Kuinka pandemia rakennetaan

Vuoden 2019 tammikuussa flunssakomissaari, belgialainen Marc van Ranst piti Chatham Housessa esitelmän, jossa hän opasti kuulijoita pandemia-ajan strategisessa viestinnässä nojaten vuoden 2009 sikainfluenssa-viestinnän yhteydessä saamaansa kokemukseen.

Ohessa opitaan mediastrategiat, joilla pandemia myydään suurelle yleisölle.

(video) Influenssapandemiavalmius-sidosryhmien konferenssi 22.1.2019

Auktoriteetti muotoilee uutisoinnin

Flunssakomissaari on pr-henkilö, joka hoitaa tiedotusta. Virallinen titteli on sisäministeriöllinen influenssapandemiavalmistautumisen suunnittelun komissaari (Interministerial commissary for pandemic influenza preparedness planning). Ilmeisistä syistä tittelin nimi lyheni puhekielessä flunssakomissaariksi, naurahtaa Ranst.

(0:24) Marc van Ranst on toiminut neuvonantajana useille lääkeyhtiöille:
GlaxoSmithKline (GSK), Sanofi-Pasteur, Merck, Johnson & Johnson, Abbott ja Biocartis.

24. huhtikuuta 2009 Maailman terveysjärjestö WHO sanoi: ”Okei, nyt tulee pandemia”. Ja silloin editoiminen alkaa, Ranst kertoo. ”On vain yksi mahdollisuus hoitaa se oikein: ensimmäisenä päivänä aloitat kommunikaation lehdistön kanssa, ihmisten kanssa. Täytyy olla vain yksi viesti, yksi ääni.

(1:03) Yksi viesti, yhteen ääneen

Ranst painottaa olevan tärkeää vastata median kyselyihin, vastata puheluihin heti. Näin hyötyy heti ensimmäisistä päivistä ja saa levitettyä (carpet coverage) oman viestinsä kaikkialle – eikä media lähde etsimään vaihtoehtoisia ääniä.

”Voi viestiä maamme olevan valmistautunut pandemiaan – vaikka se onkin törkeää liioittelua”, Ranst sanoo. Yleisö nauraa.

(2:23) Maamme on valmis pandemiaan.

Ensimmäisten viikkojen aikana on helppoa, koska vastaääniä ei ole ja kaikki tarvitsevat uutisia – ja tulevat flunssakomissaarin luo saadakseen niitä, Ranst hahmottelee. ”Voi jakaa paljon neutraalia tietoa ja siihen tartutaan.”

(3:36) Alkuun on helppoa kun vastustavia ääniä ei ole…
…ja uutisissa esitetään asia siten, kuten sinä olet sen kertonut. (3:55)

Siis: uutisia tuotetaan sillä tavalla kuin asiat esität – onnistuu vain alkuvaiheessa.

Mainostoimistona vallanmedia – pro bono

Ranst painottaa, että saadakseen oman viestinsä läpi on hallittava informaatio-ilmatilaa. Se onnistuu nollabudjetilla, jos on jo ennalta mediaan hyvät suhteet.

Ranst kertoo heidän kysyneen kaikkien tv-kanavien uutisankkureilta: Oletteko halukkaita osallistumaan ilman palkkiota mainoskampanjaan (infomercial), josta te maksatte – te kaikki. Media vastasi kyllä. Yleisö nauraa.

Mainoskampanjalla oli valtava vaikutus, Ranst kertoo. ”Meillä ei olisi ollut – kenelläkään ei olisi varaa maksaa jostain tällaisesta. Mutta jos sinulla on ennalta hyvät suhteet mediaan, voit pyytää vastapalvelusta (return favour), ja he saattavat suostua.”

Kommentti

Jollakulla saattaisi tulla mieleen kysyä, mitä ovat olleet ne palvelukset, joita journalistiset toimijat ovat vastaanottaneet, kun heiltä pyydetään vastapalvelusta, ei palvelusta (eikä yhteisölle).

Ei ole ongelmatonta, että mediataloissa hyödytään julkisen vallan käyttäjien toimista – sen sijaan että niistä tehtäisiin tutkivaa journalismia, kuten ”vallan vahtikoirien” tulisi.

Johanna / AM
(5:00) Maksuton mainoskampanja mediasuhteilla.

Eräs juttu, jota kokeilimme kymmenen vuotta sitten, oli Facebookin ja Twitterin käyttäminen mutta siihen aikaan Facebookissa ja Twitterissä ei ollut tarpeeksi ihmisiä, jotta sillä olisi ollut vaikutusta.

Jos tekisimme sen nyt, ne olisivat ensiluokkainen kommunikaatiokanava.

Kuitenkin, se toimii kahteen suuntaan. Tarkoitan, että myös valeuutiset leviäisivät nyt paljon nopeammin Facebookin ja Twitterin kautta kuin mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten.

(5:02) Belgialainen flunssakomissaari Marc van Ranst 22.1.2019
Kommentti

Noin saattoi olla tammikuussa 2019, jolloin Ranst piti esitelmäänsä. Nykyisin Facebook, Googlen omistama Youtube, Twitter, LinkedIn, Reddit, Google ja Microsoft ”ohjaavat käyttäjät” WHO:n hyväksymän tiedon ääreen, pois eriävien äänien ulottuvilta – sensuroimalla eriävät äänet.

Some-alustojen ja internetjättien valikoiva sensuuri synnytti tarpeen puolustaa sananvapautta. Valkoinen talo, siis Yhdysvaltain presidentti Donald Trump antoi toukokuussa 2020 määräyksen (kuva alla), jossa kielletään online-sensuuri ja vahvistetaan sananvapautta:

RS
”Sananvapaus on amerikkalaisen demokratian kulmakivi.”

Mediadraama – varma kuin kuolema

”Päivän kysymykseen” vastaaminen – riippumatta mitä journalistit kysyvät – on varsin tärkeää. Meillä oli puhelukeskus, ja piti olla jokin idea siitä, mitä kysymyksiä ihmiset tulevat kysymään, Ranst muistelee. Matkustamisesta ja matkustusrajoituksista kysyttiin paljon. Tulevaisuuden ennustaminen ei ole helppoa, mutta sitä täytyy tehdä yleisön valmistelemiseksi.

Ensin kerrotaan, että meilläkin Belgiassa tulee olemaan sikainfluenssatapauksia. Pari päivää myöhemmin kerrotaan ensimmäisestä tapauksesta – tämän voi tehdä vain, kun on valmistanut näyttämön ennalta tarkoitusta varten. Sen jälkeen kerrotaan, että meillä tulee olemaan sikainfluenssakuolemia.

Ranst kertoo käyttäneensä ohjaavassa kerronnassaan hyväkseen Ison-Britannian johtavan lääkärin, Sir Liam Donaldsonin lausuntoa, että epidemia-huippuna päivässä kuolee 40 ihmistä. Vieraan valtion terveysviranomaisen lausunnon perusteella Ranst kertoi laskeneensa Belgiassa kuolevan seitsemän ihmistä per päivä – ja syöttäneensä tiedon medialle.

