EU-johtaja haluaa ”vapaus”passeja

Euroopan unionin komission puheenjohtaja, vaaleilla valitsematon Ursula von der Leyen kaipaa EU:lle ”vapaus”passeja. ”On ehdottoman välttämätöntä, että on olemassa todistus, jolla voi osoittaa olevansa rokotettu.”

Näin lausui van der Leyen yhteisessä lehdistötilaisuudessa Portugalin pääministerin, António Costan (sd) kanssa. ”Se on lääketieteellinen välttämättömyys”, von der Leyen painotti mielipiteenään. Costa sanoi, että ihmisten täytyy tuntea turvalliseksi tulla lomailemaan tai työskentelemään ja elämään Portugalissa tänä kesänä. Portugalilla on meneillään puolen vuoden ministerineuvoston puheenjohtajuuskausi.

Von der Leyenin mukaan ensin pitää kuitenkin keskustella siitä, mitä poliittisia ja laillisia oikeuksia mahdollisesti pitäisi liittää sellaiseen rokotustodistukseen tai passiin. Useat jäsenvaltiot ovat jo varoittaneet, että van der Leyenin haluamasta ”vapaus”passista voisi helposti tulla syrjinnän väline, koska rokotusvuoroaan jonottavat eivät kykenisi matkustamaan vapaasti, The Brussels Times kertoo niukassa artikkelissaan.

Turismista elantonsa saavan Kreikan pääministeri Kyris Mitsotakis (Uusi Demokratia) – ja ”vapaus”passi-advokaatti – sanoo, ettei rokotus olisi lopullinen ehto matkustamiselle, mutta häiriintymättömän matkustamisen mahdollisuus saattaisi houkutella ihmisiä ottamaan rokotteen. USATodayn mukaan Kreikka aikoo ottaa käyttöön digitaalisen rokotuspassin väestölleen.

Euro Weekly News kertoo van der Leyenin pitävän ”vapaus”passia ratkaisuna turismisektorin ahdingolle. Ahdinko alkoi, kun Maailman terveysjärjestö (World Health Organization, WHO) julisti maailmanlaajuisen pandemian uudistetuilla määritelmillä. Julistus annettiin, kun 59:n henkilön epäiltiin sairastuneen koronaviruksen aiheuttamaan flunssankaltaiseen tautiin.

Taloussivusto Bloomberg kirjoittaa ehdotuksen etuoikeuksien myöntämisestä rokotetuille etenevän Euroopassa viittaillen nimettömän virkamiehen kertoneen ehdotuksen nauttivan kasvavaa suosiota. Nimetön diplomaatti puolestaan on Bloombergin kertoman mukaan sanonut osan EU-maiden hallituksista vastustavan hanketta ja rokoteperustaisten liikkumisrajoitusten olevan mahdollisesti lakien vastaisia.

Deutsche Welle tarttuu etuoikeuksien myöntämiseen rokotetuille kirjoittaen Maailman lääkäriliiton (World Medical Association, WMA) puheenjohtajan Frank Ulrich Montgomeryn visioivan tulevaisuutta Saksaa rokotusasioissa neuvovan STIKO-komitean johtajan ja virologin, Thomas Mertensin kanssa. Rokotuksen kuuliaista ottamista todistavalla ”vapaus”passilla saisi sisäänpääsyn ravintoloihin, elokuviin, konsertteihin ja lennoille. Mertensin mukaan yritykset voisivat itse asettaa vaatimuksia asiakkaille – ei rokotuksia, ei palvelua.

[Kommunistisella] Kiinalla on ollut jo helmikuusta asti käytössä väestön seurantaan perustuva, värikoodattu terveysjärjestelmä, joka kertoo kansalaisille mihin nämä saavat mennä ja mihin ei.

Deutsche Welle 28.12.2020
COVID: Special privileges for the vaccinated?

