NATO-ajatushautaamo palkitsi Ursulan ja Pfizerin Bourlan

NATOn ajatushautaamo Atlantin neuvosto (Atlantic Council) palkitsi taparikollinen Pfizerin toimitusjohtajan, eläinlääkäri Albert Bourlan sekä EU:n pääkomissaari Ursula von der Leyenin ”arvostettu johtajuus” -palkinnolla (Distinguished Leadership Awards, DLA) nyt marraskuussa 2021.

Muita tänä vuonna palkittuja ovat EU:n tilaamia koronapiikkejä Pfizerin kanssa valmistavan BioNTechin perustajat professori Ugur Sahin ja tri Özlem Türeci sekä brittilaulajatar Dua Lipa.

Frederick Kempe, kyseisen ulkopoliittisen ajatushautaamon ja julkisen politiikan ryhmän, Atlantic Councilin toimitusjohtaja toimi tilaisuudessa seremoniamestarina esitellen juhlapuhujat sekä palkittavat.

New Jerseyn kuvernööri Phil Murphy kehui puheessaan rakkaita ystäviään Ursulaa ja Albertia. Ursulan panos transatlanttisten suhteiden ylläpitämisessä samoin kuin vaikutus miljoonien eurooppalaisten elämään on todella merkittävä, Murphy lausui.

Vastauspuheessaan Ursula von der Leyen tunnustaa kokevansa itsensä transatlanttiseksi, ja rakastuneensa Yhdysvaltoihin siellä vierailtuaan. ”Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat yhä luonnollisia kumppaneita. Vaikka viime aikoina olemme olleet eri mieltä joistain vaikeista valinnoista, kiinnostuksen kohteemme ja arvomme sulautuvat edelleen yhteen kaikissa aikamme tärkeimmissä kysymyksissä. Esimerkiksi talouden ja toipumisen muovaamisessa samalla kun taistelemme ilmastonmuutosta vastaan; uudelleenkirjoitamme modernit säännöt globaalitaloudelle , ja suojelemme demokratioitamme.”

Von der Leyen täsmentää moderneilla globaalitalouden uudelleenkirjoitetuilla säännöillä tarkoittavansa EU:n ja Yhdysvaltain Global Gateway -hanketta, joka muistuttaa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin (dem) 6uild 6ack 6etter -hanketta, tuota Maailman talousfoorumin (World Economic Forum, WEF) neljättä teollista vallankumousta (4IR). ”Kun Euroopan unioni ja Yhdysvallat liittyvät yhteen, meillä on voima muokata huomisen maailmaa 6G:sta vihreään rahoitukseen.”

Vihreällä rahoituksella von der Leyen viittaa Englannin keskuspankki BoE:n ja joukon verokeidastelevia rikoksenuusijapankkeja kehittelemiin ”vihreisiin finanssi-instrumentteihin” eli Green Bonds-velkakirjoihin, joilla ohjataan eläke- ja yhteisiä varoja ”vihreisiin projekteihin”. Osa pankkeja on ottanut sosiaalisen omantunnon sijoittajille käyttöön arviointityökalun nimeltään Ecological, Social, Governance Index (ESGI). Pankkien haaveissa on, että ESG-indeksin avulla voitaisiin saada liikkeelle useita biljoonia euroa. Yksi biljoona on tuhat miljardia.

Net Zero Asset Managers Initiative -aloite on sijoitusrahastojen ja pankkien laatima näennäisaloite, joka – kun tarkkaan lukee – keskittyy enemmän rahoitus- kuin ilmastovakauteen. Kauniista puheista huolimatta on jokseenkin ilmeistä, että rakenteilla on finanssi-instrumentteja, viherpesu-johdannaisia, joilla synnyttää uusi virtuaalitalouskupla.”Hyveen sykli” on eräs ”aikakautemme suurimpia bisnesmahdollisuuksia.

