HUS-alue: vuodepaikkoja on, henkilökuntaa ei

Helsingin Sanomien artikkeli (8.1.2022) ”Husin päivystykset täysin tukossa, potilaat odottavat pahimmillaan lähes kolme vuorokautta — Myös päivystys­numero ja hätänumero ovat ruuhkautuneet, koska ihmiset soittavat niihin tarpeettomasti” on metkaa journalismia. Se kertoo joitain tosiasioita, mutta välttää huolella sanomasta suoraan, että ongelman ovat aiheuttaneet poliittiset päätökset ja epäonnistuneet koronatoimet.

Helsingin Sanomat kirjoittaa:

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) päivystykset ovat edelleen pahasti ruuhkautuneet. Potilaat ovat pahimmillaan joutuneet odottamaan osastolle pääsyä lähemmäs kolme vuorokautta.

Perjantaiaamuna Meilahden päivystyksessä pisin odotusaika oli ollut 62 tuntia, Haartmanin päivystyksessä 56 tuntia ja Peijaksessa 44 tuntia.

Joulun aikaan päivystykseen hakeutui ihmisiä hakemaan koronatestiä. Päivystyksiin hakeuduttiin myös lievissä koronaoireissa. Näiden ihmisten määrä on Husin päivystyksen toimialajohtaja Maaret Castrénin mukaan vähentynyt, mutta tilanne on edelleen kriittinen.

Ruuhkien taustalla on terveydenhuollon prosessien sakkaaminen ja pahentunut koronavirusepidemia, Castrén sanoo.

— Helsingin Sanomat

Saamme kuulla, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirit ovat ruuhkautuneet niin, että jonot päivystyksessä ovat lähes 3 vuorokauden mittaisia.

Vastakkaistakin tietoa on liikkeellä. Uutisointia tarkistavat ihmiset väittävät, että ruuhka ei ainakaan odotustiloissa näy.

Ruuhka ei Helsingin Sanomien kertomaan mukaan kuitenkaan johdu lieväoireisista nuhanenistä eikä testaukseen jonottavista. Mistä se siis johtuu?

Helsingin Sanomat kertoo:

”Tulppa on koko systeemissä. Päivystyksestä ei päästä tarpeeksi nopeasti osastoille, eikä osastoilta perusterveyden­huoltoon.”

Pahentunut koronatilanne lisää potilasmääriä entisestään, ja myös lääkäreitä ja hoitajia on paljon sairaana. Vuodepaikkoja joudutaan pitämään tyhjillään, koska hoitavaa henkilökuntaa ei riitä.”

Meillä on toistasataa sairaalapaikkaa tyhjillään. Ei potilasta voida laittaa sairaalapaikalle, jossa kukaan ei ehdi käydä häntä katsomassa.”

Castrénin mukaan päivystysavun numero 116117 on niin ikään ruuhkautunut. Tämä on saanut ihmiset soittamaan hätänumeroon, mikä on johtanut ambulanssien ennätyskorkeisiin ajomääriin.”

”Siitä syntyy noidankehä. Ihmiset pyrkivät hoitoon vääriä reittejä pitkin, ja systeemi sakkaa entisestään.”

Päivystysnumeroon 116117 ei pidä soittaa, jos ei ole sairas, Castrén muistuttaa. Numeroon on soitettu viime viikkoina paljon koronaneuvonta-asioissa.

— Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoo, että koko järjestelmä on rikki. Osittain tämä johtuu siitä, että Omikron, joka tarttuu pääasiassa rokotettuihin, on lisännyt potilasmääriä. Myös tupla- ja triplapiikitetty terveydenhuoltohenkilökunta on sairaana; hoitavaa henkilökuntaa ei riitä, joten vuodepaikkoja joudutaan pitämään tyhjillään.

Meillä Suomessa ei ole pulaa sairaalapaikoista vaan henkilökunnasta.

Päivystysnumerokin on ruuhkautunut sillä seurauksella, että neuvojen ja avun tarpeessa olevat ovat ruuhkauttaneet hätänumeron ja ambulanssipalvelut.

Helsingin Sanomat kertoo:

Myös terveyskeskuksista ja yksityisiltä lääkäriasemilta on Castrénin mukaan ohjattu potilaita tarpeettomasti yhteispäivystykseen. Terveydenhuollon jonot ovat nyt monin paikoin pitkiä, mutta päivystykseen ei silti pidä tulla sinne kuulumattomissa asioissa.