Useat yhdysvaltalaisyritykset ovat jo aloittaneet kehittämään sovelluksia, joihin voi ladata rokotustietonsa. Rockefeller-säätiön tuella perustettu Commons Project Foundation ja globaalia digitaalista seurantaa edistävä Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) ovat perustaneet yhdessä globaaliin rekisteriin pohjaavan The Common Trust Network -seurantaprojektin, joka työskentelee yhdessä useiden lentoyhtiöiden kanssa seurantasovellusta kehittäen.

Eräs rokoteseurannan ja digitaalinen identiteetti –hankkeen rahoittajista on lääkeyhtiö Novartis säätiöineen. Ei niinkään yllättäen, kansainvälisen ”vapaus”passin kehittelyssä ovat mukana myös Microsoft, Salesforce ja Oracle.

Epidemiologi Karl Lauterbach (sd) muistuttaa, ettei koronavirus ole erityisen tappava edes vanhuksille ja ettei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, että rokotetut tartuttavat edelleen muita.

Saksan hallitus on toistuvasti kieltäytynyt määräämästä rokotuksia pakollisiksi, mutta kiertänyt asiaa määräämällä esimerkiksi, ettei kouluun tai lastentarhaan ole asiaa ilman tuhkarokkorokotusta – mikä käytännössä tekee rokotuksesta pakollisen. Yhdysvalloissa presidenttikokelas Joe Biden (dem) on ilmoittanut aktivoivansa liittovaltion hätätilaviraston (Federal Emergency Management Agency, FEMA) ja kansalliskaartin rokottamaan amerikkalaisia.

Bloomberg kertoo, että korona rokotuskampanjat etenevät Euroopassa etanan vauhtia vihjaten sen johtuvan rokotusten saatavuudesta. Suomen pääministeri Sanna Marin (sdp) kirjoitti 11. tammikuuta pääkomissaari Ursula von der Leyenille tarpeesta kiihdyttää rokotetuotantoa ja niiden jakelua jäsenmaihin. Digitaalista terveyspassia promotoinut Marin on eräs Maailman talousfoorumin ”nuorista globaaleista johtajista” – WEF suunnitteli lentomatkailijoiden seurantaa jo vuonna 2018.

Toimitus huomauttaa * Vuonna 2010 tuleva valtakunnan päämies Marin kritisoi kärkkäin sanoin ”raharikasta rokoteteollisuutta” blogikirjoituksessaan ajankohtana, jolloin maailmalle ja Sannalle ”vihdoin selvisi: sikainfluenssauhkaa ei todellisuudessa ollutkaan. Ainakaan siinä määrin kuin media, poliitikot ja lääketieteen ammattilaiset uhan vaarallisuudesta varoittelivat.”
Sanna Marin kysyy: ”Mutta kuka oikein hyötyi – – hysterian ylläpitämisestä?” Lienee perusteltua olettaa, että vuonna 2021 hän tuntee vastauksen hyvin tarkkaan ja läheisesti. Kenties turhankin omakohtaisesti – noin niin kuin korruptoitumattoman, demokraattisen ja maailman onnellisimman yhteiskunnan johtajaksi? *

Bloombergin sivuston koronarokotejäljityskartan perusteella koko maailman maista 51:ssä maassa vain 42,2 miljoonaa henkilöä on suostunut tähän mennessä ottamaan pikakehitetyn, ihmisillä aiemmin testaamattoman lääketeollisuuden uuden tähtimyyntiartikkelin – geeninanoteknologia-rokotteen.

Maailman väkiluku on 7,7 miljardia, yksi miljardi on tuhat miljoonaa.

Kalifornia on keskeyttänyt koronarokotukset Modernan rokotteella usean ihmisen saatua niistä allergisia reaktioita. Terveysviranomaiset kuvailevat haittavaikutuksia vakaviksi.

Moderna, kyseisen mRNA-rokotteen valmistaja markkinoi tuotteensa ”ohjelmoivan DNAsi uudelleen”.