”Se on totta joka päivä
vaikka pandemiaa ei olisikaan

jatkaa flunssakomissaari luentoaan pandemiavalmius-konferenssissa. Mediaväestä, järjestöjen ja organisaatioiden edustajista, virkamiehistä ja poliitikoista koostuva yleisö nauraa.

(7:46) ”Seitsemän flunssakuolemaa Belgiassa per päivä on realistinen arvio”

Kuolemantapauksista puhuminen on tärkeää, sillä ihmiset reagoivat siihen, Ranst painottaa. ”Ja tietenkin pari päivää myöhemmin sinulla on ensimmäinen sikainfluenssa-kuolemantapaus maassa. Näyttämö oli valmisteltu ja kuolemista oli jo puhuttu.Puhelukeskus koki kolmannen kyselyhuipun.

Ranst kertoo käyneensä parin ensimmäisen sikainfluenssaan kuolleen hautajaisissa. ”On tärkeää näyttää, että välittää.” Media ikuisti välittämisen osoitukset etusivulle.

Ranst kertoo, että tulee vaihe, jossa aletaan julkaista julkaista hyväolo-artikkeleita, jotka kertovat flunssakomissaarista: perhe, lapsuus, harrastukset, kaikki uutisoidaan. Tämä vaihe edeltää seuraavaa, jossa media alkaa käydä kriittiseksi. (Media-alalla puhutaan draaman kaaresta, toim.huom.)

(10:24) ”Flunssakomissaari on aivan mahtava tyyppi”

Ranstin esitelmässään käyttämät ”City Examiner -lehden” otsikot eivät tietenkään ole aitoja, ne ovat esitelmän kuvitusta, jolla otsikoidaan yleisön ohjailuun käytetyn strategisen viestinnän eri vaiheita.

Vaivana väärinajattelijat

Loma-ajat ovat vaarallisia, koska vakinaiset toimittajat ovat lomalla ja kesätoimittajat kysyvät mitä omituisimpia kysymyksiä. Lehdissä on muista maista poimittuja uutisia täytteenä ja ne sotkevat sinun viestisi, Ranst harmittelee.

Kun lehdet alkoivat moittia, ettei hallitus tee tarpeeksi, ja pelotella rokotteiden loppumisella, flunssakomissaari esitteli rokotevarastoja osoittaakseen, että rokotteita on ja ne ovat jo maassa. Ranst kertoo, että kampanjointi toimi hyvin Flanderissa mutta ei Valloniassa, flaamien puolella:

Kaksikielisen Vallonian puolella rokotuskattavuus jäi olemattomaksi monipuolisemman ja vapaamman uutisoinnin takia. Belgian ranskaa puhuvassa osassa seurataan sekä hollanninkielisiä että ranskankielisiä uutisia. Ranskankielisissä ohjelmissa tuli kaikenlaisia erilaisia viestejä, ja se oli todella saastuttavaa rokotuskampanjan kannalta, Ranst sanoo.

(14:28) ”Vaarallinen sikainfluenssarokote tappaa sinut”
– esimerkki ”saastuttavasta viestinnästä”

Ranst kertoo, että ”kriisin” mentyä ohi media kirjoitti hallituksen tehneen liikaa. Hänen mukaansa unohtui, että ”kriisiä” edeltäneenä aikana päätökset tehtiin murto-osalla niistä tiedoista, mitä ”kriisin” jälkeen oli saatavissa.

Toimitus huomauttaa

Päätöksiä – ja tiedettä – ilmeisesti tehdään todellakin pienillä tiedoilla. Brittien yleisradioyhtiö BBC on harjoittanut tutkivaa journalismia ja seurauksena paljasti ohjelmassa ”Lockdown 1.0 – Following the Science?”, että tieteellisiksi uskotellut koronaviruspandemiaennusteet, joilla eristyssulkua (lockdown) perusteltiin ovat humpuukia.

Ennusteita laatineet – Gatesien säätiön – tiedemiehet käyttivät Wikipediaa lähteenään, koska se oli ”ainoa julkisesti saatavilla oleva lähde, joka heillä oli käytössään”. Globaalin kriisin hetkellä huippututkimusta tekevien toivoisi panostavan – tutkimukseen. Wikipedia ei välttämättä ole se luotettavin – tai jäävein – lähde terveysasioissa.

Wikipediaa ylläpitää säätiö, Wikimedia Foundation, jonka rahoittajista löytyvät mm. rokotteisiin sijoittava Bill & Melinda Gates Foundation, lääkeyhtiöiden säätiöt Pfizer Foundation ja Merck Foundation sekä lääkeyhtiöt AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Johnson & Johnson, ja Novartis.


Ranstin paheksuvan muistelun kohteeksi nousee Wolfgang Wodarg, keuhkospesialisti ja epidemiologi, joka kutsui sikainfluenssapandemiaa valepandemiaksi ja piti meteliä WHO:n ja lääketeollisuuden keskinäisistä kytköksistä. Aiheesta, kuten myöhemmin kävi ilmi.

Ranst johtaa kuulijoitaan harhaan, eivätkä nämä – naurusta päätellen – huomaa sitä. Ranst nimittäin väittää, ettei kukaan ollut kuullutkaan Wodargista ennen sikainfluenssapandemian jälkipuinteja.

Ranstin esittämä graafi kertoo kuitenkin muuta: sininen kuvaaja, joka esittää Wodargin nimellä tehtyjä Google-hakuja, alkaa jo ”pandemian” alkupuolella, ei ”pandemian” jälkeen, kuten Ranst antaa ymmärtää.

(15:43)

Ranstin esitelmän yleisökysymysosiossa British Medical Journalin edustaja kysyy, kuinka viestit saadaan läpi nyt, kun eletään valeuutisten ja sosiaalisen median aikaa? Ranstia pelottaa, koska ihmiset eivät enää kunnioita auktoriteetteja. Rokotekriittisyys lisääntyy poliittisten johtajienkin keskuudessa.

Ranst mainitsee vuoden 2019 tammikuussa kuluneen lähes 10 vuotta sikainfluenssa”pandemiasta”, ja ihmisten alkavan unohtaa – pääministerimmekin mukaan – huijauksen, jota itse pitää hyvänä harjoituksena isolle pandemialle.

Toimitus huomauttaa

Lääke- ja teknologiayritysten sekä muiden edunsaajaryhmien rahoittama WHO muutti ennen sikainfluenssapandemian julistamista pandemiamääritelmää siten, että taudin ei tarvinnut aiheuttaa suurta määrää sairastumisia, eikä yhtään kuolemaa – riittää että se leviää.

Alkuperäisessä määritelmässä pandemia edellytti useita, saman aikaisesti eri puolilla maailmaa puhjenneita epidemioita sekä ”valtavia kuolleisuus- ja sairastuvuuslukuja”. Lisäksi kerrotaan epäsuorasti, että viruksia ei voi hävittää rokotteilla, koska virusten pintaproteiinit muuntuvat vastauksena ihmisten kehittämään luontaiseen immuniteettiin tai rokotteisiin.


