Variantti-pelottelun kanta Omicron aloittanut leviämisen

Variantti-pelottelun Omicron-kanta on voimakkaassa leviämisvaiheessa mediassa, ja hallitukset eri puolilla maailmaa kiihtymisvaiheessa.

Ilmoituksen Omicron-variantin saapumisesta Etelä-Afrikkaan tehnyt, Etelä-Afrikan lääketieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja, tri Angelique Coetzee rauhoittaa hallituksia. Coetzee kertoo Omicron-kannan saapuneen Etelä-Afrikkaan Botswanasta, ja kiertäneen alueella jo jonkin aikaa.

Botswanan hallituksen mediatiedotteessa kerrotaan kaikkien neljän variantti-tapauksen löytyneen täysin rokotetuilta matkustavaisilta.

Coetzee toteaa, että mikään tässä uudessa variantissa ei edellytä niitä äärimmäisiä toimia, joihin Ison-Britannian hallitus ja esimerkiksi Euroopan unioni ovat ryhtyneet; Etelä-Afrikalle on asetettu matkustusrajoituksia, ja EU sekä Iso-Britannia ovat kiristäneet toimia alueillaan turvautuen pitkitettyihin karanteeneihin, maskitukseen ja sakkorangaistuksiin.

KUVAKAAPPAUS 3.12.2021, lähde Twitter

Coetzee kertoo, että vaikka variantti on kiertänyt alueella jo jonkin aikaa, Etelä-Afrikassa ei toistaiseksi ole ollut vakavasti sairastuneita tapauksia, ja että positiivisen testituloksen antaneissa on sekä rokotettuja että rokottamattomia. Rokottamattomaksi lasketaan Etelä-Afrikassa yhden annoksen rokotetta ottaneet. Suomessa rokottamattomaksi lasketaan yhden rokoteannoksen saaneet, jos he saavat tartunnan ennen kuin piikityksestä on kulunut viikko. Kaksi annosta ottaneet lasketaan yhden annoksen saaneiksi, mikäli he saavat tartunnan ennen kuin toisen annoksen ottamisesta on kulunut viikko.

Kaikilla uusilla tapauksilla on ollut lievä sairaus, Coetzee kertoo mainiten, että eräs positiivisen testituloksen antanut luuli vain saaneensa liikaa aurinkoa. Coetzee pitää esimerkiksi Ison-Britannian reaktiota Omicroniin tarpeettomana liioitteluna.

Man-saaren pääministerin Alf Cannonin tiedonanto osoittaa, että länsihallitusten huoli ei välttämättä kohdistu niinkään itse Omicron-varianttiin, vaan ns. koronarokotteiden tuottamaan ongelmaan.

KUVAKAAPPAUS 3.12.2021. Twitter-viestiin tallennetun Man-saaren pääministerin, Alf Cannonin puhe. Puhe löytyy translitteroituna Man-saaren hallituksen Covid-19 -sivuilta

Tiedonannossaan Cannon lausui suurimman huolen kohdistuvan siihen, että virus on mutatoitunut siinä miittakaavassa, ettei koronapiikkien koulima immuunijärjestelmämme enää tunnista virusta, eikä siksi kykene laukaisemaan immuunipuolustusta. Tällainen variantti tunnetaan rokotteita väistävänä varianttina, Cannon lausui.

Isle of Man Government: Chief Minister’s COVID-19 Briefing – 28 November 2021

Rokotespesialistit, kuten virologi Geert Vanden Bossche ovat yrittäneet varoittaa jo yli vuoden ajan, että massarokotuksilla luodaan tilanne, jossa koronapiikitetyt alkavat toimia vaarallisempien varianttien kasvualustoina, ja että kokeellisten, testivaiheessa olevien koronapiikkien antama, spesifi, kapea-alainen immuniteetti syrjäyttää luontaisen, laaja-alaisen immuniteetin tehden ”rokotteen” ottaneista haavoittuvia kaikille viruksille. Luontainen immuniteetti suojaa yhtäaikaa monilta eri viruksilta ja bakteereilta, koska se ei ole erikoistunut, se torjuu laajan kirjon vasta-aineilla kaikkea mahdollista terveyttä uhkaavaa kaiken aikaa.

