväksikäyttöä” hyödyntävää kampanjaa tarvitaan kansalaistottelemattomuuden nitistämiseen ja hallituksen ns. koronapandemiaa koskevan ”strategisen viestinnän” vahvistamiseen.

Erillinen toimi, joka ei liity CJOC:n informaatiosotaoperaatioon, mutta jota Kanadan armeijan tiedustelupalvelun upseerit valvoivat, valikoi ja poisti tietoa sosiaalisen median tileiltä Ontarion alueella. Samalla kerättiin tietoja Black Lives Matter -liikkeestä (BLM) ja sen johtajista. Armeijan mukaan tietoja tarvittiin Operaatio Laseria varten. Operaatio Laser on armeijan operaatio, jossa armeija avusti kokeellisten, testivaiheessa olevien koronapiikkien jakamisessa erinäisissä Pohjois-Kanadassa sijaitsevissa yhteisöissä toimien samalla apuvoimina hoivakodeissa, joissa esiintyi Covid-19 -tautia.

Silloinen esikuntapäällikkö Jon Vance lakkautti armeijan kanadalaisiin kohdistaman informaatiosotaoperaation, kun joukko hänen neuvonantajiaan oli kyseenalaistanut operaation laillisuuden ja eettisyyden. Vance toi Gosselinin tutkimaan, kuinka CJOC oli kyennyt kehittämään ja aloittamaan informaatiosotaoperaation ilman auktorisointia.

Gosselin päätyi tutkimuksissaan siihen, että informaatiosotaoperaatio ei ollut vain joidenkin CJOC:n intohimoisten sotilaspropagandistien idea, pikemminkin informaatiosotaoperaation käynnistäminen kuvasteli laajemminkin CJOC:n sisällä vallitsevaa ajattelua; komennossa olevat näkivät pandemian mahdollisuutena testata propagandatekniikoita kanadalaisiin. Kontra-amiraali Brian Santarpian, CJOC:n silloisen henkilöstöpäällikön näkemykset summaavat komentoportaan ajattelua, Gosselin raportoi. ”Tämä on oppimismahdollisuus meille kaikille ja tilaisuus alkaa saada informaatio-operaatioita armeijan (Canadian Armed Forces – Department of National Defence, CAF-DND) rutiineihin”, Santarpia sanoi.

Gosselin suosittaa raportissaan armeijan informaatiosotaoperaatioita koskevien politiikkojen ja direktiivien kattavaa läpikäymistä ja tarkistamista, eritoten niitä, joilla saattaa olla vaikutusta kotimaassa tehtäviin operaatioihin.

Ottawa Citizen kertoo edelleen, että alueellisessa päämajassa käydään väittelyä informaatio-operaatiotekniikkojen käytöstä. Osa suhdetoimintaupseereista, tiedusteluasiantuntijoista ja vanhemmista suunnittelijoista haluavat laajentaa tällaisten metodien käyttöä Kanadan sisällä hallituksen yleisölle suuntaaman viestinnän muokkaamiseksi ja kontrolloimiseksi. Toiset päämajan henkilöstöstä ovat huolissaan siitä, että tällaiset operaatiot johtavat väärinkäytöksiin, mukaan lukien se mahdollisuus että armeija johtaisi tahallaan kanadalaisia harhaan tai kohdentaisi informaatiosotaoperaatioita hallituspolitiikkaan vastustavaan oppositioon tai yksittäisiin parlamentaarikkoihin, jotka esittävät kritiikkiä hallituksen tahi armeijan toiminnasta.

Esimerkkejä armeijan propaganda-aloitteiden ja -harjoitusten ristiriitaisesta luonteesta on viime vuoden ajalta, Ottawa Citizen kertoo. Syyskuussa 2020 oli tapaus, jossa armeijan informaatiosotaosasto väärensi kirjeen, joka olisi muka tullut Nova Scotian hallinnolta. Kirjeessa varoitettiin provinssin alueella olevista susista. Kirje päätyi alueen asukkaiden tietoon synnyttäen paniikkia ja yhteydenottoja alueen viranomaisiin, jotka eivät tienneet armeijan olevan petoksen takana. Tapahtumasarja aiheutti tutkinnan armeijan toimintaan.