Vuonna 2020

Koronavirustautiin liittyvät kuolemat Suomessa
(THL 18.12.2020)
 • Tiedot COVID-19-potilaiden kuolemantapauksista kuolinpäivän mukaan ja kuolemantapausten ikäjakauma löytyvät THL:n koronakartalta.
 • Tarkempaa tietoa siitä, missä menehtyneet ovat olleet hoidossa välittömästi ennen kuolemaansa, on kertynyt kaikista sairaanhoitopiireistä raportoiduista 489 henkilöstä:
  Menehtyneistä 23 prosenttia on ollut erikoissairaanhoidossa, 39 prosenttia perusterveydenhuollon yksikössä, 37 prosenttia sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1 prosenttia kotona tai muualla.
 • Perjantaihin 18.12. mennessä tartuntatautirekisteriin on kertynyt tietoa 477 kuolleesta ja näistä on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 50 prosenttia on miehiä ja 50 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta
 • Kuolleista, joista tällä hetkellä on saatavilla tarkempia terveystietoja, yli 95 %:lla eli valtaosalla yksi tai useita pitkäaikaissairauksia
 • Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia ja lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.

Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa.

Koronatoimille ja -sensuurille kritiikkiä lääkäreiltä

Koronatoimien takia lähes 700 lääkäriä sekä yli 2200 muuta terveydenhuollon ammattilaista perusti Docs 4 Open Debate -järjestön, koska koronatoimien hyödyllisyydestä ja tarpeellisuudesta ei anneta keskustella avoimesti.

He ottavat avoimessa kirjeessään kantaa niin maskipakkoon, koronakuolleiden määrään kuin myös PCR-testeihin, eri maiden sulkutiloihin ja median toimintaan. Rapsodia-yhteisö on suomentanut kirjeen.

Koronarokotuspaine kasvaa

Euroopan lääkevalvontavirasto EMA , European Medicines Agency, harkitsee väliaikaisten, ehdollisten myyntilupien myöntämistä. Rokotevalmistajat on vapautettu vastuusta mahdollisten haittavaikutusten suhteen – myös Suomessa.

Hätätilassa, kuten pandemia, voidaan hyväksyä käyttöön valmisteita, vaikka data olisi vajavaista. Tieto tehokkuudesta ja turvallisuudesta voidaan kerätä jälkikäteen tilastoimalla käyttöön oton jälkeen tehdyt haittavaikutusilmoitukset.

Useissa maissa suunnitellaan digitaalista ”terveyspassia”, johon merkityt otetut koronarokotukset antaisivat pääsyn esim. kulmakuppilaan. Käytännössä tällaiset lakiehdotukset – EUsta tuleva ”ehdotus” on Suomessa laki – tarkoittaisivat väestön pakkorokottamista.

”Vapauspassi” ja WHO:n uus-määritelmät

AvoinMedia 26.12.2020

Lähde

PÄIVITYS 5.8.2021 klo 14:51 YouTube (alempi) on poistanut — omatoimisesti tai pyynnöstä — lähteenä olleen videon mutta se löytyy edelleen Vimeolta (ylempi).

Viruswaarheid | YouTube (30.11.2020): Lecture by Marc Van Ranst, Belgian Flu Commissioner, at the ESWI/Chatham House Influenza Pandemic Preparedness Stakeholders Conference on 22 January 2019. https://youtu.be/UZMr7AEL0jQ

Kuva: Salvia Hameln / WikiImages via Pixabay. Kuvanmuokkaus: Johanna L

LISÄYS 28.12.2020 klo 14:09 selvyyden vuoksi aloituskappaleeseen ”[…] nojaten vuoden 2009 sikainfluenssa-viestinnän yhteydessä saamaansa kokemukseen.

56 comments

 1. Laitetaanpa tiedoksi tännekin:

  Pfizer/BioNTechin rokotekokeeseen osallistuneet eivät saa harrastaa suojaamatonta tai heteroseksuaalista seksiä 28 vrk:n rokotteen ottamisen jälkeen eivätkä myöskään lapsensaamisiässä olevien naisten kanssa ”mahdollisten reproduktiivisten turvallisuusriskien eliminoimiseksi” eivätkä myöskään lahjoittaa spermaa (s. 132):

  PF-07302048 (BNT162 RNA-Based COVID-19 Vaccines)Protocol C4591001
  Page 132
  10.4.Appendix 4: Contraceptive Guidance
  10.4.1.Male Participant Reproductive Inclusion

  Criteria Male participants

  are eligible to participate if they agree to the following requirements during the intervention period and for at least 28 daysafter the last dose of study intervention,whichcorresponds to the time needed to eliminate reproductive safety risk of the study intervention(s):

  •Refrain from donating sperm.PLUS either:

  •Be abstinent from heterosexual intercourse with a female of childbearing potential as their preferred and usual lifestyle (abstinent on a long-term and persistent basis) and agree to remain abstinent.OR•Must agree to use a male condom when engaging in any activity that allows for passage of ejaculate to another person.

  •In addition to male condom use, a highly effective method of contraception may be considered in WOCBP partners of male participants (refer to the list of highly effective methods below

  in Section 10.4.4).

  10.4.2.Female Participant Reproductive Inclusion Criteria

  A female participant is eligible to participate if she is not pregnant or breastfeeding, and at least 1of the following conditions applies:•Is not a WOCBP (see definitions belowin Section 10.4.3).OR•Is a WOCBP and using an acceptablecontraceptive method as described below during the intervention period (for a minimum of 28 days after the last dose of study intervention).

  The investigator should evaluate the effectiveness of the contraceptive method in relationship to the first dose of study intervention.The investigator is responsible for review of medical history, menstrual history, and recent sexual activity to decrease the risk for inclusion of a woman with an early undetected pregnancy.[…]

  Click to access C4591001_Clinical_Protocol_Nov2020.pdf

  Liked by 1 henkilö

 2. Nyt olen ääristä vierin hämmästynyt!;

  […]
  Sorruimme tähän virheeseen keväällä, myöntää Mika Salminen HS:lle
  Ilkka Ahtokivi | 27.12.2020 | 10:02- päivitetty 27.12.2020 | 11:41

  THL-johtajan mukaan ”sorruimme kuuntelemaan WHO:ta liian tarkkaan”.

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen kertoo Helsingin Sanomille, että hän ja muutkin suomalaiset asiantuntijat turhautuivat Maailman terveysjärjestö WHO:n toimintaan pandemian alkumetreillä. Pandemian julistamisessa terveysjärjestö näytti ilmiselvästi viivyttelevän.

  – Olemme WHO:n puolella, ja se on Suomelle tärkeä toimija. Silti se on läpipoliittinen instituutio. Pääjohtaja ja aluejohtajat on poliittisesti valittuja, ja heidän taustallaan on vaikuttajatahoja. Ei saa olla naiivi. Kaikkia järjestön viestejä pitää osata tulkita, Salminen sanoo.