”Nyt pitäisi jokaisen malttaa odottaa rauhassa oikeaa hoitopaikkaa.”

Tilanne Husin päivystyksissä on Castrénin mukaan poikkeuksellisen vakava.

”Tavallista on, että yksittäiset potilaat saattavat odottaa lähes kolme vuorokautta johonkin tiettyyn yksikköön pääsyä. Näin tapahtuu muutaman kerran kuukaudessa.”

”Mutta tällaista tilannetta, että ruuhka jatkuu yhtä pahana viikosta ja päivästä toiseen, ei ole ollut koko epidemian aikana.”

— Helsingin Sanomat

Liikkeellä on lievä Omikron, mutta näin pahaa tilannetta ei ole ollut hoitoonpääsyssä ”koko epidemian aikana.”

Helsingin Sanomat siis kertoo, että ”täysin suojattu” terveydenhuoltoväki sairastaa — tosin ”täysin suojattu” on liukuva käsite. Yhdysvaltain koronatsaari tri Anthony Fauci on jo esittänyt, että ”täysin suojatun” sijaan tulisi puhua ”ajan tasalla olevista”; koronapiikityksien määrää lisätään, koska niiden alkujaankin olematon absoluuttinen suojateho katoaa alle muutaman kuukauden.

Ja siksi terveydenhuoltoväki sairastaa todennäköisesti koronaa, jota vastaan heidät ”suojattiin” — mutta sitä Helsingin Sanomat ei kerro, eikä sitä, että terveydenhuoltoväki mahdollisesti sairastaa myös kokeellisen, testivaiheessa olevan koronapiikin aiheuttamia rokotehaittoja. Tämän suuntaista tietoa ovat ainakin alalla olevat antaneet. Myös kansanedustajille.

Helsingin Sanomat ei kerro, että Sotelaiset ilmoittivat etukäteen irtisanoutumisista, mikäli Sanna Marinin (sdp/WEF) hallitus ajaa läpi Tartuntatautilakiin rokotepakon.

Valta kuuluu kansalle -puolueen (VKK) Ano Turtiainen, perussuomalaisten Juha Mäenpää ja muutama muu toivat näitä asioita ennakolta esiin täysistunnoissa, joten riski henkilökuntakadosta on ollut hallituksen ja eduskunnan tiedossa rokotepakosta päätettäessä.

Duunitorille on viimeisten 7 vuorokauden aikana ilmestynyt Sote-alalle 1448 vapaata paikkaa, yhteensä niitä on 5183. Kuntarekry-sivulla avoimia sote-alan paikkoja on 1317. Ilmoitusten osittainen päällekkäisyyskin huomioiden, poistuma alalta näyttäisi alkaneen — tai jos Suomessa on jatkuvasti yli tuhannen sotelaisen henkilökuntavaje, hallituksen päätös rokotepakosta näyttäytyy entistä typerämpänä.

Twitter. Rokotettujen pandemia. Israelin hallituksen data kertoo, että rokotetut pitävät yllä pandemiaa. Uusia tapauksia eniten triplapiikitetyissä.

Odotan mielenkiinnolla, vetääkö THL takaisin suosituksensa 4. piikistä vakavasti immuunipuutteisille nyt kun Israelin väestötason kokeilujen perusteella tiedetään, ettei koronapiikki toimi. Ei se ole toiminut Suomessakaan.

Koronapiikitysten absoluuttinen vaikuttavuus Suomessa. SampoTHL

(PÄIVITYS 16.1.2022 klo 12:47

Ossi Tiihonen (VKK) tviittaa saaneensa HUS-alueen sisäiset koronapiikitystilastot. Johto ei ilmeisesti usko kolmospiikkiin, vaikka edellyttääkin sitä muilta?

Twitter)

Hyvä uutinen on, että influenssaa ei löydy enää lainkaan, koska sitä ei etsitä 😉

THL: Viruslöydökset hengitysteiden eritenäytteissä


Viruslöydökset influenssakaudella 2020–2021

Aiheeseen liittyy:

Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) mep Guido Reil on jättänyt 22. joulukuuta 2021 Euroopan unionin komissiolle kirjallisen kysymyksen Pfizer/BioNTechin koronapiikin sisältämistä, ei ihmis- eikä eläinkäyttöön tarkoitetuista raaka-aineista ALC-0315 ja ALC-0159.

Lue tarkemmin ”Komissiolta odotetaan vastausta k-piikin sisältämiin ihmiselle vaarallisiin ainesosiin

Artikkelikuva via Twitter. Mallinuket vievät vuodepaikat potilailta. Ilmeisesti jokapuolella maailmaa?