Luontainen immuniteetti ei ole variantti-spesifi; ei ole väliä sillä, minkä tyyppisen variantin saat.

Myös Ranskan rokotusohjelman entinen monivuotinen johtaja, bakteriologi ja virologi Christian Perronne on yrittänyt varoittaa tästä.

Uusien tapausten määrä onkin jatkanut kasvamistaan eri maissa jokseenkin samaa vauhtia rokotekattavuuden kasvun kanssa.

Our World in Data 3.12.2021: Rokotuskattavuus
Our World in Data 3.12.2021: Uusien vahvistettujen tapausten määrä. Testausten määrän vähentämisen takia uusien tapausten todellinen määrä on kaaviossa ilmoitettua suurempi. Koronapiikitykset alkoivat joulukuussa 2020.

WHO:n mukaan Omicron on lievä variantti, ja koronapiikit suojaavat siltä. Euroopan unionin vaaleilla valitsematon pääkomissaari, tolkuttomia määriä koronapiikkejä salatuilla sopimuksilla hankkinut Ursula von der Leyen haluaa aloittaa keskustelun rokotepakosta.

PÄIVITYS 4.12.2021 klo 08:43

France24 uutisoi Alankomaiden (Hollanti) löytäneen Omicron-varianttia 19. ja 23. marraskuuta otetuista näytteistä. Toinen positiivisen näytteen antaneista oli hiljattain käynyt Etelä-Afrikassa ja toinen ei missään. France24 kertoo edelleen Omicron-varianttia olevan ainakin 23:ssa maassa, ja jatkaen WHO:n todenneen, ettei ole tiedossa kenenkään kuolleen ko. varianttiin.

PÄIVITYS 4.12.2021 klo 17:37 WHO:n mukaan Omicron-varianttia on löytynyt 38:sta maasta, mutta kenenkään ei tiedetä kuolleen, uutisoi The Epoch Times. Tartuntoja on löydetty myös kolme koronapiikkiä ottaneilta.

Muita lähteitä:

Ground News: Covid: WHO officials declare Omicron cases are ’mild’ and vaccine efficacy is not reduced

British Medical Journal, BMJ: Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial

The Lancet: The epidemiological relevance of the COVID-19-vaccinated population is increasing

BBC: Covid Omicron: Time to consider mandatory jabs, EU chief says

Artikkelikuva via Twitter. Delta- ja Omicron [-varianttien] nimet muodostavat anagrammin ”media control”. mediakontrolli.

20 comments

 1. Rokotetut ja rokottamattomat levittävät yhtä paljon tartuntaa, myös rokotettuihin

  Tykkää

 2. Muistutan, että asia on ollut Suomessa tiedossa yli vuoden: Sosiaali- ja terveysministeriö, Ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus, FIMEA: Perusmuistio STM2020-00179 (23.6.2021). Jo kesäkuussa 2020 oli tiedossa riski, että kokeellisia koronapiikkejä ottaneet levittävät tartuntaa ja mahdollisesti aiheuttavat patogeenin muuttumisen vaarallisemmaksi.

  Click to access EDK-2020-AK-310473.pdf

  Tykkää

 3. semmostakin näin jossain tästä variantista,että on todella lievä oireinen,koska mutatoitunut jo ihan liikaa,ja siksi muuttunut epävakaaksi.ja vaarattomaksi.mutta tietysti nyt käytetään syynä rokotteiden ”suojan” läpäisemiseen….jota tietääkseni tapahtui jo heti alusta asti,kun oli aloitettu piikitykset,silloin keksittiin vaan kertoa,että rokotetuilla sitten tauti lievänä,,,,joka ihan samoin ollut muutenkin valtaosalla,että todisteeksi mistään ”rokotteen” toimivuudesta ei kelpaa edes se selittely