  Suomen terveysviranomaiset ihmettelivät, miksi kesti kummallisen kauan, että WHO:n edustaja sanoi ääneen viruksen tarttuvan ihmisestä ihmiseen.

  Järjestön hätätilakomiteakin joutui kokoontumaan kaksi kertaa, ennen kuin se sai päätettyä, onko koronaviruksen aiheuttama tilanne kansainvälinen hätätila. Maailmanlaajuisen covid-19-tautipandemian WHO julisti 11. maaliskuuta. Tuolloin tauti oli todennäköisesti levinnyt Suomessakin piilossa jo viikkoja.

  – Sorruimme kuuntelemaan WHO:ta liian tarkkaan. Ehkä olimme sen takia liian varovaisia omissa arvioissamme. Emme olisi itse olleet niin rauhoittelevia, jos WHO olisi sanonut asiat suorempaan, Salminen toteaa Helsingin Sanomille.

  Kaksi WHO:n viestiä turhauttivat Salmista erityisesti. Ensimmäinen liittyi Kiinaan. Kun WHO:n edustajat kävivät Kiinassa Wuhanissa opintomatkalla, seurasi Kiinan toimien superylistystä. Järjestö sanoi, että tehkää vain niin kuin Kiina tekee.

  – Turhautti valtavasti, sillä ei yksipuoluejärjestelmän toimia noin vain kopioida länsimaiseen demokratiaan, Salminen toteaa.

  Toiseksi häntä hämmästytti WHO:n pandemian pysäyttämislinja.

  – He eivät koskaan sanoneet, että pankaa terveydenhuoltonne varautumaan pandemiaan. Sen sijaan sanottiin, että pandemia pysäytetään,Salminen sanoo.[…]
  https://www.verkkouutiset.fi/sorruimme-tahan-virheeseen-kevaalla-myontaa-mika-salminen-hslle/?ref=rns_tw#224bbdcb

  Tykkää

  • Minusta Salmiselta on ryhdikästä sanoa ääneen se, minkä itseajattelijat havaitsivat jo kauan sitten: ”WHO on läpipoliittinen järjestö”; läpipoliittisilla järjestöillä on taipumus tehdä päätöksensä poliittisin perustein ts. WHO tekee suosituksensa ja päätöksensä nojaten muihin asioihin kuin tieteellisiin tai terveydellisiin, täytyyhän heidän huomioida rahoittajansa.

   Salminen myös vihjaa siihen, että WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom on Kiinan miehiä — mikä selviää äkkiä, jos vaivautuu miekkosen taustaan perehtymään, ja että WHO:n rahoittajatahoilla (Gatesin säätiö, lääke- ja teknologiayhtiöt ymv intressitahot) on motiivit pysyä Kiinan kanssa väleissä, tapahtuuhan tuotanto pääasiassa siellä, eikä ammattiliitoistakaan ole dystopioissa ongelman aiheuttajiksi.

   Liked by 1 henkilö

 3. Tässä coronavaltavalemediamyllytyksessä on kyse koirakoulusta. Koira saa tottelevaisuudestaan palkinnoksi makupalan. Kuolemanpelkoinen ihminen saa tiedotusvälineiden välittämän orjamentaliteettiharjoittelun päätteksi kiitoksen osoituksena perimää manipuloivan piikin lihaansa. Hänestä tulee virusgeeniä monistava kopiokone ja hänen immuniteettinsa heikkenee huomattavasti.

  Liked by 1 henkilö

  • Onneksi olkoon, olet voittanut vuoden 2020 foliohattu-metaforapalkinnon!

   Palkinto myönnetään parhaalle suomenkieliselle salaliittoteoriaa kommentoivalle sanataiteelliselle teokselle. Raati kiittelee erityisesti kuluneiden vanhojen kliseiden (”valtavalemedia”) ja uudissanojen (”virusgeenikopiokone”) ennakkoluulotonta yhdistelyä.

   Tykkää

   • …silakkaborgeja on riittänyt somevesistöjä varjostamaan… ”you will be assimilated…resistance is futile” …Th:ssakin ollut huomaavani siellä sun täällä välkehtivän parviäly(ttömyyde)n voiman… toistuvasti liian syvissä vesissä, ei evä(ä)t kestä painetta…

    Tykkää

 4. Karmeinta tässä ”todellisuudessa” on se ettei myönnetä sitä sitä, että nämä taudit / virukset ovat harkitusti kehitelty laboratorioissa varmaankin ensisijaisesti bisnestä varten, mutta sisältyy siihen myöskin ilmeisesti samalla lääketieteen kehittelyä ja ennen kiaikkea väestön vähentämiseksi maapallolta.
  Jos tämä valkenisi kansojen tietoisuuteen, niin olisi varmasti kokeilut loppu tältä ”yli-ihmis” vähenmistöltä joka loisii itsekeskeisessä saastassaan kehittämänsä mielikuvitus pyrämiidin huipulla.

  Toinen ”todellisuuden” paljastuminen kansalaisille on tämä Ydinvoimaloiden valheellisuus, joka on aivan käänteinen, elikkä Ydinvoimalat ovat Blutoniumin tuontatolaitoksia jata tarvitaa ensisijaisesti ydinpommeihin ja sen tuttamiseksi tarvitaan sähköä jota valtakunnan verkosto sinne tuotta, elikkä ydinvoimalan tuotanto on miinusmerkistä puhuttaessa sähköntuotannosta.

  Ydinpommit tarvitsevat uutta Blutoniumia latauksiensa päivittämiseen joidenkin vuosien kuluessa joten sitä on tuotettava jatkuvasti ympäristövaaroista piittaamatta, luonnossa esiintyy Blutoniumia häviävä määriä jotenka ydinvoimalat ovat juuri niitä ”pajoja” missä sitä tehtaillaan ja esim. Talvivaaran avaamisen syynä oli juuri sieltä löytyvä tosiaankin vähäinen määrä uraania, mutta kun maailmalla ovat löydökset loppuneet, niin rippeetkin ovat ”hunajaa” eikä silloin ole esteenä mikään ei piitata siittä vaikka koko Suomi saastuisi.

  Tykkää

  • Karmeinta tässä ”todellisuudessa” on se ettei myönnetä sitä sitä, että nämä taudit / virukset ovat harkitusti kehitelty laboratorioissa varmaankin ensisijaisesti bisnestä varten

   Taisit vetää tämän kyllä nyt hatusta. Tai ehkäpä pystyt todistamaan väitteesi?

   Ydinvoimalat ovat Blutoniumin tuontatolaitoksia jata tarvitaa ensisijaisesti ydinpommeihin ja sen tuttamiseksi tarvitaan sähköä jota valtakunnan verkosto sinne tuottaa

   Tässäkin tuli iso jöötti täyttä tuubaa. Nyt se lääkitys äkkiä kuntoon!