38 comments

 1. Spostiini saapunutta:

  ”Ruotsalaistutkimus koronasta: Piikitettävien koronarokotteiden
  sivuvaikutuksina aiheutuu mahdollisia haittoja immuniteettiin

  Ruotsalaistutkijoiden löytö paljastaa mahdollisen molekyylimekanismin,
  jolla piikkiproteiini voi haitata adaptiivista immuniteettia ja korostaa
  täysimittaisten piikkipohjaisten rokotteiden mahdollisia
  sivuvaikutuksia.

  Tutkimuksen tekijät ovat Tukholman yliopiston biotutkimus- ja kliinisen
  mikrobiologian laitoksen tutkija Hui Jiang sekä Uumajan yliopiston
  virologian osaston tutkija Ya-Fang Mei. Heidän tekemänsä tutkimus
  ”SARS-CoV-2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J
  Recombination In Vitro” on julkaistu uudessa Viruses-lehdessä.

  Jiangin ja Mein mukaan ”Vaikea akuutti hengitystieoireyhtymä koronavirus
  2 (SARS-CoV-2) on johtanut koronavirustauti 2019 (COVID-19) -pandemiaan,
  vaikuttaen vakavasti kansanterveyteen ja maailmantalouteen.”

  -Adaptiivisella immuniteetilla on ratkaiseva rooli taistelussa
  SARS-CoV-2-infektiota vastaan ​​ja se vaikuttaa suoraan potilaiden
  kliinisiin tuloksiin. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että
  potilailla, joilla on vaikea COVID-19, on viivästynyt ja heikko
  adaptiivinen immuunivaste-mekanismi, jolla SARS-CoV-2 estää adaptiivisen
  immuniteetin, on kuitenkin edelleen epäselvä, tutkijat toteavat.

  Tutkimuksessa käytettiin ’in vitro’ -solulinjaa, ja tutkijat
  raportoivat, että SARS-CoV-2-piikkiproteiini estää merkittävästi
  DNA-vaurioiden korjausta, jota tarvitaan tehokkaaseen
  V(D)J-rekombinaatioon adaptiivisessa immuniteetissa.

  -Mekaanisesti havaitsimme, että piikkiproteiini lokalisoituu ytimeen ja
  estää DNA-vaurion korjausta estämällä avain-DNA-korjausproteiinin BRCA1
  ja 53BP1 rekrytoitumista vauriokohtaan. Löytömme paljastavat mahdollisen
  molekyylimekanismin, jolla piikkiproteiini voi haitata adaptiivista
  immuniteettia ja korostaa täysimittaisten piikkipohjaisten rokotteiden
  mahdollisia sivuvaikutuksia, tutkijat päättelivät.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34696485/

  Teksti: Sami Kilpeläinen

  Lähde:
  https://www.seinajokinen.fi/ruotsalaistutkimus-koronasta-piikitettavien-koronarokotteiden-sivuvaikutuksina-aiheutuu-mahdollisia-haittoja-immuniteettiin/

  Tykkää

 2. Pandemian alusta asti kommenttipalstoilla on toiminut informaatiovaikuttamiseen pyrkivien yritysten agentteja. He ovat lietsoneet paniikkia, vaatineet lisää rajoituksia ja pilkanneet kaikkia muita kommentoijia. Useampikin kommenttipalsta, kuten Yleisradion uutisenkin ylläpitämä kommentointi on ennakkosensuuria myöten kaapattu korona-agenttien hallintaan.

  No, jos uutinen ruuhkista ei pidä paikkaansa, niin silloin on päivänselvää, että joku yrittää luoda mielikuvaa ruuhkasta. Miten helppoa on laittaa nuo samat korona-agentit soittelemaan ja kyselemään tyhmiä päivystysnumeroihin tai lähteä istuskelemaan päivystyvastaanotolle samaan aikaan, kun vinkkaavaavat jutun jollekkin semi-korruptoituneelle toimittajalle. Osa lääkäreistäkin toimii ilmeisen tietoisesti koronatyrannian hyväksi ja kun muutamakin heistä lähettää kaikki potilaansa päivystykseen parin päivän sisällä, niin johan siinä on uskottava ruuhka.