Toisessa tutkintaan päätyneessä tapauksessa armeijan suhdetoimintaosasto aloitti suunnitelman, jossa olisi sallinut suhdetoimintaosaston käyttää propagandaa kanadalaisten asenteiden ja käytöksen muuttamiseen sekä kerätä ja analysoida sosiaalisen median tileiltä kerättyä tietoa. Perinteisestä tiedottamisesta olisi siirrytty aggressiivisempaan strategiaan, jossa informaatiosota- ja vaikutustaktiikkoja olisi käytetty kanadalaisiin. Taktiikkasuunnitelmien mukaan oli aie käyttää eläköityneitä kenraaleita ja puolustusanalyytikkoja puskemaan armeijan pr-viestintää sekä kritisoimaan sosiaalisessa mediassa niitä, jotka esittivät kysymyksiä armeijan varojen käytöstä ja vastuullisuudesta.

Kanadan armeija käytti myös yli miljoona dollaria kouluttaakseen suhdetoimintaupseereita samantapaisiin käytöksenmuokkaus-tekniikoihin, joita Cambridge Analytica käytti äänestäjiin vaikuttamiseksi Yhdysvaltain presidentinvaaleissa 2016. Ohjelma lakkautettiin marraskuussa 2020 Ottawa Citizenin julkistettua yksityiskohtia suunnitelmasta. Tapauksesta tehty tutkinta päätyi siihen, että armeijan toiminta oli vastoin Kanadan hallituksen kommunikaatiopolitiikkaa ja julkista toimintaa koskevia periaatteita ja tarkoitusta. Omavaltaisesti toimineita upseereita ei kuitenkaan rangaistu.

Puolustuvoimien pää, kenraali Wayne Eyre ja varapuolustusministeri Jody Thomas myönsivät joitain kuukausia sitten sisäisessä muistiossa, että erinäiset propaganda-aloitteet ovat irtautuneet kontrollista, mikä on johtanut yleiön luottamuksen rapautumiseen armeijan toimintaa kohtaan. Kontrollista irtautuneeseen toimintaan on kuulunut luvattomien, kotimaan väestöön kohdistettujen informaatio-operaatioiden ohella kanadalaisten toiminnasta luvatta tuotetut raportit. Yhteisesikunnan asenne niitä kohtaan, jotka ovat ilmaisseet huolestumista toiminnan suhteen, on ollut kouriintuntuvan vähättelevä, Gosselinin raportissa kuvaillaan.

Lähde:

Pugliese, David | Ottawa Citizen (27.9.2021): Military leaders saw pandemic as unique opportunity to test propaganda techniques on Canadians, Forces report says

Aiheeseen liittyy:

Marinin hallituksen mielikuvaohjaillut koronatoimet (AM 23.6.2021)

Pelko on tehokas suostuttelija: koronavirus-uutisointiohjeistus käyttäytymistieteilijöiltä (AM 30.7.2020)

WEF huolissaan: koronarokote-kysyntäpula uhkaa (AM 3.7.2021)

Kuinka pandemia rakennetaan (AM 28.12.2020)

#Shadowgate – Mitä sinun ei haluta tietävän (AM 20.8.2020)

Artikkelikuva via Manoj Maharaj + pngwing.com, kuvankäsittely RS > ”Informaatiosodimme ilman rajoituksia”

4 comments

 1. Kanada, Uusi-Seelanti ja Australia myytiin joku aika sitten KIINAN omistukseen ja sen kyllä NÄKEE! Korona on PSY-OP. Suomessa koronaan on kuollut about 80 alle 60-vuotiasta. Hekin todennäköisesti YLIPAINOISIA ja MONISAIRAITA. Tehohoidossa on ollut 5-miljoonaisesta kansasta murto-osan murto-osa. Hekin ylipainoisia, maahanmuuttajia ja monisairaita vanhuksia. Mielenkiintoista että tähän YLEISVAARALLISEEN KULKUTAUTIIN kuollaan VAIN SAIRAALOISSA. Onkohan ”HOITO” ihan kohdallaan? Ja niin on vaarallinen tämä korona jonka OIREET ovat siis samat kuin INFLUENSSALLA että pitää ihan käydä TESTISSÄ että tietää sairastavansa sitä. Ja jo YKSI rokote riittää ja rokotettu ei LEVITÄ tautia. Ai niin, KAKSI rokotetta antaa tehokkaan suojan ja avaa ovet PARATIISIIN. Ja KOLMAS antaa 10-kertaisen suojan. Jne. Ja PASSI vapauttaa… MIKROSIRUSTA puhumattakaan. KOMMUNISTISEEN PROPAGANDAAN jota globalistihallintomme ja RAPPARIYLILÄÄKÄRIT levittävät kuuluu kansalaisten NÖYRYYTTÄMINEN. Mitä suurempi VALE sitä PAREMPI. Voisivat suoraan myöntää että tarkoitus on KORONAN varjolla luoda MAAILMANHALLITUS. On käsittämätöntä että SUOMALAISET hyväksyvät tällaisen lusiferisen hyökkäyksen ÄLYÄ vastaan.