   Tykkää

   • Tarkoitat että armeijan bioaselaboratoriot ovat salaliittoteoriaa, ymmärsinkö oikein?

    Ydinjätettä todellakin käytetään aseteollisuudessa, ydinkärkiin, DU-ammuksiin ynnä muuhun vastaavaan.

    Tykkää

 5. Särjen ääni. Yli-ihmisten pyramidien huipuilta armollisesti jakamat palkinnot eivät edes kunnolla näy polvia myöten sanasaasteen hiekassa vaeltavalle käsitesiivoojalle. Ääni on palkinnon antajalta särkynyt pahasti, kun se katoaa pyramidin korkeuksiin.

  Tykkää

 6. CBSN-uutiset https://twitter.com/intheMatrixxx/status/1343653323665235970?s=20

  Uutisankkuri: Modernan rokotteen haittavaikutukset kuulostavat huolestuttavilta. Toisen annoksen jälkeen vähintään 80% sai haittavaikutuksia, vakavista kylmänväreistä (”horkkakohtaus”) kuumeeseen. Joten… ovatko nämä rokotteet turvallisia?

  Bill Gates: No, tuota, öö, [elintarvike- ja lääketurvallisuusvirasto] FDA on standardivalvoja ja heidän ennakkoohjeistuksensa tähän, jos he pitävät siitä kiinni, on täysin asianmukaista (appropriate), Ööö ja he, ne…ne haittavaikutukset eivät olleet supervakavia, tarkoitan, ne eivät aiheuttaneet pysyviä terveysongelmia ööö aaa öööö ne, Modernan piti aloittaa melko suurilla annoksilla, tiedäthän, saadakseen vasta-aineita (antibodies).
  Jotkin muut rokotteet, he ööö, he pystyivät aloittamaan pienemmillä annoksilla saadakseen [immuuni-]vasteen jotka ovat melko korkeita, mukaan lukien J&J ja Pfizer, joten näissä rokotteissa on paljon ominaisuuksia. Ööö, on mahtavaa että meillä on monia rokotteita tulossa ulos.

  Uutisankkuri: Tiedät datan paremmin kuin minä. Mutta Bill, jokainen suuren annoksen saanut sai haittavaikutuksia.

  Bill Gates: Joo, mutta ei ne kaikki [haittavaikutukset] olleet dramaattisia, tiedäthän, se vain sattui tosi paljon mutta joo, meidän täytyy varmistaa että vakavia haiittavaikutuksia ei ole. FDA… (kohauttaa olkapäitään).

  Tykkää

  • Noin en suinkaan väittänyt, Riikka. Saat vapaasti olla tyhmä kuin saapas, kunhan et ole epärehellinen ja laita sanoja suuhuni.

   Sanoin, että toistaiseksi ei ole mitään näyttöä siitä että covid-19 olisi kehitetty laboratoriossa.

   Myöskin väite, että ydinvoimalat olisivat olemassa ensisijaisesti ydinaseiden valmistamiseksi, on järjetön ja perusteeton.

   Tykkää

   • Älä suotta mieltäsi pahoita. Täsmennetään: armeijan bioaselaboratoriot eivät ole salaliittoteoriaa, eivätkä muutkaan tutkimuslaboratoriot. Näissä laboratoriossa tutkitaan mm. bioaseiden torjuntaa ynnä kehitetään bioaseita. On mahdollista, että tällaisesta laboratoriosta olisi karannut jokin bakteeri, virus tai muunnelma.

    Ei tiedetä onko SARSCov-2 karannut labrasta vai eikö, mutta mahdollista se on.

    Epäilen, että ei tulla tietämäänkään koska mikään hallitus ei halua joutua kertomaan että ”Joo, me kehiteltiin erikoisen tappavaa versiota X-valtiota vastaan käytettäväksi, ja jotenkin se peijooni sitten luikahti karkuun ja aiheutti y-epidemian. Sori siitä ja kansallinen turvallisuus.”

    Takavuosina, kun vielä asuin Hgissä, THL:lla oli 4-tason labra Manskulla. Mietin aina, miksi juuri kaupunkialueella, miksei jossain sivummassa. Voihan se olla siellä edelleen se labra, en tiedä.

    En sanonutkaan, että ydinvoimalat ovat olemassa asetuotantoa varten, sanoin että ydinjätettä käytetään asetuotannossa.

    Tykkää

 7. suomeen mahtuu vain yksi totuus pandemiasta: ja sen patentin omistaa T H L . tulevaisuus näyttää mitä tullaan tekemään niille jotka EDES YRITTÄVÄT haastaa ns. totuutta—-sylkykupiksi asettuminen vaatii luonnetta , me muut vaan pistetään kuoniokoppa naamaan ja ollaan olevinaan parempia/vastuullisempia/….

  Tykkää

  • En syytä THL:aa. Sieltä on selvästi ajoittain yritetty kertoa tosiasioita.
   Poliitikkojen tekemät päätökset kuten IHR-sopimus kuitenkin sitovat THL:n pysymään linjassa WHO:n kanssa.

   https://www.verkkouutiset.fi/sorruimme-tahan-virheeseen-kevaalla-myontaa-mika-salminen-hslle/?ref=rns_tw#224bbdcb

   s. 6 https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/slides-12-19/05-COVID-CLARK.pdf

   eli 18. joulukuuta 2020 mennessä 3150 henkilöä Yhdysvalloissa oli saanut koronarokotteen 1. annoksen jälkeen haittavaikutuksen, joka esti normaalin arjen ja työnteon sekä vaati lääkärinhoitoa. Haittaprosentti suuri.

   29.12 2020 WHO kertoo että rokote ei estä sairastumasta eikä tartuttamasta, joten rokotettujen pitää olla karanteenissa jos aikovat matkustaa. https://www.smh.com.au/world/europe/who-warns-vaccinated-travellers-could-still-need-to-be-quarantined-20201229-p56qk3.html

   Moniko on älynnyt että sekä rokottamattomat (esim. Espanjan salainen rekisteri https://www.straitstimes.com/world/europe/spain-to-keep-registry-of-people-who-refuse-covid-19-vaccine )
   JA rokotetut molemmat rekisteröidään (”terveyspassi”) = JOKAINEN rekisteröidään.

   Miksi? Mihin tarkoitukseen? Missä yksityisyydensuoja, missä vapaa liikkuvuus, missä perusoikeudet?
   Mitä tarkoitusta palvelee globaali (salainen) rekisteri; tietokanta, jossa on sekä että?

   Tykkää

   • Ystävän koontia maailmalta:

    Vaccine-associated hypersensitivity: rokotteiden aiheuttamat yliherkkyysreaktiot eivät ole harvinaisia, syynä voi olla rokotteen sisältämä aktiivinen ainesosa (antigeeni) ja/tai muut rokotteen sisältämät ainekset. esimerkiksi urtikaria (nokkosihottuma) kuuluu näihin.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6602527/

    Rokotteiden ainesosista herää väistämättä kysymys, miten muslimit suhtautuvat rokotteisiin, koska jotkin rokotteet sisältävät sioista peräisin olevaa gelatiinia.