Ranskalainen Le Monde uutisoi hakkeroituihin, vuodettuihin sähköposteihin nojaten EU-komission – pääkomissaari Ursula von der Leyenin johdolla – painostaneen Euroopan lääkevirastoa (European Medicines Agency, EMA) hyväksymään Suomessakin käytössä olevat Pfizer/BioNTechin ja Modernan koronarokotteet nopeutetussa menettelyssä. EMA katsoi tarvittavia tietoja puuttuvan, ja rokotteiden turvallisuudesta oli suuri huoli, kertoo venäläinen RT.

Pääkomissaari von der Leyenin mukaan ”vapaus”passilla tulisi olla Maailman terveysjärjestö WHO:n kannatus. WHO:n hätätilakomitea kokousti 14. tammikuuta. Kokouksessa ”rohkaistiin vahvasti rokotevalmistajia toimittamaan nopeasti [edelleen puuttuvaa] dataa rokotteiden tehokkuudesta ja turvallisuudesta”. Ei myöskään tiedetä, vähentävätkö rokotteet tartuntoja.

Komitea ”neuvoi maita implementoimaan koordinoituja, todistepohjaisia turvallisen matkustamisen käytäntöjä ja jakamaan parhaiten toimivat menetelmät WHO:n kanssa” suositellen, että rokotustodistuksia ei saapuvilta matkailijoilta vaadita, koska rokotteiden toimivuus on epävarmaa.

Euroopan unionin hallitusten päämiesten on määrä keskustella ”vapaus”passista torstaina 21. tammikuuta 2021 videokonferenssissa.


Kommentti

Euroopan unionin perusperiaatteisiin kuuluu varmistaa ihmisten, omaisuuden, palvelujen ja rahan vapaa liikkuvuus unionin alueella (”neljä vapautta”). Samalla kielletään jyrkästi kaikenlainen syrjintä. Vapauksia on vahvistettu lainsäädännöllä: tavaroiden, ihmisten ja palvelujen vapaa liikkuvuus, sijoittautumisvapaus, kilpailun vapaus, ammatin harjoittamisen vapaus ja Euroopan ihmisoikeussopimus, perusoikeuskirja ja yhdenvertaisen kohtelun periaate.

Kestävätkö nämä koetuksen, kun uuspandemian varjolla tarjoutuu mahdollisuus kiristää kontrollia?

RS

Lähteet

Chini, Maïthé | The Brussels Times (15.1.2021): EU considers Covid-19 vaccination passport to travel. https://www.brusselstimes.com/news/eu-affairs/149844/eu-considers-covid-19-vaccination-passport-to-travel-ursula-von-der-leyen-commission-germany-kyriakos-mitsotakis

Knight, Ben | Deutsche Welle (28.12.2020): COVID: Special privileges for the vaccinated? https://www.dw.com/en/covid-special-privileges-for-the-vaccinated/a-56077470

Chrysoloras, Nikos & Stearns, Jonathan | Bloomberg (14.1.2021): Europe Weighs Vaccine Certificate to Boost Travel, Economy. https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-14/europe-weighs-vaccine-certificate-to-boost-travel-economy (maksumuurillinen, artikkeli luettavissa BellMedian kautta: https://www.bnnbloomberg.ca/europe-weighs-vaccine-certificate-to-boost-travel-economy-1.1548557)

Numminen, Pekka & Kajuutti, Krista | Iltalehti (14.11.2020): WHO:n pääjohtaja kehuu Sanna Marinia: ”En voisi olla enempää samaa mieltä”. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/20e9d973-8a10-4668-9fa7-671e405b903c

Barnéoud, Lisa | Le Monde (16.1.2021): Ce que disent les documents sur les vaccins anti-Covid-19 volés à l’Agence européenne des médicaments https://www.lemonde.fr/planete/article/2021/01/16/vaccins-ce-que-disent-les-documents-voles-a-l-agence-europeenne-des-medicaments_6066502_3244.html