  Tykkää

 4. Todella upeeta missähän vaiheessa ilmestyy se variantti joka alkaa pudottaa porukkaa oikeen huolella.seuraavaksi kehitetyn piikin jälkeen???.ps.vari-antti rinne presidentiksi,hyrråå hyrråå,hyrråå

  Tykkää

 5. EU voisi, sen sijaan että suunnittelee pakkorokotuksia, laittaa kellonsiirtelylle keväin syksyin stopin. Tuntuu että siellä on nyt hyvä työtahti. Jouluksi päätös että tää talviaika on jatkossa ympäri vuoden.
  Pakkorokotukset ei kuulu ihmisyyteen.

  Tykkää

 6. Valtamedia saanut Omicron tartunnan, useissa toimittajissa havaittu tartuntoja tauti on kiihtymisvaiheessa toimittajien keskuudessa. Lisäksi he ovat peloissaan uudesta variantista jonka seurauksena taivas putoaa päähän. Hallitus ja THL miettivät kypäräpakon aloittamista ennen uudenvuoden ilotulitusten alkua 😂

  Tykkää

 7. Ihmetytti ostoshelvetissä käydessä, että elääkö tämä uusi mut antti myös 10 asteen pakkasessa? Vai minkä takia ihmiset on ulkotiloissakin tötteröt naamalla.

  Tykkää

  • Heh!

   Jaa-a, eikös useampiakin k-ryhmän viiruksia ole ollut kierrossa iänkaiken? Niitä kausilenssuja nekin. Eikse ne tykkää pakkasesta kun talven tullen alkaa ”kausi”!

   Rievun alle syntyy otolliset olosuhteet väitetysti Botswanasta lähtöisin olevalle viirusvihulaiselle. Kai se tykkää lämpimästä ja kosteasta. Rievun alla joutava happisaturaatio laskee, kertyy runsaasti hiilidioksidia, hengityshöökä tuo kosteutta ja imee ostoshelvetistä triplapiikitetyiltä mutatoitumisaineksia?

   Mut antti vari antti päriää silloin hyvin? Kasvatetaanhan täällä pohjoisessa eksoottisia rehujakin!

   Kun pistää rievun aina samaan taskuun talteen niin mutaatiot näppärästi jatkuu ens kauppareissulla. ”Pocket-size” Wuhan-labra aina mukana!

   Tykkää

   • Oops… sorry Vesa, viestini ”Heh!” ei ollut tähdätty sinun kommenttiisi… vaan nimimerkin ”TM” pakkasvarianttijuttuun. Sitä hekottelin- (viestisi ehti väliin kun raapustin rivejä)

    Sitä pitää myös vielä miettiä tarkemmin. S-ryhmän viirus? Huh huh tulee oikea super mut antti

    Luin dropbox pdf filen, grafeenioksidista on ollut viime aikoina juttua. Mainitaan myös joitakin reseptivapaita tuotteita joita muutamat lekurit on suositelleet, ainakin Dr.Zelenko jolla on oma protokollansa oirekuvan varhaiseen hoitoon, ja eikös Dr.McCulloughilla ole semmoinenkin hoito-ohje jossa on reseptivapaita?

    Tykkää

 8. Asiasta kun en mitään ymmärrä, niin meneekö se tässäkin niin, että jos on k-ryhmän viirus niin toisella puolella katua on s-ryhmän viirus?
  Varminta ottaa tötterö naamalta siis vain tupakan ajaksi.

  Tykkää

 9. Ihan vakavasti ottaen, meillä on nyt tilanne, että jo euroopassa sadoilla miljoonilla piikitetyillä ihmisillä on melko homogeeninen immuniteetti sars-cov2-virusta vastaan. Ei tarvita kuin, että yksi immuunipuutteinen ihminen tuossa joukossa saa pitkittyneen virusinfektion, jolloin viruksella on aikaa selvitellä, miten hyödyntää piikitetyn vasta-aineita edukseen. Kun aikaa kuluu riittävästi, tuo kehityskulku on täysin väistämätön.