    Prof. Dr Dolores Cahill – I Would Sue For Murder if Someone Forcibly Injected Me With The Vaccine!

    https://www.bitchute.com/video/Q1MMB4V3RvQo/

    Prof. Cahill sanoo haastavansa oikeuteen murhayrityksestä, jos joku yrittää pakkorokottaa

    Experts say what they think:World Doctors Alliancen, Maailman lääkärien liiton jäsenet kertovat mitä mieltä he ovat rokotteesta. Kuuluu niihin videoihin, jotka Youtube, Fb, Twitter et al sensuroivat

    https://www.bitchute.com/video/TlxWZHk5yhFM/

    Some information about the dangers of vaccines given in testimony back in February by Dr Larry Palevsky MD, Connecticut, USA. Rokotteiden vaaroista tri Larry Palevsky

    https://www.bitchute.com/video/V4XNdmJdoep8/

    Ruotsalaislääkäri kertoo, minkälaista todella on Ruotsin sairaaloissa juuri nyt. Kertoo että sairaalat Ruotsissa ovat aina olleet täynnä, joten on harhauttavaa kun mediat ilmoittavat, että juuri cor:n takana ovat nyt sairaalat täynnä.
    https://www.bitchute.com/video/E1OtnBJSEldS/

    Pfizerin toimitusjohtaja Alberto Bourta selittää, miksi ei ole ottanut rokotetta

    Liked by 1 henkilö

   • FB:ssa tuo 3150 henkilön tapaus on herättänyt eripuraa eli että kantamme sen suomennokseen olisi väärä. Siis että merkittävä osa kyseisistä henkilöistä – 2,8 % yli 112 000:sta – olisi kuitenkin työkykyisiä.

    Se CDC:n raportti ACP:lle tulisikin suomentaa mahdollisimman tarkasti tänne Suomen parhaaseen mediaan.

    Lisäksi huomauttaisin, että se oli vain yhden ihmisen koonti VAERS:iin ilmoitetuista ja terveydenhuollon henkilöiden suorista ilmoituksista eikä tutkimus.

    Oleellista: oletan, että todellinen prosenttiluku on suurempi kuin tuo 2,8, koska sitä kasvattavat tekijät (yhä paljon useimmat maallikoista eivät tiedä ja useimmat ammattilaisista eivät tiedä VAERS:sta ja ammattilaiset on väärin koulutettu… ja muistakin syistä haluttomia ilmoittamaan rokotteiden haittavaikutuksista) ovat paljon vaikuttavampia kuin sitä vähentävät tekijät (väärintulkinnat rokotetun oireiden alkuperästä).

    Tykkää

   • FDA:n ohjeistuksessa rokotteen antajille on pakollinen haittavaikutusepäilyn ilmoitusvelvollisuus, Seppo. VAERSin yhteystiedot sekä selostus ilmoituksen täyttämisestä ovat ohjeistuksessa.
    Eivät kaikki sitä tietenkään lue.

    Suomessa rokotteen ottaneen on varminta tehdä itse ilmoitus suoraan Fimealla ja EMAlle, mikäli rokotteen ottanut epäilee haittavaikutusta.

    On lukuisia asiantuntija-arvioita siitä, että alle 10% haittavaikutuksista ilmoitetaan. Virhemarginaali haittavaikutusilmoituksissa on siten ihan hitonmoinen.

    Liked by 1 henkilö

 8. Kolmannen linkin alla n. puolet lausunnon antajista on homeopaatteja. Joukossa myös akupunktiolääkäri ja jopa ”metafyysikko” (metaphysicist), eli melko filosofisissa sfääreissä mennään. Ei uskottavaa, ei jatkoon.

  Pfizerin johtaja sanoo videolla, että haluaa noudattaa soveliasta protokollaa rokotusjärjestyksessä. Salaliittoteoreetikon pirtaan sopisi kai muutenkin paremmin, jos hän olisi julistanut innolla olleensa ensimmäisenä ottamassa rokotetta?

  Silakaksi haukkuminen ei tee haavaa, vaikka ohi maalista meneekin. Mainittakoon, että näillä nimenomaisilla sivuilla löyhähtää jo hieman härskiintyneen lahnan ominaistuoksu 😉

  Tykkää

  • Mitä sinulla on homeopaatteja vastaan? Rokotteissahan on homeopaattinen idea/periaate 😀

   Minulle tosiaan sopisi paremmin, että lääkeyhtiöiden — jotka on vapautettu vastuusta mitä rokotteiden haittavaikutuksiin tulee — johto ja henkilökunta vetäisivät ensimmäiset satsit. Osoittaisi luottamusta omaan tuotteeseen ynnä reipasta pioneerihenkeä.

   Otit silakka-kysymyksen haukkumisena? No, se on tavallaan ihan ymmärrettävää.

   Liked by 1 henkilö

   • Rokotteissahan on homeopaattinen idea/periaate 😀

    Silloinhan juuri sinun pitäisi vannoa niiden nimeen, eikö totta? 😉

    Minulle tosiaan sopisi paremmin, että lääkeyhtiöiden — jotka on vapautettu vastuusta mitä rokotteiden haittavaikutuksiin tulee — johto ja henkilökunta vetäisivät ensimmäiset satsit. Osoittaisi luottamusta omaan tuotteeseen ynnä reipasta pioneerihenkeä.

    Minusta taas olisi parempi, että kerättäisiin tietokanta niistä, jotka kieltäytyvät ottamasta rokotetta. Jos ja kun tilanne äityy todella pahaksi, näillä yksilöillä ei olisi oikeutta tehohoitoon. Reilu peli, eikö vain? Etenkin kun kokronavirus on feikki, niin silloin siihen kuoleminenkin on vain kuvitelmaa 🙂

    Tykkää

 9. Miksi minun pitäisi vannoa homeopatian nimeen?

  On totta, että minulla on homeopatiasta myönteinen kokemus. Rokotteista ei ole.

  Vähän niin kuin vaatisi myönteisen Mersu-kokemuksen saanutta vannomaan X-merkinkin nimeen, koska autojahan ne on molemmat.

  Tietosi eivät ole ajan tasalla. Espanja on keräämässä rekisteriä niistä, jotka eivät ota rokotetta, ja on ilmoittanut jakavansa rekisterin ”eurooppalaisten partneriensa kanssa”. Rokotetut rekisteröidään ”terveyspassilla” = kaikki rekisteröidään. WHO taas on ilmoittanut, että rokotetut matkailijat joutunevat karanteeniin, varmuuden vuoksi, koska ei ole tietoa siitä, että rokote estäisi sairastumasta tai tartuttamasta muita.

  Rokotteita ottaneiden tosiaan tiedetään levittävän tartuntaa, vrt. esim. Disneylandin ja New Yorkin tuhkarokkoepidemiat.