RT (18.1.2021) | Hacked emails allegedly detail how EU drug regulator was pressured to approve Pfizer jab despite ‘problems’ with the vaccine https://www.rt.com/news/512844-eu-approval-pressure-pfizer-covid-vaccine

WHO (15.1.2021): Emergency Committee on COVID-19 advises on variants, vaccines. https://www.who.int/news/item/15-01-2021-emergency-committee-on-covid-19-advises-on-variants-vaccines

Kuva (CC0): Johanna L

11 comments

 1. Tällainen passi lopullisesti vahvistaa vapaan ja passittoman liikkumisen EU:n alueella!

  Tähän passiin tullaan liittämään lisäominaisuuksia kuin ohjelmia Windows käyttöjärjestelmään konsanaan.

  Yksi lisäominaisuus on todistus kuulumattomuudesta oppositioon ja BigMedian antama todistus oikeinajattelusta. Vaatimuslista on pitkä lista ja valetiedon määrä valtava. Niinpä lopulta päädytään siihen, että on helpompi antaa kulkulupa ja lupa elämiseen vain poliittisen harkinnan perusteella.

  Tällä tavalla rajoilla ja kortteleissa tarkastetaan jokaisen jäsenkirja. Vapaan liikkumisen mahdollistamiseksi rajataan kaupunginosia vain puhtaiden ihmisten käyttöön, siellä sitten voi passin haltija rauhassa ja kenenkään häiritsemättä asioida edullisessa valtion Berioska-kaupassa. Yleiseksi tulee sanonta:

  Joka ei ole puolueen jäsen,
  sen ei syömänkään pidä.

  Tykkää

  • Juuri eilen luin artikkelia kehitteillä olevasta kasvojentunnistus-ohjelmasta, joka pyrkii määrittelemään poliittisen suuntauksen. Ei tarvita tarkistuspisteitä, alueelliset pidätyspartiot riittävät konservatiivi-oletettujen varalle.

   Facial recognition technology can expose political orientation from naturalistic facial images https://www.nature.com/articles/s41598-020-79310-1

   Tykkää

  • HS 20.1.2021: ”Voisiko Suomi ottaa käyttöön korona­rokote­sertifikaatin tai korona­rokote­passin? Julkis­oikeuden professori tyrmää ajatuksen

   Niin kauan kun koronarokotteen ottaminen ei ole Suomessa pakollista, ovat sekä koronarokotesertifikaatti että -passi juridisesti mahdottomia, kertoo julkisoikeuden professori Toomas Kotkas Helsingin yliopistosta. […]

   Voisivatko koronavirus­rokotteen saaneet saada erioikeuksia maan sisällä tai päästä matkustamaan helpommin?

   Useat Euroopan maat suunnittelevat koronarokotepassia matkailun helpottamiseen. Passin haltija voisi matkustaa EU:ssa vapaammin. Passia kannattavat muun muassa Portugali, Espanja, Belgia, Islanti ja Tanska.

   Lisäksi Puola on kertonut ottaneensa käyttöön maan sisäisen koronarokotesertifikaatin. Maassa toisen rokoteannoksen jälkeen saa qr-koodin, jolla saa oikeuden käyttää julkisia terveyspalveluita ilman lisävaatimuksia koronatesteistä. Koodin saaneiden ei myöskään tarvitse olla karanteenissa altistuksen jälkeen.

   Kotkaksen mukaan lainsäädäntö Suomessa lähtee siitä, että rokottamisen ottaminen on pääsääntöisesti vapaaehtoista. Näin on myös koronarokotteen kohdalla.

   Tartuntatautilain 47. pykälän mukaan valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää ”järjestettäväksi pakollinen rokotus, jos kattava rokottaminen on välttämätöntä väestön tai sen osan hengelle ja terveydelle vakavaa vahinkoa aiheuttavan yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi”.

