EU-komissio: rokotuspassi voimassa 9 kk, sitten kolmas piikki

EU-komissio ehdottaa, että EU:n koronarokotustodistus olisi voimassa yhdeksän kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Tästä eteenpäin todistus ei enää olisi voimassa ilman kolmatta rokoteannosta, uutisoi msn.uutiset.

Komissaari Didier Reynders perusteli aikarajaa sillä, että tutkimustietojen mukaan rokotteen teho on puolen vuoden jälkeen jo laskenut. Komissio laski päälle kolmen kuukauden lisäajan, jotta jäsenmaille jää riittävästi aikaa tehosterokotusten järjestämiseen, tietää Helsingin Sanomat.

Vielä ei tiedetä, kauanko täydestä rokotussarjasta kertova todistus on voimassa kolmannen rokotus­kerran jälkeen. Oletus on, että kolmannen rokotuksen jälkeinen suoja kestää puolta vuotta pidempään. Toisaalta, jos oletus suojatehon kestosta on yhtä pieleen asiantunnettu kuin kahden edellisen teho, täyteen rokotussarjaan vaadittava määrä koronapiikkejä saattaa kasvaa vaikka tusinaan. Australia on jo varannut jokaiselle australialaiselle 14 koronapiikkiä.

Rokotettujen tiedetään saavan tartuntoja ja tartuttavan muita, mutta komission ehdotuksessa EU:n digitaalisen koronatodistuksen haltijaa eivät EU:n sisällä matkustaessa koskisi muut vaatimukset esimerkiksi testeistä tai karanteeneista.

Rokottamattomienkin matkustus onnistuu, mutta edellytyksenä on EU:n suosituksen mukaan testi ennen matkaa tai heti sen jälkeen.

Suositus tulee voimaan 10. tammikuuta, kunhan EU:n huippukokous on sen hyväksynyt.

Aiheeseen liittyy:

EMAn arviointiraportti: Pfizerin piikistä ehkä vakavampi tautimuoto

Miksi koronarokotteet ovat riski koko ihmiskunnalle

Koronatestifirma aikoi myydä testattujen DNA-tiedot

Pfizer-piikillä jokseenkin huono hyöty-haittasuhde?

Luovat tilastot, koronavirusluvut, kerronta ja todellisuus

Spartacus-kirje

14 comments

  1. HS: Koronapassikapina leviää – Nyt EK:n johtaja ilmoitti ryhtyvänsä tarkastamaan koronapasseja itsenäisesti : ”En kysy lupaa” https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008433005.html

    ”Elikeinoelämän keskusliitossa ollaan myös valmiita kapinaan koronapassin käytössä.

    EK:n johtaja Ilkka Oksala twiittasi torstaina, että hän aikoo jatkossa lukea ihmisiltä koronapassit kännykällään järjestämissään tilaisuuksissa eikä kysele tähän lupaa Aveilta tai perusoikeusjuristeilta.

    ”Asensin kännykkääni koronatodistuksen lukemiseen käytettävän sovelluksen ja testasin vaimon koronapassilla, että se toimii. Tänään ei ole sopivia tilaisuuksia, mutta maanantaista alkaen alan pyytää EK:n kutsumilta vierailta passin näyttämistä”, Oksala kertoo.

    Jos joku ei halua näyttää passia, niin sitten tavataan Teamsissa. EK:han ei ole itse viranomainen vaan yhdistys.”

    Liked by 1 henkilö

    • kuuluu osaltaan näytelmään,jota esitetään.varmaan tämä osa näytöksestä menee osastoon,jossa esitetään hallituksella olevan paineita koronatoimissa,ja että passien käytön laajennuksia vaaditaan….ja sitten hallitus ”huolellisesti harkittuaan”…”vastentahtoisesti” mutta välttämättömänä toimena tekee ”väliaikaisen” päätöksen.
      sloveniassa joku hoitaja kertoi,että eliitille annetaan suolaliuosta,ja pulloissa koodit,mitä mikin pitää sisällään…varmaan toi yhdistys ek..ei varmaan kuitenkaan voittoa tavoittelematon….pitää sisällään paljon eliittiä