  Tykkää

 2. Aikalai täydestä näyttäis menevän… tämä wannabe-DDR kansamme vallan hihkuu ku saadaan rajoitteita. Toivottavasti ei tule mitään kansanäänestystä k-tautiaiheista – Suomaasta tulisi joku australiantapainen tuossa tuokiossa, police state, vähä vetisempi vaan.

  Aivannn parasta olisi jos saataisiin lisäksi kunnon ilmiantosysteemit, olisi kansalla pientä mielenkiintoista puuhaa piikinvälttelijöiden ja karantteenirikkureiden käräyttelyssä. Ja saisi olla ihan rahapalkkioita, onhan ne ”krediitit” nekin kivoja mutta jos vaikka Veikkaus-tilin kautta ensihätään kanavoitaisiin. Sitra kyllä jo teki feasibility study tutkintaa pankkikorttipiikkipassista mutta sen lanseeraus voi kestää vielä tovin.

  Tuoretta lisäoppia sitten vaikkapa Kanadasta, hallitustenvälisellä tiedonvaihtopyynnöllä.

  ”Kohderyhmä” on jo hyvin altis. Seuraavassa kuva ehtopäivän kylänraitilta. Päivänsäde jälkikasvuineen, ja menninkäiset…

  https://jordan-henderson.pixels.com/featured/sanity-her-son-and-the-credulous-jordan-henderson.html

  Tykkää

 3. Kansamme alkaa vähitellen heräämään, sillä tämä paasaaminen ja ahdistaminen piikitettäväksi alkaa herättää jo hitaammankin tuomaan epäilykset ja onneksemme on nämä vapaat tiedoittajat, kuin esim. AM ja UMVlehti. ym. … Kiitos Teille!
  Näillä niljakkeilla, eli kansanpettureilla alkaa olla paniikit pöksyissä, sillä hekin jo sen ymmärtävät, että tämä globalistien imperiumi on romahduspisteessä ja on tullut korkea-aika keksiä veräjä josta pääsisivät luiskahtamaan unhonyöhön pakoon vastuuta tehdyistä hirviöntöistään.

  Yksi konsti on pelata aikaa ja johtaa kansan huomio oleellisesta johonkin muuhun ja kuun vaihde tarjoaa ainakin yhden sellaisen, kun jälleen suoritetaan näitä yliviisauden tuottamia kellosulkeisija, niin odottaa voidaan ilosanomaa joka kertoo, että palaamme viimeisen kerran talviaikaan toisin, sanoen normaaliinaikaan joka sitten jää pysyväksi, tämä olisi sitten alkusoittoa jota jatkettaisiin, tavoitteena irroittautuminen EU:ssta ja Markan palauttamisellla.
  Jotain tämän suuntaista voidaan odotta, sillä sumuttamisessa ja kieroudessa nämä saastat ovat ammattilaisia.

  Uppoavasta laivasta sanonan mukaan pyritään pois jopa rotatkin ja sama kaavahan on tuttu näille kansanpettureille esim. viime sodastamme, kun aseveli Saksan sotiminen alkoi osoittaa merkkejä siittä, ettei tällä veljeilyllä taittukaan onnistua luomaan suursuomea, niin pelastakseen oman nahkansa nämä pelurit pettivät fasistiveljensä (joka koitui myös maallemme siunaukseksi).
  Eivät he sitä olisi koskaan tehneet jos tämä ryöstösota olisi edennyt suunnitelmien mukaan, EI, tälle kplalle kansa ole MITÄÄN, eivätkä he voi koskaan luottaa edes omaan riistäjäluokkaansa, sillä epäluotettavuus ja valapattoisuus on heidän norminsa.

  Kun se aika jälleen koittaa, että alamme SUOMEN uudelleen rakentamisen, niin on otettava vaaria historiasta pyrkien kansanvallalle rakennettuun tasavaltaa ja on myös muistettava näitä jotka ovat saattaneet ISÄNMAAMME tähän nöyryyttävään tilanteeseen.

  Tykkää

 4. Kanadassa valmistaudutaan ilm. täyttämään karanteenileirit

  Paljonko mahtaa väkiluku laskea?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s