Ja lopuksi, tämä vuosi on muistuttanut meitä tarpeesta puolustaa demokratiaa joka päivä. Demokratiaa haastetaan sisä- ja ulkopuolelta. Autoritaariset hallinnot yrittävät vaikuttaa vaaliemme tuloksiin […] Euroopan unionissa jotkut kyseenalaistavat demokratian perusperiaatteet, joille unioni on rakennettu. On aika seisoa niiden arvojen takana, jotka määrittelevät demokratioitamme […].

Ursula von der Leyen

Demokratioiden suojelemisella vaaleilla valitsematon pääkomissaari von der Leyen ei oletettavasti viitannut taannoiseen päätökseen, jolla rokottamattomia, rokotuspassittomia MEPpejä on kielletty tekemästä työtään europarlamentin tiloissa.

Puheensä päätteeksi von der Leyen esittelee seuraavat palkittavat korostaen, kuinka rohkea Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla oli päättäessään pelata uhkapeliä, ja sijoittaa [valtioilta rokote-ennakkomaksuina keräämiään] miljoonia euroja ja dollareita testaamattomaan, koevaiheessa olevaan mRNA-teknologiaan — vaikka mRNA-teknologiaa ei oltukaan hyväksytty käyttöön missään päin maailmaa.

Euroopan unionin oikeusasiamies (ombudsman) Emily O´Reilly aloitti syyskuussa tutkinnan Ursula von der Leyenin ja Albert Bourlan keskinäisestä viestinnästä. Komissio on kieltäytynyt antamasta viestejä, vaikka komissiolla on velvollisuus arkistoida tärkeisiin poliittisiin aiheisiin liittyvä viestintä, Market Research Telecast kirjoitti syyskuussa. Marraskuussa Der Spiegel uutisoi komission rutiininomaisesti hävittävän arkistoitavaksi määrättyä materiaalia. Edellisen kerran, kun von der Leyen kadotti viestintäänsä, von der Leyen päätyi Saksan parlamentin tutkimuskomitean syyniin.

Der Spiegel arvelee, ettei viestinnän kadottamisesta ole seurauksia, koska siitä ei ennenkään ole seurannut mitään viestejään kadottaneille poliittisille päättäjille.

Sponsoreille palkintoja

Rahoituksensa mm. virallisesta koronanarratiivista poikkeavia mielipiteitä ja asiantuntijanäkemyksiä misinformaationa sensuroivilta Googlelta ja Facebookilta, Rockefeller-säätiöltä, sota-, lääke- ja petrokemian teollisuuden toimijoilta, verokeidastelevilta rikoksenuusijapankeilta ja valtioilta — myös Suomelta — saava Atlantic Council palkitsee vuosittain johtajuutta osoittaneita henkilöitä. Esimerkiksi vuonna 2019 palkittiin palveluksesta vuonna 2019 yli miljoonan Atlantic Councilille lahjoittanut, johtokunnan varapuheenjohtaja Adrienne Arsht.

KUVAKAAPPAUS 14.11.2021 Honor roll of contributors

Lahjoittajien joukossa on vuonna 2019 ollut myös ukrainalainen energiayhtiö Burisma. Burisma tuli tunnetuksi, kun Atlantic Councilin vuonna 2011 palkitseman Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin pojan Hunter S. Bidenin kytkökset kyseiseen yhtiöön sekä siihen liittyvät korruptio- ja kiristysepäilyt nousivat otsikoihin New York Postin uutisoitua aiheesta. Burisma ilmoitti aloittavansa yhteistyön Atlantic Councilin kanssa ajankohtana, jolloin Hunter S. Biden istui Burisman johtokunnassa.

Atlantic Councilin neuvonantajien joukossa istuu paitsi Atlantic Councilille, myös Clinton-säätiölle lahjoituksia noin 25 miljoonan dollarin edestä tehnyt ukrainalainen oligarkki Victor Pinchuk, Ukrainan entisen presidentin Leonid Kuchman poika.

Lahjoittajien listassa mainitaan myös *)brittien trolliverkoston yhteistyökumppani ZINC Network, mielipidetutkimusta tekevä yhdysvaltalainen suhdetoiminta- ja markkinointikonsulttiyritys Edelman, Euroopan jälleenrakennus – ja kehityspankki EBRD, Euroopan investointipankki EIB, Euroopan unionin turvallisuustutkimusinstituutti EUISS, Euroopan unionin Yhdysvaltain edustusto EEAS sekä joukko medioita.