  Omikronin osalta kysymys kuuluu, pystyykö kyseinen variantti hyödyntämään paitsi piikitetyn, niin myös jonkun muun variantin aiheuttaman infektion tuottamia vasta-aineita? Onko se jo niin eriytynyt muista varianteista? Jos vastaus on kyllä, niin en voi olla ajattelematta Dengue-kuumetta: neljä toisistaan eriytynyttä viruskantaa, jotka hyödyntävät toistensa tuottamia vasta-aineita. Ensimmäinen tartunta lieväoireinen, mutta seuraava saattaa olla jo tappava.

  Mitä tulee rokotteisiin, niin Valneva on tuomassa omaa perinteistä inaktivoituja viruksia sisältävää piikkiään markkinoille. Jos omikron kykenee infektoimaan jo muun viruskannan tuottaman virusinfektion sairastaneet, niin järkeni sanoo, että Valnevan piikki ilmeisesti vanheni ennenkuin ehti markkinoille?

  Tykkää

  • Kunpa saisit Tapio viestisi jokaisen kansanedustajamme ajukoppaan muhimaan, kunnolla mietittäväksi. Ikävä kyllä Arkadianmäellä näyttäisi nyt olevan enemmän kuin puolet semmoista väkeä joka ei lainkaan halua kuulla mistään ”tutkimustuloksista”.

   nohynekit ja salmiset varmasti tietää kaikista aiheista joista mainitsit, Nohynek on itsekin kirjoittanut niistä vuosien varrella… Dengue-viruksen ongelmista, siitä miten virukset hankkii aina väistää immuunipuolustuksen keinoja… vaan eipä ole niistä nyt paljoa puhellut keltaiselle lehdistölle eikä Ylelle.

   ·

   Vanheniko Valneva? Ehkä ei kun se perustuu kokonaiseen virukseen? Ainakin Dr.Mike Yeadon on tästä pitänyt meteliä…

   ”No variant is more than 0.3% changed from the original Wuhan sequence, said Yeadon.”

   https://www.lifesitenews.com/blogs/five-reasons-not-to-fear-coronavirus-variants/

   Immuunipuolustuksella olisi siten yltäkyllin tunnistuskohteita kokonaisessa viruksessa?

   Kenties myös jonkin toisen k-ryhmän viruksen aiemmin aiheuttaman tartunnan myötä tullutta tunnistuskykyä? Ehkä jonkin ”s-ryhmänkin” jos se ei ole liian erilainen?

   ·

   Mietityttää tämä muutenkin. Koronavirusten ryhmän ötiöitä vastaan on ihmiskunta koettanut kehittää piikkiaineita jo jotain 70 vuotta, eikä onnistumisia ole juuri näkynyt. Lähinnä läjäpäin koe-eläimiä hengettöminä. Tämän myös nohynekit tietää.

   Ihmisillä ei ole paljoa kokeiltu. Paitsi nyt. Myös nohynekit mukana toimessa.

   Englantilaisilla oli juttua setvimässä oma tutkimuslaitoskin, ”common cold unit”. Oli käsittääkseni toiminnassa 60-luvun loppupuolelta alkaen, suljettiin vuonna 1989. Se tiimi kuulemma keksi termin ”koronavirus”. Pistivät pillit pussiin kun totesivat että vaksiinin kehittäminen on aika toivotonta, k-ryhmän viirukset mutatoituu niin nopeasti, ja tuolloin kolmisenkymmentä vuotta sitten päättelivät että piikin teho myös hiipuu viidessä kuukaudessa.

   Molnupiravir ei siis ole ainoa aihe joka on ikäänkuin kaivettu vuosikymmenien takaa haudastaan taas hollille…

   Tykkää

 10. Norja. Tuplapiikitettyjen sortopassilliset bileet. Kymmeniä tartuntoja.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s