   HUOMIO Pakkorokottaminen on mahdollista vain poikkeuksellisissa olosuhteissa, esimerkiksi bioterrorismin seurauksena syntyneen isorokkoepidemian vallitessa.

   Koronavirus­epidemia ei ylitä tätä kynnystä, joten sitä vastaan rokottamista on mahdotonta säätää pakolliseksi”, Kotkas sanoo. HUOMIO

   Kun rokote ei ole pakollinen, on ihmisellä oltava oikeus kieltäytyä siitä. Syyt rokotteesta kieltäytymiseen voivat liittyä esimerkiksi uskontoon, vakaumukseen tai terveydentilaan.

   Perustuslain 6. pykälän mukaan ihmiset ovat tasa-arvoisia lain edessä, eikä ketään saa syrjiä ilman hyväksyttävää perustetta.

   ”Jos rokotuksesta kieltäytyminen johtaisi esimerkiksi hitaampaan terveydenhuollon palveluiden saamiseen tai muita pidempään karanteeniin, tai jos sillä perusteella rajoitettaisiin liikkumista taikka sosiaalisiin aktiviteetteihin osallistumista, kyse olisi lain mukaan syrjinnästä.”

   Kotkas muistuttaa, että näin on Suomen lainsäädännön mukaan. On eri asia, jos haluaisi matkustaa esimerkiksi Suomesta Thaimaahan ja siellä maahanpääsy edellyttäisi koronarokotetodistusta.

   ”Thaimaa, kuten kaikki muutkin maat päättävät itse omasta lainsäädännöstään. On suomalaisen oma valinta olla ottamatta rokote, mutta jos valintaoikeutta käyttää, sillä voi olla negatiivisia seurauksia esimerkiksi ulkomaille matkustamiseen.”

   Koronarokotepassi vaatii poliittisen ratkaisun EU-tasolla. Euroopan komissio on kertonut laativansa suunnitelman yhteisestä rokotesertifikaatista tammikuun aikana. Alustavien linjausten mukaan se voisi tietyissä tapauksissa korvata karanteeni- ja testivaatimukset, jos sen haltija ei olisi enää suuri riski matkailussa. Komission mukaan on kuitenkin liian aikaista pohtia mahdollisen rokotepassin käyttöä esimerkiksi matkailun helpottamiseksi.

   Myös eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) on sanonut, että Suomi kannattaa yhteensopivaa ja eri jäsenmaissa tunnustettavaa rokotesertifikaattia. Sen pitäisi olla tasapuolinen ja kaikkien ulottuvilla yhtäläisesti. Suomi ei ole vielä muodostanut kantaansa rokotepassiin.

   Kaikki Euroopan maat eivät ole suinkaan suhtautuneet suunniteltuun passiin varauksetta. Esimerkiksi Saksan ja Ranskan mukaan mukaan ihmisiä ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan rokotuksen perusteella.

   Kotkas ymmärtää varauksellisuuden. Euroopan sisällä olisikin Kotkaksen mukaan ”vaikeaa ottaa käyttöön rokotepasseja samasta syystä kuin rokotesertifikaattia Suomen sisällä”.

   Samaa pohtii eurooppaoikeuden professori Juha Raitio Helsingin yliopistosta.

   ”Passijärjestelmä voisi luoda eriarvoisuutta.”

   Lisäksi järjestelmässä ongelmallista voisi olla kansallisen harkintavallan kaventuminen rajavalvonnassa, Raitio kertoo.

   EU:n sisämarkkinoilla vallitsee henkilöiden vapaa liikkuvuus, mutta sitä voidaan rajoittaa yleisen järjestyksen, turvallisuuden sekä kansanterveyden perusteella. Pandemian kaltaisessa tilanteessa jäsenvaltioilla on kansallista harkintavaltaa maahantulon rajoittamisen suhteen.