  Jos tilanteeni äityisi pahaksi, niin sairaala ei ole ensimmäinen vaihtoehto, joka minulle tulee mieleen.

  Tämä on kuitenkin spekulatiivista, koska ajattelen että perheeni — samoin kuin joukko tuttuja — sairasti koronan jo pari vuotta sitten. Ja ei, en mennyt lääkäriin tai sairaalaan, ei ollut akuuttia tarvetta.

  Tykkää

  • Miksi minun pitäisi vannoa homeopatian nimeen?

   On totta, että minulla on homeopatiasta myönteinen kokemus. Rokotteista ei ole.

   Tämä on kuitenkin spekulatiivista, koska ajattelen että perheeni — samoin kuin joukko tuttuja — sairasti koronan jo pari vuotta sitten. Ja ei, en mennyt lääkäriin tai sairaalaan, ei ollut akuuttia tarvetta.

   Niinpä niin, tämä on sitä kuuluisaa ”itsenäistä ajattelua”. Minä/mieheni/kummini/kaimani sairasti koronan lieväoireisena, siispä en voi mitenkään ymmärtää miten jotkut muka kuolevat siihen tai vammautuvat pysyvästi.

   Kriittisessä mielessä voisit toki kyseenlaistaa painovoimankin. Onhan mahdollista että juuri sinulle ei käy kuinkaan, jos hyppäät kymmenennestä kerroksesta. Tosin tähän heti disclaimer: älä mene kokeilemaan 🙂

   Tykkää

   • Lievän keksit omasta päästäsi´:D

    Olen niitä, jotka käyvät lääkärissä luunmurtuman kanssa, mutta ei juuri muuten. Ja jos on hiusmurtuma, niin se ei riitä syyksi lääkärissä käyntiin.
    Kenties olen niin laiska, että en mielelläni tee turhia reissuja.

    Mutta jäähän muille sitten enemmän vapaita lääkäriaikoja.

    En ollut aikeissa painovoima-kokeilla. Pystyn päättelemään tuolilla istuen, että idea on typerä.

    Tykkää

 10. Olisin periaatteessa mielelläni ensimmäisenä siinä jonossa, joka kieltäytyy tehohoidosta. Se on turhaa, kun voin välttyä ensimmäiseltäkin terveyttäni uhkaavalta piikiltä.
  Mutta tietenkin Nohynekin pitäisi olla kameroiden edessä ottamassa rokotetta – ja se ei riitä – vaan todistettavasti nimenomaan RNA-coronarokotetta – eikä vaan suolaliuosta. Lääkärit kun eivät tunnetusti ole hanakoita nauttimaan tarjoamiaan lääkkeitä.

  Tykkää

  • Oletan että vastustat periaatteesta myös polio-, kurkkumätä- ja lavantautirokotuksia. Koulun terveydenhoitajahan saattoi sujauttaa niiden joukkoon sirun, joilla liikkumistasi valvottiin.

   Tykkää

 11. KIITOS Riikka Ammattitaitoisesta asioihin perehtymisestä ja niiden julkaisemisesta KANSAMME HYVINVOINNIN ja yhtenäisyyden rakentamiseksi ja HYVÄÄ UUTTA VUOTTA SINULLE ja SUOMENKANSALLE!

  ps. älä turhaan pahoita mieltäsi noista ”leukojaan” ajankulukseen louskuttavista turhakkeista, sillä he eivät omaa kykyä ymmärtää, että kun he tahdottomasti kirjoittelevat opetettuja ”läksyjään”, edustavat kaikkea muuta kuin SUOMENKANSAN etua .

  Tykkää

  • Kiitos kiitoksista, Juhani. Ajan salliessa ja voimien mukaan työ täällä AvoinMediassa jatkuu.

   En minä pahoita mieltäni, älä sure. Jos joku tuntee olonsa paremmaksi toivoessaan minun sairastuvan koronaan, niin mitä se minua haittaa tai jos joku tuntee olonsa paremmaksi ja ajattelutyönsä helpottuvan antaessaan minulle leimoja, niin ei sekään minua satuta, tiedänhän itse kuka olen.

   Laajennan toivomustasi Juhani, ja toivotan kaikille maailman kansoille parempaa uutta vuotta.

   Tykkää

 12. Kannattaa tutkia Pfizerin Koerotta sairaanhoitaja Tiffany Pontes Doverin kohtaloa. Vaikuttaa vahvasti siltä että Hän siirtyi sinne tuonpuoleiseen sen tuupertumisensa jälkeen. Juutaloistuubista löytyy mm Joe Leonardin kanava joka on seurannut tätä tapausta tiiviisti…Viimeisten julki tulleitten tietojen Hänen kuolinilmoituksensa on ilmestynyt Ancestery.comin sivuille sekä Hänen Miehensä statuksen on muuttunut Sinkuksi Fakebookissa.

  Sairaala ja Virallinen Valemedia tietenkin kiistävät koko asian.

  Tykkää

 13. HALLINTAVALTA on vain silloin MAHDOLLISTA kun Sinä TOTTELET.

  $$$ Joka hallitsee median hallitsee ihmiset €€€

  – PSYOP:n tärkein lainalaisuus – toimii.

  Tykkää

  • Ajattelen, siis olen 😉

   Onhan tämä meininki absurdia. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääketurvallisuusvirasto FDAn tiedote kertoo Covid19-taudista:

   ”People with COVID-19 have reported a wide range of symptoms, ranging from mild symptoms to severe illness. Symptoms may appear 2 to 14 days after exposure to the virus. Symptoms may include: fever or chills; cough; shortness of breath; fatigue; muscle or body aches; headache; new loss of taste or smell; sore throat; congestion or runny nose; nausea or vomiting; diarrhea.” (s.1)

   eli kuumetta tai kylmänväreitä, yskää, hengitysvaikeuksia, väsymystä, lihaskipuja, päänsärkyä, haju- ja makuaistin menetys, kurkkukipu, vuotava nenä ja tukkoisuus, pahoinvointi, ripuli.

   Pfizer/BioNTechin rokotteen tähän mennessä raportoidut haittavaikutukset ovat

   Adverse reactions following the Pfizer-BioNTech C O VID-19 Vaccine that have been reported in clinical trials include injection site pain, fatigue, headache, muscle pain, chills, joint pain, fever, injection site swelling, injection site redness, nausea, malaise, and lymphadenopathy (see Full EUA Prescribing Information). Severe allergic reactions have been reported following the Pfizer-BioNTech C O VID-19 Vaccine during mass vaccination outside of clinical trials. Additional adverse reactions, some of which may be serious, may become apparent with more widespread use of the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine” (s. 7)

   eli

   kipu, punoitus ja turvotus pistokohdassa, väsymys, päänsärky, lihaskipu, kylmäväreet (”horkka”), nivelkipu, kuume, pahoinvointi, imusolmuketauti.
   Myös vakavia allergisia reaktiota on esiintynyt, ja niitä saattaa tulla lisää sitä mukaa kuin rokotetta käytetään laajemmin. Sivulla 23 kerrotaan rokotteesta seuranneen myös kasvohalvauksia.