      Tykkää

  2. ja globaaliin esitykseen toimien tarpeellisuudesta,ilmaantuu sitten variantti sirkus ”apuun”.nyt sitten vuorossa nu variantti…joka kylläkin sen WEF:n,WHO:n,tai johns hopkins yliopiston järjestämästä tilaisuudesta vuodetun kuvan tulevista varienteista mukaan,piti ilmaantua vasta maaliskuussa.mutta ehkä hommat ei ole menneet ihan suunnitellusti,niin joutuvat aikaistaan suunnitelmia

    Tykkää

    • ja nyt sitten jo etelä-afrikan variantti,josta muuten hyvä juttu mv-lehdessä,ainakin siltä osin,että miksi juuri kerrotaan aiheuttavan aidsia…mutta tämä variantti nyt sitten nimetty omicron variantiksi…joka listan mukaan piti ilmaantua ensi toukokuussa

      Tykkää

      • Eivät voi käyttää listassa ollutta Xi:ta koska se viittaisi Kiinaan 😀

        Omicron kuulemma aiheuttaa sydänoireita ja sen sellaista, mitä rokotehaitatkin.

        Tykkää

  3. 1000 taalan kysymys: kuka/mikä taho´ hallinnoi suomen koronapasseja ja voi määrätä ottamaan aina uusia rokotuksia tai ”passi” ei ole voimassa?

    Tykkää

  4. Afrikassa on leviämässä koronavirus, joka alentaa immuniteettiä. On Ruotsissa kirjoitettu tutkimus, jossa on kokeellisesti todettu viruksen piikkiproteiinien alentavan immuunijärjestelmää ja estävän immuunijärjestelmän toipumista. Se selittää, miksi tauteja sairastavat tai muutoin heikon immuunijärjestelmän omaavat (iäkkäät) sairastuvat ja jopa kuolevat muihin tauteihin saatuaan virustartunnan.

    Entä rokotukset. Eräs yhtiö mainostaa tutkimuksiaan
    ”COVID-19-koronavirustauti, piikkiproteiinivasta-aineet (S -CV19sAb, ATK 9901) S -CV19sAb ATK 9901. Indikaatiot: Epäily aikaisemmin sairastetusta SARS CoV-2 infektiosta tai rokotevasteen selvittäminen.”
    Rokotevaste voi alentaa immuunijärjestelmää samalla tavalla kuin korona tautikin. Kolmatta rokotusta tai lasten rokottamista harkitsevien tulee päättää itse mitä tekee tässä tilanteessa. Luotettavaa tietoa ei ole saatavilla.

    Tykkää

  5. Lukijalta spostiini tullut kommentti:

    Nyt saadaan työllisyystilanne kuntoon! Yhteisöt turvallisiksi! TAUTI
    vihrovviimen KURIIN!

    K-tautisheriffeille olisi töitä. Eikun partioimaan. Siitä saa
    palkkaakin.

    Todellinen onnenpotku monille työelämän toivottomille tapauksille.
    Maakuntajoukot ei kelpuuttaneet? Et päässyt täydennyspoliisiksi? Ei
    hätää, tässä ratkaisu! Lupa hätyyttää ketä vaan, ja jos ”kohde” ei
    suostu pesemään käsiään, voi lämästä sakot, tai jos tilanne
    eskaloituu voi kutsua oikean poliisin paikalle. Näppärää!

    Kokemusta ei tarvita:
    ”No experience is required for this role…”

    Kaikki koulutus tarjotaan:
    ”…as full training will be given.”

    Kuulostaisi ihan ”rekrykoulutukselta” mutta kun tuosta saa palkkaa.
    Eikä tuossa ole määräaikaa.

    Vaatimuksiakin on, oho. Ajokortti pitää olla, ja jokin ”SIA
    License”. Kuulostaa turvallisuusteollisuuden kurssitositteelta. Onko
    ehkä ”k-taudin tulityökortti”? Kuulenko vartiointifirmojen
    toimitusjohtajien hampaidenkiristelyä? Kunnat vievät jatkossa
    vartijakandidaatit?

    ”All you need is a current SIA License, a full UK Driving License
    and be self-motivated and care about the local environment.”

    Pitää tietenkin olla motivoitunut ja sydämessä huoli lähiyhteisön
    hyvinvoinnista.