   ”Pandemiatilanne vaihtelee jäsenvaltioittain, joten tilannekohtainen harkinta on sallittavaa. Mielestäni rokotepassin osalta yksi keskeinen kysymys on se, pienenisikö kansallinen liikkumavara.”

   Hän painottaa, että matkustusrajoitusten purkaminen passijärjestelmällä riippuu täysin pandemiatilanteesta, jota ei voi etukäteen ennustaa.

   ”Kukaan ei vielä voi sanoa järjestelmien yksityiskohdista, koska niitä ei ole.”

   Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) ei vielä anneta arviota siitä, voisiko Suomeen tulla käyttöön jonkinlainen koronarokotesertifikaatti tai -passi. Asiantuntijoiden mukaan on ”ennenaikaista lähteä vielä arvioimaan yhteiskunnan avaamisen vaikutuksia”.

   Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Teemupekka Virtanen kertoo, jos passi päätetään EU-tasolla ottaa käyttöön, se istuisi hyvin Suomessa jo olemassa oleviin tietojärjestelmiin.

   Tietojärjestelmillä Virtanen tarkoittaa Kantaa, jonne rokotetietojen kerääminen aloitettiin jo ennen pandemian alkua. Uudet tiedot kerätään Kantaan sitä mukaa kun järjestelmät päivittyvät. Virtanen kertoo, että tiedot kaikista koronavirus­rokotuksista pyritään keräämään Kantaan heti – etenkin pian alkavien massarokotusten tiedot halutaan saada alusta talteen.”

   https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007752484.html

   Juttu poimittu talteen kokonaisena 21.1.2021 klo 06:54

   Tykkää

 2. Tuo digitaaline rokotustodistus on täysin päätön ja tarpeeton.

  Jos jostain syystä olisi tarpeen olla rokotustodistus, kävisi paperinen rokotustodistus aivan hyvin, kuten on käynyt aiemminkin.

  Digitaalista ei kehitellä ilman aikomusta tehdä jotain muuta kuin rokotustodistus.

  Nämä tarjolla olevat rokotteet eivät tee rokotetusta ”puhdasta”, vaan hän tartuttaa toisia siinä kuin rokottamatonkin, joten siihen nähden koko passi-idea on naurettava.

  Puhuvat ikään kuin rokotettu olisi virusvapaa, vaikka teitävät, että rokotettu ei ole virusvapaa, eikä levitä tautia.

  Yleisen turvallisuuden kannalta katsoen rokotettu ei ole yhtään parempi kuin rokottamaton.

  Eivät kerro todellisia aikeitaan, vaan käyttävät viruspelkoa pelotellakseen kansalaisia juoksemaan heidän haluamaansa suuntaan, joka ei taatusti ole kansan etu, koska sitä pitää myydä valheilla.

  Tykkää

  • ”Puhuvat ikään kuin rokotettu olisi virusvapaa, vaikka teitävät, että rokotettu ei ole virusvapaa, eikä levitä tautia.”

   Sori moka – tässä korjaus:

   Puhuvat ikään kuin rokotettu olisi virusvapaa, vaikka tietävät, että rokotettu ei ole virusvapaa ja hän levittää tautia siinä kuin rokottamatonkin.

   Tykkää

  • Tekosyy valvonnan lisäämiselle rokotustodistus-”vapaus”passi mielestäni onkin.

   Monen on vaikea hahmottaa, että kun terveeseen ihmiseen pistetään ihon alle ”ennaltaehkäisevästi rokotetta”, hänestä voi tulla tartuttaja, jopa muuntautuneen rokoteperäisen viruksen levittäjä. Siitä ei yleensä mainita rokotteita suositeltaessa, joten ihmiset eivät tiedä.