  Jos joku sanoo, ettei juttuja voi tässä mittakaavassa lavastaa, ovat väärässä, eivätkä ole ehtineet perehtyä lähihistoriaan oikeasta kulmasta. Jutun kuvituskuvassakin on sopivasti koroa-test-dummy. LOL

  Liked by 1 henkilö

 3. Tuo influenssakaavio on mielenkiintoinen. Edellistalvenahan influenssaa ei raportoitu käytännössä koko maailmassa sitä edeltäneen poikkeuksellisen vaikean infuenssan jälkeen. WHO:N Flunet palvlusta voi hakea noita tilastoja: https://www.who.int/tools/flunet

  Ristiriita syntyy THL:n Suomen tiedon ja Flunetin tiedon välille. (Valitettavasti Flunetin tietokantaan ei voi luoda suoraa linkkiä maakohtaiseen kaavioon, mutta ei pitäisi olla ylivoimaista löytää pääsivun kautta.)

  Tykkää

   • Ei niitä ole etsittykään vuoden 2019 jälkeen käytännössä ollenkaan. Kaikki on panostettu ”koronatoimiin”.
    Nyt eivät etsi enää oikein koronaakaan sen jälkeen, kun se alkoi löytyä pääasiassa rokotetuilta.
    Ja ne surkeat testit…

    Liked by 2 people

   • Patiqqa, viime vuoden puolella HS kampanjoi fb:ssa tekevänsä faktapohjaista vastuullista journalismia. Vastauskommentit olivat pääasiassa mallia ”Hieno idea! Milloin meinasitte aloittaa?”

    Tykkää

 4. Sarjassa ”vastuullista uutisointia” iskee jälleen. Ite en ole pystynyt yli 10 vuoteen lukemaan hs/is/il/us/almamedian yms. tuotantoa lainkaan. Ja jos vahingossa tulee linkattua itsensä noiden mielenmyrkyttäjien sivustoille, niin kiinni menee linkkaus heti lukematta juttua. Kiitos kuitenkin Riikalle jälleen kerran, kun olet saanut tämänkin uutisen medialukutaidottoman pakanan silmille sopivaksi.

  Liked by 1 henkilö

  • Pakinoitsija Olli keksi aikoinaan ”uutisoinnin”. Sai luultavasti aikaan monta naurunremakkaa. Nyt uutisointi on arvokkainta ja arvostetuinta mitä Suomessa tehdään, ainakin uutisoijien itsensä mielestä.

   Tykkää

 5. Muutama tuttuni oli&on HUS:ssa töissä. HUS:ssa henkilökuntaa kohdellaan kuin ala-arvoisia eläimiä, joten työmotivaatio on aika nollassa isolla osalla porukkaa. Johtoporras sikailee jättipalkoilla ja eduilla, mutta työtä tekeville ei haluta maksaa oikein mistään mitään. Hesassa ei myöskään ole mitään edellytyksiä pärjätä hoitohenkilökunnan palkoilla. Töihin autoilu ja pysäköinti on tehty mahdottomaksi, joten ympäryskunnista ei ole mitään järkeä+mahdollisuutta ajaa HUS:iin töihin.
  Vielä päälle rokotuspakot epämääräisillä aineilla aina, kun uusi tauti ilmestyy maailmaan, niin väki vähenee. Oma elämä ja terveys menee monella kutsumusammatin ohi prioriteeteissa.

  Tykkää

 6. USA luopui CDC:n mukaan 1.1.22 PCR-testistä koska se ei erottele riittävästi koronaa ja influenssaa. Ei sanaakaan missään meidän mediassa.

  Pelon lietsonta on ollut edesvastuutonta valtamedioissa. Vaihtoehtona olisi ollut yhteishengen kasvattaminen, elämänhallinnan ja terveellisen elämän tukeminen ja rehellinen uutisointi. Iltalehti ja Iltasanomat pahimmasta päästä klikkiotsikoita tekemässä.

  Jorvin toimintaa läheltä seuranneena, prosessit ovat pielessä, tehottomia. Syksyllä huomasin hoitajien juksaavan jokaisen petipaikan olevan täynnä. Kiertelin ja n. 30% tyhjänä ao. kahdella osastolla.

  Tulee vähän mieleen jos kaikki vedättää eri syistä, pian ollaankin kaaoksessa, kun nyt 2 vuoden jonotkin alkavat purkautumaan akuutteihin. On jätetty hoitamatta, on peloteltu, etteivät ihmiset uskalla lääkäriin, tarkoituksellako peloteltu? Minunkin kaverini sanoi, että pitäisi muttei vielä uskalla hammaslääkäriin.