Muita tuttuja Atlantic Council –palkittuja Joe Bidenin ohella ovat Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n entinen, euroalueen keskuspankki EKP:n nykyinen johtaja Christine Lagarde (2019), IMF:n nykyinen johtaja Kristalina Georgieva (2020), George H.W. Bush (2009), George W. Bush (2018), Hillary Clinton (2013), Bill Clinton (2010), YK:n ex-pääsihteeri Ban Ki-Moon (2012), Tony Blair (2008), mediamoguli Rupert Murdoch (2008) sekä NATOn pääsihteerit Anders Fogh Rasmussen (2013) ja Jens Stoltenberg (2017).

*) Ks. myös Tietovuoto: Reuters, BBC ja Bellingcat brittihallituksen Venäjä-vastaisissa salaoperaatioissa, Agenttimme maailmalla: Britit rakentavat “kansalaismediaa” Syyriassa (osa 1) ja Agenttimme maailmalla: Tee-se-itse-uutiset ja tuunauskerhot (osa 2)

Lähteet:

Atlantic Council (10.11.2021): The 2021 Distinguished Leadership Awards: Celebrating the exceptional individuals meeting today’s extraordinary challenges

Atlantic Council (10.11.2021): Full Transcript: 2021 Distinguished Leadership Awards honor bold visionaries in challenging times

Atlantic Council: Honor roll of contributors

Artikkelikuva via NATO Atlantic Council: ”Puolueettomien muutoksentekijöiden ryhmä työskentelee yhdessä muokatakseen globaalia tulevaisuutta.”

KORJATTU typoja 14.11.2021 klo 18:54

6 comments

 1. Saas nähdä millon ”rokottamattomien” ’perkaamiset’ alkaa ja kuinka se homma tulee käytännössä sujumaan?

  Nyt kun ihmiset ovat sentään saaneet hieman vihiä minkälaisia seurauksia näistä heille tarkoitetuista väkisin tuputetuista ”rokotteista” saattaa seurata.

  Kuten eläimet, myös ihmiset saattavat olla hyvinkin hermostuneita omasta ”hengenpoistamisprosessista” ja äärimmäistä fyysistä vastarintaa saattaa esiintyä runsaastikkin. Siis siitäkin huolimatta että kyseinen prosessi tapahtuisi viiveellä useampina pistoksina.

  Tykkää

  • Hakukone näytti 7-8. syyskuuta 2021 ilmestyneiksi useita juttuja, joissa mainitaan kannabiksen käytön lisäävän sydänkohtauksen riskiä nuorilla.

   Henkilökohtaisesti vaikea uskoa, että huippu-urheilijat (mukaan lukien 13-vuotiaana sydäriin kentälle kuolleet) ennen otteluita vetäisivät itsensä tötteröön kannabiksen kanssa siinä määrin, että kuolevat kentälle. Ja että tätä tapahtuisi vasta vuonna 2021 siinä mittakaavassa, että asiaan kiinnitetään huomiota.

   Huippu-urheilijoilta otetaan jatkuvasti verikokeita, miksi niiden tuloksia ei ole julkaistu ja uutisoitu että pelikieltoa tuli kannabiksen käytöstä?

   Itse en urheilua seuraa, mutta urheilufanit varmaan osaavat kertoa, onko vuosien mittaan tällaisia otsikoita näkynyt paljonkin.

   Tykkää

   • Näitä — hmm hmm — kannabiksen käyttäjiä on ilmaantunut muutamassa kuukaudessa paljonkin, ihan kokonaisia joukkueita ilmeisesti

    Tykkää

 2. Marinista on tullut hirmuhallitsija, kuulostaa aivan psykopaatilta, ei nauti enää kansan luottamusta. Koronauskovaisetkin ovat jo heräämässä isoin joukoin tähän kusetukseen ja kansanmurhaan. Vain laitoksissa olevia puolustuskyvyttömiä vanhuksia pakkopiikitetään, muut eivät 3. piikkiä ota.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s