    Ajokortti? Nooo ei nin tarkkaa, Elinkeinoelämän Keskusliiton
    edustajakin on juuri ilmoitellut että oikeuden voi ottaa omiin
    käsiin k-tautipassienkin suhteen… kunta tarjoaa ajoneuvon eikä
    sitä sähkörutinoffia millään kortilla ajeta.

    https://dailysceptic.org/2021/11/25/covid-marshalls-wanted-in-bishops-stortford/

    Kai tämä Suomessakin yleistyy? Homma ei tosin ole ihan niin helppoa
    kuin parkkisakottajilla. Tiketin voi aina lämästä tuulilasiin kun
    ”kohde” on shoppailemassa. Tuossa hommassa ”kohde” on aina hyvin
    läsnä, ja mahdollisesti aika kiukkuinen.

    ”Some very hard times and lots of broken noses on the way for Covid
    Marshalls.”

    Tykkää

  6. Tähän on tultu: Vuotavilla rokotteilla on saatu aikaiseksi väestön enemmistölle hyvin kapea-alainen homogeeninen immuniteetti virukselle.
    Ongelmat: 1. Jotta virus muuttuisi endeemiseksi, pitäisi väestön immuniteetin olla mahdollisimman heterogeeninen, jolloin viruksen eri variantit eivät saisi valintaetua. 2. Piikitetyn väestön tuottama immuunipaine virukselle johtaa väistämättä variantteihin, jotka ovat resistenttejä piikkien tuottamille vasta-aineille. 3. OAS (original antigenic sin). Piikityksillä on koulutettu väestön immuunipuolustusta tuottamaan vasta-aineita viruksen wuhan-kannan piikkiproteiinille.
    Oletetaan, että Pfizer tuo uuden ”delta-piikin” hätiin, ja sitä aletaan piikittää vaikka Israelissa, kun 4. piikityskierros alkaa. Oletamme, että piikki tuottaa delta-kannan piikkiproteiinia soluissa. Mitä tapahtuu: Nähdäkseni Wuhan-koulutettu immuuniteetti tuottaa ämpärillisen vasta-aineita viruksen wuhan-piikkiproteiinia vastaan, koska immuunipuolustus priorisoi vasteen sille viruksen antigeenille, jonka on ensin kohdannut. Mielenkiintoista nähdä, miten rokotevalmistajat ratkaisevat ongelman.
    (Tai onhan heillä jo ratkaisu: 700 taalan koronalääke. Sieluni silmillä näen jo Ursulan kertovan, kuinka komissio on hankkinut lääkettä pari miljardia annosta, ja tätä varten EU joutuu ottamaan yhteisvastuullista lainaa, ja lainan maksuosuudet määräytyvät luonnollisesti kunkin jäsenvaltion BKT:n perusteella.)

    Olen jokseenkin varma, että asia on tiedostettu nyt myös THL:ssä. He vain ovat maalanneet itsensä nurkkaan. Heillä ei ole enää oikeastaan muuta mahdollisuutta, kuin potkia tölkkiä eteenpäin ja yrittää voittaa näin aikaa samalla vierittäen syyn kaikesta rokottamattomien harteille. Ylipäätään THL:n tähänastiset toimet (käsidesit, maskit, sosiaalinen eristys, piikit) ovat johtaneet vain väestön yleisen immuniteetin heikentymiseen. Tilanne on THL:n kannalta mennyt vain pahempaan suuntaan, kun menivät pelaamaan väärää hevosta.

    Kiinalaisilla ei ymmärtääkseni ole niin suurta ongelmaa, koska he piikittivät väestönsä inaktivoidulla viruksella, joka tuottaa vasta-aineita kaikille viruksen osille, ei pelkälle piikkiproteiinille.

    Koronapassista ei tietenkään ole tässä tilanteessa mitään hyötyä, vaan haittaa, koska rokotetut levittävät tehokkaasti virusta ja heidän tuottamansa immuunipaine ajaa virusta kehittämään vasta-aineille resistenttejä viruskantoja. Kysymys kuuluu: Kykenevätkö piikitetyt kehittämään neutraloivan immuniteetin virusinfektion saadessaan, vai estääkö OAS tämän? Terveillä rokottamattomilla ei ongelmaa ole; heille kehittyy neutraloiva immuniteetti sairastetun virusinfektion myötä.

    Tykkää

Jätä kommentti