  Tykkää

 7. Tuolla toisaalla oli juttua, että Malmin sairaalaan viereen on tehty kuudesta kylmäkontista tilapäinen ruumishuone. Miksi juuri Malmille? No siinä on lähellä Malmin tyhjillään oleva lentoasema. Olisikohan kiitotielle käyttöä esim. haavottuneiden kotiutuslennoille tai muille isäntämaapotilaille? Kiitotien pituus riittää juuri ja juuri esim C-17 Globemasterille laskeutumiseen ja tyhjällä koneella nousuihin. Pienellä tasoittelulla molemmista päistä riittäisi jopa täydellä kuormalla nousuihin. Tuoreessa muistissa on vielä Suomen pikapäätös lähettää sotilaita Afganistaniin ilman mitään järkevää ja tarkkarajaista tehtävää evakuoimaan ”tulkkeja” kun Talebanin nuorisosiipi sulautui Afghanistanin hallinnon kanssa valekriisissä. Nykyisessä valossa tuo näyttäytyy enemmänkin kenraaliharjoitukselta.

  Liked by 1 henkilö

  • Kannattaa huomata, että monessa maassa on samaan aikaan komennettu armeijaa mukaan ”koroantorjuntaan” Myös Suomessa otsikoissa oli että taisteluministeri Kiuru pyysi pv:tä varautumaan 5000 sotilaan työpanokseen. Hiukan olisi arvailuja missä se työmaa voisi sijaita.

   Tykkää

 8. ”Paljon porukkaa on kuolemassa” – Kylmäkontteja asennetaan Malmin sairaalalle

  UMV-Lehdelle on toimitettu tänään lauantaina tietoa Malmin sairaalasta, jonka alueelle asennetaan pakastekontteja ja tietojen mukaan niitä on tulossa ruumiiden säilöntään peräti 12 kappaletta. ”Paljon porukkaa on kuolemassa ja näin on ennakoitu.”

  https://mvlehti.net/2022/01/08/paivan-kuva-paljon-porukkaa-on-kuolemassa-kylmakontteja-asennetaan-malmin-sairaalan-alueelle/

  Tykkää

  • Kuvat: Uusia ruumiskontteja sairaalan parkkipaikalle – suora näkymä naapuritalon parvekkeelta

   Malmin sairaalan parkkipaikalle rakennetaan väliaikaisia vainajatiloja kylmäkonteista. Kolmessa kontissa on tilaa 45 vainajalle.

   Aikaisemmin Laakson sairaalan pihalle rakennettiin ruumishuoneet kuudesta kontista.

   – Väliaikaiset ruumishuoneet eivät ole olleet vielä käytössä, sanoo Helsingin sairaalan johtajaylilääkäri Laura Pikkarainen Helsingin Uutisille.

   https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1502231

   Tykkää

 9. Maailman kallein mauste sahrami voi tehota koronaan:
  Husaini AM, Jan KN, Wani GA. Saffron: A potential drug-supplement for severe acute respiratory syndrome coronavirus (COVID) management. Heliyon. 2021 May;7(5):e07068. doi: 10.1016/j.heliyon.2021.e07068. Epub 2021 May 14. PMID: 34007917; PMCID: PMC8118646.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34007917/

  Tykkää

 10. Perinteinen japanilainen soijaruoka natto voi ehkäistä koronaa:
  Oba M, Rongduo W, Saito A, Okabayashi T, Yokota T, Yasuoka J, Sato Y, Nishifuji K, Wake H, Nibu Y, Mizutani T. Natto extract, a Japanese fermented soybean food, directly inhibits viral infections including SARS-CoV-2 in vitro. Biochem Biophys Res Commun. 2021 Jul 13;570:21-25. doi: 10.1016/j.bbrc.2021.07.034. Epub ahead of print. PMID: 34271432; PMCID: PMC8276596.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34271432/

  Tykkää

 11. Omasta tuttavapiiristä nähtyä että ”rokotetut” on sairastunut tähän omikroniin paljon vakavammin oirein kun ne jotka ei ole ottanut piikkejä.
  On se ihme jos tää huijaus, propaganda ja sensuuri aina vaan jatkuu.

  Tykkää

  • Omassa tuttavapiirissä rokottamaton 2+6 -perhe ”sairasti koronan” = yhdellä lapsista vrk;n ajan lievää kuumeilua, muilla ei mitään.

   Tykkää

 12. Näyttäs olevan tarkoituksena ajaa yhteiskunta kaaokseen, kun seuraa Italian, Saksan, Ranskan, Kanadan ja USAn touhuja. Ilmeisesti länsimainen talousjärjestelmä on tulossa tiensä päähän, joten koko pas#a pistetään tuleen.