   ”FDA has authorized the emergency use of the Pfizer-BioNTech C O VID-19 Vaccine, which is not an FDA-approved vaccine.• The recipient or their caregiver has the option to accept or refuse Pfizer-BioNTech C O VID-19 Vaccine.• The significant known and potential risks and benefits of Pfizer-BioNTech C O VID-19 Vaccine, and the extent to which such risks and benefits are unknown” (s. 7)

   Rokotteelle on annettu hätätilalupa, mutta sitä ei ole hyväksytty käyttöön. Haitoista täytyy kertoa ottajalle, kenenkään ei ole pakko ottaa tai antaa. Tietoa hyödyistä ja haitoista puuttuu.
   Ei suojaa kaikkia (s. 17)

   Kokeissa ilmenneet haittavaikutukset summattu ja taulukoitu s. 17 eteenpäin. Rokotehaittoja on ilmoitettu jo yhden annoksen jälkeen suhteessa enemmän kuin mitä tauti aiheuttaa kiusaa koko maailmassa.

   Koeselosteen perusteella koronan diagnosointiin on käytetty epäluotettavaksi todettua PCR-testiä ja yhtä koronan oiretta (yskä, kuume, kurkkukipu jne). Osa rokotteen ottaneista sairastui koronaan.

   https://www.fda.gov/media/144413/download

   Uusi versio BigPharmaa varten vanhasta tutusta sloganista: ”Jos otan, en elä”.

   Tykkää

 14. PSYOP = ”tiedotustoimintaa”

  Monesti psykologisiin operaatioihin liittyvää tiedotustoimintaa kutsutaan propagandaksi.

  Länsimaissa tämä on tapana jakaa kolmeen alaluokkaan:

  Valkea propaganda – todenmukaista, omia tarkoituksia hyödyttävää tietoa, joka julkaistaan omana tiedotuksena.

  Harmaa propaganda – enimmäkseen todenmukaista, omia tarkoituksia hyödyttävää tietoa, joka sisältää kuitenkin myös disinformaatiota.

  Musta propaganda – virheellistä tietoa, joka naamioidaan jonkin toisen osapuolen lähettämäksi.

  Merkittävä psykologisen sodankäynnin periaate on refleksiivinen kontrolli.

  Tykkää

 15. Ei se ole salaliittoteoriaa vaan raakaa faktaa että koko Maailmassa on nyt menneillään valtava ihmiskoe koronarokotteen osalta.

  YK:n ihmisoikeusjulistus (artikla 6) on voimassa, ihmisen koskemattomuus omaan kehoonsa ja oikeus päättää itse.

  Prof. Cahill sanoo haastavansa oikeuteen murhayrityksestä, jos joku yrittää pakkorokottaa.

  Tykkää

  • Monille on jäänyt epäselväksi, että faasi4 eli rokotteen jatkoseuranta tehdään väliaikaisen myyntiluvan myöntämisen jälkeen. Eivät tiedä, että useat jaossa olevat rokotteet ovat jaossa väliaikaisluvalla.

   Tykkää

 16. Todennäköinen pakkorokotusoperaatio

  Vaihe yksi: Vapaaehtoinen koronarokote
  Vaihe kaksi: Tartuntatautilaki
  Vaihe kolme: Pakollinen koronarokote v. 2021,
  tai kovat pakkorajoitukset päälle niille jotka eivät suostu vapaaehtoisesti ottamaan koronarokotetta

  Koronan kestoaika 2 vuotta

  Koronapandemian kestoaika on kaksi vuotta.
  1. aalto – 2. aalto nyt – 3. ja 4. aalto, huomattavasti pienempiä kuin eo. aallot.
  Tämä on n. 2v luonnonlaki viruspandemioille olipa rokotusta tai ei.

  Tykkää

  • Tarkoitat tätä kommunikaatiosuunnitelmaharjoitusta? https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/pubs_archive/pubs-pdfs/2017/spars-pandemic-scenario.pdf

   Siinä on jo sivulla 2 lähtökohtavirhe siinä mielessä että vaikka moni tosiaankin keskustelee mieluummin vain samanmielisten kanssa (vahvistusharha) ja sikäli harjoittaa itsesensuuria, vielä useampi kärsii somealustojen harjoittamasta yksityistetystä sensuurista, joka hidastaa eri näkökulmien tuomista keskusteluun.

   Mutta tietenkin virallisen viestinnän tarkoitus onkin luoda sallitun alueen keskustelukehikko, jossa tuoda esiin yhtenäisnarratiivi.

   En ole vielä ehtinyt lukea läpi koko nivaskaa. Jahka tässä keretään, luen.

   Tykkää

   • Kyllä…tuosta oli kyse…Nuo ”scenaariot” tuuppaa tänäpäivänä jostain kumman syystä myös toteutua…Ja kun Noilla porukoilla on kuulema se koodi että Niitten pahuudet pitää ilmoittaa etukäteen ihmisille..Niin todennäköisyys on tuossa suurempi kuin 50℅…Rockefellereiden Lockstep kyhättiin melkein 10 vuotta ennen h hetkeä

    Tykkää

   • @Totuus velvoittaa, kätevää: Kerro suunnitelma avoimesti. Kun joku tarttuu siihen ja alkaa kysellä, leimaa salaliittoteoreetikoksi ja anna ymmärtää, että henkinen valppaus on osoitus älyllisestä alamittaisuudesta ja harhoista. 😉

    Tykkää

 17. Kiitos artikkelista. YT:n käyttäjä videoineen on kuitenkin – yllätys yllätys – poistettu, joten tahtoisin linkata tähän saman videon Vimeosta.

  Tykkää

  • Onkohan

   1) Ranst itse poistanut
   2) komissio/Belgian hallitus pyytänyt poistamaan
   3) media pyytänyt poistamaan

   vai

   4) YouTube ei halua viestintästrategioiden paljastuvan.

   Kiitos linkistä, vaihdan artikkeliin.

   Tykkää

 18. Ilman markkinointia olisi ollut 95% Refusal Rate, kukaan ei olisi halunnut kokeellisia geeniteknologiapiikkejä

  Tykkää

 19. Radio Patriot in American Spirits:

  Of course Obama: Ukraine based Biolab with especially dangerous pathogens.

  “especially dangerous pathogens” in Ukraine. The news comes on the same day that Biden regime apparatchik Victoria Nuland told the U.S. Senate that the American government is concerned about biological research facilities falling into

  Recovered by The National Pulse, the article raises serious questions about U.S. government activity in Ukraine, stretching back almost two decades.

  Natalie WintersMarch 8, 2022

  A deleted web article recovered by The National Pulse reveals that former President Barack Obama spearheaded an agreement leading to the construction of biolabs handling “especially dangerous pathogens” in Ukraine

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s