   Tykkää

 3. Lisa Barwise, Australia on tehnyt yhteenvetoa koronapolitiikasta

  Hallituksen mukaan… Jos ottaisin ns. koronarokotteen itseeni:

  1. – Voinko lopettaa kasvomaskin käytön?
  Hallituksen vastaus – Et

  2. – Voivatko ravintolat, pubit, baarit jne. avautua jälleen ja jokainen tehdä töitä normaalisti?
  Hallituksen vastaus – Ei

  3. – Tulenko olemaan vastustuskykyinen covid-19 taudille?
  Hallituksen vastaus – Ehkä, mutta emme tiedä tarkkaan, se ei ehkä estä sinua saamasta sitä

  4. – Sentään en enää tartuta sitä muihin?
  Hallituksen vastaus – Ei, kyllä sinä voit edelleen tartuttaa muita, ehkä, kukaan ei tiedä

  5. – Jos rokotamme kaikki lapset, jatkavatko koulut normaalisti toimintaansa?
  Hallituksen vastaus – Ei

  6. – Jos olen rokotettu, voinko lopettaa sosiaalisen etäisyyden pitämisen?
  Hallituksen vastaus – Et

  7. – Jos olen rokotettu, voinko lopettaa käsieni desinfioimisen?
  Hallituksen vastaus – Et

  8. – Jos rokotutan itseni ja isoisäni, voimmeko halata toisiamme?
  Hallituksen vastaus – Ette

  9. – Avautuvatko elokuvateatterit, teatterit ja stadionit uudelleen rokotusten ansiosta?
  Hallituksen vastaus – Ei

  10. – Voivatko rokotetut kokoontua keskenään?
  Hallituksen vastaus – Ei

  11. – Mikä rokotuksen todellinen hyöty on?
  Hallituksen vastaus – Virus ei tapa sinua

  12. – Oletteko varmoja siitä, että ei tapa?
  Hallituksen vastaus – Emme

  13. – Jos tilastollisesti virus ei tapa minua muutenkaan (99.7 % selviytymisprosentti)… Miksi ottaisin rokotuksen?
  Hallituksen vastaus – Suojellaksesi muita

  14. – Jos siis otan rokotuksen, muut ovat 100 % turvassa minun tartuttavuudelta?
  Hallituksen vastaus – Ei

  15. – Voitteko taata, että en saa haitallisia oireita tai kuole rokotuksen seurauksena?
  Hallituksen vastaus – Emme

  16. – Kun kerran olette toimeksiantamassa tämän rokotuksen ja puhutte sakkojen antamisesta ihmisille, jotka eivät sitä ota sekä käyttämässä $24 miljoonaa veronkäyttäjien rahoja mainoskampanjoihin vakuuttaaksenne meidät ottamaan se – sitten, kun ihmiset saavat vakavia haittavaikutuksia tai kuolevat, kuten monet ovat saaneet… korvaatteko heille tai heidän perheilleen vahingot tai menetyksen?

  Hallituksen vastaus: EI – hallituksella tai valmistajilla on 100 % nollavastuu.

  Yhteenvetona, Covid19 rokote…

  Ei anna immuniteettia.
  Ei eliminoi virusta.
  Ei estä kuolemaa.
  Ei takaa, että et saisi sitä.
  Ei estä sinua saamasta sitä.
  Ei estä sinua levittämästä sitä edelleen.
  Ei eliminoi tarvetta matkustusrajoitteille.
  Ei eliminoi tarvetta liikeyritysten sulkemiselle.

  Ei eliminoi tarvetta toimintojen keskeyttämiselle ja kaiken sulkemiselle.

  Ei eliminoi tarvetta kasvomaskin pitämiseen.

  Ja kasvattaa riskiäsi sairastua kasvohalvaukseen (Bell’s palsy), HIV:n ja tulla hedelmättömäksi vain muutamia mainitakseni… sekä DNA:n muuttamisen mahdollisuus, josta maailman johtavat tiedemiehet meitä varoittavat.

  Tämä ei ole konspiraatio. Näin hallitus sanoo sinulle.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s