  Mutta eipä hätää. Tuhkasta nousee Feenix lintu. Viisas kaikkinäkevä elliitti tuo maailmaan uutta järjestystä tähän kaaokseen.
  Tämä on neljäs vallankumous. Rakennetaan takaisin parempi. Neljäs valtakunta

  Tykkää

  • Minäkin kuulin nyt joulun aikaan ensimmäisistä koronatapauksista tuttavapiirissäni koko tämän pandemian aikana. Kaksi alakouluikäistä lasta oli sairastanut muutaman päivän kestäneen lievän flunssan, kahdesti rokotetulla yläkoululaisella korona oli ollut lievä vatsatauti (ei flunssan oireita) ja ainakin kahdesti rokotettu aikuinen oli sairastanut muutaman päivän kestäneen flunssan. Nämä ”koronat” olivat kahdessa eri perheessä kaukana toisistaan, eivätkä perheet olleet tavanneet toisiaan useisiin kuukausiin. Kummassakaan perheessä eivät muut lapset eivätkä aikuiset sairastuneet. Toki he joutuivat karanteeniin ja etätöihin ja lapset kotiopiskeluun. Kuinkahan paljon tällaisia koronoita sisältyy tartuntalukuihin, mietin vain.

   Tykkää

 13. Kansalaisaloite vireillä:

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9661

  ”Koronavirus, Covid-19 on poistettava yleisvaarallisten tautien listalta”

  ·· Aloitteen sisältö
  ··
  ·· Valtioneuvoston asetuksella 69/2020, 1 §
  ·· 11. kohtaan lisätty ”muu uuden koronavirustyypin aiheuttama vaikea infektio”
  ·· tässä tapauksessa Covid-19, tulee valtioneuvoston asetuksella poistaa
  ·· yleisvaarallisten tartuntatautien listalta ja tartuntatautilain käyttö
  ·· tulee välittömästi lopettaa.

  Tykkää

 14. EU-parlamentin puhemies italialainen David Sassoli on menehtynyt immuunijärjestelmän puutostilaan. Hänellä ei ollut todettu koronaa.

  Immuunijärjestelmän puutostila on tyypillinen niistä seurausvaikutuksista mitä rokotteilla on päätelty olevan. Sassolin kohdalla ei syy-yhteydestä ole tarkempaa tietoa, eikä näin ollen ole sopivaa väittää, että näin olisi. Väittää voi, että boosteri on mahdollinen syy. Tarkempia tutkimuksia tuskin on lupa odottaa.

  Valitettavasti näyttää siltä, että jarrulle mennään vasta pitkän kaavan kautta. Kun amerikkalaiset henkivakuutusyhtiöt ilmoittavat ennennäkemättömästä kuolleisuuden lisääntymisestä työikäisten ryhmässä, niin tämä on kenties merkittävin jarrukitkaa synnyttävä tekijä. Mutta tilanne on kuin sodassa, uhreja ei vielä ole tarpeeksi, että järki voittaisi.

  Kansainväliset kommentaattorit ovat ihmetelleet, miksi Sassoli ei ollut ottanut plaseboa. Tässä he luultavasti tekevät mittakaavavirheen. Plasebon ottavat vain valittu ja varsin suppea joukko. Huomaamatta monelta on jäänyt kuinka tavattoman pelokasta joukkoa ”päättäjät” ovat. He ovat oman pelottelunsa ensimmäisiä uhreja ja uskovat piikkiinsä yhtä sinnikkäästi kuin nisti joka hamuaa uutta shottia. Sen sijaan huhu Saksan tiedustelupalvelun sisältä väittää, että plasebo on heillä käytössä.

  Tykkää

  • Nybondas spekuloi kiinnostavasti plasebosta. Se onkin arvoituksellinen elementti muuten yhä selvemmässä katastrofissa. Ulkopuolinen eli Suomen kansalainen voisi ajatella että plaseboa on koko ajan lisätty kun tavara osoittautui noin nopeasti noin karmeaksi. Mutta silti rulettia, ei venäläistä vaan amerikkalaista? Sikäläisten juristeristien ansiosta tähän kysymykseen saadaan ehkä vastaus ennen vuotta 2096.

   Tykkää

  • Uskon tuon. Omissakin tutuissa on useampi sanonut, että ala kiinnosti ja opiskelua harkitsi, kunne tulivat nämä rokotusvaatimukset.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s